Maatwerkadvies aanvragen
• Deskundige specialisten aan huis
• Duidelijke energiebesparing adviezen
• Geschikt voor subsidie-aanvragen of lening


INSPECTIE INPLANNEN

Maatwerkadvies Energiebesparing Pernis Rotterdam

Wil jij de kosten verlagen van je energierekening? Het is soms lastig inschatten waar je moet beginnen. Kies ik het beste voor woningisolatie, een nieuwe warmtepomp uitkiezen of kies ik voor warm tapwater met een zonneboiler? Een persoonlijk Energiebesparing Maatwerkadvies Pernis Rotterdam is daarvoor in het leven geroepen Een energieadviseur komt bij jouw thuis voor advies op maat en deelt de diverse opties. Dit maatwerkadvies geeft inzicht in welke aanbevelingen doeltreffend zijn in jouw huis en en het comfort verhogen. In het energieplan beschrijven ze in detail de initiële investering en het rendement van de geselecteerde verduurzamingsopties. Het maatwerkadvies is een hulpmiddel voor Nederlandse particuliere woningeigenaren en kan worden verplicht bij een investeringssubsidie duurzame energie.

 • Een maatwerkadvies geeft in detail aan welke duurzame investeringen jouw kunnen helpen met het besparen op de energiekosten.
 • Een objectieve duurzaamheidsadviseur komt langs om alles in kaart te brengen.
 • Je krijgt een aanbevelingen-rapport met alle werkzaamheden waarmee jij direct energie kunt besparen.
 • Voorbeelden zijn: ventileren met WTW, zonneboiler laten plaatsen, zonnepanelen installeren, warmtepomp plaatsen, woningisolatie.
 • Per duurzaamheidsmaatregel lees je de verwachte kosten, wat het rendement is en de terugverdientijd.
 • Voor uitvoering van het energieplan zal je zelf offertes moeten aanvragen via plaatselijke aannemers.
 • Deze maatwerkadvies energiebesparing rapportage is (vanaf 2023) vanuit de overheid verplicht voor woningeigenaren in Pernis Rotterdam die het huis willen verduurzamen en daarbij gebruik willen maken van een subsidie.
maatwerkadvies-energiebesparing-pernis-rotterdam

Energieadvies: hoge energiekosten verhelpen

Maatwerkadvies energiebesparing (vroeger Energieprestatieadvies (EPA)) is een plan voor bedrijven en particulieren dat helpt om een pand energiezuiniger te worden en op die manier de energielasten te beperken. In het advies wordt uitvoerig beschreven welke duurzaamheidsinitiatieven je kunt ondernemen, wat de totale uitgaven zijn, en binnen hoeveel jaar je het terugverdient. Hierbij kun je kiezen voor maatregelen zoals bijvoorbeeld vloerisolatie, dakisolatie, warmtepomp, zonneboiler, infraroodpanelen, spouwmuurisolatie. Het is heel simpel. Een specialist op het gebied van energie komt altijd bij je thuis op bezoek om jouw doelstellingen door te nemen. Deze adviseur doet een deskundige checkup en bestudeert welke energiebesparingsmaatregelen goed realiseerbaar zijn. Je krijgt kort hierna een compleet rapport met een volledig schema met alle vergroeningsmaatregelen. In het advies tref je ook een begroting van de kosten met daarbij de terugverdientijd en effecten. Goed om te benoemen: Jouw maatwerkadviseur werkt autonoom en kan niet zelf werkzaamheden uitvoeren. Het rapport vertelt je ook welk energielabel je hebt.

Actueel: Ben je van plan om je woning te verduurzamen, en wil je een energiesubsidie aanvragen? Je moet dan altijd een maatwerk energiebesparingsadvies laten uitvoeren. De woning-analyse moet gedaan worden door een neutrale expert. Vakbekwame en neutrale energieadviseurs kun je zoeken via de website centraalregistertechniek.nl. Het BRL9500 certificaat is een teken van deskundigheid.

Maatwerkadvies energiebesparing aanvragen in Pernis Rotterdam (juni 2024)

Ook profiteren van een subsidie voor het verduurzamen van jouw huis? Dan is een maatwerkadvies een vereiste. Het plan bevat een weergaven van bruikbare energiebesparende maatregelen die realistisch zijn voor jouw woning. Denk hierbij aan het plaatsen van HR++ beglazing, buitenmuurisolatie met EPS en het gebruiken van zonnecellen (zonneboiler). In het stappenplan hieronder bieden we uitleg hoe jij dit kan laten doen.

5-stappenplan voor het aanvragen van een energierapport

 1. Adviseurs Maatwerkadvies zoeken

  Het maatwerkrapport wordt opgesteld door een gecertificeerde maatwerk adviseur. Erkende EPA-adviseurs kan je bekijken op bijvoorbeeld het Centraal Register Techniek en natuurlijk via onze eigen site. Vraag ook eens rond in je eigen kenniskring. Tip: probeer te zoeken naar een adviesbedrijf die beschikt over het BRL9500-02-certificaat.

 2. Start met meerdere offertes

  Een gepersonaliseerd advies kost je geld. Adviesbedrijven zijn vrij om zelf hun prijzen te hanteren. Het is raadzaam om minimaal 2 offertes op te vragen van betrouwbare maatwerkadviesbureaus. Vermeld altijd goed je eisen. Zoek je specifiek advies voor woningisolatie, of ook hoe je jouw huis efficiënter kunt verwarmen? Wil je hulp bij het uitvoeren van het plan, of ga je het helemaal zelf doen? Wees zo exact mogelijk. Het kiezen van de beste adviseur is dan veel minder complex.

 3. Voer de Woningcheck uit

  Staat er een meeting met een expert? Een goede voorbereiding is essentieel. Begin alvast met de bespaarcheck van verbeterjehuis.nl. Via de Verbetercheck op Verbeterjehuis.nl krijg je een opsomming met potentiële maatregelen die wellicht interessant zijn voor jouw huis. Altijd met de prijzen en de voordelen qua terugverdienen. Dit is 100% kosteloos en is ideaal als startpunt voor jouw adviesgesprek met de energiecoach in Pernis Rotterdam.

 4. Neem het energierapport door

  Het maatwerk-adviesbedrijf komt op locatie en rekent uit welke groene maatregelen hun doel goed bereiken. Kort daarop mailt hij een erkend energieplan met de meest voor de hand liggende energiebesparende maatregelen voor jouw appartement. Voor de specifieke energiemaatregelen beschrijven ze eigenschappen zoals de verwachte kosten, de opbrengsten per jaar en de geschatte terugverdientijd. Je neemt samen met de maatwerkadviseur het rapport door. Hier is ook ruimte voor aanvullende vragen.

 5. Vakbedrijven zoeken

  Deze energiedeskundige is uiteraard geen bouwkundige (dan moet je een bouwkundige keuring in Pernis Rotterdam laten uitvoeren). Deze expert adviseert rondom thema’s als verduurzaming en gas- en stroom besparen. Wanneer je deze energiebesparende maatregelen wil laten uitvoeren heb je andere bedrijven nodig. Hiervoor neem je contact op met isolatie-partijen en lokale installateurs. Maak een afspraak op locatie voor de complete woninganalyse. Vraag eventueel of de energie expert daarbij kan zijn.

Welke energiebesparende maatregelen zijn belangrijk voor mijn huis?

Contacteer energieadviseurs en start met verduurzamen vandaag!

Energieadviseur Pernis Rotterdam vergelijken

Jouw maatwerkadvies energiebesparing moet je laten opstellen door een ervaren expert. Het is slim om een energie expert nabij jouw woonplaats te kiezen. Zij beschikken over voldoende kennis van de stad, en de kosten zijn dan doorgaans wat lager. Bijgaand lees je bedrijfsnamen en adresgegevens van professionele maatwerkadviesbureaus die werkzaam zijn binnen de gemeente Rotterdam. Let op: bedrijven moeten in het bezit zijn van de BRL9500-02-certificering. Voor meer adressen zie ook het Centraal Register Techniek voor vakbedrijven en vakspecialisten.

Naam adviesbedrijfStraatnaamPostcodePlaats
Yess Real Estate B.V.Essendijk 723161EGRhoon
WiecsoElse van der Banstraat 233207JASpijkenisse
Enerless B.V.Curieweg 323208KJSpijkenisse
Kleidijk EP adviesKleidijk 76 a3161HJRhoon
Spring op Groen B.V.s-Herenstraat 743155SLMaasland
Namen en adressen van energieadvies bedrijven omgeving Pernis Rotterdam

Uitgelichte vakbedrijven: direct online afspraak inplannen

Direct een afspraak maken? Bijgaand kan je kiezen uit energieadviseurs voor maatwerkadvies energiebesparing in Pernis Rotterdam die meteen voor jouw klaar staan. Klik op de knop om je aanvraag te starten.

Een overzicht van energiebesparende maatregelen

Veel huishoudens willen beginnen met energie besparen. Het is moeilijk waar je moet beginnen. Precies hiervoor is het maatwerkadvies gelanceerd. Je krijgt informatie over allerlei besparingsmogelijkheden voor je huis. Wat voor soort maatregelen kunnen dit zijn? Hieronder introduceren we de meest geschikte verduurzamingsmaatregelen voor je woonhuis. Op deze website lees je ook alles over water-water warmtepomp.

Top-5 voordelen van een energiezuinige woning in Pernis Rotterdam

 1. Verlaging van de energiefactuur: je houd geld over voor andere leuke dingen.
 2. Draag je steentje bij aan een beter milieu: je verkleint jouw CO-2 uitstoot.
 3. Verbeter je binnenklimaat: een warm huis zonder naden en kieren.
 4. Een hogere woningwaarde: kopers kijken steeds meer naar huizen met energielabel A.
 5. Beleef 24/7 een gezonde leefomgeving: slapen in een geweldige luchtkwaliteit.
MaatregelKosten (gemiddeld)Besparing p/jaar
Isoleren van vloer (klik voor meer info)€2100,00€145,00 p/jaar
Hybride warmtepomp€5280,00€835,00 p/jaar
Set 10 zonnepanelen€5050,00€515,00 p/jaar
Zonneboiler 150 liter€3340,00€195,00 p/jaar
Infraroodverwarming (1 paneel)€435,00€27,00 p/jaar
Tochtstrips laten aanbrengen (meer tips) €1250,00€195,00 p/jaar
Kosten en opbrengsten van energiebesparende maatregelen bij normale huizen (+/- 120 m2).

Maatwerkadvies aanvragen voor het verduurzamen van jouw woning!

Bekijk beschikbare adviseurs en maak een afspraak

Energie besparen met woningisolatie

Wil je besparen op energie? Jouw huis isoleren in Pernis Rotterdam is een slimme investering. Aan de hand van het isoleren van deuren, ramen, daken, muren en vloeren verlies je minder warmte in huis. Woningisolatie is een absolute must: je kunt direct besparen op de energiekosten, je hebt een fijn warm huis in de winter, en een koele woning in de zomer, het is duurzaam, het functioneert tevens als een geluidswal en je woning zal in waarde stijgen. Er zijn meerdere subsidies waarvoor jij je kunt aanmelden. Advies: voor arbeid m.b.t. isoleren geldt het laag BTW-tarief (9%) Zo heb je een goede terugverdientijd.

 • Vloerisolatie (vanaf €29,00 per /m2): geen last meer van koude voeten in de winter.
 • Dakisolatie (vanaf €48,00per /m2): verlaagt het E-peil van uw woning.
 • Gevelisolatie (vanaf €99,00per /m2): optimaliseert de thermische schil van je huis.
 • Bodemisolatie (vanaf €23,00per /m2): voor het bestrijden van een muffe lucht in de woning.
 • Spouwmuurisolatie (vanaf €20,50per /m2): wordt vaak gebruikt bij oudere woningen (1920 – 1975).
 • Isolatieglas (vanaf €121,00per /m2): HR++ glas houdt de koele lucht in de zomer beter vast.

Voordelen van een warmtepomp

De warmtepomp is een goede vervanger van de CV- of HR ketel. Hij neemt warmte van warmtebronnen zoals lucht, bodem of het grondwater. Je kunt hierdoor behoorlijk minder gas gaan verbruiken. De keerzijde is dat je meer elektriciteit nodig hebt. Deze hoeveelheid stroom kan gegenereerd worden d.m.v. zonnepanelen (die je misschien al hebt). In de zomerperiode kan de warmtepomp jouw huis ook koelen. Er zijn veel varianten. Globaal heb je de keuze uit een volledig zelfstandige elektrische warmtepomp of een hybride model. Hieronder tref je relevante info over de verschillende systemen.

 • All-electric warmtepomp: is een stand-alone verwarmingsinstallatie en zorgt voor warm tapwater. Dankzij dit systeem kan je dus volledig van het gas af. Het is een relatief duur systeem en het is alleen geschikt voor huizen met een zeer goede isolatie. Je komt het dan ook met name tegen bij nieuwbouw.
 • Hybride warmtepomp Pernis Rotterdam: gunstig geprijsd en wordt veel gekozen voor het verduurzamen van oudere huizen die minder goed geïsoleerd zijn. Het is een aanvulling op jouw HR-combiketel. Je kunt meer dan 2/3 van het gasgebruik beperken.
 • Lucht-lucht warmtepomp: ook te gebruiken als airconditioner.
 • Lucht-water warmtepomp: hebben geen droge luchtpomp nodig, waardoor ze energiezuiniger zijn.
 • Water-water warmtepomp: benodigd een grondboring wat zorgt voor relatief hoge prijs.
 • Bodem-water warmtepomp: werkt met 2 (warmte/koude) warmtebronnen in de grond.

Alles wat je moet weten over zonnepanelen

Door zonnepanelen op je dak te leggen wek je zelf groene stroom op. Een duurzame keuze én jouw energierekening gaat naar beneden. Met een groot subsidie-voordeel, een versoepelde BTW-regeling en/of een tegemoetkoming d.m.v. een groene lening heb je een zeer korte terugverdientijd. Je maakt je op die manier een stuk onafhankelijker t.o.v. energieleveranciers zoals Vattenfall, Essent, Budget Energie, Eneco, Engie & Delta, Vandebron, Oxxio, Powerpeers, United Consumers. Door de salderingsmaatregel kan je jouw verbruik wegstrepen tegen je opbrengst.

 • Zonnepanelen aanschaffen kan tegenwoordig steeds goedkoper. Een uitgebreide set met zo’n 10 panelen kost ongeveer €5.750 en kent een terugverdientijd van zo’n 6 tot 7 jaar.
 • Let wel op de randvoorwaarden: een goed begaanbaar schuin of plat dak met oriëntatie op het zuiden. Dit moet natuurlijk vrij van schaduw zijn. De dakconstructie moet het systeem kunnen dragen.
 • De zonnestroom die je over hebt kan worden teruggeleverd (salderen) aan je stroomleverancier.
 • Ga je zonnepanelen in Pernis Rotterdam laten monteren? Dan betaal je daarover 0% BTW.

Plaats een nieuwe zonneboiler

Een zonneboiler betekent een zonnecollector op het dak en een voorraad- of opslagvat. De zonneboiler is jouw bron voor al het warme tapwater om te douchen en te koken. Kortom: duurzaam en voordelig warm water genereren. Met een zonneboiler bespaar je bijna de helft van het energieverbruik voor warm water. Naast de zonneboiler gebruik je ook nog een hoog rendement ketel of warmtepomp. Een vergunning hoef je niet te regelen en je kunt een royale ISDE subsidie krijgen.

 • Een standaard zonneboiler voor normaal gebruik (vat met 150 liter) is er te bestellen vanaf €3.600 inclusief montage.
 • De zonneboilercombi kan ook woningen verwarmen (met lagetemperatuurverwarming).
 • De ruimte die je nodig hebt op het dak is +/- 3 m2 tot 4 m2.
 • Ook moet er binnen een buffervat geplaatst kunnen worden (vanaf 40cm bij 80 cm).

Wat je moet weten voor de aanschaf van infraroodpanelen

D.m.v. elektrische infraroodpanelen kan een woning gericht verwarmd worden. Handig voor bijv. de woonkamer of slaapkamer. De lucht in de ruimte wordt niet verwarmd. Deze stralingswarmte geeft dus lokale warmte. De warmtepanelen zijn een ideale oplossing als bijverwarming. Wat dit zo prettig maakt is: geen verstoring van de luchtcirculatie, een milieuvriendelijk energieverbruik, het is vrij gemakkelijk (zelf) te plaatsen en ze hebben een stijlvolle uitstraling.

 • Infraroodverwarming is vooral geschikt als bijverwarming in de woonkamer.
 • Wanneer een woning compleet is geïsoleerd kan IR-verwarming soms zelfs als hoofdverwarming fungeren.
 • De prijzen van warmtepanelen komen uit op zo’n €180,00 tot €550,00 per paneel.

Handige energiebespaartips

Behalve de bovenstaande energiebesparende maatregelen kennen we nog veel meer praktische energiebespaar adviezen in Pernis Rotterdam. In het gedeelte hieronder tref je een overzicht met krachtige en goedkope duurzame oplossingen die vrij makkelijk zijn toe te passen.

 • Mechanische ventilatie: buitenlucht verontreiniging wordt verminderd door lucht rond te blazen.
 • Ventilatie met warmteterugwinning (WTW): een stil en zuinig systeem waarmee je ook energie bespaart.
 • Waterbesparende douchekop: bespaar water en energie onder de douche.
 • Radiatorfolie: zorgt ervoor dat warmte niet verloren gaat in de muren.
 • LED-lampen: LED-verlichting produceert geen ultraviolette straling, wat schadelijk kan zijn voor de ogen.
 • Elektrisch koken: energiezuinig en comfortabel koken op een inductiekookplaat
 • Slimme thermostaat: vanaf elke plek eenvoudig jouw verwarming bedienen.
 • Energielabel huishoudelijke apparatuur: koop uitsluiten nog producten met minimaal een A+ label.

Krijg het beste persoonlijk energieadvies in Pernis Rotterdam!

Regel een adviesgesprek en zoek uit hoe jij jouw woning duurzamer maakt

Energielabel Pernis Rotterdam: hoe kan ik dat aanvragen?

Dit maatwerkadvies voor energiebesparing bevat duurzame investeringen die goed uitvoerbaar zijn om je woning te verduurzamen. Het concept plan laat woningeigenaren ook zien wat het woning energielabel van je pand is. Het woninglabel toont hoe energiezuinig jouw woning is. Gunstige labels zijn energielabel A, B en C. Heb jij nadat het advies is uitgebracht verdere verduurzamingsopties toegepast? Of ga je jouw woning verhuren of verkopen of wil je kijken of je een lagere hypotheekrente kunt krijgen? Het is dan aan te raden om de woning opnieuw te laten keuren. Een erkende energie inspecteur analyseert de woning en checkt de totale energie (gas en elektriciteit) die noodzakelijk is voor warm water, CV, koeling en ventilatie. Je kunt dan rekenen op een energielabel A++++, A of een minder duurzame B oplopend tot G.

 • Het label toont hoe zuinig en woning is ten opzichte van vergelijkbare huizen.
 • Dit label is verplicht voor woningen die in de verkoop of verhuur gaan.
 • Een milieuvriendelijk energielabel zal de woningwaarde zeker stimuleren. In sommige gevallen is er zelfs een duurzaamheidskorting op de hypotheekrente mogelijk.

Bekijk duurzaamheidssubsidies in Pernis Rotterdam

Bestaande woningen in Provincie Zuid-Holland moeten het energieverbruik minderen en op termijn volledig los van het gas. Men kan hiervoor gebruik maken van (ISDE) subsidies en aantrekkelijke energiebespaarleningen Wil je een subsidie aanvragen? Dan is het maatwerkadvies een verplichting! Onderstaand vind je een overzicht met de meest actuele subsidieregelingen duurzame energie in Pernis Rotterdam.

 • Subsidie voor isoleren: ontvang tot max. 30% van de investering voor het uitvoeren van isolatiewerkzaamheden aan wanden, ramen, gevel, (spouw)muur, vloer.
 • Voor de arbeid die komt kijken bij isolatie is er een extra aantrekkelijk BTW-tarief van 9%.
 • Investeringssubsidie duurzame energie (ISDE): geschikt voor een warmtepomp, zonneboiler of aansluiting op een warmtenet in juni 2024.
 • Voor het aankopen van zonnepanelen is er een extra gunstige BTW-regeling (0%).
 • Het energieloket gemeente Rotterdam heeft mogelijker zelf ook nog lokale subsidiepotjes of andere duurzaamheidsleningen. Via de energiesubsidiewijzer Rotterdam vind je alle beschikbare financiële regelingen.

Energiebespaarlening Pernis Rotterdam vergelijken in juni 2024

De goedkoopste manier om verduurzamingsmaatregelen te realiseren is door dit te betalen met eigen geld. Kan of wil je geen spaargeld uitgeven? Dan kan je het heel voordelig lenen. Voor ieder huishouden is er een geschikte duurzame lening te vinden. Hieronder vind je meer informatie (ook voor andere regio’s zoals Poortugaal, Vondelingenplaat en Rozenburg).

 • Energiebespaarlening Warmtefonds: een speciale lening waarmee eigenaren van een woning energiebesparende investeringen kunnen financieren.
 • Duurzaamheidslening van Stimuleringsfonds Volkshuisvesting voor Nederlandse gemeenten (SVn): stimuleringslening aantrekkelijk voor warmtepompen, zonneboilers, vloerisolatie, spouwmuurisolatie, gevelisolatie, zonnepanelen.
 • Energiebespaarhypotheek: een financiering tot bedragen van €25.000 voor huiseigenaren die een bouwdepot nodig hebben voor een duurzame verbouwing.
 • Gebouwgebonden financiering (GGF): een speciale lening die hoort en blijft bij de woning (wordt de komende jaren uitgerold).
 • Duurzame monumenten lening: wordt verstrekt aan eigenaren van monumenten die willen verduurzamen (bekijk voorwaarden op de website van de gemeente Rotterdam.
 • Pas je eigen hypotheek aan: breid je bestaande financiering uit.

FAQ: vragen en antwoorden over energie besparen in Pernis Rotterdam

Wat is maatwerkadvies energiebesparing Pernis Rotterdam?

Dit energie maatwerkadvies Pernis Rotterdam is een besparingsrapport met aanbevelingen voor het verduurzamen van je huis die je ook terug kunt vinden in de maatregelenlijst van het Nationaal Warmtefonds. Je kunt denken aan het isoleren van het dak of gevel, een warmtepomp installatie laten monteren of het neerleggen van zonnepanelen op je dak. Dit besparingsplan komt per maatregel met de verwachte kosten en wat de opbrengsten zijn. Een persoonlijk energieadvies biedt een uitkomst voor alle particuliere woningeigenaren die hun woning gasloos willen gaan verwarmen en dit willen financieren met een subsidie.

Geldt er een verplichting voor dit energierapport?

Ja, een actueel maatwerkadvies is noodzakelijk wanneer je een duurzaamheidssubsidie wilt aanvragen. Wil je jouw huis verder isoleren met subsidie, of kijk je specifiek naar investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE) voor een volledig elektrische warmtepomp of aansluiting op een regionaal warmtenet? Voor deze situaties is dit document vereist. Zonder maatwerkadvies kan je de meeste subsidies niet aanvragen. Ga je energiebesparingsmaatregelen treffen met een groene lening of met spaargelden? Ook dan is een maatwerkadvies absoluut interessant. Het stelt bloot welke alternatieven jouw woning duurzamer kunnen maken. Middels dit advies kan je vervolgens zelf relevante bedrijven inschakelen.

Wat zijn de gemiddelde kosten van een energiebesparingsrapport?

De kosten van het advies op maat komen tot stand op basis van huistype, het woonoppervlakte en de betrokken adviseur. De gemiddelde prijs bedraagt tussen de €205,00 tot en met €340,00. Voor een standaard huis betaal je ongeveer €270,00. Het is verstandig om offertes van ervaren (BRL9500-02) energieadviseurs in Pernis Rotterdam te overwegen.

Kan een VvE een energiescan laten doen?

Ja, de Vereniging van Eigenaren (VvE) mag in samenspraak met de leden contact opnemen voor een maatwerkadvies energiebesparing. Zo kan men gezamenlijk CO2 besparende maatregelen doorvoeren. Eventueel in combinatie met Subsidie energiebesparing eigen huis (SEEH) en Subsidie verduurzamen voor verenigingen van eigenaars (SVVE). De energiedeskundige komt langs voor een complete inspectie van het pand. Het inspectiebureau informeert bij de eigenaren het wensenlijstje om het complex duurzamer te maken. Daarna krijgt de VvE het definitieve energieadvies voor de energieprestaties van het pand. Bewoners vinden hier ook de geschatte prijzen en de geraamde terugverdientijd.

Is maatwerkadvies utiliteitsbouw ook beschikbaar?

Ook zakelijk gezien ben je nieuwsgierig hoe je de energieprestaties van jouw kantoor of bedrijfspand kunt versterken. Het zogenaamde energieprestatieadvies (EPA) is een EPA-maatwerkadvies in Pernis Rotterdam voor gebouweigenaren. Het utiliteitsbouw onderzoek toont aan bouwkundige en installatietechnische verbetermaatregelen van een bedrijfspand of kantoor Een groenere energieprestatie geeft lagere energiekosten, een beter comfort voor de werknemers, extra voordeel op de milieubelasting en een groener imago. De NTA 8800 is een nieuwe manier om de energieprestaties van utiliteitsbouw te berekenen. De Energie Investeringsaftrek (EIA) betekent: een interessante zakelijke subsidieregeling waarmee een premie verkregen kan worden voor het energieadvies voor bedrijven en voor de implementatie van de duurzame oplossingen. Ga naar de website van het RVO voor de voorwaarden.

Plaats een reactie