Maatwerkadvies aanvragen
• Deskundige specialisten aan huis
• Duidelijke energiebesparing adviezen
• Geschikt voor subsidie-aanvragen of lening


INSPECTIE INPLANNEN

Maatwerkadvies Energiebesparing Schiedam

Wil je de kosten afbouwen van je energierekening? Het is niet altijd duidelijk waar je het beste kunt beginnen. Is het slim om te isoleren, een warmtepomp aan de CV koppelen of kies ik voor warm tapwater met een zonneboiler? Een persoonlijk Energiebesparing Maatwerkadvies Schiedam biedt antwoord op deze vragen. Een energieadviseur komt bij jouw thuis voor advies op maat en verkent wat de opties zijn. Dit maatwerkadvies toont aan welke aanbevelingen je woning een stuk kunnen verduurzamen en en een gezond en aangenaam binnenklimaat realiseren. In het verduurzamingsrapport beschrijven ze uitgebreid de kosten en baten van de getoonde verduurzamingsopties. Het plan is aan te raden voor alle particuliere woningbezitters en is vaak verplicht bij een duurzaamheidssubsidie.

 • Het maatwerkadvies toont welke maatregelen jouw huis energiezuiniger kunnen maken.
 • Een onafhankelijke duurzaamheidsadviseur inspecteert de woning voor een goed uitgangspunt.
 • Hij deelt een aanbevelingen-rapport met alle opties die je kan laten uitvoeren.
 • Denk aan: zonnepanelen installeren, infraroodpanelen, woningisolatie, zonneboiler laten plaatsen, warmtepomp plaatsen.
 • Per maatregel krijg je inzicht in de verwachte kosten, wat de effecten zijn en ontdek je hoe snel je het terugverdient.
 • Voor het uitvoeren van de werkzaamheden moet je zelf de benodigde bedrijven benaderen.
 • Een speciale maatwerkadvies energiebesparing rapportage is een must vanaf 2023 voor woningeigenaren in Schiedam die hun woning willen verduurzamen en daarbij gebruik willen maken van een subsidie.
maatwerkadvies-energiebesparing-schiedam

Energieadvies: lagere energiekosten realiseren

Maatwerkadvies energiebesparing (vervanging van Energieprestatieadvies (EPA)) is een compleet advies voor privé-woningen en kantoren dat maatregelen biedt om energieverbruik te minderen en op die manier de energielasten te verminderen. In dit rapport wordt grondig beschreven welke maatregelen je kunt nemen, wat de prijs is, en binnen hoeveel jaar je het terugverdient. In dat kader kun je denken aan maatregelen zoals zonneboiler, vloerisolatie, spouwmuurisolatie, infraroodpanelen, warmtepomp, HR++ glas. Gelukkig heb je het zo geregeld. Een energieadviseur komt langs voor inspecties en om je persoonlijke wensen door te nemen. Deze expert doet een grondige analyse en checkt welke energiebesparingsmaatregelen jij het beste kunt laten uitvoeren. Het rapport wordt opgemaakt met een lijst met duurzaamheidsmaatregelen. De adviseur geeft je ook een kostencalculatie en de verwachte besparing. Belangrijk: De maatwerkadviseur is onpartijdig en zal je dus ook nooit zelf iets verkopen. Het verslag vertelt je ook welk energielabel je hebt.

Update: Ga je je woning isoleren, en heb je hiervoor een subsidie nodig? Het maatwerk energiebesparingsadvies is dan een minimale randvoorwaarde. De inspecties moeten gedaan worden door een onafhankelijke vakman. Gediplomeerde en ervaren energieadviseurs kan je achterhalen via de website centraalregistertechniek.nl. Het BRL9500 certificaat biedt voldoende zekerheid.

Maatwerkadvies energiebesparing aanvragen in Schiedam (juni 2024)

Wil jij ook graag gebruik maken van een subsidie voor het vergroenen van jouw pand? Dan is maatwerkadvies noodzakelijk! Dit advies geeft een schema met verschillende vergroeningsmaatregelen die jouw woning helpen energie te besparen. Je kunt denken aan sterk HR++ raamwerk (beglazing), het isoleren van buitengevels met EPS en het gebruik van een zonneboiler. In het stappenplan hieronder delen we stap-voor-stap de te nemen acties.

5-stappenplan om een energierapport te verkrijgen

 1. Zoek een energieadviseurs

  Het maatwerkrapport laat je altijd opmaken door een objectieve energieadviseur. Gediplomeerde EPA-adviseurs kan je bekijken op bijvoorbeeld het Centraal Register Techniek of via ons eigen helpdesk team. Wellicht is er iemand in je familie of vriendenkring die een geschikt persoon kent. Disclaimer: probeer te zoeken naar een adviesbedrijf met een BRL9500-02-certificaat.

 2. Offertes aanvragen en bekijken

  Een gepersonaliseerd advies kost altijd geld. Adviseurs mogen zelf hun prijs bepalen. Het is goed om diverse offertes aan te vragen van onafhankelijke energie specialisten. Vermeld altijd goed je eisen. Zoek je specifiek advies voor woningisolatie, of overweeg je ook een warmtepomp of zonneboiler? Wil je hulp bij de realisatie van het energieplan, of ga je zelf bedrijven benaderen? Geef zoveel details als je kunt. De prijsopgaven van adviseurs vergelijken kost je dan minder moeite.

 3. Woningcheck uitvoeren

  Het overleg is georganiseerd? Zorg dat je goed bent voorbereid. Bezoek dan zeker eerst de bespaarcheck van verbeterjehuis.nl. Via dit platform krijg je een overzicht van opties die matchen met jouw situatie. Inbegrepen zijn de tarieven en de terugverdien-termijnen. Dit kan je gratis doen en vormt een uitstekende input voor het adviesgesprek met de energiecoach in Schiedam.

 4. Raadpleeg het energierapport

  Het maatwerkadviesbureau neemt de woning op en zoekt uit welke duurzaamheidsmaatregelen het meest effectief zijn. Vervolgens verkrijg je een onderbouwd energieplan met de meest voor de hand liggende energiebesparende maatregelen voor jouw huis. Per energiemaatregel delen ze onderdelen zoals de minimale prijzen, het rendement en de totale terugverdientijd. Soms is het wenselijk om het rapport nog even samen te bespreken. Bij deze afspraak kun je iets meer de diepte in.

 5. Een vakbedrijf selecteren

  Een energiedeskundige is geen bouwkundige (dan moet je een bouwkundige keuring in Schiedam laten uitvoeren). Deze persoon weet alles over gas en stroom besparen. Voor de uitvoering van de klus dien je zelf contact te zoeken met vakbedrijven. Vraag meerdere offertes op bij isolatie-partijen en regionale installatiebedrijven. Maak een afspraak op locatie om je woning te bekijken en op te meten. Het kan nuttig zijn dat de energie specialist daarbij kan zijn.

Welke energiebesparende maatregelen zijn nuttig voor mijn woonhuis?

Zoek energieadviseurs en start met het verduurzamen van jouw woning!

Energieadviseur Schiedam vergelijken

Jouw maatwerkadvies energiebesparing wordt altijd opgesteld door een deskundige vakman. Het is raadzaam om een adviseur uit de regio te nemen. Ze hebben doorgaans een goede kijk op de woningmarkt, en je hebt geen onnodig hoge reiskosten. Hieronder check je bedrijfsnamen en adresgegevens van goede maatwerkadviesbureaus die je kunt benaderen voor woningen in de gemeente Schiedam. Goed om te weten: adviseurs moeten aantoonbaar in het bezit zijn van het BRL9500-02-certificaat. Gecertificeerde bedrijven vind je ook op www.centraalregistertechniek.nl.

Naam adviesbedrijfStraatnaamPostcodePlaats
Buro EnergyZuiderterras 363083BWRotterdam
Adviesbureau HeroSibeliusplein 1753122XASchiedam
Keemink Vastgoed Inspectarium B.V.Van Heekstraat 153125BNSchiedam
A+ ProjectenImmanuel Kantstraat 2523076DLRotterdam
Dewi Beheer en Management B.V.André Gideplaats 933069EDRotterdam
Lijst met energieadvies bedrijven in de omgeving van Schiedam

Uitgelichte vakbedrijven: meteen een afspraak maken

Wil je meteen een adviseur spreken? In de bijgaande tabel kies je uit energieadviseurs voor maatwerkadvies energiebesparing in Schiedam waar je meteen online een afspraak kunt inplannen. Kies een van de bureau’s om een contactmoment in te plannen.

Alle energiebesparende maatregelen in 1 overzicht

Veel woningeigenaren willen hun energierekening minderen. Maar hoe kun je daarmee starten? Veel mensen worstelen hier mee. En daarvoor is het maatwerkadvies bedacht. Het geeft heel gedetailleerd een overzicht van alle mogelijke bespaarmogelijkheden. Misschien ben je op voorhand benieuwd wat voor maatregelen er dan in zo’n rapport staan. In de tekstblokjes hieronder beschrijven we de gunstigste energiebesparingsmaatregelen voor je pand. Of klik door voor meer informatie over radiatorfolie.

Top-5 voordelen van een energiezuinige woning in Schiedam

 1. Een lagere energiefactuur: een forse besparing op de maandlasten.
 2. Goed voor het klimaat: door jouw groene keuzes verlaag je jouw CO-2 uitstoot.
 3. Een aangenaam binnenklimaat: beperk de tocht en koude stromen.
 4. Verhoog je woningwaarde: huizen met energielabel A zijn zeer gewild.
 5. Constant een gezonde leefomgeving: de hele woning voorzien van prima luchtkwaliteit.
MaatregelKosten (gemiddeld)Besparing p/jaar
Isoleren van vloer (bekijk hier meer info)€2320,00€115,00 p/jaar
Full-electric warmtepomp€11375,00€720,00 p/jaar
Zonnepanelen (10 stuks)€5045,00€480,00 p/jaar
Zonneboiler 150 liter€3045,00€200,00 p/jaar
Infraroodpanelen (1 paneel)€405,00€31,00 p/jaar
Waterbesparende douchekop (bekijk meer tips) €37,00€36,00 p/jaar
Kosten en rendement van verschillende besparende maatregelen bij normale woningen (+/- 115 m2).

Maatwerkadvies inplannen voor doelgerichte verduurzaming!

Bekijk beschikbare deskundigen en maak een afspraak

Woningisolatie: houd de warmte in huis

Wil je minder gas stoken? Jouw huis isoleren in Schiedam is onmisbaar om te gaan besparen. D.m.v. het isoleren van glas, daken, muren en vloeren treed er geen warmteverlies op. Isolatie is ontzettend belangrijk: de energierekening gaat omlaag, je hebt een fijn warm huis in de winter, en een koele woning in de zomer, je stoot minder CO-2 uit, je beperkt het geluid van buiten en je woning zal stijgen in waarde. Er zijn diverse subsidies beschikbaar. Advies: voor arbeid m.b.t. isoleren geldt het verlaagde BTW-tarief (9]%) Zo heb je een goede terugverdientijd.

 • Vloerisolatie (vanaf €29,50 per /m2): verminder temperatuurverschillen tussen vloer en de rest van de ruimte.
 • Dakisolatie (vanaf €44,00per /m2): directe reductie van de stookkosten.
 • Gevelisolatie (vanaf €99,50per /m2): op vrijwel elke woning toepasbaar, direct resultaat.
 • Bodemisolatie (vanaf €23,50per /m2): verhoogt de levensduur van de vloer en de muren.
 • Spouwmuurisolatie (vanaf €27,50per /m2): een lange levensduur en relatief goedkoop.
 • Isolatieglas (vanaf €129,00per /m2): niet langer last van tocht in huis dankzij HR++ glas.

De voordelen van een warmtepomp

De warmtepomp is een zuinig en duurzaam alternatief voor de gasketel. Het systeem maakt gebruik van de warmte van bronnen zoals lucht of het grondwater. In de ideale situatie kan je zo helemaal van het gas af. Houd er rekening mee dat je wel meer elektriciteit gaat gebruiken. Deze hoeveelheid stroom kan gegenereerd worden d.m.v. zonnepanelen (die je misschien al hebt). In de zomerperiode kan het jouw woning ook koelen. Er zijn twee keuzes: een volledig elektrische warmtepomp of een hybride oplossing. Hieronder bekijk je praktische details over de verschillende systemen.

 • All-electric warmtepomp: geeft duurzame warmte en warmt het water op om te douchen (tapwater). Je kunt dan echt een nul op de meter woning realiseren. Deze stand-alone installatie is redelijk prijzig en je huis moet eerst heel goed geïsoleerd zijn. Je komt het dan ook met name tegen bij nieuwbouw.
 • Hybride warmtepomp Schiedam: een voordeliger systeem en werkt ook uitstekend bij woningen met een slechtere isolatie. De HR-combiketel kan bijspringen op koude dagen. Het systeem kan jouw gasverbruik met 70% doen dalen.
 • Lucht-lucht warmtepomp: snel geïnstalleerd en ook de mogelijkheid te koelen.
 • Lucht-water warmtepomp: bij een geschikt afgiftesysteem kan het de woning ook koelen.
 • Water-water warmtepomp: benodigd een grondboring wat zorgt voor relatief hoge prijs.
 • Bodem-water warmtepomp: mag niet overal geplaatst worden (i.v.m. grondboringen).

Alles wat je moet weten over zonnepanelen

Met zonnepanelen wek je zelf 100% groene storom op voor jouw woning. Dat is goed voor het milieu en je stroomkosten worden aanzienlijk voordeliger. Mede dankzij de subsidies, geen BTW en/of eventueel een gunstige groene lening kan je genieten van een goede terugverdientijd. Het maakt je minder afhankelijk van energieleveranciers zoals Vattenfall, Engie, GreenChoice, Eneco, Budget Energie of United Consumers, Oxxio, Powerpeers, Vandebron, Enegiedirect.nl. Met de salderingsregeling kan je zelf geld verdienen aan je te veel opgewekte stroom.

 • Zonnepanelen aanschaffen kan tegenwoordig steeds goedkoper. Een set met 10 zonnepanelen is al te plaatsen voor €4.600 en kan snel worden terugverdiend binnen 6 tot 7 jaar.
 • Je moet rekening houden met enkele voorwaarden: een dak dat volledig in privé-eigendom is met een focus op het zuiden. Dit moet natuurlijk vrij van schaduw zijn. De dakconstructie moet het systeem kunnen dragen.
 • Jouw eigen zonnestroom lever je terug aan het elektriciteitsnet (salderen).
 • Wil je zonnepanelen in Schiedam laten plaatsen? Dan betaal je daarover 0% BTW.

Informatie en voordelen van de zonneboiler

Een zonneboiler betekent een warmte opwekkende zonnecollector en een buffervat voor het water. Het systeem genereert warm tapwater om te douchen en te koken. Daarvoor gebruikt het de energie van de zon. Door het laten plaatsen van een zonneboiler bespaar je ongeveer de helft van de energie voor het verwarmen van water. Meestal gebruik je voor de normale CV nog wel een warmtepomp of HR-ketel. Een vergunning is niet noodzakelijk en via de ISDE kan je een forse subsidie krijgen.

 • Een zonneboiler voor een gemiddeld huishouden (150 liter voorraadvat) heeft een prijskaartje van ongeveer €3.300 (incl. montage).
 • Een zonneboilercombi kan ook de CV ondersteunen bij de verwarming van de woning.
 • Let op: de benodigde ruimte op je dak is zo’n 3 m2 tot 4 m2.
 • Houdt ook rekening met het buffervat (v.a. 50cm bij 100 cm).

Duurzame infraroodpanelen

Door middel van elektrische infraroodpanelen verwarm je een specifieke ruimte. Zoals bijv. een hobbyruimte of badkamer. De lucht in de ruimte wordt niet verwarmd. Deze stralingswarmte geeft dus lokale warmte. Deze warmtepanelen doen het goed als tijdelijke bijverwarming. Deze oplossing is positief door: geen effect op de luchtcirculatie, een milieuvriendelijk energieverbruik, een moeiteloos installatieproces en ze hebben een stijlvolle uitstraling.

 • Infraroodverwarming kies je als je doelgericht wilt verwarmen.
 • Bij woningen die uitstekend geïsoleerd zijn kan IR-verwarming soms zelfs als hoofdverwarming fungeren.
 • De onkosten van warmtepanelen zijn sterk afhankelijk van vermogen en kwaliteit, maar komen uit tussen de €180,00 – €500,00 per paneel.

Welke energiebespaartips zijn er nog meer?

In aanvulling op de genoemde energiebesparende maatregelen hebben we nog meer handige energiebespaar adviezen in Schiedam. Hieronder delen wij een aantal populaire en aantrekkelijk geprijsde duurzame oplossingen die gemakkelijk toe te passen zijn.

 • Mechanische ventilatie: voorkom vocht- en schimmelproblemen met goede ventilatie.
 • Ventilatie met warmteterugwinning (WTW): energie neutrale, moderne en geluidsarme manier van ventilatie.
 • Waterbesparende douchekop: op een verantwoorde manier douchen, bespaar tot 20% water en energie.
 • Radiatorfolie: verbetert de warmteoverdracht van de radiator naar de kamer.
 • LED-lampen: LED-verlichting geeft geen warmte af, waardoor het veel veiliger is.
 • Elektrisch koken: kies bij voorkeur voor de meest duurzame inductiekookplaat.
 • Slimme thermostaat: stemt de verwarming automatisch af op jouw gedrag.
 • Energielabel huishoudelijke apparatuur: koop uitsluiten nog producten met minimaal een A+ label.

Verduurzamen met persoonlijk energieadvies in Schiedam!

Start jouw aanvraag voor een adviesgesprek en check hoe je jouw woning kunt verduurzamen

Energielabel Schiedam: Ontdek het energielabel van jouw woning

Het maatwerkadvies voor energiebesparing bevat allerlei maatregelen die haalbaar en betaalbaar zijn om jouw woning energie-efficiënter te maken. Het advies geeft ook inzicht in wat het officiële woning energielabel is. Het woninglabel toont hoe energiezuinig jouw woning is. Gunstige labels zijn energielabel A, B en C. Heb jij na aanleiding van dit plan jouw huis laten verduurzamen? En ga je jouw huis verhuren of verkopen of wil je een scherpe hypotheekrente? Op dat moment is het handig om om het energielabel wederom te calculeren. Een erkende energie inspecteur inspecteert je huis en bekijkt de noodzakelijke hoeveelheid gas en elektriciteit voor de verwarming van de woning (warmtevraag). Je pand ontvangt een energielabel A++++, A of een minder duurzame B oplopend tot G.

 • Het label duidt de energiezuinigheid van een woning.
 • Het energielabel is verplicht bij verkoop en verhuur van de woning.
 • Een goed energielabel maakt de woningwaarde aantrekkelijker. Met de duurzaamheidskorting kan je dan mogelijk een betere hypotheekrente krijgen.

Bekijk duurzaamheidssubsidies in Schiedam

Alle woningen en panden in Provincie Zuid-Holland moeten een stuk duurzamer worden en – in het meest ideale geval – van het gas af. Men kan hiervoor gebruik maken van (ISDE) subsidies en gunstige energiebespaarleningen Heb je subsidie nodig? Dan moet je verplicht een maatwerkadvies kunnen overleggen. Onderstaand onderzoek je bruikbare informatie over de mogelijke subsidieregelingen duurzame energie in Schiedam.

 • Subsidie voor isoleren: ontvang tot max. 30% van de investering voor isolatiewerkzaamheden aan wanden, dak, ramen, vloer, gevel.
 • Voor de arbeid die komt kijken bij isolatie betaal je slechts 9% BTW.
 • Investeringssubsidie duurzame energie (ISDE): interessant voor een warmtepomp, zonneboiler of aansluiting op een warmtenet in juni 2024.
 • Voor het laten plaatsen van zonnepanelen is er een extra gunstige BTW-regeling (0%).
 • Het energieloket gemeente Schiedam heeft mogelijker zelf ook nog particuliere subsidiemogelijkheden of andere energiebespaarleningen of stimuleringsleningen. Via de energiesubsidiewijzer Schiedam vind je alle beschikbare financiële regelingen.

Energiebespaarlening Schiedam opzoeken in juni 2024

De meest handige manier om verduurzamingsmaatregelen uit te voeren is om dit met eigen geld te betalen. Beschik je niet over voldoende spaarmiddelen? Probeer dan een lening af te sluiten. De duurzame leningen zijn beschikbaar voor Nederlandse woningbezitters. We lichten graag het een en ander toe (ook relevant voor o.a. Ridderkerk, Barendrecht en Vlaardingen).

 • Energiebespaarlening Warmtefonds: een aantrekkelijke mogelijkheid waarmee particulieren en VvE’s energiebesparende investeringe kunnen financieren.
 • Duurzaamheidslening van Stimuleringsfonds Volkshuisvesting voor Nederlandse gemeenten (SVn): stimuleringslening aantrekkelijk voor vloerisolatie, warmtepompen, spouwmuurisolatie, dakisolatie, zonneboilers, zonnepanelen.
 • Energiebespaarhypotheek: lening van maximaal €25.000 voor huizenbezitters die geen andere financieringsmogelijkheden hebben.
 • Gebouwgebonden financiering (GGF): financiering van de verduurzamingsinvestering wordt aan de woning gekoppeld (momenteel nog niet beschikbaar).
 • Duurzame monumenten lening: wordt verstrekt aan eigenaren van monumenten die willen verduurzamen (bekijk voorwaarden op de website van de gemeente Schiedam.
 • Je hypotheek oprekken: een nieuw leningdeel voor een tijdelijk bouwdepot.

FAQ: vragen en antwoorden over energie besparen in Schiedam

Wat is maatwerkadvies energiebesparing Schiedam?

Dit energie maatwerkadvies Schiedam is een rapport met aanbevelingen voor het verduurzamen van jouw huis die ook terug te vinden zijn in de maatregelenlijst van het Nationaal Warmtefonds. Zo kan je denken aan het aanbrengen van spouwmuurisolatie of HR++ glas, het gebruik van een warmtepomp of het opwekken van zonnestroom met je eigen zonnepanelen. Dit advies behandelt per maatregel de geraamde kosten en de totale terugverdientijd. Een persoonlijk energieadvies is uitermate handig voor woningeigenaren die willen vergroenen en hiervoor een subsidie willen aanvragen.

Moet ik verplicht het energierapport hebben?

Ja, men moet een maatwerkadvies kunnen overleggen op het moment dat je gebruik wil maken van een duurzaamheidssubsidie. Wil je jouw huis verder isoleren met subsidie, of wil je gebruik maken van investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE) voor een zelfstandige full electric warmtepomp of aansluiting op een beschikbaar warmtenet? In die situatie is dit adviesrapport een must. Zonder maatwerkadvies krijg je geen subsidie. Wil je energiebesparende maatregelen doorvoeren met een groene lening of met spaargeld waarover je zelf beschikt? Ook dan is het maatwerkadvies beslist iets om te overwegen. Het geeft inzicht in welke verduurzamingsmaatregelen jouw energierekening doen dalen. D.m.v. dit energieadvies wordt het aanvragen van offertes stukken eenvoudiger.

Hoe duur is een energiebesparingsrapport?

De totale kosten van het advies op maat zijn afhankelijk van het type gebouw (woning of utiliteitsbouw), oppervlakte en de adviseur die het werk uitvoert. De tarieven liggen tussen de €225,00 t/m €330,00. Voor een normale tussenwoning betaal je ongeveer €280,00. Het is aan te raden om offertes van ervaren (BRL9500-02) energieadviseurs in Schiedam te vergelijken.

Is de energiescan ook bedoeld voor VvE?

Ja, je Vereniging van Eigenaren (VvE) mag als afvaardiging van de leden contact opnemen voor een maatwerkadvies energiebesparing. Via de regeling kunnen alle appartementseigenaren samen CO-2 besparende maatregelen uit laten voeren. Dit kan bijvoorbeeld met behulp van Subsidie energiebesparing eigen huis (SEEH) en Subsidie verduurzamen voor verenigingen van eigenaars (SVVE). De energiedeskundige maakt een compleet overzicht van het gebouw. Het inspectiebureau kijkt samen met bewoners naar het wensenlijstje om het wooncomplex energiezuiniger te maken. De VvE krijgt de aanbevelingen in het energieadvies voor de energieprestaties van de woonhuizen. In het rapport vinden de eigenaren ook de geraamde kosten en de geraamde terugverdientijd.

Zijn er ook opties voor maatwerkadvies utiliteitsbouw?

Ook zakelijk gezien ben je graag op de hoogte hoe je de energieprestaties van jouw kantoor, bedrijfsgebouw of pand kunt versterken. Het welbekende energieprestatieadvies (EPA) is een officieel EPA-maatwerkadvies in Schiedam voor bedrijven. Deze utiliteitsbouw analyse gaat in op bouwkundige en installatietechnische verbetermaatregelen van je bedrijfsunit, kantoor of opslagruimte Een groenere energieprestatie leidt tot lagere energielasten, een prettig binnenklimaat voor medewerkers, minder hoge milieubelasting en een milieubewust imago. De NTA 8800 is een nieuwe manier voor het calculeren van energieprestaties van gebouwen. De Energie Investeringsaftrek (EIA) is: een speciale zakelijke subsidieregeling waarmee je als gebouweigenaar een premie kunt ontvangen voor het energieadvies voor bedrijven en voor de realisatie van de energiebesparende maatregelen. Check RVO.nl voor de eisen en voorwaarden.

Plaats een reactie