Maatwerkadvies aanvragen
• Deskundige specialisten aan huis
• Duidelijke energiebesparing adviezen
• Geschikt voor subsidie-aanvragen of lening


INSPECTIE INPLANNEN

Maatwerkadvies Energiebesparing Rotterdam

Wil jij ook besparen op de kosten van energierekening? Veel gezinnen weten niet waar ze moeten starten. Begin ik met woningisolatie, een warmtepomp in de woning plaatsen of is een zonneboiler of infraroodpanelen de beste keuze? Een Energiebesparing Maatwerkadvies Rotterdam is een goed hulpmiddel! Een energieadviseur komt bij jouw thuis voor een maatwerkadvies en analyseert waar de mogelijkheden liggen. Het energieplan stelt bloot welke opties je woning een stuk kunnen verduurzamen en en het binnenklimaat verbeteren. In het plan bekijk je gedetailleerd het kostenplaatje en het rendement van de diverse verduurzamingsmogelijkheden. Het rapport met aanbevelingen is ontworpen voor alle particuliere huiseigenaren en wordt vaak verplicht bij de aanvraag van subsidies voor verduurzamen van een woning.

 • Een maatwerkadvies toont aan welke opties een energiebesparing opleveren voor jouw woning.
 • Een gediplomeerde duurzaamheidsadviseur komt bij je langs voor een persoonlijk advies.
 • Hij stuurt een verduurzamingsrapport met alle mogelijk interessante maatregelen die waardevol zijn voor jouw woning.
 • Denk aan: zonneboiler laten plaatsen, warmtepomp plaatsen, ventileren met WTW, zonnepanelen installeren, infraroodpanelen.
 • Per keuze krijg je inzicht in een kostenbegroting de besparing en de verwachte terugverdientijd.
 • Voor uitvoering van het energieplan moet je zelf de benodigde bedrijven benaderen.
 • Deze speciale maatwerkadvies energiebesparing rapportage is een minimale vereiste in 2023 voor woningeigenaren in Rotterdam die duurzame investeringen willen uitvoeren en gebruik willen maken van een duurzaamheidssubsidie.
maatwerkadvies-energiebesparing-rotterdam

Energieadvies: lagere energiekosten realiseren

Maatwerkadvies energiebesparing (eerst het Energieprestatieadvies (EPA)) is een energiebesparingsadvies voor huizenbezitters, verenigingen van eigenaren en kantoorpanden dat duidelijke tips geeft om een gebouw energieneutraal te maken en zo de energienota te minderen. In het onderzoek wordt uitvoerig geïllustreerd welke energiebesparingsmaatregelen je kunt nemen, wat wat de financiële implicaties zijn, en wat de uiteindelijke besparing zal zijn. Daaromtrent heb je de keuze uit maatregelen zoals infraroodpanelen, HR++ glas, zonneboiler, dakisolatie, spouwmuurisolatie, vloerisolatie. Het is vrij eenvoudig. Een expert op het gebied van energie komt op locatie langs om met jouw samen een plan te schrijven. Deze adviseur analyseert het huis en berekent welke energiebesparingsmaatregelen het beste bij jouw huis passen. Het rapport bevat informatie en een overzicht met een overzichtelijke weergave van de duurzame oplossingen. In het rapport vind je ook een begroting van de kosten en de uiteindelijke besparing Belangrijk: Een maatwerkadviseur is neutraal en kan dus niet zelf een verbouwklus aannemen. Het adviesplan bevat ook andere belangrijke info zoals het energielabel.

Belangrijk: Ga je je huis voorzien van zonnepanelen, of wil je isoleren en wil je een subsidie aanvragen? Dan moet je beschikken over het maatwerk energiebesparingsadvies. De inspecties moeten gedaan worden door een gecertificeerde specialist. Deskundige en neutrale energieadviseurs zijn te vinden op het portaal centraalregistertechniek.nl. Informeer altijd naar het BRL9500 certificaat.

Maatwerkadvies energiebesparing aanvragen in Rotterdam (juni 2024)

Ook profiteren van een subsidie om je woning te renoveren? Het maatwerkadvies is dan verplicht. Het adviesplan geef je inzicht in verschillende energiebesparingsmaatregelen die relevant zijn voor jouw woning. Denk hierbij aan toepassen van HR++ glas, het isoleren van buitenmuren met steenwol en het gebruiken van zonnecellen (zonneboiler). In de volgende tekst bieden we uitleg hoe jij dit kan laten doen.

Het energierapport in 5 korte stappen uitgelegd

 1. Een energieadviseur vinden

  Het maatwerkrapport wordt opgesteld door een deskundige maatwerk adviseur. Geschikte maatwerkadviseurs zijn te vinden op de website van het Centraal Register Techniek en natuurlijk via onze eigen site. En misschien heb je iemand in je eigen kenniskring die hier ervaring mee heeft. Let op: ga uitsluitend voor partijen die gecertificeerd is (BRL9500-02-certificaat).

 2. Offertes aanvragen en bekijken

  Je moet natuurlijk betalen voor een gepersonaliseerd advies. Maatwerkadviseurs zijn vrij om zelf hun prijzen te hanteren. Het is aan te raden om 2 of 3 offertes op te zoeken van gecertificeerde energie adviseurs. Geef een duidelijke briefing. Ben je specifiek opzoek naar isolatie-kansen, of wil je ook advies voor het plaatsen van een warmtepomp? Wil jij alles gaan uitbesteden, of ga je zelf bedrijven benaderen? Wees zo exact mogelijk. Het kiezen van de beste offerte wordt dan een stuk eenvoudiger.

 3. Woningcheck vooraf

  Heb jij een afspraak kunnen maken? Bereid jezelf goed voor. Doe vooraf de bespaarcheck op verbeterjehuis.nl. Via de Verbetercheck op Verbeterjehuis.nl kom je stap-voor-stap tot een complete samenvatting met maatregelen die wellicht interessant zijn voor jouw huis. Dit is inclusief de kosten en opbrengsten. Dit is 100% kosteloos en is ideaal als startpunt voor jouw adviesgesprek met de energiecoach in Rotterdam.

 4. Neem het energierapport door

  Het maatwerk-adviesbedrijf komt bij je thuis en stelt vast welke mogelijk interessante maatregelen aansluiten bij jouw wensen. Vervolgens verkrijg je een volledig energieplan inclusief alle energiebesparende maatregelen voor jouw pand. Per energiemaatregel lees je randzaken zoals de investering, de jaarlijkse opbrengsten en de geraamde terugverdientijd. Het is vaak wenselijk om het rapport nog samen door te nemen. Tijdens zo’n meeting kan je natuurlijk al jouw vragen afvuren.

 5. Een vakbedrijf zoeken

  Deze energiedeskundige is uiteraard geen bouwkundige (dan moet je een bouwkundige keuring in Rotterdam laten uitvoeren). Deze erkende vakman vertelt hoe je kunt besparen op gas en stroom. Wanneer je deze energiebesparende maatregelen wil laten uitvoeren moet je contact leggen met een aannemer. Hiervoor neem je contact op met isolatie-partijen en professionele installateurs. Laat ze thuis langskomen voor de complete woninganalyse. Indien gewenst kan je vragen of de EPA-adviseur jouw kan bijstaan.

Welke energiebesparende maatregelen zijn gunstige voor mijn woonruimte?

Check energieadviseurs en start met verduurzamen vandaag!

Energieadviseur Rotterdam vergelijken

Jouw maatwerkadvies energiebesparing laat je verrichten door een objectieve adviseur. Wij adviseren om een maatwerk adviesbedrijf rondom je woonplaats te nemen. Ze hebben doorgaans een goede kijk op de woningmarkt, en je hebt geen onnodig hoge reiskosten. In de onderstaande tabel bieden we naam + adresgegevens van mogelijke experts die actief zijn in de gemeente Rotterdam. Let goed op de aanwezigheid van het BRL9500-02-keurmerk. Staat er geen geschikt bedrijf tussen? Bekijk dan ook platform.centraalregistertechniek.nl.

Naam adviesbedrijfStraatnaamPostcodePlaats
Warmtewijs B.V.Meent 42 E3011JLRotterdam
Ingenieursbureau Multical B.V.Schouwburgplein 303012CLRotterdam
HEY MakelaardijZalmstraat 693016DSRotterdam
Victor Poot ProjectenHeer Janstraat 262995ANHeerjansdam
Huis Energie AdviesDorpsstraat 2032995XGHeerjansdam
Tabel met energieadvies bedrijven uit de buurt van Rotterdam

Uitgelichte vakbedrijven: meteen online aanvragen

Wil je meteen beginnen met besparen? In de bijgaande tabel tonen wij energieadviseurs voor maatwerkadvies energiebesparing in Rotterdam waar je meteen online een afspraak kunt inplannen. Klik op de knop om direct aan de slag te gaan.

Een overzicht van energiebesparende maatregelen

Veel woningbezitters zouden graag een lagere energierekening willen. Het is moeilijk waar je moet beginnen. Precies hiervoor is het maatwerkadvies in het leven geroepen. Het geeft je een inkijkje in de populaire en goed uitvoerbare bespaarmogelijkheden. Misschien ben je op voorhand benieuwd wat voor maatregelen er dan in zo’n rapport staan. In onze keuzegids delen we de aantrekkelijkste duurzaamheidsmaatregelen voor jouw huis. Op deze website lees je ook alles over waterbesparende douchekop.

Waarom kiezen voor een energiezuinige woning in Rotterdam

 1. Een aantrekkelijke energierekening: maandelijks minder betalen voor energie.
 2. Een schoner klimaat: door jouw groene keuzes verlaag je jouw CO-2 uitstoot.
 3. Je geniet van een optimaal binnenklimaat: een huis zonder kieren en naden.
 4. Een gunstigere woningwaarde: huizen met energielabel A zijn gewild.
 5. Ervaar een gezonde leefomgeving: de hele dag door een zeer goede luchtkwaliteit.
MaatregelInvestering (gemiddeld)Besparing p/jaar
HR++ glas plaatsen (bekijk meer info over isolatie)€3330,00€375,00 p/jaar
All-electric warmtepomp€11475,00€700,00 p/jaar
Set 10 zonnepanelen€4640,00€495,00 p/jaar
Zonneboiler met 150 liter vat€3370,00€180,00 p/jaar
Infraroodverwarming (1 paneel)€490,00€24,00 p/jaar
Radiatorfolie (meer tips bekijken) €22,25€30,00 p/jaar
Kosten en rendement van energiebesparende maatregelen bij gewone woningen (+/- 125 m2).

Maatwerkadvies uit laten voeren voor het verduurzamen van jouw woning!

Zoek een adviseur en plan afspraak in

Besparen dankzij woningisolatie

Wil je minder gas stoken? Een huis isoleren in Rotterdam is dan eigenlijk de basis. Door het isoleren van de muur, het dak, en vloer blijft de warmte in huis. Dit heeft veel voordelen: je bespaart meteen op de energiekosten, je geniet van een optimaal leefcomfort, je gebruikt minder fossiele energie, het houdt harde geluiden buiten de deur en je woning zal in waarde stijgen. Er zijn veel subsidies te selecteren. Tip: voor arbeid m.b.t. isoleren geldt het laag BTW-tarief (9%) Hierdoor kun je rekenen op een goede terugverdientijd.

 • Vloerisolatie (vanaf €26,00 per /m2): een warme vloer in de winter en een koele vloer in de zomer.
 • Dakisolatie (vanaf €48,00per /m2): directe reductie van de stookkosten.
 • Gevelisolatie (vanaf €94,50per /m2): vermindert de kans op een koudebrug.
 • Bodemisolatie (vanaf €27,50per /m2): een ruimte is veel makkelijker op temperatuur te houden.
 • Spouwmuurisolatie (vanaf €24,00per /m2): eenvoudig te installeren en vereist geen lange voorbereiding.
 • Isolatieglas (vanaf €121,50per /m2): HR++ glas zorgt voor minder warmteverlies in de winter.

Uitleg en info over de warmtepomp

De warmtepomp wordt veel vaker gebruikt als vervanger voor de gasgestookte CV-ketel. Het vangt warmte op uit de buitenlucht, bodem of water. Je kunt hierdoor behoorlijk minder gas gaan verbruiken. Wel gebruikt een warmtepomp elektriciteit. Je stroom kan gegenereerd worden d.m.v. innovatieve zonnepanelen. Gedurende de zomermaanden kan het ook zorgen voor verkoeling. Er zijn twee keuzes: een full-electric warmtepomp of een hybride opstelling. In de opsomming hieronder bieden we relevante info over de diverse varianten.

 • All-electric warmtepomp: dient als centrale verwarming en maakt het tapwater warm. Je kunt dan echt een nul op de meter woning realiseren. Deze stand-alone installatie is redelijk prijzig en je woning moet voldoen aan strenge isolatiewaarden. In nieuwbouwwoningen wordt het meer en meer gebruikt.
 • Hybride warmtepomp Rotterdam: is een stuk betaalbaarder en werkt ook uitstekend bij huizen met een matige isolatie. Jouw HR-combiketel kan gewoon blijven staan. Het kan jouw gasverbruik terugdringen met meer dan 50%!
 • Lucht-lucht warmtepomp: onttrekt warmte aan buitenlucht middels een buitenunit.
 • Lucht-water warmtepomp: klein en compact, waardoor ze gemakkelijk te installeren zijn in elke ruimte.
 • Water-water warmtepomp: maakt gebruik van hernieuwbare energiebronnen om warmte te genereren.
 • Bodem-water warmtepomp: energiezuinig systeem dat ook passief kan koelen.

Met zonnepanelen stroom opwekken

Met zonnepanelen ben je jouw eigen energieleverancier, en wek je zelf groene stroom op. Goed voor het klimaat en je zal minder betalen voor stroom. Door te informeren naar de subsidies, 0% BTW op aanschaf zonnepanelen en/of een tegemoetkoming d.m.v. een groene lening is het vaak al binnen een paar jaar terugverdiend. Doordat je zelf jouw stroom opwekt ben je minder afhankelijk van energieleveranciers zoals Vattenfall, Engie, GreenChoice, Essent, Budget Energie of Oxxio, United Consumers, Vandebron, Delta, Powerpeers. Middels het salderingsprincipe krijg je een mooie vergoeding voor niet-gebruikte stroom.

 • Zonnepanelen zijn voor veel mensen haalbaar. Een zonnepanelensysteem met 10 panelen kan je laten monteren voor €5.000 en heb je al terugverdiend binnen de eerste 6 jaar.
 • Er zijn wel een paar voorwaarden: er moet voldoende ruimte op het dak zijn met oriëntatie op het zuiden. Zorg dat de panelen niet in de schaduw liggen Zorg ook dat je dakconstructie sterk genoeg is.
 • De zonnestroom die je over hebt neemt je leverancier bij jouw af (teruggeleverde stroom salderen).
 • Zonnepanelen in Rotterdam bestellen? Dan betaal je geen BTW.

Informatie en voordelen van de zonneboiler

Een zonneboiler wordt gevormd door een zonlicht gevoelige zonnecollector en een buffervat voor het water. Het verwarmingssysteem zorgt constant voor nieuw warm tapwater in de keuken (en voor de douche). Daglicht wordt dus gebruikt voor het maken van heet water. Dankzij de aanleg van een zonneboiler realiseer jij een besparing van wel 50% van het gasverbruik die nodig is voor warm water. Meestal gebruik je voor de normale CV nog wel een warmtepomp of HR-ketel. Een vergunning hoef je niet te regelen en er zijn interessante ISDE subsidies beschikbaar.

 • Een goede zonneboiler voor basis-gebruik (3,5 m2 / 150 liter vat) is er al voor €3.700 inclusief installatiewerk.
 • Met de zonneboilercombi kan je de woning ook verwarmen.
 • De ruimte die je nodig hebt op het dak is zo’n 2,5 m2 tot 3 m2.
 • Dit staat los van het noodzakelijke buffervat (vanaf 40cm bij 80 cm).

Informatie en tips voor infraroodpanelen

Via elektrische infraroodpanelen kan je specifieke vertrekken in huis verwarmen. Denk aan een werkkamer of in de slaapkamer. De lucht in de ruimte wordt niet verwarmd. Je merkt de stralingswarmte op als je dicht bij het paneel bent. Doorgaans worden warmtepanelen ingezet als extra bijverwarming. Deze oplossing is positief door: geen effect op de luchtcirculatie, heel beperkt energieverbruik, simpel zelf te installeren en ze hebben een heel moderne uitstraling.

 • Infraroodverwarming kan snel een deel van een kamer opwarmen.
 • Indien een kamer goed is geïsoleerd kan je IR-verwarming ook als hoofdverwarming inzetten.
 • De onkosten van warmtepanelen zijn afhankelijk van merk, type en vermogen. Houd rekening met €230,00 – €375,00 per ruimte.

Welke energiebespaartips zijn er nog meer?

Als alternatief op de energiebesparende maatregelen delen we nog graag meer energiebespaar adviezen in Rotterdam. Onderstaand vind je om die reden een lijstje met handige en goedkope energiebesparingsmaatregelen die je vaak zonder veel gedoe kunt toepassen.

 • Mechanische ventilatie: brandbare stoffen en/of gassen worden verwijderd (verkleind de kans op brand).
 • Ventilatie met warmteterugwinning (WTW): wtw-installatie zorgt voor een gezond binnenklimaat en aangename warmte.
 • Waterbesparende douchekop: verbruikt veel minder water dan een douchekop.
 • Radiatorfolie: zorgt ervoor dat warmte niet verloren gaat in de muren.
 • LED-lampen: LED-verlichting is bestand tegen extreme temperaturen (geschikt voor buiten).
 • Elektrisch koken: kies bij voorkeur voor de meest duurzame inductiekookplaat.
 • Slimme thermostaat: je verwarming gaat uit als je niet thuis bent.
 • Energielabel huishoudelijke apparatuur: optimale prestaties bij minimale energieverbruik van A+ apparaten.

Direct persoonlijk energieadvies in Rotterdam!

Regel een adviesgesprek en zoek uit hoe je bespaart op de energiekosten

Energielabel Rotterdam: hoe zuinig is mijn huis?

Een maatwerkadvies voor energiebesparing bevat allerlei maatregelen die uit te voeren zijn om energiebesparingen te realiseren. Dit besparingsadvies toont bovendien wat wat het huidige woning energielabel is. Het woninglabel laat zien hoe energiezuinig jouw woning is. De meest zuinige woningen krijgen energielabel A. Heb jij nadat de woningkeuring is uitgevoerd jouw huis laten verduurzamen? En gaat je huis verkocht worden of wil jij de hypotheekrente graag oversluiten? Wij adviseren dan om het huis nog eens te laten checken. Een erkende energie inspecteur doet een grondige check en analyseert de noodzakelijke hoeveelheid gas en elektriciteit om het huis te verwarmen en warm water te produceren. Op basis hiervan krijg je een score, bijvoorbeeld energielabel A++++, A of een juist B (redelijk zuinig) tot G (zeer onzuinig).

 • Het label duidt de energiezuinigheid van een woning.
 • Het energielabel is verplicht bij verkoop en verhuur van de woning.
 • Een duurzaam energielabel zorgt voor een hogere woningwaarde. In sommige gevallen kan een duurzaamheidskorting je hypotheekrente omlaag brengen.

Verduurzamen van je huis met subsidies in Rotterdam

Alle woningen in Provincie Zuid-Holland moeten energiezuniger worden en natuurlijk het liefst zonder gasverbruik kunnen functioneren. Je kunt hiervoor gebruik maken van verschillende (ISDE) subsidies en energiebespaarleningen Wil je een subsidie aanvragen? In dat geval stelt de overheid het maatwerkadvies verplicht. In dit blokje delen wij praktische informatie over de voordelige subsidieregelingen duurzame energie in Rotterdam.

 • Isolatie-subsidie: krijg tot maximaal 30% terug van de onkosten voor voor isolatie van wanden, (spouw)muur, vloer, gevel, dak.
 • Voor de arbeidskosten voor het aanbrengen van het isolatiemateriaal is het BTW-tarief slechts 9%.
 • Investeringssubsidie duurzame energie (ISDE): relevant voor een aansluiting op een warmtenet, zonneboiler of warmtepomp in juni 2024.
 • Met betrekking tot zonnepanelen hoef je überhaupt geen BTW te betalen.
 • Het energieloket gemeente Rotterdam biedt mogelijk ook diverse particuliere subsidie-plannen of andere duurzaamheidsleningen. Via de energiesubsidiewijzer Rotterdam zijn alle financiële regelingen te bekijken.

Energiebespaarlening Rotterdam bekijken in juni 2024

De beste manier om verduurzamingsmaatregelen uit te laten voeren is om dit met eigen geld te betalen. Beschik je niet over voldoende spaarmiddelen? In dat geval kan je kiezen voor een lening. Er zijn meerdere duurzame leningen beschikbaar. Hieronder vind je de details (ook te gebruiken voor huizen in o.a. Molenlanden, Ridderkerk en Schiedam).

 • Energiebespaarlening Warmtefonds: een goedkope lening waarmee particulieren en VvE’s hun woning kunnen verduurzamen.
 • Duurzaamheidslening van Stimuleringsfonds Volkshuisvesting voor Nederlandse gemeenten (SVn): stimuleringslening geschikt voor zonneboilers, spouwmuurisolatie, warmtepompen, zonnepanelen, dakisolatie, gevelisolatie.
 • Energiebespaarhypotheek: speciale financieringsoptie tot €25.000 voor woningeigenaren die geen andere financieringsmogelijkheden hebben.
 • Gebouwgebonden financiering (GGF): nieuwe vorm van lening die gekoppeld is aan het gebouw en niet aan een persoon (binnenkort beschikbaar).
 • Duurzame monumenten lening: speciale lening voor eigenaren van rijksmonumenten die willen verduurzamen (bekijk voorwaarden op de website van de gemeente Rotterdam.
 • Een bestaande hypotheek uitbreiden: je kunt een stukje extra hypotheek krijgen bij verduurzamingsplannen.

FAQ: alles wat je moet weten over energie besparen in Rotterdam

Wat is maatwerkadvies energiebesparing Rotterdam?

Het energie maatwerkadvies Rotterdam is een document met een plan van aanpak voor de verduurzaming van een woonhuis die ook terug te vinden zijn in de maatregelenlijst van het Nationaal Warmtefonds. Hieronder vallen o.a. dak-, bodem-, vloer-, gevel of glasisolatie, de HR-ketel laten vervangen voor een warmtepomp of zelf stroom genereren met een set zonnepanelen. Dit besparingsadvies behandelt per maatregel het kostenplaatje en wat de opbrengsten zijn. Een persoonlijk energieadvies is verplicht voor particuliere woningeigenaren die willen vergroenen en daarbij een subsidie willen.

Is dit energierapport verplicht?

Ja, het maatwerkadvies is verplicht indien je de duurzaamheidssubsidie aanvraagt. Zoek je subsidie voor isoleren, of ben je nieuwsgierig in de investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE) voor een zelfstandige full electric warmtepomp of aansluiting op het plaatselijke warmtenet? In die situaties is dit concept plan noodzakelijk. Zonder maatwerkadvies kan je de meeste subsidies niet aanvragen. Ga je verduurzamen met een groene lening of met spaargeld waarover je zelf beschikt? Ook dan is het maatwerkadvies beslist iets om te overwegen. Het verduidelijkt welke energiebesparende maatregelen helpen om de energiekosten te reduceren. Via dit concept plan is het gericht contacteren van specialisten mogelijk.

Wat zijn de gemiddelde kosten van een energiebesparingsrapport?

De huidige kosten van het advies op maat hangen af van het type huis, de gebruiksoppervlakte (m2) en de adviseur die de klus uitvoert. De gemiddelde prijs bedraagt tussen de €250,00 tot wel €330,00. Voor een woning met een gemiddeld woonoppervlak kost het advies op maat ongeveer €260,00. Het is aan te bevelen om offertes van neutrale (BRL9500-02) energieadviseurs in Rotterdam te bekijken.

Is de energiescan van meerwaarde voor een VvE?

Ja, elke Vereniging van Eigenaren (VvE) kan namens de leden informatie over het maatwerkadvies energiebesparing opvragen. Door die strategie kan men op een collectieve manier CO2 besparende maatregelen laten doen. Bekijk ook Subsidie energiebesparing eigen huis (SEEH) en Subsidie verduurzamen voor verenigingen van eigenaars (SVVE). De energie-expert zal het gehele pand nalopen en beoordelen. Het bedrijf checkt bij bewoners de wensen en behoeftes om het appartementencomplex energiezuiniger te maken. Daarna krijgt de VvE het definitieve energieadvies voor de energieprestaties van de woonhuizen. In het document vinden bewoners ook de geschatte prijzen en de verwachte terugverdientijd.

Wat wordt er bedoeld met maatwerkadvies utiliteitsbouw?

Als bedrijfseigenaar ben je benieuwd hoe je de energieprestaties van jouw bedrijfspand of kantoor kunt optimaliseren. Het zogeheten energieprestatieadvies (EPA) is een erkend EPA-maatwerkadvies in Rotterdam voor bedrijfsobjecten. Het utiliteitsbouw advies gaat dieper in op de bouwkundige en installatietechnische verbetermaatregelen van een bedrijfsgebouw. Goede energieprestatie draagt bij aan lagere maandelijkse energielasten, meer comfort, extra voordeel op de milieubelasting en een positieve uitstraling. De NTA 8800 is nieuwe manier om de energieprestaties van utiliteitsbouw te berekenen. De Energie Investeringsaftrek (EIA) wordt omgeschreven als: een interessante zakelijke subsidieregeling waarmee je als gebouweigenaar een premie kunt ontvangen voor het energieadvies voor bedrijven en het uitvoeren van de duurzame oplossingen. Check RVO.nl voor alle informatie.

Populaire plekken in deze regio:

Plaats een reactie