Maatwerkadvies aanvragen
• Deskundige specialisten aan huis
• Duidelijke energiebesparing adviezen
• Geschikt voor subsidie-aanvragen of lening


INSPECTIE INPLANNEN

Maatwerkadvies Energiebesparing Rhoon

Besparen op de energierekening? Het is niet altijd duidelijk waar je het beste kunt beginnen. Begin ik met woningisolatie, een warmtepomp installatie laten aanleggen of zonnepanelen op het dak leggen? Het deskundige Energiebesparing Maatwerkadvies Rhoon is daarvoor in het leven geroepen Een energieadviseur komt thuis langs voor het energiebesparingsadvies en verkent wat er mogelijk is. Het onderzoek geeft inzicht in welke investeringen een energiebesparing realiseren en het energielabel verbeteren. In het maatwerkrapport delen ze uitgebreid de kosten en baten van de getoonde investeringsopties. Het maatwerkrapport is bedoeld voor alle particuliere huizenbezitters en is vaak verplicht bij een duurzaamheidssubsidie.

 • Een maatwerkadvies laat jouw zien welke energiebesparende maatregelen jouw woning energie-efficiënter kunnen maken.
 • Een objectieve duurzaamheidsadviseur brengt een bezoek voor een goed advies.
 • Uiteindelijk krijg je een verduurzamingsrapport met alle verduurzamingsmaatregelen die jouw woning naar een hoger niveau tillen.
 • Overweeg bijv.: woningisolatie, warmtepomp plaatsen, zonneboiler laten plaatsen, infraroodpanelen, ventileren met WTW.
 • Per optie check je het financiële plaatje, de opbrengsten en de uiteindelijke terugverdientijd.
 • Voor de uitvoering van het rapport moet je zelf contact opnemen met bedrijven in de buurt.
 • Een speciale maatwerkadvies energiebesparing rapportage is een minimale vereiste in 2023 voor woningeigenaren in Rhoon die hun woninglabel willen verbeteren en daarbij in aanmerking willen komen voor een duurzaamheidssubsidie.
maatwerkadvies-energiebesparing-rhoon

Energieadvies: inzicht in de energiekosten

Maatwerkadvies energiebesparing (vroeger Energieprestatieadvies (EPA)) is een deskundig advies voor woningen en bedrijfspanden dat helpt om een gebouw energieneutraal te maken en derhalve de energierekening te beperken. In het plan staat dus heel concreet aangegeven welke energiebesparende maatregelen geschikt zijn, wat wat de financiële implicaties zijn, en wat de totale besparing is. Hiervoor kan er gekozen worden voor maatregelen als onder andere dakisolatie, warmtepomp, HR++ glas, infraroodpanelen, zonneboiler, vloerisolatie. Het werkt heel eenvoudig. Een energieadviseur komt langs voor inspecties en om een goed advies te kunnen geven. Deze expert doet een grondige analyse en zoekt uit welke energiebesparingsmaatregelen mogelijk geschikt zijn. Het rapport bevat informatie en een overzicht met een volledig schema met alle verduurzamingsmaatregelen. Het rapport omvat ook een begroting van de kosten en tevens een rendements-weergave. Let op: Iedere maatwerkadviseur is onpartijdig en zal niet zelf offertes leveren voor renovaties. Het document geeft ook aan wat het energielabel van de woning is.

Update: Ga je je woning uitrusten met energiebesparende apparatuur, en wil je een subsidie aanvragen? Dan moet je beschikken over het maatwerk energiebesparingsadvies. Het rapport moet tot stand zijn gekomen door een ervaren energie-expert. Gekwalificeerde en objectieve energieadviseurs zoek je via het portaal centraalregistertechniek.nl. Het BRL9500 certificaat is een teken van deskundigheid.

Maatwerkadvies energiebesparing aanvragen in Rhoon (juli 2024)

Wil jij een subsidie aanvragen om je huis te vergroenen? Dan is maatwerkadvies noodzakelijk! Dit energieplan biedt een lijst met diverse vergroeningsmaatregelen die jouw woning helpen energie te besparen. Je kunt bijvoorbeeld denken aan het vervangen van (HR++) glas, gevelisolatie met PUR en het gebruik van een zonneboiler. In de box hieronder bieden we uitleg hoe jij dit kan laten doen.

5-stappenplan voor het aanvragen van een energierapport

 1. Zoek een energieadviseurs

  Het maatwerkrapport dient te worden uitgevoerd door een professionele adviseur. Professionele EPA-adviseurs kan je bekijken op de website van het Centraal Register Techniek en via deze website. Je kunt ook navraag doen in je eigen omgeving. Tip: selecteer zeker een adviseur dat in het bezit is van een BRL9500-02-certificaat.

 2. Offertes aanvragen en bekijken

  Het kost geld om een gepersonaliseerd advies te krijgen. Maatwerkadviseurs mogen zelf hun prijs bepalen. Het is slim om minimaal 2 offertes op te zoeken van gekwalificeerde adviseurs. Geef je behoeften duidelijk aan. Zoek je uitsluitend hulp voor het isoleren, of wil je ook aan de slag met een warmtepomp? Ga jij de werkzaamheden uitbesteden, of doe je dit zelfstandig? Probeer zo duidelijk mogelijk te zijn. De prijsopgaven van adviseurs vergelijken wordt dan een stuk eenvoudiger.

 3. Voer de Woningcheck uit

  Komt er een specialist langs? Een goede voorbereiding is belangrijk. Probeer alvast de bespaarcheck op verbeterjehuis.nl te doen. Via dit platform krijg je een lijst met duurzaamheidsmaatregelen die passen bij jouw woning en wensen. Deze omvatten de uitgaven en de opbrengsten. Dit is gratis, en vormt een goede basis voor een adviesgesprek met de energiecoach in Rhoon.

 4. Energierapport samen doornemen

  Het adviesbedrijf loopt door de woning en calculeert welke opties geschikt zijn voor jouw huis. Kort hierop verstuurt hij een compleet energieplan met alle mogelijke energiebesparende maatregelen voor jouw huis. Per energiemaatregel toont het rapport details zoals de verwachte prijzen, de opbrengsten per jaar en de uiteindelijke terugverdientijd. Je kunt een afspraak maken om het rapport door te nemen. Daarbij is ook ruimte voor aanvullende vragen.

 5. Een vakbedrijf selecteren

  De energiedeskundige beschikt niet over maximale bouwkundige kennis (dan moet je een bouwkundige keuring in Rhoon laten uitvoeren). Deze persoon weet alles over gas en stroom besparen. Wanneer je deze energiebesparende maatregelen wil laten uitvoeren zal je contacten moeten leggen met andere specialisten. Hiervoor neem je contact op met isolatie-partijen en lokale installateurs. Vraag of ze bij je aan huis kunnen komen voor een uitgebreide inspectie. Het kan nuttig zijn dat de adviseur hier ook present is.

Welke energiebesparende maatregelen zijn nodig voor jouw woning?

Informeer bij energieadviseurs en bespaar direct op de energiekosten!

Energieadviseur Rhoon vergelijken

Het maatwerkadvies energiebesparing moet je verplicht laten opstellen door een erkende vakman. Het is aan te raden om een adviesbureau rondom je woonplaats te kiezen. Ze weten veel van de woningmarkt in jouw woonplaats, en het bespaart reiskosten. Bijgaand bieden we namen en adressen van goede adviesbureaus die actief zijn in de gemeente Albrandswaard. Goed om te weten: adviseurs moeten aantoonbaar in het bezit zijn van een BRL9500-02-certificaat. Staat er geen geschikt bedrijf tussen? Bekijk dan ook www.centraalregistertechniek.nl.

Naam adviesbedrijfStraatnaamPostcodePlaats
Kleidijk EP adviesKleidijk 76 a3161HJRhoon
Yess Real Estate B.V.Essendijk 723161EGRhoon
WiecsoElse van der Banstraat 233207JASpijkenisse
Spring op Groen B.V.s-Herenstraat 743155SLMaasland
Böhtlingk architectenbureaus-Herenstraat 403155SKMaasland
Lijst met energieadvies bedrijven in de omgeving van Rhoon

Uitgelichte energie adviseurs: meteen een afspraak maken

Direct aan de slag? In de bijgaande tabel vind je energieadviseurs voor maatwerkadvies energiebesparing in Rhoon die meteen voor jouw klaar staan. Klik op een van de aanbieders om jouw aanvraag direct te beginnen!

Alle energiebesparende maatregelen in 1 overzicht

Veel huiseigenaren zouden graag een lagere energierekening willen. Maar wat zijn goede opties? Met name daarvoor is het maatwerkadvies ontworpen. Je ontvangt een goed advies over allerlei besparingsmogelijkheden voor je huis. Wil je vooraf een idee krijgen wat je kunt verwachten? In deze gids kan je aan de slag met de gunstigste duurzaamheidsmaatregelen voor je appartement. Of klik door voor meer informatie over zonnepanelen installeren.

Top-5 voordelen van een energiezuinige woning in Rhoon

 1. Verlaging van de energiefactuur: minder geld kwijt aan energie per maand.
 2. Een schoner klimaat: je verkleint jouw CO-2 uitstoot.
 3. Verbeter je binnenklimaat: beperk de tocht en koude stromen.
 4. Verhoog je woningwaarde: potentiële kopers geven meer uit aan een huis met energielabel A.
 5. Wonen in een gezonde leefomgeving: geniet van een comfortabele luchtkwaliteit.
MaatregelInvestering (gemiddeld)Besparing p/jaar
Spouwmuurisolatie (lees meer over isolatie)€1995,00€255,00 p/jaar
Full-electric warmtepomp€10550,00€735,00 p/jaar
Zonnepanelen set 10 panelen€5495,00€505,00 p/jaar
Zonneboiler 150 liter€2935,00€150,00 p/jaar
Infraroodpanelen (per paneel)€335,00€45,00 p/jaar
Radiatorfolie (meer tips bekijken) €22,50€27,50 p/jaar
Kosten en rendement van duurzaamheidsmaatregelen bij basiswoningen (+/- 125 m2).

Maatwerkadvies uit laten voeren voor het verduurzamen van jouw woning!

Bekijk beschikbare deskundigen en plan een afspraak in

Energie besparen met woningisolatie

Wil je minder gas stoken? Je huis isoleren in Rhoon is een minimale vereiste. Door te kiezen voor het isoleren van de muur, het dak, en vloer blijft de warmte binnenshuis. Je profiteert van de goede effecten: je bespaart op de maandelijkse energiekosten, de woning heeft een beter comfortniveau, je gebruikt minder fossiele energie, je hebt minder last van lawaai van de straat en de prijs van je huis wordt hoger. Er zijn meerdere subsidies beschikbaar. Belangrijk feit: voor de arbeidskosten rondom isoleren geldt het tijdelijke lage BTW-tarief (9%) Zo heb je een goede terugverdientijd.

 • Vloerisolatie (vanaf €29,50 per /m2): de temperatuur van de vloer gaat voelbaar omhoog.
 • Dakisolatie (vanaf €47,00per /m2): geen verlies van warmte meer via het dak.
 • Gevelisolatie (vanaf €90,00per /m2): vermindering van het risico op vochtproblemen.
 • Bodemisolatie (vanaf €27,50per /m2): verhoogt de levensduur van de vloer en de muren.
 • Spouwmuurisolatie (vanaf €16,00per /m2): vereist geen onderhoud en is zeer kosteneffectief.
 • Isolatieglas (vanaf €129,50per /m2): HR++ glas biedt verbeterde prestaties bij lage temperaturen.

Uitleg en info over de warmtepomp

De warmtepomp is een duurzame vervanger voor de CV- of HR ketel. Het genereert warmte uit bronnen zoals lucht of het grondwater. Dit maakt dat je flink minder gas gaat gebruiken. Let er wel op dat een warmtepomp elektriciteit verbruikt. Deze hoeveelheid stroom kan je zelf realiseren met zonnepanelen op je eigen dak. Gedurende de zomermaanden kan de warmtepomp jouw huis ook koelen. Er zijn twee keuzes: een full-electric warmtepomp of een hybride model. In het bijgaande gedeelte lees je extra details over de verschillende types.

 • All-electric warmtepomp: verwarmt je huis en maakt het tapwater warm. Je kunt dan echt een nul op de meter woning realiseren. All-electric is vrij prijzig, en je huis moet eerst heel goed geïsoleerd zijn. Het is vooral geschikt voor nieuwbouw.
 • Hybride warmtepomp Rhoon: een prima te betalen installatie en kan goed functioneren in huizen die over minder goede isolatiewaarden beschikken. Het is een aanvulling op jouw HR-combiketel. Dit kan een besparing opleveren van liefst 70% op het gas.
 • Lucht-lucht warmtepomp: jouw woning duurzaam verwarmen en koelen.
 • Lucht-water warmtepomp: voor het verwarmen van de woning én warm tapwater.
 • Water-water warmtepomp: multifunctioneel systeem dat kan verwarmen en koelen.
 • Bodem-water warmtepomp: kan zeer zuinig koelen zonder gebruik van de compressor.

Je eigen stroom opwekken met zonnepanelen

Met zonnepanelen wek je zelf 100% groene storom op voor jouw woning. Het is goed voor het milieu en je betaalt veel minder voor de energie. Mede dankzij de subsidies, het BTW-nultarief en/of een financiering middels groene leningen heb je het binnen mum van tijd terugverdiend. Doordat je zelf jouw stroom opwekt ben je minder afhankelijk van energieleveranciers zoals Eneco, GreenChoice, Essent, Budget Energie, Vattenfall of Delta, Vandebron, Enegiedirect.nl, Oxxio, United Consumers. Door te salderen kan je zelf geld verdienen aan je te veel opgewekte stroom.

 • Zonnepanelen zijn voor veel mensen haalbaar. Een systeem met 10 panelen is al te plaatsen voor €6.000 en verdien je terug in zo’n 6 a 8 jaar.
 • Er zijn wel een paar voorwaarden: het dak heeft voldoende ruimte met oriëntatie op het zuiden. Vermijd daarbij zoveel mogelijk schaduw. Een sterke dakconstructie is essentieel.
 • Wek je meer zonnestroom op dan je verbruikt? Dan lever je terug aan het elektriciteitsnet (salderen).
 • Goedkoop zonnepanelen in Rhoon laten installeren? Dan betaal je geen BTW.

Plaats een nieuwe zonneboiler

Een zonneboilersysteem bestaat uit een warmte genererende zonnecollector en een voorraad- of opslagvat. Het systeem zorgt constant voor nieuw warm tapwater voor sanitaire voorzieningen en de keuken. Je verwarmt dus water met de energie van de zon. Door te investeren in een zonneboiler bespaar je zo’n 50% van je gasverbruik voor het verwarmen van water. Deze installaties doen het goed i.c.m. een warmtepomp of hoog rendement ketel. Het is niet nodig om een vergunning aan te vragen en er zijn interessante ISDE subsidies beschikbaar.

 • Een goede zonneboiler voor een familie (vat met 200 liter) is er te bestellen vanaf €3.100 (incl. plaatsing).
 • Met de zonneboilercombi kan je de woning ook verwarmen.
 • De hoeveelheid ruimte die de installatie inneemt op het dak is om en nabij de 2,5 m2 tot 4 m2.
 • Ook moet er binnen een buffervat geplaatst kunnen worden (vanaf 40cm bij 80 cm).

Laat infraroodpanelen installeren

Via elektrische infraroodpanelen verwarm je specifieke ruimtes of plaatsen. Het wordt bijvoorbeeld gebruikt voor een hobbyruimte of badkamer. Het verwarmt niet de lucht, maar objecten of mensen in de kamer. De stralingswarmte is tot zo’n 3 vanaf het paneel meter te voelen. Warmtepanelen zijn vooral bedoeld als bijverwarming. Wat dit zo prettig maakt is: neutraal effect op luchtcirculatie, een zeer interessant energieverbruik, het is vrij gemakkelijk (zelf) te plaatsen en ze hebben een heel toffe uitstraling.

 • Infraroodverwarming kan snel een deel van een kamer opwarmen.
 • Bij goede isolatie en aanschaf van voldoende panelen kan je met IR-verwarming de hele woning verwarmen (hoofdverwarming).
 • De onkosten van warmtepanelen liggen tussen de €235,00 – €450,00 per ruimte.

Overige energiebespaartips

Naast deze energiebesparende maatregelen delen we nog graag meer energiebespaar adviezen in Rhoon. In dit blokje kan je aan de slag met een aantal belangrijke en betaalbare vergroeningsmaatregelen die vrij makkelijk zijn toe te passen.

 • Mechanische ventilatie: ziektekiemen zoals bacteriën, virussen en schimmels worden verwijderd.
 • Ventilatie met warmteterugwinning (WTW): voert vuile lucht af, en blaast schone lucht terug in de woning.
 • Waterbesparende douchekop: bespaar op waterkosten en op de energierekening.
 • Radiatorfolie: zorgt dat meer warmte de ruimte ingaat i.p.v. in de muren trekt.
 • LED-lampen: LED-verlichting is bestand tegen extreme temperaturen (geschikt voor buiten).
 • Elektrisch koken: op een inductiekookplaat kook je snel, eenvoudig en energiezuinig.
 • Slimme thermostaat: altijd inzicht in jouw verbruik.
 • Energielabel huishoudelijke apparatuur: toename van het comfortniveau in huis met A+ label artikelen.

Besparen met persoonlijk energieadvies in Rhoon!

Plan een adviesgesprek in en zoek uit hoe je kunt besparen op de energiekosten

Energielabel Rhoon: Ontdek het energielabel van jouw woning

Het maatwerkadvies voor energiebesparing bespreekt werkzaamheden die eenvoudig te realiseren zijn om je woning te verduurzamen. Het rapport toont bovendien wat het huidige woning energielabel is (voordat je maatregelen hebt getroffen. Het woninglabel geeft inzicht in hoe energiezuinig en duurzaam je woonhuis is. De hoogste score die je kunt halen is energielabel A. Heb je nadien (na de inspectie) het huis opnieuw verduurzaamd? En gaat je huis verkocht worden of wil je korting op je hypotheekrente? Dan is het slim om een herziend energielabel op te vragen. Een gediplomeerde energie inspecteur doet een grondige check en onderzoekt de hoeveelheid gas en elektriciteit die nodig is om de woning te verwarmen en warm water te genereren. Er zijn grote verschillen tussen energielabel A++++, A of een minder duurzame B oplopend tot G.

 • Het label laat zien hoe energiezuinig het huis is.
 • Dit label is verplicht bij de verkoop, verhuur en oplevering van woningen en appartementen.
 • Een perfect energielabel beïnvloed de woningwaarde positief. Mogelijk heb je recht op een duurzaamheidskorting op je hypotheekrente.

Verduurzamen van je huis met subsidies in Rhoon

Alle woningen in Provincie Zuid-Holland moeten duurzamer worden en uiteindelijk verwarmd worden zonder gas. Er zijn een aantal (ISDE) subsidies en aantrekkelijke energiebespaarleningen Wil je een subsidie aanvragen? Dan is het maatwerkadvies verplicht! In de box hieronder check je bruikbare informatie over de huidige subsidieregelingen duurzame energie in Rhoon.

 • Subsidie isolatie: bij 2 maatregelen ontvang je max. 30% terug voor het laten isoleren van wanden, vloer, gevel, (spouw)muur, dak.
 • Voor de arbeidskosten voor het aanbrengen van het isolatiemateriaal geldt een speciaal Btw-tarief isoleren van 9%.
 • Investeringssubsidie duurzame energie (ISDE): aantrekkelijk voor een aansluiting op een warmtenet, warmtepomp of zonneboiler in juli 2024.
 • Bij de aanschaf van zonnepanelen geldt het BTW-nultarief.
 • Het energieloket gemeente Albrandswaard hanteert mogelijk nog extra plaatselijke subsidie-middelen of gunstige groene leningen. Via de energiesubsidiewijzer Albrandswaard kun je alle financiële regelingen vinden.

Energiebespaarlening Rhoon opvragen in juli 2024

De meest goedkope wijze om verduurzamingsmaatregelen uit te voeren is door het gebruiken van eigen geld. Heb je niet voldoende spaarmiddelen? Dan kan je geld lenen. Er zijn meerdere duurzame leningen beschikbaar. In het gedeelte hieronder vind je alle leningen op een rij (ook voor andere regio’s zoals Heerjansdam, Rotterdam-Albrandswaard en Hoek van Holland).

 • Energiebespaarlening Warmtefonds: een goedkope lening waarmee huizenbezitters energiebesparende investeringe kunnen financieren.
 • Duurzaamheidslening van Stimuleringsfonds Volkshuisvesting voor Nederlandse gemeenten (SVn): stimuleringslening m.b.t. warmtepompen, gevelisolatie, zonneboilers, dakisolatie, vloerisolatie, zonnepanelen.
 • Energiebespaarhypotheek: lening van maximaal €25.000 voor huizenbezitters die niet in aanmerking komen voor een normale duurzaamheidslening.
 • Gebouwgebonden financiering (GGF): financiering van de verduurzamingsinvestering wordt aan de woning gekoppeld (momenteel nog niet beschikbaar).
 • Duurzame monumenten lening: speciale lening voor eigenaren van rijksmonumenten die willen verduurzamen (bekijk voorwaarden op de website van de gemeente Albrandswaard.
 • Extra stukje hypotheek nemen: breid je bestaande financiering uit.

FAQ: vragen en antwoorden over energie besparen in Rhoon

Wat is maatwerkadvies energiebesparing Rhoon?

Dit energie maatwerkadvies Rhoon is een adviesrapport met daarin concrete maatregelen voor de verduurzaming van jouw woonhuis die ook vallen in de maatregelenlijst van het Nationaal Warmtefonds. Je kunt denken aan isolatie van ramen, daken, vloeren of gevel, de HR-ketel laten vervangen voor een warmtepomp of jouw eigen stroom opwekken met zonnepanelen. Het plan onderschrijft per maatregel het financiële plaatje en de uiteindelijke terugverdientijd. Dit persoonlijk energieadvies biedt een uitkomst voor alle particuliere woningbezitters die gasvrij willen gaan wonen en hierbij een subsidie moeten aanvragen.

Is een energierapport ook verplicht?

Ja, het is erg belangrijk om een maatwerkadvies te bezitten wanneer je een duurzaamheidssubsidie wilt aanvragen. Ben je aan het kijken naar subsidie voor isolatie, of is de investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE) relevanter voor een zonneboiler of aansluiting op een plaatselijk warmtenet? In die gevallen is dit rapport vereist. Zonder maatwerkadvies kom je niet in aanmerking voor een subsidie. Ga je energiebesparingsmaatregelen treffen met een groene lening of met spaargeld waarover je zelf beschikt? Ook in dat geval is het maatwerkadvies de moeite waard. Het is heel specifiek en geeft aan welke verduurzamingsmaatregelen jouw energierekening doen dalen. Met behulp van dit energieplan kun jij een vakman goede instructies geven.

Wat is het tarief van een energiebesparingsrapport?

De tarieven van een advies op maat worden berekend op basis van het soort woning, oppervlakte en de gekozen energieadviseur. Het gemiddelde tarief ligt tussen de €250,00 – €315,00. Voor een gemiddelde woning is het tarief circa €250,00. Het is aan te raden om offertes van erkende (BRL9500-02) energieadviseurs in Rhoon te verkrijgen.

Is deze energiescan ook geschikt voor VvE?

Ja, een Vereniging van Eigenaren (VvE) mag als afvaardiging van de leden gebruik maken van het maatwerkadvies energiebesparing. Via de regeling kunnen alle leden samen CO-2 besparende maatregelen inkopen. Bekijk ook Subsidie energiebesparing eigen huis (SEEH) en Subsidie verduurzamen voor verenigingen van eigenaars (SVVE). De adviseur zal het gehele pand nalopen en beoordelen. Het keuringsbureau checkt bij bewoners de wensen en behoeftes om het flatgebouw duurzamer te maken. De VvE krijgt de aanbevelingen in het energieadvies voor de energieprestaties van het pand. Bewoners worden op de hoogte gebracht van een kostenbegroting en de verwachte terugverdientijd.

Wat betekent maatwerkadvies utiliteitsbouw?

Als bedrijf ben je natuurlijk graag goed geïnformeerd over hoe jij de energieprestaties van jouw bedrijfspand of kantoor kunt verbeteren. Het zogenaamde energieprestatieadvies (EPA) is een EPA-maatwerkadvies in Rhoon voor bedrijfsobjecten. Het utiliteitsbouw document verduidelijkt bouwkundige en installatietechnische verbetermaatregelen van een zakelijk gebouw. Een verbeterde energieprestatie geeft een gunstigere energierekening, een prettig werkklimaat, extra voordeel op de milieubelasting en een duurzaam imago. De NTA 8800 is nieuwe rekenmethode voor het in kaart brengen van energieprestaties van utiliteitsgebouwen. De Energie Investeringsaftrek (EIA) wordt omgeschreven als: een gunstige zakelijke subsidieregeling waardoor er een premie aangevraagd kan worden voor het energieadvies voor bedrijven en voor de implementatie van de energiebesparende maatregelen. Check RVO.nl om dit aan te vragen.

Plaats een reactie