Maatwerkadvies aanvragen
• Deskundige specialisten aan huis
• Duidelijke energiebesparing adviezen
• Geschikt voor subsidie-aanvragen of lening


INSPECTIE INPLANNEN

Maatwerkadvies Energiebesparing Zuidland

Wil je jouw energierekening graag terugdringen? Het is soms lastig inschatten waar je moet beginnen. Begin ik met het isoleren van mijn huis, een warmtepomp installatie laten aanleggen of moet ik juist zonnepanelen laten leggen? Het deskundige Energiebesparing Maatwerkadvies Zuidland is dan een goede keuze! Een energieadviseur maakt een afspraak voor persoonlijk advies en deelt waar besparingen mogelijk zijn. Het plan is concreet en vertelt welke opties jouw energierekening direct doen dalen en het binnenklimaat verbeteren. In het advies vind je uitvoerig de initiële investering en het rendement van de populaire energiebesparende maatregelen. Het energiebesparingsadvies is bedoeld voor particuliere woningbezitters en is bij een subsidieaanvraag vaak verplicht.

 • Een maatwerkadvies specificeert welke duurzame investeringen jouw woning duurzamer kunnen maken.
 • Een gediplomeerde duurzaamheidsadviseur komt bij je langs voor een persoonlijk advies.
 • Hij schrijft een energiebesparingsadvies met alle duurzaamheidsmaatregelen die jouw woning naar een hoger niveau tillen.
 • Bekijk de effecten van: infraroodpanelen, zonnepanelen installeren, woningisolatie, warmtepomp plaatsen, zonneboiler laten plaatsen.
 • Per optie toont het rapport het budget, wat het je oplevert en ontdek je hoe snel je het terugverdient.
 • Voor de uitvoering van het rapport moet je zelf contact opnemen met bedrijven in de buurt.
 • Deze speciale maatwerkadvies energiebesparing rapportage is met ingang van 2023 verplicht voor woningeigenaren in Zuidland die hun huis willen vergroenen en een subsidieaanvraag willen indienen.
maatwerkadvies-energiebesparing-zuidland

Energieadvies: help mij besparen op de energiekosten

Maatwerkadvies energiebesparing (vroeger Energieprestatieadvies (EPA)) is een unieke inspectie en adviestool voor private panden en zakelijke gebouwen dat helpt om het energieverbruik te remmen en zo de energierekening te drukken. In het onderzoek staat dus heel concreet aangegeven welke potentiële maatregelen er zijn, wat het allemaal kost, en binnen hoeveel jaar je het terugverdient. Binnen dit advies kun je denken aan maatregelen zoals spouwmuurisolatie, HR++ glas, infraroodpanelen, warmtepomp, dakisolatie, vloerisolatie. Het is een eenvoudige procedure. Een energieadviseur komt langs voor inspecties en om samen jouw woning door te spreken. Deze adviseur analyseert het huis en weet welke energiebesparingsmaatregelen goed realiseerbaar zijn. Hij genereert een digitaal rapport met daarin energiebesparende maatregelen. Daarbij ontvang je ook een begroting van de kosten en tevens een rendements-weergave. Hierbij geldt altijd: De maatwerkadviseur werkt individueel en kan niet zelf werkzaamheden uitvoeren. Het rapport vertelt je ook welk energielabel je hebt.

Belangrijk: Wil je je woning klaar maken voor de toekomst, en heb je een investeringssubsidie duurzame energie nodig? Dan is een maatwerk energiebesparingsadvies noodzakelijk. Het onderzoek moet uitgevoerd worden door een ervaren energiecoach / deskundige. Gecertificeerde en ervaren energieadviseurs bekijk je op www.centraalregistertechniek.nl. Let hierbij goed op het BRL9500 certificaat.

Maatwerkadvies energiebesparing aanvragen in Zuidland (juni 2024)

Wil jij ook graag gebruik maken van een subsidie voor het verduurzamen van jouw huis? Dan is maatwerkadvies noodzakelijk! Het rapport geeft een schema met diverse energiebesparingsmaatregelen die je kunt kiezen om te besparen. Voorbeelden zijn het plaatsen van HR++ beglazing, het isoleren van buitengevels met steenwol en het gebruiken van zonnecellen (zonneboiler). Hieronder leggen we precies uit wat je moet doen.

5-stappenplan voor het aanvragen van een energierapport

 1. Adviseurs Maatwerkadvies zoeken

  Het maatwerkrapport wordt altijd opgesteld door een BRL9500-02 gecertificeerde adviseur. Ervaren bedrijven vind je op bijvoorbeeld het Centraal Register Techniek en uiteraard via deze website. Vraag ook eens rond in je eigen kenniskring. Niet vergeten: probeer te zoeken naar een adviesbedrijf dat in het bezit is van een BRL9500-02-certificaat.

 2. Start met meerdere offertes

  Een gepersonaliseerd advies kost altijd geld. Maatwerkadviseurs zijn vrij om zelf hun prijzen te hanteren. Het is beter om minimaal 2 offertes te vragen van erkende specialisten. Geef je wensen vooraf goed aan. Wil je advies voor het isoleren van jouw woning, of zoek je ook een duurzaam alternatief voor de CV-ketel? Zoek je naar iemand die je kan helpen bij de renovatie, of kan je dit wellicht zelfstandig doen? Wees zo gedetailleerd mogelijk. Het kiezen van de beste adviseur kost je dan minder moeite.

 3. Woningcheck vooraf

  De afspraak staat in de agenda. Een goede voorbereiding is belangrijk. Check dan eerst de bespaarcheck op verbeterjehuis.nl. Via de Verbetercheck op Verbeterjehuis.nl ontdek je een lijst met werkzaamheden die passen bij jouw woning en wensen. Hierbij ontvang je de tarieven en de terugverdientijden. Dit is gratis, en vormt een goede basis voor een adviesgesprek met de energiecoach in Zuidland.

 4. Het energierapport laten opstellen

  De energie expert brengt een bezoek aan huis en zoekt uit welke investeringen gunstig zijn. Kort daarop verkrijg je een onderbouwd energieplan inclusief de voorgestelde energiebesparende maatregelen voor jouw woonhuis. Per energiemaatregel vind je bijzonderheden als de investering, de besparing en de terugverdientijd. Je neemt samen met de maatwerkadviseur het rapport door. Op dat moment kan je extra vragen stellen.

 5. Vakbedrijven uitzoeken

  De energiedeskundige beschikt niet over maximale bouwkundige kennis (dan moet je een bouwkundige keuring in Zuidland laten uitvoeren). Deze persoon weet alles over hoe je gas en stroom kunt besparen. Voor de uitvoering van de klus moet je zelf een gespecialiseerd bedrijf inschakelen. Vraag een prijs op bij isolatie specialisten en professionele installateurs. Vraag of ze langskomen om je woning te bekijken en op te meten. Het kan handig zijn dat de energie specialist jouw kan bijstaan.

Welke energiebesparende maatregelen zijn nodig voor mijn woonruimte?

Vergelijk energieadviseurs en start met verduurzamen vandaag!

Energieadviseur Zuidland vergelijken

Een maatwerkadvies energiebesparing laat je altijd opmaken door een deskundige vakman. Het is aan te bevelen om een adviesbureau uit de omgeving te selecteren. Ze weten veel van de woningmarkt in jouw woonplaats, en je hebt ook minder hoge reiskosten. In de tabel hieronder bieden we naam + adresgegevens van goede energieadviseurs die actief zijn in de gemeente Nissewaard. Let op: bedrijven moeten in het bezit zijn van een BRL9500-02-keurmerk. Veel bedrijven kun je ook vinden via www.centraalregistertechniek.nl.

Naam adviesbedrijfStraatnaamPostcodePlaats
Enerless B.V.Curieweg 323208KJSpijkenisse
Frans Kieviet BouwmanagementOost Voorgors 833241KDMiddelharnis
Wim van Vossen FotografiePoldersweegje 173247KEDirksland
WiecsoElse van der Banstraat 233207JASpijkenisse
Yess Real Estate B.V.Essendijk 723161EGRhoon
Lijst met energieadvies bedrijven in de omgeving van Zuidland

Uitgelichte adviseurs: direct een rapport aanvragen

Wil je snel aan de slag? Hieronder delen wij energieadviseurs voor maatwerkadvies energiebesparing in Zuidland die direct tot je beschikking zijn. Klik op de knop om je aanvraag te starten.

Informatie over de verschillende energiebesparende maatregelen

Veel Nederlanders willen besparen op de energiekosten. Maar wat zijn goede opties? Speciaal hiervoor is het maatwerkadvies ontworpen. Je krijgt inzicht in alle mogelijke bespaarmogelijkheden. Wil je vooraf een idee krijgen wat je kunt verwachten? In het gedeelte hieronder delen wij de meest interessante energiebesparende maatregelen voor je appartement. Check ook meer informatie over radiatorfolie.

Vijf voordelen van en een energiezuinige woning in Zuidland

 1. Verlaag je energienota: je houd geld over voor andere leuke dingen.
 2. Draag je steentje bij aan een beter milieu: je stoort minder CO-2 uit.
 3. Een aangenaam binnenklimaat: verhoog je wooncomfort.
 4. De waarde van jouw woning stijgt: huizen met energielabel A zijn meer waard op de markt.
 5. Beleef 24/7 een gezonde leefomgeving: slapen in een geweldige luchtkwaliteit.
MaatregelInvestering (gemiddeld)Besparing p/jaar
Spouwmuur isoleren (bekijk meer info over isolatie)€1360,00€425,00 p/jaar
Hybride warmtepomp€5970,00€620,00 p/jaar
Zonnepanelen (10 stuks)€4980,00€480,00 p/jaar
Zonneboiler (150 liter)€3095,00€205,00 p/jaar
Infraroodpanelen (1 paneel)€340,00€32,50 p/jaar
Tochtstrips laten aanbrengen (bekijk meer tips) €1325,00€180,00 p/jaar
Kosten en baten van verduurzamingsmaatregelen bij reguliere woningen (+/- 120 m2).

Maatwerkadvies opvragen voor direct energie besparen!

Zoek beschikbare adviseurs en begin vandaag nog

Woningisolatie: een dikke jas om je woning

Direct jouw energierekening minderen? Jouw huis isoleren in Zuidland is onmisbaar om te gaan besparen. Door te kiezen voor het isoleren van (spouw)muren, ramen, daken en vloeren blijft de warmte in huis. Het kent gunstige effecten: je bespaart meteen op de energiekosten, je geniet van meer comfort in huis, het is goed voor het milieu, het functioneert tevens als een geluidswal en de prijs van je huis wordt hoger. Er zijn veel subsidies te gebruiken. Advies: voor de arbeid voor isolatie geldt het extra lage BTW-tarief (9%) Hierdoor kun je rekenen op een goede terugverdientijd.

 • Vloerisolatie (vanaf €27,50 per /m2): geen last meer van koude voeten in de winter.
 • Dakisolatie (vanaf €49,00per /m2): houdt de warmte binnen en de kou buiten.
 • Gevelisolatie (vanaf €93,00per /m2): minder verlies van koelte tijdens de zomermaanden.
 • Bodemisolatie (vanaf €19,50per /m2): helpt de kwaliteit van de gebouwen te verbeteren (duurzaam).
 • Spouwmuurisolatie (vanaf €16,00per /m2): geen veranderingen aan de structuur van een woning nodig.
 • Isolatieglas (vanaf €118,50per /m2): niet langer last van tocht in huis dankzij HR++ glas.

Huis verwarmen met een warmtepomp

Een warmtepomp levert je veel voordeel op i.v.m. CV-ketel op gas. Het pakt warmte van natuurlijke warmtebronnen. Je kunt hierdoor behoorlijk minder gas gaan verbruiken. De keerzijde is dat je meer elektriciteit nodig hebt. Stroom kan je zelf realiseren met zonnepanelen. Gedurende de zomermaanden kan het jouw woning ook koelen. Globaal gezien zijn er 2 types: een volledig elektrische warmtepomp of een hybride model. Onderstaand bekijk je extra details over de verschillende types.

 • All-electric warmtepomp: geeft duurzame warmte en kan ook het tapwater verwarmen. Je kunt zo een gasloze woning realiseren. Het heeft ook een nadeel: het is vrij duur en je huis moet eerst heel goed geïsoleerd zijn. Met name interessant voor nieuwbouw.
 • Hybride warmtepomp Zuidland: een prima te betalen installatie en wordt met name toegepast in oudere en minder geïsoleerde woningen. Het is een aanvulling op jouw HR-combiketel. Je kunt meer dan 2/3 van het gasgebruik beperken.
 • Lucht-lucht warmtepomp: duurzaam verwarmen en koelen zonder gas.
 • Lucht-water warmtepomp: bij een geschikt afgiftesysteem kan het de woning ook koelen.
 • Water-water warmtepomp: zeer efficiënt systeem dat niet veel ruimte in beslag neemt.
 • Bodem-water warmtepomp: werkt met een bodemwarmtewisselaar.

Zonnepanelen laten plaatsen

Via zonnepanelen wek je zelf groene stroom op. Het is goed voor het milieu en je energierekening kan behoorlijk gaan dalen. Door te informeren naar de subsidies, een versoepelde BTW-regeling en/of een tegemoetkoming d.m.v. een groene lening verdien je jouw panelen vaak binnen 6 of 7 jaar terug. Het maakt je minder afhankelijk van energieleveranciers zoals Essent, Engie, Eneco, GreenChoice, Vattenfall & Oxxio, Enegiedirect.nl, Delta, Vandebron, Powerpeers. Door de salderingsmaatregel ontvang je een vergoeding voor teruggeleverde stroom.

 • Zonnepanelen hebben een gunstig prijskaartje. Een zonnepanelensysteem met 10 panelen heeft een prijskaartje van ongeveer €4.650 en heb je terugverdiend binnen 6 a 7 jaar.
 • Je moet rekening houden met enkele voorwaarden: het dak moet geschikt zijn voor montage met een ligging op het zuiden. Zorg dat de panelen niet in de schaduw liggen Een sterke dakconstructie is essentieel.
 • Zonnestroom die je zelf niet gebruikt kan worden teruggeleverd (salderen) aan je stroomleverancier.
 • Ga je zonnepanelen in Zuidland laten monteren? Dan betaal je zelfs helemaal geen BTW.

Informatie en tips voor de zonneboiler

Een zonneboiler betekent een warmte genererende zonnecollector en een buffervat voor jouw warmte water. Het gehele systeem zorgt voor warm tapwater in keuken, badkamer en eventueel voor de verwarming. Een ontzettend duurzame manier van water verwarmen. Dankzij de aanleg van een zonneboiler bespaar je zo’n 50% van je gasverbruik om warm water te produceren. Voor centrale verwarming gebruik je vaak nog een gasgestookte ketel of warmtepomp. De gemeente verstrekt hiervoor altijd een vergunning en er zijn aantrekkelijke ISDE subsidies beschikbaar.

 • Een standaard zonneboiler voor een gezin met 2 kinderen (200 liter vat) is er al voor €3.500 (incl. montage).
 • Een zonneboilercombi kan ook de CV ondersteunen bij de verwarming van de woning.
 • De benodigde vrije ruimte op het dak is zo’n 2,5 m2 tot 3,5 m2.
 • Dit staat los van het noodzakelijke buffervat (hoogte van 80 tot 165 cm).

Alles over infraroodpanelen

Middels elektrische infraroodpanelen kan je heel lokaal verwarmen. Handig voor bijv. een werkkamer of in de slaapkamer. De panelen verwarmen niet de lucht, maar specifiek mensen en objecten. Je merkt de stralingswarmte op als je dicht bij het paneel bent. De warmtepanelen zijn een ideale oplossing als bijverwarming. Wat dit zo prettig maakt is: geen effect op de luchtcirculatie, een duurzaam geclassificeerd energieverbruik, een moeiteloos installatieproces en ze kunnen mooi in je interieur verwerkt worden.

 • Infraroodverwarming is vooral geschikt als bijverwarming in de woonkamer.
 • Bij moderne huizen met zeer goede isolatie kan je met IR-verwarming de hele woning verwarmen (hoofdverwarming).
 • De aanschafprijzen van warmtepanelen zijn afhankelijk van grootte en het vermogen en liggen tussen de €240,00 – €500,00 per warmtepaneel.

Overige energiebespaartips

In aanvulling op de genoemde energiebesparende maatregelen delen we graag nog meer energiebespaar adviezen in Zuidland. In het gedeelte hieronder kan je aan de slag met een aantal relevante en gunstig geprijsde maatregelen die je vrij eenvoudig kunt toepassen.

 • Mechanische ventilatie: het verwarmen van vochtige vuile lucht is lastiger dan droge schone lucht.
 • Ventilatie met warmteterugwinning (WTW): maximaal warmtecomfort met lagere stookkosten.
 • Waterbesparende douchekop: milieuvriendelijke douchekop die je helpt te besparen op je energiekosten.
 • Radiatorfolie: verbetert de warmteoverdracht van de radiator naar de kamer.
 • LED-lampen: LED-verlichting heeft een veel langere levensduur dan gloeilampen.
 • Elektrisch koken: veilig, efficiënt en duurzaam koken op een inductiekookplaat.
 • Slimme thermostaat: een uitstekend inzicht in jouw energieverbruik.
 • Energielabel huishoudelijke apparatuur: toename van het comfortniveau in huis met A+ label artikelen.

Verduurzamen met persoonlijk energieadvies in Zuidland!

Vraag adviesgesprek aan en check hoe je jouw huis moet verduurzamen

Energielabel Zuidland: Ontdek het energielabel van jouw woning

Het maatwerkadvies voor energiebesparing omvat duurzame investeringen die haalbaar en betaalbaar zijn om te besparen op de energielasten. Dit besparingsadvies laat woningeigenaren ook zien wat je nu qua woning energielabel hebt. Het woninglabel geeft aan hoe energiezuinig en duurzaam je woonhuis is. De meest zuinige woningen krijgen energielabel A. Heb je na een woninginspectie jouw huis verder verduurzaamd? Of wil je het huis in de verkoop zetten of wil je kijken of je een lagere hypotheekrente kunt krijgen? Dan is het slim om een nieuw energielabel aan te vragen. Een erkende energie inspecteur analyseert de woning en calculeert de hoeveelheid gas en elektriciteit die nodig is voor de verwarming en warm water. Op basis hiervan krijg je een score, bijvoorbeeld energielabel A++++, A of een wat minder gunstige B tot G.

 • Het label toont hoe zuinig een huis is.
 • Dit duurzaamheidslabel is verplicht voor woningen die in de verkoop of verhuur gaan.
 • Een duurzaam energielabel heeft een effect op de woningwaarde. Wellicht heb je ook recht op duurzaamheidskorting (hypotheekrente).

Verduurzaam je woning met subsidies in Zuidland

Alle woningen en panden in Provincie Zuid-Holland moeten duurzaamheidsmaatregelen doorvoeren en uiteindelijk helemaal van het gas af. Hiervoor zijn diverse (ISDE) subsidies en aantrekkelijke energiebespaarleningen Wil je een van de subsidies aanvragen? Dan is het maatwerkadvies een vereiste. Hieronder lees je nuttige info over de meest gunstige subsidieregelingen duurzame energie in Zuidland.

 • Subsidie voor isoleren: krijg tot maximaal 30% terug van de onkosten voor voor isoleren van ramen, gevel, (spouw)muur, wanden, vloer.
 • Voor de arbeidskosten voor woningisolatie geldt het lage BTW-tarief van 9 procent.
 • Investeringssubsidie duurzame energie (ISDE): relevant voor een warmtepomp, aansluiting op een warmtenet of een zonneboiler in juni 2024.
 • Voor het kopen van zonnepanelen is er een extra gunstige BTW-regeling (0%).
 • Het energieloket gemeente Nissewaard hanteert mogelijk nog extra regionale subsidiepotjes en/of energiebespaarleningen. Via de energiesubsidiewijzer Nissewaard tref je alle mogelijkheden van 2024.

Energiebespaarlening Zuidland aanvragen in juni 2024

De voordeligste manier om verduurzamingsmaatregelen uit te laten voeren is door het inzetten van spaargeld. Heb je op dit moment onvoldoende spaargeld? Kies dan voor een gunstige lening. Iedere huiseigenaar kan gebruik maken van duurzame leningen. In het stukje hieronder vind je meer info (ook handig voor o.a. Hekelingen, Abbenbroek en Geervliet).

 • Energiebespaarlening Warmtefonds: een voordelige lening waarmee Nederlandse woningeigenaren hun woning kunnen verduurzamen.
 • Duurzaamheidslening van Stimuleringsfonds Volkshuisvesting voor Nederlandse gemeenten (SVn): stimuleringslening aantrekkelijk voor gevelisolatie, dakisolatie, zonnepanelen, warmtepompen, vloerisolatie, zonneboilers.
 • Energiebespaarhypotheek: een lening tot een bedrag van €25.000 voor huiseigenaren die geen gebruik kunnen maken van het bestaande aanbod.
 • Gebouwgebonden financiering (GGF): speciale financiering die gekoppeld is aan het gebouw, en niet aan de persoon (nog niet beschikbaar).
 • Duurzame monumenten lening: een speciale lening voor restauraties (bekijk voorwaarden op de website van de gemeente Nissewaard.
 • Je eigen hypotheek ophogen: je kunt een stukje extra hypotheek krijgen bij verduurzamingsplannen.

Veelgestelde vragen (FAQ) over energie besparen in Zuidland

Wat is maatwerkadvies energiebesparing Zuidland?

Dit energie maatwerkadvies Zuidland is een plan met concrete maatregelen voor het duurzamer maken van een huis uit de maatregelenlijst van het Nationaal Warmtefonds. Zo kan je denken aan investeren in dak-, gevel-, vloer-, of bodemisolatie, het gebruik van een warmtepomp of jouw eigen stroom opwekken met zonnepanelen. Het rapport biedt per maatregel het financiële plaatje en de verwachte terugverdientijd. Een persoonlijk energieadvies is zeer effectief voor huizeneigenaren die hun woning zuiniger willen maken en daarbij gebruik willen maken van een subsidie.

Geldt er een verplichting voor dit energierapport?

Ja, een actueel maatwerkadvies is noodzakelijk als je een duurzaamheidssubsidie aanvraagt. Ga je jouw woning isoleren met subsidie, of lijkt de investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE) je wel wat voor een zonneboiler of aansluiting op een regionaal warmtenet? Op die momenten is dit adviesrapport vereist. Zonder maatwerkadvies wordt jouw aanvraag afgekeurd. Ga je verduurzamen met een groene lening of met je eigen geld? Ook dan is het maatwerkadvies beslist iets om te overwegen. Het geeft inzicht in welke opties de meeste besparing opleveren. Middels dit concept plan kun jij een vakman goede instructies geven.

Hoe duur is mijn energiebesparingsrapport?

De kosten van het advies op maat komen tot stand op basis van het type gebouw (woning of utiliteitsbouw), de totale oppervlakte en de gekozen adviseur. Het gemiddelde tarief ligt tussen de €205,00 tot €330,00. Voor een woning met een gemiddeld woonoppervlak kost het hele traject ongeveer €240,00. Het is nuttig om offertes van gekwalificeerde (BRL9500-02) energieadviseurs in Zuidland te overwegen.

Kan een VvE een energiescan laten doen?

Ja, de Vereniging van Eigenaren (VvE) mag gezamenlijk met de leden contact opnemen voor een maatwerkadvies energiebesparing. Op deze manier kan men op een collectieve manier CO-2 besparende maatregelen laten doen. Zie ook Subsidie energiebesparing eigen huis (SEEH) en Subsidie verduurzamen voor verenigingen van eigenaars (SVVE). De energiecoach / deskundige zal alle ruimtes in het gebouw beoordelen. Het inspectiebureau checkt bij bewoners de woonwensen om het complex te verduurzamen. De VvE krijgt de aanbevelingen in het energieadvies voor de energieprestaties van de huizen. Het rapport toont voor alle eigenaren een plan van aanpak inclusief de totale benodigde investering en de jaarlijkse besparing.

Wat houdt maatwerkadvies utiliteitsbouw in?

Als eigenaar ben je benieuwd hoe je de energieprestaties van jouw bedrijfspand of kantoor kunt optimaliseren. Het energieprestatieadvies (EPA) is een officieel EPA-maatwerkadvies in Zuidland voor bedrijfsobjecten. Het utiliteitsbouw plan verduidelijkt bouwkundige en installatietechnische verbetermaatregelen van jouw bedrijfsunit, pand of kantoor Een groenere energieprestatie zorgt voor lagere maandelijkse energielasten, een prettig binnenklimaat voor medewerkers, een lager tarief qua milieubelasting en een innovatieve werksfeer. De NTA 8800 is een nieuwe manier voor het calculeren van energieprestaties van gebouwen. De Energie Investeringsaftrek (EIA) wordt omgeschreven als: een populaire zakelijke subsidieregeling waarmee je als gebouweigenaar een premie kunt ontvangen voor het energieadvies voor bedrijven en voor de uitvoering van de maatregelen. Bezoek RVO.nl voor meer info.

Plaats een reactie