Maatwerkadvies aanvragen
• Deskundige specialisten aan huis
• Duidelijke energiebesparing adviezen
• Geschikt voor subsidie-aanvragen of lening


INSPECTIE INPLANNEN

Maatwerkadvies Energiebesparing Zuid-Holland

Wil jij ook besparen op de kosten van energierekening? Het is soms lastig inschatten waar je moet beginnen. Is het slim om te isoleren, een innovatieve warmtepomp bestellen of ga ik juist met een zonneboiler aan de slag? Een Energiebesparing Maatwerkadvies Zuid-Holland is een goed hulpmiddel! De energieadviseur plant een afspraak op locatie in voor de maatwerk-inspectie en beoordeelt wat de mogelijkheden zijn. Het uiteindelijke advies stelt bloot welke opties een energiebesparing opleveren voor jouw woning en het energielabel verbeteren. In het energieplan onderschrijven ze overzichtelijk de initiële investering en het rendement van de diverse verduurzamingsmogelijkheden. Het plan is ontworpen voor Nederlandse particuliere huizenbezitters en is zelfs een verplichting als je subsidie wilt aanvragen.

 • Een maatwerkadvies laat zien welke werkzaamheden een energiebesparing kunnen realiseren.
 • Een neutrale duurzaamheidsadviseur inspecteert de woning voor een goed uitgangspunt.
 • Hij komt met een aanbevelingen-rapport met alle investeringen die voor jouw interessant zijn.
 • Onder andere: zonnepanelen installeren, zonneboiler laten plaatsen, warmtepomp plaatsen, woningisolatie, ventileren met WTW.
 • Per onderwerp vind je de investering, wat het oplevert en de totale terugverdientijd.
 • Voor de uitvoering van het plan zal je zelf offertes moeten aanvragen via plaatselijke aannemers.
 • Een maatwerkadvies energiebesparing rapportage is met ingang van 2023 verplicht voor woningeigenaren in Zuid-Holland die hun huis willen vergroenen en daarbij in aanmerking willen komen voor een duurzaamheidssubsidie.

Energieadvies: lagere energiekosten realiseren

Maatwerkadvies energiebesparing (voorheen Energieprestatieadvies (EPA)) is een overzichtelijke inspectie & rapportage voor private panden en zakelijke gebouwen dat helpt om het energieverbruik te minderen en zodoende de energiekosten te reduceren In het onderzoek wordt in grote lijnen aangegeven welke duurzaamheidsmaatregelen interessant zijn, wat de totale investering is, en wat de totale besparing is. Hierbij kun je maatregelen overwegen zoals vloerisolatie, infraroodpanelen, dakisolatie, zonneboiler, HR++ glas, spouwmuurisolatie. Gelukkig heb je het zo geregeld. Een maatwerkadviseur komt op locatie langs voor een persoonlijk advies. Deze deskundige check jouw huis en berekent welke energiebesparingsmaatregelen goed realiseerbaar zijn. Binnen enkele dagen ontvang je een rapport met daarin maatregelen. In het rapport vind je ook een prijslijst met verwachte kosten en de verwachte besparing. Belangrijk: Iedere maatwerkadviseur is objectief en zal je dus ook nooit zelf iets verkopen. Het document bevat ook het energielabel van de woning.

Let op: Ga je je woning isoleren, en wil je een energiesubsidie aanvragen? Je moet dan altijd een maatwerk energiebesparingsadvies laten uitvoeren. Het advies moet altijd worden geschreven door een autonome adviseur. Gediplomeerde en betrouwbare energieadviseurs tref je op www.centraalregistertechniek.nl. Check altijd of de expert het BRL9500 certificaat in bezit heeft.

Maatwerkadvies energiebesparing aanvragen in Zuid-Holland (juli 2024)

Wil jij een aanvraag indienen voor subsidie om je huis energieneutraal te maken. Dan is maatwerkadvies noodzakelijk! Dit besparingsrapport bevat een weergaven van bruikbare verduurzamingsmaatregelen die ervoor zorgen dat je minder energie verbruikt. Uitkomsten van zo’n plan kunnen zijn toepassen van HR++ glas, het aanbrengen van buitenmuurisolatie met PUR en het toepassen van zonnecellen. In de volgende alinea leggen we stap-voor-stap uit hoe dit werkt!

In 5 stappen je energierapport aanvragen

 1. Adviseurs Maatwerkadvies zoeken

  Het maatwerkrapport wordt altijd opgesteld door een professionele energie-specialist. Professionele adviseurs kan je bekijken op bijvoorbeeld het Centraal Register Techniek of via ons eigen platform. Vraag ook eens rond bij familie en vrienden. Advies: ga uitsluitend voor partijen met een BRL9500-02-certificaat.

 2. Dien offerte-aanvragen in

  Een gepersonaliseerd advies kost altijd geld. Maatwerkadviesbureau’s kunnen zelf een prijs berekenen. Wij adviseren om minimaal 2 offertes op te zoeken van betrouwbare maatwerkadviesbureaus. Verstrek je behoeften van tevoren. Zoek je uitsluitend hulp voor het isoleren, of wil je jouw woning ook gaan verwarmen met bijvoorbeeld een warmtepomp? Zoek je naar iemand die je kan helpen bij de renovatie, of wil je dit zelf doen? Wees zo gedetailleerd als je kunt. Offertes vergelijken is op die manier veel relevanter.

 3. Woningcheck uitvoeren

  Het adviesgesprek is ingepland. Zorg dat je goed bent voorbereid. Doe vooraf de bespaarcheck op verbeterjehuis.nl. Door de adviesmodule op Verbeterjehuis.nl te gebruiken krijg je een lijst met potentiële maatregelen die mogelijk geschikt zijn. Deze omvatten de uitgaven en de opbrengsten. Dit is gratis, en vormt een goede basis voor het adviesgesprek met jouw energiecoach in Zuid-Holland.

 4. Het energierapport doornemen

  Het adviesbedrijf loopt door de woning en berekent welke maatregelen doelgericht zijn. Kort daarop krijg je een gunstig energieplan met de meest gunstige energiebesparende maatregelen voor jouw woning. Per energiemaatregel toont het rapport aspecten zoals een kostenbegroting, de opbrengsten en de geraamde terugverdientijd. Het is vaak wenselijk om het rapport nog samen door te nemen. Bij deze afspraak kan je extra vragen stellen.

 5. Vakbedrijven opzoeken

  De energiedeskundige heeft niet altijd voldoende bouwkundige kennis (dan moet je een bouwkundige keuring in Zuid-Holland laten uitvoeren). De adviseur kent alle opties op te besparen op gas en stroom. Maar voor de uitwerking van het plan moet je zelf een gespecialiseerd bedrijf inschakelen. Met jouw energieplan kan je prijzen opvragen bij technici, isolatiebedrijven en plaatselijke installateurs. Laat ze thuis langskomen om je woning te bekijken en op te meten. Het kan handig zijn dat de EPA-adviseur jouw kan bijstaan.

Welke energiebesparende maatregelen zijn nuttig voor mijn woonhuis?

Zoek energieadviseurs en start met het verduurzamen van jouw woning!

Energieadviseur Zuid-Holland vergelijken

Dit maatwerkadvies energiebesparing laat je altijd opmaken door een objectieve expert. Het is slim om een adviesbureau uit de regio te benaderen. Ze kennen het type woning, en je hebt ook minder hoge reiskosten. In de lijst hieronder behandelen we adres details van betrouwbare vakmensen die een energieadvies kunnen uitvoeren in de Provincie Zuid-Holland. Goed om te weten: adviseurs moeten aantoonbaar in het bezit zijn van een BRL9500-02-certificaat. Staat er geen geschikt bedrijf tussen? Bekijk dan ook de website van Centraal Register Techniek.

Bekijk specialisten in Lisse, Teylingen, Hillegom, Noordwijk, Katwijk, Wassenaar, Voorschoten, Leidschendam-Voorburg, Rijswijk, Leiden, Oegstgeest, Leiderdorp, Kaag en Braassem, Zoeterwoude, Alphen aan den Rijn, Bodegraven-Reeuwijk, Nieuwkoop, Den Haag, Delft, Midden-Delfland, Pijnacker-Nootdorp, Lansingerland, Westland, Zoetermeer, Waddinxveen, Gouda, Krimpenerwaard, Capelle aan den IJssel, Krimpen aan den IJssel, Alblasserdam, Molenlanden, Ridderkerk, Barendrecht, Rotterdam, Schiedam, Vlaardingen, Maassluis, Albrandswaard, Nissewaard, Hellevoetsluis, Brielle, Westvoorne, Goeree-Overflakkee, Hoeksche Waard, Dordrecht, Zwijndrecht, Hendrik-Ido-Ambacht, Papendrecht, Sliedrecht, Hardinxveld-Giessendam, Gorinchem en Giessenlanden.


Uitgelichte vakbedrijven: direct online aanvragen

Wil je direct een afspraak inplannen? In de bijgaande tabel kies je uit energieadviseurs voor maatwerkadvies energiebesparing in Zuid-Holland waar je vaak snel terecht kunt. Klik op een van de aanbieders om je aanvraag te starten.

Gids voor energiebesparende maatregelen

Veel Hollanders willen beginnen met energie besparen. Dit proces is echter best ingewikkeld. Daarvoor is het maatwerkadvies bedoeld. Je krijgt informatie over verschillende bespaarmogelijkheden. Misschien ben je op voorhand benieuwd wat voor maatregelen er dan in zo’n rapport staan. Bijgaand bieden we informatie rondom de gunstigste energiebesparingsmaatregelen voor je woonruimte. Op deze website lees je ook alles over dakisolatie.

Top-5 voordelen van een energiezuinige woning in Zuid-Holland

 1. Een gunstigere energierekening: je houd geld over voor andere leuke dingen.
 2. Gunstig voor het milieu: je verkleint jouw CO-2 uitstoot.
 3. Je geniet van een optimaal binnenklimaat: een warm huis zonder naden en kieren.
 4. Een gunstigere woningwaarde: huizen met energielabel A zijn gewild.
 5. Verblijf in een gezonde leefomgeving: in alle ruimtes een goede luchtkwaliteit.