Maatwerkadvies aanvragen
• Deskundige specialisten aan huis
• Duidelijke energiebesparing adviezen
• Geschikt voor subsidie-aanvragen of lening


INSPECTIE INPLANNEN

Maatwerkadvies Energiebesparing Westvoorne

Wil jij de energierekening verder laten dalen? Het is soms lastig inschatten waar je moet beginnen. Moet ik isoleren, een warmtepomp in de woning plaatsen of zonnepanelen op het dak leggen? Het deskundige Energiebesparing Maatwerkadvies Westvoorne biedt antwoord op deze vragen. De energieadviseur komt persoonlijk langs voor persoonlijk advies en geeft een toelichting wat er mogelijk is. Het plan toont aan welke opties een energiebesparing opleveren voor jouw woning en het leefklimaat optimaliseren. In het verduurzamingsrapport beschrijven ze uitvoerig het kostenplaatje en het rendement van de verschillende woningaanpassingen. Het energieadvies is een uitkomst voor particuliere huizenbezitters en verplicht bij een subsidieaanvraag.

 • Het maatwerkadvies toont welke investeringen een energiebesparing opleveren voor jouw woning.
 • Een autonome duurzaamheidsadviseur komt bij je thuis de woning opnemen.
 • Je krijgt een plan met alle investeringen die voor jouw interessant zijn.
 • Bekijk de effecten van: infraroodpanelen, zonneboiler laten plaatsen, zonnepanelen installeren, warmtepomp plaatsen, woningisolatie.
 • Per onderwerp toont het rapport het financiële plaatje, het rendement en de uiteindelijke terugverdientijd.
 • Voor het uitvoeren van de werkzaamheden moet je zelf offerte opvragen bij lokale ondernemers.
 • Een maatwerkadvies energiebesparing rapportage is vanaf 2023 noodzakelijk voor woningeigenaren in Westvoorne die hun woninglabel willen verbeteren en een subsidieaanvraag willen indienen.
maatwerkadvies-energiebesparing-westvoorne

Energieadvies: ondersteuning bij de energiekosten

Maatwerkadvies energiebesparing (voorheen Energieprestatieadvies (EPA)) is een advies op maat voor huizenbezitters, verenigingen van eigenaren en kantoorpanden dat een volledig plan presenteert om minder energie te gebruiken en op die manier de energielasten te drukken. In het onderzoek wordt uitvoerig beschreven welke vergroeningsmaatregelen er mogelijk zijn, wat het kost, en hoeveel je door de jaren heen kunt besparen. In dat geval kun je maatregelen laten uitvoeren zoals zonneboiler, dakisolatie, vloerisolatie, infraroodpanelen, spouwmuurisolatie, warmtepomp. Het is vrij eenvoudig. Een energieadviseur komt op locatie langs om met jouw samen een plan te schrijven. Deze expert doet een deskundige checkup en weet welke energiebesparingsmaatregelen het energieverbruik doen dalen. Hij schrijft een rapport met een lijst met verduurzamingsmaatregelen. In het advies tref je ook een verwachting van de totale investeringskosten en de verwachte besparing. Goed om te weten: Elke maatwerkadviseur werkt individueel en zal niet zelf offertes leveren voor renovaties. Het adviesplan vertelt je ook welk energielabel je hebt.

Opmerking: Ga je jouw huis verduurzamen, en wil je gebruik maken van een van de lopende subsidies. Het maatwerk energiebesparingsadvies blijft verplicht! Het onderzoek moet uitgevoerd worden door een objectieve energie-expert. Gekwalificeerde en onafhankelijke energieadviseurs bekijk je op de website centraalregistertechniek.nl. Let hierbij goed op het BRL9500 certificaat.

Maatwerkadvies energiebesparing aanvragen in Westvoorne (juni 2024)

Wil jij ook aanspraak maken op een subsidie om je huis energieneutraal te maken. Dan is een maatwerkadvies een vereiste. Dit besparingsplan biedt een lijst met uiteenlopende energiebesparende maatregelen die je kunt kiezen om te besparen. Bijvoorbeeld sterk HR++ raamwerk (beglazing), het toepassen van gevelisolatie met steenwol en het plaatsen van een zonneboiler. In onze stappenplan bieden we inzicht in de te nemen stappen.

Energierapport opvragen in 5 stappen

 1. Energieadviseurs zoeken

  Het maatwerkrapport wordt altijd opgesteld door een ervaren adviseur. Geschikte EPA-adviseurs zijn te vinden op de website centraalregistertechniek.nl en uiteraard via deze website. En misschien heb je iemand in je eigen kenniskring die hier ervaring mee heeft. Tip: probeer te zoeken naar een adviesbedrijf met een BRL9500-02-certificaat.

 2. Dien offerte-aanvragen in

  Voor een gepersonaliseerd advies moet je betalen. Adviesbureaus kunnen zelf bepalen wat de tarieven zijn. Het is goed om enkele offertes te ontvangen van betrouwbare energieadviseurs. Geef een duidelijke briefing. Zoek je specifiek advies voor woningisolatie, of zoek je ook een duurzaam alternatief voor de CV-ketel? Zoek je naar iemand die je kan helpen bij de renovatie, of ga je zelf klussen? Wees zo precies mogelijk. Het kiezen van de beste adviseur zal dan makkelijker worden.

 3. Bereid je voor met de woningcheck

  Komt er een specialist langs? Een goede voorbereiding is belangrijk. Doorloop eerst de bespaarcheck op verbeterjehuis.nl. Via de Verbetercheck op Verbeterjehuis.nl krijg je een advies met groene maatregelen die mogelijk geschikt zijn. Hierbij zie je ook de kosten en de opbrengsten. Dit is perfect om erbij te pakken tijdens het adviesgesprek met de energiecoach in Westvoorne.

 4. Het energierapport wordt opgesteld

  Het adviesbureau komt langs en beschrijft welke energiebesparingsmaatregelen aansluiten bij jouw wensen. Vervolgens verstuurt hij een doorgerekend energieplan met de meest gunstige energiebesparende maatregelen voor jouw woning. Aangaande deze energiemaatregelen noteren ze randzaken zoals de verwachte kosten, het rendement en de verwachte terugverdientijd. Je neemt samen met de maatwerkadviseur het rapport door. Tijdens zo’n meeting is er voldoende tijd voor het stellen van vragen.

 5. Vakbedrijven vinden

  Deze energiedeskundige heeft niet altijd voldoende bouwkundige kennis (dan moet je een bouwkundige keuring in Westvoorne laten uitvoeren). Deze persoon weet alles over gas en stroom besparen. Maar voor de uitwerking van het plan dien je zelf contact te zoeken met vakbedrijven. Neem contact op met meerdere isolatie-deskundigen en professionele installateurs. Vraag of ze langskomen om de woning van dichtbij te bekijken. Indien gewenst kan je vragen of de energie expert hier ook aanwezig is.

Welke energiebesparende maatregelen zijn relevant voor jouw woonhuis?

Informeer bij energieadviseurs en bespaar direct op de energiekosten!

Energieadviseur Westvoorne vergelijken

Dit maatwerkadvies energiebesparing laat je altijd opmaken door een onafhankelijke maatwerkadviseur. Het is beter om een adviesbedrijf rondom je woonplaats te nemen. Zij hebben ervaring met plaatselijke woningmarkt, en je hebt geen onnodig hoge reiskosten. In het schema hieronder delen we naam + adresgegevens van kwalitatieve vakmensen die werkzaam zijn binnen de gemeente Westvoorne. Kies enkel bedrijven en adviseurs met het BRL9500-02-keurmerk. Je kunt ook bedrijven vinden op www.centraalregistertechniek.nl.

Naam adviesbedrijfStraatnaamPostcodePlaats
Enerless B.V.Curieweg 323208KJSpijkenisse
Frans Kieviet BouwmanagementOost Voorgors 833241KDMiddelharnis
Wim van Vossen FotografiePoldersweegje 173247KEDirksland
WiecsoElse van der Banstraat 233207JASpijkenisse
Yess Real Estate B.V.Essendijk 723161EGRhoon
Tabel met energieadvies bedrijven actief in de regio Westvoorne

Uitgelichte specialisten: meteen een afspraak maken

Direct aan de slag? In de lijst hieronder tref je energieadviseurs voor maatwerkadvies energiebesparing in Westvoorne die meteen voor jouw klaar staan. Kies een van de bureau’s om jouw aanvraag meteen te starten.

Een overzicht van energiebesparende maatregelen

Veel huiseigenaren zouden graag een lagere energierekening willen. Maar je kunt je geld maar 1 keer uitgeven. Speciaal hiervoor is het maatwerkadvies bedacht. Je krijgt informatie over verschillende bespaarmogelijkheden. Misschien ben je op voorhand benieuwd wat voor maatregelen er dan in zo’n rapport staan. In de tekstblokjes hieronder delen we goede energiebesparende maatregelen voor jouw woning. Bekijk ook onze pagina met informatie over LED-lampen.

Vijf voordelen van en een energiezuinige woning in Westvoorne

 1. Een gunstige energienota: minder geld kwijt aan energie per maand.
 2. Een milieubewuste keuze: je stoot veel minder CO2 uit.
 3. Je geniet van een optimaal binnenklimaat: profiteer van warme luchtcirculatie en weinig tocht.
 4. Verhoog je woningwaarde: huizen met energielabel A zijn zeer gewild.
 5. Verblijf in een gezonde leefomgeving: geniet van een comfortabele luchtkwaliteit.
MaatregelPrijzen (gemiddeld)Besparing p/jaar
Isolatie van vloer (klik voor meer over isolatie)€2370,00€175,00 p/jaar
All-electric warmtepomp€11675,00€655,00 p/jaar
Set 10 zonnepanelen€4795,00€500,00 p/jaar
Zonneboiler met 150 liter vat€2855,00€185,00 p/jaar
Infraroodverwarming (1 paneel)€340,00€57,00 p/jaar
Radiatorfolie (bekijk meer tips) €20,25€28,00 p/jaar
Jaarlijkse kosten en besparingen van energiebesparende maatregelen bij gewone woningen (+/- 100 m2).

Maatwerkadvies voor het verduurzamen van jouw woning!

Bekijk maatwerkadviseurs en maak een afspraak

Energie besparen met woningisolatie

Wil je minder gas stoken? Jouw huis isoleren in Westvoorne is dan eigenlijk de basis. A.d.h.v. het isoleren van de muur, het dak, en vloer verlies je minder warmte in huis. Je profiteert van de goede effecten: je bespaart meteen op de energiekosten, de woning heeft een beter comfortniveau, je gebruikt minder fossiele energie, je beperkt het geluid van buiten en de woningwaarde neemt toe. Er zijn verschillende subsidies te selecteren. Disclaimer: voor isolatiewerkzaamheden geldt het extra lage BTW-tarief (9%) Zo heb je een goede terugverdientijd.

 • Vloerisolatie (vanaf €27,50 per /m2): de vloer wordt tot wel 3 graden warmer.
 • Dakisolatie (vanaf €44,00per /m2): een geïsoleerd dak houdt de warmte binnen in de winter.
 • Gevelisolatie (vanaf €100,00per /m2): ideaal om uit te laten voeren bij een renovatie.
 • Bodemisolatie (vanaf €22,50per /m2): minder penetratie van vocht en kou in de vloer.
 • Spouwmuurisolatie (vanaf €23,50per /m2): vereist geen onderhoud en is zeer kosteneffectief.
 • Isolatieglas (vanaf €123,00per /m2): HR++ glas heeft geluiddempende effect en zorgt voor lagere stookkosten.

Voordelen van een warmtepomp

Een warmtepomp werkt heel anders dan de HR-ketel op gas. Het genereert warmte uit bijvoorbeeld de buitenlucht of het grondwater. Dankzij dit systeem hoef je geen gas meer te stoken. Wel gebruikt een warmtepomp elektriciteit. Deze hoeveelheid stroom kan opgewekt worden met zonnepanelen. In de warme maanden (juli – september) kan het ook nog eens koelen. Je kunt kiezen voor een zelfstandige full electric warmtepomp of een hybride opstelling. In het bijgaande gedeelte lees je handige info over de verschillende soorten.

 • All-electric warmtepomp: zorgt voor de complete verwarming en verhit al je tapwater. Je kunt zo een gasloze woning realiseren. Het is een relatief duur systeem en je huis moet eerst heel goed geïsoleerd zijn. Het is vooral geschikt voor nieuwbouw.
 • Hybride warmtepomp Westvoorne: een betaalbaar alternatief en kan goed functioneren in woningen met een slechtere isolatie. De HR-combiketel kan bijspringen op koude dagen. Je verbruikt iets meer stroom, maar je gasverbruik kan met 70% omlaag.
 • Lucht-lucht warmtepomp: duurzame verwarming, maar kan ook actief koelen.
 • Lucht-water warmtepomp: voor het verwarmen van de woning én warm tapwater.
 • Water-water warmtepomp: een relatief kostbaar systeem (door grondboring) met een zeer hoog rendement.
 • Bodem-water warmtepomp: de complexe installatie vereist tijd en meer onderhoud.

Met zonnepanelen stroom opwekken

Met zonnepanelen wek je (grotendeels) jouw eigen groene stroom op. Het is duurzaam en je energierekening kan behoorlijk gaan dalen. Met een groot subsidie-voordeel, 0% BTW op aanschaf zonnepanelen en/of een tegemoetkoming d.m.v. een groene lening verdien je jouw panelen vaak binnen 6 of 7 jaar terug. Het maakt je minder afhankelijk van energieleveranciers zoals Vattenfall, Engie, GreenChoice, Eneco, Essent of Vandebron, United Consumers, Oxxio, Enegiedirect.nl, Powerpeers. Dankzij de salderingsregeling kun je extra stroom terugleveren aan het net.

 • Zonnepanelen hebben een gunstig prijskaartje. Een standaard systeem inclusief 10 panelen kost ongeveer €4.700 en kan je terugverdienen in +/- 6 – 8 jaar.
 • Voor een goede werking geldt: een dak met voldoende ruimte met (het liefst) zuidelijke oriëntatie. Het schaduweffect mag niet te groot zijn. Tenslotte is een stevige dakconstructie belangrijk.
 • Jouw eigen zonnestroom neemt je leverancier bij jouw af (teruggeleverde stroom salderen).
 • Wil je zonnepanelen in Westvoorne bestellen? Dan betaal je geen BTW.

Plaats een nieuwe zonneboiler

Een zonneboiler is een warmte opwekkende zonnecollector een een opslagvat voor het warme tapwater. Het systeem maakt veel warm tapwater mogelijk in de douche en de keuken. Zonlicht wordt dus omgezet om warm water te maken. Dankzij de aanleg van een zonneboiler bespaar je bijna de helft van het energieverbruik dat nodig is voor warm water. Voor centrale verwarming gebruik je vaak nog een HR-ketel of warmtepomp. Je bent niet verplicht een vergunning aan te vragen en er zijn aantrekkelijke ISDE subsidies beschikbaar.

 • Een goede zonneboiler voor normaal gebruik (200 liter vat) komt uit op ongeveer €3.800 (incl. montage).
 • Een zonneboilercombi kan een hele woning verwarmen.
 • De hoeveelheid ruimte die de installatie inneemt op het dak is vaak zo’n 2,5 m2 tot 3,5 m2.
 • Houdt ook rekening met het buffervat (hoogte van 80 tot 165 cm).

Wat je moet weten voor de aanschaf van infraroodpanelen

Door elektrische infraroodpanelen kan je heel lokaal verwarmen. Zoals bijv. een hobbyruimte of zolder. De lucht in de ruimte wordt niet verwarmd. De heerlijke stralingswarmte is erg aangenaam. Voor bijverwarming zijn warmtepanelen meer dan geschikt. Het wordt vaak gekozen om redenen als: ongewenste luchtcirculatie wordt tegengehouden, een milieuvriendelijk energieverbruik, het is vrij gemakkelijk (zelf) te plaatsen en het heeft een moderne afwerking en uitstraling.

 • Infraroodverwarming is ideaal om een korte tijd een ruimte te verwarmen.
 • In zeer goed geïsoleerde huizen kan IR-verwarming zelfs als hoofdverwarming worden geplaatst.
 • De kosten van warmtepanelen zijn sterk afhankelijk van vermogen en kwaliteit, maar komen uit tussen de €235,00 – €525,00 per ruimte.

Handige energiebespaartips

Behalve de bovenstaande energiebesparende maatregelen delen we nog graag meer energiebespaar adviezen in Westvoorne. Hieronder kan je aan de slag met een overzicht met effectieve en gunstig geprijsde duurzame oplossingen die vrij eenvoudig zijn te integreren.

 • Mechanische ventilatie: verwijdert fijnstof, gassen, allergenen, stof en rook, waardoor de luchtkwaliteit in het gebouw wordt verbeterd.
 • Ventilatie met warmteterugwinning (WTW): een slim systeem dat warmte terugwint uit afgevoerde lucht.
 • Waterbesparende douchekop: op een verantwoorde manier douchen, bespaar tot 20% water en energie.
 • Radiatorfolie: zorgt ervoor dat warmte niet verloren gaat in de muren.
 • LED-lampen: LED-verlichting produceert geen ultraviolette straling, wat schadelijk kan zijn voor de ogen.
 • Elektrisch koken: steeds meer woningen stappen over op een zuinige inductiekookplaat.
 • Slimme thermostaat: stemt de verwarming automatisch af op jouw gedrag.
 • Energielabel huishoudelijke apparatuur: minder kosten voor onderhoud van A+ label producten.

Besparen met persoonlijk energieadvies in Westvoorne!

Plan een adviesgesprek in en achterhaal hoe jij jouw huis duurzaam kunt verwarmen

Energielabel Westvoorne: Ontdek het energielabel van jouw woning

Het maatwerkadvies voor energiebesparing beslaat werkzaamheden die goed uitvoerbaar zijn om jouw woning energie-efficiënter te maken. Dit energieadvies bespreekt ook wat het officiële woning energielabel is. Het woninglabel toont hoe gunstig je huis nu is qua energiezuinigheid. De hoogste score die je kunt halen is energielabel A. Heb je na een woninginspectie het huis opnieuw verduurzaamd? Of wil je het huis in de verkoop zetten of wil je overstappen voor een lagere hypotheekrente? Wij adviseren dan om de woning opnieuw te laten keuren. Een vakbekwame energie inspecteur inspecteert je huis en controleert de benodigde gas en elektriciteit voor warm water, CV, koeling en ventilatie. Je pand ontvangt een energielabel A++++, A of een uitdagendere B tot en met G.

 • Het label duidt aan hoe energiezuinig het huis is.
 • Dit huislabel is verplicht bij de verkoop, verhuur en oplevering van woningen en appartementen.
 • Een milieuvriendelijk energielabel heeft een gunstig effect op de woningwaarde. Onderzoek ook zeker de duurzaamheidskorting bij je hypotheekrente.

Ontdek beschikbare subsidies in Westvoorne

De meeste panden in Provincie Zuid-Holland moeten het energieverbruik minderen en – in het meest ideale geval – van het gas af. Voor woningbezitters zijn er speciale (ISDE) subsidies en energiebespaarleningen met een gunstige rente. Wil je een van de subsidies aanvragen? In dat geval stelt de overheid het maatwerkadvies verplicht. In het gedeelte hieronder onderzoek je een overzicht met de meest uitgevoerde subsidieregelingen duurzame energie in Westvoorne.

 • Subsidie voor isolatie: krijg tot maar liefst 1/3 van je onkosten terug voor isolatiewerk aan dak, vloer, gevel, ramen, (spouw)muur.
 • Voor het arbeid (en dus niet de materialen) is het BTW-tarief slechts 9%.
 • Investeringssubsidie duurzame energie (ISDE): interessant voor een zonneboiler, warmtepomp of aansluiting op een warmtenet in juni 2024.
 • Voor zonnepanelen geldt het BTW-nultarief.
 • Het energieloket gemeente Westvoorne heeft mogelijk verschillende regionale subsidieregelingen of energiebespaarleningen. Via de energiesubsidiewijzer Westvoorne zijn alle financiële regelingen te bekijken.

Energiebespaarlening Westvoorne afsluiten in juni 2024

De meest goedkope wijze om verduurzamingsmaatregelen uit te laten voeren is door het inzetten van spaargeld. Beschik je niet over voldoende spaarmiddelen? Probeer dan een lening af te sluiten. Voor elke situatie is er wel een passende duurzame lening. In het stukje wat volgt vind je aanvullende informatie (ook te gebruiken voor huizen in o.a. Nissewaard, Hellevoetsluis en Goeree-Overflakkee).

 • Energiebespaarlening Warmtefonds: een gunstige annuïteitenlening waarmee huizenbezitters de woning meer energiezuinig kunnen maken.
 • Duurzaamheidslening van Stimuleringsfonds Volkshuisvesting voor Nederlandse gemeenten (SVn): stimuleringslening interessant voor warmtepompen, zonneboilers, spouwmuurisolatie, gevelisolatie, zonnepanelen, vloerisolatie.
 • Energiebespaarhypotheek: een financieel product met een limiet van €25.000 voor mensen met een woning die geen ‘gewone’ duurzaamheidslening kunnen afsluiten.
 • Gebouwgebonden financiering (GGF): groene lening die hoort bij een woning, en niet bij een persoon (moet nog worden uitgerold).
 • Duurzame monumenten lening: voor mensen die hun rijksmonument willen verduurzamen (bekijk voorwaarden op de website van de gemeente Westvoorne.
 • Verhoog je eigen hypotheek: gebruik je overwaarde om een extra leningdeel af te sluiten.

Antwoorden op vragen rondom het thema energie besparen in Westvoorne

Wat is maatwerkadvies energiebesparing Westvoorne?

Een energie maatwerkadvies Westvoorne is een besparingsplan met tips en aanbevelingen voor het duurzamer maken van je woning uit de maatregelenlijst van het Nationaal Warmtefonds. Zo kan je denken aan het isoleren van het dak of gevel, de woning verwarmen met een warmtepomp of het genereren van eigen elektriciteit middels zonnepanelen. Dit advies geeft per maatregel het financiële plaatje en de geraamde terugverdientijd. Het persoonlijk energieadvies is interessant voor VVE’s en particulieren die hun huis van het gas af willen hebben en daarbij gebruik willen maken van een subsidie.

Wordt het verplicht om een energierapport aan te vragen?

Ja, men moet een maatwerkadvies kunnen overleggen op het moment dat je gebruik wil maken van een duurzaamheidssubsidie. Wil je jouw huis verder isoleren met subsidie, of is de investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE) relevanter voor een full-electric warmtepomp of aansluiting op het plaatselijke warmtenet? Op die momenten is dit advies onmisbaar. Zonder maatwerkadvies wordt jouw aanvraag afgekeurd. Ga je verduurzamen met een groene lening of met eigen geld? Ook dan bevelen wij het maatwerkadvies aan. Het stelt bloot welke verduurzamingsmaatregelen jouw energieverbruik doen dalen. Middels dit rapport kun jij een vakman goede instructies geven.

Wat zijn de kosten van een energiebesparingsrapport?

De feitelijke kosten van het advies op maat hangen af van woningtype, de oppervlakte van het huis, en de betrokken adviseur. De kosten variëren tussen de €235,00 tot €285,00. Voor een normale tussenwoning kost het hele traject ongeveer €270,00. Het is slim om offertes van onafhankelijke(BRL9500-02) energieadviseurs in Westvoorne te vergelijken.

Kan een VvE een energiescan laten doen?

Ja, elke Vereniging van Eigenaren (VvE) mag als vertegenwoordigers van de leden contact opnemen voor een maatwerkadvies energiebesparing. Op deze manier kan men als vereniging CO2 besparende maatregelen inkopen. Daarvoor is ook het Subsidie energiebesparing eigen huis (SEEH) en Subsidie verduurzamen voor verenigingen van eigenaars (SVVE) beschikbaar. De maatwerkadviseur maakt een compleet overzicht van het gebouw. Het keuringsbedrijf inventariseert bij de bewoners de woonwensen om het verzamelgebouw of wooncomplex energiezuinig te krijgen. Op basis daarvan volgt richting de VvE een energieadvies voor de energieprestaties van de woningen. Uiteraard inclusief de verwachte kosten en de terugverdientijd.

Wat betekent maatwerkadvies utiliteitsbouw?

Ook zakelijk gezien ben je nieuwsgierig hoe je de energieprestaties van je kantoor of bedrijfspand kunt perfectioneren. Het zogenaamde energieprestatieadvies (EPA) is een EPA-maatwerkadvies in Westvoorne voor zakelijke objecten. Het utiliteitsbouw advies geeft inzicht in bouwkundige en installatietechnische verbetermaatregelen van een zakelijk gebouw. Een duurzamere energieprestatie draagt bij aan een voordelige energierekening, een aangenaam binnenklimaat, minder hoge milieubelasting en een milieubewust imago. De NTA 8800 is nieuwe rekenmethode voor het in kaart brengen van energieprestaties van utiliteitsgebouwen. De Energie Investeringsaftrek (EIA) betekent: een gunstige zakelijke subsidieregeling wat voor eigenaren van zakelijk vastgoed een premie geeft voor het energieadvies voor bedrijven en het uitvoeren van de maatregelen. Ga naar RVO.nl voor een extra uitleg.

Populaire plekken in deze regio:

Plaats een reactie