Maatwerkadvies aanvragen
• Deskundige specialisten aan huis
• Duidelijke energiebesparing adviezen
• Geschikt voor subsidie-aanvragen of lening


INSPECTIE INPLANNEN

Maatwerkadvies Energiebesparing Poortugaal

Wil je jouw energierekening graag terugdringen? Er zijn veel opties, waar begin in? Kan ik het beste eerst isoleren, een warmtepomp installatie laten aanleggen of zonnepanelen op het dak leggen? Een Energiebesparing Maatwerkadvies Poortugaal geeft antwoord op veel van je vragen. Je plant een afspraak met de energieadviseur voor doelgericht advies en zoekt uit de diverse opties. Het energierapport is heel specifiek en geeft aan welke investeringen jouw energierekening direct doen dalen en het binnenklimaat verbeteren. In het verduurzamingsrapport bieden ze uitvoerig de totale kosten en het rendement van de populaire verduurzamingsopties. Het rapport is aan te raden voor alle particuliere woningeigenaren en is zelfs een verplichting als je subsidie wilt aanvragen.

 • Het maatwerkadvies toont aan welke opties jouw woning energie-efficiënter kunnen maken.
 • Een gekwalificeerde duurzaamheidsadviseur komt bij je thuis de woning opnemen.
 • Hij verstrekt een energieplan met alle mogelijk interessante maatregelen die je kan laten uitvoeren.
 • Investeer bijv. in: warmtepomp plaatsen, ventileren met WTW, infraroodpanelen, zonneboiler laten plaatsen, woningisolatie.
 • Per duurzaamheidsmaatregel lees je de verwachte kosten, de opbrengsten en de totale terugverdientijd.
 • Voor de uitvoering van het energierapport moet je zelf de benodigde bedrijven benaderen.
 • Deze unieke maatwerkadvies energiebesparing rapportage is een minimale vereiste in 2023 voor woningeigenaren in Poortugaal die hun huis willen vergroenen en daarbij gebruik willen maken van een subsidie.
maatwerkadvies-energiebesparing-poortugaal

Energieadvies: samen naar lagere energiekosten

Maatwerkadvies energiebesparing (voorheen Energieprestatieadvies (EPA)) is een energiebesparingsadvies voor woningeigenaren, VvE’s en bedrijfspanden dat concrete handvatten geeft om een gebouw energieneutraal te maken en zodoende de energiekosten te reduceren In het advies staat dus heel concreet aangegeven welke maatregelen je kunt nemen, wat de totale investering is, en binnen hoeveel jaar je het terugverdient. Daarbij kan er gekozen worden voor maatregelen als onder andere warmtepomp, HR++ glas, zonneboiler, dakisolatie, vloerisolatie, spouwmuurisolatie. Gelukkig heb je het zo geregeld. Een expert op het gebied van energie komt op locatie langs om je persoonlijke wensen door te nemen. Deze vakman loopt door de woning en rekent uit welke energiebesparingsmaatregelen jij het beste kunt laten uitvoeren. Jij ontvangt een rapport met een overzichtelijke weergave van de energiebesparingsmaatregelen. In het advies tref je ook een raming van de kosten en de verwachte besparing. Belangrijk: Elke maatwerkadviseur is een keur-expert en verkoopt zelf geen energiebesparende maatregelen. Het advies geeft je vaak ook inzicht in het energielabel.

Let op: Ga je jouw huis verduurzamen, en heb je hiervoor een subsidie nodig? Je moet dan altijd een maatwerk energiebesparingsadvies laten uitvoeren. Dit rapport moet zijn geschreven door een betrouwbare energiedeskundige. Gecertificeerde en onpartijdige energieadviseurs tref je op de website centraalregistertechniek.nl. Een BRL9500 certificaat maakt een bedrijf betrouwbaar.

Maatwerkadvies energiebesparing aanvragen in Poortugaal (juli 2024)

Wil jij ook graag gebruik maken van een subsidie om je huis te vergroenen? Het maatwerkadvies is dan verplicht. Dit besparingsplan helpt je op weg met innovatieve duurzaamheidsmaatregelen die toepasbaar zijn op jouw huis. Bijvoorbeeld het vervangen van (HR++) glas, buitenmuurisolatie met PUR en het installeren van zonnecellen. In de box hieronder bieden we inzicht in de te nemen stappen.

In 5 stappen je energierapport aanvragen

 1. Zoek een energieadviseurs

  Het maatwerkrapport wordt opgesteld door een betrouwbare energie-specialist. Gediplomeerde energie experts kan je vergelijken op de website centraalregistertechniek.nl maar ook via dit platform. Vraag ook eens rond in je eigen kenniskring. Let op: selecteer zeker een adviseur die werkt volgens de BRL9500-02 richtlijnen.

 2. Offertes aanvragen en bekijken

  Een gepersonaliseerd advies komt niet zonder kosten. Adviseurs kunnen zelf bepalen wat de tarieven zijn. Het is slim om minimaal 2 offertes op te vragen van BRL9500-02 gecertificeerde maatwerkadviesbureaus. Geef je behoeften duidelijk aan. Wil je aan de slag met het isoleren van je huis, of wil je ook weten hoe je jouw huis gasloos kunt verwarmen? Ga je alle werkzaamheden overlaten aan een bedrijf, of doe je dit zelfstandig? Wees zo nauwkeurig als je kunt. Het kiezen van de beste adviseur gaat dan een stuk eenvoudiger.

 3. Woningcheck vooraf

  De bijeenkomst is bepaald? Een goede voorbereiding is belangrijk. Check dan eerst de bespaarcheck op verbeterjehuis.nl. Via deze website kom je stap-voor-stap tot een weergave met werkzaamheden waar je mee kunt starten. Dit is inclusief de kosten en opbrengsten. Dit is 100% kosteloos en is ideaal als startpunt voor een adviesgesprek met de energiecoach in Poortugaal.

 4. Het energierapport laten opstellen

  De energie expert komt langs en checkt welke investeringen doeltreffend zijn. Op basis van zijn bevindingen ontvang je een goed energieplan inclusief de voorgestelde energiebesparende maatregelen voor jouw woonhuis. Voor elke energiemaatregel beschrijven ze details zoals de investering, de jaarlijkse besparing en de geschatte terugverdientijd. Vaak wordt er een moment gepland om het rapport gezamenlijk door te nemen. Bij deze afspraak kan je inhoudelijk net wat meer informatie krijgen.

 5. Vakbedrijven zoeken

  Een energiedeskundige kan niet alle bouwkundige vragen beantwoorden (dan moet je een bouwkundige keuring in Poortugaal laten uitvoeren). Deze erkende vakman geeft tips over hoe jij je woning verder kan vergroenen en gas en stroom kunt besparen. Voor het invullen van het energieplan moet je contact leggen met een aannemer. Zoek daarom contact met isolatie-deskundigen en professionele installateurs. Vraag of ze bij je aan huis kunnen komen om je woning te bekijken en op te meten. Je kunt eventueel overleggen of het adviesbureau daarbij aanwezig wil zijn.

Welke energiebesparende maatregelen zijn goed voor mijn woning?

Check energieadviseurs en bespaar op jouw energielasten!

Energieadviseur Poortugaal vergelijken

Het maatwerkadvies energiebesparing moet je laten opstellen door een ervaren energieadviseur. Het is beter om een adviesbedrijf rondom je woonplaats te contacteren. Zij hebben ervaring met plaatselijke woningmarkt, en de voorrijkosten zijn dan vaak laag. In de onderstaande tabel doorzoek je adres-informatie van kwalitatieve maatwerkadviseurs die een rapport kunnen opstellen voor woningen in de gemeente Albrandswaard. Wees er zeker van dat ze in het bezit zijn van een BRL9500-02-certificaat. Veel bedrijven kun je ook vinden via het Centraal Register Techniek voor vakbedrijven en vakspecialisten.

Naam adviesbedrijfStraatnaamPostcodePlaats
Yess Real Estate B.V.Essendijk 723161EGRhoon
WiecsoElse van der Banstraat 233207JASpijkenisse
Enerless B.V.Curieweg 323208KJSpijkenisse
Kleidijk EP adviesKleidijk 76 a3161HJRhoon
Spring op Groen B.V.s-Herenstraat 743155SLMaasland
Tabel met energieadvies bedrijven actief in de regio Poortugaal

Uitgelichte experts: direct online afspraak inplannen

Wil je meteen een adviseur spreken? Bijgaand tonen wij energieadviseurs voor maatwerkadvies energiebesparing in Poortugaal die direct tot je beschikking zijn. Klik op de button om een contactmoment in te plannen.

Gids voor energiebesparende maatregelen

Veel woningeigenaren willen beginnen met energie besparen. Maar je kunt je geld maar 1 keer uitgeven. Daarvoor is het maatwerkadvies bedacht. Je ontvangt een goed advies over alle mogelijke bespaarmogelijkheden. Misschien ben je op voorhand benieuwd wat voor maatregelen er dan in zo’n rapport staan. In deze gids kan je aan de slag met de belangrijkste vergroeningsmaatregelen voor je woonruimte. Bekijk tevens meer informatie over warmtepomp.

Top-5 voordelen van een energiezuinige woning in Poortugaal

 1. Een gunstigere energierekening: maandelijks minder betalen voor energie.
 2. Een milieubewuste keuze: jouw CO-2 uitstoot gaat fors omlaag.
 3. Een aantrekkelijk binnenklimaat: verhoog je wooncomfort.
 4. De waarde van jouw woning stijgt: een woning met Energielabel A is meer waard.
 5. Zorg voor een gezonde leefomgeving: de hele woning voorzien van prima luchtkwaliteit.
MaatregelTarieven (gemiddeld)Besparing p/jaar
Bodemisolatie (meer over woningisolatie)€1740,00€140,00 p/jaar
All-electric warmtepomp€10700,00€615,00 p/jaar
Zonnepanelen (10 stuks)€5300,00€510,00 p/jaar
Zonneboiler 4 pers. €3195,00€190,00 p/jaar
Infraroodpanelen (1 paneel)€445,00€35,00 p/jaar
Inductie kookplaat (bekijk meer tips) €470,00€36,00 p/jaar
Kosten en baten van diverse energiebesparende maatregelen bij standaard huizen (+/- 115 m2).

Maatwerkadvies opvragen voor direct energie besparen!

Bekijk maatwerkadviseurs en begin vandaag nog

Besparen dankzij woningisolatie

Wil je besparen op energie? Je huis isoleren in Poortugaal is een hele goede keuze. Aan de hand van het isoleren van deuren, ramen, daken, muren en vloeren blijft de warmte in huis. Woningisolatie is essentieel: je bespaart op de maandelijkse energiekosten, je geniet van meer comfort in huis, je stoot minder CO-2 uit, het functioneert tevens als een geluidswal en je woning zal in waarde stijgen. Er zijn verschillende subsidies beschikbaar. Goed om te weten: voor de arbeidskosten rondom isoleren geldt het extra lage BTW-tarief (9%) Zodoende is de terugverdientijd optimaal.

 • Vloerisolatie (vanaf €28,50 per /m2): verhoogt de thermische isolatie van een ruimte.
 • Dakisolatie (vanaf €46,00per /m2): een geïsoleerd dak houdt de warmte binnen in de winter.
 • Gevelisolatie (vanaf €85,00per /m2): vermindering van het risico op vochtproblemen.
 • Bodemisolatie (vanaf €20,00per /m2): minder penetratie van vocht en kou in de vloer.
 • Spouwmuurisolatie (vanaf €18,50per /m2): eenvoudig te installeren en vereist geen lange voorbereiding.
 • Isolatieglas (vanaf €120,00per /m2): HR++ glas bij het verminderen van de kans op schimmelvorming.

Woning verwarmen met een warmtepomp

Een warmtepomp levert je veel voordeel op i.v.m. de CV- of HR ketel. Het vangt warmte op uit natuurlijke warmtebronnen. Dit maakt dat je flink minder gas gaat gebruiken. Houd er rekening mee dat je wel meer elektriciteit gaat gebruiken. Jouw stroom kan je genereren met innovatieve zonnepanelen. In de zomer is de warmtepomp ook in staat om te koelen. Er zijn veel varianten. Globaal heb je de keuze uit een volledig zelfstandige elektrische warmtepomp of een hybride warmtepomp. In de opsomming hieronder tref je praktische details over de verschillende soorten.

 • All-electric warmtepomp: geeft een een constante comfortabele temperatuur en maakt het tapwater warm. Je kunt dan helemaal van het gas af. All-electric is vrij prijzig, en het werkt alleen bij zeer goede isolatie. In nieuwbouw-huizen kom je het veel tegen.
 • Hybride warmtepomp Poortugaal: een relatief goedkoop systeem en wordt veel gekozen voor het verduurzamen van woningen die minder goed geïsoleerd zijn. Werkt samen met de HR-combiketel. Je verbruikt iets meer stroom, maar je gasverbruik kan met 70% omlaag.
 • Lucht-lucht warmtepomp: gebruikt warme ventilatielucht als bron.
 • Lucht-water warmtepomp: milieuvriendelijk omdat ze geen schadelijke stoffen uitstoten.
 • Water-water warmtepomp: in staat om de woning in de zomer ook te koelen.
 • Bodem-water warmtepomp: mag niet overal geplaatst worden (i.v.m. grondboringen).

Laat eigen zonnepanelen plaatsen

Via zonnepanelen wek je zelf groene stroom op. Een duurzame keuze en je bespaart flink op de energiekosten. Met een groot subsidie-voordeel, 0% BTW op aanschaf zonnepanelen en/of eventueel een gunstige groene lening verdien je jouw panelen vaak binnen 6 of 7 jaar terug. Doordat je zelf jouw stroom opwekt ben je minder afhankelijk van energieleveranciers zoals Budget Energie, Vattenfall, GreenChoice, Engie, Eneco of United Consumers, Enegiedirect.nl, Vandebron, Oxxio, Powerpeers. Door het principe van salderen kan je jouw verbruik wegstrepen tegen je opbrengst.

 • Zonnepanelen zijn relatief goedkoop. Een uitgebreide set met zo’n 10 panelen laat je al plaatsen vanaf €5.150 en heb je terugverdiend binnen 6 a 7 jaar.
 • Voor een goede werking geldt: er moet ruimte zijn om de set te plaatsen op het dak met (het liefst) zuidelijke oriëntatie. Het schaduweffect moet beperkt zijn. Een sterke dakconstructie is essentieel.
 • Heb je meer zonnestroom productie dan verbruik? Dan kan je salderen (salderen/terugleveren aan je energieleverancier).
 • Ga je zonnepanelen in Poortugaal bestellen? Dan betaal je geen BTW.

Ervaar het gemak van een zonneboiler

Een zonneboiler is één of meer zonnecollectoren op het dak een voorraadvat en een naverwarmer. Het systeem levert snel warm tapwater in keuken, badkamer en eventueel voor de verwarming. Je verwarmt dus water met de energie van de zon. Door te investeren in een zonneboiler realiseer jij een besparing van wel 50% van het gasverbruik voor warm water. Je gebruikt het in combinatie met een gasgestookte ketel of warmtepomp. De gemeente verstrekt hiervoor altijd een vergunning en doorgaans kan je een mooie ISDE subsidie krijgen.

 • Een standaard zonneboiler voor een familie (200 liter vat) komt uit op ongeveer €3.050 (incl. installatiewerk).
 • Met de zonneboilercombi kan je de woning ook verwarmen.
 • De ruimte die je nodig hebt op het dak is vaak zo’n 3 m2 tot 4 m2.
 • Ook moet er binnen een buffervat geplaatst kunnen worden (vanaf 40cm bij 80 cm).

Het gemak van infraroodpanelen

D.m.v. elektrische infraroodpanelen kan je specifiek een ruimte in huis verwarmen. Ideaal voor in een hobbyruimte of badkamer. De panelen verwarmen niet de lucht, maar specifiek mensen en objecten. Veel mensen ervaren stralingswarmte als erg prettig. De warmtepanelen zijn perfect voor de bijverwarming. Het biedt vele voordelen: er vindt geen luchtcirculatie plaats, minimaal energieverbruik, het is eenvoudig te installeren en ze kunnen mooi in je interieur verwerkt worden.

 • Infraroodverwarming is ideaal om een korte tijd een ruimte te verwarmen.
 • Indien een kamer goed is geïsoleerd kan je IR-verwarming ook als hoofdverwarming inzetten.
 • De prijsindicaties van warmtepanelen zijn afhankelijk van merk, type en vermogen. Houd rekening met €195,00 – €375,00 per IR-paneel.

Praktische energiebespaartips

In aanvulling op de genoemde energiebesparende maatregelen delen we nog graag meer energiebespaar adviezen in Poortugaal. Onderstaand kan je aan de slag met een overzicht met handige en gunstig geprijsde duurzame oplossingen die je vrij eenvoudig kunt toepassen.

 • Mechanische ventilatie: vermindert de kans op luchtwegproblemen, zoals astma en allergieën.
 • Ventilatie met warmteterugwinning (WTW): 24 uur per dag een gezond binnenklimaat in huis.
 • Waterbesparende douchekop: bespaar op waterkosten en op de energierekening.
 • Radiatorfolie: een milieuvriendelijke oplossing om warmte vast te houden.
 • LED-lampen: LED-verlichting geeft geen flikkeringen, wat het licht comfortabeler maakt.
 • Elektrisch koken: de inductiekookplaat is een goedkoop alternatief voor het gasfornuis.
 • Slimme thermostaat: vanaf elke plek eenvoudig jouw verwarming bedienen.
 • Energielabel huishoudelijke apparatuur: lagere CO2-uitstoot met een A+ apparaat.

Direct persoonlijk energieadvies in Poortugaal!

Plan een adviesgesprek in en check hoe je kunt besparen op de energie

Energielabel Poortugaal: hoe kan ik dat aanvragen?

Dit maatwerkadvies voor energiebesparing bevat maatregelen die geschikt zijn om te besparen op de energielasten. Het rapport bespreekt ook wat het woning energielabel van je pand is. Het woninglabel vertelt hoe gunstig je huis nu is qua energiezuinigheid. Gunstige labels zijn energielabel A, B en C. Heb je na een woninginspectie jouw huis laten verduurzamen? Of ga je jouw woning verhuren of verkopen of wil je een scherpe hypotheekrente? Dan is het doorgaans noodzakelijk om een herziend energielabel op te vragen. Een erkende energie inspecteur doet een grondige check en bekijkt de benodigde gas en elektriciteit om de woning te verwarmen en warm water te genereren. Op basis hiervan krijg je bijvoorbeeld energielabel A++++, A of een juist B (redelijk zuinig) tot G (zeer onzuinig).

 • Het label laat kopers en huurders zien hoe zuinig en woning is ten opzichte van vergelijkbare huizen.
 • Dit duurzaamheidslabel is verplicht voor huizen die te koop of te huur worden aangeboden.
 • Een groen energielabel zal de woningwaarde zeker stimuleren. Mogelijk heb je recht op een duurzaamheidskorting op je hypotheekrente.

Woning verduurzamen: bekijk subsidies in Poortugaal

Praktisch alle huis in Provincie Zuid-Holland moeten een stuk duurzamer worden en – in het meest ideale geval – van het gas af. Hiervoor zijn diverse (ISDE) subsidies en energiebespaarleningen met een gunstige rente. Wil je gebruik maken van zo’n subsidie? Dan is het maatwerkadvies een verplichting! In het gedeelte hieronder verstrekken we praktische informatie over de meest actuele subsidieregelingen duurzame energie in Poortugaal.

 • Subsidie voor isoleren: krijg tot maximaal 30% terug van de onkosten voor voor isolatiewerk aan (spouw)muur, ramen, dak, gevel, wanden.
 • Voor arbeidsloon bij isolatie geldt het lage BTW-tarief van 9 procent.
 • Investeringssubsidie duurzame energie (ISDE): relevant voor een warmtepomp, aansluiting op een warmtenet of een zonneboiler in juli 2024.
 • Voor het installeren van zonnepanelen een versoepelde BTW-regeling (0%).
 • Het energieloket gemeente Albrandswaard hanteert mogelijk nog extra plaatselijke subsidiemogelijkheden of andere energiebespaarleningen of stimuleringsleningen. Via de energiesubsidiewijzer Albrandswaard vind je overzichtelijk alle opties op een rijtje.

Energiebespaarlening Poortugaal aanvragen in juli 2024

De goedkoopste manier om verduurzamingsmaatregelen te realiseren is door het gebruiken van eigen geld. Beschik je niet over voldoende spaargeld? Dan kan je het heel voordelig lenen. Voor elke situatie is er wel een passende duurzame lening. In het stukje wat volgt vind je aanvullende informatie (ook toepasbaar voor woningen in bijv. Maasland, Rozenburg en Rhoon).

 • Energiebespaarlening Warmtefonds: een voordelige lening waarmee particulieren en VvE’s hun woning kunnen verduurzamen.
 • Duurzaamheidslening van Stimuleringsfonds Volkshuisvesting voor Nederlandse gemeenten (SVn): stimuleringslening geschikt voor dakisolatie, gevelisolatie, vloerisolatie, zonneboilers, warmtepompen, spouwmuurisolatie.
 • Energiebespaarhypotheek: met een maximaal leenplafond van €25.000 voor huiseigenaren die geen gebruik kunnen maken van het bestaande aanbod.
 • Gebouwgebonden financiering (GGF): een speciale lening die vast zit aan het huis (helaas nog niet beschikbaar).
 • Duurzame monumenten lening: voor mensen die hun rijksmonument willen verduurzamen (bekijk voorwaarden op de website van de gemeente Albrandswaard.
 • Kies voor het ophogen van je hypotheek: je kunt extra geld lenen wanneer je dit nodig hebt voor verduurzaming.

FAQ: belangrijke vragen omtrent energie besparen in Poortugaal

Wat is maatwerkadvies energiebesparing Poortugaal?

Een energie maatwerkadvies Poortugaal is een adviesrapport met suggesties voor het energiezuinig maken van je woning die je ook terug kunt vinden in de maatregelenlijst van het Nationaal Warmtefonds. Je kunt denken aan het isoleren van dak, gevel, muren of vloer, het installeren van een warmtepomp of het genereren van eigen elektriciteit middels zonnepanelen. Dit energieadvies bespreekt per maatregel een kostenbegroting en de geraamde terugverdientijd. Dit persoonlijk energieadvies is relevant voor alle particuliere woningbezitters die hun woning zuiniger willen maken en hierbij een subsidie moeten aanvragen.

Wordt het verplicht om een energierapport aan te vragen?

Ja, het is erg belangrijk om een maatwerkadvies te bezitten als je een duurzaamheidssubsidie aanvraagt. Ga je jouw woning isoleren met subsidie, of lijkt de investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE) je wel wat voor een zonneboiler of aansluiting op een plaatselijk warmtenet? Dan is dit plan een must. Zonder maatwerkadvies ontvang je geen subsidie. Wil je jouw huis energiezuinig maken een groene lening of met eigen geld? Ook dan is het maatwerkadvies beslist iets om te overwegen. Het stelt bloot welke opties jouw energierekening doen dalen. Door gebruik te maken van dit adviesplan wordt het wat makkelijker om een kloppende offerte aan te vragen.

Wat zijn de gemiddelde kosten van een energiebesparingsrapport?

De exacte kosten van het advies op maat hebben te maken met huistype, de omvang van de woning en de adviseur die het werk uitvoert. Het gemiddelde tarief ligt tussen de €180,00 tot ongeveer €285,00. Voor een standaard huis kost het hele traject ongeveer €260,00. Het is verstandig om offertes van gediplomeerde (BRL9500-02) energieadviseurs in Poortugaal te overwegen.

Is deze energiescan ook geschikt voor VvE?

Ja, jouw Vereniging van Eigenaren (VvE) kan in overeenstemming met de leden het maatwerkadvies energiebesparing laten opstellen. Zodoende kan men collectief CO-2 besparende maatregelen laten doorvoeren. Bekijk ook Subsidie energiebesparing eigen huis (SEEH) en Subsidie verduurzamen voor verenigingen van eigenaars (SVVE). De specialist doet een grondige inspectie van het hele pand. Het keuringsbureau checkt bij bewoners wat ze zelf vinden dat moet worden aangepast om het complex duurzamer te maken. De VvE krijgt dan een energieadvies voor de energieprestaties van het pand. Bewoners worden op de hoogte gebracht van de geschatte prijzen en de uiteindelijke terugverdientijd.

Is er ook iets voor maatwerkadvies utiliteitsbouw?

Ook zakelijk gezien wil je alles weten over hoe jij de energieprestaties van een kantoor, bedrijfsgebouw of pand kunt versterken. Het speciale energieprestatieadvies (EPA) is een EPA-maatwerkadvies in Poortugaal voor gebouwen. Het utiliteitsbouw onderzoek gaat in op bouwkundige en installatietechnische verbetermaatregelen van je kantoor of bedrijfspand Een versterkte energieprestatie zorgt voor lagere maandelijkse energielasten, een aangenaam binnenklimaat, korting op de milieubelasting en een innovatieve uitstraling. De NTA 8800 is nieuwe methode om energieprestatie van gebouwen in kaart te brengen. De Energie Investeringsaftrek (EIA) betekent: een interessante zakelijke subsidieregeling waarmee een premie verkregen kan worden voor het energieadvies voor bedrijven en het uitvoeren van de maatregelen. ZIe ook RVO.nl om dit aan te vragen.

Plaats een reactie