Maatwerkadvies aanvragen
• Deskundige specialisten aan huis
• Duidelijke energiebesparing adviezen
• Geschikt voor subsidie-aanvragen of lening


INSPECTIE INPLANNEN

Maatwerkadvies Energiebesparing Albrandswaard

Wil jij de kosten verlagen van je energierekening? Het is moeilijk waar te beginnen. Ga ik eerst mijn woning isoleren, een warmtepomp laten plaatsen of kan ik het beste beginnen met zonnepanelen? Het erkende Energiebesparing Maatwerkadvies Albrandswaard kan goede suggesties opleveren! Een energieadviseur maakt een afspraak voor een maatwerkadvies en omschrijft de verschillende optie. Het energieadvies is concreet en vertelt welke investeringen een toegevoegde waarde zijn voor je woning en en het binnenklimaat verbeteren. In het aanbevelingen-rapport doorzoek je overzichtelijk de kosten en het rendement van de mogelijke verduurzamingsmogelijkheden. Het aanbevelingen-rapport is ontworpen voor Nederlandse particuliere woningeigenaren en kan worden verplicht bij een investeringssubsidie duurzame energie.

 • Het maatwerkadvies toont welke investeringen jouw huis energiezuiniger kunnen maken.
 • Een betrouwbare duurzaamheidsadviseur neemt de hele woning uitgebreid op.
 • Hij deelt een maatwerkrapport met alle energiebesparende maatregelen die geschikt zijn voor je woning.
 • Investeer bijv. in: zonnepanelen installeren, ventileren met WTW, infraroodpanelen, warmtepomp plaatsen, zonneboiler laten plaatsen.
 • Per duurzaamheidsmaatregel krijg je inzicht in het financiële plaatje, wat het je oplevert en de terugverdientijd.
 • Voor de uitvoering van het energiebesparingsadvies dien je zelf een gespecialiseerd bedrijf in te schakelen.
 • Deze speciale maatwerkadvies energiebesparing rapportage is een must vanaf 2023 voor woningeigenaren in Albrandswaard die duurzame investeringen willen uitvoeren en dit deels willen financieren met een subsidie.
maatwerkadvies-energiebesparing-albrandswaard

Energieadvies: zo kan jij besparen op de energiekosten

Maatwerkadvies energiebesparing (geïntroduceerd als Energieprestatieadvies (EPA)) is een speciaal advies voor private panden en zakelijke gebouwen dat duidelijke tips geeft om minder energie te gebruiken en zo de energierekening te beperken. In het onderzoek wordt zorgvuldig vermeld welke energiebesparende stappen je kunt zetten, wat de totale investering is, en hoeveel je door de jaren heen kunt besparen. Bij een dergelijk advies kan er gekozen worden voor maatregelen als onder andere spouwmuurisolatie, warmtepomp, vloerisolatie, dakisolatie, HR++ glas, infraroodpanelen. Het is een eenvoudige procedure. Een energiedeskundige neem contact op om een goed advies te kunnen geven. Deze vakman doet een grondige analyse en weet welke energiebesparingsmaatregelen een meerwaarde zijn. Jij ontvangt een rapport met een overzichtelijke weergave van de energiebesparende maatregelen. Het rapport omvat ook een raming van de kosten en de uiteindelijke besparing Goed om te weten: Elke maatwerkadviseur is onpartijdig en zal niet zelf offertes leveren voor renovaties. Het rapport bevat ook andere belangrijke info zoals het energielabel.

Opmerking: Wil je jouw woning duurzamer maken, en wil je een subsidie aanvragen? Het maatwerk energiebesparingsadvies is dan een minimale randvoorwaarde. De woning-analyse moet gedaan worden door een gecertificeerde energieadviseur. Professionele en onafhankelijke energieadviseurs vind je op het platform centraalregistertechniek.nl. Zorg dat je een expert kies met het BRL9500 certificaat.

Maatwerkadvies energiebesparing aanvragen in Albrandswaard (juni 2024)

Wil jij een aanvraag indienen voor subsidie om je huis energieneutraal te maken. Dan is een maatwerkadvies een vereiste. Dit energieadvies bevat een weergaven van uiteenlopende verduurzamingsmaatregelen die je kunt kiezen om te besparen. Denk hierbij aan goede HR++ ramen (glas), isolatie van de muren en het installeren van zonnecellen. In de volgende paragraaf delen we stap-voor-stap de te nemen acties.

In 5 stappen je energierapport aanvragen

 1. Adviseurs Maatwerkadvies zoeken

  Het maatwerkrapport laat je altijd opmaken door een objectieve maatwerkadviseur. Gecertificeerde adviesbedrijven zijn vindbaar op de website centraalregistertechniek.nl en uiteraard op dit portaal. En misschien heb je iemand in je eigen kenniskring die hier ervaring mee heeft. Niet vergeten: neem alleen contact op met specialisten met een BRL9500-02-certificaat.

 2. Dien offerte-aanvragen in

  Een gepersonaliseerd advies komt met een prijs. Adviesbureaus mogen zelf hun prijs bepalen. Wij adviseren om 2 of 3 offertes te ontvangen van gediplomeerde vakmensen. Geef een duidelijke briefing. Wil je enkel advies over het isoleren van je woning, of ook hoe je jouw huis efficiënter kunt verwarmen? Zoek je naar iemand die je kan helpen bij de renovatie, of wil je dit zelf doen? Probeer zo duidelijk mogelijk te zijn. De prijsopgaven van adviseurs vergelijken kost je dan minder moeite.

 3. Thuis voorbereiden met de woningcheck

  De bijeenkomst is bepaald? Bereid jezelf goed voor. Je kunt bijvoorbeeld alvast de bespaarcheck van verbeterjehuis.nl doen. Via de adviesmodule op Verbeterjehuis.nl kom je stap-voor-stap tot een weergave met duurzame investeringen die goed aansluiten op jouw woning. Inbegrepen zijn de tarieven en de terugverdien-termijnen. Dit is gratis, en vormt een goede basis voor jouw adviesgesprek met de energiecoach in Albrandswaard.

 4. Bekijk het energierapport nauwkeurig

  De energie specialist neemt de woning op en stelt vast welke opties geschikt zijn voor jouw huis. Kort daarop stuurt hij een gefundeerd energieplan met alle mogelijke energiebesparende maatregelen voor jouw woonruimte. Per energiemaatregel zie je in 1 oogopslag aspecten zoals de kosten, het rendement en de geschatte terugverdientijd. Vaak wordt er een moment gepland om het rapport gezamenlijk door te nemen. Bij deze afspraak is er voldoende tijd voor het stellen van vragen.

 5. Gespecialiseerde vakbedrijven inschakelen

  Een energiedeskundige is niet bouwkundige gespecialiseerd (dan moet je een bouwkundige keuring in Albrandswaard laten uitvoeren). Deze erkende vakman weet alles over hoe je gas en stroom kunt besparen. Wanneer je deze energiebesparende maatregelen wil laten uitvoeren zijn andere bedrijven noodzakelijk. Met het energierapport kan je offertes opvragen bij isolatie-vakmannen en professionele installateurs. Vraag of ze bij je aan huis kunnen komen om je woning te bekijken en op te meten. Het kan handig zijn dat de energie expert hier ook aanwezig is.

Welke energiebesparende maatregelen zijn nodig voor jouw woonhuis?

Bekijk energieadviseurs en begin vandaag nog met verduurzamen!

Energieadviseur Albrandswaard vergelijken

Dit maatwerkadvies energiebesparing dient te worden uitgevoerd door een objectieve adviseur. Wij adviseren om een energie expert nabij jouw woonplaats te benaderen. Zij hebben ervaring met plaatselijke woningmarkt, en de reisafstand (kosten) zijn dan beperkt. In de bijgaande tabel vind je naam + adresgegevens van erkende EPA-adviseurs die een energieadvies kunnen uitvoeren in de gemeente Albrandswaard. Let op: bedrijven moeten in het bezit zijn van een BRL9500-02-keurmerk. Tip: actuele adressen vind je ook op platform.centraalregistertechniek.nl.

Naam adviesbedrijfStraatnaamPostcodePlaats
Yess Real Estate B.V.Essendijk 723161EGRhoon
WiecsoElse van der Banstraat 233207JASpijkenisse
Enerless B.V.Curieweg 323208KJSpijkenisse
Kleidijk EP adviesKleidijk 76 a3161HJRhoon
Spring op Groen B.V.s-Herenstraat 743155SLMaasland
Tabel met energieadvies bedrijven uit de buurt van Albrandswaard

Uitgelichte adviseurs: direct een rapport aanvragen

Wil je meteen beginnen met besparen? Hieronder tonen wij energieadviseurs voor maatwerkadvies energiebesparing in Albrandswaard die direct beschikbaar zijn. Klik op een van de aanbieders om jouw aanvraag meteen te starten.

Gids voor energiebesparende maatregelen

Veel mensen willen graag hun energieverbruik beperken. Maar hoe kun je daarmee starten? Precies hiervoor is het maatwerkadvies in het leven geroepen. Het biedt een duidelijk plan met verschillende bespaarmogelijkheden. Wil jij graag weten wat je kan verwachten? In het stuk hieronder check je de meest geschikte duurzame oplossingen voor je woonhuis. Je kunt ook meer details lezen over inductie koken.

Het comfort van een energiezuinige woning in Albrandswaard

 1. Beperk de energiefactuur: direct lagere maandlasten.
 2. Gunstig voor het milieu: een lagere uitstoot van CO-2.
 3. Een heerlijk binnenklimaat: een fijne warme luchtcirculatie.
 4. Het verhoogt de waarde van jouw huis: huizen met energielabel A zijn gewild.
 5. Wonen in een gezonde leefomgeving: in alle ruimtes een goede luchtkwaliteit.
MaatregelInvestering (gemiddeld)Besparing p/jaar
HR++ glas plaatsen (bekijk meer info over isolatie)€3625,00€440,00 p/jaar
Volledig elektrische warmtepomp€11500,00€630,00 p/jaar
Set 10 zonnepanelen€4835,00€525,00 p/jaar
Zonneboiler 150 liter€2970,00€195,00 p/jaar
Infraroodverwarming (1 paneel)€370,00€24,50 p/jaar
Waterbesparende douchekop (meer tips) €38,50€31,00 p/jaar
Kosten en besparingen van duurzaamheidsmaatregelen bij gewone woningen (+/- 120 m2).

Maatwerkadvies uitvoeren voor energieplan op maat!

Zoek beschikbare deskundigen en plan een afspraak in

Energie besparen met woningisolatie

Direct jouw energierekening minderen? Je huis isoleren in Albrandswaard is doorgaans een goed startpunt. A.d.h.v. het isoleren van de muur, het dak, en vloer zal er veel minder warme lucht ontsnappen. Het kent gunstige effecten: jouw energiekosten gaan meteen flink omlaag, de woning heeft een beter comfortniveau, het is milieubewust, het houdt harde geluiden buiten de deur en de prijs van je huis wordt hoger. Er zijn meerdere subsidies waar je gebruik van kunt maken. Tip: voor de arbeid voor isolatie geldt het laag BTW-tarief (9%) Hierdoor kun je rekenen op een goede terugverdientijd.

 • Vloerisolatie (vanaf €29,00 per /m2): verhoogt de thermische isolatie van een ruimte.
 • Dakisolatie (vanaf €40,00per /m2): het einde van vocht- en schimmelproblemen op zolder.
 • Gevelisolatie (vanaf €99,00per /m2): isoleren van spouwmuur, buitengevel of binnenmuur.
 • Bodemisolatie (vanaf €27,50per /m2): minder penetratie van vocht en kou in de vloer.
 • Spouwmuurisolatie (vanaf €25,00per /m2): vereist geen onderhoud en is zeer kosteneffectief.
 • Isolatieglas (vanaf €126,50per /m2): HR++ glas heeft meer lichtinval en een hogere transmissie van licht.

De woning verwarmen met een warmtepomp

De warmtepomp is een zuinig en duurzaam alternatief voor de CV- of HR ketel. Het vangt warmte op uit natuurlijke warmtebronnen. Op die manier kan je helemaal van het gas af. Houd er rekening mee dat je wel meer elektriciteit gaat gebruiken. De stroom kan je halen uit zonnepanelen. In de warme maanden (juli – september) kan het ook zorgen voor een koelende werking. Er zijn 2 opties: een full-electric warmtepomp of een hybride opstelling. In het stuk hieronder behandelen we extra details over de verschillende systemen.

 • All-electric warmtepomp: verwarmt je huis en pompt warm tapwater door de woning. Het gasverbruik kan dan naar 0. Deze stand-alone installatie is redelijk prijzig en het werkt alleen bij zeer goede isolatie. Om die reden zien we dit vooral bij nieuwbouw.
 • Hybride warmtepomp Albrandswaard: een relatief goedkoop systeem en kan goed functioneren in oudere en minder geïsoleerde woningen. Het is een aanvulling op jouw HR-combiketel. Op die manier kun je 3/4 van jouw gasverbruik verminderen.
 • Lucht-lucht warmtepomp: dit systeem kan je ook als airco gebruiken.
 • Lucht-water warmtepomp: voor het verwarmen van de woning én warm tapwater.
 • Water-water warmtepomp: haalt warmte uit de bodem of het grondwater.
 • Bodem-water warmtepomp: werkt met een bodemwarmtewisselaar.

Laat eigen zonnepanelen plaatsen

Via zonnepanelen wek je zelf groene stroom op. Het is goed voor het milieu en je betaalt veel minder voor de energie. Door te informeren naar de subsidies, een versoepelde BTW-regeling en de beschikbaarheid van diverse groene leningen is het vaak al binnen een paar jaar terugverdiend. Je maakt je op die manier een stuk onafhankelijker t.o.v. energieleveranciers zoals Engie, Budget Energie, Vattenfall, Essent, GreenChoice en Enegiedirect.nl, Delta, Powerpeers, United Consumers, Oxxio. Door de salderingsmaatregel kun je extra stroom terugleveren aan het net.

 • Zonnepanelen zijn in aanschaf steeds voordeliger. Een zonnepaneel installatie met 10 panelen is al te plaatsen voor €5.800 en heb je terugverdiend binnen 7 jaar.
 • Let wel op de randvoorwaarden: er moet ruimte zijn om de set te plaatsen op het dak met oriëntatie op het zuiden. Vermijd daarbij zoveel mogelijk schaduw. Ook een dakconstructie is cruciaal.
 • De zonnestroom die je over hebt lever je middels de salderingsregeling terug aan het elektriciteitsnet.
 • Wil je zonnepanelen in Albrandswaard laten installeren? Dan betaal je zelfs helemaal geen BTW.

Plaats een nieuwe zonneboiler

Met een zonneboiler bedoelen we we een zonnecollector op het dak en een extra buffervat. De zonneboiler is verantwoordelijk voor warm tapwater in de badkamer en keuken. Daglicht wordt dus gebruikt voor het maken van heet water. Via een zonneboiler bespaar jij tot wel 50% van de gaskosten dat nodig is voor warm water. Meestal gebruik je voor de normale CV nog wel een gasgestookte ketel of warmtepomp. Een vergunning is niet noodzakelijk en je kunt een royale ISDE subsidie krijgen.

 • Een standaard zonneboiler voor normaal gebruik (150 liter voorraadvat) heeft een prijskaartje van ongeveer €3.650 (incl. montage).
 • Een zonneboilercombi kan ook de CV ondersteunen bij de verwarming van de woning.
 • De ruimte die je nodig hebt op het dak is rond de 2,5 m2 tot 3 m2.
 • Je hebt ook ruimte nodig voor het buffervat (diameter van 40 tot 80 cm).

Laat infraroodpanelen installeren

Met elektrische infraroodpanelen verwarm je specifieke ruimtes of plaatsen. Bijvoorbeeld badkamer of werkplek. Het gebruikt elektriciteit om een plaat te verwarmen. De heerlijke stralingswarmte is erg aangenaam. Als bijverwarming doen warmtepanelen het erg goed. Deze oplossing is positief door: geen ongewenste luchtcirculatie, een laag energieverbruik, goedkoop in aanschaf en makkelijk te plaatsen en ze hebben een tijdloze uitstraling.

 • Infraroodverwarming kan heel gericht een plek opwarmen.
 • Bij zeer goede isolatiewaarden kan IR-verwarming ook geschikt zijn als hoofdverwarming.
 • De kosten van warmtepanelen komen uit op zo’n €210,00 tot €450,00 per infraroodpaneel.

Voordelige energiebespaartips

Als alternatief op de energiebesparende maatregelen zijn er nog veel meer energiebespaar adviezen in Albrandswaard. Bijgaand kan je aan de slag met een lijstje met relevante en voordelige duurzaamheidsmaatregelen die je vrij eenvoudig kunt toepassen.

 • Mechanische ventilatie: bespaar energie door voldoende frisse buitenlucht binnen te halen.
 • Ventilatie met warmteterugwinning (WTW): een stil en zuinig systeem waarmee je ook energie bespaart.
 • Waterbesparende douchekop: op een verantwoorde manier douchen, bespaar tot 20% water en energie.
 • Radiatorfolie: zorgt dat meer warmte de ruimte ingaat i.p.v. in de muren trekt.
 • LED-lampen: LED-verlichting is veel duurzamer dan gloeilampen en kunnen tot wel 50.000 uur meegaan.
 • Elektrisch koken: een inductiekookplaat werkt op stroom en is zuinig.
 • Slimme thermostaat: je verwarming staat nooit onnodig aan.
 • Energielabel huishoudelijke apparatuur: vervang oude apparaten voor nieuwe A+ label elektrische producten.

Besparen met persoonlijk energieadvies in Albrandswaard!

Vraag naar het adviesgesprek en kom erachter hoe je jouw woning kunt verduurzamen

Energielabel Albrandswaard: hoe kan ik dat aanvragen?

Een maatwerkadvies voor energiebesparing bespreekt investeringen die goed uitvoerbaar zijn om jouw woning energie-efficiënter te maken. Dit besparingsadvies vertelt ook wat het officiële woning energielabel is. Het woninglabel laat zien hoe het gesteld is met de energiezuinigheid van je huis. In het meest gunstige geval krijg je energielabel A. Heb je na een woninginspectie jouw woning geïsoleerd of een warmtepomp aangeschaft? En wil jij wellicht je woning verkopen of wil je overstappen voor een lagere hypotheekrente? Dan is het verstandig om het huis nog eens te laten checken. Een energie inspecteur gaat een uitgebreid onderzoek doen en bekijkt hoeveel gas en elektriciteit nodig is om het huis te verwarmen en warm water te produceren. Je huis krijgt dan bijvoorbeeld energielabel A++++, A of een minder duurzame B – G.

 • Het label toont hoe zuinig (of juist onzuinig) een woning is.
 • Dit label is verplicht voor woningen die in de verkoop of verhuur gaan.
 • Een gunstig energielabel beïnvloed de woningwaarde positief. Sommige banken geven ook een duurzaamheidskorting op de hypotheekrente bij een gunstig woninglabel.

Woning verduurzamen: bekijk subsidies in Albrandswaard

Alle woningen in Provincie Zuid-Holland moeten verduurzaamd worden en in de meest ideale situatie kunnen verwarmen zonder gas. Iedereen kan profiteren van bepaalde (ISDE) subsidies en energiebespaarleningen met een gunstige rente. Wil je een van de subsidies aanvragen? Dan is het maatwerkadvies een verplichting! Hieronder tref je actuele informatie de mogelijke subsidieregelingen duurzame energie in Albrandswaard.

 • Isolatie-subsidie: ontvang tot max. 30% van de investering voor isolatiewerk aan wanden, gevel, dak, ramen, (spouw)muur.
 • Voor de arbeidskosten voor het aanbrengen van het isolatiemateriaal is er een verlaagd BTW-tarief van 9%.
 • Investeringssubsidie duurzame energie (ISDE): aantrekkelijk voor een zonneboiler, warmtepomp of aansluiting op een warmtenet in juni 2024.
 • In het geval van zonnepanelen geldt het BTW-nultarief.
 • Het energieloket gemeente Albrandswaard heeft mogelijk verschillende particuliere subsidie-middelen of aantrekkelijke energiebespaarleningen. Via de energiesubsidiewijzer Albrandswaard kan je de mogelijke financiële regelingen onderzoeken.

Energiebespaarlening Albrandswaard aanvragen in juni 2024

De meest gunstige manier om verduurzamingsmaatregelen te treffen is door het gebruiken van eigen geld. Beschik je niet over voldoende spaargeld? Dan kan je het heel voordelig lenen. Voor elke situatie is er wel een passende duurzame lening. In het stukje hieronder vind je meer info (ook handig voor o.a. Schiedam, Vlaardingen en Nissewaard).

 • Energiebespaarlening Warmtefonds: een gunstige annuïteitenlening waarmee particulieren en VvE’s hun woning energiezuinig kunnen maken.
 • Duurzaamheidslening van Stimuleringsfonds Volkshuisvesting voor Nederlandse gemeenten (SVn): stimuleringslening aantrekkelijk voor gevelisolatie, vloerisolatie, warmtepompen, zonneboilers, spouwmuurisolatie, zonnepanelen.
 • Energiebespaarhypotheek: speciale financieringsoptie tot €25.000 voor huiseigenaren die een bouwdepot nodig hebben voor een duurzame verbouwing.
 • Gebouwgebonden financiering (GGF): een speciale lening die hoort en blijft bij de woning (moet nog worden uitgerold).
 • Duurzame monumenten lening: voor rijksmonumentale woningen of appartementen (bekijk voorwaarden op de website van de gemeente Albrandswaard.
 • Extra geld lenen via je hypotheek: een extra leningdeel afsluiten.

FAQ: belangrijke vragen omtrent energie besparen in Albrandswaard

Wat is maatwerkadvies energiebesparing Albrandswaard?

Een energie maatwerkadvies Albrandswaard is een adviesrapport met verschillende opties voor het vergroenen van een woning die ook vallen in de maatregelenlijst van het Nationaal Warmtefonds. Denk onder andere aan jouw vloer, dak, gevel of ramen isoleren, de HR-ketel laten vervangen voor een warmtepomp of jouw eigen stroom opwekken met zonnepanelen. Dit energieplan behandelt per maatregel het budget en de uiteindelijke terugverdientijd. Dit persoonlijk energieadvies biedt een uitkomst voor VVE’s en particulieren die hun woning zuiniger willen maken en een subsidie nodig hebben.

Is een energierapport ook verplicht?

Ja, dit maatwerkadvies moet je verplicht hebben wanneer je jouw huis gaat verduurzamen met een duurzaamheidssubsidie. Wil je jouw huis verder isoleren met subsidie, of kijk je specifiek naar investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE) voor een volledig elektrische warmtepomp of aansluiting op het beschikbare warmtenet? Dan is dit besparingsplan vereist. Zonder maatwerkadvies wordt jouw aanvraag afgekeurd. Wil je jouw huis energiezuinig maken een groene lening of met prive-spaargeld. Ook dan is het verstandig om het maatwerkadvies te overwegen. Het stelt bloot welke maatregelen jouw energieverbruik doen dalen. Via dit document kan je gespecialiseerde bedrijven inschakelen.

Wat zijn de kosten van een energiebesparingsrapport?

De uiteindelijke kosten van het advies op maat hangen af van woningtype, de oppervlakte van het huis, en de adviseur die de klus uitvoert. De kosten variëren tussen de €225,00 t/m €350,00. Voor een woning met een gemiddeld woonoppervlak betaal je om en nabij de €235,00. Wij adviseren om offertes van erkende (BRL9500-02) energieadviseurs in Albrandswaard te bekijken.

Kan je als VvE ook een energiescan laten uitvoeren?

Ja, een Vereniging van Eigenaren (VvE) kan in overeenstemming met de leden een maatwerkadvies energiebesparing aanvragen. Op basis daarvan kunnen alle bewoners van bijvoorbeeld een appartementencomplex CO-2 besparende maatregelen doorvoeren. Hiervoor kan men ook aanspraak maken op de Subsidie energiebesparing eigen huis (SEEH) en Subsidie verduurzamen voor verenigingen van eigenaars (SVVE). De energiedeskundige zal het hele gebouw opnemen. Het inspectiebureau inventariseert bij de bewoners de woonwensen om het flatgebouw te optimaliseren. De VvE krijgt dan een energieadvies voor de energieprestaties van de woonhuizen. Dit is natuurlijk ook met de geschatte prijzen en de geraamde terugverdientijd.

Is maatwerkadvies utiliteitsbouw ook beschikbaar?

Als ondernemer ben je graag op de hoogte hoe je de energieprestaties van jouw bedrijfspand of kantoor kunt verbeteren. Het energieprestatieadvies (EPA) is een speciaal EPA-maatwerkadvies in Albrandswaard voor gebouwen. Het utiliteitsbouw inspectierapport gaat in op bouwkundige en installatietechnische verbetermaatregelen van jouw bedrijfsunit, pand of kantoor Een versterkte energieprestatie leidt tot een voordelige energierekening, een aangenaam binnenklimaat, extra voordeel op de milieubelasting en een positieve uitstraling. De NTA 8800 is nieuwe methodiek om energieprestatie van gebouwen in kaart te brengen. De betekenis van de Energie Investeringsaftrek (EIA) is: een speciale zakelijke subsidieregeling waarmee ondernemers premie kunnen krijgen voor het energieadvies voor bedrijven en voor de implementatie van de energiebesparende maatregelen. Check RVO.nl voor aanvullende details.

Populaire plekken in deze regio:

Plaats een reactie