Maatwerkadvies aanvragen
• Deskundige specialisten aan huis
• Duidelijke energiebesparing adviezen
• Geschikt voor subsidie-aanvragen of lening


INSPECTIE INPLANNEN

Maatwerkadvies Energiebesparing Wassenaar

Wil je jouw energierekening graag terugdringen? Veel gezinnen weten niet waar ze moeten starten. Moet ik isoleren, een aantrekkelijke warmtepomp selecteren of hebben zonnepanelen de meeste urgentie. Het Energiebesparing Maatwerkadvies Wassenaar biedt uitkomst! Een energieadviseur komt bij jouw thuis voor een maatwerkadvies en bekijkt de diverse opties. Het energiebesparingsadvies verduidelijkt welke verduurzamingsmaatregelen jouw energierekening direct doen dalen en een gezond en aangenaam binnenklimaat realiseren. In het maatwerkadvies vind je grondig de totale kosten en het rendement van de geselecteerde energiebesparende maatregelen. Het verduurzamingsplan is speciaal in het leven geroepen voor particuliere woningbezitters en is zelfs een verplichting als je subsidie wilt aanvragen.

 • Een maatwerkadvies laat woningeigenaren zien welke duurzame investeringen een energiebesparing opleveren voor jouw woning.
 • Een betrouwbare duurzaamheidsadviseur komt bij je langs voor een persoonlijk advies.
 • Hij levert een advies met alle potentiële maatregelen die waardevol zijn voor jouw woning.
 • Onder andere: warmtepomp plaatsen, zonneboiler laten plaatsen, woningisolatie, zonnepanelen installeren, ventileren met WTW.
 • Per onderwerp krijg je inzicht in de verwachte kosten, wat het rendement is en de geraamde terugverdientijd.
 • Voor de uitvoering van het rapport moet je zelf de benodigde bedrijven benaderen.
 • Deze unieke maatwerkadvies energiebesparing rapportage is (vanaf 2023) vanuit de overheid verplicht voor woningeigenaren in Wassenaar die duurzame investeringen willen uitvoeren en daarbij gebruik willen maken van een subsidie.
maatwerkadvies-energiebesparing-wassenaar

Energieadvies: help mij met mijn hoge energiekosten

Maatwerkadvies energiebesparing (bekend als Energieprestatieadvies (EPA)) is een plan voor privé-woningen en kantoren dat concrete handvatten geeft om minder energie te gebruiken en derhalve de energierekening te reduceren In dit rapport wordt uitvoerig beschreven welke potentiële maatregelen er zijn, wat de uitgaven zijn, en wat het rendement is. Hiervoor kan er gekozen worden voor maatregelen als onder andere infraroodpanelen, warmtepomp, spouwmuurisolatie, HR++ glas, vloerisolatie, zonneboiler. Het is vrij eenvoudig. Een expert op het gebied van energie zal een bezoek inplannen voor een persoonlijk advies. Deze vakman neemt jouw huis op en zoekt uit welke energiebesparingsmaatregelen heel effectief kunnen zijn. Het rapport bevat informatie en een overzicht met een volledig schema met alle duurzame oplossingen. Daarbij ontvang je ook een raming van de kosten en het totale rendement Goed om te benoemen: Elke maatwerkadviseur werkt autonoom en verkoopt zelf geen energiebesparende maatregelen. Het advies biedt meestal ook het energielabel, inclusief onderbouwing.

Opmerking: Wil je jouw woning verduurzamen, en wil je gebruik maken van een van de lopende subsidies. Het maatwerk energiebesparingsadvies blijft verplicht! Het advies moet worden uitgevoerd door een objectieve expert op het gebied van energie . Gediplomeerde en onpartijdige energieadviseurs zijn vindbaar op de website centraalregistertechniek.nl. Let hierbij goed op het BRL9500 certificaat.

Maatwerkadvies energiebesparing aanvragen in Wassenaar (juni 2024)

Zoek jij ook naar een subsidie om je woning te renoveren? Dan moet je beschikken over het maatwerkadvies. Het rapport biedt een lijst met uiteenlopende energiebesparingsmaatregelen die relevant zijn voor jouw woning. Uitkomsten van zo’n plan kunnen zijn het plaatsen van HR++ beglazing, spouwmuurisolatie en het toepassen van zonnecellen. In de volgende paragraaf bieden we inzicht in de te nemen stappen.

5-stappenplan om een energierapport te verkrijgen

 1. Energieadviseurs zoeken

  Het maatwerkrapport wordt uitgevoerd door een deskundige maatwerkadviseur. Betrouwbare energieadviseurs vind je op de website van het Centraal Register Techniek of via ons eigen platform. Je kunt ook navraag doen in je eigen omgeving. Tip: kies altijd een maatwerkadvies bedrijf met een BRL9500-02-certificaat.

 2. Dien offerte-aanvragen in

  Een gepersonaliseerd advies kost je geld. Adviesbureaus rekenen verschillende tarieven. Het is aan te raden om meerdere offertes op te zoeken van gediplomeerde energie experts. Geef vooraf goed door wat je precies wilt. Zoek je uitsluitend hulp voor het isoleren, of wil je ook aan de slag met een warmtepomp? Wil jij alles gaan uitbesteden, of ga je het helemaal zelf doen? Geef zoveel details als mogelijk. Het kiezen van de beste offerte kost je dan minder moeite.

 3. Thuis voorbereiden met de woningcheck

  De meeting is afgesproken. Bereid jezelf goed voor. Doe vooraf de bespaarcheck op verbeterjehuis.nl. Door de adviesmodule op Verbeterjehuis.nl te gebruiken kom je uiteindelijk tot een complete samenvatting met duurzaamheidsmaatregelen die mogelijk interessant zijn. Hierbij ontvang je de tarieven en de terugverdientijden. Dit is 100% kosteloos en is ideaal als startpunt voor je adviesgesprek met de energiecoach in Wassenaar.

 4. Energierapport samen doornemen

  De energie specialist komt thuis langs en analyseert welke potentiële maatregelen aansluiten bij jouw wensen. Binnen een paar dagen stuurt hij een erkend energieplan met de meest gunstige energiebesparende maatregelen voor jouw huis. Voor de specifieke energiemaatregelen delen ze aspecten zoals de geschatte kosten, de besparing en de terugverdientijd. Uiteindelijk nemen jullie het rapport samen door. In die situaties kan je natuurlijk al jouw vragen afvuren.

 5. Gespecialiseerde vakbedrijven inschakelen

  De energiedeskundige heeft niet altijd voldoende bouwkundige kennis (dan moet je een bouwkundige keuring in Wassenaar laten uitvoeren). Deze persoon weet alles over hoe je gas en stroom kunt besparen. Maar voor de daadwerkelijke uitvoering zal je contacten moeten leggen met andere specialisten. Neem contact op met meerdere isolatie-partijen en installatiebedrijven. Vraag of ze langskomen om alles tot in detail op te meten. Wanneer je het prettig vindt kan je kijken of de energie expert jouw kan bijstaan.

Welke energiebesparende maatregelen zijn belangrijk voor jouw woning?

Vind energieadviseurs en start met het verduurzamen van jouw woning!

Energieadviseur Wassenaar vergelijken

Een maatwerkadvies energiebesparing wordt altijd opgesteld door een gecertificeerde energieadviseur. Het is aan te raden om een specialist uit jouw eigen regio te selecteren. Zij hebben ervaring met plaatselijke woningmarkt, en je betaald minder voor reiskosten. In de tabel hieronder tref je namen en adressen van mogelijk beschikbare experts die werken in de gemeente Wassenaar. Wees er zeker van dat ze in het bezit zijn van het BRL9500-02-keurmerk. Veel bedrijven kun je ook vinden via www.centraalregistertechniek.nl.

Naam adviesbedrijfStraatnaamPostcodePlaats
NU Bouwconsult B.V.Raadhuislaan 92242CRWassenaar
123energielabel.nlPrins Hendriklaan 602264SWLeidschendam
DuurzaamHuisAdviesLaan van Leeuwesteyn 242271HKVoorburg
Henkes BouwadviesMiddelweg 502241ARWassenaar
Ontwerpburo van der Vlugt B.V.De Roysloot 12 G2231NZRijnsburg
Tabel met energieadvies bedrijven actief in de regio Wassenaar

Uitgelichte vakbedrijven: direct online aanvragen

Direct een afspraak maken? Hieronder tref je energieadviseurs voor maatwerkadvies energiebesparing in Wassenaar waar je direct aan aanvraag kunt indienen. Klik op een van de aanbieders om een contactmoment in te plannen.

Alle energiebesparende maatregelen in 1 overzicht

Veel woningeigenaren willen beginnen met energie besparen. Maar wat zijn goede opties? Speciaal hiervoor is het maatwerkadvies gelanceerd. Je ontvangt een goed advies over alle bespaarmogelijkheden voor jouw huis. Wil je vooraf een idee krijgen wat je kunt verwachten? In het gedeelte hieronder noemen we de meest populaire energiebesparingsmaatregelen voor jouw woning. Je kunt ook meer details lezen over hybride warmtepompen.

5 voordelen van een energiezuinige woning in Wassenaar

 1. Verlaag je energiefactuur: je houd geld over voor andere leuke dingen.
 2. Goed voor het klimaat: je stoort minder CO-2 uit.
 3. Verbeter je binnenklimaat: beperk de koude luchtcirculatie en tocht.
 4. De waarde van jouw woning stijgt: woningen met energielabel A zijn zeer in trek.
 5. Beleef 24/7 een gezonde leefomgeving: in huis altijd een goede luchtkwaliteit.
MaatregelKosten (gemiddeld)Besparing p/jaar
HR++ glas plaatsen (bekijk meer info over isolatie)€3315,00€440,00 p/jaar
Full-electric warmtepomp€10750,00€755,00 p/jaar
Zonnepanelen set 10 panelen€5225,00€515,00 p/jaar
Zonneboiler met 150 liter vat€3060,00€165,00 p/jaar
Infraroodpanelen (per paneel)€420,00€40,50 p/jaar
Inductie kookplaat (meer tips) €620,00€35,50 p/jaar
Kosten en besparingen van verduurzamingsmaatregelen bij standaard huizen (+/- 125 m2).

Maatwerkadvies uitvoeren voor energieplan op maat!

Zoek beschikbare deskundigen en ga direct aan de slag

Besparen dankzij woningisolatie

Ook minder stroom en gas verbruiken? Jouw huis isoleren in Wassenaar is een aantrekkelijke optie. Door middel van het isoleren van de spouwmuur, het dak en de vloer gaat er minder warmte verloren. Je profiteert van de goede effecten: je energiefactuur wordt flink minder, de woning heeft een beter comfortniveau, het is een groene investering, je hebt veel minder lawaai van buitenaf en je huis wordt meer waard. Er zijn verschillende subsidies die beschikbaar zijn. Belangrijk: voor arbeid m.b.t. isoleren geldt het tijdelijke lage BTW-tarief (9%) Dit resulteert in een korte terugverdientijd!

 • Vloerisolatie (vanaf €28,00 per /m2): het voorkomt warmteverlies bij de vloer van de woning.
 • Dakisolatie (vanaf €42,50per /m2): het einde van vocht- en schimmelproblemen op zolder.
 • Gevelisolatie (vanaf €87,50per /m2): verhoog het totale wooncomfort.
 • Bodemisolatie (vanaf €23,00per /m2): direct een lagere luchtvochtigheid in de kruipruimte.
 • Spouwmuurisolatie (vanaf €28,00per /m2): een kosteneffectief alternatief is voor dure renovaties.
 • Isolatieglas (vanaf €116,00per /m2): HR++ glas kent verhoogde thermische prestaties met lage U-waarden.

De warmtepomp als alternatief voor CV-ketel

Een warmtepomp is doorgaans beter voor het milieu dan CV-ketel op gas. Het systeem gebruikt warmte van bronnen zoals lucht of het grondwater. Je kunt hierdoor behoorlijk minder gas gaan verbruiken. Wel gebruikt een warmtepomp elektriciteit. De stroom kan je genereren met zonnepanelen op het dak van je woning. Gedurende de zomermaanden is de warmtepomp ook in staat om te koelen. Er zijn 2 opties: een volledig zelfstandige elektrische warmtepomp of een hybride model. In het blokje hieronder noemen we extra details over de soorten systemen waar je uit kunt kiezen.

 • All-electric warmtepomp: zorgt voor de complete verwarming en levert warm tapwater in huis. Je kunt dan echt een nul op de meter woning realiseren. Een stand-alone systeem is best duur en het vereist een zeer goede geïsoleerde woning. Om die reden zien we dit vooral bij nieuwbouw.
 • Hybride warmtepomp Wassenaar: een betaalbaar alternatief en wordt veel gekozen voor het verduurzamen van woningen die minder goed geïsoleerd zijn. Het is een aanvulling op jouw HR-combiketel. Dit kan een besparing opleveren van liefst 70% op het gas.
 • Lucht-lucht warmtepomp: duurzaam verwarmen en koelen zonder gas.
 • Lucht-water warmtepomp: heeft geen extra brandstofopslag nodig, wordt aangesloten op het stroomnet.
 • Water-water warmtepomp: multifunctioneel systeem dat kan verwarmen en koelen.
 • Bodem-water warmtepomp: energiezuinig systeem dat ook passief kan koelen.

Zonnepanelen laten plaatsen

Met zonnepanelen wek je zelf groene stroom op. Het is een duurzame keuze en je stroomkosten worden aanzienlijk voordeliger. Door te profiteren van subsidies, 0% BTW op aanschaf zonnepanelen en/of eventueel een gunstige groene lening wordt de terugverdientijd erg aantrekkelijk. Je maakt je op die manier een stuk onafhankelijker t.o.v. energieleveranciers zoals Vattenfall, Essent, Budget Energie, Engie, Eneco en Delta, Powerpeers, United Consumers, Oxxio, Vandebron. Middels het salderingsprincipe kun je extra stroom terugleveren aan het net.

 • Zonnepanelen hebben een gunstig prijskaartje. Een zonnepanelensysteem met 10 panelen is al te plaatsen voor €6.000 en kent een terugverdientijd van zo’n 6 tot 7 jaar.
 • Je moet rekening houden met enkele voorwaarden: het dak heeft voldoende ruimte met een gunstige positionering op het zuiden. Vermijd daarbij zoveel mogelijk schaduw. Tenslotte is een stevige dakconstructie belangrijk.
 • Wek je meer zonnestroom op dan je verbruikt? Dan neemt je leverancier bij jouw af (teruggeleverde stroom salderen).
 • Interesse in zonnepanelen in Wassenaar laten leggen? Dan betaal je daarover 0% BTW.

Een innovatieve zonneboiler

Een zonneboilersysteem bestaat uit de speciale zonnecollector (op het dak) en een voorraadvat voor warm water. Het verwarmingssysteem levert snel warm tapwater in de badkamer en keuken. Zonlicht wordt dus omgezet om warm water te maken. Dankzij de zonneboiler bespaar jij tot wel 50% van de gaskosten om warm water te produceren. Voor centrale verwarming gebruik je vaak nog een hoog rendement ketel of warmtepomp. Je kunt een ingewikkelde vergunning achterwege laten en via de ISDE kan je een forse subsidie krijgen.

 • Een zonneboiler voor een familie (3,5 m2 / 150 liter vat) vergt een investering van zo’n €3.700 (incl. montage).
 • Een zonneboilercombi kan ook de CV ondersteunen bij de verwarming van de woning.
 • De benodigde vrije ruimte op het dak is +/- 2 m2 tot 4 m2.
 • Ook moet er er plek zijn voor het buffervat (v.a. 50cm bij 100 cm).

Besparen op je gasverbruik met infraroodpanelen

Aan de hand van elektrische infraroodpanelen kan je heel lokaal verwarmen. Denk aan een hobbyruimte of zolder. Het systeem verwarmt niet de lucht (zoals radiatoren doen). De stralingswarmte is tot zo’n 3 vanaf het paneel meter te voelen. De inzet van warmtepanelen wordt vaak omschreven als bijverwarming. Belangrijke voordelen zijn: neutraal effect op luchtcirculatie, een laag energieverbruik, een moeiteloos installatieproces en ze hebben een heel moderne uitstraling.

 • Infraroodverwarming kan goedkoop, snel en makkelijk een ruimte verwarmen.
 • Bij goede isolatie en aanschaf van voldoende panelen kan IR-verwarming zelfs als hoofdverwarming worden geplaatst.
 • De prijzen van warmtepanelen zijn afhankelijk van grootte en het vermogen en liggen tussen de €205,00 – €475,00 per infraroodpaneel.

Handige energiebespaartips

Naast deze energiebesparende maatregelen zijn er nog tientallen energiebespaar adviezen in Wassenaar. In dit blokje delen wij een overzicht met handige en voordelige maatregelen die je vaak zonder veel gedoe kunt toepassen.

 • Mechanische ventilatie: vermindert de temperatuurwisselingen in het gebouw door de lucht te verplaatsen.
 • Ventilatie met warmteterugwinning (WTW): lagere stookkosten en altijd schone lucht in huis.
 • Waterbesparende douchekop: je verbruikt al snel 40% minder water dan een reguliere kop.
 • Radiatorfolie: minder warmteverlies door het isoleren van de radiator.
 • LED-lampen: LED-verlichting geeft geen flikkeringen, wat het licht comfortabeler maakt.
 • Elektrisch koken: duurzaam en comfortabel koken met een inductiekookplaat.
 • Slimme thermostaat: eenvoudig bedienbaar op afstand met smartphone of tablet.
 • Energielabel huishoudelijke apparatuur: langer levensduur van apparaten met A+ label.

Start met een persoonlijk energieadvies in Wassenaar!

Start jouw aanvraag voor een adviesgesprek en check hoe jij jouw huis duurzaam kunt verwarmen

Energielabel Wassenaar: hoe energiezuinig is mijn woning?

Een maatwerkadvies voor energiebesparing omvat allerlei maatregelen die je kunt gebruiken om te besparen op de energielasten. Dit energieadvies geeft ook inzicht in wat er qua woning energielabel verwacht kan worden. Het woninglabel geeft inzicht in hoe gunstig je huis nu is qua energiezuinigheid. In het meest gunstige geval krijg je energielabel A. Heb jij nadat het advies is uitgebracht het huis opnieuw verduurzaamd? Of wil je het huis in de verkoop zetten of wil je korting op je hypotheekrente? Dan kan het raadzaam zijn om het energielabel opnieuw te berekenen. Een gediplomeerde energie inspecteur bekijk het huis en berekent de totale energie (gas en elektriciteit) die noodzakelijk is voor warm water, CV, koeling en ventilatie. Je huis krijgt dan bijvoorbeeld energielabel A++++, A of een uitdagendere B tot en met G.

 • Het label geeft aan hoe energiezuinig een woning is.
 • Dit huislabel is verplicht bij verkoop en verhuur van de woning.
 • Een perfect energielabel heeft een effect op de woningwaarde. Wellicht heb je ook recht op duurzaamheidskorting (hypotheekrente).

Verduurzamen van je huis met subsidies in Wassenaar

Bestaande woningen in Provincie Zuid-Holland moeten verduurzaamd worden en in de meest ideale situatie kunnen verwarmen zonder gas. Hiervoor zijn diverse (ISDE) subsidies en aantrekkelijke energiebespaarleningen Heb je subsidie nodig? Dan moet je verplicht een maatwerkadvies laten uitvoeren. In dit blokje delen we praktische informatie over de optionele subsidieregelingen duurzame energie in Wassenaar.

 • Subsidie isolatie: krijg tot maar liefst 1/3 van je onkosten terug voor isolatiewerk aan dak, wanden, ramen, gevel, vloer.
 • Voor de arbeidskosten voor het aanbrengen van het isolatiemateriaal profiteer je van een extra laag BTW tarief (9%).
 • Investeringssubsidie duurzame energie (ISDE): relevant voor een zonneboiler, warmtepomp of aansluiting op een warmtenet in juni 2024.
 • Met betrekking tot zonnepanelen vervalt de BTW volledig.
 • Het energieloket gemeente Wassenaar hanteert mogelijk nog extra lokale subsidieregelingen of andere duurzaamheidsleningen. Via de energiesubsidiewijzer Wassenaar kun je alle financiële regelingen vinden.

Energiebespaarlening Wassenaar aanvragen in juni 2024

De meest goedkope wijze om verduurzamingsmaatregelen te nemen is met een financiering door eigen middelen. Beschik je niet over voldoende spaarmiddelen? In dat geval kan je kiezen voor een lening. De overheid biedt diverse duurzame leningen. We vertellen je er graag meer over (ook relevant voor o.a. Hillegom, Noordwijk en Voorschoten).

 • Energiebespaarlening Warmtefonds: een gunstige lening waarmee particulieren en VvE’s energiebesparende investeringen kunnen financieren.
 • Duurzaamheidslening van Stimuleringsfonds Volkshuisvesting voor Nederlandse gemeenten (SVn): stimuleringslening interessant voor dakisolatie, warmtepompen, gevelisolatie, vloerisolatie, zonneboilers, spouwmuurisolatie.
 • Energiebespaarhypotheek: met een maximaal leenplafond van €25.000 voor mensen met een woning met duidelijke hertoetsmomenten en voorwaarden.
 • Gebouwgebonden financiering (GGF): groene lening die hoort bij een woning, en niet bij een persoon (momenteel nog niet beschikbaar).
 • Duurzame monumenten lening: speciale lening voor eigenaren van rijksmonumenten die willen verduurzamen (bekijk voorwaarden op de website van de gemeente Wassenaar.
 • Extra geld lenen via je hypotheek: mogelijkheid tot lenen van extra geld bij energiebesparende maatregelen.

Antwoorden op vragen rondom het thema energie besparen in Wassenaar

Wat is maatwerkadvies energiebesparing Wassenaar?

Dit energie maatwerkadvies Wassenaar is een advies inclusief suggesties voor het verduurzamen van je woning die ook terug te vinden zijn in de maatregelenlijst van het Nationaal Warmtefonds. Voorbeelden zijn jouw vloer, dak, gevel of ramen isoleren, de HR-ketel laten vervangen voor een warmtepomp of zelf stroom genereren met een set zonnepanelen. Dit advies biedt per maatregel de geschatte kosten en ontdek je hoe snel je het terugverdient. Een persoonlijk energieadvies biedt een uitkomst voor particuliere woningeigenaren die hun huis energiezuinig willen maken en hiervoor een subsidie willen aanvragen.

Wordt het verplicht om een energierapport aan te vragen?

Ja, je moet een maatwerkadvies laten schrijven zodra je een duurzaamheidssubsidie wilt aanvragen. Ben je aan het kijken naar subsidie voor isolatie, of ben je geïnteresseerd in investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE) voor een volledig elektrische warmtepomp of aansluiting op het plaatselijke warmtenet? Op die momenten is dit rapport noodzakelijk. Zonder maatwerkadvies wordt er geen subsidie uitgekeerd. Ga je verduurzamen met een groene lening of met prive-spaargeld. Ook dan is het maatwerkadvies een aanrader. Het geeft inzicht in welke verduurzamingsmaatregelen de meeste besparing opleveren. Door middel van dit plan kan je vervolgens zelf relevante bedrijven inschakelen.

Hoe duur is mijn energiebesparingsrapport?

De huidige kosten van het advies op maat zijn afhankelijk van huistype, de grootte van de woning en de adviseur die het werk uitvoert. De gemiddelde prijs bedraagt tussen de €190,00 tot wel €350,00. Voor een huis met een normaal vloeroppervlak is het tarief circa €245,00. Het is nuttig om offertes van objectieve (BRL9500-02) energieadviseurs in Wassenaar te vergelijken.

Is de energiescan ook bedoeld voor VvE?

Ja, je Vereniging van Eigenaren (VvE) mag namens de leden een maatwerkadvies energiebesparing aanvragen. Zo kan men als vereniging CO-2 besparende maatregelen uit laten voeren. Eventueel in combinatie met Subsidie energiebesparing eigen huis (SEEH) en Subsidie verduurzamen voor verenigingen van eigenaars (SVVE). De energiecoach / deskundige maakt een compleet overzicht van het gebouw. Het keuringsbedrijf vraagt bewoners naar wat zij zouden willen aanpassen om het flatgebouw te verbeteren. De VvE krijgt de aanbevelingen in het energieadvies voor de energieprestaties van de ruimtes. Dit is natuurlijk ook met de verwachte kosten en het rendement.

Wat betekent maatwerkadvies utiliteitsbouw?

Als bedrijf ben je nieuwsgierig hoe je de energieprestaties van je bedrijfsunit, kantoor of opslagruimte kunt optimaliseren. Het zogeheten energieprestatieadvies (EPA) is een waardevol EPA-maatwerkadvies in Wassenaar voor gebouweigenaren. Het utiliteitsbouw plan verduidelijkt bouwkundige en installatietechnische verbetermaatregelen van je kantoor of bedrijfspand Een groenere energieprestatie geeft lagere maandelijkse energielasten, een prettig werkklimaat, minder hoge milieubelasting en een milieuvriendelijk imago. De NTA 8800 is een nieuwe manier voor het calculeren van energieprestaties van gebouwen. Met de Energie Investeringsaftrek (EIA) wordt bedoeld: een gunstige zakelijke subsidieregeling wat voor bedrijfseigenaren een premie biedt voor het energieadvies voor bedrijven en voor de uitvoering van de energiebesparingsmaatregelen. Bezoek RVO.nl voor het indienen van een aanvraag.

Plaats een reactie