Maatwerkadvies aanvragen
• Deskundige specialisten aan huis
• Duidelijke energiebesparing adviezen
• Geschikt voor subsidie-aanvragen of lening


INSPECTIE INPLANNEN

Maatwerkadvies Energiebesparing Abbenbroek

Op zoek naar opties om de energierekening te verminderen? Veel gezinnen weten niet waar ze moeten starten. Kan ik het beste eerst isoleren, een innovatieve warmtepomp bestellen of moet ik nu juist investeren in zonnepanelen? Een Energiebesparing Maatwerkadvies Abbenbroek is een goed hulpmiddel! Je plant een afspraak met de energieadviseur voor een maatwerkadvies en beoordeelt wat de mogelijkheden zijn. Het onderzoek geeft inzicht in welke maatregelen jouw energierekening direct doen dalen en het energielabel verbeteren. In het verduurzamingsrapport onderzoek je gedetailleerd de kosten en baten van de verschillende woningaanpassingen. Het advies is geschikt voor alle particuliere woningbezitters en kan worden verplicht bij een investeringssubsidie duurzame energie.

 • Het maatwerkadvies toont welke duurzame investeringen jouw kunnen helpen met het besparen op de energiekosten.
 • Een betrouwbare duurzaamheidsadviseur inspecteert de woning voor een goed uitgangspunt.
 • Hij verstrekt een plan met alle maatregelen die je woning een stukje energieneutraal maken.
 • Overweeg bijv.: woningisolatie, zonnepanelen installeren, zonneboiler laten plaatsen, ventileren met WTW, warmtepomp plaatsen.
 • Per duurzaamheidsmaatregel krijg je inzicht in het kostenplaatje, wat het oplevert en de geschatte terugverdientijd.
 • Voor de uitvoering van het energiebesparingsadvies moet je zelf contact opnemen met bedrijven in de buurt.
 • Een speciale maatwerkadvies energiebesparing rapportage is een must vanaf 2023 voor woningeigenaren in Abbenbroek die hun woninglabel willen verbeteren en een subsidieaanvraag willen indienen.
maatwerkadvies-energiebesparing-abbenbroek

Energieadvies: lagere energiekosten realiseren

Maatwerkadvies energiebesparing (voorheen Energieprestatieadvies (EPA)) is een unieke inspectie en adviestool voor woningen en bedrijfspanden dat helpt om het energieverbruik te remmen en zo de energienota te minimaliseren. In dit rapport wordt grondig beschreven welke investeringen je kunt doen, wat het kost, en binnen hoeveel jaar je het terugverdient. In dat geval kun je maatregelen laten uitvoeren zoals warmtepomp, spouwmuurisolatie, HR++ glas, infraroodpanelen, vloerisolatie, zonneboiler. Het is vrij eenvoudig. Een energiecoach komt langs voor inspecties en om jouw doelstellingen door te nemen. Deze deskundige analyseert het huis en checkt welke energiebesparingsmaatregelen passen bij jouw situatie. Jij ontvangt een rapport met alle verduurzamingsmaatregelen. In het advies tref je ook een begroting van de kosten en tevens een rendements-weergave. Let op: Jouw maatwerkadviseur is een keur-expert en zal niet zelf offertes leveren voor renovaties. Het plan geeft je vaak ook inzicht in het energielabel.

Let op: Ga je je woning isoleren, en wil je gebruik maken van een van de lopende subsidies. Het maatwerk energiebesparingsadvies blijft verplicht! Het onderzoek moet uitgevoerd worden door een erkende specialist op het gebied van energie. Gekwalificeerde en bedreven energieadviseurs contacteren via centraalregistertechniek.nl. Check altijd of de expert het BRL9500 certificaat in bezit heeft.

Maatwerkadvies energiebesparing aanvragen in Abbenbroek (mei 2024)

Zoek jij ook naar een subsidie om jouw woning te verduurzamen? Dan moet het maatwerkadvies meegestuurd worden. Dit besparingsplan biedt een lijst met bruikbare maatregelen die zinvol zijn voor jouw situatie. Je kunt denken aan toepassen van HR++ glas, het verbeteren van gevelisolatie en het plaatsen van een zonneboiler. In onze stappenplan laten we zien hoe jij dit kunt regelen.

In 5 stappen het energierapport aanvragen

 1. Energieadviseur zoeken

  Het maatwerkrapport moet je verplicht laten opstellen door een gecertificeerde energie-specialist. Betrouwbare specialisten zijn vindbaar op het Centraal Register Techniek en uiteraard op dit portaal. Wellicht is er iemand in je familie of vriendenkring die een geschikt persoon kent. Advies: neem alleen contact op met specialisten die gecertificeerd is (BRL9500-02-certificaat).

 2. Dien offerte-aanvragen in

  Je betaalt voor een gepersonaliseerd advies. Maatwerkadviesbureau’s zijn vrij om zelf hun prijzen te hanteren. Het is goed om minimaal 2 offertes te ontvangen van gediplomeerde energie experts. Vermeld altijd goed je eisen. Zoek je specifiek advies voor woningisolatie, of zoek je ook een duurzaam alternatief voor de CV-ketel? Ga jij de werkzaamheden uitbesteden, of ga je het helemaal zelf doen? Geef zoveel details als mogelijk. De prijsopgaven van adviseurs vergelijken is op die manier veel relevanter.

 3. Een goede voorbereiding met de Woningcheck

  Het overleg is georganiseerd? Zorg dat je beslagen ten ijs komt. Bezoek dan zeker eerst de bespaarcheck van verbeterjehuis.nl. Via de Verbetercheck op Verbeterjehuis.nl kom je uiteindelijk tot een overzicht van groene maatregelen die relevant zijn. Altijd met de prijzen en de rendementen. Dit is uitstekende input voor een adviesgesprek met de energiecoach in Abbenbroek.

 4. Het energierapport wordt opgesteld

  Het maatwerk-adviesbedrijf brengt een bezoek aan huis en berekent welke mogelijk interessante maatregelen passen bij de woning. Op basis hiervan mailt hij een onderbouwd energieplan inclusief alle energiebesparende maatregelen voor jouw woonhuis. Met betrekking tot de energiemaatregelen vind je onderwerpen zoals de geraamde kosten, de jaarlijkse opbrengsten en de geschatte terugverdientijd. Vaak wordt er een moment gepland om het rapport gezamenlijk door te nemen. Tijdens zo’n meeting is er voldoende tijd voor het stellen van vragen.

 5. Een vakbedrijf selecteren

  Deze energiedeskundige is uiteraard geen bouwkundige (dan moet je een bouwkundige keuring in Abbenbroek laten uitvoeren). De specialist kent alle opties op te besparen op gas en stroom. Voor het invullen van het energieplan zijn andere bedrijven noodzakelijk. Vraag een prijs op bij isolatie-partijen en installateurs. Maak een afspraak op locatie om de woning nog eens goed op te nemen. Het kan nuttig zijn dat de energie expert daarbij aanwezig wil zijn.

Welke energiebesparende maatregelen zijn goed voor mijn huis?

Contacteer energieadviseurs en start met verduurzamen vandaag!

Energieadviseur Abbenbroek vergelijken

Dit maatwerkadvies energiebesparing wordt altijd opgesteld door een betrouwbare vakman. Het is verstandig om een energie-specialist uit de omgeving te kiezen. Ze kennen het type woning, en de reisafstand (kosten) zijn dan beperkt. In de tabel hieronder doorzoek je namen en adressen van betrouwbare maatwerkadviesbureaus die werkzaam zijn binnen de gemeente Nissewaard. Kies enkel bedrijven en adviseurs met een BRL9500-02-certificaat. Veel bedrijven kun je ook vinden via www.centraalregistertechniek.nl.

Naam adviesbedrijfStraatnaamPostcodePlaats
Enerless B.V.Curieweg 323208KJSpijkenisse
Frans Kieviet BouwmanagementOost Voorgors 833241KDMiddelharnis
Wim van Vossen FotografiePoldersweegje 173247KEDirksland
WiecsoElse van der Banstraat 233207JASpijkenisse
Yess Real Estate B.V.Essendijk 723161EGRhoon
Tabel met energieadvies bedrijven in de buurt van Abbenbroek

Uitgelichte bedrijven: vraag direct een rapport aan

Direct een afspraak maken? Hieronder tonen wij energieadviseurs voor maatwerkadvies energiebesparing in Abbenbroek die meteen voor jouw klaar staan. Kies een van de bureau’s om direct aan de slag te gaan.

Keuzegids: welke energiebesparende maatregelen passen bij mij?

Veel huishoudens willen beginnen met energie besparen. Het is lastig waar je moet beginnen! Met name daarvoor is het maatwerkadvies bedoeld. Je krijgt informatie over verschillende bespaarmogelijkheden. Maar waar moet ik dan aan denken? Bijgaand introduceren we de meest voorkomende maatregelen voor je pand. Op dit platform vind je ook informatie over tochtstrips.

5 voordelen van een energiezuinige woning in Abbenbroek

 1. Een gunstigere energierekening: minimaliseer jouw kosten voor energie.
 2. Gunstig voor het milieu: je stoort minder CO-2 uit.
 3. Een aantrekkelijk binnenklimaat: verhoog je wooncomfort.
 4. De waarde van de woning stijgt: woningen met energielabel A zijn meer waard op de verkoop- en verhuurmarkt.
 5. Ervaar een gezonde leefomgeving: de hele woning voorzien van prima luchtkwaliteit.
MaatregelTarieven (gemiddeld)Besparing p/jaar
Spouwmuurisolatie (meer over woningisolatie)€1280,00€435,00 p/jaar
Hybride warmtepomp€4655,00€915,00 p/jaar
Set van 10 zonnepanelen€4560,00€480,00 p/jaar
Zonneboiler 4 pers. €2935,00€215,00 p/jaar
Infraroodverwarming (per paneel)€355,00€58,50 p/jaar
Inductie kookplaat (lees hier meer tips) €375,00€47,50 p/jaar
Kosten en opbrengsten van duurzaamheidsmaatregelen bij gewone huizen (+/- 125 m2).

Maatwerkadvies opvragen voor het gericht verduurzamen!

Bekijk maatwerkadviseurs en ga direct aan de slag

Energie besparen met woningisolatie

Wil je minder gas stoken? Jouw huis isoleren in Abbenbroek is een slimme investering. A.d.h.v. het isoleren van de gevels, het dak, de vloer en de ramen is je woning warm in de winter, en koel in de zomer. De effecten zijn positief: de energierekening gaat omlaag, je geniet van meer comfort in huis, het is milieubewust, het functioneert tevens als een geluidswal en je woningwaarde stijgt fors. Er zijn meerdere subsidies waar je gebruik van kunt maken. Goed om te weten: voor de arbeid voor isolatie geldt het tijdelijke lage BTW-tarief (9%) Dit maakt dat het een interessante terugverdientijd heeft.

 • Vloerisolatie (vanaf €28,50 per /m2): geen last meer van koude voeten in de winter.
 • Dakisolatie (vanaf €42,00per /m2): verlaagt het E-peil van uw woning.
 • Gevelisolatie (vanaf €92,50per /m2): optimaliseert de thermische schil van je huis.
 • Bodemisolatie (vanaf €24,00per /m2): verhoogde thermische isolatie, tot wel 30% energiebesparing.
 • Spouwmuurisolatie (vanaf €20,50per /m2): mogelijk in praktische alle woningen met een spouw.
 • Isolatieglas (vanaf €119,00per /m2): HR++ glas heeft een hogere geluidsisolatie dan standaard ramen.

Gas besparen dankzij een warmtepomp

Een warmtepomp is doorgaans beter voor het milieu dan de CV- of HR ketel. Het pakt warmte van de buitenlucht, bodem of water. Dit maakt dat je flink minder gas gaat gebruiken. Een warmtepomp werkt op stroom (dus je verbruikt elektriciteit). Je stroom kan opgewekt worden met zonnepanelen op het dak van je woning. Gedurende de zomermaanden kan de warmtepomp jouw huis ook koelen. Er zijn twee keuzes: een volledig zelfstandige elektrische warmtepomp of een hybride model. In het stuk hieronder noemen we relevante info over de verschillende soorten.

 • All-electric warmtepomp: geeft duurzame warmte en pompt warm tapwater door de woning. Je kunt dan helemaal van het gas af. All-electric is vrij prijzig, en het vereist een zeer goede geïsoleerde woning. Om die reden zien we dit vooral bij nieuwbouw.
 • Hybride warmtepomp Abbenbroek: een prima te betalen installatie en kan eenvoudig worden gebruikt in woningen met een slechtere isolatie. Hij functioneert naast de HR-combiketel. Dit kan een besparing opleveren van liefst 70% op het gas.
 • Lucht-lucht warmtepomp: duurzaam verwarmen en koelen zonder gas.
 • Lucht-water warmtepomp: veelzijdig systeem voor zowel warm water als centrale verwarming.
 • Water-water warmtepomp: in staat om de woning in de zomer ook te koelen.
 • Bodem-water warmtepomp: ingewikkeld aan te leggen in verband met de boringen.

Belangrijke informatie over zonnepanelen

Via zonnepanelen wek je jouw eigen groene stroom op. Het is goed voor het milieu en je energierekening kan behoorlijk gaan dalen. Door te informeren naar de subsidies, een 0% BTW-tarief en/of eventueel een gunstige groene lening wordt de terugverdientijd erg aantrekkelijk. Je bent ook niet meer afhankelijk van de tarieven van energieleveranciers zoals Engie, Essent, GreenChoice, Vattenfall, Budget Energie of Oxxio, United Consumers, Vandebron, Powerpeers, Enegiedirect.nl. Doordat je mag salderen krijg je een goede vergoeding voor stroom die je teruglevert.

 • Zonnepanelen kun je met extra voordeel inkopen. Een zonnepaneel installatie met 10 panelen is al te plaatsen voor €5.600 en kent een terugverdientijd van zo’n 6 jaar.
 • Voor een goede werking geldt: het dak moet geschikt zijn voor montage met een focus op het zuiden. Het schaduweffect moet beperkt zijn. Ook een dakconstructie is cruciaal.
 • Eventuele overtollige zonnestroom neemt je leverancier bij jouw af (teruggeleverde stroom salderen).
 • Interesse in zonnepanelen in Abbenbroek laten monteren? Dan geldt het BTW-nultarief.

Ervaar het gemak van een zonneboiler

Een zonneboiler installatie wordt gekenmerkt door een collector op het dak en een buffervat voor het water. Het verwarmingssysteem zorgt constant voor nieuw warm tapwater in de badkamer en keuken. Je verwarmt dus water met de energie van de zon. Na de installatie van de zonneboiler bespaar jij tot wel 50% van de gaskosten die nodig is voor warm water. Je gebruikt het in combinatie met een hoog rendement ketel of warmtepomp. De gemeente verstrekt hiervoor altijd een vergunning en er is meestal een flinke ISDE subsidie mogelijk.

 • Een goede zonneboiler voor een gemiddeld huishouden (200 liter vat) kost ongeveer €3.950 inclusief montage.
 • Een zonneboilercombi kan een hele woning verwarmen.
 • De hoeveelheid ruimte die de installatie inneemt op het dak is zo’n 2,5 m2 tot 4 m2.
 • Je hebt ook ruimte nodig voor het buffervat (v.a. 50cm bij 100 cm).

Laat infraroodpanelen installeren

Middels elektrische infraroodpanelen kan je snel een specifieke ruimte warm krijgen. Ideaal voor in een hobbyruimte of badkamer. Het gebruikt elektriciteit om een plaat te verwarmen. De heerlijke stralingswarmte is erg aangenaam. Als bijverwarming doen warmtepanelen het erg goed. Wat dit zo prettig maakt is: neutraal effect op luchtcirculatie, een milieuvriendelijk energieverbruik, simpel zelf te installeren en ze hebben een tijdloze uitstraling.

 • Infraroodverwarming kan heel gericht een plek opwarmen.
 • Bij goede isolatie en aanschaf van voldoende panelen kan je met IR-verwarming de hele woning verwarmen (hoofdverwarming).
 • De tarieven van warmtepanelen komen uit op zo’n €200,00 tot €400,00 per IR-paneel.

Snelle energiebespaartips

In aanvulling op de genoemde energiebesparende maatregelen delen we nog graag meer energiebespaar adviezen in Abbenbroek. Hieronder check je een weergave met krachtige en aantrekkelijk geprijsde duurzame oplossingen die gemakkelijk toe te passen zijn.

 • Mechanische ventilatie: ventilatie vermindert de kans op schimmelvorming door het verwijderen van vochtige lucht en condensatie.
 • Ventilatie met warmteterugwinning (WTW): de warmte wordt hergebruikt en dus verspil je minder energie.
 • Waterbesparende douchekop: laat maximaal 7,2 liter per minuut door.
 • Radiatorfolie: warmte reflecteert de kamer in en gaat niet verloren.
 • LED-lampen: LED-verlichting is bestand tegen extreme temperaturen (geschikt voor buiten).
 • Elektrisch koken: snel, makkelijk en duurzaam koken met een inductiekookplaat.
 • Slimme thermostaat: stemt de verwarming automatisch af op jouw gedrag.
 • Energielabel huishoudelijke apparatuur: minder kosten voor onderhoud van A+ label producten.

Ontvang persoonlijk energieadvies in Abbenbroek!

Regel een adviesgesprek en check hoe jij kunt verduurzamen dit jaar

Energielabel Abbenbroek: hoe zuinig is mijn huis?

Dit maatwerkadvies voor energiebesparing bespreekt maatregelen die je kunt gebruiken om je woning te verduurzamen. Het rapport bespreekt ook wat het officiële woning energielabel is. Het woninglabel vertelt hoe energiezuinig jouw woning op dit moment is. De hoogste score die je kunt halen is energielabel A. Heb je na een woninginspectie verdere verduurzamingsopties toegepast? En ga je jouw huis verhuren of verkopen of wil je een scherpe hypotheekrente? Dan is het verstandig om het energielabel opnieuw te berekenen. Een vakbekwame energie inspecteur doet een grondige check en berekent de hoeveelheid gas en elektriciteit die nodig is voor de verwarming van de woning (warmtevraag). Er zijn grote verschillen tussen energielabel A++++, A of een minder duurzame B oplopend tot G.

 • Het label duidt aan de energiezuinigheid van een woning.
 • Dit huislabel is verplicht voor woningen bij verkoop, verhuur en oplevering.
 • Een duurzaam energielabel zal de woningwaarde zeker stimuleren. Wellicht heb je ook recht op duurzaamheidskorting (hypotheekrente).

Verduurzaam je woning met subsidies in Abbenbroek

Alle huizen in Provincie Zuid-Holland moeten het energieverbruik minderen en uiteindelijk los van het gas komen. Iedereen kan profiteren van bepaalde (ISDE) subsidies en energiebespaarleningen Wil je een van de subsidies aanvragen? Dan is het maatwerkadvies een vereiste. In dit blokje doorzoek je nuttige info over de huidige subsidieregelingen duurzame energie in Abbenbroek.

 • Landelijke subsidie isolatie: bij 2 maatregelen ontvang je max. 30% terug voor het laten isoleren van wanden, gevel, ramen, dak, (spouw)muur.
 • Voor de arbeid die komt kijken bij isolatie geldt een speciaal Btw-tarief isoleren van 9%.
 • Investeringssubsidie duurzame energie (ISDE): geschikt voor een warmtepomp, aansluiting op een warmtenet of een zonneboiler in mei 2024.
 • Voor zonnepanelen betaal je zelfs helemaal geen BTW.
 • Het energieloket gemeente Nissewaard biedt mogelijk ook diverse lokale subsidiepotjes of andere duurzaamheidsleningen. Via de energiesubsidiewijzer Nissewaard zijn alle financiële regelingen te bekijken.

Energiebespaarlening Abbenbroek afsluiten in mei 2024

De meest gunstige manier om verduurzamingsmaatregelen te treffen is door het gebruiken van eigen geld. Kom je geld tekort? Dan kan je geld lenen. Iedere huiseigenaar kan gebruik maken van duurzame leningen. In het stukje hieronder vind je meer info (ook te gebruiken voor huizen in o.a. Geervliet, Heenvliet en Simonshaven).

 • Energiebespaarlening Warmtefonds: een speciale lening waarmee particulieren en VvE’s hun huizen kunnen verduurzamen.
 • Duurzaamheidslening van Stimuleringsfonds Volkshuisvesting voor Nederlandse gemeenten (SVn): stimuleringslening interessant voor dakisolatie, vloerisolatie, zonnepanelen, gevelisolatie, warmtepompen, zonneboilers.
 • Energiebespaarhypotheek: nieuwe financieringsmogelijkheden tot max. €25.000 voor mensen met een woning die niet in aanmerking komen voor reguliere financiering.
 • Gebouwgebonden financiering (GGF): speciale groene lening die gekoppeld is aan een woning, en dus niet aan een persoon (wordt de komende jaren uitgerold).
 • Duurzame monumenten lening: voor mensen die hun rijksmonument willen verduurzamen (bekijk voorwaarden op de website van de gemeente Nissewaard.
 • Je eigen hypotheek ophogen: breid je bestaande financiering uit.

Veelgestelde vragen over energie besparen in Abbenbroek

Wat is maatwerkadvies energiebesparing Abbenbroek?

Een energie maatwerkadvies Abbenbroek is een besparingsadvies met concrete maatregelen voor het vergroenen van jouw pand uit de maatregelenlijst van het Nationaal Warmtefonds. Je kunt denken aan het laten plaatsen van voorzetwanden, vloerisolatie, dakisolatie, het toepassen van een warmtepompsysteem of het neerleggen van zonnepanelen op je dak. Het plan geeft per maatregel het kostenplaatje en ontdek je hoe snel je het terugverdient. Een persoonlijk energieadvies biedt een uitkomst voor alle particuliere huizenbezitters die hun huis energiezuinig willen maken en dit willen financieren met een subsidie.

Is een energierapport ook verplicht?

Ja, het is erg belangrijk om een maatwerkadvies te bezitten wanneer je jouw huis gaat verduurzamen met een duurzaamheidssubsidie. Heb je isolatie plannen en wil je hiervoor subsidie, of ben je nieuwsgierig in de investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE) voor een volledig zelfstandige elektrische warmtepomp of aansluiting op een plaatselijk warmtenet? Dan is dit adviesrapport een must. Zonder maatwerkadvies wordt jouw aanvraag afgekeurd. Wil je duurzaamheidsmaatregelen doorvoeren met een groene lening of met je eigen geld? Ook dan is het maatwerkadvies een aanrader. Het is heel specifiek en geeft aan welke verduurzamingsmaatregelen jouw woning duurzamer kunnen maken. Via dit advies kun jij een vakman goede instructies geven.

Wat is het tarief van een energiebesparingsrapport?

De precieze kosten van het advies op maat komen tot stand op basis van het type gebouw (woning of utiliteitsbouw), de oppervlakte van het huis, en de gekozen energieadviseur. De kosten variëren tussen de €245,00 tot en met €310,00. Voor een normale tussenwoning kost het energieadvies je gemiddeld €275,00. Het is aan te bevelen om offertes van objectieve (BRL9500-02) energieadviseurs in Abbenbroek te overwegen.

Is deze energiescan ook geschikt voor VvE?

Ja, elke Vereniging van Eigenaren (VvE) mag in samenspraak met de leden gebruik maken van het maatwerkadvies energiebesparing. Door die strategie kan men collectief CO-2 besparende maatregelen inplannen. Daarvoor is ook het Subsidie energiebesparing eigen huis (SEEH) en Subsidie verduurzamen voor verenigingen van eigenaars (SVVE) beschikbaar. De adviseur doet een grondige inspectie van het hele pand. Het keuringsbureau checkt bij bewoners wat ze zelf vinden dat moet worden aangepast om het verzamelgebouw of wooncomplex te optimaliseren. Op basis daarvan volgt richting de VvE een energieadvies voor de energieprestaties van de ruimtes. Bewoners ontvangen netjes een mail met het kostenplaatje en de verwachte terugverdientijd.

Wat houdt maatwerkadvies utiliteitsbouw in?

Als ondernemer wil je weten hoe je de energieprestaties van jouw bedrijfsgebouw of kantoor kunt versterken. Het energieprestatieadvies (EPA) is een EPA-maatwerkadvies in Abbenbroek voor bedrijven. Het utiliteitsbouw plan gaat dieper in op de bouwkundige en installatietechnische verbetermaatregelen van je bedrijfsunit, kantoor of opslagruimte Goede energieprestatie geeft lagere energiekosten, een prettig binnenklimaat voor medewerkers, een gunstigere milieubelasting en een innovatieve uitstraling. De NTA 8800 is nieuwe manier voor het berekenen van de energieprestaties van bedrijfspanden. De Energie Investeringsaftrek (EIA) betekent: een aantrekkelijke zakelijke subsidieregeling waarmee je als gebouweigenaar een premie kunt ontvangen voor het energieadvies voor bedrijven en voor de realisatie van de vergroeningsmaatregelen. Zie de website van RVO om dit aan te vragen.

Plaats een reactie