Maatwerkadvies aanvragen
• Deskundige specialisten aan huis
• Duidelijke energiebesparing adviezen
• Geschikt voor subsidie-aanvragen of lening


INSPECTIE INPLANNEN

Maatwerkadvies Energiebesparing Nissewaard

Geïnteresseerd in het omlaag brengen van de energierekening? Veel gezinnen weten niet waar ze moeten starten. Kies ik het beste voor woningisolatie, een warmtepomp aanschaffen of zonnepanelen op het dak leggen? Het erkende Energiebesparing Maatwerkadvies Nissewaard is dan een goede keuze! De energieadviseur komt persoonlijk langs voor persoonlijk advies en omschrijft wat de opties zijn. Dit maatwerkadvies is heel specifiek en geeft aan welke keuzes passen bij jouw woning en het binnenklimaat verbeteren. In de aanbevelingen beschrijven ze grondig de kosten en de terugverdientijd van de geselecteerde investeringskeuzes. Het maatwerkadvies is een hulpmiddel voor alle particuliere woningbezitters en is zelfs een verplichting als je subsidie wilt aanvragen.

 • Het maatwerkadvies verduidelijkt welke duurzame investeringen jouw huis energiezuiniger kunnen maken.
 • Een professionele duurzaamheidsadviseur komt langs om alles in kaart te brengen.
 • Je krijgt een verduurzamingsrapport met alle opties waarmee jij direct energie kunt besparen.
 • Bekijk de effecten van: woningisolatie, zonneboiler laten plaatsen, infraroodpanelen, zonnepanelen installeren, warmtepomp plaatsen.
 • Per duurzaamheidsmaatregel krijg je inzicht in de geschatte kosten, het rendement en de totale terugverdientijd.
 • Voor de uitvoering van het energieadvies moet je zelf contact leggen met een deskundige partij.
 • Een speciale maatwerkadvies energiebesparing rapportage is (vanaf 2023) vanuit de overheid verplicht voor woningeigenaren in Nissewaard die hun woning duurzamer willen maken en daarvoor een subsidie willen aanvragen.
maatwerkadvies-energiebesparing-nissewaard

Energieadvies: hulp bij het verlagen van je energiekosten

Maatwerkadvies energiebesparing (geïntroduceerd als Energieprestatieadvies (EPA)) is een compleet advies voor bedrijven en particulieren dat concrete handvatten geeft om minder energie te gebruiken en derhalve de energierekening te beperken. In het advies wordt uitvoerig beschreven welke maatregelen interessant zijn, wat de totale uitgaven zijn, en hoeveel je door de jaren heen kunt besparen. Hiervoor kun je denken aan maatregelen zoals dakisolatie, warmtepomp, HR++ glas, spouwmuurisolatie, infraroodpanelen, vloerisolatie. Je regelt het supersnel. Een energieadviseur komt bij jouw thuis langs om een goed advies te kunnen geven. Deze adviseur bekijkt grondig de hele woning en bestudeert welke energiebesparingsmaatregelen passen bij jouw situatie. Het rapport wordt opgemaakt met een volledig schema met alle vergroeningsmaatregelen. In het advies tref je ook een prijslijst met verwachte kosten met daarbij de terugverdientijd en effecten. Goed om te benoemen: Elke maatwerkadviseur is objectief en zal niet zelf offertes leveren voor renovaties. Het verslag geeft je vaak ook inzicht in het energielabel.

Let op: Ga je energiebesparende maatregelen treffen, en wil je een subsidie aanvragen? Het maatwerk energiebesparingsadvies blijft verplicht! Het rapport moet tot stand zijn gekomen door een objectieve energiecoach / deskundige. Gediplomeerde en betrouwbare energieadviseurs kan je achterhalen via de website centraalregistertechniek.nl. Het BRL9500 certificaat biedt voldoende zekerheid.

Maatwerkadvies energiebesparing aanvragen in Nissewaard (juli 2024)

Wil jij ook graag gebruik maken van een subsidie om jouw woning te verduurzamen? Dan is een maatwerkadvies een vereiste. Dit energieadvies biedt een lijst met verschillende duurzaamheidsmaatregelen die relevant zijn voor jouw woning. Denk hierbij aan sterk HR++ raamwerk (beglazing), het isoleren van buitenmuren met glaswol en het laten plaatsen van zonnecellen. Hieronder leggen we stap-voor-stap uit hoe dit werkt!

In 5 stappen het energierapport aanvragen

 1. Energieadviseur zoeken

  Het maatwerkrapport dient te worden uitgevoerd door een professionele maatwerk adviseur. Objectieve energie experts zijn te vinden op de website centraalregistertechniek.nl en uiteraard via deze website. Wellicht is er iemand in je familie of vriendenkring die een geschikt persoon kent. Niet vergeten: probeer te zoeken naar een adviesbedrijf die beschikt over het BRL9500-02-certificaat.

 2. Start met meerdere offertes

  Een gepersonaliseerd advies heeft een prijs. Energie experts rekenen verschillende tarieven. Het is verstandig om diverse offertes aan te vragen van ervaren energieadviseurs. Geef je behoeften duidelijk aan. Zoek je specifiek advies voor woningisolatie, of wil je ook weten hoe je jouw huis gasloos kunt verwarmen? Wil je de verbouwing aan iemand anders overlaten, of wil je dit traject zelf uitvoeren? Wees zo duidelijk als je kunt. Offertes vergelijken wordt dan een stuk eenvoudiger.

 3. Bereid je voor met de woningcheck

  De afspraak staat in de agenda. Zorg dat je beslagen ten ijs komt. Check dan eerst de bespaarcheck op verbeterjehuis.nl. Via dit platform kom je uiteindelijk tot een lijst met energiebesparende maatregelen die relevant zijn. Hierbij ontvang je de tarieven en de terugverdientijden. Dit is gratis, en vormt een goede basis voor het adviesgesprek met jouw energiecoach in Nissewaard.

 4. Het energierapport wordt opgesteld

  Een energieadviseurs bezoekt je aan huis en beschrijft welke mogelijk interessante maatregelen aan te bevelen zijn. Op basis van zijn bevindingen verkrijg je een doorgerekend energieplan inclusief alle energiebesparende maatregelen voor jouw appartement. Met betrekking tot de energiemaatregelen noteren ze onderwerpen zoals de investering, de opbrengsten en de geraamde terugverdientijd. Soms is het wenselijk om het rapport nog even samen te bespreken. Tijdens zo’n meeting kun je iets meer de diepte in.

 5. Vakbedrijven inschakelen

  Een energiedeskundige kan niet alle bouwkundige vragen beantwoorden (dan moet je een bouwkundige keuring in Nissewaard laten uitvoeren). De specialist geeft tips over hoe jij je woning verder kan vergroenen en gas en stroom kunt besparen. Op het moment dat jij een verbouwing wil uitvoeren moet je contact leggen met een aannemer. Met het energierapport kan je offertes opvragen bij technici, isolatiebedrijven en regionale installatiebedrijven. Vraag of ze bij je thuis komen voor de complete woninganalyse. Het kan nuttig zijn dat de energieadviseur daarbij kan zijn.

Welke energiebesparende maatregelen zijn goed voor je woonhuis?

Check energieadviseurs en start met verduurzamen vandaag!

Energieadviseur Nissewaard vergelijken

Het maatwerkadvies energiebesparing laat je verrichten door een professionele vakman. Het is aan te raden om een expert uit de omgeving te contacteren. Ze kennen het type woning, en het bespaart reiskosten. In de tabel hieronder verstrekken we contactgegevens van betrouwbare maatwerkadviseurs die je kunt benaderen voor woningen in de gemeente Nissewaard. Let op: bedrijven moeten in het bezit zijn van het BRL9500-02-certificaat (EPA-certificering). Staat er geen geschikt bedrijf tussen? Bekijk dan ook de website van Centraal Register Techniek.

Naam adviesbedrijfStraatnaamPostcodePlaats
Yess Real Estate B.V.Essendijk 723161EGRhoon
WiecsoElse van der Banstraat 233207JASpijkenisse
Enerless B.V.Curieweg 323208KJSpijkenisse
Kleidijk EP adviesKleidijk 76 a3161HJRhoon
Spring op Groen B.V.s-Herenstraat 743155SLMaasland
Lijst met energieadvies bedrijven in de omgeving van Nissewaard

Uitgelichte bedrijven: direct online afspraak inplannen

Wil je direct een afspraak inplannen? In de lijst hieronder kan je kiezen uit energieadviseurs voor maatwerkadvies energiebesparing in Nissewaard die direct beschikbaar zijn. Kies een van de bureau’s om een contactmoment in te plannen.

Keuzegids: welke energiebesparende maatregelen passen bij mij?

Veel huishoudens willen besparen op de energiekosten. Het is lastig waar je moet beginnen! Precies hiervoor is het maatwerkadvies in het leven geroepen. Het geeft heel gedetailleerd een overzicht van alle mogelijke bespaarmogelijkheden. Wil jij graag weten wat je kan verwachten? In het gedeelte hieronder check je de aantrekkelijkste verduurzamingsmaatregelen voor jouw woning. Check ook meer informatie over zuinige douchekoppen.

Vijf voordelen van en een energiezuinige woning in Nissewaard

 1. Een gunstige energienota: minimaliseer jouw kosten voor energie.
 2. Goed voor het klimaat: je verkleint jouw CO-2 uitstoot.
 3. Een comfortabel binnenklimaat: minder tocht en kou.
 4. De waarde van jouw woning stijgt: huizen met energielabel A zijn zeer gewild.
 5. Wonen in een gezonde leefomgeving: de hele woning voorzien van prima luchtkwaliteit.
MaatregelTarieven (gemiddeld)Besparing p/jaar
Vloer isoleren (bekijk hier meer info)€2400,00€175,00 p/jaar
Full-electric warmtepomp€11125,00€770,00 p/jaar
Zonnepanelen (10 stuks)€5430,00€520,00 p/jaar
Zonneboiler (150 liter)€3185,00€145,00 p/jaar
Infraroodpanelen (1 paneel)€320,00€23,50 p/jaar
Ledlamp (per stuk) (meer energiebespaartips) €5,70€5,95 p/jaar
Kosten en jaarlijkse besparingen van diverse energiebesparende maatregelen bij standaard woningen (+/- 115 m2).

Maatwerkadvies aanvragen voor het gericht verduurzamen!

Vind een energiedeskundige en ga direct aan de slag

Snel besparen met woningisolatie

Wil jij je energiegebruik terugdringen? Een huis isoleren in Nissewaard is een hele goede keuze. Aan de hand van het isoleren van de muur, het dak, en vloer blijft de warmte in huis. Dit heeft veel voordelen: jouw energiekosten gaan meteen flink omlaag, je geniet van meer comfort in huis, je gebruikt minder fossiele energie, het houdt harde geluiden buiten de deur en de waarde van je huis wordt gunstiger. Er zijn veel subsidies te selecteren. Advies: voor de arbeid voor isolatie geldt het speciale lage BTW-tarief (9%) Dit resulteert in een korte terugverdientijd!

 • Vloerisolatie (vanaf €26,00 per /m2): geen last meer van tocht over de vloer.
 • Dakisolatie (vanaf €42,00per /m2): het zorgt dat het dak lucht- en winddicht is.
 • Gevelisolatie (vanaf €94,00per /m2): een goede thermische schil voor de woning.
 • Bodemisolatie (vanaf €25,50per /m2): voorkomt aantasting van houten vloerdelen.
 • Spouwmuurisolatie (vanaf €23,50per /m2): geen veranderingen aan de structuur van een woning nodig.
 • Isolatieglas (vanaf €121,50per /m2): meer wooncomfort, en minder stookkosten met HR++ glas.

De woning verwarmen met een warmtepomp

De warmtepomp is een duurzame vervanger voor de traditionele HR-ketel. Het systeem gebruikt warmte van bijvoorbeeld de buitenlucht of het grondwater. Je kunt jouw gasverbruik drastisch verlagen. De keerzijde is dat je meer elektriciteit nodig hebt. De stroom kan je genereren met zonnepanelen op het dak van je huis. Tijdens de warme maanden kan het jouw woning ook koelen. Globaal gezien zijn er 2 types: een volledig zelfstandige elektrische warmtepomp of een hybride systeem die samenwerkt met de CV-ketel. Hieronder vind je handige info over de verschillende varianten die er allemaal zijn.

 • All-electric warmtepomp: dient als centrale verwarming en warmt het water op om te douchen (tapwater). Het gasverbruik kan dan naar 0. Let op: een full-electric systeem is niet goedkoop en het vereist een zeer goede geïsoleerde woning. Met name interessant voor nieuwbouw.
 • Hybride warmtepomp Nissewaard: een relatief goedkoop systeem en kan eenvoudig worden gebruikt in huizen met een matige isolatie. Werkt samen met de HR-combiketel. Je kunt tot wel 75% op je gasverbruik besparen.
 • Lucht-lucht warmtepomp: relatief eenvoudig te plaatsen systeem met hoog rendement.
 • Lucht-water warmtepomp: produceren weinig geluid, waardoor ze een stille optie zijn.
 • Water-water warmtepomp: er is geen extra afvoerpijp of rookgaskanaal nodig.
 • Bodem-water warmtepomp: verwarmt in de winter en koelt in de zomer.

Kies voor zonnepanelen

Via zonnepanelen wek je jouw eigen groene stroom op. Een duurzame keuze en je betaald veel minder voor je stroom. Door te profiteren van subsidies, een 0% BTW-tarief en de zeer aantrekkelijke groene leningen verdien je jouw panelen vaak binnen 6 of 7 jaar terug. Je beperkt zo jouw afhankelijkheid van energieleveranciers zoals Engie, Budget Energie, Vattenfall, Essent, GreenChoice of Powerpeers, Enegiedirect.nl, Delta, United Consumers, Vandebron. Door de salderingsmaatregel krijg je een goede vergoeding voor stroom die je teruglevert.

 • Zonnepanelen hebben een gunstig prijskaartje. Een standaard systeem inclusief 10 panelen is al te plaatsen voor €5.700 en kan snel worden terugverdiend binnen 6 tot en met 8 jaar.
 • Er gelden een aantal randvoorwaarden: het dak moet geschikt zijn voor montage met een ligging op het zuiden. Het schaduweffect mag niet te groot zijn. Denk ook aan een stabiele constructie.
 • Heb je meer zonnestroom productie dan verbruik? Dan kan worden teruggeleverd (salderen) aan je stroomleverancier.
 • Zonnepanelen in Nissewaard laten monteren? Dan betaal je geen BTW.

Wat je moet weten voor de aanschaf van een zonneboiler

Een zonneboiler betekent een collector op het dak en een voorraad- of opslagvat. De zonneboiler is jouw bron voor al het warme tapwater in de keuken (en voor de douche). Kortom: duurzaam en voordelig warm water genereren. Door te investeren in een zonneboiler bespaar je zo’n 50% van je gasverbruik voor warm water. Voor de reguliere verwarming gebruik je nog wel een warmtepomp of hoog rendement ketel. Je kunt een ingewikkelde vergunning achterwege laten en er zijn aantrekkelijke ISDE subsidies beschikbaar.

 • Een standaard zonneboiler voor normaal gebruik (150 liter voorraadvat) komt uit op ongeveer €3.900 (met plaatsing).
 • Een zonneboilercombi is ook in staat je huis te verwarmen.
 • De hoeveelheid ruimte die de installatie inneemt op het dak is vaak zo’n 3 m2 tot 4 m2.
 • Ook moet er er plek zijn voor het buffervat (diameter van 60 tot 80 cm).

Laat infraroodpanelen installeren

Door middel van elektrische infraroodpanelen kan je snel een specifieke ruimte warm krijgen. Denk aan badkamer of werkplek. Het verwarmt niet de lucht, maar objecten of mensen in de kamer. Je merkt de stralingswarmte op als je dicht bij het paneel bent. Voor bijverwarming zijn warmtepanelen meer dan geschikt. Wat dit zo prettig maakt is: geen effect op de luchtcirculatie, een milieuvriendelijk energieverbruik, goedkoop in aanschaf en makkelijk te plaatsen en ze hebben een heel toffe uitstraling.

 • Infraroodverwarming is vooral geschikt als bijverwarming in de woonkamer.
 • Bij woningen die uitstekend geïsoleerd zijn kan IR-verwarming zelfs als hoofdverwarming worden geplaatst.
 • De aanschafprijzen van warmtepanelen zijn afhankelijk van merk, type en vermogen. Houd rekening met €175,00 t/m €550,00 per element.

Snelle energiebespaartips

In aanvulling op de genoemde energiebesparende maatregelen hebben we nog meer handige energiebespaar adviezen in Nissewaard. Hieronder verstrekken we een overzicht met belangrijke en interessant geprijsde duurzaamheidsmaatregelen die je vrij eenvoudig kunt toepassen.

 • Mechanische ventilatie: brandbare stoffen en/of gassen worden verwijderd (verkleind de kans op brand).
 • Ventilatie met warmteterugwinning (WTW): energie neutrale, moderne en geluidsarme manier van ventilatie.
 • Waterbesparende douchekop: bespaar water en energie onder de douche.
 • Radiatorfolie: gemakkelijk zelf te installeren en direct effect meetbaar.
 • LED-lampen: LED-verlichting heeft een hoge lichtopbrengst, waardoor ze een helderder licht produceren.
 • Elektrisch koken: een inductiekookplaat is veel energiezuiniger dan andere kookplaten.
 • Slimme thermostaat: eenvoudig bedienbaar op afstand met smartphone of tablet.
 • Energielabel huishoudelijke apparatuur: optimale prestaties bij minimale energieverbruik van A+ apparaten.

Start met een persoonlijk energieadvies in Nissewaard!

Start jouw aanvraag voor een adviesgesprek en achterhaal hoe je jouw woning kunt verduurzamen

Energielabel Nissewaard: wat is dit precies?

Dit maatwerkadvies voor energiebesparing behandelt maatregelen die eenvoudig te realiseren zijn om te besparen op de energielasten. Het plan vertelt ook wat het woning energielabel van je pand is. Het woninglabel vertelt hoe gunstig je huis nu is qua energiezuinigheid. In het meest gunstige geval krijg je energielabel A. Heb je na een woninginspectie jouw huis aangepakt? En ga je jouw huis verhuren of verkopen of wil je overstappen voor een lagere hypotheekrente? Dan kan het raadzaam zijn om het huis nog eens te laten checken. Een gekwalificeerde energie inspecteur analyseert de woning en checkt de maximaal benodigde gas en elektriciteit voor verwarming, ventilatie, koeling en warm water. Je huis krijgt dan bijvoorbeeld energielabel A++++, A of een minder duurzame B – G.

 • Het label geeft inzicht in hoe energiezuinig een woning is.
 • Het label moet je verplicht aantonen bij verkoop of verhuur.
 • Een perfect energielabel draagt bij aan een hogere woningwaarde. Wellicht heb je ook recht op duurzaamheidskorting (hypotheekrente).

Ontdek beschikbare subsidies in Nissewaard

Alle huizen in Provincie Zuid-Holland moeten verduurzamen en – in het meest ideale geval – van het gas af. Je kunt hiervoor gebruik maken van verschillende (ISDE) subsidies en energiebespaarleningen met een gunstige rente. Wil je een van de subsidies aanvragen? Dan moet je verplicht een maatwerkadvies kunnen overleggen. In de box hieronder delen we up-to-date info over de meest actuele subsidieregelingen duurzame energie in Nissewaard.

 • Subsidie voor isolatie: 30% van de totale factuur voor isoleren van ramen, wanden, vloer, dak, (spouw)muur.
 • Voor de isolerende werkzaamheden is het BTW-tarief slechts 9%.
 • Investeringssubsidie duurzame energie (ISDE): voor een zonneboiler, aansluiting op een warmtenet of een warmtepomp in juli 2024.
 • Voor het laten plaatsen van zonnepanelen geldt het BTW-nultarief.
 • Het energieloket gemeente Nissewaard heeft mogelijk zelf ook nog een aantal individuele subsidieregelingen of aantrekkelijke energiebespaarleningen. Via de energiesubsidiewijzer Nissewaard kun je alle financiële regelingen vinden.

Energiebespaarlening Nissewaard opzoeken in juli 2024

De voordeligste manier om verduurzamingsmaatregelen te nemen is door het inzetten van spaargeld. Kom je geld tekort? Dan kan je geld lenen. Voor ieder huishouden is er een geschikte duurzame lening te vinden. Hieronder vind je meer informatie (ook relevant voor o.a. Vlaardingen, Maassluis en Hellevoetsluis).

 • Energiebespaarlening Warmtefonds: een gunstig product waarmee huizenbezitters en VvE’s hun woning energiezuinig kunnen maken.
 • Duurzaamheidslening van Stimuleringsfonds Volkshuisvesting voor Nederlandse gemeenten (SVn): stimuleringslening aantrekkelijk voor spouwmuurisolatie, warmtepompen, vloerisolatie, zonneboilers, gevelisolatie, zonnepanelen.
 • Energiebespaarhypotheek: een lening tot een bedrag van €25.000 voor mensen met een woning die niet voldoen aan voorwaarden voor de reguliere duurzaamheidsleningen.
 • Gebouwgebonden financiering (GGF): lening die je verbindt aan een onderpand in plaats van aan een particulier (moet nog worden uitgerold).
 • Duurzame monumenten lening: laagrentende voor eigenaren van rijksmonumenten (bekijk voorwaarden op de website van de gemeente Nissewaard.
 • Een bestaande hypotheek uitbreiden: gebruik je overwaarde om een extra leningdeel af te sluiten.

Veelgestelde vragen (FAQ) over energie besparen in Nissewaard

Wat is maatwerkadvies energiebesparing Nissewaard?

Een energie maatwerkadvies Nissewaard is een concept plan met verschillende opties voor het vergroenen van je pand die je ook terug kunt vinden in de maatregelenlijst van het Nationaal Warmtefonds. Er kan dan gedacht worden aan investeren in dak-, gevel-, vloer-, of bodemisolatie, het gebruik van een warmtepomp of jouw eigen stroom opwekken met zonnepanelen. Dit adviesrapport biedt per maatregel de geraamde kosten en het rendement. Een persoonlijk energieadvies is verplicht voor woningeigenaren die duurzaamheidsmaatregelen willen treffen en dit willen financieren met een subsidie.

Is het energierapport verplicht om aan te vragen?

Ja, het is erg belangrijk om een maatwerkadvies te bezitten indien je de duurzaamheidssubsidie aanvraagt. Wil je met deze subsidie isoleren, of ben je nieuwsgierig in de investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE) voor een volledig elektrische warmtepomp of aansluiting op het beschikbare warmtenet? Voor deze situaties is dit plan een must. Zonder maatwerkadvies kan je geen subsidie krijgen. Ga je jouw huis duurzaam maken met een groene lening of met eigen geld? Ook dan is het maatwerkadvies beslist iets om te overwegen. Het geeft inzicht in welke opties een energiebesparing opleveren voor jouw woning. D.m.v. dit besparingsplan wordt het wat makkelijker om een kloppende offerte aan te vragen.

Hoe duur is een energiebesparingsrapport?

De totale kosten van het advies op maat komen tot stand op basis van het soort woning, de grootte van de woning en de gekozen adviseur. De gemiddelde prijs bedraagt tussen de €195,00 tot wel €320,00. Voor een standaard huis betaal je voor het advies zo’n €250,00. Tip: het is handig om offertes van deskundige (BRL9500-02) energieadviseurs in Nissewaard op te vragen.

Is deze energiescan ook geschikt voor VvE?

Ja, een Vereniging van Eigenaren (VvE) mag in samenspraak met de leden contact opnemen voor een maatwerkadvies energiebesparing. Op deze manier kan men gezamenlijk CO2 besparende maatregelen doorvoeren. Eventueel in combinatie met Subsidie energiebesparing eigen huis (SEEH) en Subsidie verduurzamen voor verenigingen van eigenaars (SVVE). De energiecoach / deskundige zal alle ruimtes in het gebouw beoordelen. Het adviesbedrijf inventariseert bij de bewoners de eisen en wensen om het verzamelgebouw of wooncomplex te vergroenen. De VvE ontvangt een duidelijke energieadvies voor de energieprestaties van de huizen. Uiteraard inclusief de geschatte prijzen en de besparing.

Wat wordt er bedoeld met maatwerkadvies utiliteitsbouw?

Als eigenaar ben je graag op de hoogte hoe je de energieprestaties van een bedrijfspand of kantoor kunt optimaliseren. Het speciale energieprestatieadvies (EPA) is een EPA-maatwerkadvies in Nissewaard voor gebouwbeheerders. Het utiliteitsbouw onderzoek geeft inzicht in bouwkundige en installatietechnische verbetermaatregelen van een bedrijfsgebouw of kantoor Een groenere energieprestatie geeft een voordelige energierekening, een verbeterd werkcomfort, een beperkte milieubelasting en een milieubewust imago. De NTA 8800 is nieuwe methodiek om energieprestatie van gebouwen in kaart te brengen. De Energie Investeringsaftrek (EIA) wordt omgeschreven als: een interessante zakelijke subsidieregeling waarmee een premie verkregen kan worden voor het energieadvies voor bedrijven en het uitvoeren van de vergroeningsmaatregelen. Ga naar RVO.nl om dit aan te vragen.

Populaire plekken in deze regio:

Plaats een reactie