Maatwerkadvies aanvragen
• Deskundige specialisten aan huis
• Duidelijke energiebesparing adviezen
• Geschikt voor subsidie-aanvragen of lening


INSPECTIE INPLANNEN

Maatwerkadvies Energiebesparing Rockanje

Geïnteresseerd in het omlaag brengen van de energierekening? Veel huishoudens worstelen met de vraag waar te beginnen. Kan ik het beste eerst isoleren, een innovatieve warmtepomp bestellen of moet ik juist zonnepanelen laten leggen? Het betrouwbare Energiebesparing Maatwerkadvies Rockanje zal je verder helpen. Een energieadviseur maakt een afspraak voor doelgericht advies en zoekt uit de diverse opties. Het energiebesparingsadvies is heel specifiek en geeft aan welke verduurzamingsmaatregelen je woning een stuk kunnen verduurzamen en en een prettige leefomgeving bevorderen. In het verduurzamingsrapport onderzoek je gedetailleerd de totale kosten en het rendement van de geselecteerde investeringskeuzes. Het maatwerkadvies is een uitkomst voor Nederlandse particuliere huiseigenaren en wordt vaak verplicht bij de aanvraag van subsidies voor verduurzamen van een woning.

 • Het maatwerkadvies toont welke maatregelen een energiebesparing opleveren voor jouw woning.
 • Een autonome duurzaamheidsadviseur inspecteert de woning voor een goed uitgangspunt.
 • Hij stuurt een rapport met aanbevelingen met alle werkzaamheden waarmee jij direct energie kunt besparen.
 • Kies voor: zonneboiler laten plaatsen, woningisolatie, infraroodpanelen, ventileren met WTW, zonnepanelen installeren.
 • Voor elk afzonderlijk onderdeel vind je de kosten, wat het je oplevert en de geraamde terugverdientijd.
 • Voor de uitvoering van het maatwerkadvies moet je zelf contact opnemen met bedrijven in de buurt.
 • De maatwerkadvies energiebesparing rapportage is vanaf 2023 verplicht voor woningeigenaren in Rockanje die duurzame investeringen willen uitvoeren en gebruik willen maken van een duurzaamheidssubsidie.
maatwerkadvies-energiebesparing-rockanje

Energieadvies: inzicht in de energiekosten

Maatwerkadvies energiebesparing (eerst het Energieprestatieadvies (EPA)) is een speciaal advies voor particuliere en zakelijke objecten dat concrete handvatten geeft om een pand energiezuiniger te worden en daarmee de energiekosten te beperken. In het plan wordt uitvoerig beschreven welke potentiële maatregelen er zijn, wat het kost, en binnen hoeveel jaar je het terugverdient. Hiervoor heb je de keuze uit maatregelen zoals spouwmuurisolatie, infraroodpanelen, vloerisolatie, dakisolatie, zonneboiler, HR++ glas. Het aanvragen is heel gemakkelijk. Een expert op het gebied van energie komt altijd bij je thuis op bezoek om met jouw samen een plan te schrijven. Deze expert doet een deskundige checkup en zoekt uit welke energiebesparingsmaatregelen het energieverbruik doen dalen. Binnen enkele dagen ontvang je een rapport met een lijst met duurzaamheidsmaatregelen. In het rapport vind je ook een verwachting van de totale investeringskosten en de verwachte besparing. Goed om te weten: Deze maatwerkadviseur is neutraal en kan niet zelf werkzaamheden uitvoeren. Het adviesplan vertelt je ook welk energielabel je hebt.

Opmerking: Ga je je woning isoleren met duurzame materialen, en wil je dit deels financieren met een subsidie? Je moet dan altijd een maatwerk energiebesparingsadvies laten uitvoeren. Het rapport moet tot stand zijn gekomen door een gekwalificeerde vakman. Gekwalificeerde en onafhankelijke energieadviseurs contacteren via de site centraalregistertechniek.nl. Het BRL9500 certificaat biedt voldoende zekerheid.

Maatwerkadvies energiebesparing aanvragen in Rockanje (juni 2024)

Wil jij een subsidie aanvragen om je huis te vergroenen? Dan is maatwerkadvies noodzakelijk! Het plan biedt een lijst met uiteenlopende verduurzamingsmaatregelen die haalbaar zijn voor jouw huis. Denk hierbij aan sterk HR++ raamwerk (beglazing), isolatie van buitenmuren met PUR en het gebruiken van zonnecellen (zonneboiler). Hieronder laten we zien hoe jij dit kunt regelen.

In 5 stappen je energierapport aanvragen

 1. Een energieadviseur vinden

  Het maatwerkrapport moet worden opgesteld door een onafhankelijke energie-expert. Geschikte energie experts kan je vinden op de website centraalregistertechniek.nl en uiteraard op dit portaal. Vraag ook eens rond bij familie en vrienden. Belangrijk: selecteer zeker een adviseur die beschikt over het BRL9500-02-certificaat.

 2. Start met meerdere offertes

  Je moet natuurlijk betalen voor een gepersonaliseerd advies. Energie specialisten kunnen individuele tarieven rekenen. Het is nuttig om diverse offertes te ontvangen van neutrale adviesbureaus. Geef je behoeften duidelijk aan. Wil je aan de slag met het isoleren van je huis, of wil je ook aan de slag met een warmtepomp? Wil jij alles gaan uitbesteden, of ga je het helemaal zelf doen? Wees heel concreet. Het vergelijken van de offertes kun je dan probleemloos doen.

 3. Voer de Woningcheck uit

  De afspraak is vastgelegd? Zorg dat je beslagen ten ijs komt. Doorloop eerst de bespaarcheck op verbeterjehuis.nl. Via de Verbetercheck op Verbeterjehuis.nl ontdek je een complete samenvatting met groene maatregelen waar je mee kunt starten. Altijd met de prijzen en de rendementen. Hieruit haal je belangrijke vragen voor een adviesgesprek met de energiecoach in Rockanje.

 4. Bekijk het energierapport nauwkeurig

  Het maatwerk-adviesbedrijf komt bij je thuis en zoekt uit welke verduurzamingsmaatregelen aansluiten bij jouw wensen. Op basis van zijn bevindingen verkrijg je een kwalitatief energieplan met de beste energiebesparende maatregelen voor jouw huis. Bij alle energiemaatregelen toont het rapport details zoals de investering, de opbrengsten per jaar en de terugverdientijd. Je kunt een afspraak maken om het rapport door te nemen. Als je hiervoor kiest kun je iets meer de diepte in.

 5. Een vakbedrijf zoeken

  Een energiedeskundige is uiteraard geen bouwkundige (dan moet je een bouwkundige keuring in Rockanje laten uitvoeren). Deze vakman adviseert rondom thema’s als verduurzaming en gas- en stroom besparen. Op het moment dat jij een verbouwing wil uitvoeren zijn andere bedrijven noodzakelijk. Met het energierapport kan je offertes opvragen bij technici, isolatiebedrijven en professionele installateurs. Vraag of ze langskomen voor de complete woninganalyse. Indien gewenst kan je vragen of de energieconsultant hier ook aanwezig is.

Welke energiebesparende maatregelen zijn aantrekkelijk voor jouw pand?

Vind energieadviseurs en bespaar direct op de energiekosten!

Energieadviseur Rockanje vergelijken

Dit maatwerkadvies energiebesparing wordt uitgevoerd door een deskundige energie specialist. Het is goed om een adviesbureau uit de regio te contacteren. Zij kennen de lokale woningmarkt, en je betaald minder voor reiskosten. In de bijgaande tabel behandelen we namen en adressen van goede adviesbureaus die werkzaam zijn binnen de gemeente Westvoorne. Wees er zeker van dat ze in het bezit zijn van een BRL9500-02-keurmerk. Gecertificeerde bedrijven vind je ook op www.centraalregistertechniek.nl.

Naam adviesbedrijfStraatnaamPostcodePlaats
Enerless B.V.Curieweg 323208KJSpijkenisse
Frans Kieviet BouwmanagementOost Voorgors 833241KDMiddelharnis
Wim van Vossen FotografiePoldersweegje 173247KEDirksland
WiecsoElse van der Banstraat 233207JASpijkenisse
Yess Real Estate B.V.Essendijk 723161EGRhoon
Lijst met energieadvies bedrijven in de omgeving van Rockanje

Uitgelichte experts: meteen een afspraak maken

Direct een afspraak maken? In de bijgaande tabel delen wij energieadviseurs voor maatwerkadvies energiebesparing in Rockanje met een handig online aanvraagformulier. Kies een van de bedrijven om te beginnen met je aanvraag.

Alle energiebesparende maatregelen op een rij

Veel consumenten willen graag hun energieverbruik beperken. Het is moeilijk waar je moet beginnen. Veel mensen worstelen hier mee. En daarvoor is het maatwerkadvies ontworpen. Het biedt een duidelijk plan met verschillende bespaarmogelijkheden. Wat voor soort maatregelen kunnen dit zijn? In onze keuzegids check je de beste verduurzamingsmaatregelen voor je woonhuis. Bekijk tevens meer informatie over LED-lampen.

Belangrijkste voordelen van een energiezuinige woning in Rockanje

 1. Je bespaart flink op de energiefactuur: je maandlasten gaan meteen omlaag.
 2. Draag je steentje bij aan een beter milieu: je stoort minder CO-2 uit.
 3. Optimaliseer het binnenklimaat: verhoog je wooncomfort.
 4. Stijgende woningwaarde: woningen met energielabel A zijn zeer in trek.
 5. Altijd een gezonde leefomgeving: slapen in een geweldige luchtkwaliteit.
MaatregelTarieven (gemiddeld)Besparing p/jaar
Vloerisolatie (lees meer over isolatie)€2380,00€165,00 p/jaar
Hybride warmtepomp€4750,00€700,00 p/jaar
Set 10 zonnepanelen€4690,00€480,00 p/jaar
Zonneboiler (150 liter)€3325,00€155,00 p/jaar
Infraroodverwarming (1 paneel)€315,00€54,00 p/jaar
Radiatorfolie (meer energiebespaartips) €20,75€28,00 p/jaar
Kosten en jaarlijkse besparingen van verduurzamingsmaatregelen bij gewone huizen (+/- 125 m2).

Maatwerkadvies uitvoeren voor concrete tips!

Zoek een adviseur en start vandaag nog

Woningisolatie: een dikke jas om je woning

Je energierekening naar beneden brengen? Je huis isoleren in Rockanje is doorgaans een goed startpunt. Aan de hand van het isoleren van de spouwmuur, het dak en de vloer zal er veel minder warme lucht ontsnappen. Woningisolatie is een absolute must: je bespaart meteen op de energiekosten, je hebt geen last meer van tocht in huis, het is duurzaam, je hebt geen last van lawaai van de buren en je huis is interessanter op de markt. Er zijn verscheidene subsidies te kiezen. Belangrijk: op de arbeidskosten voor isolatie geldt het lage BTW-tarief (9%) Dit maakt dat het een interessante terugverdientijd heeft.

 • Vloerisolatie (vanaf €29,00 per /m2): een warme vloer in de winter en een koele vloer in de zomer.
 • Dakisolatie (vanaf €43,00per /m2): houd ook de hitte buiten in de zomer.
 • Gevelisolatie (vanaf €94,00per /m2): warmte van de muur wordt volledig benut.
 • Bodemisolatie (vanaf €22,50per /m2): een betere en schonere woon- en leefomgeving.
 • Spouwmuurisolatie (vanaf €22,50per /m2): vereist geen onderhoud en is zeer kosteneffectief.
 • Isolatieglas (vanaf €119,50per /m2): niet langer last van tocht in huis dankzij HR++ glas.

Gas besparen dankzij een warmtepomp

De warmtepomp is een goede vervanger van de traditionele HR-ketel. Hij gebruikt energie van bronnen zoals lucht of het grondwater. Dit maakt dat je flink minder gas gaat gebruiken. De power voor een warmtepomp komt uit elektriciteit. Je stroom kan je genereren met zonnepanelen op je eigen dak. In de zomer kan het ook zorgen voor een koelende werking. Je kunt kiezen voor een volledig elektrische warmtepomp of een hybride oplossing. In het stuk hieronder tref je handige info over de verschillende systemen.

 • All-electric warmtepomp: zorgt voor een gelijkmatige warmte in huis en maakt het tapwater warm. Dankzij dit systeem kan je dus volledig van het gas af. Let op: een full-electric systeem is niet goedkoop en het is alleen geschikt voor huizen met een zeer goede isolatie. Met name interessant voor nieuwbouw.
 • Hybride warmtepomp Rockanje: een prima te betalen installatie en wordt veel gekozen voor het verduurzamen van woningen met een slechtere isolatie. Hij functioneert naast de HR-combiketel. Het kan jouw gasverbruik terugdringen met meer dan 50%!
 • Lucht-lucht warmtepomp: ook te gebruiken als airconditioner.
 • Lucht-water warmtepomp: op een duurzame manier warmte uit omgevingslucht onttrekken.
 • Water-water warmtepomp: maakt gebruik van hernieuwbare energiebronnen om warmte te genereren.
 • Bodem-water warmtepomp: een zeer efficiënt systeem dat werkt op basis van bodembron.

Kies voor zonnepanelen

Met zonnepanelen wek je (grotendeels) jouw eigen groene stroom op. Zo draag je bij aan het milieu en je gaat ook minder energiekosten betalen. Met een groot subsidie-voordeel, 0% BTW op aanschaf zonnepanelen en de mogelijkheid om gebruik te maken van groene leningen is de terugverdientijd de laatste jaren erg interessant. Je bent ook niet meer afhankelijk van de tarieven van energieleveranciers zoals Essent, Budget Energie, GreenChoice, Engie, Eneco of Powerpeers, Vandebron, Delta, Oxxio, Enegiedirect.nl. Via de salderingsregeling is het heel gunstig om stroom terug te leveren.

 • Zonnepanelen zijn relatief goedkoop. Een standaard systeem inclusief 10 panelen laat je al plaatsen vanaf €4.700 en heb je terugverdiend binnen 6 a 7 jaar.
 • Let wel op de randvoorwaarden: een dak met voldoende ruimte met een ligging op het zuiden. Dit moet natuurlijk vrij van schaduw zijn. Daarbij is een stevige dakconstructie ook nodig.
 • Wek je meer zonnestroom op dan je verbruikt? Dan lever je middels de salderingsregeling terug aan het elektriciteitsnet.
 • Ga je zonnepanelen in Rockanje laten plaatsen? Dan betaal je daarover 0% BTW.

Plaats een nieuwe zonneboiler

Een zonneboiler bestaat uit een zonnecollector op het dak en een buffervat voor het water. De zonneboiler zorgt constant voor nieuw warm tapwater om te douchen en te koken. Zonlicht wordt dus omgezet om warm water te maken. Dankzij de zonneboiler bespaar je de helft van je gasverbruik die nodig is voor warm water. Naast de zonneboiler gebruik je ook nog een HR-ketel of warmtepomp. De gemeente verstrekt hiervoor altijd een vergunning en er zijn interessante ISDE subsidies beschikbaar.

 • Een standaard zonneboiler voor basis-gebruik (150 liter voorraadvat) kost je circa €3.650 (met montage).
 • Een zonneboilercombi kan een hele woning verwarmen.
 • De ruimte die je nodig hebt op het dak is rond de 2 m2 tot 3 m2.
 • Ook moet er binnen een buffervat geplaatst kunnen worden (vanaf 40cm bij 80 cm).

De werking van infraroodpanelen

Met elektrische infraroodpanelen verwarm je een specifieke ruimte. Ideaal voor in de badkamer of jouw thuiswerkplek. Het verwarmt niet de lucht, maar objecten of mensen in de kamer. De panelen geven een aangename stralingswarmte af. De warmtepanelen zijn een ideale oplossing als bijverwarming. Wat dit zo prettig maakt is: er vindt geen luchtcirculatie plaats, minimaal energieverbruik, een moeiteloos installatieproces en ze hebben een heel moderne uitstraling.

 • Infraroodverwarming kan snel een deel van een kamer opwarmen.
 • Bij woningen die uitstekend geïsoleerd zijn kan je met IR-verwarming de hele woning verwarmen (hoofdverwarming).
 • De prijsindicaties van warmtepanelen zijn afhankelijk van merk, type en vermogen. Houd rekening met €185,00 t/m €425,00 per infraroodpaneel.

Praktische energiebespaartips

Los van de energiebesparende maatregelen delen we nog graag meer energiebespaar adviezen in Rockanje. Bijgaand vind je om die reden een aantal belangrijke en interessant geprijsde duurzame oplossingen die vrij makkelijk zijn toe te passen.

 • Mechanische ventilatie: schadelijke stoffen zoals stof, pollen, rook en schimmel worden uit de woning gehaald.
 • Ventilatie met warmteterugwinning (WTW): altijd gefilterde schone lucht in huis.
 • Waterbesparende douchekop: gebruikt tot 20% minder water en energie dan standaard douchekop.
 • Radiatorfolie: warmte reflecteert de kamer in en gaat niet verloren.
 • LED-lampen: LED-verlichting verliest/geeft geen warmte, waardoor ze geen energie verspillen.
 • Elektrisch koken: veilig, efficiënt en duurzaam koken op een inductiekookplaat.
 • Slimme thermostaat: eenvoudig te bedienen en altijd inzicht in je verbruik.
 • Energielabel huishoudelijke apparatuur: vervang oude apparaten voor nieuwe A+ label elektrische producten.

Aan de slag met persoonlijk energieadvies in Rockanje!

Start jouw aanvraag voor een adviesgesprek en vind uit hoe jij jouw woning duurzamer maakt

Energielabel Rockanje: wat is dit precies?

Het maatwerkadvies voor energiebesparing beslaat verduurzamingsmaatregelen die geschikt zijn om te besparen op de energielasten. Het plan geeft ook inzicht in wat het officiële woning energielabel is. Het woninglabel vertelt hoe energiezuinig en duurzaam je woonhuis is. In het gunstigste geval is dit energielabel A. Heb jij na aanleiding van dit plan jouw woning geïsoleerd of een warmtepomp aangeschaft? Of ga je jouw woning verhuren of verkopen of kijk je naar mogelijkheden voor een lage hypotheekrente? Wij adviseren dan om een herziend energielabel op te vragen. Een gediplomeerde energie inspecteur neemt de woning op en bekijkt de maximaal benodigde gas en elektriciteit om het huis te verwarmen en warm water te produceren. Je kunt dan rekenen op een energielabel A++++, A of een juist B (redelijk zuinig) tot G (zeer onzuinig).

 • Het label geeft inzicht in hoe zuinig en woning is ten opzichte van vergelijkbare huizen.
 • Dit huislabel is verplicht voor mensen die hun woning willen verhuren of verkopen.
 • Een goed energielabel zal de woningwaarde zeker stimuleren. In sommige gevallen is er zelfs een duurzaamheidskorting op de hypotheekrente mogelijk.

Woning verduurzamen: bekijk subsidies in Rockanje

De meeste panden in Provincie Zuid-Holland moeten het energieverbruik minderen en – in het meest ideale geval – van het gas af. Men kan hiervoor gebruik maken van (ISDE) subsidies en aantrekkelijke energiebespaarleningen Direct aan de slag met een subsidie? Dan moet je verplicht een maatwerkadvies kunnen overleggen. In de box hieronder delen we up-to-date info over de voordelige subsidieregelingen duurzame energie in Rockanje.

 • Isolatie-subsidie: ontvang 30% van de kosten voor isolatie van ramen, (spouw)muur, gevel, wanden, dak.
 • Voor het isoleren (enkel arbeid) geldt een speciaal Btw-tarief isoleren van 9%.
 • Investeringssubsidie duurzame energie (ISDE): relevant voor een aansluiting op een warmtenet, warmtepomp of zonneboiler in juni 2024.
 • Bij zonnepanelen geldt het BTW-nultarief.
 • Het energieloket gemeente Westvoorne heeft mogelijker zelf ook nog plaatselijke subsidieregelingen of andere duurzaamheidsleningen. Via de energiesubsidiewijzer Westvoorne kun je alle financiële regelingen vinden.

Energiebespaarlening Rockanje bekijken in juni 2024

De beste manier om verduurzamingsmaatregelen uit te voeren is door dit te betalen met eigen geld. Beschik je niet over voldoende spaargeld? Probeer dan een lening af te sluiten. Iedere woningbezitter kan een duurzame lening afsluiten. In het gedeelte hieronder vind je alle leningen op een rij (ook toepasbaar voor woningen in bijv. Vierpolders, Zwartewaal en Oostvoorne).

 • Energiebespaarlening Warmtefonds: een voordelige manier waarmee huizeneigenaren en Verenigingen van Eigenaars hun woningen meer energiezuinig kunnen maken.
 • Duurzaamheidslening van Stimuleringsfonds Volkshuisvesting voor Nederlandse gemeenten (SVn): stimuleringslening voor spouwmuurisolatie, zonneboilers, zonnepanelen, vloerisolatie, warmtepompen, gevelisolatie.
 • Energiebespaarhypotheek: een financieel product met een limiet van €25.000 voor woningeigenaren die niet in aanmerking komen voor een normale duurzaamheidslening.
 • Gebouwgebonden financiering (GGF): speciale financiering die gekoppeld is aan het gebouw, en niet aan de persoon (binnenkort beschikbaar).
 • Duurzame monumenten lening: voor mensen die hun rijksmonument willen verduurzamen (bekijk voorwaarden op de website van de gemeente Westvoorne.
 • Je hypotheek oprekken: breid je bestaande financiering uit.

Veelgestelde vragen over energie besparen in Rockanje

Wat is maatwerkadvies energiebesparing Rockanje?

Dit energie maatwerkadvies Rockanje is een rapport met suggesties voor het duurzamer maken van jouw pand die o.a. vallen binnen de maatregelenlijst van het Nationaal Warmtefonds. Er kan dan gedacht worden aan isolatie van ramen, daken, vloeren of gevel, het toepassen van een warmtepompsysteem of jouw eigen stroom opwekken met zonnepanelen. Dit advies geeft per maatregel de investering en de terugverdientijd. Dit persoonlijk energieadvies is interessant voor alle particuliere woningbezitters die hun huis van het gas af willen hebben en een subsidie nodig hebben.

Is het verplicht te beschikken over een energierapport?

Ja, dit maatwerkadvies moet je verplicht hebben op het moment dat je gebruik wil maken van een duurzaamheidssubsidie. Wil je isoleren met subsidie, of ben je nieuwsgierig in de investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE) voor een hybride warmtepomp of aansluiting op het lokale warmtenet? Op dat moment is dit rapport heel belangrijk. Zonder maatwerkadvies wordt jouw aanvraag afgekeurd. Wil je jouw huis energiezuinig maken een groene lening of met spaargeld waarover je zelf beschikt? Ook dan is het maatwerkadvies een aanrader. Het is concreet en vertelt welke energiebesparende maatregelen jouw woning verduurzamen. Door gebruik te maken van dit advies kun jij gericht bepaalde bouwbedrijven benaderen.

Hoe duur is een energiebesparingsrapport?

De feitelijke kosten van het advies op maat worden gebaseerd op huistype, de gebruiksoppervlakte (m2) en het maatwerkadviesbedrijf. De tarieven liggen tussen de €225,00 t/m €335,00. Voor een huis met een normaal vloeroppervlak kost het energieadvies je gemiddeld €255,00. Het is aan te bevelen om offertes van ervaren (BRL9500-02) energieadviseurs in Rockanje te bekijken.

Kan je als VvE ook een energiescan laten uitvoeren?

Ja, je Vereniging van Eigenaren (VvE) mag namens de leden het maatwerkadvies energiebesparing laten opstellen. Middels deze methode kan men collectief CO-2 besparende maatregelen laten doen. Daarvoor is ook het Subsidie energiebesparing eigen huis (SEEH) en Subsidie verduurzamen voor verenigingen van eigenaars (SVVE) beschikbaar. De expert op het gebied van energie maakt een compleet overzicht van het gebouw. Het inspectiebureau achterhaalt bij de bewoners wat ze graag willen om het complex energiezuiniger te maken. Op basis daarvan volgt richting de VvE een energieadvies voor de energieprestaties van het gebouw. In het document vinden bewoners ook de verwachte kosten en de jaarlijkse besparing.

Zijn er ook opties voor maatwerkadvies utiliteitsbouw?

Als ondernemer ben je graag op de hoogte hoe je de energieprestaties van jouw bedrijfsunit, kantoor of opslagruimte kunt upgraden. Het huidige energieprestatieadvies (EPA) is een officieel EPA-maatwerkadvies in Rockanje voor bedrijfsobjecten. Het utiliteitsbouw onderzoek gaat in op bouwkundige en installatietechnische verbetermaatregelen van jouw kantoor of bedrijfspand Een versterkte energieprestatie zorgt voor lagere energielasten, een verbeterd werkcomfort, een beperkte milieubelasting en een duurzame uitstraling. De NTA 8800 is nieuwe manier om de energieprestaties van utiliteitsbouw te berekenen. De Energie Investeringsaftrek (EIA) wordt omgeschreven als: een gunstige zakelijke subsidieregeling waardoor er een premie aangevraagd kan worden voor het energieadvies voor bedrijven en voor het implementeren van de energiebesparende maatregelen. ZIe ook RVO.nl voor een extra uitleg.

Plaats een reactie