Maatwerkadvies aanvragen
• Deskundige specialisten aan huis
• Duidelijke energiebesparing adviezen
• Geschikt voor subsidie-aanvragen of lening


INSPECTIE INPLANNEN

Maatwerkadvies Energiebesparing Hoogvliet Rotterdam

Geïnteresseerd in het omlaag brengen van de energierekening? Veel gezinnen weten niet waar ze moeten starten. Begin ik met het isoleren van mijn huis, een aantrekkelijke warmtepomp selecteren of hebben zonnepanelen de meeste prioriteit? Het deskundige Energiebesparing Maatwerkadvies Hoogvliet Rotterdam biedt uitkomst! De energieadviseur plant een afspraak op locatie in voor het energiebesparingsadvies en inspecteert de diverse opties. Het onderzoek stelt bloot welke aanbevelingen het energieverbruik laten dalen en het energielabel verbeteren. In het verduurzamingsplan tref je heel specifiek de investering en de terugverdientijd van de potentiële duurzame opties. Het energierapport is relevant voor Nederlandse particuliere huiseigenaren en wordt vaak verplicht bij de aanvraag van subsidies voor verduurzamen van een woning.

 • Een maatwerkadvies specificeert welke verduurzamingsmaatregelen jouw kunnen helpen met het besparen op de energiekosten.
 • Een gekwalificeerde duurzaamheidsadviseur komt bij je thuis de woning opnemen.
 • Uiteindelijk krijg je een rapport met alle duurzaamheidsmaatregelen die geschikt zijn voor je woning.
 • Bekijk de effecten van: zonnepanelen installeren, warmtepomp plaatsen, ventileren met WTW, zonneboiler laten plaatsen, infraroodpanelen.
 • Per onderwerp krijg je inzicht in de geraamde kosten, hoeveel je bespaart en de geraamde terugverdientijd.
 • Voor de uitvoering van het rapport moet je zelf contact leggen met een deskundige partij.
 • Deze unieke maatwerkadvies energiebesparing rapportage is een minimale vereiste in 2023 voor woningeigenaren in Hoogvliet Rotterdam die hun woninglabel willen verbeteren en hiervoor een subsidieaanvraag willen indienen.
maatwerkadvies-energiebesparing-hoogvliet-rotterdam

Energieadvies: hulp bij het verlagen van je energiekosten

Maatwerkadvies energiebesparing (eerst het Energieprestatieadvies (EPA)) is een speciaal advies voor zowel woningen als utiliteitsbouw dat maatregelen biedt om energieverbruik te minderen en zodoende de energiekosten te verlagen. In het plan wordt uitvoerig geïllustreerd welke duurzaamheidsmaatregelen interessant zijn, wat de prijs is, en wat de uiteindelijke besparing zal zijn. Bij een dergelijk advies kun je maatregelen overwegen zoals vloerisolatie, HR++ glas, warmtepomp, infraroodpanelen, spouwmuurisolatie, zonneboiler. Het is vrij eenvoudig. Een expert op het gebied van energie komt langs voor inspecties en om je persoonlijke wensen door te nemen. Deze persoon neemt de woning op en checkt welke energiebesparingsmaatregelen jij het beste kunt laten uitvoeren. Binnen enkele dagen ontvang je een rapport met een opsomming van alle energiebesparende maatregelen. Daarbij ontvang je ook een begroting van de kosten en de uiteindelijke besparing Goed om te weten: Een maatwerkadviseur is onpartijdig en zal je dus ook nooit zelf iets verkopen. Het rapport bevat ook andere belangrijke info zoals het energielabel.

Let op: Wil je jouw huis meer duurzaam maken, en wil je een subsidie aanvragen? Het maatwerk energiebesparingsadvies blijft verplicht! De inspecties moeten gedaan worden door een gekwalificeerde energie-expert. Deskundige en ervaren energieadviseurs bekijk je op het platform centraalregistertechniek.nl. Het BRL9500 certificaat biedt voldoende zekerheid.

Maatwerkadvies energiebesparing aanvragen in Hoogvliet Rotterdam (mei 2024)

Wil jij ook aanspraak maken op een subsidie om je huis energieneutraal te maken. Dan is maatwerkadvies noodzakelijk! Het adviesplan biedt een lijst met diverse verduurzamingsmaatregelen die realistisch zijn voor jouw woning. Uitkomsten van zo’n plan kunnen zijn het kiezen voor duurzaam HR++ glas, het isoleren van buitenmuren met EPS en het gebruik van een zonneboiler. In onze stappenplan leggen we stap-voor-stap uit hoe dit werkt!

5-stappenplan om een energierapport te verkrijgen

 1. Energieadviseurs vergelijken

  Het maatwerkrapport laat je verrichten door een BRL9500-02 gecertificeerde energie-specialist. Objectieve energie specialisten kan je vergelijken op de website van het Centraal Register Techniek of via ons eigen helpdesk team. Wellicht is er iemand in je familie of vriendenkring die een geschikt persoon kent. Let op: kies altijd een maatwerkadvies bedrijf dat in het bezit is van een BRL9500-02-certificaat.

 2. Offertes opvragen en vergelijken

  Een gepersonaliseerd advies is niet gratis. Energie experts zijn vrij om zelf hun prijzen te hanteren. Het is goed om meerdere offertes op te vragen van professionele energieadviseurs. Geef je verwachtingen vooraf aan. Wil je puur en alleen kijken naar de isolatie, of wil je jouw woning ook gaan verwarmen met bijvoorbeeld een warmtepomp? Ga jij de werkzaamheden uitbesteden, of ga je het helemaal zelf doen? Wees zo nauwkeurig als je kunt. Het vergelijken van de prijsopgaven zal dan makkelijker worden.

 3. Woningcheck vooraf

  De bijeenkomst is bepaald? Zorg ervoor dat je goed bent voorbereid. Je kunt bijvoorbeeld alvast de bespaarcheck van verbeterjehuis.nl doen. Via dit portaal ontdek je een schema met groene maatregelen die relevant zijn. Altijd met de prijzen en de rendementen. Dit is gratis, en vormt een goede basis voor een adviesgesprek met de energiecoach in Hoogvliet Rotterdam.

 4. Raadpleeg het energierapport

  De energie specialist komt bij je thuis en berekent welke mogelijk interessante maatregelen doeltreffend zijn. Op basis hiervan krijg je een gunstig energieplan met alle mogelijke energiebesparende maatregelen voor jouw huis. Per energiemaatregel lees je eigenschappen zoals een kostenbegroting, de besparing per jaar en de verwachte terugverdientijd. Het is vaak wenselijk om het rapport nog samen door te nemen. Bij deze afspraak kan je natuurlijk al jouw vragen afvuren.

 5. Vakbedrijven zoeken

  De energiedeskundige is geen bouwkundige (dan moet je een bouwkundige keuring in Hoogvliet Rotterdam laten uitvoeren). Deze expert weet alles over hoe je gas en stroom kunt besparen. Maar voor de uitwerking van het plan moet je contact leggen met een aannemer. Neem contact op met meerdere isolatiebedrijven en lokale installateurs. Laat ze thuis langskomen om de woning van dichtbij te bekijken. Indien gewenst kan je vragen of de energie specialist daarbij kan zijn.

Welke energiebesparende maatregelen zijn gunstige voor jouw pand?

Vergelijk energieadviseurs en begin met het verduurzamen van jouw huis!

Energieadviseur Hoogvliet Rotterdam vergelijken

Dit maatwerkadvies energiebesparing moet worden opgesteld door een erkende energie specialist. Het is raadzaam om een maatwerkadviseur nabij jouw woonplaats te contacteren. Zij kennen de lokale woningmarkt, en de reisafstand (kosten) zijn dan beperkt. Bijgaand verstrekken we bedrijfsnamen en adresgegevens van goede energie specialisten die werken in de gemeente Rotterdam. Kies altijd een adviseur van een bedrijf met een BRL9500-02-certificaat. Gecertificeerde bedrijven vind je ook op platform.centraalregistertechniek.nl.

Naam adviesbedrijfStraatnaamPostcodePlaats
Yess Real Estate B.V.Essendijk 723161EGRhoon
WiecsoElse van der Banstraat 233207JASpijkenisse
Enerless B.V.Curieweg 323208KJSpijkenisse
Kleidijk EP adviesKleidijk 76 a3161HJRhoon
Spring op Groen B.V.s-Herenstraat 743155SLMaasland
Lijst met energieadvies bedrijven in de omgeving van Hoogvliet Rotterdam

Uitgelichte energie adviseurs: direct online afspraak inplannen

Wil je meteen beginnen met besparen? In de tabel hieronder delen wij energieadviseurs voor maatwerkadvies energiebesparing in Hoogvliet Rotterdam waar je vaak snel terecht kunt. Kies een van de bedrijven om een contactmoment in te plannen.

Alle energiebesparende maatregelen op een rij

Veel Hollanders willen hun energierekening minderen. Dit proces is echter best ingewikkeld. Precies hiervoor is het maatwerkadvies in het leven geroepen. Je krijgt inzicht in alle mogelijke bespaarmogelijkheden. Wil jij graag weten wat je kan verwachten? In deze gids introduceren we de meest voorkomende vergroeningsmaatregelen voor je pand. Check ook meer informatie over lucht-water warmtepomp.

5 voordelen van een energiezuinige woning in Hoogvliet Rotterdam

 1. Een gunstigere energierekening: minimaliseer jouw kosten voor energie.
 2. Draag je steentje bij aan een beter milieu: door jouw groene keuzes verlaag je jouw CO-2 uitstoot.
 3. Een heerlijk binnenklimaat: minder tocht en kou.
 4. Een gunstigere woningwaarde: huizen met energielabel A zijn meer waard op de markt.
 5. Verblijf in een gezonde leefomgeving: geniet van een prettige luchtkwaliteit.
MaatregelTarieven (gemiddeld)Besparing p/jaar
Vloer isoleren (klik voor meer over isolatie)€2305,00€115,00 p/jaar
Hybride warmtepomp€4065,00€555,00 p/jaar
Zonnepanelen set 10 panelen€4880,00€535,00 p/jaar
Zonneboiler met 150 liter vat€3055,00€200,00 p/jaar
Infraroodpanelen (per paneel)€485,00€27,00 p/jaar
Ledlamp (per stuk) (bekijk meer tips) €6,35€7,05 p/jaar
Jaarlijkse kosten en besparingen van energiebesparende maatregelen bij reguliere huizen (+/- 125 m2).

Maatwerkadvies opvragen voor doelgerichte verduurzaming!

Vind adviseurs en plan een afspraak in

Besparen dankzij woningisolatie

Wil je besparen op energie? Jouw huis isoleren in Hoogvliet Rotterdam is dan eigenlijk de basis. Middels het isoleren van glas, daken, muren en vloeren blijft de warmte binnenshuis. Dat heeft veel pluspunten: je bespaart meteen op de energienota, je geniet van een hoger wooncomfort, het is duurzaam, je beperkt het geluid van buiten en je woningwaarde stijgt fors. Er zijn allerlei subsidies te kiezen. Advies: op de arbeidskosten voor isolatie geldt het lage BTW-tarief (9%) Zodoende is de terugverdientijd optimaal.

 • Vloerisolatie (vanaf €29,00 per /m2): een beter loopcomfort en minder vochtproblemen.
 • Dakisolatie (vanaf €46,00per /m2): houd ook de hitte buiten in de zomer.
 • Gevelisolatie (vanaf €96,50per /m2): op vrijwel elke woning toepasbaar, direct resultaat.
 • Bodemisolatie (vanaf €24,50per /m2): direct een lagere luchtvochtigheid in de kruipruimte.
 • Spouwmuurisolatie (vanaf €23,00per /m2): houd de woning langer koel in de zomer.
 • Isolatieglas (vanaf €121,50per /m2): minder last van lawaai en lagere stookkosten met HR++ glas.

Woning duurzaam verwarmen met een warmtepomp

Een warmtepomp levert je veel voordeel op i.v.m. de traditionele HR-ketel. Het genereert warmte uit warmtebronnen zoals lucht, bodem of het grondwater. Dankzij dit systeem hoef je geen gas meer te stoken. Het systeem heeft wel veel extra elektriciteit nodig. De aanvullende stroom kan gegenereerd worden d.m.v. een aantal zonnepanelen. In de zomerperiode is de warmtepomp ook in staat om te koelen. Er zijn 2 opties: een zelfstandige full electric warmtepomp of een hybride systeem. In het stuk hieronder behandelen we extra details over de verschillende soorten.

 • All-electric warmtepomp: zorgt voor verwarming van je huis en verhit al je tapwater. Jouw huis kan hiermee volledig van het huis af. Het is een relatief duur systeem en je woning moet voldoen aan strenge isolatiewaarden. Met name interessant voor nieuwbouw.
 • Hybride warmtepomp Hoogvliet Rotterdam: een prima te betalen installatie en kan eenvoudig worden gebruikt in wat oudere huizen. Hij werkt samen met de HR-combiketel. Het systeem kan jouw gasverbruik met 70% doen dalen.
 • Lucht-lucht warmtepomp: jouw woning duurzaam verwarmen en koelen.
 • Lucht-water warmtepomp: veelzijdig systeem voor zowel warm water als centrale verwarming.
 • Water-water warmtepomp: er is geen extra afvoerpijp of rookgaskanaal nodig.
 • Bodem-water warmtepomp: geen buitenunit, maar een bodembron en daardoor kostbaar.

Met zonnepanelen stroom opwekken

Via zonnepanelen wek je zelf groene stroom op. Het is duurzaam en je gaat ook minder energiekosten betalen. Mede dankzij de subsidies, 0% BTW op aanschaf zonnepanelen en/of eventueel een gunstige groene lening wordt de terugverdientijd erg aantrekkelijk. Doordat je zelf jouw stroom opwekt ben je minder afhankelijk van energieleveranciers zoals Budget Energie, Eneco, Vattenfall, Essent, Engie en Delta, Enegiedirect.nl, Oxxio, Vandebron, Powerpeers. Door de salderingsmaatregel ontvang je een vergoeding voor teruggeleverde stroom.

 • Zonnepanelen aanschaffen kan tegenwoordig steeds goedkoper. Een set met 10 zonnepanelen kan je laten monteren voor €4.650 en heb je al terugverdiend binnen de eerste 6 tot 7 jaar.
 • Er zijn een aantal dingen om op te letten: er moet voldoende ruimte op het dak zijn met een ligging op het zuiden. Vermijd zoveel mogelijk schaduw. Daarbij is een stevige dakconstructie ook nodig.
 • Zonnestroom die je zelf niet gebruikt lever je middels de salderingsregeling terug aan het elektriciteitsnet.
 • Goedkoop zonnepanelen in Hoogvliet Rotterdam laten monteren? Dan betaal je daarover 0% BTW.

Besparen op je gasverbruik met een zonneboiler

Een zonneboiler installatie wordt gekenmerkt door een unieke zonnecollector (geïntegreerd in het dak) met een pomp. leidingen, een voorraadvat en een naverwarmer. Het gehele systeem levert snel warm tapwater in de keuken (en voor de douche). Zonlicht wordt dus omgezet om warm water te maken. Door te investeren in een zonneboiler bespaar je bijna de helft van het energieverbruik voor het verwarmen van water. Voor centrale verwarming gebruik je vaak nog een warmtepomp of HR-ketel. Een vergunning is niet noodzakelijk en je kunt een royale ISDE subsidie krijgen.

 • Een standaard zonneboiler voor een standaard huis (200 liter vat) is er te bestellen vanaf €3.850 inclusief plaatsing.
 • Een zonneboilercombi is ook in staat je huis te verwarmen.
 • De benodigde vrije ruimte op het dak is rond de 2 m2 tot 3 m2.
 • Ook moet er binnen een buffervat geplaatst kunnen worden (diameter van 60 tot 80 cm).

Laat infraroodpanelen installeren

Door elektrische infraroodpanelen kan je heel lokaal verwarmen. Handig voor bijv. een hobbyruimte of badkamer. Het systeem verwarmt niet de lucht (zoals radiatoren doen). De heerlijke stralingswarmte is erg aangenaam. Doorgaans worden warmtepanelen ingezet als extra bijverwarming. Reden om dit aan te schaffen: neutraal effect op luchtcirculatie, een duurzaam geclassificeerd energieverbruik, het is vrij gemakkelijk (zelf) te plaatsen en ze hebben een stijlvolle uitstraling.

 • Infraroodverwarming kies je als je doelgericht wilt verwarmen.
 • In zeer goed geïsoleerde huizen kan IR-verwarming soms zelfs als hoofdverwarming fungeren.
 • De prijsindicaties van warmtepanelen liggen tussen de €250,00 – €550,00 per warmtepaneel.

Handige energiebespaartips

Als extra op de energiebesparende maatregelen hebben we nog meer handige energiebespaar adviezen in Hoogvliet Rotterdam. In de box hieronder delen wij een overzicht met praktische en niet al te dure energiebesparingsmaatregelen die je vrij eenvoudig kunt toepassen.

 • Mechanische ventilatie: buitenlucht verontreiniging wordt verminderd door lucht rond te blazen.
 • Ventilatie met warmteterugwinning (WTW): 24 uur per dag een gezond binnenklimaat in huis.
 • Waterbesparende douchekop: heerlijk douchen met een schoon geweten.
 • Radiatorfolie: gemakkelijk te plaatsen en te verwijderen achter een radiator.
 • LED-lampen: LED-verlichting is veel duurzamer dan gloeilampen en kunnen tot wel 50.000 uur meegaan.
 • Elektrisch koken: duurzaam en comfortabel koken met een inductiekookplaat.
 • Slimme thermostaat: stemt de verwarming automatisch af op jouw gedrag.
 • Energielabel huishoudelijke apparatuur: lagere stroomrekeningen door zuinige A+ apparaten.

Verduurzamen met persoonlijk energieadvies in Hoogvliet Rotterdam!

Vraag adviesgesprek aan en ontdek hoe je jouw woning duurzamer kunt maken

Energielabel Hoogvliet Rotterdam: Ontdek het energielabel van jouw woning

Een maatwerkadvies voor energiebesparing beslaat praktische maatregelen die je kunt uitvoeren om je woning te verduurzamen. Dit adviesrapport deelt ook wat het officiële woning energielabel is. Het woninglabel geeft aan hoe het gesteld is met de energiezuinigheid van je huis. In het gunstigste geval is dit energielabel A. Heb jij na aanleiding van dit plan maatregelen laten uitvoeren? En overweeg je een verkoop, verhuur of bekijk je de opties voor een lage hypotheekrente? Het is dan aan te raden om het huis nog eens te laten checken. Een gediplomeerde energie inspecteur gaat een uitgebreid onderzoek doen en onderzoekt de benodigde gas en elektriciteit voor de verwarming van de woning (warmtevraag). Op basis hiervan krijg je bijvoorbeeld energielabel A++++, A of een wat minder gunstige B tot G.

 • Het label laat zien hoe zuinig (of juist onzuinig) een woning is.
 • Het woninglabel moet je verplicht aantonen bij verkoop of verhuur.
 • Een milieuvriendelijk energielabel maakt de woningwaarde aantrekkelijker. Soms ook een duurzaamheidskorting op de hypotheekrente.

Woning duurzaam maken met subsidies in Hoogvliet Rotterdam

Alle woningen en panden in Provincie Zuid-Holland moeten verduurzaamd worden en op termijn volledig los van het gas. Je kunt hiervoor gebruik maken van verschillende (ISDE) subsidies en energiebespaarleningen Wil je een subsidie aanvragen? Dan moet je verplicht een maatwerkadvies kunnen overleggen. Hieronder check je nuttige info over de meest aantrekkelijke subsidieregelingen duurzame energie in Hoogvliet Rotterdam.

 • Isolatie-subsidie: 30% van de totale factuur voor isolatie van (spouw)muur, vloer, dak, gevel, ramen.
 • Voor arbeidsloon bij isolatie is er een extra aantrekkelijk BTW-tarief van 9%.
 • Investeringssubsidie duurzame energie (ISDE): relevant voor een warmtepomp, zonneboiler of aansluiting op een warmtenet in mei 2024.
 • Met betrekking tot zonnepanelen is er een extra gunstige BTW-regeling (0%).
 • Het energieloket gemeente Rotterdam heeft mogelijker zelf ook nog lokale subsidiepotjes of energiebespaarleningen. Via de energiesubsidiewijzer Rotterdam vind je overzichtelijk alle opties op een rijtje.

Energiebespaarlening Hoogvliet Rotterdam gebruiken in mei 2024

De meest gunstige manier om verduurzamingsmaatregelen te realiseren is met een financiering door eigen middelen. Beschik je niet over voldoende spaargeld? Dan kan je geld lenen. De duurzame leningen zijn beschikbaar voor Nederlandse woningbezitters. We lichten graag het een en ander toe (ook handig voor o.a. Rotterdam-Albrandswaard, Pernis Rotterdam en Poortugaal).

 • Energiebespaarlening Warmtefonds: een speciale persoonlijke lening waarmee huizeneigenaren en Verenigingen van Eigenaars hun huis kunnen verduurzamen.
 • Duurzaamheidslening van Stimuleringsfonds Volkshuisvesting voor Nederlandse gemeenten (SVn): stimuleringslening voor dakisolatie, zonneboilers, warmtepompen, vloerisolatie, spouwmuurisolatie, gevelisolatie.
 • Energiebespaarhypotheek: een financieel product met een limiet van €25.000 voor mensen met een woning met duidelijke hertoetsmomenten en voorwaarden.
 • Gebouwgebonden financiering (GGF): een speciale lening die vast zit aan het huis (binnenkort beschikbaar).
 • Duurzame monumenten lening: voor rijksmonumentale woningen of appartementen (bekijk voorwaarden op de website van de gemeente Rotterdam.
 • Laat je hypotheek aanpassen: je kunt een stukje extra hypotheek krijgen bij verduurzamingsplannen.

Meest gestelde vragen en antwoorden over energie besparen in Hoogvliet Rotterdam

Wat is maatwerkadvies energiebesparing Hoogvliet Rotterdam?

Dit energie maatwerkadvies Hoogvliet Rotterdam is een adviesplan met daarin concrete maatregelen voor de vergroening van je huis die je ook terug kunt vinden in de maatregelenlijst van het Nationaal Warmtefonds. Hieronder vallen o.a. isolatie van ramen, daken, vloeren of gevel, het gebruik van een warmtepomp of het genereren van eigen elektriciteit middels zonnepanelen. Dit besparingsplan komt per maatregel met de geraamde kosten en de geraamde terugverdientijd. Het persoonlijk energieadvies is noodzakelijk voor alle particuliere woningeigenaren die willen vergroenen en daarbij een subsidie willen.

Is het energierapport verplicht?

Ja, dit maatwerkadvies moet je verplicht hebben op het moment dat je gebruik wil maken van een duurzaamheidssubsidie. Ga je jouw woning isoleren met subsidie, of lijkt de investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE) je wel wat voor een hybride warmtepomp of aansluiting op een lokaal warmtenet? In die situatie is dit adviesplan heel belangrijk. Zonder maatwerkadvies wordt jouw aanvraag afgekeurd. Wil je energiebesparende maatregelen doorvoeren met een groene lening of met spaargeld dat je zelf hebt? Ook dan is een maatwerkadvies absoluut interessant. Het toont aan welke alternatieven jouw huis duurzamer kunnen maken. Aan de hand van dit concept plan kan je gespecialiseerde bedrijven inschakelen.

Wat zijn de gemiddelde kosten van een energiebesparingsrapport?

De kosten van het advies op maat worden berekend op basis van het type huis, het woonoppervlakte en het maatwerkadviesbedrijf. De tarieven liggen tussen de €230,00 tot wel €345,00. Voor een standaard huis is het tarief circa €280,00. Wij adviseren om offertes van ervaren (BRL9500-02) energieadviseurs in Hoogvliet Rotterdam aan te vragen.

Is de energiescan ook bedoeld voor VvE?

Ja, de Vereniging van Eigenaren (VvE) mag als vertegenwoordigers van de leden informatie over het maatwerkadvies energiebesparing opvragen. Op basis daarvan kunnen alle leden samen CO2 besparende maatregelen uit laten voeren. Bijvoorbeeld met Subsidie energiebesparing eigen huis (SEEH) en Subsidie verduurzamen voor verenigingen van eigenaars (SVVE). De energieadviseur zal het hele gebouw opnemen. Het inspectiebureau checkt bij bewoners de eisen en wensen om het flatgebouw energiezuiniger te maken. Hieruit volgt een energieadvies voor de VvE voor de energieprestatie in de appartementen. Uiteraard inclusief een kostenbegroting en de geraamde terugverdientijd.

Zijn er ook opties voor maatwerkadvies utiliteitsbouw?

Als ondernemer wil je alles weten over hoe jij de energieprestaties van een kantoor, bedrijfsgebouw of pand kunt versterken. Het zogeheten energieprestatieadvies (EPA) is een waardevol EPA-maatwerkadvies in Hoogvliet Rotterdam voor bedrijfspanden. Het utiliteitsbouw rapport geeft inzicht in bouwkundige en installatietechnische verbetermaatregelen van een bedrijfsgebouw. Een geoptimaliseerde energieprestatie zorgt voor een voordelige energierekening, een verbeterd werkcomfort, korting op de milieubelasting en een duurzaam imago. De NTA 8800 is een nieuwe manier om de energieprestaties van utiliteitsbouw te berekenen. De Energie Investeringsaftrek (EIA) kan worden gebruikt als: een interessante zakelijke subsidieregeling waarmee een premie verkregen kan worden voor het energieadvies voor bedrijven en voor de uitvoer van de energiebesparende maatregelen. Ga naar de website van het RVO voor een extra uitleg.

Plaats een reactie