Maatwerkadvies aanvragen
• Deskundige specialisten aan huis
• Duidelijke energiebesparing adviezen
• Geschikt voor subsidie-aanvragen of lening


INSPECTIE INPLANNEN

Maatwerkadvies Energiebesparing Spijkenisse

Op zoek naar opties om de energierekening te verminderen? Er zijn veel opties, waar begin in? Zal ik starten met isoleren, een warmtepomp laten plaatsen of moet ik nu juist investeren in zonnepanelen? Het Energiebesparing Maatwerkadvies Spijkenisse is dan een goede keuze! Een energieadviseur maakt een afspraak voor doelgericht advies en controleert waar de mogelijkheden liggen. Het onderzoek laat jouw zien welke maatregelen passen bij jouw woning en het leefklimaat in huis verbeteren. In het verduurzamingsrapport check je gedetailleerd de kosten en de terugverdientijd van de geselecteerde duurzame opties. Het plan is een uitkomst voor particuliere huiseigenaren en is soms zelfs verplicht bij het aanvragen van een subsidie.

 • Het maatwerkadvies toont welke duurzame investeringen jouw kunnen helpen met het besparen op de energiekosten.
 • Een neutrale duurzaamheidsadviseur komt vakkundig jouw woning opnemen.
 • Hij komt met een energieadvies met alle potentiële maatregelen die je kan laten uitvoeren.
 • Overweeg bijv.: ventileren met WTW, woningisolatie, zonnepanelen installeren, infraroodpanelen, warmtepomp plaatsen.
 • Voor elke energiebesparende maatregel krijg je inzicht in het kostenplaatje, wat het je oplevert en de totale terugverdientijd.
 • Voor de uitvoering van het uiteindelijke advies dien je zelf bedrijven te benaderen.
 • Een uniek maatwerkadvies energiebesparing rapportage is vanaf heden (2023) verplicht voor woningeigenaren in Spijkenisse die hun woning duurzamer willen maken en dit deels willen financieren met een subsidie.
maatwerkadvies-energiebesparing-spijkenisse

Energieadvies: snel je energiekosten verlagen

Maatwerkadvies energiebesparing (voorheen Energieprestatieadvies (EPA)) is een energiebesparingsadvies voor privé-woningen en kantoren dat maatregelen biedt om een pand energiezuiniger te worden en derhalve de energierekening te drukken. In het advies wordt zorgvuldig vermeld welke verduurzamingsmaatregelen er bestaan, wat het allemaal kost, en hoeveel je door de jaren heen kunt besparen. Daarbij kan er gekozen worden voor maatregelen als onder andere HR++ glas, warmtepomp, infraroodpanelen, dakisolatie, spouwmuurisolatie, zonneboiler. Gelukkig heb je het zo geregeld. Een energiecoach neem contact op om met jouw samen een plan te schrijven. Deze persoon neemt de woning op en bestudeert welke energiebesparingsmaatregelen goed realiseerbaar zijn. Binnen enkele dagen ontvang je een rapport met alle duurzame oplossingen. Daarbij ontvang je ook een verwachting van de totale investeringskosten met daarbij de terugverdientijd en effecten. Goed om te weten: Jouw maatwerkadviseur werkt individueel en verkoopt zelf geen energiebesparende maatregelen. Het advies bevat ook andere belangrijke info zoals het energielabel.

Update: Ga je je woning isoleren, en ga je een duurzaamheidssubsidie aanvragen? Dan is een maatwerk energiebesparingsadvies noodzakelijk. Het advies moet altijd worden geschreven door een betrouwbare specialist op het gebied van energie. Deskundige en onpartijdige energieadviseurs achterhaal je op centraalregistertechniek.nl. Check altijd of de expert het BRL9500 certificaat in bezit heeft.

Maatwerkadvies energiebesparing aanvragen in Spijkenisse (mei 2024)

Wil jij een aanvraag indienen voor subsidie voor het vergroenen van jouw pand? Het maatwerkadvies is dan verplicht. Dit besparingsrapport geeft concreet advies dankzij een overzicht met alle vergroeningsmaatregelen die relevant zijn voor jouw woning. Voorbeelden zijn sterk HR++ raamwerk (beglazing), isolatie van buitenmuren met glaswol of het laten leggen van zonnepanelen of een zonneboiler. Hieronder bieden we uitleg hoe jij dit kan laten doen.

Energierapport opvragen in 5 stappen

 1. Zoek een maatwerkadviseur

  Het maatwerkrapport moet worden opgesteld door een ervaren energie-specialist. Erkende adviesbedrijven zijn te vinden op bijvoorbeeld het Centraal Register Techniek of via onze klantenservice. Het loont om ook in je eigen omgeving eens rond te vragen. Advies: selecteer zeker een adviseur dat in het bezit is van een BRL9500-02-certificaat.

 2. Doe een offerte aanvraag

  Je betaalt voor een gepersonaliseerd advies. Energie experts hanteren heel verschillende tarieven. Het is aan te raden om enkele offertes op te zoeken van erkende energie experts. Geef je wensen vooraf goed aan. Wil je alleen weten wat je kunt winnen met woningisolatie, of wil je misschien ook aan de slag met een warmtepomp? Wil je de verbouwing aan iemand anders overlaten, of ga je zelf bedrijven benaderen? Wees zo duidelijk als je kunt. De prijsopgaven van adviseurs vergelijken gaat dan een stuk eenvoudiger.

 3. Thuis voorbereiden met de woningcheck

  De bijeenkomst is bepaald? Een goede voorbereiding is essentieel. Bezoek dan zeker eerst de bespaarcheck van verbeterjehuis.nl. Via deze website kom je stap-voor-stap tot een schema met potentiële maatregelen die mogelijk geschikt zijn. Inbegrepen zijn de tarieven en de terugverdien-termijnen. Dit is uitstekende input voor het adviesgesprek met jouw energiecoach in Spijkenisse.

 4. Bekijk het energierapport nauwkeurig

  Het adviesbedrijf brengt een bezoek aan huis en stelt vast welke opties hun doel goed bereiken. Kort daarop krijg je een onderbouwd energieplan inclusief alle energiebesparende maatregelen voor jouw woonruimte. Bij alle energiemaatregelen delen ze details zoals het financiële plaatje, de opbrengsten en de totale terugverdientijd. Je kunt een afspraak maken om het rapport door te nemen. In die situaties kan je inhoudelijk net wat meer informatie krijgen.

 5. Vakbedrijven vinden

  Deze energiedeskundige heeft slechts beperkte bouwkundige kennis (dan moet je een bouwkundige keuring in Spijkenisse laten uitvoeren). De adviseur adviseert rondom thema’s als verduurzaming en gas- en stroom besparen. Voor de uitvoering van de klus moet je zelf een gespecialiseerd bedrijf inschakelen. Met jouw energieplan kan je prijzen opvragen bij isolatie specialisten en professionele installateurs. Vraag of ze bij je aan huis kunnen komen voor de complete woninganalyse. Vraag eventueel of de energie specialist hier ook aanwezig is.

Welke energiebesparende maatregelen zijn aantrekkelijk voor mijn huis?

Informeer bij energieadviseurs en bespaar op jouw energielasten!

Energieadviseur Spijkenisse vergelijken

Het maatwerkadvies energiebesparing wordt uitgevoerd door een betrouwbare energieadviseur. Het is nuttig om een energieadviseur rondom je woonplaats te selecteren. Ze weten veel van de woningmarkt in jouw woonplaats, en je hebt ook minder hoge reiskosten. In de bijgaande tabel doorzoek je adres-informatie van kwalitatieve specialisten die diensten aanbieden in de gemeente Nissewaard. Wees er zeker van dat ze in het bezit zijn van het BRL9500-02-keurmerk. Tip: actuele adressen vind je ook op www.centraalregistertechniek.nl.

Naam adviesbedrijfStraatnaamPostcodePlaats
Yess Real Estate B.V.Essendijk 723161EGRhoon
WiecsoElse van der Banstraat 233207JASpijkenisse
Enerless B.V.Curieweg 323208KJSpijkenisse
Kleidijk EP adviesKleidijk 76 a3161HJRhoon
Spring op Groen B.V.s-Herenstraat 743155SLMaasland
Namen en adressen van energieadvies bedrijven omgeving Spijkenisse

Uitgelichte vakbedrijven: direct een rapport aanvragen

Wil je direct een afspraak inplannen? In de bijgaande tabel delen wij energieadviseurs voor maatwerkadvies energiebesparing in Spijkenisse waar je vaak snel terecht kunt. Kies een van de bureau’s om jouw aanvraag meteen te starten.

Een overzicht van energiebesparende maatregelen

Veel woningbezitters willen graag hun energieverbruik beperken. Het is lastig waar je moet beginnen! Voor dit probleem is het maatwerkadvies bedacht. Je krijgt inzicht in bespaarmogelijkheden, groot en klein. Maar waar moet ik dan aan denken? Bijgaand bespreken we de meest populaire maatregelen voor je pand. Bekijk ook onze pagina met informatie over infraroodpanelen.

5 voordelen van een energiezuinige woning in Spijkenisse

 1. Een aantrekkelijke energiefactuur: direct lagere maandlasten.
 2. Een schoner klimaat: je stoort minder CO-2 uit.
 3. Een aangenaam binnenklimaat: voorkomt koude lucht en tocht in huis.
 4. Een hogere woningwaarde: woningen met energielabel A zijn zeer in trek.
 5. Kies voor een gezonde leefomgeving: geniet van een prettige luchtkwaliteit.
MaatregelKosten (gemiddeld)Besparing p/jaar
HR++ glas (klik voor meer over isolatie)€3445,00€480,00 p/jaar
Hybride warmtepomp€6430,00€630,00 p/jaar
Zonnepanelen (10 stuks)€5040,00€540,00 p/jaar
Zonneboiler (150 liter)€2870,00€150,00 p/jaar
Infraroodpanelen (1 paneel)€355,00€32,00 p/jaar
Waterbesparende douchekop (lees hier meer tips) €38,50€36,50 p/jaar
Kosten en opbrengsten van duurzaamheidsmaatregelen bij standaard huizen (+/- 125 m2).

Maatwerkadvies opvragen voor het gericht verduurzamen!

Bekijk energiespecialisten en start vandaag nog

Voordelen en vormen van woningisolatie

Ook minder stroom en gas verbruiken? Jouw huis isoleren in Spijkenisse is dan eigenlijk de basis. A.d.h.v. het isoleren van glas, daken, muren en vloeren blijft de warmte binnenshuis. Het kent gunstige effecten: je kan besparen op de energiekosten, je hebt een fijn warm huis in de winter, en een koele woning in de zomer, het is goed voor het milieu, je hebt minder last van geluidsoverlast en je woning zal in waarde stijgen. Er zijn meerdere subsidies beschikbaar. Advies: voor isolatiewerkzaamheden geldt het laag BTW-tarief (9%) Zodoende is de terugverdientijd optimaal.

 • Vloerisolatie (vanaf €30,00 per /m2): de vloer wordt tot wel 3 graden warmer.
 • Dakisolatie (vanaf €42,50per /m2): het einde van vocht- en schimmelproblemen op zolder.
 • Gevelisolatie (vanaf €99,50per /m2): beschermt de wand tegen temperatuurverschillen.
 • Bodemisolatie (vanaf €28,50per /m2): voorkomt vochtproblemen, zoals rot of schimmelvorming.
 • Spouwmuurisolatie (vanaf €24,00per /m2): heeft een lange levensduur en behoeft geen vervanging.
 • Isolatieglas (vanaf €123,00per /m2): minder last van lawaai en lagere stookkosten met HR++ glas.

De voordelen van een warmtepomp

Een warmtepomp levert je veel voordeel op i.v.m. CV-ketel op gas. Hij neemt warmte van bronnen zoals lucht of het grondwater. Jouw gasverbruik kan zo fors omlaag. Met dit systeem ga je wel wat meer elektriciteit gebruiken. Jouw stroom kan je halen uit innovatieve zonnepanelen. In de zomerperiode kan het ook nog eens koelen. Er zijn veel varianten. Globaal heb je de keuze uit een volledig elektrische warmtepomp of een hybride opstelling. Hieronder verstrekken we relevante info over de verschillende varianten die er allemaal zijn.

 • All-electric warmtepomp: zorgt voor een gelijkmatige warmte in huis en kan ook het tapwater verwarmen. Je woning kan dan helemaal van het gas los. Een stand-alone systeem is best duur en het is alleen geschikt voor huizen met een zeer goede isolatie. Het is vooral geschikt voor nieuwbouw.
 • Hybride warmtepomp Spijkenisse: een voordeliger systeem en werkt ook uitstekend bij huizen die over minder goede isolatiewaarden beschikken. Hij functioneert naast de HR-combiketel. Je kunt hiermee tot wel 70% gas gaan besparen.
 • Lucht-lucht warmtepomp: onttrekt de benodigde warmte aan de buitenlucht.
 • Lucht-water warmtepomp: relatief snelle en gemakkelijke installatie met uitstekend rendement.
 • Water-water warmtepomp: er is geen extra afvoerpijp of rookgaskanaal nodig.
 • Bodem-water warmtepomp: zeer hoog rendement, maar erg duur in aanschaf.

Je eigen stroom opwekken met zonnepanelen

Met zonnepanelen wek je (grotendeels) jouw eigen groene stroom op. Het is duurzaam en je betaald veel minder voor je stroom. Door gebruikt te maken van subsidies, een 0% BTW-tarief en/of een tegemoetkoming d.m.v. een groene lening verdien je jouw panelen vaak binnen 6 of 7 jaar terug. Doordat je zelf jouw stroom opwekt ben je minder afhankelijk van energieleveranciers zoals Eneco, GreenChoice, Vattenfall, Engie, Budget Energie en United Consumers, Vandebron, Powerpeers, Oxxio, Enegiedirect.nl. Dankzij de salderingsregeling ontvang je een vergoeding voor teruggeleverde stroom.

 • Zonnepanelen zijn voor veel huishoudens financieel haalbaar. Een goede set met 10+ panelen kost je circa €5.950 en heb je terugverdiend binnen 7 jaar.
 • Je moet rekening houden met enkele voorwaarden: het dak heeft voldoende ruimte met een ligging op het zuiden. De panelen mogen niet in de schaduw liggen. Denk ook aan een stabiele constructie.
 • Eventuele overtollige zonnestroom lever je terug aan het elektriciteitsnet (salderen).
 • Ga je zonnepanelen in Spijkenisse laten leggen? Dan betaal je geen BTW.

Besparen op je gasverbruik met een zonneboiler

Een zonneboilersysteem bestaat uit een geïntegreerde zonnecollector en een buffervat voor jouw warmte water. De zonneboiler levert snel warm tapwater in keuken, badkamer en eventueel voor de verwarming. Daglicht wordt dus gebruikt voor het maken van heet water. Met een zonneboiler realiseer jij een besparing van wel 50% van het gasverbruik dat nodig is voor warm water. Je gebruikt het in combinatie met een HR-ketel of warmtepomp. Een vergunning is niet noodzakelijk en via de ISDE kan je een forse subsidie krijgen.

 • Een zonneboiler voor een gezin met 2 kinderen (200 liter vat) vergt een investering van zo’n €3.850 (met installatiewerk).
 • Een zonneboilercombi staat ook in voor de verwarming van je woning.
 • Let op: de benodigde ruimte op je dak is om en nabij de 2 m2 tot 4 m2.
 • Ook moet er er plek zijn voor het buffervat (vanaf 40cm bij 80 cm).

De eenvoud van infraroodpanelen

Met elektrische infraroodpanelen kan een woning gericht verwarmd worden. Zoals bijv. badkamer of werkplek. De lucht in de ruimte wordt niet verwarmd. Veel mensen ervaren stralingswarmte als erg prettig. De warmtepanelen zijn een ideale oplossing als bijverwarming. Goede pluspunten zijn: geen ongewenste luchtcirculatie, een zeer interessant energieverbruik, het is vrij gemakkelijk (zelf) te plaatsen en ze hebben een tijdloze uitstraling.

 • Infraroodverwarming kan heel gericht een plek opwarmen.
 • Indien een kamer goed is geïsoleerd kan je IR-verwarming ook als hoofdverwarming inzetten.
 • De investeringskosten in warmtepanelen komen uit tussen de €200,00 – €550,00 per element.

Overige energiebespaartips

In aanvulling op de genoemde energiebesparende maatregelen delen we graag nog meer energiebespaar adviezen in Spijkenisse. In dit blokje doorzoek je een schema met krachtige en goedkope duurzaamheidsmaatregelen die vrij eenvoudig zijn te integreren.

 • Mechanische ventilatie: voorkom vocht- en schimmelproblemen met goede ventilatie.
 • Ventilatie met warmteterugwinning (WTW): voert vuile lucht af, en blaast schone lucht terug in de woning.
 • Waterbesparende douchekop: bespaar op waterkosten en op de energierekening.
 • Radiatorfolie: beperkt het verlies van warmte in de muren.
 • LED-lampen: LED-verlichting verliest/geeft geen warmte, waardoor ze geen energie verspillen.
 • Elektrisch koken: duurzaam en comfortabel koken met een inductiekookplaat.
 • Slimme thermostaat: je verwarming staat nooit onnodig aan.
 • Energielabel huishoudelijke apparatuur: lagere CO2-uitstoot met een A+ apparaat.

Besparen met persoonlijk energieadvies in Spijkenisse!

Start jouw aanvraag voor een adviesgesprek en zoek uit hoe jij jouw woning duurzamer maakt

Energielabel Spijkenisse: hoe duurzaam is mijn huis?

Het maatwerkadvies voor energiebesparing beslaat maatregelen die je kunt gebruiken om jouw woning energie-efficiënter te maken. Dit adviesrapport bespreekt ook wat het woning energielabel van je pand is. Het woninglabel geeft aan hoe energiezuinig de huidige situatie in huis is. In het gunstigste geval is dit energielabel A. Heb jij na aanleiding van dit plan verdere verduurzamingsopties toegepast? En ga je jouw huis verhuren of verkopen of bekijk je de opties voor een lage hypotheekrente? Op dat moment is het handig om om de woning opnieuw te laten keuren. Een speciale energie inspecteur gaat een uitgebreid onderzoek doen en bekijkt de hoeveelheid gas en elektriciteit die nodig is voor de verwarming van de woning (warmtevraag). De labels zijn onder te verdelen in energielabel A++++, A of een minder duurzame B oplopend tot G.

 • Het label geeft inzicht in hoe zuinig en woning is ten opzichte van vergelijkbare huizen.
 • Het energielabel is verplicht voor woningen die in de verkoop of verhuur gaan.
 • Een milieuvriendelijk energielabel beïnvloed de woningwaarde positief. Mogelijk kan je een gunstige hypotheekrente regelen door een duurzaamheidskorting.

Verduurzaam je woning met subsidies in Spijkenisse

Alle woningen en panden in Provincie Zuid-Holland moeten verduurzaamd worden en op de lange termijn nul op de meter worden. Er zijn een aantal (ISDE) subsidies en energiebespaarleningen met een gunstige rente. Wil je een van de subsidies aanvragen? Dan moet je verplicht een maatwerkadvies laten uitvoeren. In dit blokje doorzoek je bruikbare informatie over de meest handige subsidieregelingen duurzame energie in Spijkenisse.

 • Subsidie isolatie: ontvang tot 30% van de kosten terug voor isoleren van ramen, gevel, (spouw)muur, dak, wanden.
 • Voor arbeidsloon bij isolatie profiteer je van een extra laag BTW tarief (9%).
 • Investeringssubsidie duurzame energie (ISDE): m.b.t. een warmtepomp, zonneboiler of aansluiting op een warmtenet in mei 2024.
 • Bij de aanschaf van zonnepanelen vervalt de BTW volledig.
 • Het energieloket gemeente Nissewaard biedt mogelijk ook zelf lokale subsidie-middelen of gunstige energiebespaarleningen. Via de energiesubsidiewijzer Nissewaard tref je alle mogelijkheden van 2024.

Energiebespaarlening Spijkenisse opzoeken in mei 2024

De goedkoopste manier om verduurzamingsmaatregelen uit te laten voeren is door dit te betalen met eigen geld. Is er niet voldoende spaargeld? In dat geval kan je kiezen voor een lening. Voor elke situatie is er wel een passende duurzame lening. We lichten graag het een en ander toe (ook toepasbaar voor woningen in bijv. Botlek Rotterdam, Hekelingen en Europoort Rotterdam).

 • Energiebespaarlening Warmtefonds: een gunstig product waarmee huizenbezitters en VvE’s energiebesparende investeringe kunnen financieren.
 • Duurzaamheidslening van Stimuleringsfonds Volkshuisvesting voor Nederlandse gemeenten (SVn): stimuleringslening voor gevelisolatie, spouwmuurisolatie, dakisolatie, vloerisolatie, zonneboilers, zonnepanelen.
 • Energiebespaarhypotheek: nieuwe financieringsmogelijkheden tot max. €25.000 voor mensen met een woning die elders niet in aanmerking komen.
 • Gebouwgebonden financiering (GGF): financiering van de verduurzamingsinvestering wordt aan de woning gekoppeld (helaas nog niet beschikbaar).
 • Duurzame monumenten lening: voor mensen die hun rijksmonument willen verduurzamen (bekijk voorwaarden op de website van de gemeente Nissewaard.
 • Extra stukje hypotheek nemen: je kunt extra geld lenen wanneer je dit nodig hebt voor verduurzaming.

FAQ: belangrijke vragen omtrent energie besparen in Spijkenisse

Wat is maatwerkadvies energiebesparing Spijkenisse?

Een energie maatwerkadvies Spijkenisse is een adviesrapport met aanbevelingen voor de vergroening van je woning uit de maatregelenlijst van het Nationaal Warmtefonds. Voorbeelden zijn het isoleren van dak, gevel, muren of vloer, het plaatsen van een warmtepomp of het genereren van eigen elektriciteit middels zonnepanelen. Het plan biedt per maatregel het financiële plaatje en wat de opbrengsten zijn. Het persoonlijk energieadvies is zeer effectief voor alle particuliere huiseigenaren die hun huis van het gas af willen hebben en daarbij gebruik willen maken van een subsidie.

Is dit energierapport verplicht?

Ja, men moet een maatwerkadvies kunnen overleggen op het moment dat je gebruik wil maken van een duurzaamheidssubsidie. Wil je met deze subsidie isoleren, of wil je gebruik maken van investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE) voor een volledig elektrische warmtepomp of aansluiting op een plaatselijk warmtenet? In die situatie is dit document heel belangrijk. Zonder maatwerkadvies kan je geen subsidie krijgen. Ga je energiebesparingsmaatregelen treffen met een groene lening of met wat eigen spaarmiddelen. Ook dan is een maatwerkadvies absoluut interessant. Het verduidelijkt welke investeringen jouw woning duurzamer kunnen maken. Door middel van dit rapport is het gericht contacteren van specialisten mogelijk.

Wat kost het energiebesparingsrapport?

De gemiddelde kosten van een advies op maat hebben te maken met woningtype, de oppervlakte van de woning en de adviseur die de klus uitvoert. Het gemiddelde tarief ligt tussen de €180,00 tot €350,00. Voor een doorsnee huis betaal je ongeveer €235,00. Het is goed om offertes van betrouwbare (BRL9500-02) energieadviseurs in Spijkenisse op te vragen.

Kan je als VvE ook een energiescan laten uitvoeren?

Ja, alle Vereniging van Eigenaren (VvE) mogen als afvaardiging van de leden contact opnemen voor een maatwerkadvies energiebesparing. Via de regeling kan men op een collectieve manier CO-2 besparende maatregelen uit laten voeren. Daarvoor is ook het Subsidie energiebesparing eigen huis (SEEH) en Subsidie verduurzamen voor verenigingen van eigenaars (SVVE) beschikbaar. De energiedeskundige zal alle ruimtes in het gebouw beoordelen. Het keuringsbureau informeert bij de eigenaren de eisen en wensen om het flatgebouw te vergroenen. Op basis daarvan volgt richting de VvE een energieadvies voor de energieprestaties van de woonruimtes. In het document vinden bewoners ook de totale benodigde investering en de besparing.

Kan ik ook terecht voor maatwerkadvies utiliteitsbouw?

Als onderneming wil je alles weten over hoe jij de energieprestaties van je kantoor of bedrijfspand kunt verbeteren. Het speciale energieprestatieadvies (EPA) is een EPA-maatwerkadvies in Spijkenisse voor gebouwen. Het utiliteitsbouw onderzoek geeft inzicht in bouwkundige en installatietechnische verbetermaatregelen van een kantoor of bedrijfspand Een versterkte energieprestatie resulteert in een lagere energierekening, meer comfort, een lager tarief qua milieubelasting en een positieve uitstraling. De NTA 8800 is een nieuwe manier voor het berekenen van de energieprestaties van bedrijfspanden. De Energie Investeringsaftrek (EIA) betekent: een relevante zakelijke subsidieregeling waarmee je als gebouweigenaar een premie kunt ontvangen voor het energieadvies voor bedrijven en het uitvoeren van de vergroeningsmaatregelen. ZIe ook RVO.nl voor meer info.

Plaats een reactie