Maatwerkadvies aanvragen
• Deskundige specialisten aan huis
• Duidelijke energiebesparing adviezen
• Geschikt voor subsidie-aanvragen of lening


INSPECTIE INPLANNEN

Maatwerkadvies Energiebesparing Barendrecht

Wil je jouw energierekening graag terugdringen? Het is moeilijk waar te beginnen. Moet ik isoleren, een full-electric warmtepomp kopen of kan ik het beste beginnen met zonnepanelen? Een Energiebesparing Maatwerkadvies Barendrecht is een goed hulpmiddel! De energieadviseur komt persoonlijk langs voor de maatwerk-inspectie en onderzoekt wat de mogelijkheden zijn. Het energierapport is heel specifiek en geeft aan welke keuzes een toegevoegde waarde zijn voor je woning en en het energielabel verbeteren. In het plan beschrijven ze heel specifiek de kosten en het rendement van de verschillende investeringsopties. Het energieplan is een hulpmiddel voor Nederlandse particuliere woningbezitters en is vaak verplicht bij een duurzaamheidssubsidie.

 • Een maatwerkadvies laat woningeigenaren zien welke investeringen jouw huis energiezuiniger kunnen maken.
 • Een professionele duurzaamheidsadviseur neemt de hele woning uitgebreid op.
 • Hij schrijft een rapport met aanbevelingen met alle investeringen die je kan laten uitvoeren.
 • Denk aan: infraroodpanelen, zonneboiler laten plaatsen, zonnepanelen installeren, woningisolatie, warmtepomp plaatsen.
 • Voor elk afzonderlijk onderdeel krijg je inzicht in het kostenplaatje, wat het oplevert en de geraamde terugverdientijd.
 • Voor de uitvoering van het energieadvies moet je zelf contact opnemen met bedrijven in de buurt.
 • Een maatwerkadvies energiebesparing rapportage is vanaf 2023 noodzakelijk voor woningeigenaren in Barendrecht die een beter energielabel willen en gebruik willen maken van een duurzaamheidssubsidie.
maatwerkadvies-energiebesparing-barendrecht

Energieadvies: hulp bij een hoge energiekosten

Maatwerkadvies energiebesparing (vroeger Energieprestatieadvies (EPA)) is een professioneel plan voor bedrijven en particulieren dat concrete handvatten geeft om een pand energiezuiniger te worden en op die manier de energielasten te beperken. In dit rapport wordt zeer gedetailleerd omschreven welke maatregelen interessant zijn, wat de prijs is, en wat de uiteindelijke besparing zal zijn. In dat kader kun je denken aan maatregelen zoals HR++ glas, zonneboiler, infraroodpanelen, spouwmuurisolatie, vloerisolatie, dakisolatie. Het is vrij eenvoudig. Een energiecoach komt langs voor inspecties en om een goed advies te kunnen geven. Deze expert bekijkt de woning volledig en bekijkt welke energiebesparingsmaatregelen mogelijk geschikt zijn. Je krijgt kort hierna een compleet rapport met daarin verduurzamingsmaatregelen. Dit is inclusief een verwachting van de totale investeringskosten en het totale rendement Goed om te benoemen: De maatwerkadviseur is onafhankelijk en kan dus niet zelf een verbouwklus aannemen. Het advies vertelt je ook welk energielabel je hebt.

Belangrijk: Ga je je huis voorzien van zonnepanelen, of wil je isoleren en heb je een investeringssubsidie duurzame energie nodig? Het is dan essentieel om een maatwerk energiebesparingsadvies te regelen. Het advies moet worden uitgevoerd door een objectieve vakman. Gediplomeerde en objectieve energieadviseurs tref je op www.centraalregistertechniek.nl. Let hierbij goed op het BRL9500 certificaat.

Maatwerkadvies energiebesparing aanvragen in Barendrecht (juni 2024)

Wil jij ook aanspraak maken op een subsidie voor het vergroenen van jouw pand? Dan moet je beschikken over het maatwerkadvies. Dit energieadvies geeft een schema met alle duurzame oplossingen die jouw woning helpen energie te besparen. Je kunt bijvoorbeeld denken aan het plaatsen van HR++ beglazing, het verhogen van de isolatie van buitenmuren en het laten plaatsen van zonnecellen. In de box hieronder bieden we uitleg hoe jij dit kan laten doen.

In 5 stappen het energierapport aanvragen

 1. Zoek een maatwerkadviseur

  Het maatwerkrapport wordt uitgevoerd door een gediplomeerde maatwerkadviseur. Geschikte energie experts zijn te vinden op centraalregistertechniek.nl en uiteraard via deze website. En misschien heb je iemand in je eigen kenniskring die hier ervaring mee heeft. Niet vergeten: probeer te zoeken naar een adviesbedrijf die gecertificeerd is (BRL9500-02-certificaat).

 2. Doe een offerte aanvraag

  Een gepersonaliseerd advies komt met een prijs. Maatwerk-adviesbedrijven zijn vrij om zelf hun prijzen te hanteren. Het is aan te raden om meerdere offertes op te zoeken van BRL9500-02 gecertificeerde energie adviseurs. Geef je wensen vooraf goed aan. Zoek je uitsluitend hulp voor het isoleren, of wil je ook weten hoe je jouw huis gasloos kunt verwarmen? Zoek je naar iemand die je kan helpen bij de renovatie, of doe je dit zelfstandig? Wees zo gedetailleerd als je kunt. Het kiezen van de beste offerte gaat dan een stuk eenvoudiger.

 3. Woningcheck vooraf

  Het overleg is georganiseerd? Zorg dat je goed bent voorbereid. Bezoek dan zeker eerst de bespaarcheck van verbeterjehuis.nl. Via de Verbetercheck op Verbeterjehuis.nl ontdek je een opsomming met potentiële maatregelen die mogelijk interessant zijn. Deze omvatten de uitgaven en de opbrengsten. Dit is perfect om erbij te pakken tijdens het adviesgesprek met de energiecoach in Barendrecht.

 4. Het energierapport wordt opgesteld

  Het maatwerk-adviesbedrijf neemt de woning op en calculeert welke werkzaamheden passen bij de woning. Op basis van zijn bevindingen verstuurt hij een onderbouwd energieplan met alle mogelijke energiebesparende maatregelen voor jouw appartement. Bij alle energiemaatregelen check je aspecten zoals de verwachte kosten, de jaarlijkse opbrengsten en de verwachte terugverdientijd. Soms is het wenselijk om het rapport nog even samen te bespreken. Tijdens zo’n meeting is ook ruimte voor aanvullende vragen.

 5. Vakbedrijven zoeken

  De energiedeskundige is doorgaans geen bouwkundige (dan moet je een bouwkundige keuring in Barendrecht laten uitvoeren). De adviseur vertelt hoe je kunt besparen op gas en stroom. Maar voor de uitwerking van het plan zijn andere bedrijven noodzakelijk. Hiervoor neem je contact op met isolatie specialisten en erkende installateurs. Vraag of ze bij je aan huis kunnen komen om de woning nog eens goed op te nemen. Vraag eventueel of het adviesbureau hier ook bij is.

Welke energiebesparende maatregelen zijn aan te raden voor je huis?

Vind energieadviseurs en start met het verduurzamen van jouw woning!

Energieadviseur Barendrecht vergelijken

Jouw maatwerkadvies energiebesparing moet je laten opstellen door een gecertificeerde specialist. Het is goed om een adviseur uit jouw eigen regio te contacteren. Ze weten veel van de woningmarkt in jouw woonplaats, en de reisafstand (kosten) zijn dan beperkt. In de lijst hieronder verstrekken we contactgegevens van mogelijke experts die diensten aanbieden in de gemeente Barendrecht. Let goed op de aanwezigheid van een BRL9500-02-keurmerk. Tip: actuele adressen vind je ook op het Centraal Register Techniek voor vakbedrijven en vakspecialisten.

Naam adviesbedrijfStraatnaamPostcodePlaats
Raak Software Applicaties B.V.Pruimendijk 1372989AHRidderkerk
Consilium de KokBrahmsstraat 552992ECBarendrecht
EnergiziSandelhout 432994HPBarendrecht
Perfectbouw Holding B.V.Pruimendijk 1372989AHRidderkerk
Energieadvies PlusVeenmos 52951HKAlblasserdam
Tabel met energieadvies bedrijven uit de buurt van Barendrecht

Uitgelichte experts: meteen online aanvragen

Direct een afspraak maken? Bijgaand vind je energieadviseurs voor maatwerkadvies energiebesparing in Barendrecht waar je vaak snel terecht kunt. Klik op de button om jouw aanvraag meteen te starten.

Alle energiebesparende maatregelen op een rij

Steeds meer mensen zoeken naar opties om hun energieverbruik te verminderen. Maar wat zijn goede opties? Speciaal hiervoor is het maatwerkadvies ontworpen. Je ontvangt een goed advies over de diverse geschikte bespaarmogelijkheden. Wil jij graag weten wat je kan verwachten? In onze keuzegids bespreken we de gunstigste verduurzamingsmaatregelen voor je woonruimte. Bekijk ook onze pagina met informatie over woning ventilatie.

Vijf voordelen van en een energiezuinige woning in Barendrecht

 1. Een gunstige energiefactuur: minder geld kwijt aan energie per maand.
 2. Een schoner klimaat: jouw CO-2 uitstoot gaat fors omlaag.
 3. Een aangenaam binnenklimaat: voorkomt koude lucht en tocht in huis.
 4. Een hogere woningwaarde: kopers kijken steeds meer naar huizen met energielabel A.
 5. Kies voor een gezonde leefomgeving: in huis altijd een goede luchtkwaliteit.
MaatregelPrijzen (gemiddeld)Besparing p/jaar
HR++ glas (klik voor meer info)€3535,00€390,00 p/jaar
Hybride warmtepomp€6575,00€1085,00 p/jaar
Zonnepanelen set 10 panelen€4675,00€535,00 p/jaar
Zonneboiler (150 liter)€2870,00€210,00 p/jaar
Infraroodpanelen (per paneel)€405,00€58,00 p/jaar
Ledlamp (per stuk) (bekijk meer tips) €6,25€7,90 p/jaar
Kosten en jaarlijkse besparingen van verduurzamingsmaatregelen bij gewone huizen (+/- 110 m2).

Maatwerkadvies voor het gericht verduurzamen!

Zoek een adviseur en ga direct aan de slag

Snel besparen met woningisolatie

Wil je besparen op energie? Je huis isoleren in Barendrecht is onmisbaar om te gaan besparen. A.d.h.v. het isoleren van deuren, ramen, daken, muren en vloeren kan de woning de warmte beter vasthouden. Dit heeft veel voordelen: de energierekening gaat omlaag, je geniet van een hoger wooncomfort, je stoot minder CO-2 uit, het werkt ook geluidswerend en de waarde van je huis wordt gunstiger. Er zijn verscheidene subsidies te selecteren. Disclaimer: voor de arbeidskosten rondom isoleren geldt het verlaagde BTW-tarief (9]%) De terugverdientijd is op die manier zeer interessant.

 • Vloerisolatie (vanaf €28,50 per /m2): heerlijke warme voeten in de winterperiode.
 • Dakisolatie (vanaf €44,00per /m2): sterke verbetering van de duurzaamheid van de woning.
 • Gevelisolatie (vanaf €95,00per /m2): minder verlies van koelte tijdens de zomermaanden.
 • Bodemisolatie (vanaf €27,00per /m2): direct een lagere luchtvochtigheid in de kruipruimte.
 • Spouwmuurisolatie (vanaf €22,50per /m2): geen vocht en schimmel tussen- en op de muren.
 • Isolatieglas (vanaf €127,00per /m2): niet langer last van tocht in huis dankzij HR++ glas.

Woning duurzaam verwarmen met een warmtepomp

De warmtepomp is een goede vervanger van de traditionele CV-ketel. Deze installatie profiteert van de warmte van warmtebronnen zoals lucht, bodem of het grondwater. Dit maakt dat je flink minder gas gaat gebruiken. Een warmtepomp werkt op stroom (dus je verbruikt elektriciteit). Deze hoeveelheid stroom kan gegenereerd worden d.m.v. zonnepanelen op je eigen dak. In de hete maanden kan het jouw huis ook koelen. Globaal gezien zijn er 2 types: een volledig elektrische warmtepomp of een hybride systeem. In het bijgaande gedeelte noemen we extra details over de diverse varianten.

 • All-electric warmtepomp: geeft een een constante comfortabele temperatuur en kan ook het tapwater verwarmen. Jouw huis kan hiermee volledig van het huis af. All-electric is vrij prijzig, en het vereist een zeer goede geïsoleerde woning. We zien het systeem met name terug bij nieuwbouw.
 • Hybride warmtepomp Barendrecht: een prima te betalen installatie en wordt veel gekozen voor het verduurzamen van oudere en minder geïsoleerde woningen. Jouw HR-combiketel kan gewoon blijven staan. Je kunt tot wel 75% op je gasverbruik besparen.
 • Lucht-lucht warmtepomp: ook te gebruiken als airconditioner.
 • Lucht-water warmtepomp: produceren weinig geluid, waardoor ze een stille optie zijn.
 • Water-water warmtepomp: installatie met een kostbare warmtewisselaar.
 • Bodem-water warmtepomp: niet overal mogelijk in verband met grondboringen.

Info en voordelen van zonnepanelen

Door zonnepanelen op je dak te leggen wek je zelf groene stroom op. Het is duurzaam en jouw energierekening gaat fors omlaag. Door gebruikt te maken van subsidies, een versoepelde BTW-regeling en de beschikbaarheid van diverse groene leningen kan je genieten van een goede terugverdientijd. Doordat je zelf jouw stroom opwekt ben je minder afhankelijk van energieleveranciers zoals Eneco, Budget Energie, Vattenfall, Engie, Essent of Enegiedirect.nl, Vandebron, Oxxio, Powerpeers, Delta. Dankzij de salderingsregeling is het heel gunstig om stroom terug te leveren.

 • Zonnepanelen aanschaffen kan tegenwoordig steeds goedkoper. Een uitgebreide set met zo’n 10 panelen is al te plaatsen voor €4.800 en kan snel worden terugverdiend binnen 6 a 8 jaar.
 • Er zijn wel een paar voorwaarden: een schoon en vrij-toegankelijk dak met een ligging op het zuiden. Het schaduweffect mag niet te groot zijn. Ook een dakconstructie is cruciaal.
 • Heb je meer zonnestroom productie dan verbruik? Dan kan worden teruggeleverd (salderen) aan je stroomleverancier.
 • Ga je zonnepanelen in Barendrecht laten leggen? Dan profiteer je van de soepele BTW-regeling.

Laat een zonneboiler installeren

Met een zonneboiler bedoelen we we een zonnecollector op het dak met een pomp. leidingen, een voorraadvat en een naverwarmer. Het systeem levert snel warm tapwater om te douchen en te koken. Je verwarmt dus water met de energie van de zon. Na de installatie van de zonneboiler realiseer jij een besparing van wel 50% van het gasverbruik om in huis warm water te gebruiken. Je gebruikt het in combinatie met een hoog rendement ketel of warmtepomp. Een vergunning hoef je niet te regelen en doorgaans kan je een mooie ISDE subsidie krijgen.

 • Een zonneboiler voor een standaard huis (150 liter voorraadvat) kost ongeveer €3.100 (incl. installatiewerk).
 • Een zonneboilercombi kan ook de CV ondersteunen bij de verwarming van de woning.
 • De benodigde hoeveelheid ruimte is zo’n 2,5 m2 tot 3,5 m2.
 • Ook moet er er plek zijn voor het buffervat (hoogte van 80 tot 165 cm).

Infraroodpanelen

Met elektrische infraroodpanelen verwarm je een specifieke ruimte. Zoals bijv. de woonkamer of slaapkamer. De lucht in de ruimte wordt niet verwarmd. De heerlijke stralingswarmte is erg aangenaam. De warmtepanelen zijn een ideale oplossing als bijverwarming. Goede pluspunten zijn: ongewenste luchtcirculatie wordt tegengehouden, een milieuvriendelijk energieverbruik, het is vrij gemakkelijk (zelf) te plaatsen en ze hebben een tijdloze uitstraling.

 • Infraroodverwarming is ideaal om een korte tijd een ruimte te verwarmen.
 • Bij woningen die uitstekend geïsoleerd zijn kan IR-verwarming zelfs de reguliere verwarming vervangen.
 • De kosten van warmtepanelen komen uit tussen de €170,00 tot €350,00 per IR-paneel.

Overzicht met overige energiebespaartips

Behalve de bovenstaande energiebesparende maatregelen delen we nog graag meer energiebespaar adviezen in Barendrecht. Hieronder vind je daarom een overzicht met praktische en aantrekkelijk geprijsde duurzaamheidsmaatregelen die je vrij eenvoudig kunt toepassen.

 • Mechanische ventilatie: schadelijke stoffen zoals stof, pollen, rook en schimmel worden uit de woning gehaald.
 • Ventilatie met warmteterugwinning (WTW): voert vuile lucht af, en blaast schone lucht terug in de woning.
 • Waterbesparende douchekop: laat maximaal 7,2 liter per minuut door.
 • Radiatorfolie: een milieuvriendelijke oplossing om warmte vast te houden.
 • LED-lampen: LED-verlichting heeft een hoge lichtopbrengst, waardoor ze een helderder licht produceren.
 • Elektrisch koken: koken op een inductiekookplaat is efficiënt, veilig en energiezuinig.
 • Slimme thermostaat: nooit meer thuiskomen in een koud huis.
 • Energielabel huishoudelijke apparatuur: langer levensduur van apparaten met A+ label.

Krijg het beste persoonlijk energieadvies in Barendrecht!

Vraag adviesgesprek aan en check hoe je kunt besparen op de energie

Energielabel Barendrecht: hoe duurzaam is mijn huis?

Het maatwerkadvies voor energiebesparing omvat verduurzamingsmaatregelen die uit te voeren zijn om jouw woning energie-efficiënter te maken. Het concept plan geeft ook aan wat het huidige woning energielabel is (voordat je maatregelen hebt getroffen. Het woninglabel geeft inzicht in hoe energiezuinig en duurzaam je woonhuis is. In het gunstigste geval is dit energielabel A. Heb jij na aanleiding van dit plan maatregelen laten uitvoeren? Of ga je jouw woning verhuren of verkopen of wil je korting op je hypotheekrente? Dan is het doorgaans noodzakelijk om het energielabel opnieuw te berekenen. Een speciale energie inspecteur bekijk het huis en analyseert de noodzakelijke hoeveelheid gas en elektriciteit voor verwarming, ventilatie, koeling en warm water. Er zijn grote verschillen tussen energielabel A++++, A of een juist B (redelijk zuinig) tot G (zeer onzuinig).

 • Het label geeft inzicht in hoe zuinig en woning is ten opzichte van vergelijkbare huizen.
 • Het label is verplicht bij de verkoop, verhuur en oplevering van woningen en appartementen.
 • Een groen energielabel maakt de woningwaarde aantrekkelijker. Mogelijk kan je een gunstige hypotheekrente regelen door een duurzaamheidskorting.

Bekijk duurzaamheidssubsidies in Barendrecht

Alle woningen en panden in Provincie Zuid-Holland moeten duurzaamheidsmaatregelen doorvoeren en uiteindelijk los van het gas komen. Voor woningbezitters zijn er speciale (ISDE) subsidies en gunstige energiebespaarleningen Ga je verduurzamen met subsidie? Dan moet je verplicht een maatwerkadvies laten uitvoeren. Onderstaand bespreken we up-to-date info over de meest actuele subsidieregelingen duurzame energie in Barendrecht.

 • Subsidie voor isolatie: krijg tot maar liefst 1/3 van je onkosten terug voor isoleren van (spouw)muur, wanden, ramen, gevel, dak.
 • Voor de arbeidskosten voor woningisolatie geldt het lage BTW-tarief van 9 procent.
 • Investeringssubsidie duurzame energie (ISDE): m.b.t. een warmtepomp, aansluiting op een warmtenet of een zonneboiler in juni 2024.
 • Voor het aankopen van zonnepanelen betaal je zelfs helemaal geen BTW.
 • Het energieloket gemeente Barendrecht heeft mogelijk zelf ook nog een aantal plaatselijke subsidie-middelen of aantrekkelijke energiebespaarleningen. Via de energiesubsidiewijzer Barendrecht vind je alle beschikbare financiële regelingen.

Energiebespaarlening Barendrecht gebruiken in juni 2024

De voordeligste manier om verduurzamingsmaatregelen te realiseren is met een financiering door eigen middelen. Kom je geld tekort? Kies dan voor een gunstige lening. Iedere huiseigenaar kan gebruik maken van duurzame leningen. Hieronder vind je de details (ook te gebruiken voor huizen in o.a. Alblasserdam, Molenlanden en Rotterdam).

 • Energiebespaarlening Warmtefonds: een gunstige lening waarmee huizeneigenaren en Verenigingen van Eigenaars hun woningen meer energiezuinig kunnen maken.
 • Duurzaamheidslening van Stimuleringsfonds Volkshuisvesting voor Nederlandse gemeenten (SVn): stimuleringslening geschikt voor gevelisolatie, spouwmuurisolatie, zonnepanelen, vloerisolatie, zonneboilers, dakisolatie.
 • Energiebespaarhypotheek: een financiering tot bedragen van €25.000 voor mensen met een huis die niet in aanmerking komen voor reguliere financiering.
 • Gebouwgebonden financiering (GGF): speciale groene lening die gekoppeld is aan een woning, en dus niet aan een persoon (momenteel nog niet beschikbaar).
 • Duurzame monumenten lening: een speciale lening voor restauraties (bekijk voorwaarden op de website van de gemeente Barendrecht.
 • Laat je hypotheek aanpassen: een extra leningdeel afsluiten.

FAQ: alles wat je moet weten over energie besparen in Barendrecht

Wat is maatwerkadvies energiebesparing Barendrecht?

Het energie maatwerkadvies Barendrecht is een concept plan met aanbevelingen voor het duurzamer maken van je pand die ook vallen in de maatregelenlijst van het Nationaal Warmtefonds. Voorbeelden zijn jouw vloer, dak, gevel of ramen isoleren, het installeren van een warmtepomp of zelf stroom genereren met een set zonnepanelen. Het rapport komt per maatregel met het budget en de verwachte terugverdientijd. Dit persoonlijk energieadvies is uitermate handig voor particuliere woningeigenaren die willen vergroenen en dit willen financieren met een subsidie.

Is het energierapport verplicht?

Ja, een actueel maatwerkadvies is noodzakelijk als je een duurzaamheidssubsidie aanvraagt. Ben je aan het kijken naar subsidie voor isolatie, of kijk je specifiek naar investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE) voor een volledig elektrische warmtepomp of aansluiting op een regionaal warmtenet? In die situatie is dit besparingsrapport noodzakelijk. Zonder maatwerkadvies wordt jouw aanvraag afgekeurd. Ga je energiebesparingsmaatregelen treffen met een groene lening of eigen middelen? Ook in dat geval is het maatwerkadvies de moeite waard. Het verduidelijkt welke energiebesparende maatregelen jouw woning duurzamer kunnen maken. Met behulp van dit advies kan je gespecialiseerde bedrijven inschakelen.

Hoe duur is mijn energiebesparingsrapport?

De kosten van het advies op maat hangen af van het type gebouw, de gebruiksoppervlakte (m2) en de gekozen adviseur. Het gemiddelde tarief ligt tussen de €195,00 tot en met €335,00. Voor een huis met een normaal vloeroppervlak betaal je ongeveer €250,00. Wij adviseren om offertes van professionele (BRL9500-02) energieadviseurs in Barendrecht op te vragen.

Kan een VvE ook een energiescan laten uitvoeren?

Ja, de Vereniging van Eigenaren (VvE) mag namens de leden een maatwerkadvies energiebesparing aanvragen. Door die strategie kunnen alle appartementseigenaren samen CO2 besparende maatregelen laten doen. Hiervoor kan men ook aanspraak maken op de Subsidie energiebesparing eigen huis (SEEH) en Subsidie verduurzamen voor verenigingen van eigenaars (SVVE). De expert op het gebied van energie doet een grondige inspectie van het hele pand. Het keuringsbedrijf inventariseert bij de bewoners de wensen en behoeftes om het appartementencomplex te verbeteren. Op basis daarvan volgt richting de VvE een energieadvies voor de energieprestaties van de woningen. Bewoners worden geïnformeerd over een kostenbegroting en het rendement.

Wat betekent maatwerkadvies utiliteitsbouw?

Als ondernemer wil je alles weten over hoe jij de energieprestaties van je bedrijfsunit, pand of kantoor kunt versterken. Het zogenaamde energieprestatieadvies (EPA) is een erkend EPA-maatwerkadvies in Barendrecht voor bedrijven. Het utiliteitsbouw plan toont aan bouwkundige en installatietechnische verbetermaatregelen van een bedrijfsunit, pand of kantoor Een verbeterde energieprestatie zorgt voor lagere energiekosten, een beter comfort voor de werknemers, minder hoge milieubelasting en een duurzaam imago. De NTA 8800 is nieuwe manier om energieprestatie van gebouwen in kaart te brengen. De Energie Investeringsaftrek (EIA) wordt omgeschreven als: een unieke zakelijke subsidieregeling wat voor bedrijfseigenaren een premie biedt voor het energieadvies voor bedrijven en voor de uitvoer van de energiebesparende maatregelen. Check RVO.nl voor een extra uitleg.

Plaats een reactie