Maatwerkadvies aanvragen
• Deskundige specialisten aan huis
• Duidelijke energiebesparing adviezen
• Geschikt voor subsidie-aanvragen of lening


INSPECTIE INPLANNEN

Maatwerkadvies Energiebesparing Rijswijk

Wil je de kosten afbouwen van je energierekening? Het kan moeilijk zijn om te bepalen waar je dan moet beginnen. Zal ik starten met isoleren, een warmtepomp kiezen of zonnepanelen op het dak leggen? Het erkende Energiebesparing Maatwerkadvies Rijswijk is daarvoor in het leven geroepen Een energieadviseur komt bij jouw thuis voor een maatwerkadvies en geeft een toelichting wat er mogelijk is. Het energiebesparingsadvies laat jouw zien welke aanbevelingen relevant zijn voor jouw huis en en het energielabel verbeteren. In het energiebesparingsadvies bieden ze in detail de totale kosten en het rendement van de getoonde duurzame opties. Het energieadvies is een hulpmiddel voor alle particuliere woningeigenaren en verplicht bij een subsidieaanvraag.

 • Een maatwerkadvies verduidelijkt welke verduurzamingsmaatregelen een energiebesparing kunnen realiseren.
 • Een gecertificeerde duurzaamheidsadviseur brengt een bezoek voor een goed advies.
 • Hij levert een plan met alle maatregelen die je kan laten uitvoeren.
 • Denk aan: woningisolatie, infraroodpanelen, zonnepanelen installeren, ventileren met WTW, warmtepomp plaatsen.
 • Per maatregel check je de verwachte prijzen, de besparing en ontdek je hoe snel je het terugverdient.
 • Voor de uitvoering van het maatwerkadvies neem je zelf contact op met bedrijven uit de regio.
 • De unieke maatwerkadvies energiebesparing rapportage is een must vanaf 2023 voor woningeigenaren in Rijswijk die een beter energielabel willen en daarbij gebruik willen maken van een subsidie.
maatwerkadvies-energiebesparing-rijswijk

Energieadvies: hulp bij het verlagen van je energiekosten

Maatwerkadvies energiebesparing (vroeger Energieprestatieadvies (EPA)) is een compleet advies voor zowel woningen als utiliteitsbouw dat duidelijke tips geeft om minder energie te gebruiken en op die manier de energielasten te drukken. In het onderzoek wordt grondig beschreven welke investeringen je kunt doen, wat de totale investering is, en wat het rendement is. Hierbij kun je denken aan maatregelen zoals zonneboiler, dakisolatie, vloerisolatie, HR++ glas, warmtepomp, infraroodpanelen. Het werkt heel eenvoudig. Een maatwerkadviseur bezoek je thuis om je persoonlijke wensen door te nemen. Deze persoon neemt de woning op en weet welke energiebesparingsmaatregelen goed realiseerbaar zijn. Er wordt een rapport opgesteld met daarin verduurzamingsmaatregelen. In het rapport vind je ook een prijslijst met verwachte kosten met daarbij de terugverdientijd en effecten. Goed om te weten: Elke maatwerkadviseur is onafhankelijk en is dus geen vertegenwoordiger van specifieke producten. Het adviesplan biedt meestal ook het energielabel, inclusief onderbouwing.

Let op: Ga je je woning uitrusten met energiebesparende apparatuur, en wil je een energiesubsidie aanvragen? Dan moet je beschikken over het maatwerk energiebesparingsadvies. De woning-analyse moet gedaan worden door een gediplomeerde energiecoach / deskundige. Gecertificeerde en onafhankelijke energieadviseurs kan je vinden op het platform centraalregistertechniek.nl. Het BRL9500 certificaat biedt voldoende zekerheid.

Maatwerkadvies energiebesparing aanvragen in Rijswijk (juni 2024)

Zoek jij ook naar een subsidie voor het verduurzamen van jouw huis? Het maatwerkadvies is dan verplicht. Dit besparingsadvies bevat een weergaven van verschillende energiebesparende maatregelen die zinvol zijn voor jouw situatie. Voorbeelden zijn goede HR++ ramen (glas), isolatie van de muren en het toepassen van zonnecellen. In de box hieronder delen we stap-voor-stap de te nemen acties.

Energierapport opvragen in 5 simpele stappen

 1. Zoek een energieadviseurs

  Het maatwerkrapport wordt uitgevoerd door een onafhankelijke energie-specialist. Gecertificeerde bedrijven check je op centraalregistertechniek.nl of via onze klantenservice. Vraag ook eens rond bij familie en vrienden. Tip: ga in zee met een adviesclub met een BRL9500-02-certificaat.

 2. Vergelijk verschillende offertes

  Een gepersonaliseerd advies is niet gratis. Maatwerk-adviesbedrijven kunnen zelf een prijs berekenen. Het is wijs om enkele offertes te zoeken van gecertificeerde vakmensen. Geef vooraf goed door wat je precies wilt. Wil je alleen weten wat je kunt winnen met woningisolatie, of wil je ook advies voor het plaatsen van een warmtepomp? Ga je alle werkzaamheden overlaten aan een bedrijf, of ga je het helemaal zelf doen? Geef zoveel informatie als mogelijk. Het vergelijken van de offertes is dan veel minder complex.

 3. Woningcheck uitvoeren

  Het overleg is georganiseerd? Om het maximale uit het advies te krijgen zorg je voor een goede voorbereiding. Bezoek dan zeker eerst de bespaarcheck van verbeterjehuis.nl. Via deze website kom je stap-voor-stap tot een schema met potentiële maatregelen die goed aansluiten op jouw woning. Deze omvatten de uitgaven en de opbrengsten. Dit is 100% kosteloos en is ideaal als startpunt voor je adviesgesprek met de energiecoach in Rijswijk.

 4. Samen het energierapport bekijken

  Het maatwerk-adviesbedrijf neemt de woning op en berekent welke mogelijk interessante maatregelen het meest effectief zijn. Op basis hiervan ontvang je het doorberekende energieplan inclusief alle energiebesparende maatregelen voor jouw woonhuis. Bij alle energiemaatregelen lees je aspecten zoals de investering, de jaarlijkse opbrengsten en de verwachte terugverdientijd. Vaak wordt er een moment gepland om het rapport gezamenlijk door te nemen. Als je hiervoor kiest kan je extra vragen stellen.

 5. Een vakbedrijf selecteren

  Deze energiedeskundige heeft slechts beperkte bouwkundige kennis (dan moet je een bouwkundige keuring in Rijswijk laten uitvoeren). Deze vakman geeft tips over hoe jij je woning verder kan vergroenen en gas en stroom kunt besparen. Voor het invullen van het energieplan zal je contacten moeten leggen met andere specialisten. Vraag een prijs op bij technici, isolatiebedrijven en installateurs. Laat ze thuis langskomen voor een uitgebreide inspectie. Het kan nuttig zijn dat de energie specialist daarbij kan zijn.

Welke energiebesparende maatregelen zijn relevant voor mijn woonhuis?

Check energieadviseurs en bespaar op jouw energielasten!

Energieadviseur Rijswijk vergelijken

Jouw maatwerkadvies energiebesparing moet je verplicht laten opstellen door een BRL9500-02 gecertificeerde vakman. Het is raadzaam om een specialist uit de buurt te kiezen. Zij beschikken over voldoende kennis van de stad, en het bespaart reiskosten. In de bijgaande tabel vind je gegevens van mogelijk interessante energie adviseurs die een rapport kunnen opstellen voor woningen in de gemeente Rijswijk. Let goed op de aanwezigheid van het BRL9500-02-certificaat. Voor meer adressen zie ook de website van Centraal Register Techniek.

Naam adviesbedrijfStraatnaamPostcodePlaats
Bestendig Vastgoedvan Naeltwijckstraat 1532274NZVoorburg
Labelverbetering B.V.Diepenhorstlaan 22288EWRijswijk
ProjekthusKoopmansstraat 5 h2288BCRijswijk
DuurzaamHuisAdviesLaan van Leeuwesteyn 242271HKVoorburg
123energielabel.nlPrins Hendriklaan 602264SWLeidschendam
Tabel met energieadvies bedrijven in de buurt van Rijswijk

Uitgelichte adviseurs: meteen online aanvragen

Wil je direct een afspraak inplannen? In de lijst hieronder kies je uit energieadviseurs voor maatwerkadvies energiebesparing in Rijswijk waar je vaak snel terecht kunt. Klik op een van de aanbieders om jouw aanvraag direct te beginnen!

Een overzicht van energiebesparende maatregelen

Veel huishoudens zouden graag een lagere energierekening willen. Maar hoe kun je daarmee starten? Speciaal hiervoor is het maatwerkadvies ontwikkeld. Je krijgt informatie over allerlei besparingsmogelijkheden voor je huis. Wat voor soort maatregelen kunnen dit zijn? In het gedeelte hieronder kan je aan de slag met de meest geschikte vergroeningsmaatregelen voor je woonruimte. Op dit platform vind je ook informatie over infraroodpanelen.

Het comfort van een energiezuinige woning in Rijswijk

 1. Beperk de energiefactuur: je houd geld over voor andere leuke dingen.
 2. Draag je steentje bij aan een beter milieu: je kunt jouw CO-2 uitstoot flink reduceren.
 3. Realiseer een prettig binnenklimaat: beperk de koude luchtcirculatie en tocht.
 4. De waarde van de woning stijgt: woningen met energielabel A zijn meer waard op de verkoop- en verhuurmarkt.
 5. Ervaar een gezonde leefomgeving: altijd een uitstekende luchtkwaliteit.
MaatregelKosten (gemiddeld)Besparing p/jaar
Bodemisolatie (klik voor meer info)€1610,00€145,00 p/jaar
Full-electric warmtepomp€10650,00€755,00 p/jaar
Set van 10 zonnepanelen€5170,00€500,00 p/jaar
Zonneboiler met 150 liter vat€3290,00€170,00 p/jaar
Infraroodverwarming (per paneel)€390,00€40,00 p/jaar
Tochtstrips laten aanbrengen (bekijk meer tips) €1400,00€195,00 p/jaar
Kosten en baten van vergroeningsmaatregelen bij standaard huizen (+/- 110 m2).

Maatwerkadvies uitvoeren voor doelgerichte verduurzaming!

Bekijk beschikbare deskundigen en maak een afspraak

Woningisolatie: houd de warmte in huis

Wil jij je energiegebruik terugdringen? Je huis isoleren in Rijswijk is een hele goede keuze. Aan de hand van het isoleren van deuren, ramen, daken, muren en vloeren blijft de warmte in huis. Isolatie is ontzettend belangrijk: de energierekening gaat omlaag, je hebt geen last meer van tocht in huis, het is goed voor het milieu, je hebt veel minder lawaai van buitenaf en de prijs van je huis wordt hoger. Er zijn meerdere subsidies te kiezen. Belangrijk feit: voor alle isolatiewerkzaamheden geldt het verlaagde BTW-tarief (9]%) De terugverdientijd is op die manier zeer interessant.

 • Vloerisolatie (vanaf €25,00 per /m2): de temperatuur van de vloer gaat voelbaar omhoog.
 • Dakisolatie (vanaf €46,00per /m2): eenvoudig toe te passen en een groot effect.
 • Gevelisolatie (vanaf €97,00per /m2): warmte van de muur wordt volledig benut.
 • Bodemisolatie (vanaf €29,50per /m2): het einde van een muffe lucht in huis.
 • Spouwmuurisolatie (vanaf €26,00per /m2): perfect voor huizen gebouwd tussen 1920 tot 1975.
 • Isolatieglas (vanaf €121,00per /m2): minder last van lawaai en lagere stookkosten met HR++ glas.

Energie besparen met de warmtepomp

Een warmtepomp levert je veel voordeel op i.v.m. de CV- of HR ketel. Het onttrekt warmte aan bijvoorbeeld de buitenlucht of het grondwater. Dit zorgt voor een drastische verlaging van je gasverbruik. Een warmtepomp werkt op stroom (dus je verbruikt elektriciteit). De aanvullende stroom kan je zelf realiseren met zonnepanelen op je eigen dak. In de zomer kan het ook nog eens koelen. Globaal gezien zijn er 2 types: een full-electric warmtepomp of een hybride systeem die samenwerkt met de CV-ketel. In het stuk hieronder lees je handige info over de verschillende varianten die er allemaal zijn.

 • All-electric warmtepomp: zorgt voor de complete verwarming en kan ook het tapwater verwarmen. Je kunt dan helemaal van het gas af. Het is een relatief duur systeem en het werkt alleen bij zeer goede isolatie. Het is vooral geschikt voor nieuwbouw.
 • Hybride warmtepomp Rijswijk: is een stuk betaalbaarder en zeer geschikt voor huizen die over minder goede isolatiewaarden beschikken. Het is een aanvulling op jouw HR-combiketel. Zo houdt je nog maar 30% van je gasverbruik over.
 • Lucht-lucht warmtepomp: duurzaam verwarmen en koelen zonder gas.
 • Lucht-water warmtepomp: hebben geen droge luchtpomp nodig, waardoor ze energiezuiniger zijn.
 • Water-water warmtepomp: benodigd een grondboring wat zorgt voor relatief hoge prijs.
 • Bodem-water warmtepomp: de complexe installatie vereist tijd en meer onderhoud.

Laat eigen zonnepanelen plaatsen

Met zonnepanelen wek je (grotendeels) jouw eigen groene stroom op. Zo draag je bij aan het milieu en je betaald veel minder voor je stroom. Mede dankzij de subsidies, het BTW-nultarief en/of eventueel een gunstige groene lening heb je een zeer korte terugverdientijd. Je bent ook niet meer afhankelijk van de tarieven van energieleveranciers zoals GreenChoice, Essent, Eneco, Budget Energie, Vattenfall & Oxxio, Enegiedirect.nl, Vandebron, Powerpeers, Delta. Door de salderingsmaatregel kan je jouw verbruik wegstrepen tegen je opbrengst.

 • Zonnepanelen zijn in aanschaf steeds voordeliger. Een goede set met 10+ panelen kost ongeveer €4.750 en kan worden terugverdiend binnen om en nabij de 6 a 8 jaar.
 • Let wel op de randvoorwaarden: het dak heeft voldoende ruimte met een focus op het zuiden. Zorg dat de panelen niet in de schaduw liggen Daarbij is een stevige dakconstructie ook nodig.
 • Wek je meer zonnestroom op dan je verbruikt? Dan lever je middels de salderingsregeling terug aan het elektriciteitsnet.
 • Ga je zonnepanelen in Rijswijk laten plaatsen? Dan profiteer je van de soepele BTW-regeling.

Ervaar het gemak van een zonneboiler

Een zonneboiler wordt gevormd door de speciale zonnecollector (op het dak) en een buffervat voor het water. De zonneboiler is verantwoordelijk voor warm tapwater in de douche en de keuken. Je verwarmt dus water met de energie van de zon. Dankzij de aanleg van een zonneboiler bespaart een gemiddeld huishouden ongeveer de helft van de energie die nodig is voor warm water verwarmen. Voor de reguliere verwarming gebruik je nog wel een gasgestookte ketel of warmtepomp. Het is niet nodig om een vergunning aan te vragen en je kunt een royale ISDE subsidie krijgen.

 • Een goede zonneboiler voor normaal gebruik (vat met 200 liter) kost ongeveer €3.850 (met installatie).
 • Een zonneboilercombi kan een hele woning verwarmen.
 • Let op: de benodigde ruimte op je dak is zo’n 2,5 m2 tot 3 m2.
 • Je hebt ook ruimte nodig voor het buffervat (v.a. 50cm bij 100 cm).

Duurzame verwarming met infraroodpanelen

Middels elektrische infraroodpanelen kan je specifiek een ruimte in huis verwarmen. Ideaal voor in de woonkamer of slaapkamer. De panelen verwarmen niet de lucht, maar specifiek mensen en objecten. Je voelt de stralingswarmte alleen binnen het stralingsgebied. De inzet van warmtepanelen wordt vaak omschreven als bijverwarming. Wat dit zo prettig maakt is: geen ongewenste luchtcirculatie, een zeer interessant energieverbruik, het is vrij gemakkelijk (zelf) te plaatsen en ze hebben een heel moderne uitstraling.

 • Infraroodverwarming kan je goed inzetten om lokaal te verwarmen.
 • Bij moderne huizen met zeer goede isolatie kan IR-verwarming soms zelfs als hoofdverwarming fungeren.
 • De tarieven van warmtepanelen komen uit op zo’n €250,00 t/m €450,00 per warmtepaneel.

Andere praktische energiebespaartips

Als extra op de energiebesparende maatregelen delen we nog graag meer energiebespaar adviezen in Rijswijk. Onderstaand verstrekken we een aantal effectieve en betaalbare maatregelen die je vaak zonder veel gedoe kunt toepassen.

 • Mechanische ventilatie: ventilatie vermindert de kans op schimmelvorming door het verwijderen van vochtige lucht en condensatie.
 • Ventilatie met warmteterugwinning (WTW): wtw-installatie zorgt voor een gezond binnenklimaat en aangename warmte.
 • Waterbesparende douchekop: verbruikt veel minder water dan een douchekop.
 • Radiatorfolie: gemakkelijk zelf te installeren en direct effect meetbaar.
 • LED-lampen: LED-verlichting is verkrijgbaar in verschillende kleuren (meer keuzemogelijkheden).
 • Elektrisch koken: een inductiekookplaat werkt op stroom en is zuinig.
 • Slimme thermostaat: zelflerend en weet precies wanneer je thuis bent.
 • Energielabel huishoudelijke apparatuur: langer levensduur van apparaten met A+ label.

Krijg het beste persoonlijk energieadvies in Rijswijk!

Regel een adviesgesprek en achterhaal hoe je jouw woning kunt verduurzamen

Energielabel Rijswijk: hoe kan ik dat aanvragen?

Het maatwerkadvies voor energiebesparing omvat praktische maatregelen die je kunt gebruiken om energiebesparingen te realiseren. Het adviesplan geeft ook aan wat wat het actuele woning energielabel is. Het woninglabel toont hoe energiezuinig en duurzaam je woonhuis is. Gunstige labels zijn energielabel A, B en C. Heb je nadien (na de inspectie) het huis opnieuw verduurzaamd? En gaat je huis verkocht worden of wil je kijken of je een lagere hypotheekrente kunt krijgen? Dan kan het raadzaam zijn om het huis nog eens te laten checken. Een energie inspecteur gaat een uitgebreid onderzoek doen en bekijkt de totale energie (gas en elektriciteit) die noodzakelijk is voor de verwarming en warm water. Je woning wordt ingedeeld in energielabel A++++, A of een minder milieuvriendelijk label B t/m G.

 • Het label vertelt hoe zuinig een woning verwarmd en gekoeld wordt.
 • Het label is verplicht voor woningen bij verkoop, verhuur en oplevering.
 • Een perfect energielabel zorgt voor een hogere woningwaarde. Sommige banken geven ook een duurzaamheidskorting op de hypotheekrente bij een gunstig woninglabel.

Verduurzaam je woning met subsidies in Rijswijk

Alle huizen in Provincie Zuid-Holland moeten een stuk duurzamer worden en op de lange termijn nul op de meter worden. De overheid biedt verschillende (ISDE) subsidies en handige energiebespaarleningen Wil je jouw huis verduurzamen met subsidie? In dat geval stelt de overheid het maatwerkadvies verplicht. Onderstaand delen wij een overzicht met de meest uitgevoerde subsidieregelingen duurzame energie in Rijswijk.

 • Subsidie isolatie: ontvang tot max. 30% van de investering voor het uitvoeren van isolatiewerkzaamheden aan dak, wanden, gevel, (spouw)muur, ramen.
 • Voor de isolerende werkzaamheden geldt een speciaal Btw-tarief isoleren van 9%.
 • Investeringssubsidie duurzame energie (ISDE): relevant voor een zonneboiler, warmtepomp of aansluiting op een warmtenet in juni 2024.
 • Voor het aankopen van zonnepanelen een versoepelde BTW-regeling (0%).
 • Het energieloket gemeente Rijswijk hanteert mogelijk nog extra regionale subsidie opties of gunstige groene leningen. Via de energiesubsidiewijzer Rijswijk kun je alle financiële regelingen vinden.

Energiebespaarlening Rijswijk aanvragen in juni 2024

De beste manier om verduurzamingsmaatregelen uit te voeren is om dit met eigen geld te betalen. Is er niet voldoende spaargeld? Kies dan voor een gunstige lening. De overheid biedt diverse duurzame leningen. Hieronder vind je meer informatie (ook voor andere regio’s zoals Wassenaar, Voorschoten en Leiden).

 • Energiebespaarlening Warmtefonds: een speciale persoonlijke lening waarmee huizeneigenaren en Verenigingen van Eigenaars energiebesparende investerinen kunnen doen.
 • Duurzaamheidslening van Stimuleringsfonds Volkshuisvesting voor Nederlandse gemeenten (SVn): stimuleringslening interessant voor zonnepanelen, gevelisolatie, spouwmuurisolatie, dakisolatie, warmtepompen, vloerisolatie.
 • Energiebespaarhypotheek: lening van maximaal €25.000 voor huizenbezitters met duidelijke hertoetsmomenten en voorwaarden.
 • Gebouwgebonden financiering (GGF): financiering van de verduurzamingsinvestering wordt aan de woning gekoppeld (nog niet beschikbaar).
 • Duurzame monumenten lening: lening die wordt verstrekt aan eigenaren van een rijksmonument (bekijk voorwaarden op de website van de gemeente Rijswijk.
 • Laat je hypotheek aanpassen: je kunt een stukje extra hypotheek krijgen bij verduurzamingsplannen.

De meest voorkomende vragen rondom energie besparen in Rijswijk

Wat is maatwerkadvies energiebesparing Rijswijk?

Het energie maatwerkadvies Rijswijk is een besparingsplan met daarin concrete maatregelen voor het verduurzamen van een pand uit de maatregelenlijst van het Nationaal Warmtefonds. Je kunt denken aan isolatie van ramen, daken, vloeren of gevel, een warmtepomp installatie laten monteren of het neerleggen van zonnepanelen op je dak. Dit advies bespreekt per maatregel het financiële plaatje en de uiteindelijke terugverdientijd. Het persoonlijk energieadvies is relevant voor alle particuliere huiseigenaren die hun huis van het gas af willen hebben en dit willen financieren met een subsidie.

Moet ik het energierapport verplicht aanvragen?

Ja, het is erg belangrijk om een maatwerkadvies te bezitten bij elke duurzaamheidssubsidie aanvraag. Wil je jouw huis verder isoleren met subsidie, of ben je nieuwsgierig in de investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE) voor een hybride warmtepomp of aansluiting op een lokaal warmtenet? Voor die situatie is dit rapport vereist. Zonder maatwerkadvies is een subsidie niet mogelijk. Wil je energiebesparende maatregelen doorvoeren met een groene lening of met je eigen geld? Ook in dat geval is het maatwerkadvies de moeite waard. Het laat je zien welke alternatieven jouw woning duurzamer kunnen maken. Door gebruik te maken van dit adviesrapport is het gericht contacteren van specialisten mogelijk.

Wat kost het energiebesparingsrapport?

De feitelijke kosten van het advies op maat hangen af van huistype, de oppervlakte van het huis, en de adviseur die je kiest. Het tarief komt uit tussen de €195,00 tot en met €340,00. Voor een woning met een gemiddeld woonoppervlak kost het energieadvies je gemiddeld €255,00. Het is goed om offertes van gediplomeerde (BRL9500-02) energieadviseurs in Rijswijk op te vragen.

Kan een VvE ook een energiescan laten uitvoeren?

Ja, alle Vereniging van Eigenaren (VvE) kunnen als afvaardiging van de leden informatie over het maatwerkadvies energiebesparing opvragen. Middels deze methode kunnen alle leden samen CO2 besparende maatregelen uit laten voeren. Zie ook Subsidie energiebesparing eigen huis (SEEH) en Subsidie verduurzamen voor verenigingen van eigenaars (SVVE). De energieadviseur maakt een compleet overzicht van het gebouw. Het inspectiebureau kijkt samen met bewoners naar het wensenlijstje om het wooncomplex te verbeteren. De VvE krijgt dan een energieadvies voor de energieprestatie in de appartementen. Dit is natuurlijk ook met de verwachte kosten en de terugverdientijd.

Wat is maatwerkadvies utiliteitsbouw?

Als onderneming ben je graag op de hoogte hoe je de energieprestaties van je bedrijfsunit, kantoor of opslagruimte kunt optimaliseren. Het welbekende energieprestatieadvies (EPA) is een EPA-maatwerkadvies in Rijswijk voor gebouwen. Het utiliteitsbouw advies bespreekt in detail bouwkundige en installatietechnische verbetermaatregelen van een bedrijfsgebouw. Een groenere energieprestatie mondt uit in een gunstigere energierekening, een prettig binnenklimaat voor medewerkers, een beperkte milieubelasting en een duurzame uitstraling. De NTA 8800 is nieuwe methode voor het vastleggen van energieprestatie van gebouwen. De Energie Investeringsaftrek (EIA) is: een populaire zakelijke subsidieregeling wat voor bedrijfseigenaren een premie biedt voor het energieadvies voor bedrijven en voor de implementatie van de duurzaamheidsmaatregelen. Bezoek RVO.nl voor aanvullende details.

Plaats een reactie