Maatwerkadvies aanvragen
• Deskundige specialisten aan huis
• Duidelijke energiebesparing adviezen
• Geschikt voor subsidie-aanvragen of lening


INSPECTIE INPLANNEN

Maatwerkadvies Energiebesparing Vierpolders

Wil jij ook besparen op de kosten van energierekening? Er zijn veel opties, waar begin in? Is het slim om te isoleren, een nieuwe warmtepomp uitkiezen of ga ik juist met een zonneboiler aan de slag? Het Energiebesparing Maatwerkadvies Vierpolders kan je hierbij verder helpen. De energieadviseur komt persoonlijk langs voor doelgericht advies en zoekt uit wat de mogelijkheden zijn. Het uiteindelijke advies is heel specifiek en geeft aan welke investeringen een energiebesparing realiseren en het leefklimaat in huis verbeteren. In het maatwerkrapport bieden ze uitvoerig de investering en de terugverdientijd van de uitgezochte duurzame keuzes. Het energiebesparingsadvies is een hulpmiddel voor alle particuliere huizenbezitters en kan worden verplicht bij een investeringssubsidie duurzame energie.

 • Een maatwerkadvies geeft inzicht in welke investeringen jouw huis energiezuiniger kunnen maken.
 • Een autonome duurzaamheidsadviseur onderzoekt je huis en kijkt waar de winst is te behalen.
 • Hij biedt een advies met alle opties die jouw woning naar een hoger niveau tillen.
 • Zoals o.a.: zonneboiler laten plaatsen, woningisolatie, warmtepomp plaatsen, infraroodpanelen, ventileren met WTW.
 • Per optie toont het rapport de geraamde kosten, de opbrengsten en de terugverdientijd.
 • Voor de realisatie van het duurzaamheidsplan moet je zelf offerte opvragen bij lokale ondernemers.
 • Deze maatwerkadvies energiebesparing rapportage is een must vanaf 2023 voor woningeigenaren in Vierpolders die hun woninglabel willen verbeteren en daarvoor een subsidie willen aanvragen.
maatwerkadvies-energiebesparing-vierpolders

Energieadvies: help mij besparen op de energiekosten

Maatwerkadvies energiebesparing (bekend als Energieprestatieadvies (EPA)) is een advies op maat voor zowel woningen als utiliteitsbouw dat maatregelen biedt om minder energie te gebruiken en zo de energienota te minderen. In dit rapport wordt grondig beschreven welke maatregelen je kunt nemen, wat de totale investering is, en hoeveel je door de jaren heen kunt besparen. Daaromtrent heb je de keuze uit maatregelen zoals infraroodpanelen, vloerisolatie, warmtepomp, HR++ glas, dakisolatie, spouwmuurisolatie. Je regelt het supersnel. Een expert op het gebied van energie komt langs voor inspecties en om je persoonlijke wensen door te nemen. Deze expert neemt de woning op en bekijkt welke energiebesparingsmaatregelen een goede keuze zijn. Jij ontvangt een rapport met daarin verduurzamingsmaatregelen. Daarbij ontvang je ook een calculatie van de kosten en de besparing. Disclaimer: Deze maatwerkadviseur is onpartijdig en zal je dus ook nooit zelf iets verkopen. Het adviesplan geeft je vaak ook inzicht in het energielabel.

Actueel: Ga je je woning uitrusten met energiebesparende apparatuur, en heb je hiervoor een subsidie nodig? Dan is een maatwerk energiebesparingsadvies noodzakelijk. De woning-analyse moet gedaan worden door een autonome energiedeskundige. Deskundige en bedreven energieadviseurs zijn te vinden op de website centraalregistertechniek.nl. Kies altijd een bedrijf met het BRL9500 certificaat.

Maatwerkadvies energiebesparing aanvragen in Vierpolders (juni 2024)

Ook profiteren van een subsidie om je huis energieneutraal te maken. Dan moet het maatwerkadvies meegestuurd worden. Dit energieplan geeft concreet advies dankzij een overzicht met alle verduurzamingsmaatregelen die jouw woning helpen energie te besparen. Voorbeelden zijn het vervangen van (HR++) glas, gevelisolatie met PUR en het installeren van zonnecellen. In de volgende tekst bieden we inzicht in de te nemen stappen.

In 5 stappen je energierapport aanvragen

 1. Zoek een maatwerkadviseur

  Het maatwerkrapport moet je laten opstellen door een erkende energie-specialist. Gekwalificeerde bedrijven kan je vergelijken op de website centraalregistertechniek.nl of via onze klantenservice. En misschien heb je iemand in je eigen kenniskring die hier ervaring mee heeft. Belangrijk: neem alleen contact op met specialisten met een BRL9500-02-certificaat.

 2. Offertes aanvragen en bekijken

  Je betaalt voor een gepersonaliseerd advies. Energie specialisten hanteren heel verschillende tarieven. Het is aan te raden om 2 of 3 offertes te verkrijgen van deskundige adviseurs. Geef vooraf goed door wat je precies wilt. Wil je aan de slag met het isoleren van je huis, of wil je ook weten hoe je jouw huis gasloos kunt verwarmen? Wil je hulp bij het uitvoeren van het plan, of ga je zelf klussen? Wees zo nauwkeurig als je kunt. De prijsopgaven van adviseurs vergelijken wordt dan een stuk eenvoudiger.

 3. Woningcheck uitvoeren

  De meeting is afgesproken. Bereid jezelf goed voor. Bekijk dan altijd ook de bespaarcheck op de site verbeterjehuis.nl. Via de adviesmodule op Verbeterjehuis.nl kom je stap-voor-stap tot een overzicht van opties die matchen met jouw situatie. Hierbij zie je ook de kosten en de opbrengsten. Dit kan je gratis doen en vormt een uitstekende input voor jouw adviesgesprek met de energiecoach in Vierpolders.

 4. Energierapport samen doornemen

  Een maatwerkadviseurs bezoekt je aan huis en analyseert welke verduurzamingsmaatregelen aansluiten bij jouw wensen. Kort daarop verkrijg je een gefundeerd energieplan met alle mogelijke energiebesparende maatregelen voor jouw woning. Voor de specifieke energiemaatregelen check je kenmerken zoals de verwachte kosten, de besparing per jaar en de verwachte terugverdientijd. Uiteindelijk nemen jullie het rapport samen door. Daarbij kan je inhoudelijk net wat meer informatie krijgen.

 5. Vakbedrijven opzoeken

  De energiedeskundige beschikt niet over maximale bouwkundige kennis (dan moet je een bouwkundige keuring in Vierpolders laten uitvoeren). Deze persoon geeft tips over hoe jij je woning verder kan vergroenen en gas en stroom kunt besparen. Maar voor de uitwerking van het plan moet je zelf een gespecialiseerd bedrijf inschakelen. Met jouw energieplan kan je prijzen opvragen bij isolatie-deskundigen en plaatselijke installateurs. Vraag of ze bij je aan huis kunnen komen om de woning nog eens goed op te nemen. Vraag eventueel of het adviesbureau jouw kan bijstaan.

Welke energiebesparende maatregelen zijn aantrekkelijk voor je woning?

Informeer bij energieadviseurs en begin met het verduurzamen van jouw huis!

Energieadviseur Vierpolders vergelijken

Dit maatwerkadvies energiebesparing wordt uitgevoerd door een erkende maatwerk-adviespartij. Het is aan te raden om een energieadviseur nabij jouw woonplaats te contacteren. Zij beschikken over voldoende kennis van de stad, en de kosten zijn dan doorgaans wat lager. Hieronder bieden we contactgegevens van betrouwbare maatwerkadviseurs die een rapport kunnen opstellen voor woningen in de gemeente Brielle. Wees er zeker van dat ze in het bezit zijn van het BRL9500-02-keurmerk. Je kunt ook bedrijven vinden op www.centraalregistertechniek.nl.

Naam adviesbedrijfStraatnaamPostcodePlaats
Enerless B.V.Curieweg 323208KJSpijkenisse
Frans Kieviet BouwmanagementOost Voorgors 833241KDMiddelharnis
Wim van Vossen FotografiePoldersweegje 173247KEDirksland
WiecsoElse van der Banstraat 233207JASpijkenisse
Yess Real Estate B.V.Essendijk 723161EGRhoon
Tabel met energieadvies bedrijven actief in de regio Vierpolders

Uitgelichte adviseurs: meteen online aanvragen

Wil je direct een afspraak inplannen? Hieronder delen wij energieadviseurs voor maatwerkadvies energiebesparing in Vierpolders waar je vaak snel terecht kunt. Klik op de button om jouw aanvraag direct te beginnen!

Alle energiebesparende maatregelen in 1 overzicht

Veel mensen willen minder energie gebruiken. Het is moeilijk waar je moet beginnen. Speciaal hiervoor is het maatwerkadvies bedoeld. Je krijgt informatie over alle bespaarmogelijkheden voor jouw huis. Misschien ben je op voorhand benieuwd wat voor maatregelen er dan in zo’n rapport staan. Hieronder noemen we de beste energiebesparende maatregelen voor jouw huis. Bekijk tevens meer informatie over zuinige douchekoppen.

Belangrijkste voordelen van een energiezuinige woning in Vierpolders

 1. Een gunstige energiefactuur: je houd geld over voor andere leuke dingen.
 2. Gunstig voor het klimaat: jouw CO-2 uitstoot gaat fors omlaag.
 3. Een aantrekkelijk binnenklimaat: voorkomt koude lucht en tocht in huis.
 4. Een gunstigere woningwaarde: kopers kijken steeds meer naar huizen met energielabel A.
 5. Beleef 24/7 een gezonde leefomgeving: in alle ruimtes een goede luchtkwaliteit.
MaatregelTarieven (gemiddeld)Besparing p/jaar
Dakisolatie (klik voor meer info)€4420,00€425,00 p/jaar
Hybride warmtepomp€6385,00€935,00 p/jaar
Zonnepanelen (10 stuks)€5435,00€550,00 p/jaar
Zonneboiler met 150 liter vat€3385,00€180,00 p/jaar
Infraroodpanelen (1 paneel)€340,00€22,50 p/jaar
Ledlamp (per stuk) (meer tips bekijken) €5,95€8,00 p/jaar
Kosten en opbrengsten van diverse energiebesparende maatregelen bij gewone huizen (+/- 115 m2).

Maatwerkadvies inplannen voor doelgerichte verduurzaming!

Vind adviseurs en maak een afspraak

Snel besparen met woningisolatie

Wil je minder gas stoken? Een huis isoleren in Vierpolders is doorgaans een goed startpunt. Middels het isoleren van de gevels, het dak, de vloer en de ramen verlies je minder warmte in huis. De effecten zijn positief: je kunt direct besparen op de energiekosten, de woning heeft een beter comfortniveau, je draagt je steentje bij aan een schoner milieu, het werkt ook geluidswerend en je huis is interessanter op de markt. Er zijn diverse subsidies te selecteren. Noemenswaardig: voor alle isolatiewerkzaamheden geldt het extra lage BTW-tarief (9%) Dit resulteert in een korte terugverdientijd!

 • Vloerisolatie (vanaf €26,00 per /m2): je huis blijft makkelijker en langer op temperatuur.
 • Dakisolatie (vanaf €42,50per /m2): een geïsoleerd dak houdt de warmte binnen in de winter.
 • Gevelisolatie (vanaf €100,00per /m2): beperkt condensatie op muren en plafonds.
 • Bodemisolatie (vanaf €29,50per /m2): direct een lagere luchtvochtigheid in de kruipruimte.
 • Spouwmuurisolatie (vanaf €21,50per /m2): een van de meest gekozen mogelijkheden.
 • Isolatieglas (vanaf €130,00per /m2): HR++ glas bij het verminderen van de kans op schimmelvorming.

De voordelen van een warmtepomp

De warmtepomp is een zuinig en duurzaam alternatief voor de HR-ketel op gas. Deze installatie profiteert van de warmte van de lucht of grondwater. Dankzij dit systeem hoef je geen gas meer te stoken. De power voor een warmtepomp komt uit elektriciteit. Je stroom kan jij eventueel verkrijgen middels zonnepanelen op het dak van je huis. In de hete maanden kan het ook zorgen voor verkoeling. Er zijn twee keuzes: een volledig elektrische warmtepomp of een hybride model. In het blokje hieronder lees je relevante info over de verschillende systemen.

 • All-electric warmtepomp: zorgt voor verwarming van je huis en pompt warm tapwater door de woning. Het gasverbruik kan dan naar 0. Let op: een full-electric systeem is niet goedkoop en het werkt alleen bij zeer goede isolatie. Je komt het dan ook met name tegen bij nieuwbouw.
 • Hybride warmtepomp Vierpolders: betaalbaar en kan goed functioneren in woningen die minder goed geïsoleerd zijn. De HR-combiketel kan bijspringen op koude dagen. Je kunt hiermee tot wel 70% gas gaan besparen.
 • Lucht-lucht warmtepomp: duurzaam verwarmen en koelen zonder gas.
 • Lucht-water warmtepomp: heeft geen extra brandstofopslag nodig, wordt aangesloten op het stroomnet.
 • Water-water warmtepomp: installatie met een kostbare warmtewisselaar.
 • Bodem-water warmtepomp: geen buitenunit, maar een bodembron en daardoor kostbaar.

Kies voor zonnepanelen

Via zonnepanelen wek je zelf groene stroom op. Het is duurzaam en je betaald veel minder voor je stroom. Dankzij lokale subsidies, het BTW-nultarief en/of een tegemoetkoming d.m.v. een groene lening heb je een zeer korte terugverdientijd. Je maakt je op die manier een stuk onafhankelijker t.o.v. energieleveranciers zoals Essent, Engie, Eneco, Budget Energie, Vattenfall & Delta, Vandebron, Oxxio, Enegiedirect.nl, Powerpeers. Door het principe van salderen krijg je een goede vergoeding voor stroom die je teruglevert.

 • Zonnepanelen zijn in aanschaf steeds voordeliger. Een zonnepaneel installatie met 10 panelen heeft een prijskaartje van ongeveer €4.900 en kan worden terugverdiend binnen om en nabij de 7 of 8 jaar.
 • Er gelden een aantal randvoorwaarden: er moet ruimte zijn om de set te plaatsen op het dak met een gunstige positionering op het zuiden. Vermijd zoveel mogelijk schaduw. De dakconstructie moet het systeem kunnen dragen.
 • Heb je meer zonnestroom productie dan verbruik? Dan lever je middels de salderingsregeling terug aan het elektriciteitsnet.
 • Zonnepanelen in Vierpolders aanschaffen? Dan profiteer je van de soepele BTW-regeling.

Duurzaam warm tapwater met een zonneboiler

Met een zonneboiler bedoelen we we een zonlicht gevoelige zonnecollector een een opslagvat voor het warme tapwater. Deze installatie genereert warm tapwater in de douche en de keuken. Zonlicht wordt dus omgezet om warm water te maken. Dankzij de zonneboiler bespaar je de helft van je gasverbruik voor warm water verwarmen. Deze installaties doen het goed i.c.m. een CV-ketel of warmtepomp. Je bent niet verplicht een vergunning aan te vragen en doorgaans kan je een mooie ISDE subsidie krijgen.

 • Een zonneboiler voor 4 personen (200 liter vat) heeft een prijskaartje van ongeveer €3.350 (met installatie).
 • Een zonneboilercombi kan ook de CV ondersteunen bij de verwarming van de woning.
 • De benodigde vrije ruimte op het dak is +/- 2,5 m2 tot 3,5 m2.
 • Ook moet er er plek zijn voor het buffervat (v.a. 50cm bij 100 cm).

Informatie en tips voor infraroodpanelen

D.m.v. elektrische infraroodpanelen verwarm je een specifieke ruimte. Bijvoorbeeld de woonkamer of slaapkamer. Het verwarmt niet de lucht, maar objecten of mensen in de kamer. Deze stralingswarmte geeft dus lokale warmte. De inzet van warmtepanelen wordt vaak omschreven als bijverwarming. Goede pluspunten zijn: minder last van luchtcirculatie, heel beperkt energieverbruik, het is vrij gemakkelijk (zelf) te plaatsen en het is een heel moderne manier om je woning te verwarmen.

 • Infraroodverwarming kan goedkoop, snel en makkelijk een ruimte verwarmen.
 • Bij goede isolatie en aanschaf van voldoende panelen kan je IR-verwarming ook als hoofdverwarming inzetten.
 • De onkosten van warmtepanelen ramen we op +/- €190,00 – €500,00 per paneel.

Goede energiebespaartips

Naast deze energiebesparende maatregelen hebben we nog meer handige energiebespaar adviezen in Vierpolders. In dit blokje vind je een overzicht met praktische en niet al te dure verduurzamingsmaatregelen die je vrij eenvoudig kunt toepassen.

 • Mechanische ventilatie: door verse lucht in het gebouw te verplaatsen, verbetert het rendement van de verwarming.
 • Ventilatie met warmteterugwinning (WTW): lagere stookkosten en altijd schone lucht in huis.
 • Waterbesparende douchekop: verbruikt veel minder water dan een douchekop.
 • Radiatorfolie: gemakkelijk te plaatsen en te verwijderen achter een radiator.
 • LED-lampen: LED-verlichting heeft een hoge lichtopbrengst, waardoor ze een helderder licht produceren.
 • Elektrisch koken: de inductiekookplaat is een goedkoop alternatief voor het gasfornuis.
 • Slimme thermostaat: je verwarming staat nooit onnodig aan.
 • Energielabel huishoudelijke apparatuur: toename van het comfortniveau in huis met A+ label artikelen.

Besparen met persoonlijk energieadvies in Vierpolders!

Plan een adviesgesprek in en ontdek hoe jij jouw woning duurzamer maakt

Energielabel Vierpolders: hoe kan ik dat aanvragen?

Het maatwerkadvies voor energiebesparing beslaat verduurzamingsmaatregelen die haalbaar en betaalbaar zijn om jouw woning energiezuiniger te maken. Het plan geeft ook aan wat wat het huidige woning energielabel is. Het woninglabel geeft een indicatie hoe energiezuinig en duurzaam je woonhuis is. In het meest gunstige geval krijg je energielabel A. Heb je na een woninginspectie jouw huis aangepakt? En wil jij wellicht je woning verkopen of wil je kijken of je een lagere hypotheekrente kunt krijgen? Dan kan het raadzaam zijn om de woning opnieuw te laten keuren. Een energie inspecteur analyseert de woning en controleert de benodigde gas en elektriciteit voor verwarming, ventilatie, koeling en warm water. Op basis hiervan krijg je bijvoorbeeld energielabel A++++, A of een juist B (redelijk zuinig) tot G (zeer onzuinig).

 • Het label laat kopers zien hoe zuinig een huis is.
 • Dit duurzaamheidslabel is verplicht voor woningen die in de verkoop of verhuur gaan.
 • Een perfect energielabel beïnvloed de woningwaarde positief. Mogelijk kan je een gunstige hypotheekrente regelen door een duurzaamheidskorting.

Ontdek beschikbare subsidies in Vierpolders

Alle woningen en panden in Provincie Zuid-Holland moeten een stuk duurzamer worden en uiteindelijk verwarmd worden zonder gas. De overheid biedt verschillende (ISDE) subsidies en gunstige energiebespaarleningen Ga je verduurzamen met subsidie? In dat geval stelt de overheid het maatwerkadvies verplicht. In dit blokje check je actuele informatie de meest actuele subsidieregelingen duurzame energie in Vierpolders.

 • Landelijke subsidie isolatie: ontvang tot max. 30% van de investering voor isoleren van dak, wanden, gevel, vloer, ramen.
 • Voor woningisolatie (de arbeidskosten) geldt het lage BTW-tarief van 9 procent.
 • Investeringssubsidie duurzame energie (ISDE): m.b.t. een warmtepomp, aansluiting op een warmtenet of een zonneboiler in juni 2024.
 • In het geval van zonnepanelen vervalt de BTW volledig.
 • Het energieloket gemeente Brielle biedt mogelijk ook zelf particuliere subsidieregelingen of andere energiebespaarleningen of stimuleringsleningen. Via de energiesubsidiewijzer Brielle kun je alle financiële regelingen vinden.

Energiebespaarlening Vierpolders opzoeken in juni 2024

De goedkoopste manier om verduurzamingsmaatregelen te nemen is met eigen middelen. Kom je geld tekort? Dan kan je het benodigde bedrag lenen. De overheid biedt diverse duurzame leningen. Hieronder vind je de details (ook toepasbaar voor woningen in bijv. Abbenbroek, Oostvoorne en Heenvliet).

 • Energiebespaarlening Warmtefonds: een goedkope lening waarmee eigenaar-bewoners hun woning kunnen verduurzamen.
 • Duurzaamheidslening van Stimuleringsfonds Volkshuisvesting voor Nederlandse gemeenten (SVn): stimuleringslening geschikt voor zonnepanelen, zonneboilers, dakisolatie, vloerisolatie, spouwmuurisolatie, gevelisolatie.
 • Energiebespaarhypotheek: een financiering tot bedragen van €25.000 voor huizenbezitters die geen ‘gewone’ duurzaamheidslening kunnen afsluiten.
 • Gebouwgebonden financiering (GGF): een speciale lening die vast zit aan het huis (wordt de komende jaren uitgerold).
 • Duurzame monumenten lening: wordt verstrekt aan eigenaren van monumenten die willen verduurzamen (bekijk voorwaarden op de website van de gemeente Brielle.
 • Verhoog je eigen hypotheek: mogelijkheid tot lenen van extra geld bij energiebesparende maatregelen.

FAQ: actuele onderwerpen m.b.t. energie besparen in Vierpolders

Wat is maatwerkadvies energiebesparing Vierpolders?

Een energie maatwerkadvies Vierpolders is een concept plan inclusief suggesties voor het duurzamer maken van je woning die ook te vinden zijn in de maatregelenlijst van het Nationaal Warmtefonds. Voorbeelden zijn investeren in dak-, gevel-, vloer-, of bodemisolatie, een warmtepomp installatie laten monteren of jouw eigen stroom opwekken met zonnepanelen. Dit energieplan bespreekt per maatregel een kostenbegroting en de geraamde terugverdientijd. Dit persoonlijk energieadvies is erg gewenst voor particuliere woningeigenaren die hun woning zuiniger willen maken en een subsidie nodig hebben.

Moet ik het energierapport verplicht aanvragen?

Ja, het maatwerkadvies is verplicht wanneer je jouw huis gaat verduurzamen met een duurzaamheidssubsidie. Ben je aan het kijken naar subsidie voor isolatie, of lijkt de investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE) je wel wat voor een volledig elektrische warmtepomp of aansluiting op het regionale warmtenet? In die situatie is dit besparingsadvies verplicht. Zonder maatwerkadvies kan je de meeste subsidies niet aanvragen. Ga je jouw huis duurzaam maken met een groene lening of met eigen geld? Ook dan is het verstandig om het maatwerkadvies te overwegen. Het laat jouw zien welke maatregelen jouw woning verduurzamen. Met behulp van dit energieplan kan je een goede offerte aanvragen met de juiste gegevens.

Wat zijn de verwachte kosten van een energiebesparingsrapport?

De uiteindelijke kosten van het advies op maat worden berekend op basis van woningtype, de totale oppervlakte en de adviseur die je kiest. De gemiddelde prijs bedraagt tussen de €240,00 t/m €300,00. Voor een doorsnee huis kost het ongeveer €270,00. Het is slim om offertes van professionele (BRL9500-02) energieadviseurs in Vierpolders te vergelijken.

Is de energiescan van meerwaarde voor een VvE?

Ja, elke Vereniging van Eigenaren (VvE) kan in overeenstemming met de leden gebruik maken van het maatwerkadvies energiebesparing. Door deze constructie kan men op een collectieve manier CO-2 besparende maatregelen laten doen. Hiervoor kan men ook aanspraak maken op de Subsidie energiebesparing eigen huis (SEEH) en Subsidie verduurzamen voor verenigingen van eigenaars (SVVE). De expert doet een grondige inspectie van het hele pand. Het keuringsbureau kijkt samen met bewoners naar wat ze graag willen om het flatgebouw groener te maken. De VvE ontvangt een duidelijke energieadvies voor de energieprestaties van het gehele object. Bewoners ontvangen netjes een mail met de verwachte kosten en de geraamde terugverdientijd.

Zijn er ook opties voor maatwerkadvies utiliteitsbouw?

Als bedrijfseigenaar wil je alles weten over hoe jij de energieprestaties van je kantoor of bedrijfspand kunt optimaliseren. Het zogenaamde energieprestatieadvies (EPA) is een erkend EPA-maatwerkadvies in Vierpolders voor gebouwbeheerders. Het utiliteitsbouw inspectierapport verduidelijkt bouwkundige en installatietechnische verbetermaatregelen van jouw bedrijfspand of kantoor Een optimale energieprestatie geeft een gunstigere energierekening, een verbeterd werkcomfort, minder hoge milieubelasting en een milieuvriendelijk imago. De NTA 8800 is nieuwe methode om energieprestatie van gebouwen in kaart te brengen. De betekenis van de Energie Investeringsaftrek (EIA) is: een interessante zakelijke subsidieregeling wat voor bedrijfseigenaren een premie biedt voor het energieadvies voor bedrijven en voor de daadwerkelijke uitvoering van de maatregelen. Tip: op de site van het RVO om dit aan te vragen.

Plaats een reactie