Maatwerkadvies aanvragen
• Deskundige specialisten aan huis
• Duidelijke energiebesparing adviezen
• Geschikt voor subsidie-aanvragen of lening


INSPECTIE INPLANNEN

Maatwerkadvies Energiebesparing Rotterdam-Albrandswaard

Wil jij ook bezuinigen op de energierekening? Veel huishoudens worstelen met de vraag waar te beginnen. Begin ik met het isoleren van mijn huis, een nieuwe warmtepomp uitkiezen of hebben zonnepanelen de meeste prioriteit? Het persoonlijke Energiebesparing Maatwerkadvies Rotterdam-Albrandswaard is daarbij een goede ondersteuning. De energieadviseur plant een afspraak op locatie in voor het energiebesparingsadvies en onderzoekt waar de mogelijkheden liggen. Het rapport is heel specifiek en geeft aan welke aanbevelingen doeltreffend zijn in jouw huis en en het energielabel verbeteren. In het verduurzamingsplan onderschrijven ze nauwkeurig de totale kosten en het rendement van de geselecteerde verduurzamingsmaatregelen. Het maatwerkadvies is een hulpmiddel voor Nederlandse particuliere huiseigenaren en is soms zelfs verplicht bij het aanvragen van een subsidie.

 • Een maatwerkadvies toont welke investeringen jouw huis energiezuiniger kunnen maken.
 • Een professionele duurzaamheidsadviseur inspecteert de woning voor een goed uitgangspunt.
 • Hij deelt een rapport met alle duurzaamheidsmaatregelen die voor jouw interessant zijn.
 • Voorbeelden zijn: infraroodpanelen, zonneboiler laten plaatsen, zonnepanelen installeren, warmtepomp plaatsen, woningisolatie.
 • Voor elk afzonderlijk onderdeel toont het rapport het kostenplaatje, het rendement en de terugverdientijd.
 • Voor het uitvoeren van de werkzaamheden moet je zelf contact leggen met een deskundige partij.
 • Een speciale maatwerkadvies energiebesparing rapportage is een must vanaf 2023 voor woningeigenaren in Rotterdam-Albrandswaard die hun woning willen verduurzamen en gebruik willen maken van een duurzaamheidssubsidie.
maatwerkadvies-energiebesparing-rotterdam-albrandswaard

Energieadvies: help mij met mijn hoge energiekosten

Maatwerkadvies energiebesparing (bekend als Energieprestatieadvies (EPA)) is een unieke inspectie en adviestool voor private panden en zakelijke gebouwen dat duidelijke tips geeft om het energieverbruik te minderen en zo de energienota te beperken. In het onderzoek wordt heel concreet aangegeven welke energiebesparende maatregelen geschikt zijn, wat de totale uitgaven zijn, en binnen hoeveel jaar je het terugverdient. Daaromtrent kan er gekozen worden voor maatregelen als onder andere HR++ glas, spouwmuurisolatie, dakisolatie, vloerisolatie, zonneboiler, infraroodpanelen. Gelukkig heb je het zo geregeld. Een energieadviseur komt bij jouw thuis langs om kennis te maken en het proces verder toe te lichten. Deze deskundige bekijkt grondig de hele woning en bestudeert welke energiebesparingsmaatregelen mogelijk geschikt zijn. Het rapport wordt opgemaakt met een volledig schema met alle energiebesparingsmaatregelen. Daarbij ontvang je ook een verwachting van de totale investeringskosten en het totale rendement Belangrijk: Iedere maatwerkadviseur is neutraal en is dus geen vertegenwoordiger van specifieke producten. Het rapport geeft ook aan wat het energielabel van de woning is.

Let op: Wil je jouw woning verduurzamen, en wil je een subsidie aanvragen? Je moet dan altijd een maatwerk energiebesparingsadvies laten uitvoeren. Het onderzoek moet uitgevoerd worden door een objectieve vakman. Gediplomeerde en neutrale energieadviseurs bekijk je op de site centraalregistertechniek.nl. Kies altijd een bedrijf met het BRL9500 certificaat.

Maatwerkadvies energiebesparing aanvragen in Rotterdam-Albrandswaard (juli 2024)

Wil jij een subsidie aanvragen voor het verduurzamen van jouw huis? Dan moet je minimaal een maatwerkadvies kunnen overleggen. Dit advies geeft concreet advies dankzij een overzicht met bruikbare maatregelen die realistisch zijn voor jouw woning. Je kunt bijvoorbeeld denken aan sterk HR++ raamwerk (beglazing), het isoleren van buitenmuren met EPS en het installeren van zonnecellen. In de volgende alinea bieden we uitleg hoe jij dit kan laten doen.

5-stappenplan voor het aanvragen van een energierapport

 1. Maatwerkadviseur zoeken

  Het maatwerkrapport dient te worden uitgevoerd door een erkende energie-specialist. Gediplomeerde vakmensen kan je vinden op de website centraalregistertechniek.nl en uiteraard op dit portaal. Vraag ook eens rond in je eigen kenniskring. Tip: kies altijd een maatwerkadvies bedrijf met een BRL9500-02-certificaat.

 2. Offertes opvragen en vergelijken

  Een gepersonaliseerd advies komt met een prijs. Energie experts zijn vrij om zelf hun prijzen te hanteren. Het is nuttig om minimaal 2 offertes te ontvangen van ervaren energie adviseurs. Geef een duidelijke briefing. Wil je advies voor het isoleren van jouw woning, of zoek je ook een duurzaam alternatief voor de CV-ketel? Wil jij alles gaan uitbesteden, of kan je dit wellicht zelfstandig doen? Geef zoveel details als mogelijk. Het vergelijken van de prijsopgaven kun je dan probleemloos doen.

 3. Woningcheck vooraf

  De afspraak staat in de agenda. Om het maximale uit het advies te krijgen zorg je voor een goede voorbereiding. Doe vooraf de bespaarcheck op verbeterjehuis.nl. Via deze website kom je stap-voor-stap tot een opsomming met mogelijk interessante maatregelen die mogelijk geschikt zijn. Hierbij zie je ook de kosten en de opbrengsten. Dit is 100% kosteloos en is ideaal als startpunt voor een adviesgesprek met de energiecoach in Rotterdam-Albrandswaard.

 4. Informatie in het energierapport bekijken

  Het maatwerk-adviesbedrijf brengt een bezoek aan huis en stelt vast welke werkzaamheden het meest effectief zijn. Op basis hiervan verkrijg je een gunstig energieplan met de meest gunstige energiebesparende maatregelen voor jouw appartement. Aangaande deze energiemaatregelen zie je in 1 oogopslag eigenschappen zoals de uiteindelijke kosten, de jaarlijkse besparing en de uiteindelijke terugverdientijd. Je kunt een afspraak maken om het rapport door te nemen. Daarbij kan je inhoudelijk net wat meer informatie krijgen.

 5. Een vakbedrijf zoeken

  Een energiedeskundige kan niet alle bouwkundige vragen beantwoorden (dan moet je een bouwkundige keuring in Rotterdam-Albrandswaard laten uitvoeren). Deze expert weet alles over hoe je gas en stroom kunt besparen. Maar voor de daadwerkelijke uitvoering dien je zelf contact te zoeken met vakbedrijven. Neem contact op met meerdere isolatie-partijen en professionele installateurs. Laat ze thuis langskomen om de woning van dichtbij te bekijken. Indien gewenst kan je vragen of het adviesbureau daarbij kan zijn.

Welke energiebesparende maatregelen zijn gunstige voor mijn huis?

Zoek energieadviseurs en bespaar direct op de energiekosten!

Energieadviseur Rotterdam-Albrandswaard vergelijken

Jouw maatwerkadvies energiebesparing moet je laten opstellen door een ervaren maatwerkadviseur. Het is verstandig om een specialist uit jouw eigen regio te benaderen. Ze kennen het type woning, en het bespaart reiskosten. In de bijgaande tabel check je gegevens van erkende energie specialisten die huizen inspecteren in de gemeente Albrandswaard. Kies enkel bedrijven en adviseurs met een BRL9500-02-certificaat. Je kunt ook bedrijven vinden op het platform Centraal Register Techniek.

Naam adviesbedrijfStraatnaamPostcodePlaats
Yess Real Estate B.V.Essendijk 723161EGRhoon
WiecsoElse van der Banstraat 233207JASpijkenisse
Enerless B.V.Curieweg 323208KJSpijkenisse
Kleidijk EP adviesKleidijk 76 a3161HJRhoon
Spring op Groen B.V.s-Herenstraat 743155SLMaasland
Tabel met energieadvies bedrijven uit de buurt van Rotterdam-Albrandswaard

Uitgelichte adviseurs: direct een rapport aanvragen

Wil je meteen een adviseur spreken? In de lijst hieronder vind je energieadviseurs voor maatwerkadvies energiebesparing in Rotterdam-Albrandswaard die meteen voor jouw klaar staan. Kies een van de bureau’s om direct aan de slag te gaan.

Keuzegids: welke energiebesparende maatregelen passen bij mij?

Veel mensen willen beginnen met energie besparen. Het is lastig waar je moet beginnen! Veel mensen worstelen hier mee. En daarvoor is het maatwerkadvies ontworpen. Het biedt een duidelijk plan met alle mogelijke bespaarmogelijkheden. Misschien ben je op voorhand benieuwd wat voor maatregelen er dan in zo’n rapport staan. Hieronder noemen we de belangrijkste maatregelen voor je woonhuis. Op deze website lees je ook alles over zonnepanelen opbrengst.

5 voordelen van een energiezuinige woning in Rotterdam-Albrandswaard

 1. Verlaging van de energiefactuur: minder geld kwijt aan energie per maand.
 2. Gunstig voor het milieu: je stoot veel minder CO2 uit.
 3. Een aantrekkelijk binnenklimaat: beperk de koude luchtcirculatie en tocht.
 4. De waarde van jouw huis gaat omhoog: woningen met energielabel A zijn zeer in trek.
 5. Altijd een gezonde leefomgeving: profiteer van een optimale luchtkwaliteit.
MaatregelPrijzen (gemiddeld)Besparing p/jaar
Bodemisolatie (klik voor meer over isolatie)€1635,00€125,00 p/jaar
Hybride warmtepomp€4005,00€585,00 p/jaar
Set 10 zonnepanelen€5140,00€500,00 p/jaar
Zonneboiler (150 liter)€3100,00€150,00 p/jaar
Infraroodverwarming (1 paneel)€490,00€42,00 p/jaar
Inductie kookplaat (meer energiebespaartips) €565,00€41,00 p/jaar
Kosten en jaarlijkse besparingen van verduurzamingsmaatregelen bij basiswoningen (+/- 100 m2).

Maatwerkadvies opvragen voor direct energie besparen!

Bekijk adviseurs en maak een afspraak

De voordelen van woningisolatie

Wil je minder energie gaan verbruiken? Een huis isoleren in Rotterdam-Albrandswaard is een aantrekkelijke optie. D.m.v. het isoleren van de gevels, het dak, de vloer en de ramen blijft de warmte behouden. De effecten zijn positief: je kunt direct besparen op de energiekosten, je hebt een fijn warm huis in de winter, en een koele woning in de zomer, het is klimaatbewust, het houdt harde geluiden buiten de deur en je woningwaarde stijgt fors. Er zijn verscheidene subsidies waar je gebruik van kunt maken. Advies: voor isolatiewerkzaamheden geldt het lage BTW-tarief (9%) Zo heb je een goede terugverdientijd.

 • Vloerisolatie (vanaf €27,50 per /m2): een warme vloer in de winter en een koele vloer in de zomer.
 • Dakisolatie (vanaf €46,00per /m2): geen verlies van warmte meer via het dak.
 • Gevelisolatie (vanaf €98,50per /m2): een goede thermische schil voor de woning.
 • Bodemisolatie (vanaf €28,50per /m2): voorkomt vochtproblemen, zoals rot of schimmelvorming.
 • Spouwmuurisolatie (vanaf €17,00per /m2): geen vocht en schimmel tussen- en op de muren.
 • Isolatieglas (vanaf €128,00per /m2): HR++ glas heeft een hoge zonnewarmte-absorptie.

Huis verwarmen met een warmtepomp

De warmtepomp wordt veel vaker gebruikt als vervanger voor CV-ketel op gas. Het gebruik de warmte van bronnen zoals lucht of het grondwater. Jouw gasverbruik kan zo fors omlaag. De power voor een warmtepomp komt uit elektriciteit. Stroom kan je genereren met zonnepanelen. In de hete maanden kan het ook zorgen voor een koelende werking. Je hebt de keuze uit een volledig elektrische warmtepomp of een hybride systeem. In het stuk hieronder tref je handige info over de diverse varianten.

 • All-electric warmtepomp: geeft duurzame warmte en warmt het water op om te douchen (tapwater). Je gebruikt in dat geval geen gas meer. All-electric is vrij prijzig, en het is alleen geschikt voor huizen met een zeer goede isolatie. In nieuwbouw wordt het vaak toegepast.
 • Hybride warmtepomp Rotterdam-Albrandswaard: een voordeliger systeem en wordt met name toegepast in huizen die over minder goede isolatiewaarden beschikken. Jouw HR-combiketel kan gewoon blijven staan. Je kunt tot wel 75% op je gasverbruik besparen.
 • Lucht-lucht warmtepomp: onttrekt de benodigde warmte aan de buitenlucht.
 • Lucht-water warmtepomp: heeft geen extra brandstofopslag nodig, wordt aangesloten op het stroomnet.
 • Water-water warmtepomp: benodigd een grondboring wat zorgt voor relatief hoge prijs.
 • Bodem-water warmtepomp: verwarmt in de winter en koelt in de zomer.

Het laten plaatsen van zonnepanelen

Met zonnepanelen wek je zelf 100% groene storom op voor jouw woning. Het is een duurzame keuze en je betaalt veel minder voor de energie. Door te informeren naar de subsidies, een 0% BTW-tarief en de beschikbaarheid van diverse groene leningen is de terugverdientijd de laatste jaren erg interessant. Doordat je zelf jouw stroom opwekt ben je minder afhankelijk van energieleveranciers zoals Engie, Budget Energie, Essent, GreenChoice, Eneco of Powerpeers, United Consumers, Oxxio, Vandebron, Delta. Middels het salderingsprincipe krijg je een mooie vergoeding voor niet-gebruikte stroom.

 • Zonnepanelen zijn voor veel huishoudens financieel haalbaar. Een zonnepanelensysteem met 10 panelen kost ongeveer €4.650 en kent een terugverdientijd van zo’n 7 of 8 jaar.
 • Er gelden een aantal randvoorwaarden: een dak met voldoende ruimte met (voor een goede opbrengst) een zuidelijke oriëntatie. Vermijd daarbij zoveel mogelijk schaduw. Denk ook aan een stabiele constructie.
 • Jouw eigen zonnestroom kan je salderen (salderen/terugleveren aan je energieleverancier).
 • Interesse in zonnepanelen in Rotterdam-Albrandswaard aanschaffen? Dan betaal je daarover 0% BTW.

Wat je moet weten voor de aanschaf van een zonneboiler

Een zonneboiler installatie wordt gekenmerkt door een warmte genererende zonnecollector en een voorraad- of opslagvat. De zonneboiler is jouw bron voor al het warme tapwater in de douche en de keuken. Een ontzettend duurzame manier van water verwarmen. Met een zonneboiler bespaar je bijna de helft van het energieverbruik voor het verwarmen van water. Voor centrale verwarming gebruik je vaak nog een warmtepomp of HR-ketel. Je kunt een ingewikkelde vergunning achterwege laten en via de ISDE kan je een forse subsidie krijgen.

 • Een zonneboiler voor 4 personen (vat met 150 liter) kost je circa €3.000 (met installatie).
 • Een zonneboilercombi kan een hele woning verwarmen.
 • De hoeveelheid ruimte die je nodig hebt op het dak is +/- 2,5 m2 tot 4 m2.
 • Je hebt ook ruimte nodig voor het buffervat (gemiddeld 65 cm bij 145 cm).

Duurzame verwarming met infraroodpanelen

D.m.v. elektrische infraroodpanelen verwarm je specifieke ruimtes of plaatsen. Handig voor bijv. een hobbyruimte of zolder. Het gebruikt elektriciteit om een plaat te verwarmen. Deze stralingswarmte geeft dus lokale warmte. De warmtepanelen zijn perfect voor de bijverwarming. Wat dit zo prettig maakt is: er vindt geen luchtcirculatie plaats, een gunstig energieverbruik, simpel zelf te installeren en het heeft een moderne afwerking en uitstraling.

 • Infraroodverwarming kan je goed inzetten om lokaal te verwarmen.
 • Bij zeer goede isolatiewaarden kan IR-verwarming soms zelfs als hoofdverwarming fungeren.
 • De onkosten van warmtepanelen liggen tussen de €195,00 tot €425,00 per ruimte.

Praktische energiebespaartips

Los van de energiebesparende maatregelen delen we nog graag meer energiebespaar adviezen in Rotterdam-Albrandswaard. Bijgaand delen we daarom een lijst met handige en aantrekkelijk geprijsde energiebesparende maatregelen die je vaak zonder veel gedoe kunt toepassen.

 • Mechanische ventilatie: verwijdert fijnstof, gassen, allergenen, stof en rook, waardoor de luchtkwaliteit in het gebouw wordt verbeterd.
 • Ventilatie met warmteterugwinning (WTW): geen last meer van koude tocht.
 • Waterbesparende douchekop: water- en energieverbruik kan fors worden gereduceerd.
 • Radiatorfolie: minder warmteverlies door het isoleren van de radiator.
 • LED-lampen: LED-verlichting heeft een veel langere levensduur dan gloeilampen.
 • Elektrisch koken: steeds meer woningen stappen over op een zuinige inductiekookplaat.
 • Slimme thermostaat: vanaf elke plek eenvoudig jouw verwarming bedienen.
 • Energielabel huishoudelijke apparatuur: langer levensduur van apparaten met A+ label.

Aan de slag met persoonlijk energieadvies in Rotterdam-Albrandswaard!

Regel een adviesgesprek en zoek uit hoe je jouw huis moet verduurzamen

Energielabel Rotterdam-Albrandswaard: hoe duurzaam is mijn huis?

Een maatwerkadvies voor energiebesparing bevat verduurzamingsmaatregelen die uit te voeren zijn om jouw huis meer duurzaam te maken. Dit advies geeft ook aan wat wat het huidige woning energielabel is. Het woninglabel geeft een indicatie hoe energiezuinig jouw woning is. In het gunstigste geval is dit energielabel A. Heb jij na aanleiding van dit plan jouw huis laten verduurzamen? En overweeg je een verkoop, verhuur of wil jij de hypotheekrente graag oversluiten? Dan is het slim om de woning opnieuw te laten keuren. Een speciale energie inspecteur analyseert de woning en bekijkt de maximaal benodigde gas en elektriciteit om de woning te verwarmen en/of te koelen. Er zijn grote verschillen tussen energielabel A++++, A of een uitdagendere B tot en met G.

 • Het label laat zien hoe zuinig een woning verwarmd en gekoeld wordt.
 • Het woninglabel is tegenwoordig een verplichting als je je woning wil verkopen.
 • Een milieuvriendelijk energielabel beïnvloed de woningwaarde positief. Wellicht heb je ook recht op duurzaamheidskorting (hypotheekrente).

Ontdek beschikbare subsidies in Rotterdam-Albrandswaard

Alle woningen en panden in Provincie Zuid-Holland moeten verduurzaamd worden en uiteindelijk helemaal van het gas af. Voor woningbezitters zijn er speciale (ISDE) subsidies en energiebespaarleningen Heb je subsidie nodig? In dat geval stelt de overheid het maatwerkadvies verplicht. Bijgaand lees je handige informatie over de meest interessante subsidieregelingen duurzame energie in Rotterdam-Albrandswaard.

 • Subsidie voor isolatie: ontvang tot 30% van de kosten terug voor isoleren van gevel, dak, vloer, ramen, (spouw)muur.
 • Voor de arbeidskosten voor woningisolatie profiteer je van een extra laag BTW tarief (9%).
 • Investeringssubsidie duurzame energie (ISDE): geschikt voor een aansluiting op een warmtenet, warmtepomp of zonneboiler in juli 2024.
 • Voor het aankopen van zonnepanelen betaal je helemaal geen BTW.
 • Het energieloket gemeente Albrandswaard biedt mogelijk ook diverse particuliere subsidiemogelijkheden of energiebespaarleningen. Via de energiesubsidiewijzer Albrandswaard zijn alle financiële regelingen na te kijken.

Energiebespaarlening Rotterdam-Albrandswaard bekijken in juli 2024

De beste manier om verduurzamingsmaatregelen uit te laten voeren is om dit met eigen geld te betalen. Kan of wil je geen spaargeld uitgeven? Probeer dan een lening af te sluiten. Iedere huiseigenaar kan gebruik maken van duurzame leningen. Hieronder vind je de details (ook geldig voor o.a. Hoek van Holland, Poortugaal en Maasland).

 • Energiebespaarlening Warmtefonds: een aantrekkelijke lening waarmee particulieren en VvE’s de woning meer energiezuinig kunnen maken.
 • Duurzaamheidslening van Stimuleringsfonds Volkshuisvesting voor Nederlandse gemeenten (SVn): stimuleringslening relevant voor zonneboilers, vloerisolatie, warmtepompen, dakisolatie, gevelisolatie, spouwmuurisolatie.
 • Energiebespaarhypotheek: met een maximaal leenplafond van €25.000 voor mensen met een huis die geen ‘gewone’ duurzaamheidslening kunnen afsluiten.
 • Gebouwgebonden financiering (GGF): een groene lening die hoort en blijft bij de woning (momenteel nog niet beschikbaar).
 • Duurzame monumenten lening: een speciale lening voor restauraties (bekijk voorwaarden op de website van de gemeente Albrandswaard.
 • Verhoog je eigen hypotheek: je kunt een stukje extra hypotheek krijgen bij verduurzamingsplannen.

De meest voorkomende vragen rondom energie besparen in Rotterdam-Albrandswaard

Wat is maatwerkadvies energiebesparing Rotterdam-Albrandswaard?

Een energie maatwerkadvies Rotterdam-Albrandswaard is een document met daarin concrete maatregelen voor het duurzamer maken van een pand die ook te vinden zijn in de maatregelenlijst van het Nationaal Warmtefonds. Je kunt denken aan het aanbrengen van spouwmuurisolatie of HR++ glas, het plaatsen van een warmtepomp of het produceren van eigen energie middels zonnepanelen. Dit besparingsadvies behandelt per maatregel de verwachte kosten en het rendement. Dit persoonlijk energieadvies is bedoeld voor alle particuliere huizenbezitters die hun woning zuiniger willen maken en dit willen financieren met een subsidie.

Is het energierapport verplicht?

Ja, een actueel maatwerkadvies is noodzakelijk indien je de duurzaamheidssubsidie aanvraagt. Wil je met deze subsidie isoleren, of wil je gebruik maken van investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE) voor een warmtepomp of aansluiting op een regionaal warmtenet? In dat geval is dit adviesplan verplicht. Zonder maatwerkadvies is een subsidie niet mogelijk. Ga je verduurzamen met een groene lening of met wat eigen spaarmiddelen. Ook dan is een maatwerkadvies absoluut interessant. Het laat jouw zien welke keuzes jouw energierekening doen dalen. A.d.h.v. dit energieplan kun jij gericht bepaalde bouwbedrijven benaderen.

Wat zijn de verwachte kosten van een energiebesparingsrapport?

De gemiddelde kosten van een advies op maat hangen af van het type huis, de oppervlakte van het huis, en het maatwerkadviesbedrijf. De tarieven liggen tussen de €200,00 tot en met €290,00. Voor een normale tussenwoning betaal je ongeveer €230,00. Het is nuttig om offertes van objectieve (BRL9500-02) energieadviseurs in Rotterdam-Albrandswaard aan te vragen.

Is deze energiescan ook geschikt voor VvE?

Ja, de Vereniging van Eigenaren (VvE) kan als afvaardiging van de leden informatie over het maatwerkadvies energiebesparing opvragen. Middels deze methode kan men als vereniging CO-2 besparende maatregelen laten uitvoeren. Hiervoor kan men ook aanspraak maken op de Subsidie energiebesparing eigen huis (SEEH) en Subsidie verduurzamen voor verenigingen van eigenaars (SVVE). De expert komt langs voor een complete inspectie van het pand. Het bureau checkt bij bewoners wat ze zelf vinden dat moet worden aangepast om het verzamelgebouw of wooncomplex energiezuinig te krijgen. De VvE krijgt dan een energieadvies voor de energieprestaties van het pand. In het rapport vinden de eigenaren ook de verwachte kosten en de verwachte terugverdientijd.

Wat houdt maatwerkadvies utiliteitsbouw in?

Als onderneming ben je benieuwd hoe je de energieprestaties van jouw bedrijfsunit, kantoor of opslagruimte kunt verfijnen. Het speciale energieprestatieadvies (EPA) is een specialistisch EPA-maatwerkadvies in Rotterdam-Albrandswaard voor gebouwbeheerders. Het utiliteitsbouw rapport bespreekt in detail bouwkundige en installatietechnische verbetermaatregelen van een kantoor, bedrijfsgebouw of pand Een geoptimaliseerde energieprestatie geeft een gunstigere energierekening, een prettig binnenklimaat voor medewerkers, een beperkte milieubelasting en een milieuvriendelijk imago. De NTA 8800 is nieuwe bepalingsmethode om energieprestatie van gebouwen in kaart te brengen. Met de Energie Investeringsaftrek (EIA) wordt bedoeld: een populaire zakelijke subsidieregeling wat voor bedrijfseigenaren een premie biedt voor het energieadvies voor bedrijven en voor de uitvoering van de duurzaamheidsmaatregelen. Check RVO.nl voor meer info.

Plaats een reactie