Maatwerkadvies aanvragen
• Deskundige specialisten aan huis
• Duidelijke energiebesparing adviezen
• Geschikt voor subsidie-aanvragen of lening


INSPECTIE INPLANNEN

Maatwerkadvies Energiebesparing Heemstede

Wil jij ook bezuinigen op de energierekening? Het is soms lastig inschatten waar je moet beginnen. Kan ik het beste eerst isoleren, een nieuwe warmtepomp uitkiezen of hebben zonnepanelen de meeste urgentie. Het betrouwbare Energiebesparing Maatwerkadvies Heemstede is daarvoor in het leven geroepen Je plant een afspraak met de energieadviseur voor de maatwerk-inspectie en beoordeelt de verschillende optie. Het onderzoek is heel specifiek en geeft aan welke opties een energiebesparing realiseren en het comfort verhogen. In het advies vind je grondig de kosten en baten van de getoonde energiebesparende maatregelen. Het rapport is geschikt voor Nederlandse particuliere woningeigenaren en wordt vaak verplicht bij de aanvraag van subsidies voor verduurzamen van een woning.

 • Het maatwerkadvies geeft in detail aan welke opties jouw huis energiezuiniger kunnen maken.
 • Een erkende duurzaamheidsadviseur komt vakkundig jouw woning opnemen.
 • Je ontvangt een maatwerkadvies met alle potentiële maatregelen die waardevol zijn voor jouw woning.
 • Denk aan: infraroodpanelen, warmtepomp plaatsen, woningisolatie, zonnepanelen installeren, ventileren met WTW.
 • Per maatregel krijg je inzicht in de investering, wat het je oplevert en ontdek je hoe snel je het terugverdient.
 • Voor de uitvoering van het rapport moet je zelf offerte opvragen bij lokale ondernemers.
 • Een speciale maatwerkadvies energiebesparing rapportage is een minimale vereiste in 2023 voor woningeigenaren in Heemstede die een beter energielabel willen en een subsidieaanvraag willen indienen.
maatwerkadvies-energiebesparing-heemstede

Energieadvies: energiekosten terugdringen

Maatwerkadvies energiebesparing (vervanging van Energieprestatieadvies (EPA)) is een professioneel plan voor particuliere en zakelijke objecten dat concrete handvatten geeft om het energieverbruik te minderen en op die manier de energielasten te beperken. In het rapport staat dus heel concreet aangegeven welke verduurzamingsmaatregelen er bestaan, wat de kosten zijn, en hoeveel geld het je uiteindelijk oplevert. Bij een dergelijk advies kun je maatregelen overwegen zoals vloerisolatie, warmtepomp, infraroodpanelen, dakisolatie, zonneboiler, HR++ glas. Het is een eenvoudige procedure. Een energiedeskundige bezoek je thuis om kennis te maken. Deze expert bekijkt de woning volledig en analyseert welke energiebesparingsmaatregelen bijdragen aan jouw doelstellingen. Je krijgt kort hierna een compleet rapport met een overzichtelijke weergave van de maatregelen. In het rapport vind je ook een prijslijst met verwachte kosten en tevens een rendements-weergave. Let op: Jouw maatwerkadviseur is een keur-expert en kan niet zelf werkzaamheden uitvoeren. Het plan biedt meestal ook het energielabel, inclusief onderbouwing.

Let op: Ga je je huis voorzien van zonnepanelen, of wil je isoleren en ga je een duurzaamheidssubsidie aanvragen? Het maatwerk energiebesparingsadvies blijft verplicht! Het rapport moet tot stand zijn gekomen door een objectieve specialist. Professionele en betrouwbare energieadviseurs vind je op centraalregistertechniek.nl. Zorg dat je een expert kies met het BRL9500 certificaat.

Maatwerkadvies energiebesparing aanvragen in Heemstede (juni 2024)

Zoek jij ook naar een subsidie om jouw woning te verduurzamen? Dan is een maatwerkadvies een vereiste. Het plan geeft een overzicht met alle energiebesparingsmaatregelen die relevant zijn voor jouw woning. Je kunt denken aan sterk HR++ raamwerk (beglazing), gevelisolatie met steenwol en het toepassen van zonnecellen. In de box hieronder bieden we uitleg hoe jij dit kan laten doen.

5-stappenplan om een energierapport te verkrijgen

 1. Maatwerk adviseurs vergelijken

  Het maatwerkrapport laat je altijd opmaken door een objectieve maatwerk adviseur. Gecertificeerde energie specialisten check je op de website centraalregistertechniek.nl of via onze klantenservice. Wellicht is er iemand in je familie of vriendenkring die een geschikt persoon kent. Let op: neem alleen contact op met specialisten die gecertificeerd is (BRL9500-02-certificaat).

 2. Dien offerte-aanvragen in

  Een gepersonaliseerd advies kost je geld. Maatwerkadviseurs rekenen verschillende tarieven. Het is goed om minimaal 2 offertes op te zoeken van gekwalificeerde adviseurs. Vul je verwachtingen goed in. Wil je aan de slag met het isoleren van je huis, of wil je ook aan de slag met een warmtepomp? Zoek je naar iemand die je kan helpen bij de renovatie, of ga je het helemaal zelf doen? Geef zoveel details als mogelijk. Het kiezen van de beste adviseur wordt dan een stuk eenvoudiger.

 3. Woningcheck vooraf

  De afspraak is vastgelegd? Een goede voorbereiding is essentieel. Bezoek dan zeker eerst de bespaarcheck van verbeterjehuis.nl. Door de adviesmodule op Verbeterjehuis.nl te gebruiken ontdek je een lijst met energiebesparende maatregelen die wellicht interessant zijn voor jouw huis. Deze omvatten de uitgaven en de opbrengsten. Dit is 100% kosteloos en is ideaal als startpunt voor een adviesgesprek met de energiecoach in Heemstede.

 4. Het energierapport laten opstellen

  De adviseur loopt door de woning en calculeert welke opties geschikt zijn voor jouw huis. Vervolgens verkrijg je een compleet energieplan met de meest gunstige energiebesparende maatregelen voor jouw woonruimte. Met betrekking tot de energiemaatregelen check je informatie zoals de verwachte kosten, de jaarlijkse besparing en de verwachte terugverdientijd. Je neemt samen met de maatwerkadviseur het rapport door. Als je hiervoor kiest is ook ruimte voor aanvullende vragen.

 5. Gespecialiseerde vakbedrijven inschakelen

  Een energiedeskundige is geen bouwkundige (dan moet je een bouwkundige keuring in Heemstede laten uitvoeren). Deze deskundige weet alles over gas en stroom besparen. Voor de uitvoering van de klus moet je contact leggen met een aannemer. Met jouw energieplan kan je prijzen opvragen bij isolatiebedrijven en installateurs. Vraag of ze langskomen om alles tot in detail op te meten. Vraag eventueel of de EPA-adviseur hier ook present is.

Welke energiebesparende maatregelen zijn nodig voor jouw woning?

Informeer bij energieadviseurs en start met verduurzamen vandaag!

Energieadviseur Heemstede vergelijken

Het maatwerkadvies energiebesparing laat je altijd opmaken door een BRL9500-02 gecertificeerde adviseur. Wij adviseren om een adviesbureau nabij jouw woonplaats te selecteren. Ze weten veel van de woningmarkt in jouw woonplaats, en de lijntjes zijn vaak net wat korter. In het schema hieronder lees je gegevens van mogelijke maatwerkadviesbureaus die diensten aanbieden in de gemeente Heemstede. Kies altijd een adviseur van een bedrijf met het BRL9500-02-keurmerk. Tip: actuele adressen vind je ook op www.centraalregistertechniek.nl.

Naam adviesbedrijfStraatnaamPostcodePlaats
Energielabel en HuisDelftlaan 437II2025LWHaarlem
Staal VastgoedCamplaan 122103GWHeemstede
VuturaLorentzlaan 992105TSHeemstede
GreenUVerspronckweg 3252023BKHaarlem
Nieuw Haarlems Peil ProjectenLeidsevaart 3622014HLHaarlem
Lijst met energieadvies bedrijven in de omgeving van Heemstede

Uitgelichte experts: direct online aanvragen

Direct in contact komen met een adviseur? In de uitgelichte tabel hieronder kies je uit energieadviseurs voor maatwerkadvies energiebesparing in Heemstede waar je vaak snel terecht kunt. Kies een van de bureau’s om te beginnen met je aanvraag.

Complete lijst met alle energiebesparende maatregelen

Veel huiseigenaren willen bezuinigen op de maandelijkse energielasten. Maar waar moet ik beginnen? Veel mensen worstelen hier mee. En daarvoor is het maatwerkadvies gelanceerd. Het biedt een duidelijk plan met de populaire en goed uitvoerbare bespaarmogelijkheden. Wil je vooraf een idee krijgen wat je kunt verwachten? In het gedeelte hieronder vind je de beste duurzaamheidsmaatregelen voor jouw huis. Op dit platform vind je ook informatie over zonnepanelen laten plaatsen.

5 voordelen van een energiezuinige woning in Heemstede

 1. Verlaging van de energiefactuur: je houd geld over voor andere leuke dingen.
 2. Goed voor het klimaat: je stoot veel minder CO2 uit.
 3. Realiseer een prettig binnenklimaat: een huis zonder kieren en naden.
 4. Een hogere woningwaarde: een woning met Energielabel A is meer waard.
 5. Verblijf in een gezonde leefomgeving: in alle ruimtes een goede luchtkwaliteit.
MaatregelPrijzen (gemiddeld)Besparing p/jaar
Vloerisolatie (bekijk hier meer info)€2075,00€140,00 p/jaar
Hybride warmtepomp€5605,00€905,00 p/jaar
Set 10 zonnepanelen€4885,00€530,00 p/jaar
Zonneboiler 150 liter€2825,00€190,00 p/jaar
Infraroodverwarming (1 paneel)€405,00€31,00 p/jaar
Radiatorfolie (meer energiebespaartips) €21,25€31,50 p/jaar
Kosten en rendement van duurzaamheidsmaatregelen bij doorsnee woningen (+/- 115 m2).

Maatwerkadvies aanvragen voor doelgerichte verduurzaming!

Bekijk energiespecialisten en plan afspraak in

Energie besparen met woningisolatie

Wil je direct jouw energierekening verlagen? Een huis isoleren in Heemstede is dan eigenlijk de basis. Aan de hand van het isoleren van deuren, ramen, daken, muren en vloeren is je woning warm in de winter, en koel in de zomer. De effecten zijn positief: de energierekening gaat omlaag, je geniet van meer comfort in huis, je hoeft minder gas te stoken, het houdt harde geluiden buiten de deur en de woningwaarde neemt toe. Er zijn verschillende subsidies waar je gebruik van kunt maken. Belangrijk: voor de arbeid voor isolatie geldt het laag BTW-tarief (9%) Zo heb je een goede terugverdientijd.

 • Vloerisolatie (vanaf €30,00 per /m2): een beter loopcomfort en minder vochtproblemen.
 • Dakisolatie (vanaf €49,00per /m2): eindelijk de zolder mooi laten afwerken.
 • Gevelisolatie (vanaf €94,50per /m2): isoleren van spouwmuur, buitengevel of binnenmuur.
 • Bodemisolatie (vanaf €27,50per /m2): bereik sneller een comfortabelere temperatuur in een huis.
 • Spouwmuurisolatie (vanaf €24,50per /m2): een lange levensduur en relatief goedkoop.
 • Isolatieglas (vanaf €123,50per /m2): HR++ glas heeft geluiddempende werking en bespaart stookkosten.

Uitleg en info over de warmtepomp

Een warmtepomp werkt heel anders dan de HR-ketel op gas. Hij gebruikt energie van de lucht of grondwater. Jouw gasverbruik kan zo fors omlaag. Het systeem heeft wel veel extra elektriciteit nodig. Deze extra stroom kan je halen uit zonnepanelen. In de zomerperiode kan de warmtepomp jouw huis ook koelen. Er zijn twee keuzes: een volledig elektrische warmtepomp of een hybride warmtepomp. Hieronder behandelen we relevante info over de diverse varianten.

 • All-electric warmtepomp: wordt geïnstalleerd als volledige verwarming en maakt het tapwater warm. Jouw huis kan hiermee volledig van het huis af. Het is een vrij kostbaar systeem en het huis moet zeer goed geïsoleerd zijn. In nieuwbouwwoningen wordt het meer en meer gebruikt.
 • Hybride warmtepomp Heemstede: is een stuk betaalbaarder en wordt met name toegepast in oudere huizen die minder goed geïsoleerd zijn. Werkt samen met de HR-combiketel. Op die manier kun je 3/4 van jouw gasverbruik verminderen.
 • Lucht-lucht warmtepomp: ook te gebruiken als airconditioner.
 • Lucht-water warmtepomp: heeft geen extra brandstofopslag nodig, wordt aangesloten op het stroomnet.
 • Water-water warmtepomp: in staat om de woning in de zomer ook te koelen.
 • Bodem-water warmtepomp: kan zeer zuinig koelen zonder gebruik van de compressor.

Laat nieuwe zonnepanelen installeren

Via zonnepanelen wek je jouw eigen groene stroom op. Het is een verantwoorde, groene investering en je betaald veel minder voor je stroom. Door te informeren naar de subsidies, een 0% BTW-tarief en/of een financiering middels groene leningen kan je genieten van een goede terugverdientijd. Je bent ook niet meer afhankelijk van de tarieven van energieleveranciers zoals GreenChoice, Budget Energie, Essent, Engie, Vattenfall & Oxxio, Powerpeers, United Consumers, Enegiedirect.nl, Vandebron. Met de salderingsregeling kun je extra stroom terugleveren aan het net.

 • Zonnepanelen zijn voor veel huishoudens financieel haalbaar. Een set met 10 zonnepanelen heeft een prijskaartje van ongeveer €5.600 en heb je terugverdiend binnen 6 – 8 jaar.
 • Je moet rekening houden met enkele voorwaarden: een dak met voldoende ruimte met (het liefst) zuidelijke oriëntatie. Vermijd zoveel mogelijk schaduw. Tenslotte is een stevige dakconstructie belangrijk.
 • Heb je meer zonnestroom productie dan verbruik? Dan neemt je leverancier bij jouw af (teruggeleverde stroom salderen).
 • Zonnepanelen in Heemstede laten plaatsen? Dan betaal je niet eens BTW.

Ervaar het gemak van een zonneboiler

Een zonneboiler installatie wordt gekenmerkt door een warmte opwekkende zonnecollector en een extra buffervat. Het systeem is verantwoordelijk voor warm tapwater in de douche en de keuken. Zonlicht wordt dus omgezet om warm water te maken. Via een zonneboiler bespaar je bijna de helft van het energieverbruik om water te verwarmen. Deze installaties doen het goed i.c.m. een CV-ketel of warmtepomp. Je kunt een ingewikkelde vergunning achterwege laten en er zijn aantrekkelijke ISDE subsidies beschikbaar.

 • Een goede zonneboiler voor een standaard huis (vat met 150 liter) vergt een investering van zo’n €3.200 inclusief installatie.
 • Een zonneboilercombi staat ook in voor de verwarming van je woning.
 • De hoeveelheid ruimte die je nodig hebt op het dak is vaak zo’n 2,5 m2 tot 3 m2.
 • Houdt ook rekening met het buffervat (v.a. 50cm bij 100 cm).

Alles over infraroodpanelen

Met elektrische infraroodpanelen kan je specifieke vertrekken in huis verwarmen. Handig voor bijv. de badkamer of een thuiskantoor. Het verwarmt niet de lucht, maar objecten of mensen in de kamer. Deze stralingswarmte geeft dus lokale warmte. Als bijverwarming doen warmtepanelen het erg goed. Reden om dit aan te schaffen: er vindt geen luchtcirculatie plaats, heel beperkt energieverbruik, een moeiteloos installatieproces en ze kunnen mooi in je interieur verwerkt worden.

 • Infraroodverwarming kan snel een deel van een kamer opwarmen.
 • Bij moderne huizen met zeer goede isolatie kan je IR-verwarming ook als hoofdverwarming inzetten.
 • De prijsindicaties van warmtepanelen ramen we op +/- €205,00 t/m €500,00 per warmtepaneel.

Andere praktische energiebespaartips

Als alternatief op de energiebesparende maatregelen hebben we nog meer handige energiebespaar adviezen in Heemstede. In de box hieronder vind je een aantal belangrijke en interessant geprijsde verduurzamingsmaatregelen die je vrij eenvoudig kunt toepassen.

 • Mechanische ventilatie: door het verplaatsen van lucht verminderen de verwarmings- en koelingskosten.
 • Ventilatie met warmteterugwinning (WTW): een slim systeem dat warmte terugwint uit afgevoerde lucht.
 • Waterbesparende douchekop: gebruikt tot 20% minder water en energie dan standaard douchekop.
 • Radiatorfolie: zorgt ervoor dat warmte niet verloren gaat in de muren.
 • LED-lampen: LED-verlichting bevat geen kwik wat schadelijk kan zijn voor de gezondheid en het milieu.
 • Elektrisch koken: de inductiekookplaat is een goedkoop alternatief voor het gasfornuis.
 • Slimme thermostaat: de beste manier om energieverspilling te voorkomen.
 • Energielabel huishoudelijke apparatuur: vervang oude apparaten voor nieuwe A+ label elektrische producten.

Direct persoonlijk energieadvies in Heemstede!

Regel een adviesgesprek en vind uit hoe jij jouw woning duurzamer maakt

Energielabel Heemstede: Ontdek het energielabel van jouw woning

Een maatwerkadvies voor energiebesparing beslaat praktische maatregelen die goed uitvoerbaar zijn om je woning te verduurzamen. Dit adviesrapport geeft ook aan wat je nu qua woning energielabel hebt. Het woninglabel geeft aan hoe energiezuinig jouw woning is. De meest zuinige woningen krijgen energielabel A. Heb jij na aanleiding van dit plan jouw huis aangepakt? En wil jij wellicht je woning verkopen of kijk je naar mogelijkheden voor een lage hypotheekrente? Dan is het verstandig om het huis nog eens te laten checken. Een energie inspecteur neemt de woning op en onderzoekt de maximaal benodigde gas en elektriciteit om het huis te verwarmen en warm water te produceren. Je woning wordt ingedeeld in energielabel A++++, A of een minder milieuvriendelijk label B t/m G.

 • Het label duidt hoe zuinig een huis is.
 • Dit duurzaamheidslabel is verplicht bij de verkoop, verhuur en oplevering van woningen en appartementen.
 • Een groen energielabel zorgt voor een hogere woningwaarde. Met de duurzaamheidskorting kan je dan mogelijk een betere hypotheekrente krijgen.

Woning duurzaam maken met subsidies in Heemstede

Alle woningen in Provincie Noord-Holland moeten duurzamer worden en uiteindelijk helemaal van het gas af. Je kunt hiervoor gebruik maken van verschillende (ISDE) subsidies en aantrekkelijke energiebespaarleningen Wil je een van de subsidies aanvragen? Dan moet je verplicht een maatwerkadvies laten uitvoeren. In dit blokje onderzoek je bruikbare informatie over de meest uitgevoerde subsidieregelingen duurzame energie in Heemstede.

 • Subsidie voor isolatie: je hoeft zo nog maar 2/3 zelf te betalen voor isolatiewerk aan (spouw)muur, ramen, vloer, dak, gevel.
 • Voor de arbeidskosten voor woningisolatie is er een verlaagd BTW-tarief van 9%.
 • Investeringssubsidie duurzame energie (ISDE): relevant voor een zonneboiler, aansluiting op een warmtenet of een warmtepomp in juni 2024.
 • Voor het kopen van zonnepanelen is er een extra gunstige BTW-regeling (0%).
 • Het energieloket gemeente Heemstede heeft mogelijk zelf ook nog een aantal lokale subsidieregelingen of gunstige groene leningen. Via de energiesubsidiewijzer Heemstede kan je de mogelijke financiële regelingen onderzoeken.

Energiebespaarlening Heemstede opzoeken in juni 2024

De beste manier om verduurzamingsmaatregelen te nemen is door het inzetten van spaargeld. Is er niet voldoende spaargeld? Dan zijn er diverse leningen beschikbaar. De overheid biedt diverse duurzame leningen. We vertellen je er graag meer over (ook voor andere regio’s zoals Haarlem, Zandvoort en Haarlemmermeer).

 • Energiebespaarlening Warmtefonds: een voordelige lening waarmee eigenaren van een woning hun woningen meer energiezuinig kunnen maken.
 • Duurzaamheidslening van Stimuleringsfonds Volkshuisvesting voor Nederlandse gemeenten (SVn): stimuleringslening voor zonnepanelen, zonneboilers, spouwmuurisolatie, gevelisolatie, dakisolatie, vloerisolatie.
 • Energiebespaarhypotheek: lening van maximaal €25.000 voor mensen met een huis die een bouwdepot ten behoeve verduurzaming nodig hebben.
 • Gebouwgebonden financiering (GGF): groene lening die hoort bij een woning, en niet bij een persoon (binnenkort beschikbaar).
 • Duurzame monumenten lening: laagrentende voor eigenaren van rijksmonumenten (bekijk voorwaarden op de website van de gemeente Heemstede.
 • Je hypotheek oprekken: een nieuw leningdeel voor een tijdelijk bouwdepot.

Meest gestelde vragen en antwoorden over energie besparen in Heemstede

Wat is maatwerkadvies energiebesparing Heemstede?

Dit energie maatwerkadvies Heemstede is een besparingsplan inclusief suggesties voor het verduurzamen van je woonhuis die ook terug te vinden zijn in de maatregelenlijst van het Nationaal Warmtefonds. Denk onder andere aan dak-, bodem-, vloer-, gevel of glasisolatie, het installeren van een warmtepomp of het produceren van eigen energie middels zonnepanelen. Dit besparingsplan bespreekt per maatregel de minimale prijzen en de uiteindelijke terugverdientijd. Het persoonlijk energieadvies is noodzakelijk voor woningeigenaren die hun woning gasloos willen gaan verwarmen en daarbij gebruik willen maken van een subsidie.

Moet ik verplicht het energierapport hebben?

Ja, je moet een maatwerkadvies laten schrijven op het moment dat je gebruik wil maken van een duurzaamheidssubsidie. Wil je met deze subsidie isoleren, of ben je nieuwsgierig in de investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE) voor een full-electric warmtepomp of aansluiting op een regionaal warmtenet? Voor deze situaties is dit adviesrapport onmisbaar. Zonder maatwerkadvies kan je geen subsidie krijgen. Ga je verduurzamen met een groene lening of met spaargelden? Ook in dat geval is het maatwerkadvies de moeite waard. Het laat woningeigenaren zien welke werkzaamheden jouw energieverbruik doen dalen. Via dit adviesrapport is het gericht contacteren van specialisten mogelijk.

Wat zijn de gemiddelde kosten van een energiebesparingsrapport?

De precieze kosten van het advies op maat worden gebaseerd op het type woning, de oppervlakte van de woning en het maatwerkadviesbedrijf. De prijs ligt tussen de €230,00 – €295,00. Voor een gemiddelde woning kost het energieadvies je gemiddeld €230,00. Het is nuttig om offertes van ervaren (BRL9500-02) energieadviseurs in Heemstede te verkrijgen.

Kan je als VvE ook een energiescan laten uitvoeren?

Ja, jouw Vereniging van Eigenaren (VvE) mag namens de leden het maatwerkadvies energiebesparing laten uitvoeren. Op basis daarvan kan men als vereniging CO-2 besparende maatregelen inkopen. Bijvoorbeeld met Subsidie energiebesparing eigen huis (SEEH) en Subsidie verduurzamen voor verenigingen van eigenaars (SVVE). De energiedeskundige doet een grondige inspectie van het hele pand. Het bedrijf informeert bij de eigenaren wat zij zouden willen aanpassen om het flatgebouw te verduurzamen. De VvE krijgt de aanbevelingen in het energieadvies voor de energieprestaties van het pand. Dit is natuurlijk ook met de verwachte kosten en de besparing.

Wat is maatwerkadvies utiliteitsbouw?

Als onderneming ben je nieuwsgierig hoe je de energieprestaties van jouw bedrijfspand of kantoor kunt verfijnen. Het zogeheten energieprestatieadvies (EPA) is een specialistisch EPA-maatwerkadvies in Heemstede voor gebouweigenaren. Het utiliteitsbouw inspectierapport gaat dieper in op de bouwkundige en installatietechnische verbetermaatregelen van jouw kantoor of bedrijfspand Een groenere energieprestatie resulteert in een goedkopere energiefactuur, een prettig werkklimaat, een gunstigere milieubelasting en een milieubewust imago. De NTA 8800 is nieuwe methodiek voor het berekenen van de energieprestaties van bedrijfspanden. De Energie Investeringsaftrek (EIA) wordt omgeschreven als: een populaire zakelijke subsidieregeling wat voor bedrijfseigenaren een premie biedt voor het energieadvies voor bedrijven en voor de daadwerkelijke uitvoering van de duurzaamheidsmaatregelen. Bezoek RVO.nl om dit aan te vragen.

Plaats een reactie