Maatwerkadvies aanvragen
• Deskundige specialisten aan huis
• Duidelijke energiebesparing adviezen
• Geschikt voor subsidie-aanvragen of lening


INSPECTIE INPLANNEN

Maatwerkadvies Energiebesparing Hekelingen

Wil jij ook besparen op de kosten van energierekening? Het kan moeilijk zijn om te bepalen waar je dan moet beginnen. Begin ik met het isoleren van mijn huis, een nieuwe warmtepomp uitkiezen of is een zonneboiler of infraroodpanelen de beste keuze? Het specialistische Energiebesparing Maatwerkadvies Hekelingen is daarbij een goede ondersteuning. Een energieadviseur komt bij jouw thuis voor doelgericht advies en verkent wat er mogelijk is. Het onderzoek geeft inzicht in welke maatregelen jouw energierekening direct doen dalen en het energielabel verbeteren. In het energieplan bieden ze nauwkeurig de kosten en het rendement van de verschillende investeringskeuzes. Het aanbevelingen-rapport is geschikt voor Nederlandse particuliere huiseigenaren en kan worden verplicht bij een investeringssubsidie duurzame energie.

 • Een maatwerkadvies laat woningeigenaren zien welke werkzaamheden jouw kunnen helpen met het besparen op de energiekosten.
 • Een neutrale duurzaamheidsadviseur komt bij je langs voor een persoonlijk advies.
 • Hij schrijft een energierapport met alle mogelijk interessante maatregelen die jouw woning naar een hoger niveau tillen.
 • Denk aan: zonneboiler laten plaatsen, warmtepomp plaatsen, woningisolatie, zonnepanelen installeren, ventileren met WTW.
 • Per onderdeel vind je de verwachte kosten, de besparing en de terugverdientijd.
 • Voor de uitvoering van het maatwerkadvies moet je zelf offerte opvragen bij lokale ondernemers.
 • De unieke maatwerkadvies energiebesparing rapportage is een minimale vereiste in 2023 voor woningeigenaren in Hekelingen die hun woninglabel willen verbeteren en daarvoor een subsidie willen aanvragen.
maatwerkadvies-energiebesparing-hekelingen

Energieadvies: samen naar lagere energiekosten

Maatwerkadvies energiebesparing (geïntroduceerd als Energieprestatieadvies (EPA)) is een speciaal advies voor privé-woningen en kantoren dat concrete handvatten geeft om het energieverbruik te remmen en zodoende de energiekosten te beperken. In dit rapport wordt in grote lijnen aangegeven welke energiebesparende stappen je kunt zetten, wat het kost, en wat het rendement is. Hiervoor kun je kiezen voor maatregelen zoals bijvoorbeeld dakisolatie, zonneboiler, vloerisolatie, spouwmuurisolatie, warmtepomp, HR++ glas. Het is niet ingewikkeld. Een expert op het gebied van energie belt jouw voor een afspraak om je persoonlijke wensen door te nemen. Deze persoon neemt de woning op en bestudeert welke energiebesparingsmaatregelen een goede keuze zijn. Hij genereert een digitaal rapport met een volledig schema met alle verduurzamingsmaatregelen. In het rapport vind je ook een raming van de kosten en het totale rendement Hierbij geldt altijd: Een maatwerkadviseur is neutraal en zal niet zelf offertes leveren voor renovaties. Het adviesplan bevat ook het energielabel van de woning.

Update: Wil je je woning energiezuiniger maken, en wil je gebruik maken van een van de lopende subsidies. Het maatwerk energiebesparingsadvies is dan een minimale randvoorwaarde. Het advies moet altijd worden geschreven door een professionele adviseur. Gediplomeerde en onafhankelijke energieadviseurs kun je zoeken via de website centraalregistertechniek.nl. Het BRL9500 certificaat is een teken van deskundigheid.

Maatwerkadvies energiebesparing aanvragen in Hekelingen (juni 2024)

Zoek jij ook naar een subsidie om je woning te renoveren? Het maatwerkadvies is dan verplicht. Dit besparingsplan biedt een lijst met uiteenlopende vergroeningsmaatregelen die geschikt zijn voor jouw situatie. Uitkomsten van zo’n plan kunnen zijn toepassen van HR++ glas, het isoleren van buitenmuren met EPS of het laten leggen van zonnepanelen of een zonneboiler. Hierna delen we stap-voor-stap de te nemen acties.

In 5 stappen het energierapport aanvragen

 1. Zoek een energieadviseurs

  Het maatwerkrapport laat je verrichten door een gekwalificeerde maatwerkadviseur. Deskundige bedrijven vind je op bijvoorbeeld het Centraal Register Techniek maar ook via dit platform. Wellicht is er iemand in je familie of vriendenkring die een geschikt persoon kent. Belangrijk: probeer te zoeken naar een adviesbedrijf die gecertificeerd is (BRL9500-02-certificaat).

 2. Offertes opvragen en vergelijken

  Je moet natuurlijk betalen voor een gepersonaliseerd advies. Maatwerkadviesbureau’s zijn vrij in hun pricing. Het is verstandig om meerdere offertes te vragen van onafhankelijke maatwerkadviesbureaus. Geef je behoeften duidelijk aan. Wil je alleen weten wat je kunt winnen met woningisolatie, of zoek je ook een duurzaam alternatief voor de CV-ketel? Wil je de verbouwing aan iemand anders overlaten, of kan je dit wellicht zelfstandig doen? Wees zo specifiek mogelijk. Het kiezen van de beste adviseur zal dan makkelijker worden.

 3. Voer de Woningcheck uit

  Heb jij een afspraak kunnen maken? Bereid jezelf goed voor. Je kunt bijvoorbeeld alvast de bespaarcheck van verbeterjehuis.nl doen. Via dit portaal kom je tot een schema met energiebesparende maatregelen die passen bij jouw woning en wensen. Altijd met de prijzen en de voordelen qua terugverdienen. Dit is perfect om erbij te pakken tijdens jouw adviesgesprek met de energiecoach in Hekelingen.

 4. Samen het energierapport bekijken

  Een adviseur komt op locatie en inspecteert welke investeringen hun doel goed bereiken. Kort daarop mailt hij een compleet energieplan met de meest gunstige energiebesparende maatregelen voor jouw huis. Bij alle energiemaatregelen noteren ze bijzonderheden als de geschatte kosten, de opbrengsten en ook de terugverdientijd. Je neemt samen met de maatwerkadviseur het rapport door. Daarbij is er voldoende tijd voor het stellen van vragen.

 5. Vakbedrijven inschakelen

  Een energiedeskundige kan niet alle bouwkundige vragen beantwoorden (dan moet je een bouwkundige keuring in Hekelingen laten uitvoeren). Deze expert weet alles over gas en stroom besparen. Wanneer je deze energiebesparende maatregelen wil laten uitvoeren zijn andere bedrijven noodzakelijk. Hiervoor neem je contact op met isolatiebedrijven en lokale installateurs. Laat ze thuis langskomen om de woning nog eens goed op te nemen. Het kan handig zijn dat met maatwerkadviesbedrijf daarbij kan zijn.

Welke energiebesparende maatregelen zijn nodig voor je huis?

Zoek energieadviseurs en bespaar op jouw energielasten!

Energieadviseur Hekelingen vergelijken

Dit maatwerkadvies energiebesparing wordt altijd opgesteld door een gekwalificeerde vakman. Het is goed om een adviseur nabij jouw woonplaats te contacteren. Ze weten veel van de woningmarkt in jouw woonplaats, en je hebt geen onnodig hoge reiskosten. In het schema hieronder lees je bedrijfsnamen en adresgegevens van mogelijk interessante experts die een rapport kunnen opstellen voor woningen in de gemeente Nissewaard. Goed om te weten: adviseurs moeten aantoonbaar in het bezit zijn van het BRL9500-02-keurmerk. Gecertificeerde bedrijven vind je ook op platform.centraalregistertechniek.nl.

Naam adviesbedrijfStraatnaamPostcodePlaats
Enerless B.V.Curieweg 323208KJSpijkenisse
Frans Kieviet BouwmanagementOost Voorgors 833241KDMiddelharnis
Wim van Vossen FotografiePoldersweegje 173247KEDirksland
WiecsoElse van der Banstraat 233207JASpijkenisse
Yess Real Estate B.V.Essendijk 723161EGRhoon
Tabel met energieadvies bedrijven actief in de regio Hekelingen

Uitgelichte vakbedrijven: direct online aanvragen

Direct in contact komen met een adviseur? In de tabel hieronder kies je uit energieadviseurs voor maatwerkadvies energiebesparing in Hekelingen met een handig online aanvraagformulier. Klik op een van de aanbieders om direct aan de slag te gaan.

Alle energiebesparende maatregelen in 1 overzicht

Veel woningbezitters willen beginnen met energie besparen. Het is moeilijk waar je moet beginnen. Speciaal hiervoor is het maatwerkadvies ontworpen. Je krijgt informatie over alle mogelijke bespaarmogelijkheden. Hoe ziet dit er precies uit? In de tekstblokjes hieronder noemen we de belangrijkste duurzaamheidsmaatregelen voor jouw huis. Op deze website lees je ook alles over HR-ketels.

Het comfort van een energiezuinige woning in Hekelingen

 1. Verlaging van de energiefactuur: maandelijks minder betalen voor energie.
 2. Gunstig voor het klimaat: je stoot veel minder CO2 uit.
 3. Een heerlijk binnenklimaat: een warm huis zonder naden en kieren.
 4. Een gunstigere woningwaarde: huizen met energielabel A zijn gewild.
 5. Zorg voor een gezonde leefomgeving: altijd een uitstekende luchtkwaliteit.
MaatregelInvestering (gemiddeld)Besparing p/jaar
HR++ glas (klik voor meer over isolatie)€3565,00€375,00 p/jaar
Hybride warmtepomp€4715,00€560,00 p/jaar
Set van 10 zonnepanelen€4660,00€550,00 p/jaar
Zonneboiler 4 pers. €3065,00€180,00 p/jaar
Infraroodverwarming (per paneel)€310,00€31,50 p/jaar
Waterbesparende douchekop (lees hier meer tips) €39,00€35,00 p/jaar
Kosten en opbrengsten van diverse energiebesparende maatregelen bij gewone huizen (+/- 120 m2).

Maatwerkadvies aanvragen voor doelgerichte verduurzaming!

Vind een energiedeskundige en begin vandaag nog

Woningisolatie: een dikke jas om je woning

Wil je snel de energiekosten omlaag brengen? Een huis isoleren in Hekelingen is onmisbaar om te gaan besparen. Door te kiezen voor het isoleren van deuren, ramen, daken, muren en vloeren treed er geen warmteverlies op. Het kent gunstige effecten: je energiefactuur wordt flink minder, de woning heeft een beter comfortniveau, je hoeft minder gas te stoken, het functioneert tevens als een geluidswal en de prijs van je huis wordt hoger. Er zijn meerdere subsidies waar je gebruik van kunt maken. Wat je misschien niet wist: voor arbeid m.b.t. isoleren geldt het lage BTW-tarief (9%) Hierdoor kun je rekenen op een goede terugverdientijd.

 • Vloerisolatie (vanaf €28,50 per /m2): je huis blijft makkelijker en langer op temperatuur.
 • Dakisolatie (vanaf €45,00per /m2): eindelijk de zolder mooi laten afwerken.
 • Gevelisolatie (vanaf €96,00per /m2): isoleren van spouwmuur, buitengevel of binnenmuur.
 • Bodemisolatie (vanaf €30,00per /m2): helpt de kwaliteit van de gebouwen te verbeteren (duurzaam).
 • Spouwmuurisolatie (vanaf €27,50per /m2): mogelijk in praktische alle woningen met een spouw.
 • Isolatieglas (vanaf €126,50per /m2): HR++ glas heeft een hoge zonnewarmte-absorptie.

De woning verwarmen met een warmtepomp

Een warmtepomp levert je veel voordeel op i.v.m. de traditionele CV-ketel. Hij neemt warmte van warmtebronnen zoals lucht, bodem of het grondwater. Dankzij dit systeem hoef je geen gas meer te stoken. De power voor een warmtepomp komt uit elektriciteit. Stroom kan je halen uit zonnepanelen op je eigen dak. Tijdens de warme maanden kan de warmtepomp jouw huis ook koelen. Globaal gezien zijn er 2 types: een volledig elektrische warmtepomp of een hybride opstelling. In het bijgaande gedeelte delen wij praktische details over de diverse varianten.

 • All-electric warmtepomp: verwarmt je huis en zorgt voor warm tapwater. Je kunt dan echt een nul op de meter woning realiseren. Deze stand-alone installatie is redelijk prijzig en je woning moet voldoen aan strenge isolatiewaarden. We zien het systeem met name terug bij nieuwbouw.
 • Hybride warmtepomp Hekelingen: is een stuk minder duur en zeer geschikt voor huizen die over minder goede isolatiewaarden beschikken. De HR-combiketel slaat alleen aan bij koude dagen. Je kunt hiermee tot wel 70% gas gaan besparen.
 • Lucht-lucht warmtepomp: onttrekt warmte aan buitenlucht middels een buitenunit.
 • Lucht-water warmtepomp: voor het verwarmen van de woning én warm tapwater.
 • Water-water warmtepomp: een kostbaar systeem dat regelmatig onderhoud nodig heeft.
 • Bodem-water warmtepomp: niet overal mogelijk in verband met grondboringen.

Kies voor zonnepanelen

Via zonnepanelen wek je jouw eigen groene stroom op. Dat is goed voor het milieu en je gaat ook minder energiekosten betalen. Mede dankzij de subsidies, een gunstige BTW-regeling en/of een tegemoetkoming d.m.v. een groene lening is het vaak al binnen een paar jaar terugverdiend. Je bent ook niet meer afhankelijk van de tarieven van energieleveranciers zoals Budget Energie, Vattenfall, Engie, Essent, Eneco of Vandebron, United Consumers, Delta, Powerpeers, Enegiedirect.nl. Door het principe van salderen kan je zelf geld verdienen aan je te veel opgewekte stroom.

 • Zonnepanelen zijn voor veel mensen haalbaar. Een systeem met 10 panelen heeft een prijskaartje van ongeveer €5.500 en kan je terugverdienen in +/- 7 of 8 jaar.
 • Voor een goede werking geldt: het dak moet geschikt zijn voor montage met oriëntatie op het zuiden. Dit moet natuurlijk vrij van schaduw zijn. Denk ook aan een stabiele constructie.
 • Heb je meer zonnestroom productie dan verbruik? Dan lever je terug aan het elektriciteitsnet (salderen).
 • Zonnepanelen in Hekelingen kopen? Dan geldt het BTW-nultarief.

Een innovatieve zonneboiler

Een zonneboiler bestaat uit een warmte opwekkende zonnecollector en een buffervat voor jouw warmte water. Het gehele systeem genereert warm tapwater in keuken, badkamer en eventueel voor de verwarming. Zonlicht wordt dus omgezet om warm water te maken. Na de installatie van de zonneboiler realiseer jij een besparing van wel 50% van het gasverbruik om warm water te produceren. Je gebruikt het in combinatie met een hoog rendement ketel of warmtepomp. Het is niet nodig om een vergunning aan te vragen en er is meestal een flinke ISDE subsidie mogelijk.

 • Een standaard zonneboiler voor een standaard huis (voorraadvat met 150 – 200 liter) vergt een investering van zo’n €3.800 inclusief installatiewerk.
 • Een zonneboilercombi kan ook je huis verwarmen.
 • De benodigde vrije ruimte op het dak is vaak zo’n 2,5 m2 tot 4 m2.
 • Je hebt ook ruimte nodig voor het buffervat (gemiddeld 65 cm bij 145 cm).

Duurzame infraroodpanelen

Middels elektrische infraroodpanelen verwarm je een specifieke ruimte. Denk aan een hobbyruimte of zolder. Het verwarmt niet de lucht, maar objecten of mensen in de kamer. Veel mensen ervaren stralingswarmte als erg prettig. Warmtepanelen zijn vooral bedoeld als bijverwarming. Wat dit zo prettig maakt is: geen effect op de luchtcirculatie, een relatief laag energieverbruik, een moeiteloos installatieproces en het heeft een moderne afwerking en uitstraling.

 • Infraroodverwarming is vooral geschikt als bijverwarming in de woonkamer.
 • Wanneer een woning compleet is geïsoleerd kan je IR-verwarming ook als hoofdverwarming inzetten.
 • De verwachte prijzen van warmtepanelen zijn afhankelijk van merk, type en vermogen. Houd rekening met €210,00 – €375,00 per warmtepaneel.

Handige energiebespaartips

Naast deze energiebesparende maatregelen kennen we nog veel meer praktische energiebespaar adviezen in Hekelingen. In het gedeelte hieronder vind je een aantal impactvolle en niet al te dure maatregelen die vrij makkelijk zijn toe te passen.

 • Mechanische ventilatie: de luchtstroom wordt verbeterd waardoor de verwarming beter werkt.
 • Ventilatie met warmteterugwinning (WTW): de warmte wordt hergebruikt en dus verspil je minder energie.
 • Waterbesparende douchekop: water- en energieverbruik kan fors worden gereduceerd.
 • Radiatorfolie: gemakkelijk zelf te installeren en direct effect meetbaar.
 • LED-lampen: LED-verlichting heeft een veel langere levensduur dan gloeilampen.
 • Elektrisch koken: energiezuinig en comfortabel koken op een inductiekookplaat
 • Slimme thermostaat: je verwarming gaat uit als je niet thuis bent.
 • Energielabel huishoudelijke apparatuur: lagere stroomrekeningen door zuinige A+ apparaten.

Start met een persoonlijk energieadvies in Hekelingen!

Vraag adviesgesprek aan en vind uit hoe je kunt besparen op de energiekosten

Energielabel Hekelingen: hoe energiezuinig is mijn woning?

Een maatwerkadvies voor energiebesparing bespreekt allerlei maatregelen die goed uitvoerbaar zijn om jouw woning energiezuiniger te maken. Dit besparingsrapport laat woningeigenaren ook zien wat het woning energielabel van je pand is. Het woninglabel toont hoe energiezuinig jouw woning is. De meest zuinige woningen krijgen energielabel A. Heb jij nadat het advies is uitgebracht maatregelen laten uitvoeren? En overweeg je een verkoop, verhuur of wil je overstappen voor een lagere hypotheekrente? Op dat moment is het handig om om de woning opnieuw te laten keuren. Een vakbekwame energie inspecteur neemt de woning op en calculeert hoeveel gas en elektriciteit nodig is voor warm water, CV, koeling en ventilatie. Er zijn grote verschillen tussen energielabel A++++, A of een minder duurzame B oplopend tot G.

 • Het label indiceert hoe zuinig en woning is ten opzichte van vergelijkbare huizen.
 • Dit label is verplicht voor woningen bij verkoop, verhuur en oplevering.
 • Een actueel energielabel resulteert in een hogere woningwaarde. Met de duurzaamheidskorting kan je dan mogelijk een betere hypotheekrente krijgen.

Bekijk duurzaamheidssubsidies in Hekelingen

Alle huizen in Provincie Zuid-Holland moeten duurzamer worden en uiteindelijk los van het gas komen. Er zijn een aantal (ISDE) subsidies en handige energiebespaarleningen Heb je subsidie nodig? Dan is het maatwerkadvies een vereiste. Onderstaand bespreken we bruikbare informatie over de voordelige subsidieregelingen duurzame energie in Hekelingen.

 • Landelijke subsidie isolatie: je hoeft zo nog maar 2/3 zelf te betalen voor isolatiewerk aan wanden, ramen, dak, gevel, vloer.
 • Voor de isolerende werkzaamheden is er een extra aantrekkelijk BTW-tarief van 9%.
 • Investeringssubsidie duurzame energie (ISDE): interessant voor een zonneboiler, warmtepomp of aansluiting op een warmtenet in juni 2024.
 • Bij zonnepanelen hoef je überhaupt geen BTW te betalen.
 • Het energieloket gemeente Nissewaard hanteert mogelijk nog extra lokale subsidie opties of gunstige groene leningen. Via de energiesubsidiewijzer Nissewaard tref je alle mogelijkheden van 2024.

Energiebespaarlening Hekelingen bekijken in juni 2024

De voordeligste manier om verduurzamingsmaatregelen te realiseren is met een financiering door eigen middelen. Kom je geld tekort? Dan kan je geld lenen. Er zijn verschillende duurzame leningen mogelijk. In het stukje wat volgt vind je aanvullende informatie (ook voor andere regio’s zoals Europoort Rotterdam, Geervliet en Maasvlakte Rotterdam).

 • Energiebespaarlening Warmtefonds: een aantrekkelijke mogelijkheid waarmee huizeneigenaren en Verenigingen van Eigenaars hun woningen meer energiezuinig kunnen maken.
 • Duurzaamheidslening van Stimuleringsfonds Volkshuisvesting voor Nederlandse gemeenten (SVn): stimuleringslening relevant voor zonneboilers, zonnepanelen, vloerisolatie, dakisolatie, warmtepompen, spouwmuurisolatie.
 • Energiebespaarhypotheek: met een maximaal leenplafond van €25.000 voor mensen met een woning die niet voldoen aan voorwaarden voor de reguliere duurzaamheidsleningen.
 • Gebouwgebonden financiering (GGF): een speciale lening die vast zit aan het huis (wordt de komende jaren uitgerold).
 • Duurzame monumenten lening: voor mensen die hun rijksmonument willen verduurzamen (bekijk voorwaarden op de website van de gemeente Nissewaard.
 • Kies voor het ophogen van je hypotheek: gebruik je overwaarde om een extra leningdeel af te sluiten.

FAQ: alles wat je moet weten over energie besparen in Hekelingen

Wat is maatwerkadvies energiebesparing Hekelingen?

Het energie maatwerkadvies Hekelingen is een rapport met concrete maatregelen voor het uitvoeren van verduurzamingsacties voor je huis die o.a. vallen binnen de maatregelenlijst van het Nationaal Warmtefonds. Voorbeelden zijn isolatie van ramen, daken, vloeren of gevel, het plaatsen van een warmtepomp of zelf stroom genereren met een set zonnepanelen. Dit energieplan onderschrijft per maatregel het budget en de uiteindelijke terugverdientijd. Het persoonlijk energieadvies is interessant voor woningeigenaren die hun huis van het gas af willen hebben en een subsidie nodig hebben.

Is het energierapport verplicht?

Ja, dit maatwerkadvies moet je verplicht hebben op het moment dat je gebruik wil maken van een duurzaamheidssubsidie. Heb je isolatie plannen en wil je hiervoor subsidie, of is de investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE) relevanter voor een zelfstandige full electric warmtepomp of aansluiting op een regionaal warmtenet? Op die momenten is dit besparingsrapport verplicht. Zonder maatwerkadvies wordt er geen subsidie uitgekeerd. Wil je energiebesparende maatregelen doorvoeren met een groene lening of spaargeld? Ook dan is een maatwerkadvies absoluut interessant. Het is heel specifiek en geeft aan welke alternatieven jouw woning verduurzamen. Door middel van dit energieplan wordt het wat makkelijker om een kloppende offerte aan te vragen.

Wat zijn de kosten van een energiebesparingsrapport?

De uiteindelijke kosten van het advies op maat hangen af van huistype, de oppervlakte van het huis, en de gekozen energieadviseur. Het tarief komt uit tussen de €200,00 tot wel €340,00. Voor een doorsnee huis kost het energieadvies je gemiddeld €250,00. Wij adviseren om offertes van erkende (BRL9500-02) energieadviseurs in Hekelingen te verkrijgen.

Kan een VvE een energiescan laten doen?

Ja, elke Vereniging van Eigenaren (VvE) kan in overeenstemming met de leden kiezen voor het maatwerkadvies energiebesparing. Door deze constructie kan men gezamenlijk CO2 besparende maatregelen inplannen. Bekijk ook Subsidie energiebesparing eigen huis (SEEH) en Subsidie verduurzamen voor verenigingen van eigenaars (SVVE). De energieadviseur komt langs voor een complete inspectie van het pand. Het keuringsbureau checkt bij bewoners het wensenlijstje om het complex groener te maken. De VvE ontvangt een duidelijke energieadvies voor de energieprestaties van het gebouw. Het rapport toont voor alle eigenaren een plan van aanpak inclusief een kostenbegroting en de besparing per jaar.

Wat houdt maatwerkadvies utiliteitsbouw in?

Als bedrijfseigenaar wil je weten hoe je de energieprestaties van je kantoor of bedrijfspand kunt versterken. Het energieprestatieadvies (EPA) is een EPA-maatwerkadvies in Hekelingen voor zakelijke objecten. Het utiliteitsbouw plan verduidelijkt bouwkundige en installatietechnische verbetermaatregelen van je bedrijfspand of kantoor Een verfijnde energieprestatie draagt bij aan een goedkopere energiefactuur, meer comfort, minder hoge milieubelasting en een positieve uitstraling. De NTA 8800 is nieuwe manier voor het berekenen van de energieprestaties van bedrijfspanden. De Energie Investeringsaftrek (EIA) is: een aantrekkelijke zakelijke subsidieregeling waarmee ondernemers premie kunnen krijgen voor het energieadvies voor bedrijven en het uitvoeren van de duurzaamheidsmaatregelen. Check RVO.nl voor de eisen en voorwaarden.

Plaats een reactie