Maatwerkadvies aanvragen
• Deskundige specialisten aan huis
• Duidelijke energiebesparing adviezen
• Geschikt voor subsidie-aanvragen of lening


INSPECTIE INPLANNEN

Maatwerkadvies Energiebesparing Maassluis

Wil jij de kosten verlagen van je energierekening? Voor woningeigenaren kan het lastig zijn te bepalen waar je begint. Ga ik eerst mijn woning isoleren, een warmtepomp kiezen of zonnepanelen op het dak leggen? Het deskundige Energiebesparing Maatwerkadvies Maassluis is daarbij een goede ondersteuning. De energieadviseur komt persoonlijk langs voor persoonlijk advies en omschrijft wat de mogelijkheden zijn. Het energieplan laat woningeigenaren zien welke keuzes een energiebesparing opleveren voor jouw woning en het binnenklimaat verbeteren. In de aanbevelingen beschrijven ze uitgebreid de investering en de terugverdientijd van de uitgezochte investeringsopties. Het rapport met aanbevelingen is bedoeld voor alle particuliere huiseigenaren en is soms zelfs verplicht bij het aanvragen van een subsidie.

 • Het maatwerkadvies geeft inzicht in welke opties jouw huis energiezuiniger kunnen maken.
 • Een erkende duurzaamheidsadviseur komt bij je langs voor een persoonlijk advies.
 • Hij biedt een advies met alle potentiële maatregelen die je woning een stukje energieneutraal maken.
 • Onder andere: woningisolatie, infraroodpanelen, zonneboiler laten plaatsen, ventileren met WTW, warmtepomp plaatsen.
 • Voor elke energiebesparende maatregel lees je het budget, het rendement en de geraamde terugverdientijd.
 • Voor de uitvoering van het energierapport moet je zelf contact leggen met een deskundige partij.
 • Een speciale maatwerkadvies energiebesparing rapportage is een minimale vereiste in 2023 voor woningeigenaren in Maassluis die duurzame investeringen willen uitvoeren en een subsidieaanvraag willen indienen.
maatwerkadvies-energiebesparing-maassluis

Energieadvies: samen naar lagere energiekosten

Maatwerkadvies energiebesparing (vroeger Energieprestatieadvies (EPA)) is een professioneel plan voor private panden en zakelijke gebouwen dat helpt om het energieverbruik te remmen en zo de energierekening te beperken. In het advies wordt uitvoerig beschreven welke energiebesparende maatregelen geschikt zijn, wat de totale investering is, en hoeveel je gaat besparen. Daarbij kun je kiezen voor maatregelen zoals bijvoorbeeld warmtepomp, HR++ glas, zonneboiler, infraroodpanelen, spouwmuurisolatie, dakisolatie. Het werkt heel eenvoudig. Een expert op het gebied van energie komt op locatie langs om samen jouw woning door te spreken. Deze deskundige doet een grondige analyse en bekijkt welke energiebesparingsmaatregelen een meerwaarde zijn. Hij schrijft een rapport met een volledig schema met alle maatregelen. Dit is inclusief een calculatie van de kosten en het totale rendement Let op: De maatwerkadviseur is objectief en kan niet zelf werkzaamheden uitvoeren. Het adviesplan bevat ook het energielabel van de woning.

Actueel: Ga je energiebesparende maatregelen treffen, en wil je een energiesubsidie aanvragen? Het maatwerk energiebesparingsadvies blijft verplicht! De woning-analyse moet gedaan worden door een professionele energieadviseur. Gecertificeerde en objectieve energieadviseurs bekijk je op het portaal centraalregistertechniek.nl. Een BRL9500 certificaat maakt een bedrijf betrouwbaar.

Maatwerkadvies energiebesparing aanvragen in Maassluis (juni 2024)

Ook profiteren van een subsidie om je woning te renoveren? Dan moet je beschikken over het maatwerkadvies. Het adviesplan helpt je op weg met innovatieve energiebesparende maatregelen die toepasbaar zijn op jouw huis. Voorbeelden zijn het plaatsen van HR++ beglazing, het aanbrengen van isolatie op buitenmuren en het installeren van zonnecellen. In de volgende paragraaf bieden we inzicht in de te nemen stappen.

Energierapport opvragen in 5 simpele stappen

 1. Zoek een energieadviseurs

  Het maatwerkrapport dient te worden uitgevoerd door een gekwalificeerde energie-specialist. Deskundige adviesbedrijven vind je op de website van het Centraal Register Techniek en uiteraard via deze website. Vraag ook eens rond in je eigen kenniskring. Niet vergeten: kies altijd een maatwerkadvies bedrijf die werkt met het BRL9500-02-certificaat.

 2. Offertes opvragen en vergelijken

  Het kost geld om een gepersonaliseerd advies te krijgen. Maatwerkadviesbureau’s zijn vrij om zelf hun prijzen te hanteren. Het is verstandig om diverse offertes op te vragen van betrouwbare maatwerkadviseurs. Geef een duidelijke briefing. Wil je advies voor het isoleren van jouw woning, of wil je ook weten hoe je jouw huis gasloos kunt verwarmen? Wil je hulp bij de realisatie van het energieplan, of doe je dit zelfstandig? Geef zoveel informatie als mogelijk. Het vergelijken van de prijsopgaven kost je dan minder moeite.

 3. Thuis voorbereiden met de woningcheck

  Heb jij een afspraak kunnen maken? Zorg dat je goed bent voorbereid. Bekijk dan altijd ook de bespaarcheck op de site verbeterjehuis.nl. Via de Verbetercheck op Verbeterjehuis.nl kom je uiteindelijk tot een weergave met energiebesparende maatregelen waar je mee kunt starten. Inbegrepen zijn de tarieven en de terugverdien-termijnen. Hieruit haal je belangrijke vragen voor een adviesgesprek met de energiecoach in Maassluis.

 4. Het energierapport doornemen

  Een maatwerkadviseurs komt thuis langs en inspecteert welke groene maatregelen passen bij de woning. Vervolgens mailt hij een volledig energieplan met de meest voor de hand liggende energiebesparende maatregelen voor jouw appartement. Voor de specifieke energiemaatregelen check je eigenschappen zoals de uiteindelijke kosten, de opbrengsten en de uiteindelijke terugverdientijd. Soms is het wenselijk om het rapport nog even samen te bespreken. Daarbij kan je extra vragen stellen.

 5. Vakbedrijven opzoeken

  De energiedeskundige is uiteraard geen bouwkundige (dan moet je een bouwkundige keuring in Maassluis laten uitvoeren). Deze erkende vakman weet alles over hoe je gas en stroom kunt besparen. Voor de uitvoering van de klus moet je zelf een gespecialiseerd bedrijf inschakelen. Met jouw energieplan kan je prijzen opvragen bij isolatie-partijen en erkende installateurs. Maak een afspraak op locatie voor een uitgebreide inspectie. Wanneer je het prettig vindt kan je kijken of de EPA-adviseur daarbij aanwezig wil zijn.

Welke energiebesparende maatregelen zijn effectief voor je pand?

Check energieadviseurs en bespaar direct op de energiekosten!

Energieadviseur Maassluis vergelijken

Het maatwerkadvies energiebesparing wordt uitgevoerd door een erkende maatwerkadviseur. Het is beter om een specialist uit de buurt te selecteren. Ze weten veel van de woningmarkt in jouw woonplaats, en je hebt ook minder hoge reiskosten. Hieronder verstrekken we adresgegevens van erkende maatwerkadviesbureaus die werken in de gemeente Maassluis. Kies enkel bedrijven en adviseurs met de BRL9500-02-certificering. Gecertificeerde bedrijven vind je ook op het Centraal Register Techniek voor vakbedrijven en vakspecialisten.

Naam adviesbedrijfStraatnaamPostcodePlaats
LabeltHagedoorn 13142KBMaassluis
Mijn energielabel-adviseurTrasmolen 193146TEMaassluis
Böhtlingk architectenbureaus-Herenstraat 403155SKMaasland
Keemink Vastgoed Inspectarium B.V.Van Heekstraat 153125BNSchiedam
Adviesbureau HeroSibeliusplein 1753122XASchiedam
Tabel met energieadvies bedrijven actief in de regio Maassluis

Uitgelichte experts: vraag direct een rapport aan

Wil je meteen een adviseur spreken? In de tabel hieronder delen wij energieadviseurs voor maatwerkadvies energiebesparing in Maassluis met een handig online aanvraagformulier. Klik op de button om direct aan de slag te gaan.

Informatie over de verschillende energiebesparende maatregelen

Veel consumenten willen hun energierekening minderen. Het is moeilijk waar je moet beginnen. Precies hiervoor is het maatwerkadvies bedoeld. Je krijgt informatie over een breed scala aan bespaarmogelijkheden. Wil je vooraf een idee krijgen wat je kunt verwachten? In het stuk hieronder vind je de gunstigste energiebesparende maatregelen voor je pand. Bekijk tevens meer informatie over LED-verlichting.

Het comfort van een energiezuinige woning in Maassluis

 1. Een aantrekkelijke energiefactuur: je houd geld over voor andere leuke dingen.
 2. Een schoner milieu: je stoot veel minder CO2 uit.
 3. Verbeter je binnenklimaat: een fijne warme luchtcirculatie.
 4. Een gunstigere woningwaarde: huizen met energielabel A zijn zeer gewild.
 5. Leven in een gezonde leefomgeving: in huis altijd een goede luchtkwaliteit.
MaatregelKosten (gemiddeld)Besparing p/jaar
Dakisolatie (klik voor meer over isolatie)€4720,00€460,00 p/jaar
Full-electric warmtepomp€12075,00€650,00 p/jaar
Zonnepanelen set 10 panelen€5370,00€490,00 p/jaar
Zonneboiler 150 liter€3225,00€160,00 p/jaar
Infraroodpanelen (per paneel)€345,00€48,00 p/jaar
Tochtstrips laten aanbrengen (bekijk meer tips) €1050,00€185,00 p/jaar
Kosten en rendement van vergroeningsmaatregelen bij basis-huizen (+/- 100 m2).

Maatwerkadvies voor direct energie besparen!

Zoek energiedeskundige en plan een afspraak in

Snel besparen met woningisolatie

Wil je snel de energiekosten omlaag brengen? Je huis isoleren in Maassluis is doorgaans een goed startpunt. Aan de hand van het isoleren van (spouw)muren, ramen, daken en vloeren kan de woning de warmte beter vasthouden. Woningisolatie is een absolute must: je kunt direct besparen op de energiekosten, je geniet van meer comfort in huis, het is milieubewust, je hebt minder last van geluidsoverlast en je huis is interessanter op de markt. Er zijn allerlei subsidies te gebruiken. Wat je misschien niet wist: voor arbeid m.b.t. isoleren geldt het verlaagde BTW-tarief (9]%) Dit resulteert in een korte terugverdientijd!

 • Vloerisolatie (vanaf €26,00 per /m2): verminder temperatuurverschillen tussen vloer en de rest van de ruimte.
 • Dakisolatie (vanaf €43,00per /m2): het dak isoleren kan tot 30% warmteverlies voorkomen.
 • Gevelisolatie (vanaf €93,00per /m2): op vrijwel elke woning toepasbaar, direct resultaat.
 • Bodemisolatie (vanaf €20,50per /m2): heel eenvoudig zelf aan te brengen.
 • Spouwmuurisolatie (vanaf €25,00per /m2): vereist geen onderhoud en is zeer kosteneffectief.
 • Isolatieglas (vanaf €124,00per /m2): HR++ glas bespaart energie, werkt geluiddempend en is inbraakwerend.

Uitleg en info over de warmtepomp

Een warmtepomp levert je veel voordeel op i.v.m. de traditionele CV-ketel. Het onttrekt warmte aan bijvoorbeeld de buitenlucht of het grondwater. Dit zorgt voor een drastische verlaging van je gasverbruik. Met dit systeem ga je wel wat meer elektriciteit gebruiken. De additionele stroom kan je genereren met zonnepanelen (die je misschien al hebt). In de zomerperiode heeft het systeem ook een koelende werking. Globaal gezien zijn er 2 types: een all-electric warmtepomp of een hybride opstelling. In het bijgaande gedeelte tref je meer informatie over de verschillende soorten.

 • All-electric warmtepomp: dient als centrale verwarming en levert warm tapwater in huis. Je gebruikt in dat geval geen gas meer. Let op: een full-electric systeem is niet goedkoop en het vereist een zeer goede geïsoleerde woning. Het is vooral geschikt voor nieuwbouw.
 • Hybride warmtepomp Maassluis: is een stuk minder duur en wordt veel gekozen voor het verduurzamen van huizen die over minder goede isolatiewaarden beschikken. De HR-combiketel slaat alleen aan bij koude dagen. Op die manier kun je 3/4 van jouw gasverbruik verminderen.
 • Lucht-lucht warmtepomp: komt in plaats van de ventilatie-unit.
 • Lucht-water warmtepomp: veelzijdig systeem voor zowel warm water als centrale verwarming.
 • Water-water warmtepomp: maakt gebruik van hernieuwbare energiebronnen om warmte te genereren.
 • Bodem-water warmtepomp: ingewikkeld aan te leggen in verband met de boringen.

Alles wat je moet weten over zonnepanelen

Met zonnepanelen ben je jouw eigen energieleverancier, en wek je zelf groene stroom op. Een duurzame keuze en je bespaart flink op de energiekosten. Dankzij lokale subsidies, het BTW-nultarief en de mogelijkheid om gebruik te maken van groene leningen is de terugverdientijd de laatste jaren erg interessant. Je beperkt zo jouw afhankelijkheid van energieleveranciers zoals Essent, GreenChoice, Budget Energie, Vattenfall, Engie & Powerpeers, Delta, Oxxio, United Consumers, Vandebron. Doordat je mag salderen kan je jouw verbruik wegstrepen tegen je opbrengst.

 • Zonnepanelen hebben een gunstig prijskaartje. Een standaard systeem inclusief 10 panelen heeft een prijskaartje van ongeveer €5.700 en heb je terugverdiend binnen 7 of 8 jaar.
 • Let goed op de volgende zaken: het dak heeft voldoende ruimte met een gunstige positionering op het zuiden. Vermijd zoveel mogelijk schaduw. Daarbij is een stevige dakconstructie ook nodig.
 • Zonnestroom die je zelf niet gebruikt lever je terug aan het elektriciteitsnet (salderen).
 • Interesse in zonnepanelen in Maassluis laten plaatsen? Dan betaal je daarover 0% BTW.

Duurzaam warm tapwater met een zonneboiler

Een zonneboiler wordt gevormd door een zonnecollector op het dak en een voorraad- of opslagvat. Het verwarmingssysteem zorgt voor warm tapwater in de badkamer en keuken. Daglicht wordt dus gebruikt voor het maken van heet water. Met een zonneboiler bespaar je zo’n 50% van je gasverbruik om in huis warm water te gebruiken. Je gebruikt het in combinatie met een warmtepomp of hoog rendement ketel. Het is niet nodig om een vergunning aan te vragen en er is meestal een flinke ISDE subsidie mogelijk.

 • Een standaard zonneboiler voor een gezin met 2 kinderen (150 liter voorraadvat) kost je circa €3.750 inclusief plaatsing.
 • Met de zonneboilercombi kan je de woning ook verwarmen.
 • Let op: de benodigde ruimte op je dak is om en nabij de 2,5 m2 tot 4 m2.
 • Je hebt ook ruimte nodig voor het buffervat (hoogte van 80 tot 165 cm).

De werking van infraroodpanelen

D.m.v. elektrische infraroodpanelen kan je snel een specifieke ruimte warm krijgen. Handig voor bijv. een hobbyruimte of zolder. Het gebruikt elektriciteit om een plaat te verwarmen. Je merkt de stralingswarmte op als je dicht bij het paneel bent. De inzet van warmtepanelen wordt vaak omschreven als bijverwarming. Deze oplossing is positief door: er vindt geen luchtcirculatie plaats, een gunstig energieverbruik, het is vrij gemakkelijk (zelf) te plaatsen en ze hebben een heel toffe uitstraling.

 • Infraroodverwarming heeft direct en heel plaatselijk warmte af.
 • Bij moderne huizen met zeer goede isolatie kan IR-verwarming soms zelfs als hoofdverwarming fungeren.
 • De tarieven van warmtepanelen liggen tussen de €225,00 tot €475,00 per paneel.

Overige energiebespaartips

In aanvulling op de genoemde energiebesparende maatregelen zijn er nog tientallen energiebespaar adviezen in Maassluis. Bijgaand verstrekken we een weergave met praktische en voordelige energiebesparende maatregelen die je meteen kunt toepassen.

 • Mechanische ventilatie: bespaar energie door voldoende frisse buitenlucht binnen te halen.
 • Ventilatie met warmteterugwinning (WTW): lagere stookkosten en altijd schone lucht in huis.
 • Waterbesparende douchekop: bespaar water en energie onder de douche.
 • Radiatorfolie: een betaalbaar product om effectiever met warmte om te gaan.
 • LED-lampen: LED-verlichting geeft geen flikkeringen, wat het licht comfortabeler maakt.
 • Elektrisch koken: duurzaam en comfortabel koken met een inductiekookplaat.
 • Slimme thermostaat: altijd thuiskomen in een aangenaam warm huis.
 • Energielabel huishoudelijke apparatuur: lagere CO2-uitstoot met een A+ apparaat.

Verduurzamen met persoonlijk energieadvies in Maassluis!

Plan een adviesgesprek in en vind uit hoe je kunt besparen op de energie

Energielabel Maassluis: wat is dit precies?

Een maatwerkadvies voor energiebesparing bespreekt allerlei maatregelen die jij kan laten uitvoeren om jouw woning energiezuiniger te maken. Het plan bespreekt ook wat het woning energielabel van je pand is. Het woninglabel geeft inzicht in hoe energiezuinig en duurzaam je woonhuis is. In het meest gunstige geval krijg je energielabel A. Heb jij nadat de woningkeuring is uitgevoerd jouw huis verder verduurzaamd? En wil jij wellicht je woning verkopen of wil jij de hypotheekrente graag oversluiten? Dan is het slim om een herziend energielabel op te vragen. Een vakbekwame energie inspecteur komt je huis en analyseert de totale vraag naar gas en elektriciteit voor verwarming, ventilatie, koeling en warm water. Je huis krijgt dan bijvoorbeeld energielabel A++++, A of een wat minder gunstige B tot G.

 • Het label laat kopers zien hoe energiezuinig een woning is.
 • Dit duurzaamheidslabel is tegenwoordig een verplichting als je je woning wil verkopen.
 • Een perfect energielabel heeft een gunstig effect op de woningwaarde. Wellicht heb je ook recht op duurzaamheidskorting (hypotheekrente).

Woning verduurzamen: bekijk subsidies in Maassluis

De meeste panden in Provincie Zuid-Holland moeten verduurzamen en uiteindelijk verwarmd worden zonder gas. Voor woningbezitters zijn er speciale (ISDE) subsidies en gunstige energiebespaarleningen Wil je een subsidie aanvragen? Dan is het maatwerkadvies een verplichting! Bijgaand onderzoek je een overzicht met de meest populaire subsidieregelingen duurzame energie in Maassluis.

 • Landelijke subsidie isolatie: ontvang tot max. 30% van de investering voor het uitvoeren van isolatiewerkzaamheden aan dak, (spouw)muur, wanden, vloer, ramen.
 • Voor de arbeidskosten voor woningisolatie betaal je slechts 9% BTW.
 • Investeringssubsidie duurzame energie (ISDE): geschikt voor een aansluiting op een warmtenet, zonneboiler of warmtepomp in juni 2024.
 • In het geval van zonnepanelen betaal je helemaal geen BTW.
 • Het energieloket gemeente Maassluis heeft mogelijk zelf ook nog een aantal particuliere subsidieregelingen of gunstige energiebespaarleningen. Via de energiesubsidiewijzer Maassluis zijn alle financiële regelingen te bekijken.

Energiebespaarlening Maassluis opzoeken in juni 2024

De meest goedkope wijze om verduurzamingsmaatregelen te treffen is om dit met eigen geld te betalen. Heb je niet voldoende spaarmiddelen? Kies dan voor een gunstige lening. Iedere huiseigenaar kan gebruik maken van duurzame leningen. Hieronder vind je meer informatie (ook geldig voor o.a. Rotterdam, Schiedam en Albrandswaard).

 • Energiebespaarlening Warmtefonds: een gunstig product waarmee Nederlandse woningeigenaren energiebesparende investerinen kunnen doen.
 • Duurzaamheidslening van Stimuleringsfonds Volkshuisvesting voor Nederlandse gemeenten (SVn): stimuleringslening aantrekkelijk voor zonneboilers, warmtepompen, spouwmuurisolatie, gevelisolatie, zonnepanelen, dakisolatie.
 • Energiebespaarhypotheek: nieuwe financieringsmogelijkheden tot max. €25.000 voor huiseigenaren die elders niet in aanmerking komen.
 • Gebouwgebonden financiering (GGF): een speciale lening die vast zit aan het huis (wordt de komende jaren uitgerold).
 • Duurzame monumenten lening: voor rijksmonumentale woningen of appartementen (bekijk voorwaarden op de website van de gemeente Maassluis.
 • Extra geld lenen via je hypotheek: een extra leningdeel afsluiten.

Veelgestelde vragen (FAQ) over energie besparen in Maassluis

Wat is maatwerkadvies energiebesparing Maassluis?

Dit energie maatwerkadvies Maassluis is een adviesrapport met verschillende opties voor de vergroening van je woonhuis die ook terug te vinden zijn in de maatregelenlijst van het Nationaal Warmtefonds. Er kan dan gedacht worden aan dak-, bodem-, vloer-, gevel of glasisolatie, de HR-ketel laten vervangen voor een warmtepomp of het neerleggen van zonnepanelen op je dak. Dit adviesrapport onderschrijft per maatregel het financiële plaatje en wat het oplevert. Dit persoonlijk energieadvies is aantrekkelijk voor alle particuliere woningbezitters die hun huis van het gas af willen hebben en daarbij gebruik willen maken van een subsidie.

Is dit energierapport verplicht?

Ja, het maatwerkadvies is verplicht indien je de duurzaamheidssubsidie aanvraagt. Wil je isoleren met subsidie, of kijk je specifiek naar investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE) voor een volledig elektrische warmtepomp of aansluiting op een beschikbaar warmtenet? Voor deze situaties is dit adviesplan onmisbaar. Zonder maatwerkadvies kom je niet in aanmerking voor een subsidie. Wil je duurzaamheidsmaatregelen doorvoeren met een groene lening of spaargeld? Ook in dat geval is het maatwerkadvies de moeite waard. Het geeft inzicht in welke alternatieven jouw energierekening doen dalen. D.m.v. dit adviesplan wordt het wat makkelijker om een kloppende offerte aan te vragen.

Hoe duur is een energiebesparingsrapport?

De tarieven van een advies op maat komen tot stand op basis van het type gebouw (woning of utiliteitsbouw), de totale oppervlakte en de adviseur die de klus uitvoert. De kosten variëren tussen de €205,00 tot €350,00. Voor een gemiddelde woning is het tarief circa €250,00. Het is slim om offertes van ervaren (BRL9500-02) energieadviseurs in Maassluis aan te vragen.

Kan een VvE ook een energiescan laten uitvoeren?

Ja, een Vereniging van Eigenaren (VvE) kan als vertegenwoordigers van de leden kiezen voor het maatwerkadvies energiebesparing. Op basis daarvan kunnen alle appartementseigenaren samen CO-2 besparende maatregelen inplannen. Eventueel in combinatie met Subsidie energiebesparing eigen huis (SEEH) en Subsidie verduurzamen voor verenigingen van eigenaars (SVVE). De specialist op het gebied van energie zal alle ruimtes in het gebouw beoordelen. Het bureau informeert bij de eigenaren wat zij zouden willen aanpassen om het verzamelgebouw of wooncomplex te vergroenen. De VvE ontvangt een duidelijke energieadvies voor de energieprestaties van de woonruimtes. Bewoners vinden hier ook het kostenplaatje en de verwachte terugverdientijd.

Kan ik ook terecht voor maatwerkadvies utiliteitsbouw?

Als eigenaar wil je alles weten over hoe jij de energieprestaties van een bedrijfspand of kantoor kunt versterken. Het zogenaamde energieprestatieadvies (EPA) is een speciaal EPA-maatwerkadvies in Maassluis voor zakelijke panden. Het utiliteitsbouw plan gaat dieper in op de bouwkundige en installatietechnische verbetermaatregelen van een kantoor of bedrijfspand Een hogere energieprestatie zorgt voor een goedkopere energiefactuur, een prettig werkklimaat, een lager tarief qua milieubelasting en een innovatieve uitstraling. De NTA 8800 is nieuwe manier voor het calculeren van energieprestaties van gebouwen. De Energie Investeringsaftrek (EIA) betekent: een unieke zakelijke subsidieregeling waardoor er een premie aangevraagd kan worden voor het energieadvies voor bedrijven en voor de uitvoering van de verduurzamingsmaatregelen. Check RVO.nl voor de eisen en voorwaarden.

Plaats een reactie