Maatwerkadvies aanvragen
• Deskundige specialisten aan huis
• Duidelijke energiebesparing adviezen
• Geschikt voor subsidie-aanvragen of lening


INSPECTIE INPLANNEN

Maatwerkadvies Energiebesparing Hellevoetsluis

Wil je jouw energierekening graag terugdringen? Voor woningeigenaren kan het lastig zijn te bepalen waar je begint. Begin ik met woningisolatie, een nieuwe warmtepomp installeren of moet ik juist zonnepanelen laten leggen? Het deskundige Energiebesparing Maatwerkadvies Hellevoetsluis kan je hierbij verder helpen. Een energieadviseur komt bij jouw thuis voor een maatwerkadvies en omschrijft wat de mogelijkheden zijn. Het energieadvies laat woningeigenaren zien welke keuzes het energieverbruik laten dalen en verbeteringen doorvoeren voor het klimaat in huis. In het energieplan delen ze gedetailleerd de kosten en het rendement van de populaire verduurzamingsmogelijkheden. Het verduurzamingsrapport is speciaal in het leven geroepen voor Nederlandse particuliere huizenbezitters en wordt vaak verplicht bij de aanvraag van subsidies voor verduurzamen van een woning.

 • Het maatwerkadvies toont aan welke werkzaamheden kunnen helpen met het besparen op de energiekosten.
 • Een erkende duurzaamheidsadviseur onderzoekt je huis en kijkt waar de winst is te behalen.
 • Hij verstrekt een maatwerkadvies met alle maatregelen waarmee jij direct energie kunt besparen.
 • Overweeg bijv.: zonneboiler laten plaatsen, zonnepanelen installeren, warmtepomp plaatsen, ventileren met WTW, woningisolatie.
 • Per onderdeel krijg je inzicht in de minimale prijzen, wat het oplevert en de verwachte terugverdientijd.
 • Voor de uitvoering van het energierapport zal je zelf offertes moeten aanvragen via plaatselijke aannemers.
 • Een uniek maatwerkadvies energiebesparing rapportage is een minimale vereiste in 2023 voor woningeigenaren in Hellevoetsluis die energiebesparende maatregelen willen doorvoeren en daarbij gebruik willen maken van een subsidie.
maatwerkadvies-energiebesparing-hellevoetsluis

Energieadvies: ondersteuning bij de energiekosten

Maatwerkadvies energiebesparing (eerst het Energieprestatieadvies (EPA)) is een speciaal advies voor particuliere en zakelijke objecten dat een volledig plan presenteert om een pand energiezuiniger te worden en zo de energienota te reduceren In het rapport wordt grondig beschreven welke maatregelen interessant zijn, wat de totale uitgaven zijn, en binnen hoeveel jaar je het terugverdient. Hierbij heb je de keuze uit maatregelen zoals warmtepomp, spouwmuurisolatie, vloerisolatie, HR++ glas, zonneboiler, infraroodpanelen. Het aanvragen is heel gemakkelijk. Een energiedeskundige komt altijd bij je thuis op bezoek om kennis te maken en het proces verder toe te lichten. Deze adviseur doet een deskundige checkup en checkt welke energiebesparingsmaatregelen heel effectief kunnen zijn. Je krijgt kort hierna een compleet rapport met daarin maatregelen. Dit is inclusief een begroting van de kosten en de verwachte besparing. Goed om te weten: De maatwerkadviseur werkt individueel en kan niet zelf werkzaamheden uitvoeren. Het rapport bevat ook andere belangrijke info zoals het energielabel.

Actueel: Ga je energiebesparende maatregelen treffen in je huis, en wil je gebruik maken van een van de lopende subsidies. Je moet dan altijd een maatwerk energiebesparingsadvies laten uitvoeren. Het onderzoek moet uitgevoerd worden door een onafhankelijke energiecoach / deskundige. Gekwalificeerde en objectieve energieadviseurs zijn vindbaar op de website centraalregistertechniek.nl. Het BRL9500 certificaat is een teken van deskundigheid.

Maatwerkadvies energiebesparing aanvragen in Hellevoetsluis (juni 2024)

Ook profiteren van een subsidie voor het verduurzamen van jouw huis? Dan moet je beschikken over het maatwerkadvies. Dit besparingsadvies geef je inzicht in alle verduurzamingsmaatregelen die zinvol zijn voor jouw situatie. Uitkomsten van zo’n plan kunnen zijn goede HR++ ramen (glas), het verhogen van de isolatie van buitengevels of het laten leggen van zonnepanelen of een zonneboiler. Hierna leggen we precies uit wat je moet doen.

Vijf stappen voor het aanvragen van het energierapport

 1. Maatwerk adviseurs vergelijken

  Het maatwerkrapport wordt altijd opgesteld door een deskundige adviseur. Geschikte maatwerkadviesbureaus zijn te vinden op bijvoorbeeld het Centraal Register Techniek of via ons eigen platform. Vraag ook eens rond in je eigen kenniskring. Let op: neem alleen contact op met specialisten die gecertificeerd is (BRL9500-02-certificaat).

 2. Vergelijk verschillende offertes

  Een gepersonaliseerd advies komt niet zonder kosten. Maatwerkadviseurs kunnen individuele tarieven rekenen. Wij adviseren om verschillende offertes te zoeken van BRL9500-02 gecertificeerde energieadviseurs. Vermeld altijd goed je eisen. Zoek je uitsluitend hulp voor het isoleren, of overweeg je ook een warmtepomp of zonneboiler? Wil jij alles gaan uitbesteden, of doe je dit zelfstandig? Geef zoveel details als mogelijk. Het kiezen van de beste adviseur gaat dan een stuk eenvoudiger.

 3. Voer de Woningcheck uit

  De meeting is afgesproken. Bereid jezelf goed voor. Bekijk dan altijd ook de bespaarcheck op de site verbeterjehuis.nl. Via deze website krijg je een weergave met maatregelen die goed aansluiten op jouw woning. Altijd met de prijzen en de voordelen qua terugverdienen. Dit is uitstekende input voor jouw adviesgesprek met de energiecoach in Hellevoetsluis.

 4. Raadpleeg het energierapport

  Een maatwerkadviseurs komt thuis langs en stelt vast welke opties het meest effectief zijn. Kort daarop verstuurt hij een compleet energieplan met de beste energiebesparende maatregelen voor jouw appartement. Voor elke energiemaatregel bekijk je onderwerpen zoals een kostenbegroting, de opbrengsten per jaar en de terugverdientijd. Soms is het wenselijk om het rapport nog even samen te bespreken. Op dat moment kan je inhoudelijk net wat meer informatie krijgen.

 5. Een vakbedrijf selecteren

  De energiedeskundige is geen bouwkundige (dan moet je een bouwkundige keuring in Hellevoetsluis laten uitvoeren). Deze vakman adviseert rondom thema’s als verduurzaming en gas- en stroom besparen. Voor het invullen van het energieplan dien je zelf contact te zoeken met vakbedrijven. Hiervoor neem je contact op met isolatie specialisten en regionale installatiebedrijven. Laat ze thuis langskomen om de woning nog eens goed op te nemen. Het kan handig zijn dat de energie specialist hier ook bij is.

Welke energiebesparende maatregelen zijn gunstige voor mijn woning?

Zoek energieadviseurs en laat een energieplan opstellen!

Energieadviseur Hellevoetsluis vergelijken

Dit maatwerkadvies energiebesparing laat je verrichten door een ervaren maatwerk-adviespartij. Het is verstandig om een specialist uit jouw eigen regio te zoeken Ze hebben doorgaans een goede kijk op de woningmarkt, en de lijntjes zijn vaak net wat korter. In de onderstaande tabel delen we adresgegevens van mogelijk beschikbare energie specialisten die een rapport kunnen opstellen voor woningen in de gemeente Hellevoetsluis. Goed om te weten: adviseurs moeten aantoonbaar in het bezit zijn van het BRL9500-02-certificaat. Veel bedrijven kun je ook vinden via de website van Centraal Register Techniek.

Naam adviesbedrijfStraatnaamPostcodePlaats
Enerless B.V.Curieweg 323208KJSpijkenisse
Frans Kieviet BouwmanagementOost Voorgors 833241KDMiddelharnis
Wim van Vossen FotografiePoldersweegje 173247KEDirksland
WiecsoElse van der Banstraat 233207JASpijkenisse
Yess Real Estate B.V.Essendijk 723161EGRhoon
Lijst met energieadvies bedrijven in de omgeving van Hellevoetsluis

Uitgelichte specialisten: direct online afspraak inplannen

Wil je meteen een adviseur spreken? In de lijst hieronder vind je energieadviseurs voor maatwerkadvies energiebesparing in Hellevoetsluis die meteen voor jouw klaar staan. Kies een van de bureau’s om jouw aanvraag meteen te starten.

De meest gekozen energiebesparende maatregelen

Veel huiseigenaren willen beginnen met energie besparen. Maar hoe kun je daarmee starten? Daarvoor is het maatwerkadvies ontwikkeld. Het geeft heel gedetailleerd een overzicht van een breed scala aan bespaarmogelijkheden. Wil je vooraf een idee krijgen wat je kunt verwachten? In de tekstblokjes hieronder vind je de meest voorkomende verduurzamingsmaatregelen voor jouw woning. Of klik door voor meer informatie over radiator isoleren.

Top-5 voordelen van een energiezuinige woning in Hellevoetsluis

 1. Een gunstige energiefactuur: een lager maandbedrag voor je energie.
 2. Draag je steentje bij aan een beter milieu: een lagere uitstoot van CO-2.
 3. Je geniet van een optimaal binnenklimaat: profiteer van warme luchtcirculatie en weinig tocht.
 4. De waarde van jouw woning stijgt: huizen met energielabel A zijn zeer gewild.
 5. Constant een gezonde leefomgeving: de hele dag door een zeer goede luchtkwaliteit.
MaatregelInvestering (gemiddeld)Besparing p/jaar
Bodemisolatie (bekijk meer info over isolatie)€1605,00€130,00 p/jaar
Hybride warmtepomp€4955,00€965,00 p/jaar
Set van 10 zonnepanelen€5100,00€545,00 p/jaar
Zonneboiler met 150 liter vat€3265,00€175,00 p/jaar
Infraroodverwarming (per paneel)€325,00€39,50 p/jaar
Tochtstrips laten aanbrengen (lees hier meer tips) €1300,00€200,00 p/jaar
Kosten en baten van verschillende besparende maatregelen bij doorsnee woningen (+/- 120 m2).

Maatwerkadvies uit laten voeren voor doelgerichte verduurzaming!

Zoek beschikbare adviseurs en plan afspraak in

Woningisolatie: een dikke jas om je woning

Je energierekening naar beneden brengen? Een huis isoleren in Hellevoetsluis is een slimme investering. Door het isoleren van glas, daken, muren en vloeren verlies je minder warmte in huis. De effecten zijn positief: je energiefactuur wordt flink minder, je geniet van meer comfort in huis, het is duurzaam, je hebt veel minder lawaai van buitenaf en je woningwaarde stijgt fors. Er zijn verscheidene subsidies te kiezen. Disclaimer: voor alle isolatiewerkzaamheden geldt het extra lage BTW-tarief (9%) Zo heb je een goede terugverdientijd.

 • Vloerisolatie (vanaf €30,00 per /m2): het voorkomt warmteverlies bij de vloer van de woning.
 • Dakisolatie (vanaf €42,00per /m2): verbetert de akoestische isolatie van het dak.
 • Gevelisolatie (vanaf €85,00per /m2): op vrijwel elke woning toepasbaar, direct resultaat.
 • Bodemisolatie (vanaf €20,50per /m2): een ruimte is veel makkelijker op temperatuur te houden.
 • Spouwmuurisolatie (vanaf €21,50per /m2): een kosteneffectief alternatief is voor dure renovaties.
 • Isolatieglas (vanaf €115,50per /m2): HR++ glas houdt de koele lucht in de zomer beter vast.

Woning verwarmen met een warmtepomp

Een warmtepomp werkt heel anders dan de gasgestookte CV-ketel. Het gebruik de warmte van natuurlijke warmtebronnen. De kosten voor gas nemen hierdoor aanzienlijk af. Het systeem heeft wel veel extra elektriciteit nodig. De stroom kan jij eventueel verkrijgen middels zonnepanelen (die je misschien al hebt). In de zomer kan het ook zorgen voor verkoeling. Je hebt de keuze uit een volledig zelfstandige elektrische warmtepomp of een hybride model. In de opsomming hieronder vind je relevante info over de verschillende systemen.

 • All-electric warmtepomp: geeft een een constante comfortabele temperatuur en maakt het tapwater warm. Je kunt zo een gasloze woning realiseren. Deze stand-alone installatie is redelijk prijzig en het vereist een zeer goede geïsoleerde woning. In nieuwbouw wordt het vaak toegepast.
 • Hybride warmtepomp Hellevoetsluis: een voordeliger systeem en kan eenvoudig worden gebruikt in wat oudere huizen. Hij werkt samen met de HR-combiketel. Het kan jouw gasverbruik terugdringen met meer dan 50%!
 • Lucht-lucht warmtepomp: een buitenunit onttrekt de warmte aan de buitenlucht.
 • Lucht-water warmtepomp: produceren weinig geluid, waardoor ze een stille optie zijn.
 • Water-water warmtepomp: produceert geen schadelijke gassen zoals koolmonoxide of stikstofoxide.
 • Bodem-water warmtepomp: het meest rendabele, maar ook het meest dure systeem van dit moment.

Laat nieuwe zonnepanelen installeren

Door zonnepanelen op je dak te leggen wek je zelf groene stroom op. Een duurzame keuze en je gaat ook minder energiekosten betalen. Mede dankzij de subsidies, een gunstige BTW-regeling en/of een financiering middels groene leningen heb je het binnen mum van tijd terugverdiend. Je bent ook niet meer afhankelijk van de tarieven van energieleveranciers zoals Budget Energie, Engie, Essent, Eneco, Vattenfall & United Consumers, Enegiedirect.nl, Powerpeers, Delta, Oxxio. Door het principe van salderen krijg je een goede vergoeding voor stroom die je teruglevert.

 • Zonnepanelen worden steeds goedkoper. Een set met 10 zonnepanelen kost ongeveer €5.400 en kan snel worden terugverdiend binnen 6 jaar.
 • Er zijn een aantal dingen om op te letten: een dak met voldoende ruimte met (voor een goede opbrengst) een zuidelijke oriëntatie. Vermijd daarbij zoveel mogelijk schaduw. Een sterke dakconstructie is essentieel.
 • De zonnestroom die je over hebt kan je salderen (salderen/terugleveren aan je energieleverancier).
 • Ga je zonnepanelen in Hellevoetsluis laten installeren? Dan betaal je daarover 0% BTW.

Duurzaam warm tapwater met een zonneboiler

Een zonneboilersysteem bestaat uit een unieke zonnecollector (geïntegreerd in het dak) en een voorraadvat voor warm water. Het verwarmingssysteem is verantwoordelijk voor warm tapwater om te douchen en te koken. Daarvoor gebruikt het de energie van de zon. Dankzij de zonneboiler bespaar je zo’n 50% van je gasverbruik voor warm water. Je gebruikt het in combinatie met een warmtepomp of HR-ketel. Het is niet nodig om een vergunning aan te vragen en je kunt een royale ISDE subsidie krijgen.

 • Een standaard zonneboiler voor basis-gebruik (150 liter voorraadvat) kost ongeveer €3.000 (met montage).
 • Een zonneboilercombi kan een hele woning verwarmen.
 • De hoeveelheid ruimte die de installatie inneemt op het dak is ongeveer 2,5 m2 tot 3 m2.
 • Dit staat los van het noodzakelijke buffervat (hoogte van 80 tot 165 cm).

Ervaar het gemak van infraroodpanelen

D.m.v. elektrische infraroodpanelen kan je snel een specifieke ruimte warm krijgen. Handig voor bijv. de woonkamer of slaapkamer. Het systeem verwarmt niet de lucht (zoals radiatoren doen). De stralingswarmte is tot zo’n 3 vanaf het paneel meter te voelen. Doorgaans worden warmtepanelen ingezet als extra bijverwarming. Goede pluspunten zijn: geen ongewenste luchtcirculatie, een gunstig energieverbruik, door iedereen zelf te installeren en ze hebben een heel moderne uitstraling.

 • Infraroodverwarming kan je goed inzetten om lokaal te verwarmen.
 • Indien een kamer goed is geïsoleerd kan IR-verwarming ook geschikt zijn als hoofdverwarming.
 • De investeringskosten in warmtepanelen komen uit op zo’n €190,00 tot €475,00 per infraroodpaneel.

Handige energiebespaartips

Naast deze energiebesparende maatregelen zijn er nog veel meer energiebespaar adviezen in Hellevoetsluis. In dit blokje verstrekken we een overzicht met doelgerichte en niet al te dure energiebesparingsmaatregelen die vaak relatief gemakkelijk toepasbaar zijn.

 • Mechanische ventilatie: verwijdert fijnstof, gassen, allergenen, stof en rook, waardoor de luchtkwaliteit in het gebouw wordt verbeterd.
 • Ventilatie met warmteterugwinning (WTW): voert vuile lucht af, en blaast schone lucht terug in de woning.
 • Waterbesparende douchekop: op een verantwoorde manier douchen, bespaar tot 20% water en energie.
 • Radiatorfolie: beperkt het verlies van warmte in de muren.
 • LED-lampen: LED-verlichting gebruikt 75% minder energie dan gloeilampen.
 • Elektrisch koken: kies bij voorkeur voor de meest duurzame inductiekookplaat.
 • Slimme thermostaat: een uitstekend inzicht in jouw energieverbruik.
 • Energielabel huishoudelijke apparatuur: lagere stroomrekeningen door zuinige A+ apparaten.

Aan de slag met persoonlijk energieadvies in Hellevoetsluis!

Vraag adviesgesprek aan en kom erachter hoe je jouw woning kunt verduurzamen

Energielabel Hellevoetsluis: wat is dit precies?

Dit maatwerkadvies voor energiebesparing bevat energiebesparende maatregelen die haalbaar en betaalbaar zijn om energiebesparingen te realiseren. Het adviesplan deelt ook wat wat het actuele woning energielabel is. Het woninglabel geeft een indicatie hoe energiezuinig de huidige situatie in huis is. De meest energiezuinige huizen ontvangen energielabel A. Heb jij nadat de woningkeuring is uitgevoerd het huis opnieuw verduurzaamd? Of wil je het huis in de verkoop zetten of bekijk je de opties voor een lage hypotheekrente? Dan is het doorgaans noodzakelijk om het energielabel wederom te calculeren. Een gekwalificeerde energie inspecteur neemt de woning op en onderzoekt de noodzakelijke hoeveelheid gas en elektriciteit voor de verwarming van de woning (warmtevraag). Je kunt dan rekenen op een energielabel A++++, A of een juist B (redelijk zuinig) tot G (zeer onzuinig).

 • Het label duidt hoe energiezuinig het huis is.
 • Het label is verplicht bij verkoop en verhuur van de woning.
 • Een perfect energielabel beïnvloed de woningwaarde positief. Je kunt dan ook informeren naar een betere hypotheekrente (duurzaamheidskorting).

Woning duurzaam maken met subsidies in Hellevoetsluis

Alle woningen en panden in Provincie Zuid-Holland moeten duurzamer worden en – in het meest ideale geval – van het gas af. De overheid biedt verschillende (ISDE) subsidies en speciale energiebespaarleningen Ga je een subsidieaanvraag doen? Dan is het maatwerkadvies een verplichting! In de box hieronder verstrekken we praktische informatie over de huidige subsidieregelingen duurzame energie in Hellevoetsluis.

 • Isolatie-subsidie: krijg tot maar liefst 1/3 van je onkosten terug voor het uitvoeren van isolatiewerkzaamheden aan vloer, wanden, ramen, dak, gevel.
 • Voor de arbeid die komt kijken bij isolatie is er een verlaagd BTW-tarief van 9%.
 • Investeringssubsidie duurzame energie (ISDE): aantrekkelijk voor een aansluiting op een warmtenet, zonneboiler of warmtepomp in juni 2024.
 • Voor het installeren van zonnepanelen betaal je helemaal geen BTW.
 • Het energieloket gemeente Hellevoetsluis heeft mogelijk zelf ook nog een aantal plaatselijke subsidiemogelijkheden of energiebespaarleningen. Via de energiesubsidiewijzer Hellevoetsluis tref je alle mogelijkheden van 2024.

Energiebespaarlening Hellevoetsluis opzoeken in juni 2024

De meest goedkope wijze om verduurzamingsmaatregelen door te voeren is met een financiering door eigen middelen. Is er niet voldoende spaargeld? Dan kan je het heel voordelig lenen. Er zijn verschillende duurzame leningen mogelijk. In het stukje wat volgt vind je aanvullende informatie (ook relevant voor o.a. Maassluis, Albrandswaard en Brielle).

 • Energiebespaarlening Warmtefonds: een gunstige lening waarmee eigenaar-bewoners de woning meer energiezuinig kunnen maken.
 • Duurzaamheidslening van Stimuleringsfonds Volkshuisvesting voor Nederlandse gemeenten (SVn): stimuleringslening interessant voor gevelisolatie, zonnepanelen, vloerisolatie, spouwmuurisolatie, dakisolatie, warmtepompen.
 • Energiebespaarhypotheek: speciale financieringsoptie tot €25.000 voor mensen met een woning die een bouwdepot nodig hebben voor een duurzame verbouwing.
 • Gebouwgebonden financiering (GGF): speciale groene lening die gekoppeld is aan een woning, en dus niet aan een persoon (wordt de komende jaren uitgerold).
 • Duurzame monumenten lening: lening die wordt verstrekt aan eigenaren van een rijksmonument (bekijk voorwaarden op de website van de gemeente Hellevoetsluis.
 • Een bestaande hypotheek uitbreiden: breid je bestaande financiering uit.

FAQ: actuele onderwerpen m.b.t. energie besparen in Hellevoetsluis

Wat is maatwerkadvies energiebesparing Hellevoetsluis?

Het energie maatwerkadvies Hellevoetsluis is een rapport met aanbevelingen voor het vergroenen van jouw woning die ook terug te vinden zijn in de maatregelenlijst van het Nationaal Warmtefonds. Je kunt denken aan het isoleren van dak, gevel, muren of vloer, de woning verwarmen met een warmtepomp of het neerleggen van zonnepanelen op je dak. Dit advies bespreekt per maatregel de investering en wat het oplevert. Het persoonlijk energieadvies is uitermate handig voor alle particuliere huiseigenaren die gasvrij willen gaan wonen en een subsidie nodig hebben.

Is een energierapport ook verplicht?

Ja, het maatwerkadvies is verplicht indien je de duurzaamheidssubsidie aanvraagt. Wil je isoleren met subsidie, of ben je geïnteresseerd in investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE) voor een all-electric warmtepomp of aansluiting op een beschikbaar warmtenet? In die gevallen is dit besparingsplan verplicht. Zonder maatwerkadvies kom je niet in aanmerking voor een subsidie. Ga je verduurzamen met een groene lening of met je eigen geld? Ook dan is het verstandig om het maatwerkadvies te overwegen. Het verduidelijkt welke verduurzamingsmaatregelen een energiebesparing opleveren voor jouw woning. A.d.h.v. dit document kan je een goede offerte aanvragen met de juiste gegevens.

Wat zijn de gemiddelde kosten van een energiebesparingsrapport?

De precieze kosten van het advies op maat hangen af van het type woning, het woonoppervlakte en de betrokken adviseur. Het gemiddelde tarief ligt tussen de €195,00 tot en met €315,00. Voor een doorsnee huis kost het hele traject ongeveer €230,00. Het is slim om offertes van onafhankelijke(BRL9500-02) energieadviseurs in Hellevoetsluis te overwegen.

Is de energiescan ook bedoeld voor VvE?

Ja, je Vereniging van Eigenaren (VvE) mag als afvaardiging van de leden gebruik maken van het maatwerkadvies energiebesparing. Door deze constructie kunnen alle bewoners van bijvoorbeeld een appartementencomplex CO-2 besparende maatregelen laten doorvoeren. Bekijk ook Subsidie energiebesparing eigen huis (SEEH) en Subsidie verduurzamen voor verenigingen van eigenaars (SVVE). De energiedeskundige komt langs voor een complete inspectie van het pand. Het keuringsbedrijf checkt bij bewoners wat ze zelf vinden dat moet worden aangepast om het verzamelgebouw of wooncomplex te vergroenen. Hieruit volgt een energieadvies voor de VvE voor de energieprestaties van de woonruimtes. Bewoners vinden hier ook de uiteindelijke kosten en de jaarlijkse opbrengsten.

Kan ik ook terecht voor maatwerkadvies utiliteitsbouw?

Als ondernemer ben je natuurlijk graag goed geïnformeerd over hoe jij de energieprestaties van een bedrijfspand of kantoor kunt perfectioneren. Het zogenaamde energieprestatieadvies (EPA) is een officieel EPA-maatwerkadvies in Hellevoetsluis voor zakelijke objecten. Deze utiliteitsbouw analyse gaat in op bouwkundige en installatietechnische verbetermaatregelen van een bedrijfsgebouw. Een versterkte energieprestatie draagt bij aan lagere maandelijkse energielasten, een prettige omgeving om in te werken, korting op de milieubelasting en een milieubewust imago. De NTA 8800 is nieuwe bepalingsmethode voor het calculeren van energieprestaties van gebouwen. De betekenis van de Energie Investeringsaftrek (EIA) is: een gunstige zakelijke subsidieregeling waarmee ondernemers premie kunnen krijgen voor het energieadvies voor bedrijven en voor het implementeren van de duurzame oplossingen. Ga naar RVO.nl voor het indienen van een aanvraag.

Plaats een reactie