Maatwerkadvies aanvragen
• Deskundige specialisten aan huis
• Duidelijke energiebesparing adviezen
• Geschikt voor subsidie-aanvragen of lening


INSPECTIE INPLANNEN

Maatwerkadvies Energiebesparing Geervliet

Zoek je naar mogelijkheden om de energierekening te verlagen? Veel gezinnen weten niet waar ze moeten starten. Zal ik starten met isoleren, een hybride warmtepomp kopen of hebben zonnepanelen de meeste prioriteit? Een Energiebesparing Maatwerkadvies Geervliet kan je hierbij verder helpen. Een energieadviseur komt bij jouw thuis voor doelgericht advies en analyseert wat de mogelijkheden zijn. Het energieplan laat jouw zien welke alternatieven doeltreffend zijn in jouw huis en en een gezond en aangenaam binnenklimaat realiseren. In het maatwerkadvies onderzoek je heel specifiek de initiële investering en het rendement van de verschillende duurzame opties. Het energieadvies is speciaal in het leven geroepen voor particuliere woningeigenaren en is vaak verplicht bij een duurzaamheidssubsidie.

 • Het maatwerkadvies specificeert welke duurzame investeringen jouw kunnen helpen met het besparen op de energiekosten.
 • Een professionele duurzaamheidsadviseur brengt een bezoek voor een goed advies.
 • Uiteindelijk krijg je een verduurzamingsplan met alle energiebesparende maatregelen die voor jouw interessant zijn.
 • Investeer bijv. in: zonnepanelen installeren, infraroodpanelen, ventileren met WTW, zonneboiler laten plaatsen, woningisolatie.
 • Per keuze kun je meer info vinden over de verwachte prijzen, wat het rendement is en de geschatte terugverdientijd.
 • Voor de uitvoering van het rapport dien je zelf een gespecialiseerd bedrijf in te schakelen.
 • De speciale maatwerkadvies energiebesparing rapportage is vanaf 2023 verplicht voor woningeigenaren in Geervliet die hun woning duurzamer willen maken en dit deels willen financieren met een subsidie.
maatwerkadvies-energiebesparing-geervliet

Energieadvies: lagere energiekosten realiseren

Maatwerkadvies energiebesparing (geïntroduceerd als Energieprestatieadvies (EPA)) is een compleet advies voor zowel woningen als utiliteitsbouw dat maatregelen biedt om minder energie te gebruiken en op die manier de energielasten te verminderen. In het advies wordt specifiek aangegeven welke duurzaamheidsmaatregelen interessant zijn, wat de uitgaven zijn, en wat de uiteindelijke besparing zal zijn. Daarbij kun je maatregelen overwegen zoals infraroodpanelen, spouwmuurisolatie, zonneboiler, HR++ glas, warmtepomp, vloerisolatie. Het is vrij eenvoudig. Een expert op het gebied van energie belt jouw voor een afspraak om samen jouw wensen te inventariseren. Deze vakman check jouw huis en analyseert welke energiebesparingsmaatregelen goed realiseerbaar zijn. Jij ontvangt een rapport met een opsomming van alle vergroeningsmaatregelen. Het rapport omvat ook een verwachting van de totale investeringskosten en de besparing. Let op: Jouw maatwerkadviseur is neutraal en kan dus niet zelf een verbouwklus aannemen. Het plan geeft je vaak ook inzicht in het energielabel.

Belangrijk: Ga je energiebesparende maatregelen treffen, en wil je een subsidie aanvragen? Het is dan essentieel om een maatwerk energiebesparingsadvies te regelen. Dit rapport moet zijn geschreven door een onafhankelijke vakman. Gekwalificeerde en bedreven energieadviseurs bekijk je op het platform centraalregistertechniek.nl. Kies altijd een bedrijf met het BRL9500 certificaat.

Maatwerkadvies energiebesparing aanvragen in Geervliet (mei 2024)

Zoek jij ook naar een subsidie voor het vergroenen van jouw pand? Dan is maatwerkadvies noodzakelijk! Dit adviesrapport geeft concreet advies dankzij een overzicht met bruikbare duurzaamheidsmaatregelen die zinvol zijn voor jouw situatie. Denk hierbij aan goede HR++ ramen (glas), het plaatsen van buitengevelisolatie en het laten plaatsen van zonnecellen. In het stappenplan hieronder leggen we precies uit wat je moet doen.

Energierapport opvragen in 5 simpele stappen

 1. Energieadviseur zoeken

  Het maatwerkrapport wordt altijd opgesteld door een neutrale maatwerkadviseur. Gediplomeerde experts kan je opzoeken op bijvoorbeeld het Centraal Register Techniek en natuurlijk via onze eigen site. Het loont om ook in je eigen omgeving eens rond te vragen. Tip: ga uitsluitend voor partijen die gecertificeerd is (BRL9500-02-certificaat).

 2. Offertes aanvragen en bekijken

  Je betaalt voor de dienst van een gepersonaliseerd advies. Energie specialisten zijn vrij om zelf hun prijzen te hanteren. Het is goed om minimaal 2 offertes te verkrijgen van objectieve specialisten. Verstrek je behoeften van tevoren. Ben je specifiek opzoek naar isolatie-kansen, of wil je ook weten hoe je jouw huis gasloos kunt verwarmen? Wil jij alles gaan uitbesteden, of kan je dit wellicht zelfstandig doen? Wees zo specifiek mogelijk. Het vergelijken van de offertes kost je dan minder moeite.

 3. Woningcheck uitvoeren

  Komt er een specialist langs? Zorg dat je beslagen ten ijs komt. Doe vooraf de bespaarcheck op verbeterjehuis.nl. Via deze website kom je stap-voor-stap tot een complete samenvatting met duurzame investeringen die mogelijk interessant zijn. Hierbij zie je ook de kosten en de opbrengsten. Dit is gratis, en vormt een goede basis voor een adviesgesprek met de energiecoach in Geervliet.

 4. Het energierapport wordt opgesteld

  Een adviseur komt thuis langs en berekent welke verduurzamingsmaatregelen geschikt zijn voor jouw huis. Kort daarop verkrijg je een gunstig energieplan met de meest voor de hand liggende energiebesparende maatregelen voor jouw woning. Voor elke energiemaatregel noteren ze eigenschappen zoals het financiële plaatje, de opbrengsten en de uiteindelijke terugverdientijd. Soms is het wenselijk om het rapport nog even samen te bespreken. Als je hiervoor kiest kun je iets meer de diepte in.

 5. Vakbedrijven uitzoeken

  Een energiedeskundige is doorgaans geen bouwkundige (dan moet je een bouwkundige keuring in Geervliet laten uitvoeren). Deze deskundige kent alle opties op te besparen op gas en stroom. Maar voor de daadwerkelijke uitvoering zal je contacten moeten leggen met andere specialisten. Met jouw energieplan kan je prijzen opvragen bij isolatie-partijen en professionele installateurs. Vraag of ze bij je thuis komen om alles tot in detail op te meten. Het kan nuttig zijn dat de energie expert jouw kan bijstaan.

Welke energiebesparende maatregelen zijn nodig voor jouw woonhuis?

Zoek energieadviseurs en laat een energieplan opstellen!

Energieadviseur Geervliet vergelijken

Dit maatwerkadvies energiebesparing laat je altijd opmaken door een objectieve maatwerk-adviespartij. Het is aan te raden om een maatwerkadviseur rondom je woonplaats te zoeken Ze kennen het type woning, en de voorrijkosten zijn dan vaak laag. In de onderstaande tabel behandelen we bedrijfsnamen en adresgegevens van kwalitatieve EPA-adviseurs die actief zijn in de gemeente Nissewaard. Let goed op de aanwezigheid van de BRL9500-02-certificering. Staat er geen geschikt bedrijf tussen? Bekijk dan ook het Centraal Register Techniek voor vakbedrijven en vakspecialisten.

Naam adviesbedrijfStraatnaamPostcodePlaats
Enerless B.V.Curieweg 323208KJSpijkenisse
Frans Kieviet BouwmanagementOost Voorgors 833241KDMiddelharnis
Wim van Vossen FotografiePoldersweegje 173247KEDirksland
WiecsoElse van der Banstraat 233207JASpijkenisse
Yess Real Estate B.V.Essendijk 723161EGRhoon
Namen en adressen van energieadvies bedrijven omgeving Geervliet

Uitgelichte adviseurs: direct online afspraak inplannen

Wil je meteen beginnen met besparen? Bijgaand tref je energieadviseurs voor maatwerkadvies energiebesparing in Geervliet waar je direct aan aanvraag kunt indienen. Klik op een van de aanbieders om jouw aanvraag meteen te starten.

Keuzegids: welke energiebesparende maatregelen passen bij mij?

Veel woningeigenaren willen besparen op de energiekosten. Maar waar moet ik beginnen? Speciaal hiervoor is het maatwerkadvies ontworpen. Het geeft je een inkijkje in alle bespaarmogelijkheden voor jouw huis. Wat voor soort maatregelen kunnen dit zijn? In deze gids vind je de meest populaire verduurzamingsmaatregelen voor je pand. Op deze website lees je ook alles over woning ventilatie.

Vijf voordelen van en een energiezuinige woning in Geervliet

 1. Een aantrekkelijke energiefactuur: minder geld kwijt aan energie per maand.
 2. Draag je steentje bij aan een beter milieu: je verkleint jouw CO-2 uitstoot.
 3. Optimaliseer het binnenklimaat: voorkomt koude lucht en tocht in huis.
 4. De waarde van de woning stijgt: huizen met energielabel A zijn gewild.
 5. Wonen in een gezonde leefomgeving: in huis altijd een goede luchtkwaliteit.
MaatregelKosten (gemiddeld)Besparing p/jaar
Bodemisolatie (meer over woningisolatie)€1705,00€105,00 p/jaar
Volledig elektrische warmtepomp€10425,00€720,00 p/jaar
Zonnepanelen set 10 panelen€5030,00€500,00 p/jaar
Zonneboiler met 150 liter vat€2895,00€190,00 p/jaar
Infraroodpanelen (per paneel)€335,00€25,00 p/jaar
Inductie kookplaat (bekijk meer tips) €410,00€42,50 p/jaar
Kosten en opbrengsten van duurzaamheidsmaatregelen bij standaard huizen (+/- 105 m2).

Maatwerkadvies uit laten voeren voor doelgerichte verduurzaming!

Vind een energiedeskundige en plan een afspraak in

Woningisolatie: houd de warmte in huis

Wil je snel de energiekosten omlaag brengen? Je huis isoleren in Geervliet is onmisbaar om te gaan besparen. Door het isoleren van de muur, het dak, en vloer is je woning warm in de winter, en koel in de zomer. Woningisolatie is een absolute must: je bespaart op de maandelijkse energiekosten, je geniet van een hoger wooncomfort, het is klimaatbewust, je hebt minder last van lawaai van de straat en je woningwaarde stijgt fors. Er zijn meerdere subsidies beschikbaar. Wat je misschien niet wist: op de arbeidskosten voor isolatie geldt het verlaagde BTW-tarief (9]%) De terugverdientijd is op die manier zeer interessant.

 • Vloerisolatie (vanaf €28,50 per /m2): een beter loopcomfort en minder vochtproblemen.
 • Dakisolatie (vanaf €42,00per /m2): verbetert de akoestische isolatie van het dak.
 • Gevelisolatie (vanaf €92,00per /m2): minder verlies van koelte tijdens de zomermaanden.
 • Bodemisolatie (vanaf €21,00per /m2): een ruimte is veel makkelijker op temperatuur te houden.
 • Spouwmuurisolatie (vanaf €16,50per /m2): geen vocht en schimmel tussen- en op de muren.
 • Isolatieglas (vanaf €123,50per /m2): minder last van lawaai en lagere stookkosten met HR++ glas.

Uitleg en info over de warmtepomp

Een warmtepomp is doorgaans beter voor het milieu dan de traditionele CV-ketel. Het onttrekt warmte aan bijvoorbeeld de buitenlucht of het grondwater. In de ideale situatie kan je zo helemaal van het gas af. Een warmtepomp zorgt wel voor een hoger elektriciteitsverbruik. De stroom kan je zelf opwekken met zonnepanelen (die je misschien al hebt). In de zomer kan het jouw huis ook koelen. Er zijn veel varianten. Globaal heb je de keuze uit een volledig elektrische warmtepomp of een hybride systeem die samenwerkt met de CV-ketel. In de opsomming hieronder lees je meer informatie over de verschillende types.

 • All-electric warmtepomp: zorgt voor een constante verwarming van je woning en maakt het tapwater warm. Een huis zal op deze manier geen gas meer verbruiken. Een stand-alone systeem is best duur en het vereist een zeer goede geïsoleerde woning. Het is vooral geschikt voor nieuwbouw.
 • Hybride warmtepomp Geervliet: gunstig geprijsd en zeer geschikt voor woningen met een slechtere isolatie. Werkt samen met de HR-combiketel. Je kunt meer dan 2/3 van het gasgebruik beperken.
 • Lucht-lucht warmtepomp: gebruikt warme ventilatielucht als bron.
 • Lucht-water warmtepomp: hebben geen droge luchtpomp nodig, waardoor ze energiezuiniger zijn.
 • Water-water warmtepomp: systeem met het hoogste rendement door constante temp. van het grondwater.
 • Bodem-water warmtepomp: zeer hoog rendement, maar erg duur in aanschaf.

Kies voor zonnepanelen

Via zonnepanelen wek je jouw eigen groene stroom op. Zo draag je bij aan het milieu en je stroomkosten worden aanzienlijk voordeliger. Met een groot subsidie-voordeel, 0% BTW op aanschaf zonnepanelen en/of een tegemoetkoming d.m.v. een groene lening is de terugverdientijd de laatste jaren erg interessant. Je maakt je op die manier een stuk onafhankelijker t.o.v. energieleveranciers zoals GreenChoice, Essent, Vattenfall, Engie, Eneco of Powerpeers, Enegiedirect.nl, United Consumers, Oxxio, Vandebron. Door te salderen krijg je een goede vergoeding voor stroom die je teruglevert.

 • Zonnepanelen hebben een steeds beter rendement. Een complete installatie van 10 panelen kan je laten monteren voor €4.900 en heb je al terugverdiend binnen de eerste 6 a 7 jaar.
 • Voor een goede werking geldt: een schoon en vrij-toegankelijk dak met een gunstige positionering op het zuiden. Vermijd daarbij zoveel mogelijk schaduw. Zorg ook dat je dakconstructie sterk genoeg is.
 • Zonnestroom die je zelf niet gebruikt kan worden teruggeleverd (salderen) aan je stroomleverancier.
 • Zonnepanelen in Geervliet aanschaffen? Dan betaal je niet eens BTW.

Informatie en voordelen van de zonneboiler

Een zonneboiler is een zonnecollector op het dak en een buffervat voor jouw warmte water. Het verwarmingssysteem maakt veel warm tapwater mogelijk in de keuken (en voor de douche). Kortom: duurzaam en voordelig warm water genereren. Door te investeren in een zonneboiler realiseer jij een besparing van wel 50% van het gasverbruik die nodig is voor warm water. Dit systeem werkt goed samen met een warmtepomp of hoog rendement ketel. De gemeente verstrekt hiervoor altijd een vergunning en doorgaans kan je een mooie ISDE subsidie krijgen.

 • Een zonneboiler voor een gemiddeld huishouden (200 liter vat) kost je circa €3.100 inclusief installatie.
 • Met de zonneboilercombi kan je de woning ook verwarmen.
 • De benodigde hoeveelheid ruimte is rond de 2,5 m2 tot 3 m2.
 • Ook moet er er plek zijn voor het buffervat (v.a. 50cm bij 100 cm).

Wat je moet weten voor de aanschaf van infraroodpanelen

Aan de hand van elektrische infraroodpanelen verwarm je een specifieke ruimte. Zoals bijv. een hobbyruimte of badkamer. De panelen verwarmen niet de lucht, maar specifiek mensen en objecten. Je ervaart de stralingswarmte als je ervoor staat. De warmtepanelen zijn perfect voor de bijverwarming. Belangrijke voordelen zijn: geen verstoring van de luchtcirculatie, minimaal energieverbruik, door iedereen zelf te installeren en het is een heel moderne manier om je woning te verwarmen.

 • Infraroodverwarming kies je als je doelgericht wilt verwarmen.
 • Bij woningen die uitstekend geïsoleerd zijn kan je IR-verwarming ook als hoofdverwarming inzetten.
 • De prijzen van warmtepanelen liggen tussen de €170,00 t/m €350,00 per element.

Andere praktische energiebespaartips

Los van de energiebesparende maatregelen zijn er nog tientallen energiebespaar adviezen in Geervliet. Bijgaand vind je een lijstje met relevante en betaalbare verduurzamingsmaatregelen die je vaak zonder veel gedoe kunt toepassen.

 • Mechanische ventilatie: brandbare stoffen en/of gassen worden verwijderd (verkleind de kans op brand).
 • Ventilatie met warmteterugwinning (WTW): wtw-installatie zorgt voor een gezond binnenklimaat en aangename warmte.
 • Waterbesparende douchekop: bespaar water en energie onder de douche.
 • Radiatorfolie: verbetert de warmteoverdracht van de radiator naar de kamer.
 • LED-lampen: LED-verlichting verliest/geeft geen warmte, waardoor ze geen energie verspillen.
 • Elektrisch koken: een inductiekookplaat is stil, comfortabel en duurzaam.
 • Slimme thermostaat: eenvoudig de verwarming op afstand bedienen.
 • Energielabel huishoudelijke apparatuur: minder impact op het milieu met een A+ apparaat.

Verduurzamen met persoonlijk energieadvies in Geervliet!

Vraag naar het adviesgesprek en krijg inzicht in hoe jij jouw woning duurzamer maakt

Energielabel Geervliet: wat is dit precies?

Dit maatwerkadvies voor energiebesparing behandelt praktische maatregelen die jij kan laten uitvoeren om jouw woning energie-efficiënter te maken. Dit adviesrapport toont bovendien wat je nu qua woning energielabel hebt. Het woninglabel geeft inzicht in hoe energiezuinig jouw woning is. De meest energiezuinige huizen ontvangen energielabel A. Heb jij nadat de woningkeuring is uitgevoerd maatregelen laten uitvoeren? En ga je jouw huis verhuren of verkopen of bekijk je de opties voor een lage hypotheekrente? Dan is het doorgaans noodzakelijk om het energielabel opnieuw te berekenen. Een erkende energie inspecteur bekijk het huis en bekijkt de totale energie (gas en elektriciteit) die noodzakelijk is om de woning te verwarmen en/of te koelen. Je kunt dan rekenen op een energielabel A++++, A of een wat minder gunstige B tot G.

 • Het label laat kopers zien hoe energiezuinig een woning is.
 • Het woninglabel is verplicht voor mensen die hun woning willen verhuren of verkopen.
 • Een milieuvriendelijk energielabel beïnvloed de woningwaarde positief. Sommige banken geven ook een duurzaamheidskorting op de hypotheekrente bij een gunstig woninglabel.

Een duurzame woning met subsidies in Geervliet

De meeste panden in Provincie Zuid-Holland moeten verduurzaamd worden en uiteindelijk los van het gas komen. Iedereen kan profiteren van bepaalde (ISDE) subsidies en gunstige energiebespaarleningen Direct aan de slag met een subsidie? Dan is het maatwerkadvies een verplichting! Bijgaand bieden we nuttige info over de huidige subsidieregelingen duurzame energie in Geervliet.

 • Landelijke subsidie isolatie: je mag tot 1/3 van de kosten indienen voor isolatiewerk aan wanden, vloer, dak, ramen, gevel.
 • Voor woningisolatie (de arbeidskosten) is er een extra aantrekkelijk BTW-tarief van 9%.
 • Investeringssubsidie duurzame energie (ISDE): relevant voor een aansluiting op een warmtenet, zonneboiler of warmtepomp in mei 2024.
 • Voor het kopen van zonnepanelen betaal je zelfs helemaal geen BTW.
 • Het energieloket gemeente Nissewaard biedt mogelijk ook diverse individuele subsidieregelingen of andere duurzaamheidsleningen. Via de energiesubsidiewijzer Nissewaard vind je alle beschikbare financiële regelingen.

Energiebespaarlening Geervliet opzoeken in mei 2024

De meest gunstige manier om verduurzamingsmaatregelen door te voeren is met eigen middelen. Beschik je niet over voldoende spaarmiddelen? Dan kan je geld lenen. Er zijn meerdere duurzame leningen beschikbaar. In het stukje wat volgt vind je aanvullende informatie (ook geldig voor o.a. Maasvlakte Rotterdam, Simonshaven en Spijkenisse).

 • Energiebespaarlening Warmtefonds: een gunstig product waarmee Nederlandse woningeigenaren energiebesparende investeringe kunnen financieren.
 • Duurzaamheidslening van Stimuleringsfonds Volkshuisvesting voor Nederlandse gemeenten (SVn): stimuleringslening m.b.t. vloerisolatie, zonneboilers, spouwmuurisolatie, warmtepompen, zonnepanelen, gevelisolatie.
 • Energiebespaarhypotheek: met een maximaal leenplafond van €25.000 voor mensen met een woning die niet in aanmerking komen voor een normale duurzaamheidslening.
 • Gebouwgebonden financiering (GGF): speciale financiering die gekoppeld is aan het gebouw, en niet aan de persoon (wordt de komende jaren uitgerold).
 • Duurzame monumenten lening: wordt verstrekt aan eigenaren van monumenten die willen verduurzamen (bekijk voorwaarden op de website van de gemeente Nissewaard.
 • Extra stukje hypotheek nemen: je kunt extra geld lenen wanneer je dit nodig hebt voor verduurzaming.

FAQ: belangrijke vragen omtrent energie besparen in Geervliet

Wat is maatwerkadvies energiebesparing Geervliet?

Een energie maatwerkadvies Geervliet is een adviesplan met daarin concrete maatregelen voor het uitvoeren van verduurzamingsacties voor je woning die ook te vinden zijn in de maatregelenlijst van het Nationaal Warmtefonds. Er kan dan gedacht worden aan jouw vloer, dak, gevel of ramen isoleren, de woning verwarmen met een warmtepomp of het neerleggen van zonnepanelen op je dak. Dit besparingsadvies biedt per maatregel het budget en wat de opbrengsten zijn. Een persoonlijk energieadvies is noodzakelijk voor VVE’s en particulieren die hun woning zuiniger willen maken en hiervoor een subsidie willen aanvragen.

Is het verplicht te beschikken over een energierapport?

Ja, men moet een maatwerkadvies kunnen overleggen wanneer je jouw huis gaat verduurzamen met een duurzaamheidssubsidie. Ga je jouw woning isoleren met subsidie, of ben je nieuwsgierig in de investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE) voor een warmtepomp of aansluiting op het lokale warmtenet? In die situatie is dit plan heel belangrijk. Zonder maatwerkadvies kan je geen subsidie krijgen. Ga je energiebesparingsmaatregelen treffen met een groene lening of met prive-spaargeld. Ook dan is het verstandig om het maatwerkadvies te overwegen. Het is heel specifiek en geeft aan welke opties jouw woning verduurzamen. Door gebruik te maken van dit document wordt het wat makkelijker om een kloppende offerte aan te vragen.

Wat zijn de kosten van een energiebesparingsrapport?

De huidige kosten van het advies op maat zijn afhankelijk van het type huis, de totale oppervlakte en de adviseur die de klus uitvoert. De prijs ligt tussen de €185,00 tot en met €340,00. Voor een huis met een normaal vloeroppervlak kost het ongeveer €275,00. Het is aan te raden om offertes van ervaren (BRL9500-02) energieadviseurs in Geervliet te vergelijken.

Kan je als VvE ook een energiescan laten uitvoeren?

Ja, je Vereniging van Eigenaren (VvE) mag als vertegenwoordigers van de leden kiezen voor het maatwerkadvies energiebesparing. Door deze constructie kan men op een collectieve manier CO2 besparende maatregelen doorvoeren. Bekijk ook Subsidie energiebesparing eigen huis (SEEH) en Subsidie verduurzamen voor verenigingen van eigenaars (SVVE). De energiedeskundige doet een grondige inspectie van het hele pand. Het keuringsbureau informeert bij de eigenaren wat ze graag willen om het flatgebouw te verbeteren. De VvE ontvangt een duidelijke energieadvies voor de energieprestaties van de woningen. In het document vinden bewoners ook het kostenplaatje en de uiteindelijke terugverdientijd.

Kan ik ook terecht voor maatwerkadvies utiliteitsbouw?

Als ondernemer ben je benieuwd hoe je de energieprestaties van jouw bedrijfspand of kantoor kunt verfijnen. Het huidige energieprestatieadvies (EPA) is een erkend EPA-maatwerkadvies in Geervliet voor zakelijke objecten. Het utiliteitsbouw advies verduidelijkt bouwkundige en installatietechnische verbetermaatregelen van een bedrijfsunit, pand of kantoor Een optimale energieprestatie zorgt voor een lagere maandafrekening, een aangenaam binnenklimaat, een beperkte milieubelasting en een milieubewust imago. De NTA 8800 is een nieuwe manier om de energieprestaties van utiliteitsbouw te berekenen. Met de Energie Investeringsaftrek (EIA) wordt bedoeld: een aantrekkelijke zakelijke subsidieregeling waardoor er een premie aangevraagd kan worden voor het energieadvies voor bedrijven en voor de uitvoer van de maatregelen. Zie de website van RVO voor een extra uitleg.

Plaats een reactie