Maatwerkadvies aanvragen
• Deskundige specialisten aan huis
• Duidelijke energiebesparing adviezen
• Geschikt voor subsidie-aanvragen of lening


INSPECTIE INPLANNEN

Maatwerkadvies Energiebesparing Ridderkerk

Op zoek naar opties om de energierekening te verminderen? Het kan moeilijk zijn om te bepalen waar je dan moet beginnen. Ga ik eerst mijn woning isoleren, een warmtepomp aanschaffen of kan ik het beste beginnen met zonnepanelen? Het Energiebesparing Maatwerkadvies Ridderkerk zal je verder helpen. Een energieadviseur maakt een afspraak voor de maatwerk-inspectie en beoordeelt waar de kansen liggen. Het plan verduidelijkt welke aanbevelingen een toegevoegde waarde zijn voor je woning en en het binnenklimaat verbeteren. In de aanbevelingen check je heel specifiek de investering en de terugverdientijd van de geselecteerde energiebesparende maatregelen. Het maatwerkrapport is een uitkomst voor particuliere woningbezitters en is vaak verplicht bij een duurzaamheidssubsidie.

 • Een maatwerkadvies laat zien welke investeringen jouw woning duurzamer kunnen maken.
 • Een betrouwbare duurzaamheidsadviseur komt vakkundig jouw woning opnemen.
 • Hij komt met een energiebesparingsadvies met alle potentiële maatregelen die jouw woning naar een hoger niveau tillen.
 • Onder andere: infraroodpanelen, ventileren met WTW, woningisolatie, warmtepomp plaatsen, zonnepanelen installeren.
 • Per maatregel kun je meer info vinden over de geraamde kosten, het rendement en de geschatte terugverdientijd.
 • Voor uitvoering van het energieplan moet je zelf offerte opvragen bij lokale ondernemers.
 • De speciale maatwerkadvies energiebesparing rapportage is met ingang van 2023 verplicht voor woningeigenaren in Ridderkerk die hun woninglabel willen verbeteren en hiervoor een subsidieaanvraag willen indienen.
maatwerkadvies-energiebesparing-ridderkerk

Energieadvies: energiekosten terugdringen

Maatwerkadvies energiebesparing (eerst het Energieprestatieadvies (EPA)) is een plan voor particuliere en zakelijke objecten dat duidelijke tips geeft om minder energie te gebruiken en derhalve de energierekening te reduceren In het onderzoek wordt uitvoerig beschreven welke duurzame oplossingen je kunt toepassen, wat het allemaal kost, en hoeveel je door de jaren heen kunt besparen. Binnen dit advies kun je maatregelen overwegen zoals dakisolatie, spouwmuurisolatie, infraroodpanelen, HR++ glas, zonneboiler, vloerisolatie. Het is niet ingewikkeld. Een energieadviseur komt altijd bij je thuis op bezoek om kennis te maken en het proces verder toe te lichten. Deze expert doet een deskundige checkup en berekent welke energiebesparingsmaatregelen het beste bij jouw huis passen. Het rapport wordt opgemaakt met een lijst met maatregelen. Daarbij ontvang je ook een prijslijst met verwachte kosten en het totale rendement Hierbij geldt altijd: Iedere maatwerkadviseur is objectief en kan dus niet zelf een verbouwklus aannemen. Het verslag geeft ook aan wat het energielabel van de woning is.

Let op: Wil je je woning klaar maken voor de toekomst, en heb je hiervoor een subsidie nodig? Dan moet je beschikken over het maatwerk energiebesparingsadvies. De woning-analyse moet gedaan worden door een autonome expert. Gecertificeerde en bedreven energieadviseurs zoek je via de website centraalregistertechniek.nl. Informeer altijd naar het BRL9500 certificaat.

Maatwerkadvies energiebesparing aanvragen in Ridderkerk (mei 2024)

Ook profiteren van een subsidie voor het verduurzamen van jouw huis? Dan is een maatwerkadvies een vereiste. Het document biedt een lijst met innovatieve maatregelen die passen bij jouw budget en doelstellingen. Uitkomsten van zo’n plan kunnen zijn het kiezen voor duurzaam HR++ glas, gevelisolatie met glaswol en het gebruiken van zonnecellen (zonneboiler). In de volgende alinea delen we stap-voor-stap de te nemen acties.

In 5 stappen je energierapport aanvragen

 1. Zoek een energieadviseurs

  Het maatwerkrapport wordt altijd opgesteld door een erkende maatwerkadviseur. Ervaren specialisten kan je vinden op bijvoorbeeld het Centraal Register Techniek en natuurlijk via onze eigen site. Je kunt ook navraag doen in je eigen omgeving. Disclaimer: selecteer zeker een adviseur die werkt volgens de BRL9500-02 richtlijnen.

 2. Start met meerdere offertes

  Je moet natuurlijk betalen voor een gepersonaliseerd advies. Energie specialisten rekenen verschillende tarieven. Het is aan te raden om diverse offertes op te vragen van onafhankelijke energieadviseurs. Geef je verlangens vooraf aan. Zoek je uitsluitend hulp voor het isoleren, of wil je ook weten hoe je jouw huis gasloos kunt verwarmen? Wil je hulp bij de realisatie van het energieplan, of kan je dit wellicht zelfstandig doen? Wees heel concreet. Het kiezen van de beste adviseur gaat dan een stuk eenvoudiger.

 3. Bereid je voor met de woningcheck

  Staat er een meeting met een expert? Zorg ervoor dat je goed bent voorbereid. Je kunt bijvoorbeeld alvast de bespaarcheck van verbeterjehuis.nl doen. Door de adviesmodule op Verbeterjehuis.nl te gebruiken word je geleid naar een overzicht van potentiële maatregelen die passen bij jouw woning en wensen. Altijd met de prijzen en de rendementen. Dit is gratis, en vormt een goede basis voor het adviesgesprek met jouw energiecoach in Ridderkerk.

 4. Raadpleeg het energierapport

  De energie specialist komt thuis langs en checkt welke mogelijk interessante maatregelen het meest effectief zijn. Binnen een paar dagen verstuurt hij een goed energieplan inclusief de voorgestelde energiebesparende maatregelen voor jouw woonhuis. Voor elke energiemaatregel lees je eigenschappen zoals het financiële plaatje, de opbrengsten en de geschatte terugverdientijd. Het is vaak wenselijk om het rapport nog samen door te nemen. Als je hiervoor kiest kan je vragen stellen.

 5. Vakbedrijven benaderen

  De energiedeskundige heeft niet altijd voldoende bouwkundige kennis (dan moet je een bouwkundige keuring in Ridderkerk laten uitvoeren). Deze expert geeft tips over hoe jij je woning verder kan vergroenen en gas en stroom kunt besparen. Voor de uitvoering van de klus dien je zelf contact te zoeken met vakbedrijven. Vraag meerdere offertes op bij isolatie-vakmannen en installateurs. Vraag of ze bij je aan huis kunnen komen om je woning te bekijken en op te meten. Het kan handig zijn dat de energieadviseur jouw kan bijstaan.

Welke energiebesparende maatregelen zijn relevant voor mijn woonruimte?

Informeer bij energieadviseurs en bespaar op jouw energielasten!

Energieadviseur Ridderkerk vergelijken

Het maatwerkadvies energiebesparing moet je laten opstellen door een deskundige vakman. Het is aan te raden om een adviesbedrijf nabij jouw woonplaats te nemen. Ze weten veel van de woningmarkt in jouw woonplaats, en de reisafstand (kosten) zijn dan beperkt. In de tabel hieronder delen we gegevens van mogelijke energie adviseurs die huizen inspecteren in de gemeente Ridderkerk. Kies enkel bedrijven en adviseurs met het BRL9500-02-certificaat. Staat er geen geschikt bedrijf tussen? Bekijk dan ook platform.centraalregistertechniek.nl.

Naam adviesbedrijfStraatnaamPostcodePlaats
Energieadvies PlusVeenmos 52951HKAlblasserdam
Perfectbouw Holding B.V.Pruimendijk 1372989AHRidderkerk
Raak Software Applicaties B.V.Pruimendijk 1372989AHRidderkerk
Energielabel KrimpenerwaardMolendijk 422931SCKrimpen aan de Lek
Van der Ham Management & AdviesHeemraadhof 212922CKKrimpen aan den IJssel
Namen en adressen van energieadvies bedrijven omgeving Ridderkerk

Uitgelichte bedrijven: direct online afspraak inplannen

Direct in contact komen met een adviseur? In de uitgelichte tabel hieronder tref je energieadviseurs voor maatwerkadvies energiebesparing in Ridderkerk waar je vaak snel terecht kunt. Kies een van de bedrijven om direct aan de slag te gaan.

Gids voor energiebesparende maatregelen

Veel huishoudens willen besparen op de energiekosten. Maar waar moet ik beginnen? Voor dit probleem is het maatwerkadvies in het leven geroepen. Je ontvangt een goed advies over allerlei besparingsmogelijkheden voor je huis. Hoe ziet dit er precies uit? Bijgaand introduceren we goede energiebesparingsmaatregelen voor je woonhuis. Check ook meer informatie over HR-ketels.

Waarom kiezen voor een energiezuinige woning in Ridderkerk

 1. Een gunstigere energierekening: je houd geld over voor andere leuke dingen.
 2. Een milieubewuste keuze: je kunt jouw CO-2 uitstoot flink reduceren.
 3. Je geniet van een optimaal binnenklimaat: geen tochtige woning meer.
 4. De waarde van jouw huis gaat omhoog: huizen met energielabel A zijn zeer gewild.
 5. Leven in een gezonde leefomgeving: de hele woning voorzien van prima luchtkwaliteit.
MaatregelInvestering (gemiddeld)Besparing p/jaar
Isolatie van dak (bekijk hier meer info)€4800,00€440,00 p/jaar
Full-electric warmtepomp€11325,00€625,00 p/jaar
Set van 10 zonnepanelen€5300,00€535,00 p/jaar
Zonneboiler (150 liter)€3210,00€195,00 p/jaar
Infraroodverwarming (per paneel)€310,00€50,50 p/jaar
Tochtstrips laten aanbrengen (lees hier meer tips) €1125,00€200,00 p/jaar
Jaarlijkse kosten en besparingen van vergroeningsmaatregelen bij doorsnee woningen (+/- 100 m2).

Maatwerkadvies inplannen voor het gericht verduurzamen!

Zoek energiedeskundige en maak een afspraak

Energie besparen met woningisolatie

Wil je direct jouw energierekening verlagen? Jouw huis isoleren in Ridderkerk is onmisbaar om te gaan besparen. A.d.h.v. het isoleren van deuren, ramen, daken, muren en vloeren kan de woning de warmte beter vasthouden. Woningisolatie is een absolute must: je bespaart op de maandelijkse energiekosten, het huis blijft aangenaam warm in de winter, het is milieubewust, je beperkt het geluid van buiten en je huis is interessanter op de markt. Er zijn verscheidene subsidies te kiezen. Disclaimer: voor alle isolatiewerkzaamheden geldt het lage BTW-tarief (9%) Hierdoor kun je rekenen op een goede terugverdientijd.

 • Vloerisolatie (vanaf €27,00 per /m2): het voorkomt warmteverlies bij de vloer van de woning.
 • Dakisolatie (vanaf €50,00per /m2): het zorgt dat het dak lucht- en winddicht is.
 • Gevelisolatie (vanaf €94,50per /m2): goede manier om een thermische brug te beperken.
 • Bodemisolatie (vanaf €27,50per /m2): minder penetratie van vocht en kou in de vloer.
 • Spouwmuurisolatie (vanaf €28,00per /m2): geen veranderingen aan de structuur van een woning nodig.
 • Isolatieglas (vanaf €120,50per /m2): HR++ glas bespaart energie, werkt geluiddempend en is inbraakwerend.

De woning verwarmen met een warmtepomp

De warmtepomp is een goede vervanger van de traditionele HR-ketel. Hij gebruikt energie van de buitenlucht, bodem of water. Jouw gasverbruik kan zo fors omlaag. De power voor een warmtepomp komt uit elektriciteit. Stroom kan je halen uit zonnepanelen. In de zomer kan het jouw huis ook koelen. Je hebt de keuze uit een zelfstandige full electric warmtepomp of een hybride warmtepomp. Hieronder verstrekken we handige info over de diverse varianten.

 • All-electric warmtepomp: verwarmt je huis en verhit al je tapwater. Het gasverbruik kan dan naar 0. All-electric is vrij prijzig, en het vereist een zeer goede geïsoleerde woning. We zien het systeem met name terug bij nieuwbouw.
 • Hybride warmtepomp Ridderkerk: een betaalbaar alternatief en kan goed functioneren in huizen die over minder goede isolatiewaarden beschikken. Jouw HR-combiketel kan gewoon blijven staan. Je kunt hiermee tot wel 70% gas gaan besparen.
 • Lucht-lucht warmtepomp: jouw woning duurzaam verwarmen en koelen.
 • Lucht-water warmtepomp: flexibele optie voor het verwarmen van water.
 • Water-water warmtepomp: in staat om de woning in de zomer ook te koelen.
 • Bodem-water warmtepomp: de complexe installatie vereist tijd en meer onderhoud.

Zonnepanelen laten installeren

Via zonnepanelen wek je zelf groene stroom op. Het is een duurzame keuze en je stroomkosten worden aanzienlijk voordeliger. Door te profiteren van subsidies, een gunstige BTW-regeling en de mogelijkheid om gebruik te maken van groene leningen kan je genieten van een goede terugverdientijd. Doordat je zelf jouw stroom opwekt ben je minder afhankelijk van energieleveranciers zoals Essent, Vattenfall, Eneco, Engie, Budget Energie of Enegiedirect.nl, Vandebron, Powerpeers, Oxxio, Delta. Dankzij de salderingsregeling kun je extra stroom terugleveren aan het net.

 • Zonnepanelen aanschaffen kan tegenwoordig steeds goedkoper. Een zonnepanelensysteem met 10 panelen kan je laten monteren voor €5.900 en heb je terugverdiend binnen 6 tot en met 8 jaar.
 • Voor een goede werking geldt: een schoon en vrij-toegankelijk dak met oriëntatie op het zuiden. Het schaduweffect mag niet te groot zijn. Zorg ook dat je dakconstructie sterk genoeg is.
 • Zonnestroom die je zelf niet gebruikt lever je middels de salderingsregeling terug aan het elektriciteitsnet.
 • Voordelig zonnepanelen in Ridderkerk laten plaatsen? Dan betaal je geen BTW.

Plaats een nieuwe zonneboiler

Met een zonneboiler bedoelen we we een warmte genererende zonnecollector en een voorraad- of opslagvat. Deze constructie is verantwoordelijk voor warm tapwater om te douchen en te koken. Daglicht wordt dus gebruikt voor het maken van heet water. Door te kiezen voor een zonneboiler realiseer jij een besparing van wel 50% van het gasverbruik voor het verwarmen van water. Naast de zonneboiler gebruik je ook nog een warmtepomp of hoog rendement ketel. Een vergunning is niet noodzakelijk en er zijn aantrekkelijke ISDE subsidies beschikbaar.

 • Een standaard zonneboiler voor een standaard huis (150 liter voorraadvat) kost ongeveer €3.350 (met installatiewerk).
 • Een zonneboilercombi staat ook in voor de verwarming van je woning.
 • De benodigde hoeveelheid ruimte is om en nabij de 2,5 m2 tot 3,5 m2.
 • Ook moet er er plek zijn voor het buffervat (v.a. 50cm bij 100 cm).

Informatie en tips voor infraroodpanelen

Door middel van elektrische infraroodpanelen kan je snel een specifieke ruimte warm krijgen. Ideaal voor in een werkkamer of in de slaapkamer. De panelen verwarmen niet de lucht, maar specifiek mensen en objecten. Je merkt de stralingswarmte op als je dicht bij het paneel bent. De warmtepanelen zijn een ideale oplossing als bijverwarming. Het wordt vaak gekozen om redenen als: geen ongewenste luchtcirculatie, heel beperkt energieverbruik, het is eenvoudig te installeren en ze kunnen mooi in je interieur verwerkt worden.

 • Infraroodverwarming is ideaal om een korte tijd een ruimte te verwarmen.
 • Indien een kamer goed is geïsoleerd kan IR-verwarming ook geschikt zijn als hoofdverwarming.
 • De prijzen van warmtepanelen zijn afhankelijk van merk, type en vermogen. Houd rekening met €230,00 t/m €400,00 per IR-paneel.

Voordelige energiebespaartips

Als extra op de energiebesparende maatregelen delen we graag nog meer energiebespaar adviezen in Ridderkerk. In de box hieronder delen we daarom een lijst met handige en gunstig geprijsde vergroeningsmaatregelen die je meteen kunt toepassen.

 • Mechanische ventilatie: het opwarmen van vuile lucht is moeilijker dan schone lucht.
 • Ventilatie met warmteterugwinning (WTW): wtw-installatie zorgt voor een gezond binnenklimaat en aangename warmte.
 • Waterbesparende douchekop: verbruikt veel minder water dan een douchekop.
 • Radiatorfolie: zorgt ervoor dat warmte niet verloren gaat in de muren.
 • LED-lampen: LED-verlichting geeft geen warmte af, waardoor het veel veiliger is.
 • Elektrisch koken: steeds meer woningen stappen over op een zuinige inductiekookplaat.
 • Slimme thermostaat: voorkom dat de verwarming onnodig aanstaat.
 • Energielabel huishoudelijke apparatuur: optimale prestaties bij minimale energieverbruik van A+ apparaten.

Start met een persoonlijk energieadvies in Ridderkerk!

Regel een adviesgesprek en check hoe je jouw woning duurzamer kunt maken

Energielabel Ridderkerk: Ontdek het energielabel van jouw woning

Een maatwerkadvies voor energiebesparing omvat energiebesparende maatregelen die uit te voeren zijn om je woning te verduurzamen. Dit energieplan vertelt ook wat de status van het woning energielabel is. Het woninglabel geeft aan hoe energiezuinig en duurzaam je woonhuis is. In het gunstigste geval is dit energielabel A. Heb jij nadat het advies is uitgebracht verdere verduurzamingsopties toegepast? En wil jij wellicht je woning verkopen of wil jij de hypotheekrente graag oversluiten? Dan kan het raadzaam zijn om een nieuw energielabel aan te vragen. Een energie inspecteur bekijk het huis en checkt de benodigde gas en elektriciteit voor de verwarming en warm water. Je pand ontvangt een energielabel A++++, A of een minder duurzame B – G.

 • Het label indiceert hoe energiezuinig het huis is.
 • Het woninglabel is verplicht voor huizen die te koop of te huur worden aangeboden.
 • Een uitstekend energielabel zal de woningwaarde verder verhogen. Soms ook een duurzaamheidskorting op de hypotheekrente.

Verduurzaam je woning met subsidies in Ridderkerk

Praktisch alle huis in Provincie Zuid-Holland moeten een stuk duurzamer worden en natuurlijk het liefst zonder gasverbruik kunnen functioneren. Iedereen kan profiteren van bepaalde (ISDE) subsidies en speciale energiebespaarleningen Heb je subsidie nodig? Dan is het maatwerkadvies verplicht! In de box hieronder vind je praktische informatie over de meest actuele subsidieregelingen duurzame energie in Ridderkerk.

 • Subsidie voor isolatie: ontvang 30% van de kosten voor isolatie van (spouw)muur, ramen, vloer, wanden, gevel.
 • Voor de isolerende werkzaamheden geldt het lage BTW-tarief van 9 procent.
 • Investeringssubsidie duurzame energie (ISDE): interessant voor een zonneboiler, warmtepomp of aansluiting op een warmtenet in mei 2024.
 • Bij zonnepanelen is er een extra gunstige BTW-regeling (0%).
 • Het energieloket gemeente Ridderkerk heeft mogelijk zelf ook nog een aantal plaatselijke subsidiepotjes of aantrekkelijke energiebespaarleningen. Via de energiesubsidiewijzer Ridderkerk tref je alle mogelijkheden van 2024.

Energiebespaarlening Ridderkerk opzoeken in mei 2024

De meest handige manier om verduurzamingsmaatregelen te treffen is met een financiering door eigen middelen. Kom je geld tekort? In dat geval kan je kiezen voor een lening. Voor ieder huishouden is er een geschikte duurzame lening te vinden. In het gedeelte hieronder vind je alle leningen op een rij (ook toepasbaar voor woningen in bijv. Krimpen aan den IJssel, Alblasserdam en Barendrecht).

 • Energiebespaarlening Warmtefonds: een speciale lening waarmee huizeneigenaren en Verenigingen van Eigenaars hun woning kunnen verduurzamen.
 • Duurzaamheidslening van Stimuleringsfonds Volkshuisvesting voor Nederlandse gemeenten (SVn): stimuleringslening geschikt voor vloerisolatie, zonnepanelen, zonneboilers, spouwmuurisolatie, dakisolatie, gevelisolatie.
 • Energiebespaarhypotheek: nieuwe financieringsmogelijkheden tot max. €25.000 voor huiseigenaren met duidelijke hertoetsmomenten en voorwaarden.
 • Gebouwgebonden financiering (GGF): groene lening die hoort bij een woning, en niet bij een persoon (wordt de komende jaren uitgerold).
 • Duurzame monumenten lening: speciale groene lening voor restauratie van monumenten (bekijk voorwaarden op de website van de gemeente Ridderkerk.
 • Je hypotheek oprekken: breid je bestaande financiering uit.

FAQ: belangrijke vragen omtrent energie besparen in Ridderkerk

Wat is maatwerkadvies energiebesparing Ridderkerk?

Dit energie maatwerkadvies Ridderkerk is een energieadvies inclusief suggesties voor het uitvoeren van verduurzamingsacties voor je woonhuis die ook vallen in de maatregelenlijst van het Nationaal Warmtefonds. Voorbeelden zijn het isoleren van het dak of gevel, het installeren van een warmtepomp of jouw eigen stroom opwekken met zonnepanelen. Het rapport komt per maatregel met het budget en de totale terugverdientijd. Het persoonlijk energieadvies is verplicht voor alle particuliere huizenbezitters die hun huis van het gas af willen hebben en daarbij gebruik willen maken van een subsidie.

Geldt er een verplichting voor dit energierapport?

Ja, het maatwerkadvies is verplicht bij elke duurzaamheidssubsidie aanvraag. Ga je jouw woning isoleren met subsidie, of wil je gebruik maken van investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE) voor een zonneboiler of aansluiting op het plaatselijke warmtenet? Voor deze situaties is dit adviesrapport verplicht. Zonder maatwerkadvies ontvang je geen subsidie. Ga je jouw huis duurzaam maken met een groene lening of met spaargelden? Ook dan is het maatwerkadvies een aanrader. Het is concreet en vertelt welke energiebesparende maatregelen jouw woning duurzamer kunnen maken. Met behulp van dit besparingsplan kan je een goede offerte aanvragen met de juiste gegevens.

Wat zijn de gemiddelde kosten van een energiebesparingsrapport?

De huidige kosten van het advies op maat worden berekend op basis van woningtype, oppervlakte en de adviseur die de klus uitvoert. De gemiddelde prijs bedraagt tussen de €200,00 tot €285,00. Voor een standaard huis kost het energieadvies je gemiddeld €240,00. Het is raadzaam om offertes van deskundige (BRL9500-02) energieadviseurs in Ridderkerk te overwegen.

Kan je als VvE ook een energiescan laten uitvoeren?

Ja, alle Vereniging van Eigenaren (VvE) kunnen in overeenstemming met de leden het maatwerkadvies energiebesparing laten opstellen. Op deze manier kan men gezamenlijk CO-2 besparende maatregelen inplannen. Bijvoorbeeld met Subsidie energiebesparing eigen huis (SEEH) en Subsidie verduurzamen voor verenigingen van eigenaars (SVVE). De energie-expert komt langs voor een complete inspectie van het pand. Het keuringsbedrijf vraagt bewoners naar de wensen en behoeftes om het wooncomplex groener te maken. Op basis daarvan volgt richting de VvE een energieadvies voor de energieprestaties van het gehele object. In het rapport vinden de eigenaren ook de geschatte kosten en de verwachte terugverdientijd.

Zijn er ook opties voor maatwerkadvies utiliteitsbouw?

Ook zakelijk gezien ben je benieuwd hoe je de energieprestaties van een bedrijfsunit, pand of kantoor kunt perfectioneren. Het huidige energieprestatieadvies (EPA) is een waardevol EPA-maatwerkadvies in Ridderkerk voor zakelijke panden. Het utiliteitsbouw plan gaat dieper in op de bouwkundige en installatietechnische verbetermaatregelen van jouw bedrijfspand of kantoor Een groenere energieprestatie geeft lagere energielasten, een prettig binnenklimaat voor medewerkers, lagere milieubelasting en een positieve uitstraling. De NTA 8800 is nieuwe methode om de energieprestaties van utiliteitsbouw te berekenen. De Energie Investeringsaftrek (EIA) wordt omgeschreven als: een aantrekkelijke zakelijke subsidieregeling waardoor er een premie aangevraagd kan worden voor het energieadvies voor bedrijven en het uitvoeren van de vergroeningsmaatregelen. Check RVO.nl voor alle informatie.

Plaats een reactie