Maatwerkadvies aanvragen
• Deskundige specialisten aan huis
• Duidelijke energiebesparing adviezen
• Geschikt voor subsidie-aanvragen of lening


INSPECTIE INPLANNEN

Maatwerkadvies Energiebesparing Simonshaven

Geïnteresseerd in het omlaag brengen van de energierekening? Er zijn veel opties, waar begin in? Zal ik starten met isoleren, een warmtepomp installatie laten aanleggen of moet ik nu juist investeren in zonnepanelen? Het deskundige Energiebesparing Maatwerkadvies Simonshaven kan goede suggesties opleveren! Je plant een afspraak met de energieadviseur voor advies op maat en test waar de mogelijkheden liggen. Het onderzoek verduidelijkt welke investeringen jouw energierekening direct doen dalen en het leefklimaat optimaliseren. In het maatwerkadvies check je grondig de kosten en het rendement van de diverse maatregelen. Het maatwerkadvies is speciaal in het leven geroepen voor Nederlandse particuliere huiseigenaren en is zelfs een verplichting als je subsidie wilt aanvragen.

 • Het maatwerkadvies verduidelijkt welke werkzaamheden een energiebesparing kunnen realiseren.
 • Een gecertificeerde duurzaamheidsadviseur neemt de hele woning uitgebreid op.
 • Hij komt met een advies met alle maatregelen die voor jouw interessant zijn.
 • Overweeg bijv.: zonnepanelen installeren, zonneboiler laten plaatsen, warmtepomp plaatsen, ventileren met WTW, infraroodpanelen.
 • Per onderwerp vind je de geraamde kosten, de besparing en de totale terugverdientijd.
 • Voor de uitvoering van het plan moet je zelf offerte opvragen bij lokale ondernemers.
 • De unieke maatwerkadvies energiebesparing rapportage is vanaf 2023 noodzakelijk voor woningeigenaren in Simonshaven die het huis willen verduurzamen en daarbij in aanmerking willen komen voor een duurzaamheidssubsidie.
maatwerkadvies-energiebesparing-simonshaven

Energieadvies: snel en duurzaam naar lagere energiekosten

Maatwerkadvies energiebesparing (bekend als Energieprestatieadvies (EPA)) is een energiebesparingsadvies voor woningen en bedrijfspanden dat een volledig plan presenteert om het energieverbruik te minderen en daarmee de energiekosten te reduceren In het advies wordt specifiek aangegeven wat je kunt doen, wat de kosten zijn, en binnen hoeveel jaar je het terugverdient. Binnen dit advies kan er gekozen worden voor maatregelen als onder andere zonneboiler, HR++ glas, warmtepomp, spouwmuurisolatie, dakisolatie, vloerisolatie. Het is niet ingewikkeld. Een maatwerkadviseur komt bij jouw thuis langs voor een persoonlijk advies. Deze vakman neemt jouw huis op en weet welke energiebesparingsmaatregelen bijdragen aan jouw doelstellingen. Binnen enkele dagen ontvang je een rapport met een lijst met duurzaamheidsmaatregelen. Dit is inclusief een prijslijst met verwachte kosten en de uiteindelijke besparing Disclaimer: Elke maatwerkadviseur is neutraal en zal je dus ook nooit zelf iets verkopen. Het rapport geeft ook aan wat het energielabel van de woning is.

Actueel: Wens je minder energie te verbruiken, en ga je een duurzaamheidssubsidie aanvragen? Het is dan essentieel om een maatwerk energiebesparingsadvies te regelen. Het rapport moet tot stand zijn gekomen door een neutrale expert. Gediplomeerde en neutrale energieadviseurs tref je op het portaal centraalregistertechniek.nl. Zorg dat je een expert kies met het BRL9500 certificaat.

Maatwerkadvies energiebesparing aanvragen in Simonshaven (juni 2024)

Zoek jij ook naar een subsidie om je huis te vergroenen? Dan moet je beschikken over het maatwerkadvies. Dit adviesrapport geeft een schema met innovatieve maatregelen die je kunt kiezen om te besparen. Uitkomsten van zo’n plan kunnen zijn toepassen van HR++ glas, spouwmuurisolatie met PUR en het plaatsen van een zonneboiler. In de volgende alinea leggen we stap-voor-stap uit hoe dit werkt!

Vraag een energierapport aan in 5 stappen

 1. Adviseurs Maatwerkadvies zoeken

  Het maatwerkrapport moet je verplicht laten opstellen door een BRL9500-02 gecertificeerde adviseur. Gediplomeerde maatwerkadviseurs kan je vergelijken op de website van het Centraal Register Techniek of via ons eigen platform. En misschien heb je iemand in je eigen kenniskring die hier ervaring mee heeft. Niet vergeten: kies altijd een maatwerkadvies bedrijf die werkt met het BRL9500-02-certificaat.

 2. Start met meerdere offertes

  Een gepersonaliseerd advies heeft een prijs. Maatwerkadviseurs kunnen zelf een prijs berekenen. Het is beter om verschillende offertes te ontvangen van gekwalificeerde adviseurs. Geef vooraf goed door wat je precies wilt. Ben je specifiek opzoek naar isolatie-kansen, of wil je jouw woning ook gaan verwarmen met bijvoorbeeld een warmtepomp? Wil je de verbouwing aan iemand anders overlaten, of ga je zelf klussen? Geef zoveel details als mogelijk. De prijsopgaven van adviseurs vergelijken gaat dan een stuk eenvoudiger.

 3. Woningcheck vooraf

  De afspraak staat in de agenda. Zorg ervoor dat je goed bent voorbereid. Bezoek dan zeker eerst de bespaarcheck van verbeterjehuis.nl. Via de Verbetercheck op Verbeterjehuis.nl kom je stap-voor-stap tot een opsomming met energiebesparende maatregelen die wellicht interessant zijn voor jouw huis. Hierbij zie je ook de kosten en de opbrengsten. Dit is uitstekende input voor je adviesgesprek met de energiecoach in Simonshaven.

 4. Het energierapport wordt opgesteld

  Het adviesbedrijf brengt een bezoek aan huis en stelt vast welke potentiële maatregelen gunstig zijn. Kort daarop krijg je een gefundeerd energieplan inclusief alle energiebesparende maatregelen voor jouw huis. Voor elke energiemaatregel delen ze onderwerpen zoals het kostenplaatje, de jaarlijkse opbrengsten en de terugverdientijd. Je kunt een afspraak maken om het rapport door te nemen. Tijdens zo’n meeting kan je inhoudelijk net wat meer informatie krijgen.

 5. Vakbedrijven uitzoeken

  De energiedeskundige heeft slechts beperkte bouwkundige kennis (dan moet je een bouwkundige keuring in Simonshaven laten uitvoeren). De specialist vertelt hoe je kunt besparen op gas en stroom. Op het moment dat jij een verbouwing wil uitvoeren moet je contact leggen met een aannemer. Hiervoor neem je contact op met isolatie-deskundigen en professionele installateurs. Laat ze thuis langskomen om je woning te bekijken en op te meten. Je kunt eventueel overleggen of de energieadviseur hier ook present is.

Welke energiebesparende maatregelen zijn nuttig voor jouw woonhuis?

Contacteer energieadviseurs en start met het verduurzamen van jouw woning!

Energieadviseur Simonshaven vergelijken

Het maatwerkadvies energiebesparing laat je verrichten door een onafhankelijke energie specialist. Het is verstandig om een expert uit de omgeving te zoeken Ze zijn bekend met het type woning, en je hebt geen onnodig hoge reiskosten. In de bijgaande tabel tref je adres details van mogelijk interessante vakmensen die werkzaam zijn binnen de gemeente Nissewaard. Let op: bedrijven moeten in het bezit zijn van de BRL9500-02-certificering. Staat er geen geschikt bedrijf tussen? Bekijk dan ook het platform Centraal Register Techniek.

Naam adviesbedrijfStraatnaamPostcodePlaats
Enerless B.V.Curieweg 323208KJSpijkenisse
Frans Kieviet BouwmanagementOost Voorgors 833241KDMiddelharnis
Wim van Vossen FotografiePoldersweegje 173247KEDirksland
WiecsoElse van der Banstraat 233207JASpijkenisse
Yess Real Estate B.V.Essendijk 723161EGRhoon
Overzicht met energieadvies bedrijven in de regio Simonshaven

Uitgelichte vakbedrijven: direct online aanvragen

Wil je direct een afspraak inplannen? Bijgaand kies je uit energieadviseurs voor maatwerkadvies energiebesparing in Simonshaven die direct tot je beschikking zijn. Klik op een van de aanbieders om je aanvraag te starten.

Alle energiebesparende maatregelen in 1 overzicht

Veel woningbezitters willen besparen op de energiekosten. Het is lastig waar je moet beginnen! Daarvoor is het maatwerkadvies ontwikkeld. Je krijgt informatie over alle mogelijke bespaarmogelijkheden. Hoe ziet dit er precies uit? In het gedeelte hieronder bieden we informatie rondom de belangrijkste maatregelen voor jouw huis. Bekijk tevens meer informatie over waterbesparende douchekop.

Vijf voordelen van en een energiezuinige woning in Simonshaven

 1. Een gunstige energiefactuur: een lager maandbedrag voor je energie.
 2. Goed voor het klimaat: je verkleint jouw CO-2 uitstoot.
 3. Een aangenaam binnenklimaat: beperk de tocht en koude stromen.
 4. Verhoog je woningwaarde: woningen met energielabel A zijn zeer in trek.
 5. Constant een gezonde leefomgeving: altijd een uitstekende luchtkwaliteit.
MaatregelPrijzen (gemiddeld)Besparing p/jaar
Vloer isoleren (bekijk hier meer info)€2195,00€150,00 p/jaar
All-electric warmtepomp€11725,00€690,00 p/jaar
Set 10 zonnepanelen€4805,00€510,00 p/jaar
Zonneboiler 150 liter€3350,00€165,00 p/jaar
Infraroodverwarming (1 paneel)€420,00€34,50 p/jaar
Tochtstrips laten aanbrengen (meer tips) €1225,00€200,00 p/jaar
Kosten en jaarlijkse besparingen van energiebesparende maatregelen bij reguliere woningen (+/- 110 m2).

Maatwerkadvies aanvragen voor het gericht verduurzamen!

Zoek beschikbare adviseurs en plan een afspraak in

Woningisolatie: een dikke jas om je woning

Ook minder stroom en gas verbruiken? Jouw huis isoleren in Simonshaven is een aantrekkelijke optie. Aan de hand van het isoleren van de muur, het dak, en vloer kan de woning de warmte beter vasthouden. Woningisolatie is essentieel: je bespaart meteen op de energiekosten, je hebt een fijn warm huis in de winter, en een koele woning in de zomer, het is klimaatbewust, je hebt minder last van geluidsoverlast en de woningwaarde neemt toe. Er zijn meerdere subsidies te kiezen. Disclaimer: voor de arbeid voor isolatie geldt het speciale lage BTW-tarief (9%) Zo heb je een goede terugverdientijd.

 • Vloerisolatie (vanaf €26,00 per /m2): heerlijke warme voeten in de winterperiode.
 • Dakisolatie (vanaf €48,00per /m2): directe reductie van de stookkosten.
 • Gevelisolatie (vanaf €99,00per /m2): uitstekende isolatielaag voor behoud van warmte.
 • Bodemisolatie (vanaf €30,00per /m2): voorkomt aantasting van houten vloerdelen.
 • Spouwmuurisolatie (vanaf €24,50per /m2): mogelijk in praktische alle woningen met een spouw.
 • Isolatieglas (vanaf €128,50per /m2): HR++ glas is sterker en biedt tevens meer bescherming tegen inbraak.

De warmtepomp als alternatief voor CV-ketel

De warmtepomp is een zuinig en duurzaam alternatief voor de HR-ketel op gas. Deze installatie profiteert van de warmte van de buitenlucht, bodem of water. Je kunt jouw gasverbruik drastisch verlagen. Let er wel op dat een warmtepomp elektriciteit verbruikt. Deze extra stroom kan gegenereerd worden d.m.v. zonnepanelen (die je misschien al hebt). In de warme maanden (juli – september) kan het ook zorgen voor verkoeling. Je kunt kiezen voor een all-electric warmtepomp of een hybride systeem. In het blokje hieronder tref je aanvullende informatie over de verschillende systemen.

 • All-electric warmtepomp: zorgt voor verwarming van je huis en pompt warm tapwater door de woning. Jouw huis kan hiermee volledig van het huis af. Het is een relatief duur systeem en het werkt alleen bij zeer goede isolatie. Om die reden zien we dit vooral bij nieuwbouw.
 • Hybride warmtepomp Simonshaven: een relatief goedkoop systeem en is een goede oplossing voor woningen met een slechtere isolatie. Jouw HR-combiketel kan gewoon blijven staan. Op die manier kun je 3/4 van jouw gasverbruik verminderen.
 • Lucht-lucht warmtepomp: komt in plaats van de ventilatie-unit.
 • Lucht-water warmtepomp: heeft een hoge energie-efficiëntie.
 • Water-water warmtepomp: zeer efficiënt systeem dat niet veel ruimte in beslag neemt.
 • Bodem-water warmtepomp: werkt met 2 (warmte/koude) warmtebronnen in de grond.

Alles wat je moet weten over zonnepanelen

Via zonnepanelen wek je zelf groene stroom op. Het is duurzaam en je zal minder betalen voor stroom. Door te profiteren van subsidies, een 0% BTW-tarief en de zeer aantrekkelijke groene leningen wordt de terugverdientijd erg aantrekkelijk. Doordat je zelf jouw stroom opwekt ben je minder afhankelijk van energieleveranciers zoals Essent, Vattenfall, Engie, Budget Energie, GreenChoice of Powerpeers, Delta, Oxxio, Vandebron, United Consumers. Middels het salderingsprincipe krijg je een goede vergoeding voor stroom die je teruglevert.

 • Zonnepanelen worden qua aanschafprijs erg aantrekkelijk. Een zonnepaneel installatie met 10 panelen laat je al plaatsen vanaf €5.200 en verdien je snel terug. Vaak al binnen 6 jaar.
 • Er zijn een aantal dingen om op te letten: er moet ruimte zijn om de set te plaatsen op het dak met een gunstige positionering op het zuiden. Dit moet natuurlijk vrij van schaduw zijn. Tenslotte is een stevige dakconstructie belangrijk.
 • Heb je meer zonnestroom productie dan verbruik? Dan kan worden teruggeleverd (salderen) aan je stroomleverancier.
 • Wil je zonnepanelen in Simonshaven kopen? Dan betaal je niet eens BTW.

Ervaar het gemak van een zonneboiler

Met een zonneboiler bedoelen we we een geïntegreerde zonnecollector een voorraadvat en een naverwarmer. Het boilersysteem genereert warm tapwater in de keuken (en voor de douche). Daglicht wordt dus gebruikt voor het maken van heet water. Door te kiezen voor een zonneboiler bespaart een gemiddeld huishouden ongeveer de helft van de energie die nodig is dat nodig is voor warm water. Deze installaties doen het goed i.c.m. een warmtepomp of hoog rendement ketel. De gemeente verstrekt hiervoor altijd een vergunning en doorgaans kan je een mooie ISDE subsidie krijgen.

 • Een goede zonneboiler voor een familie (150 liter voorraadvat) kost je circa €3.200 inclusief installatie.
 • Met de zonneboilercombi kan je de woning ook verwarmen.
 • De ruimte die je nodig hebt op het dak is om en nabij de 2,5 m2 tot 3 m2.
 • Ook moet er er plek zijn voor het buffervat (diameter van 60 tot 80 cm).

Besparen op je gasverbruik met infraroodpanelen

Middels elektrische infraroodpanelen verwarm je een specifieke ruimte. Ideaal voor in badkamer of werkplek. Het systeem verwarmt niet de lucht (zoals radiatoren doen). Je ervaart de stralingswarmte als je ervoor staat. Warmtepanelen kan je inzetten als bijverwarming. Reden om dit aan te schaffen: minder last van luchtcirculatie, een relatief laag energieverbruik, goedkoop in aanschaf en makkelijk te plaatsen en ze hebben een stijlvolle uitstraling.

 • Infraroodverwarming kan je goed inzetten om lokaal te verwarmen.
 • Bij goede isolatie en aanschaf van voldoende panelen kan IR-verwarming zelfs als hoofdverwarming worden geplaatst.
 • De aanschafprijzen van warmtepanelen zijn afhankelijk van merk, type en vermogen. Houd rekening met €160,00 t/m €450,00 per warmtepaneel.

Goede energiebespaartips

Als extra op de energiebesparende maatregelen delen we graag nog meer energiebespaar adviezen in Simonshaven. Bijgaand lees je een aantal doelgerichte en betaalbare maatregelen die je vaak zonder veel gedoe kunt toepassen.

 • Mechanische ventilatie: schadelijke stoffen zoals stof, pollen, rook en schimmel worden uit de woning gehaald.
 • Ventilatie met warmteterugwinning (WTW): geen last meer van koude tocht.
 • Waterbesparende douchekop: bespaar op waterkosten en op de energierekening.
 • Radiatorfolie: zorgt dat meer warmte de ruimte ingaat i.p.v. in de muren trekt.
 • LED-lampen: LED-verlichting geeft geen flikkeringen, wat het licht comfortabeler maakt.
 • Elektrisch koken: snel, makkelijk en duurzaam koken met een inductiekookplaat.
 • Slimme thermostaat: een uitstekend inzicht in jouw energieverbruik.
 • Energielabel huishoudelijke apparatuur: lagere stroomrekeningen door zuinige A+ apparaten.

Krijg het beste persoonlijk energieadvies in Simonshaven!

Informeer naar een adviesgesprek en kom erachter hoe je bespaart op de energiekosten

Energielabel Simonshaven: wat is dit precies?

Het maatwerkadvies voor energiebesparing behandelt werkzaamheden die je kunt gebruiken om je woning te verduurzamen. Dit advies laat woningeigenaren ook zien wat de status van het woning energielabel is. Het woninglabel toont hoe energiezuinig jouw woning op dit moment is. Gunstige labels zijn energielabel A, B en C. Heb je nadien (na de inspectie) jouw woning geïsoleerd of een warmtepomp aangeschaft? En overweeg je een verkoop, verhuur of wil jij de hypotheekrente graag oversluiten? Op dat moment is het handig om om het huis nog eens te laten checken. Een gekwalificeerde energie inspecteur doet een grondige check en calculeert de benodigde gas en elektriciteit om de woning te verwarmen en warm water te genereren. Op basis hiervan krijg je bijvoorbeeld energielabel A++++, A of een juist B (redelijk zuinig) tot G (zeer onzuinig).

 • Het label laat zien hoe energiezuinig een woning is.
 • Dit label is verplicht voor mensen die hun woning willen verhuren of verkopen.
 • Een duurzaam energielabel zal de woningwaarde zeker stimuleren. In sommige gevallen is er zelfs een duurzaamheidskorting op de hypotheekrente mogelijk.

Een duurzame woning met subsidies in Simonshaven

Alle woningen in Provincie Zuid-Holland moeten energiezuniger worden en natuurlijk het liefst zonder gasverbruik kunnen functioneren. Men kan hiervoor gebruik maken van (ISDE) subsidies en energiebespaarleningen met een gunstige rente. Ga je verduurzamen met subsidie? Dan is het maatwerkadvies een vereiste. Onderstaand verstrekken we up-to-date info over de meest interessante subsidieregelingen duurzame energie in Simonshaven.

 • Isolatie-subsidie: je mag tot 1/3 van de kosten indienen voor isolatiewerkzaamheden aan vloer, gevel, ramen, wanden, (spouw)muur.
 • Voor de arbeidskosten voor woningisolatie is er een verlaagd BTW-tarief van 9%.
 • Investeringssubsidie duurzame energie (ISDE): interessant voor een warmtepomp, aansluiting op een warmtenet of een zonneboiler in juni 2024.
 • Voor het installeren van zonnepanelen is er een extra gunstige BTW-regeling (0%).
 • Het energieloket gemeente Nissewaard biedt mogelijk ook zelf regionale subsidie-middelen of gunstige energiebespaarleningen. Via de energiesubsidiewijzer Nissewaard kun je alle financiële regelingen vinden.

Energiebespaarlening Simonshaven vergelijken in juni 2024

De meest goedkope wijze om verduurzamingsmaatregelen uit te laten voeren is door het gebruiken van eigen geld. Beschik je niet over voldoende spaargeld? In dat geval kan je kiezen voor een lening. Er zijn verschillende duurzame leningen mogelijk. We lichten de groene leningen graag verder toe (ook te gebruiken voor huizen in o.a. Spijkenisse, Zuidland en Hekelingen).

 • Energiebespaarlening Warmtefonds: een speciale persoonlijke lening waarmee eigenaren van een woning de woning meer energiezuinig kunnen maken.
 • Duurzaamheidslening van Stimuleringsfonds Volkshuisvesting voor Nederlandse gemeenten (SVn): stimuleringslening voor warmtepompen, vloerisolatie, gevelisolatie, zonneboilers, zonnepanelen, dakisolatie.
 • Energiebespaarhypotheek: lening van maximaal €25.000 voor woningeigenaren die een bouwdepot ten behoeve verduurzaming nodig hebben.
 • Gebouwgebonden financiering (GGF): nieuwe vorm van lening die gekoppeld is aan het gebouw en niet aan een persoon (helaas nog niet beschikbaar).
 • Duurzame monumenten lening: lening die wordt verstrekt aan eigenaren van een rijksmonument (bekijk voorwaarden op de website van de gemeente Nissewaard.
 • Extra stukje hypotheek nemen: gebruik je overwaarde om een extra leningdeel af te sluiten.

FAQ: belangrijke vragen omtrent energie besparen in Simonshaven

Wat is maatwerkadvies energiebesparing Simonshaven?

Dit energie maatwerkadvies Simonshaven is een plan met concrete maatregelen voor de vergroening van je woning die je ook terug kunt vinden in de maatregelenlijst van het Nationaal Warmtefonds. Je kunt denken aan het isoleren van dak, gevel, muren of vloer, de CV-ketel vervangen voor een warmtepomp of het opwekken van zonnestroom met je eigen zonnepanelen. Het adviesplan behandelt per maatregel de verwachte kosten en de verwachte terugverdientijd. Het persoonlijk energieadvies is aantrekkelijk voor alle particuliere huizenbezitters die hun huis energiezuinig willen maken en daarbij gebruik willen maken van een subsidie.

Is dit energierapport verplicht?

Ja, je moet een maatwerkadvies laten schrijven wanneer je jouw huis gaat verduurzamen met een duurzaamheidssubsidie. Onderzoek je de subsidiemogelijkheden voor isoleren, of lijkt de investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE) je wel wat voor een volledig elektrische warmtepomp of aansluiting op het beschikbare warmtenet? Voor die situatie is dit besparingsplan een must. Zonder maatwerkadvies wordt er geen subsidie uitgekeerd. Wil je energiebesparende maatregelen doorvoeren met een groene lening of met prive-spaargeld. Ook dan is het verstandig om het maatwerkadvies te overwegen. Het is heel specifiek en geeft aan welke investeringen jouw huis duurzamer kunnen maken. Middels dit rapport is het gericht contacteren van specialisten mogelijk.

Wat is het tarief van een energiebesparingsrapport?

De uiteindelijke kosten van het advies op maat zijn afhankelijk van het type huis, de gebruiksoppervlakte (m2) en de adviseur die je kiest. De gemiddelde prijs bedraagt tussen de €220,00 tot wel €315,00. Voor een doorsnee huis kost het hele traject ongeveer €280,00. Het is slim om offertes van onafhankelijke(BRL9500-02) energieadviseurs in Simonshaven te verkrijgen.

Is deze energiescan ook geschikt voor VvE?

Ja, alle Vereniging van Eigenaren (VvE) kunnen gezamenlijk met de leden gebruik maken van het maatwerkadvies energiebesparing. Zo kunnen alle leden samen CO2 besparende maatregelen doorvoeren. Bijvoorbeeld met Subsidie energiebesparing eigen huis (SEEH) en Subsidie verduurzamen voor verenigingen van eigenaars (SVVE). De energiedeskundige komt langs voor een complete inspectie van het pand. Het inspectiebureau achterhaalt bij de bewoners wat ze graag willen om het complex te verbeteren. De VvE ontvangt een duidelijke energieadvies voor de energieprestatie in de appartementen. Bewoners vinden hier ook de geschatte kosten en de terugverdientijd.

Wat wordt er bedoeld met maatwerkadvies utiliteitsbouw?

Als eigenaar wil je weten hoe je de energieprestaties van een kantoor of bedrijfspand kunt perfectioneren. Het zogeheten energieprestatieadvies (EPA) is een waardevol EPA-maatwerkadvies in Simonshaven voor zakelijke objecten. Het utiliteitsbouw plan toont aan bouwkundige en installatietechnische verbetermaatregelen van een bedrijfspand. Een versterkte energieprestatie draagt bij aan lagere maandelijkse energielasten, een verbeterd werkcomfort, korting op de milieubelasting en een milieuvriendelijk imago. De NTA 8800 is nieuwe methode voor het berekenen van de energieprestaties van bedrijfspanden. De betekenis van de Energie Investeringsaftrek (EIA) is: een aantrekkelijke zakelijke subsidieregeling waarmee ondernemers premie kunnen krijgen voor het energieadvies voor bedrijven en voor het implementeren van de vergroeningsmaatregelen. Ga naar de website van het RVO voor een extra uitleg.

Plaats een reactie