Maatwerkadvies aanvragen
• Deskundige specialisten aan huis
• Duidelijke energiebesparing adviezen
• Geschikt voor subsidie-aanvragen of lening


INSPECTIE INPLANNEN

Maatwerkadvies Energiebesparing Hillegom

Wil je jouw energierekening graag terugdringen? Het kan moeilijk zijn om te bepalen waar je dan moet beginnen. Moet ik isoleren, een warmtepomp installatie laten aanleggen of moet ik nu juist investeren in zonnepanelen? Het deskundige Energiebesparing Maatwerkadvies Hillegom biedt uitkomst! De energieadviseur komt persoonlijk langs voor persoonlijk advies en bestudeert wat de opties zijn. Het energiebesparingsadvies is heel specifiek en geeft aan welke energiebesparende maatregelen relevant zijn voor jouw huis en en het comfort verhogen. In het energiebesparingsadvies vind je grondig de totale kosten en het rendement van de mogelijke verduurzamingsopties. Het energiebesparingsadvies is aantrekkelijk voor alle particuliere woningbezitters en kan worden verplicht bij een investeringssubsidie duurzame energie.

 • Een maatwerkadvies toont aan welke energiebesparende maatregelen jouw huis energiezuiniger kunnen maken.
 • Een ervaren duurzaamheidsadviseur neemt de hele woning uitgebreid op.
 • Je ontvangt een verduurzamingsrapport met alle investeringen die jouw woning naar een hoger niveau tillen.
 • Voorbeelden zijn: zonnepanelen installeren, woningisolatie, warmtepomp plaatsen, zonneboiler laten plaatsen, infraroodpanelen.
 • Voor elke energiebesparende maatregel vind je de kosten, wat het oplevert en de geraamde terugverdientijd.
 • Voor de realisatie van het duurzaamheidsplan dien je zelf bedrijven te benaderen.
 • De speciale maatwerkadvies energiebesparing rapportage is vanaf 2023 verplicht voor woningeigenaren in Hillegom die hun huis willen vergroenen en een subsidieaanvraag willen indienen.
maatwerkadvies-energiebesparing-hillegom

Energieadvies: help mij met mijn hoge energiekosten

Maatwerkadvies energiebesparing (vervanging van Energieprestatieadvies (EPA)) is een professioneel plan voor huizenbezitters, verenigingen van eigenaren en kantoorpanden dat helpt om minder energie te gebruiken en zo de energienota te beperken. In het onderzoek wordt in grote lijnen aangegeven welke investeringen je kunt doen, wat de prijs is, en wat het je uiteindelijk oplevert. Binnen dit advies kun je maatregelen laten uitvoeren zoals warmtepomp, HR++ glas, infraroodpanelen, spouwmuurisolatie, zonneboiler, dakisolatie. Je regelt het supersnel. Een energiecoach komt altijd bij je thuis op bezoek om met jouw samen een plan te schrijven. Deze vakman neemt jouw huis op en zoekt uit welke energiebesparingsmaatregelen het beste bij jouw huis passen. Je krijgt kort hierna een compleet rapport met een lijst met maatregelen. In het rapport vind je ook een raming van de kosten en de verwachte besparing. Disclaimer: Iedere maatwerkadviseur werkt individueel en verkoopt zelf geen energiebesparende maatregelen. Het plan bevat ook andere belangrijke info zoals het energielabel.

Opmerking: Wil je je woning comfortabeler maken met energiebesparende maatregelen, en wil je dit deels financieren met een subsidie? Dan moet je beschikken over het maatwerk energiebesparingsadvies. De woning-analyse moet gedaan worden door een onafhankelijke energieadviseur. Gediplomeerde en onafhankelijke energieadviseurs vind je op de website centraalregistertechniek.nl. Let hierbij goed op het BRL9500 certificaat.

Maatwerkadvies energiebesparing aanvragen in Hillegom (juni 2024)

Zoek jij ook naar een subsidie om jouw woning te verduurzamen? Dan is een maatwerkadvies een vereiste. Het adviesplan bevat een weergaven van diverse energiebesparende maatregelen die relevant zijn voor jouw woning. Denk hierbij aan het kiezen voor duurzaam HR++ glas, het aanbrengen van buitenmuurisolatie en het gebruik van een zonneboiler. In het volgende blok bieden we uitleg hoe jij dit kan laten doen.

Vraag een energierapport aan in 5 stappen

 1. Maatwerk adviseurs vergelijken

  Het maatwerkrapport laat je altijd opmaken door een betrouwbare maatwerkadviseur. Betrouwbare EPA-adviseurs kan je bekijken op de website centraalregistertechniek.nl en uiteraard via deze website. En misschien heb je iemand in je eigen kenniskring die hier ervaring mee heeft. Tip: probeer te zoeken naar een adviesbedrijf dat in het bezit is van een BRL9500-02-certificaat.

 2. Doe een offerte aanvraag

  Voor een gepersonaliseerd advies moet je betalen. Energieadviseurs hanteren heel verschillende tarieven. Het is aan te bevelen om verschillende offertes te verkrijgen van deskundige experts. Vul je verwachtingen goed in. Wil je puur en alleen kijken naar de isolatie, of wil je jouw woning ook gaan verwarmen met bijvoorbeeld een warmtepomp? Ga je alle werkzaamheden overlaten aan een bedrijf, of wil je dit traject zelf uitvoeren? Wees zo specifiek als je kunt. Het vergelijken van de offertes gaat dan een stuk eenvoudiger.

 3. Een goede voorbereiding met de Woningcheck

  Het overleg is georganiseerd? Om het maximale uit het advies te krijgen zorg je voor een goede voorbereiding. Probeer alvast de bespaarcheck op verbeterjehuis.nl te doen. Door de adviesmodule op Verbeterjehuis.nl te gebruiken krijg je een opsomming met mogelijk interessante maatregelen die matchen met jouw situatie. Altijd met de prijzen en de rendementen. Dit is gratis, en vormt een goede basis voor jouw adviesgesprek met de energiecoach in Hillegom.

 4. Samen het energierapport bekijken

  Het maatwerk-adviesbedrijf komt op locatie en beschrijft welke energiebesparingsmaatregelen gunstig zijn. Vervolgens ontvang je een onderbouwd energieplan met de meest gunstige energiebesparende maatregelen voor jouw appartement. Bij alle energiemaatregelen bekijk je informatie zoals een kostenbegroting, de opbrengsten per jaar en de verwachte terugverdientijd. Je neemt samen met de maatwerkadviseur het rapport door. Bij deze afspraak kan je inhoudelijk net wat meer informatie krijgen.

 5. Vakbedrijven opzoeken

  De energiedeskundige is niet bouwkundige gespecialiseerd (dan moet je een bouwkundige keuring in Hillegom laten uitvoeren). De specialist geeft tips over hoe jij je woning verder kan vergroenen en gas en stroom kunt besparen. Wanneer je deze energiebesparende maatregelen wil laten uitvoeren zijn andere bedrijven noodzakelijk. Vraag meerdere offertes op bij isolatiebedrijven en installatiebedrijven. Maak een afspraak op locatie om de woning van dichtbij te bekijken. Je kunt eventueel overleggen of met maatwerkadviesbedrijf hier ook bij is.

Welke energiebesparende maatregelen zijn nodig voor mijn pand?

Bekijk energieadviseurs en bespaar direct op de energiekosten!

Energieadviseur Hillegom vergelijken

Een maatwerkadvies energiebesparing laat je altijd opmaken door een betrouwbare vakman. Het is verstandig om een adviseur uit jouw eigen regio te kiezen. Ze zijn bekend met het type woning, en de lijntjes zijn vaak net wat korter. In de onderstaande tabel verstrekken we bedrijfsnamen en adresgegevens van professionele adviesbedrijven die een rapport kunnen opstellen voor woningen in de gemeente Hillegom. Goed om te weten: adviseurs moeten aantoonbaar in het bezit zijn van een BRL9500-02-keurmerk. Je kunt ook bedrijven vinden op het platform Centraal Register Techniek.

Naam adviesbedrijfStraatnaamPostcodePlaats
Rene Rijs InmeterFloraplein 412181RVHillegom
Energie A-labelScholekster 252201XHNoordwijk
Lans Energie- & BouwadviesSporkenhout 52211PLNoordwijkerhout
SD EnergielabelRembrandtplein 832162EDLisse
VuturaLorentzlaan 992105TSHeemstede
Tabel met energieadvies bedrijven uit de buurt van Hillegom

Uitgelichte experts: meteen een afspraak maken

Wil je meteen beginnen met besparen? In de uitgelichte tabel hieronder kan je kiezen uit energieadviseurs voor maatwerkadvies energiebesparing in Hillegom die direct beschikbaar zijn. Kies een van de uitgelichte bedrijven om te beginnen met je aanvraag.

De meest gekozen energiebesparende maatregelen

Veel Hollanders zouden graag energie willen besparen. Maar hoe kun je daarmee starten? Veel mensen worstelen hier mee. En daarvoor is het maatwerkadvies in het leven geroepen. Het geeft heel gedetailleerd een overzicht van allerlei besparingsmogelijkheden voor je huis. Wat voor soort maatregelen kunnen dit zijn? In deze gids delen wij de meest voorkomende energiebesparingsmaatregelen voor je pand. Bekijk tevens meer informatie over lucht-water warmtepompen.

Top-5 voordelen van een energiezuinige woning in Hillegom

 1. Een gunstige energiefactuur: je houd geld over voor andere leuke dingen.
 2. Een schoner klimaat: door jouw groene keuzes verlaag je jouw CO-2 uitstoot.
 3. Een heerlijk binnenklimaat: geen tochtige woning meer.
 4. Een hogere woningwaarde: woningen met energielabel A zijn zeer in trek.
 5. Constant een gezonde leefomgeving: geniet van een prettige luchtkwaliteit.
MaatregelTarieven (gemiddeld)Besparing p/jaar
Vloer isoleren (klik voor meer info)€2265,00€180,00 p/jaar
All-electric warmtepomp€10700,00€770,00 p/jaar
Set 10 zonnepanelen€4630,00€525,00 p/jaar
Zonneboiler 4 pers. €2890,00€155,00 p/jaar
Infraroodverwarming (1 paneel)€310,00€44,00 p/jaar
Ledlamp (per stuk) (meer tips) €5,20€6,45 p/jaar
Kosten en jaarlijkse besparingen van energiebesparende maatregelen bij Nederlandse huizen (+/- 115 m2).

Maatwerkadvies aanvragen voor het verduurzamen van jouw woning!

Zoek beschikbare adviseurs en start vandaag nog

Energie besparen met woningisolatie

Meteen een lagere energienota? Je huis isoleren in Hillegom is een slimme investering. Door het isoleren van glas, daken, muren en vloeren kan de woning de warmte beter vasthouden. Woningisolatie is een absolute must: je kan besparen op de energiekosten, het huis blijft aangenaam warm in de winter, je gebruikt minder fossiele energie, het functioneert tevens als een geluidswal en je woning zal in waarde stijgen. Er zijn diverse subsidies beschikbaar. Belangrijk: op de arbeidskosten voor isolatie geldt het verlaagde BTW-tarief (9]%) Hierdoor kun je rekenen op een goede terugverdientijd.

 • Vloerisolatie (vanaf €27,00 per /m2): geen last meer van koude voeten in de winter.
 • Dakisolatie (vanaf €42,00per /m2): direct minder last van tocht, trek of een onbehaaglijk binnenklimaat.
 • Gevelisolatie (vanaf €93,00per /m2): isoleren van spouwmuur, buitengevel of binnenmuur.
 • Bodemisolatie (vanaf €27,00per /m2): het einde van een muffe lucht in huis.
 • Spouwmuurisolatie (vanaf €15,50per /m2): geen veranderingen aan de structuur van een woning nodig.
 • Isolatieglas (vanaf €115,00per /m2): HR++ glas zorgt dat het gevoel van tocht bij het glas verdwijnt.

De voordelen van een warmtepomp

Met een warmtepomp kun je flink besparen t.o.v. de HR-ketel op gas. Hij neemt warmte van warmtebronnen zoals lucht, bodem of het grondwater. Je kunt hierdoor behoorlijk minder gas gaan verbruiken. Houd er rekening mee dat je wel meer elektriciteit gaat gebruiken. Jouw stroom kan jij eventueel verkrijgen middels zonnepanelen. In de zomer is de warmtepomp ook in staat om te koelen. Je kunt kiezen voor een volledig zelfstandige elektrische warmtepomp of een hybride model. In het stuk hieronder delen wij praktische details over de verschillende types.

 • All-electric warmtepomp: geeft een een constante comfortabele temperatuur en kan ook het tapwater verwarmen. Dankzij dit systeem kan je dus volledig van het gas af. Deze stand-alone installatie is redelijk prijzig en je woning moet voldoen aan strenge isolatiewaarden. Om die reden zien we dit vooral bij nieuwbouw.
 • Hybride warmtepomp Hillegom: betaalbaar en kan eenvoudig worden gebruikt in huizen die over minder goede isolatiewaarden beschikken. Het is een aanvulling op jouw HR-combiketel. Het systeem kan jouw gasverbruik met 70% doen dalen.
 • Lucht-lucht warmtepomp: relatief gemakkelijk te plaatsen systeem met buitenunit.
 • Lucht-water warmtepomp: heeft een hoge energie-efficiëntie.
 • Water-water warmtepomp: systeem met het hoogste rendement door constante temp. van het grondwater.
 • Bodem-water warmtepomp: zeer hoog rendement, maar erg duur in aanschaf.

Info en voordelen van zonnepanelen

Met zonnepanelen wek je (grotendeels) jouw eigen groene stroom op. Zo draag je bij aan het milieu en je betaald veel minder voor je stroom. Door te profiteren van subsidies, een gunstige BTW-regeling en de zeer aantrekkelijke groene leningen is de terugverdientijd de laatste jaren erg interessant. Het maakt je minder afhankelijk van energieleveranciers zoals Vattenfall, Eneco, GreenChoice, Engie, Essent of Enegiedirect.nl, United Consumers, Vandebron, Delta, Powerpeers. Door te salderen ontvang je een vergoeding voor teruggeleverde stroom.

 • Zonnepanelen hebben een gunstig prijskaartje. Een uitgebreide set met zo’n 10 panelen heeft een prijskaartje van ongeveer €5.750 en kan je terugverdienen in +/- 6 a 7 jaar.
 • Er zijn een aantal dingen om op te letten: het dak moet geschikt zijn voor montage met (het liefst) zuidelijke oriëntatie. Zorg dat de panelen niet in de schaduw liggen Denk ook aan een stabiele constructie.
 • Eventuele overtollige zonnestroom kan worden teruggeleverd (salderen) aan je stroomleverancier.
 • Interesse in zonnepanelen in Hillegom laten leggen? Dan betaal je zelfs helemaal geen BTW.

Ervaar het gemak van een zonneboiler

Een zonneboiler is één of meer zonnecollectoren op het dak en een voorraadvat voor warm water. Deze constructie maakt veel warm tapwater mogelijk in de keuken (en voor de douche). Een ontzettend duurzame manier van water verwarmen. Door te kiezen voor een zonneboiler bespaar je ongeveer de helft van de energie (voor het opwekken van warm water). Naast de zonneboiler gebruik je ook nog een gasgestookte ketel of warmtepomp. De gemeente verstrekt hiervoor altijd een vergunning en via de ISDE kan je een forse subsidie krijgen.

 • Een goede zonneboiler voor een gemiddeld huishouden (150 liter voorraadvat) is al beschikbaar vanaf €3.400 (met installatie).
 • De zonneboilercombi kan ook woningen verwarmen (met lagetemperatuurverwarming).
 • De ruimte die je nodig hebt op het dak is +/- 2 m2 tot 3 m2.
 • Dit staat los van het noodzakelijke buffervat (vanaf 40cm bij 80 cm).

Informatie en voordelen van infraroodpanelen

Via elektrische infraroodpanelen kan je specifiek een ruimte in huis verwarmen. Ideaal voor in een hobbyruimte of badkamer. Het verwarmt niet de lucht, maar objecten of mensen in de kamer. Je ervaart de stralingswarmte als je ervoor staat. Warmtepanelen zijn vooral bedoeld als bijverwarming. Wat dit zo prettig maakt is: geen verstoring van de luchtcirculatie, een duurzaam geclassificeerd energieverbruik, simpel zelf te installeren en ze hebben een heel toffe uitstraling.

 • Infraroodverwarming kan goedkoop, snel en makkelijk een ruimte verwarmen.
 • Wanneer een woning compleet is geïsoleerd kan je met IR-verwarming de hele woning verwarmen (hoofdverwarming).
 • De kosten van warmtepanelen ramen we op +/- €220,00 – €400,00 per IR-paneel.

Andere energiebespaartips die je snel kunt toepassen

Naast deze energiebesparende maatregelen zijn er nog tientallen energiebespaar adviezen in Hillegom. Hieronder tref je een schema met handige en gunstig geprijsde vergroeningsmaatregelen die vaak relatief gemakkelijk toepasbaar zijn.

 • Mechanische ventilatie: brandbare stoffen en/of gassen worden verwijderd (verkleind de kans op brand).
 • Ventilatie met warmteterugwinning (WTW): de warmte wordt hergebruikt en dus verspil je minder energie.
 • Waterbesparende douchekop: laat maximaal 7,2 liter per minuut door.
 • Radiatorfolie: zorgt ervoor dat warmte niet verloren gaat in de muren.
 • LED-lampen: LED-verlichting is bestand tegen extreme temperaturen (geschikt voor buiten).
 • Elektrisch koken: kies bij voorkeur voor de meest duurzame inductiekookplaat.
 • Slimme thermostaat: nooit meer thuiskomen in een koud huis.
 • Energielabel huishoudelijke apparatuur: koop uitsluiten nog producten met minimaal een A+ label.

Direct persoonlijk energieadvies in Hillegom!

Zet een adviesgesprek in de agenda en zoek uit hoe jij kunt verduurzamen dit jaar

Energielabel Hillegom: wat is dit precies?

Dit maatwerkadvies voor energiebesparing omvat allerlei maatregelen die je kunt uitvoeren om jouw huis meer duurzaam te maken. Dit adviesrapport deelt ook wat het huidige woning energielabel is (voordat je maatregelen hebt getroffen. Het woninglabel geeft een indicatie hoe energiezuinig de huidige situatie in huis is. Gunstige labels zijn energielabel A, B en C. Heb jij nadat het advies is uitgebracht verdere verduurzamingsopties toegepast? En overweeg je een verkoop, verhuur of wil je een scherpe hypotheekrente? Dan is het doorgaans noodzakelijk om een nieuw energielabel aan te vragen. Een erkende energie inspecteur doet een grondige check en onderzoekt de maximaal benodigde gas en elektriciteit om de woning te verwarmen en warm water te genereren. Je kunt dan rekenen op een energielabel A++++, A of een juist B (redelijk zuinig) tot G (zeer onzuinig).

 • Het label geeft aan hoe zuinig een huis is.
 • Het woninglabel is tegenwoordig een verplichting als je je woning wil verkopen.
 • Een perfect energielabel resulteert in een hogere woningwaarde. Wellicht heb je ook recht op duurzaamheidskorting (hypotheekrente).

Een duurzame woning met subsidies in Hillegom

De meeste panden in Provincie Zuid-Holland moeten energiezuniger worden en uiteindelijk los van het gas komen. De overheid biedt verschillende (ISDE) subsidies en aantrekkelijke energiebespaarleningen Ga je verduurzamen met subsidie? Dan moet je verplicht een maatwerkadvies kunnen overleggen. In het gedeelte hieronder check je handige informatie over de mogelijke subsidieregelingen duurzame energie in Hillegom.

 • Subsidie voor isoleren: krijg tot maar liefst 1/3 van je onkosten terug voor isoleren van (spouw)muur, dak, ramen, wanden, gevel.
 • Voor de arbeid die komt kijken bij isolatie profiteer je van een extra laag BTW tarief (9%).
 • Investeringssubsidie duurzame energie (ISDE): aantrekkelijk voor een aansluiting op een warmtenet, zonneboiler of warmtepomp in juni 2024.
 • Voor het aankopen van zonnepanelen is er een extra gunstige BTW-regeling (0%).
 • Het energieloket gemeente Hillegom heeft mogelijk verschillende individuele subsidieregelingen of andere energiebespaarleningen of stimuleringsleningen. Via de energiesubsidiewijzer Hillegom kan je de mogelijke financiële regelingen onderzoeken.

Energiebespaarlening Hillegom afsluiten in juni 2024

De beste manier om verduurzamingsmaatregelen te nemen is door het gebruiken van eigen geld. Heb je op dit moment onvoldoende spaargeld? Dan zijn er diverse leningen beschikbaar. Voor ieder huishouden is er een geschikte duurzame lening te vinden. In het gedeelte hieronder vind je alle leningen op een rij (ook geldig voor o.a. Haarlemmermeer, Lisse en Noordwijk).

 • Energiebespaarlening Warmtefonds: een aantrekkelijke lening waarmee huizenbezitters en VvE’s hun huizen kunnen verduurzamen.
 • Duurzaamheidslening van Stimuleringsfonds Volkshuisvesting voor Nederlandse gemeenten (SVn): stimuleringslening geschikt voor gevelisolatie, spouwmuurisolatie, zonnepanelen, dakisolatie, vloerisolatie, zonneboilers.
 • Energiebespaarhypotheek: een financiering tot bedragen van €25.000 voor woningbezitters die elders niet in aanmerking komen.
 • Gebouwgebonden financiering (GGF): speciale groene lening die gekoppeld is aan een woning, en dus niet aan een persoon (nog niet beschikbaar).
 • Duurzame monumenten lening: bedoeld voor eigenaren van rijksmonumenten die willen verduurzamen (bekijk voorwaarden op de website van de gemeente Hillegom.
 • Je eigen hypotheek ophogen: mogelijkheid tot lenen van extra geld bij energiebesparende maatregelen.

De meest voorkomende vragen rondom energie besparen in Hillegom

Wat is maatwerkadvies energiebesparing Hillegom?

Een energie maatwerkadvies Hillegom is een adviesplan met suggesties voor het energiezuinig maken van je pand die ook terug te vinden zijn in de maatregelenlijst van het Nationaal Warmtefonds. Hieronder vallen o.a. het isoleren van dak, gevel, muren of vloer, het toepassen van een warmtepompsysteem of het installeren van zonnepanelen voor eigen energieopwek. Het adviesplan geeft per maatregel de geraamde kosten en de uiteindelijke terugverdientijd. Dit persoonlijk energieadvies is relevant voor woningeigenaren die willen vergroenen en daarbij een subsidie willen.

Is een energierapport ook verplicht?

Ja, je moet een maatwerkadvies laten schrijven op het moment dat je gebruik wil maken van een duurzaamheidssubsidie. Ga je jouw woning isoleren met subsidie, of is de investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE) relevanter voor een volledig elektrische warmtepomp of aansluiting op een lokaal warmtenet? In die gevallen is dit plan noodzakelijk. Zonder maatwerkadvies krijg je geen subsidie. Wil je jouw huis energiezuinig maken een groene lening of met wat eigen spaarmiddelen. Ook in dat geval is het maatwerkadvies de moeite waard. Het laat woningeigenaren zien welke opties de meeste besparing opleveren. Middels dit besparingsrapport wordt het wat makkelijker om een kloppende offerte aan te vragen.

Wat zijn de kosten van een energiebesparingsrapport?

De feitelijke kosten van het advies op maat worden gebaseerd op het type woning, de grootte van de woning en het maatwerkadviesbedrijf. De prijs ligt tussen de €215,00 t/m €345,00. Voor een woning met een gemiddeld woonoppervlak kost het advies op maat ongeveer €245,00. Het is nuttig om offertes van deskundige (BRL9500-02) energieadviseurs in Hillegom op te vragen.

Is deze energiescan ook geschikt voor VvE?

Ja, je Vereniging van Eigenaren (VvE) mag in overeenstemming met de leden een maatwerkadvies energiebesparing aanvragen. Zodoende kan men collectief CO-2 besparende maatregelen laten doen. Bekijk ook Subsidie energiebesparing eigen huis (SEEH) en Subsidie verduurzamen voor verenigingen van eigenaars (SVVE). De adviseur komt langs voor een complete inspectie van het pand. Het adviesbedrijf achterhaalt bij de bewoners de eisen en wensen om het wooncomplex te optimaliseren. De VvE krijgt de aanbevelingen in het energieadvies voor de energieprestatie in de appartementen. Bewoners vinden hier ook het financiële plaatje en de geraamde terugverdientijd.

Wat betekent maatwerkadvies utiliteitsbouw?

Ook zakelijk gezien ben je graag op de hoogte hoe je de energieprestaties van een bedrijfsunit, pand of kantoor kunt optimaliseren. Het zogeheten energieprestatieadvies (EPA) is een waardevol EPA-maatwerkadvies in Hillegom voor bedrijven. Het utiliteitsbouw inspectierapport bespreekt in detail bouwkundige en installatietechnische verbetermaatregelen van jouw bedrijfsunit, kantoor of opslagruimte Goede energieprestatie leidt tot een goedkopere energiefactuur, een prettig werkklimaat, een lager tarief qua milieubelasting en een duurzame uitstraling. De NTA 8800 is nieuwe rekenmethode voor het calculeren van energieprestaties van gebouwen. De Energie Investeringsaftrek (EIA) wordt omgeschreven als: een unieke zakelijke subsidieregeling waarmee ondernemers premie kunnen krijgen voor het energieadvies voor bedrijven en voor het implementeren van de energiebesparingsmaatregelen. Tip: op de site van het RVO voor de voorwaarden.

Plaats een reactie