Maatwerkadvies aanvragen
• Deskundige specialisten aan huis
• Duidelijke energiebesparing adviezen
• Geschikt voor subsidie-aanvragen of lening


INSPECTIE INPLANNEN

Maatwerkadvies Energiebesparing Lisse

Besparen op de energierekening? Het is niet altijd duidelijk waar je het beste kunt beginnen. Moet ik isoleren, een innovatieve warmtepomp bestellen of moet ik nu juist investeren in zonnepanelen? Een Energiebesparing Maatwerkadvies Lisse is daarvoor in het leven geroepen Een energieadviseur komt bij jouw thuis voor advies op maat en zoekt uit waar de mogelijkheden liggen. Het onderzoek verduidelijkt welke energiebesparende maatregelen passen bij jouw woning en het energielabel verbeteren. In het energieplan doorzoek je heel specifiek de totale kosten en het rendement van de populaire woningaanpassingen. Het energiebesparingsadvies is relevant voor alle particuliere woningbezitters en is soms zelfs verplicht bij het aanvragen van een subsidie.

 • Een maatwerkadvies verduidelijkt welke maatregelen een energiebesparing opleveren voor jouw woning.
 • Een neutrale duurzaamheidsadviseur onderzoekt je huis en kijkt waar de winst is te behalen.
 • Je krijgt een maatwerkrapport met alle verduurzamingsmaatregelen die je kan laten uitvoeren.
 • Bekijk de effecten van: zonnepanelen installeren, infraroodpanelen, woningisolatie, zonneboiler laten plaatsen, warmtepomp plaatsen.
 • Voor elke energiebesparende maatregel vind je een kostenbegroting wat het je oplevert en de geraamde terugverdientijd.
 • Voor het uitvoeren van de werkzaamheden moet je zelf offerte opvragen bij lokale ondernemers.
 • De unieke maatwerkadvies energiebesparing rapportage is (vanaf 2023) vanuit de overheid verplicht voor woningeigenaren in Lisse die hun woning willen verduurzamen en hiervoor een subsidieaanvraag willen indienen.
maatwerkadvies-energiebesparing-lisse

Energieadvies: zo kan jij besparen op de energiekosten

Maatwerkadvies energiebesparing (geïntroduceerd als Energieprestatieadvies (EPA)) is een deskundig advies voor woningeigenaren, VvE’s en bedrijfspanden dat helpt om een pand energiezuiniger te worden en derhalve de energierekening te verlagen. In dit rapport wordt gedetailleerd weergegeven welke duurzame oplossingen je kunt toepassen, wat het kost, en hoeveel geld het je uiteindelijk oplevert. In dat kader heb je de keuze uit maatregelen zoals warmtepomp, infraroodpanelen, spouwmuurisolatie, zonneboiler, HR++ glas, dakisolatie. Je regelt het supersnel. Een expert op het gebied van energie komt bij jouw thuis langs om een goed advies te kunnen geven. Deze professional neemt jouw huis op en zoekt uit welke energiebesparingsmaatregelen jij het beste kunt laten uitvoeren. Hij schrijft een rapport met een overzichtelijke weergave van de energiebesparende maatregelen. In het rapport vind je ook een verwachting van de totale investeringskosten en de verwachte besparing. Disclaimer: Elke maatwerkadviseur is neutraal en zal je dus ook nooit zelf iets verkopen. Het rapport biedt meestal ook het energielabel, inclusief onderbouwing.

Ter verduidelijking: Wil je je huis klaar maken voor de toekomst, en heb je een investeringssubsidie duurzame energie nodig? Het is dan essentieel om een maatwerk energiebesparingsadvies te regelen. Dit rapport moet zijn geschreven door een ervaren adviseur. Professionele en neutrale energieadviseurs contacteren via het platform centraalregistertechniek.nl. Check altijd of de expert het BRL9500 certificaat in bezit heeft.

Maatwerkadvies energiebesparing aanvragen in Lisse (juli 2024)

Wil jij een aanvraag indienen voor subsidie om jouw woning te verduurzamen? Dan is een maatwerkadvies een vereiste. Het adviesplan geef je inzicht in verschillende verduurzamingsmaatregelen die geschikt zijn voor jouw situatie. Denk hierbij aan het vervangen van (HR++) glas, het plaatsen van voorzetwanden en het installeren van zonnecellen. In de box hieronder leggen we precies uit wat je moet doen.

Energierapport opvragen in 5 simpele stappen

 1. Energieadviseurs zoeken

  Het maatwerkrapport moet je laten opstellen door een neutrale energie-expert. Gecertificeerde maatwerkadviseurs kan je vinden op Centraal Register Techniek maar ook via dit platform. Je kunt ook navraag doen in je eigen omgeving. Belangrijk: neem alleen contact op met specialisten die werkt met het BRL9500-02-certificaat.

 2. Start met meerdere offertes

  Je moet natuurlijk betalen voor een gepersonaliseerd advies. Energieadviseurs kunnen individuele tarieven rekenen. Het is slim om enkele offertes aan te vragen van professionele adviseurs. Geef een duidelijke briefing. Wil je puur en alleen kijken naar de isolatie, of wil je jouw woning ook gaan verwarmen met bijvoorbeeld een warmtepomp? Wil je de verbouwing aan iemand anders overlaten, of ga je zelf bedrijven benaderen? Wees heel concreet. Het vergelijken van de offertes is op die manier veel relevanter.

 3. Woningcheck vooraf

  De meeting is afgesproken. Een goede voorbereiding is belangrijk. Probeer alvast de bespaarcheck op verbeterjehuis.nl te doen. Via dit portaal kom je tot een complete samenvatting met investeringen die goed aansluiten op jouw woning. Hierbij zie je ook de kosten en de opbrengsten. Hieruit haal je belangrijke vragen voor jouw adviesgesprek met de energiecoach in Lisse.

 4. Energierapport samen doornemen

  Het maatwerkadviesbureau neemt de woning op en stelt vast welke verduurzamingsmaatregelen aan te bevelen zijn. Niet veel later ontvang je het doorberekende energieplan inclusief de voorgestelde energiebesparende maatregelen voor jouw huis. Aangaande deze energiemaatregelen lees je onderdelen zoals een kostenbegroting, de besparing en de geschatte terugverdientijd. Je neemt samen met de maatwerkadviseur het rapport door. Tijdens zo’n meeting is er voldoende tijd voor het stellen van vragen.

 5. Een vakbedrijf zoeken

  Deze energiedeskundige is niet bouwkundige gespecialiseerd (dan moet je een bouwkundige keuring in Lisse laten uitvoeren). Deze expert vertelt hoe je kunt besparen op gas en stroom. Maar voor de uitwerking van het plan moet je contact leggen met een aannemer. Vraag een prijs op bij isolatie-vakmannen en erkende installateurs. Vraag of ze bij je thuis komen voor een uitgebreide inspectie. Het kan handig zijn dat de energie specialist hier ook aanwezig is.

Welke energiebesparende maatregelen zijn gunstige voor je woning?

Vergelijk energieadviseurs en bespaar direct op de energiekosten!

Energieadviseur Lisse vergelijken

Jouw maatwerkadvies energiebesparing laat je altijd opmaken door een onafhankelijke vakman. Het is aan te raden om een energieadviseur uit de buurt te benaderen. Ze weten veel van de woningmarkt in jouw woonplaats, en de lijntjes zijn vaak net wat korter. In de onderstaande tabel vind je naam + adresgegevens van goede energieadviseurs die diensten aanbieden in de gemeente Lisse. Wees er zeker van dat ze in het bezit zijn van het BRL9500-02-certificaat. Je kunt ook bedrijven vinden op de website van Centraal Register Techniek.

Naam adviesbedrijfStraatnaamPostcodePlaats
VuturaLorentzlaan 992105TSHeemstede
SD EnergielabelRembrandtplein 832162EDLisse
Rene Rijs InmeterFloraplein 412181RVHillegom
Staal VastgoedCamplaan 122103GWHeemstede
Energielabel en HuisDelftlaan 437II2025LWHaarlem
Namen en adressen van energieadvies bedrijven omgeving Lisse

Uitgelichte adviseurs: meteen online aanvragen

Wil je snel aan de slag? Hieronder vind je energieadviseurs voor maatwerkadvies energiebesparing in Lisse waar je direct aan aanvraag kunt indienen. Klik op de knop om te beginnen met je aanvraag.

De verschillende soorten energiebesparende maatregelen

Steeds meer mensen willen beginnen met energie besparen. Maar waar moet ik beginnen? Voor dit probleem is het maatwerkadvies bedacht. Je ontvangt een goed advies over verschillende bespaarmogelijkheden. Wil je vooraf een idee krijgen wat je kunt verwachten? In het gedeelte hieronder bieden we informatie rondom de aantrekkelijkste maatregelen voor je pand. Check ook meer informatie over warmtepompen.

Het comfort van een energiezuinige woning in Lisse

 1. Je bespaart flink op de energiefactuur: minimaliseer jouw kosten voor energie.
 2. Draag je steentje bij aan een beter milieu: door jouw groene keuzes verlaag je jouw CO-2 uitstoot.
 3. Optimaliseer het binnenklimaat: minder tocht en kou.
 4. De waarde van jouw woning stijgt: woningen met energielabel A zijn meer waard op de verkoop- en verhuurmarkt.
 5. Beleef 24/7 een gezonde leefomgeving: de hele dag door een zeer goede luchtkwaliteit.
MaatregelTarieven (gemiddeld)Besparing p/jaar
Isoleren van vloer (klik voor meer info)€2385,00€125,00 p/jaar
Hybride warmtepomp€4790,00€650,00 p/jaar
Set van 10 zonnepanelen€5355,00€515,00 p/jaar
Zonneboiler 150 liter€2865,00€195,00 p/jaar
Infraroodverwarming (per paneel)€425,00€33,50 p/jaar
Waterbesparende douchekop (meer energiebespaartips) €30,00€37,00 p/jaar
Kosten en rendement van duurzaamheidsmaatregelen bij basiswoningen (+/- 100 m2).

Maatwerkadvies voor doelgerichte verduurzaming!

Zoek beschikbare adviseurs en plan een afspraak in

Besparen dankzij woningisolatie

Je energierekening naar beneden brengen? Jouw huis isoleren in Lisse is doorgaans een goed startpunt. Aan de hand van het isoleren van glas, daken, muren en vloeren zal er veel minder warme lucht ontsnappen. Dit heeft veel voordelen: je bespaart meteen op de energiekosten, je geniet van meer comfort in huis, je hoeft minder gas te stoken, je hebt veel minder lawaai van buitenaf en je woning zal in waarde stijgen. Er zijn verschillende subsidies die beschikbaar zijn. Goed om te weten: voor de arbeidskosten rondom isoleren geldt het laag BTW-tarief (9%) Zodoende is de terugverdientijd optimaal.

 • Vloerisolatie (vanaf €27,00 per /m2): heerlijke warme voeten in de winterperiode.
 • Dakisolatie (vanaf €46,00per /m2): sterke verbetering van de duurzaamheid van de woning.
 • Gevelisolatie (vanaf €94,50per /m2): optimaliseert de thermische schil van je huis.
 • Bodemisolatie (vanaf €30,00per /m2): voorkomt aantasting van houten vloerdelen.
 • Spouwmuurisolatie (vanaf €15,00per /m2): relatief goedkope en eenvoudige manier van isoleren.
 • Isolatieglas (vanaf €123,00per /m2): niet langer last van tocht in huis dankzij HR++ glas.

Woning verwarmen met een warmtepomp

Een warmtepomp levert je veel voordeel op i.v.m. CV-ketel op gas. Deze installatie profiteert van de warmte van de buitenlucht, bodem of water. De kosten voor gas nemen hierdoor aanzienlijk af. Met dit systeem ga je wel wat meer elektriciteit gebruiken. De aanvullende stroom kan opgewekt worden met zonnepanelen op je eigen dak. In de zomer is de warmtepomp ook in staat om te koelen. Er zijn veel varianten. Globaal heb je de keuze uit een zelfstandige full electric warmtepomp of een hybride opstelling. In het blokje hieronder behandelen we handige info over de verschillende systemen.

 • All-electric warmtepomp: zorgt voor verwarming van je huis en zorgt voor warm tapwater. Je kunt dan helemaal van het gas af. Het heeft ook een nadeel: het is vrij duur en het werkt alleen bij zeer goede isolatie. Voor nieuwbouw is het zeer aan te raden.
 • Hybride warmtepomp Lisse: een betaalbaar alternatief en wordt veel gekozen voor het verduurzamen van woningen met een slechtere isolatie. Het is een aanvulling op jouw HR-combiketel. Het kan jouw gasverbruik terugdringen met meer dan 50%!
 • Lucht-lucht warmtepomp: onttrekt de benodigde warmte aan de buitenlucht.
 • Lucht-water warmtepomp: op een duurzame manier warmte uit omgevingslucht onttrekken.
 • Water-water warmtepomp: haalt warmte uit de bodem of het grondwater.
 • Bodem-water warmtepomp: kan zeer zuinig koelen zonder gebruik van de compressor.

Zonnepanelen laten plaatsen

Via zonnepanelen wek je zelf groene stroom op. Het is een duurzame keuze en je zal minder betalen voor stroom. Dankzij lokale subsidies, een gunstige BTW-regeling en de mogelijkheid om gebruik te maken van groene leningen heb je een zeer korte terugverdientijd. Doordat je zelf jouw stroom opwekt ben je minder afhankelijk van energieleveranciers zoals Engie, Budget Energie, Essent, Vattenfall, GreenChoice of Powerpeers, Oxxio, Delta, Enegiedirect.nl, Vandebron. Door de salderingsmaatregel krijg je een goede vergoeding voor stroom die je teruglevert.

 • Zonnepanelen zijn in aanschaf steeds voordeliger. Een zonnepanelensysteem met 10 panelen kost ongeveer €4.550 en heb je terugverdiend binnen 6 a 8 jaar.
 • Er gelden een aantal randvoorwaarden: er moet ruimte zijn om de set te plaatsen op het dak met een focus op het zuiden. De panelen mogen niet in de schaduw liggen. De dakconstructie moet het systeem kunnen dragen.
 • Jouw eigen zonnestroom kan je terugleveren aan het net (salderen).
 • Zonnepanelen in Lisse kopen? Dan betaal je zelfs helemaal geen BTW.

Besparen op je gasverbruik met een zonneboiler

Met een zonneboiler bedoelen we we één of meer zonnecollectoren op het dak een voorraadvat en een naverwarmer. Deze installatie levert snel warm tapwater in de keuken (en voor de douche). Een ontzettend duurzame manier van water verwarmen. Door het laten plaatsen van een zonneboiler bespaar je ongeveer de helft van de energie die nodig is voor warm water. Deze installaties doen het goed i.c.m. een warmtepomp of HR-ketel. Een vergunning is niet noodzakelijk en je kunt een royale ISDE subsidie krijgen.

 • Een standaard zonneboiler voor een standaard huis (3,5 m2 / 150 liter vat) kost ongeveer €3.850 inclusief installatiewerk.
 • Met de zonneboilercombi kan je de woning ook verwarmen.
 • De hoeveelheid ruimte die je nodig hebt op het dak is plus minus 3 m2 tot 4 m2.
 • Dit staat los van het noodzakelijke buffervat (diameter van 60 tot 80 cm).

Het voordeel van infraroodpanelen

Aan de hand van elektrische infraroodpanelen kan je heel lokaal verwarmen. Ideaal voor in een hobbyruimte of badkamer. De panelen verwarmen niet de lucht, maar specifiek mensen en objecten. De panelen geven een aangename stralingswarmte af. Als bijverwarming doen warmtepanelen het erg goed. Reden om dit aan te schaffen: minder last van luchtcirculatie, een duurzaam geclassificeerd energieverbruik, een moeiteloos installatieproces en het is een heel moderne manier om je woning te verwarmen.

 • Infraroodverwarming kan snel een deel van een kamer opwarmen.
 • Bij zeer goede isolatiewaarden kan IR-verwarming soms zelfs als hoofdverwarming fungeren.
 • De tarieven van warmtepanelen liggen tussen de €210,00 t/m €550,00 per IR-paneel.

Voordelige energiebespaartips

Als alternatief op de energiebesparende maatregelen zijn er nog tal van aanvullende energiebespaar adviezen in Lisse. Onderstaand doorzoek je een weergave met impactvolle en voordelige vergroeningsmaatregelen die vrij eenvoudig zijn te integreren.

 • Mechanische ventilatie: bespaar energie door voldoende frisse buitenlucht binnen te halen.
 • Ventilatie met warmteterugwinning (WTW): een stil en zuinig systeem waarmee je ook energie bespaart.
 • Waterbesparende douchekop: water- en energieverbruik kan fors worden gereduceerd.
 • Radiatorfolie: beperkt het verlies van warmte in de muren.
 • LED-lampen: LED-verlichting gebruikt 75% minder energie dan gloeilampen.
 • Elektrisch koken: op een inductiekookplaat kook je snel, eenvoudig en energiezuinig.
 • Slimme thermostaat: voorkom dat de verwarming onnodig aanstaat.
 • Energielabel huishoudelijke apparatuur: toename van het comfortniveau in huis met A+ label artikelen.

Meteen een persoonlijk energieadvies in Lisse!

Plan een adviesgesprek in en vind uit hoe jij jouw huis duurzaam kunt verwarmen

Energielabel Lisse: hoe zuinig is mijn huis?

Het maatwerkadvies voor energiebesparing beslaat praktische maatregelen die je kunt uitvoeren om jouw woning energiezuiniger te maken. Het adviesplan deelt ook wat wat het huidige woning energielabel is. Het woninglabel toont hoe energiezuinig jouw woning is. In het gunstigste geval is dit energielabel A. Heb jij nadat het advies is uitgebracht verdere verduurzamingsopties toegepast? En ga je jouw huis verhuren of verkopen of wil jij de hypotheekrente graag oversluiten? Het is dan aan te raden om het energielabel wederom te calculeren. Een gediplomeerde energie inspecteur analyseert de woning en calculeert de hoeveelheid gas en elektriciteit die nodig is om de woning te verwarmen en warm water te genereren. Je kunt dan rekenen op een energielabel A++++, A of een uitdagendere B tot en met G.

 • Het label duidt hoe zuinig (of juist onzuinig) een woning is.
 • Dit label is verplicht bij verkoop en verhuur van de woning.
 • Een groen energielabel zorgt voor een hogere woningwaarde. In sommige gevallen kan een duurzaamheidskorting je hypotheekrente omlaag brengen.

Een duurzame woning met subsidies in Lisse

Praktisch alle huis in Provincie Zuid-Holland moeten duurzamer worden en op de lange termijn nul op de meter worden. Er zijn diverse (ISDE) subsidies en energiebespaarleningen Wil je gebruik maken van zo’n subsidie? Dan moet je verplicht een maatwerkadvies kunnen overleggen. Onderstaand delen wij praktische informatie over de meest gunstige subsidieregelingen duurzame energie in Lisse.

 • Landelijke subsidie isolatie: je hoeft zo nog maar 2/3 zelf te betalen voor isolatiewerkzaamheden aan (spouw)muur, vloer, gevel, wanden, dak.
 • Voor de isolerende werkzaamheden geldt het lage BTW-tarief van 9 procent.
 • Investeringssubsidie duurzame energie (ISDE): m.b.t. een warmtepomp, zonneboiler of aansluiting op een warmtenet in juli 2024.
 • Met betrekking tot zonnepanelen is er een extra gunstige BTW-regeling (0%).
 • Het energieloket gemeente Lisse biedt mogelijk ook diverse regionale subsidie-middelen of gunstige groene leningen. Via de energiesubsidiewijzer Lisse kun je alle financiële regelingen vinden.

Energiebespaarlening Lisse gebruiken in juli 2024

De voordeligste manier om verduurzamingsmaatregelen te treffen is door dit zelf te financieren. Is er niet voldoende spaargeld? Dan zijn er diverse leningen beschikbaar. Er zijn meerdere duurzame leningen beschikbaar. We lichten de groene leningen graag verder toe (ook voor andere regio’s zoals Bloemendaal, Heemstede en Teylingen).

 • Energiebespaarlening Warmtefonds: een aantrekkelijke mogelijkheid waarmee huizenbezitters hun woningen meer energiezuinig kunnen maken.
 • Duurzaamheidslening van Stimuleringsfonds Volkshuisvesting voor Nederlandse gemeenten (SVn): stimuleringslening aantrekkelijk voor spouwmuurisolatie, warmtepompen, zonneboilers, gevelisolatie, zonnepanelen, dakisolatie.
 • Energiebespaarhypotheek: een financiering tot bedragen van €25.000 voor mensen met een woning die niet voldoen aan voorwaarden voor de reguliere duurzaamheidsleningen.
 • Gebouwgebonden financiering (GGF): financiering van de verduurzamingsinvestering wordt aan de woning gekoppeld (binnenkort beschikbaar).
 • Duurzame monumenten lening: wordt verstrekt aan eigenaren van monumenten die willen verduurzamen (bekijk voorwaarden op de website van de gemeente Lisse.
 • Extra geld lenen via je hypotheek: mogelijkheid tot lenen van extra geld bij energiebesparende maatregelen.

FAQ: belangrijke vragen omtrent energie besparen in Lisse

Wat is maatwerkadvies energiebesparing Lisse?

Dit energie maatwerkadvies Lisse is een adviesrapport met aanbevelingen voor de vergroening van je woonhuis uit de maatregelenlijst van het Nationaal Warmtefonds. Voorbeelden zijn vloerisolatie, HR++ glas, de HR-ketel laten vervangen voor een warmtepomp of het neerleggen van zonnepanelen op je dak. Het adviesplan komt per maatregel met de verwachte prijzen en de geraamde terugverdientijd. Dit persoonlijk energieadvies is aantrekkelijk voor alle particuliere huizenbezitters die duurzaamheidsmaatregelen willen treffen en een subsidie nodig hebben.

Moet ik het energierapport verplicht aanvragen?

Ja, een actueel maatwerkadvies is noodzakelijk wanneer je jouw huis gaat verduurzamen met een duurzaamheidssubsidie. Zoek je subsidie voor isoleren, of ben je geïnteresseerd in investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE) voor een volledig elektrische warmtepomp of aansluiting op een plaatselijk warmtenet? In die situaties is dit document onmisbaar. Zonder maatwerkadvies wordt er geen subsidie uitgekeerd. Ga je verduurzamen met een groene lening of met prive-spaargeld. Ook dan is het verstandig om het maatwerkadvies te overwegen. Het verduidelijkt welke opties helpen om de energiekosten te reduceren. Door middel van dit plan is het gericht contacteren van specialisten mogelijk.

Wat is het tarief van een energiebesparingsrapport?

De precieze kosten van het advies op maat komen tot stand op basis van het type huis, de omvang van de woning en de adviseur die het werk uitvoert. De kosten variëren tussen de €235,00 – €330,00. Voor een doorsnee huis kost het energieadvies je gemiddeld €250,00. Het is aan te raden om offertes van onafhankelijke(BRL9500-02) energieadviseurs in Lisse te vergelijken.

Kan een VvE een energiescan laten doen?

Ja, jouw Vereniging van Eigenaren (VvE) mag in samenspraak met de leden contact opnemen voor een maatwerkadvies energiebesparing. Door deze constructie kunnen alle appartementseigenaren samen CO2 besparende maatregelen uit laten voeren. Hiervoor kan men ook aanspraak maken op de Subsidie energiebesparing eigen huis (SEEH) en Subsidie verduurzamen voor verenigingen van eigenaars (SVVE). De specialist zal alle ruimtes in het gebouw beoordelen. Het bedrijf kijkt samen met bewoners naar de woonwensen om het verzamelgebouw of wooncomplex duurzamer te maken. De VvE krijgt dan een energieadvies voor de energieprestaties van het gebouw. In het rapport vinden de eigenaren ook de verwachte prijzen en de besparing.

Is er ook iets voor maatwerkadvies utiliteitsbouw?

Als onderneming ben je nieuwsgierig hoe je de energieprestaties van een bedrijfsgebouw of kantoor kunt verfijnen. Het huidige energieprestatieadvies (EPA) is een waardevol EPA-maatwerkadvies in Lisse voor bedrijfspanden. Het utiliteitsbouw inspectierapport geeft inzicht in bouwkundige en installatietechnische verbetermaatregelen van een bedrijfsunit, kantoor of opslagruimte Een versterkte energieprestatie draagt bij aan lagere energiekosten, een beter comfort voor de werknemers, minder hoge milieubelasting en een milieuvriendelijk imago. De NTA 8800 is nieuwe rekenmethode voor het berekenen van de energieprestaties van bedrijfspanden. De betekenis van de Energie Investeringsaftrek (EIA) is: een populaire zakelijke subsidieregeling waarmee je als gebouweigenaar een premie kunt ontvangen voor het energieadvies voor bedrijven en voor de daadwerkelijke uitvoering van de vergroeningsmaatregelen. Bekijk ook de website van RVO www.rvo.nl) voor een extra uitleg.

Plaats een reactie