Maatwerkadvies aanvragen
• Deskundige specialisten aan huis
• Duidelijke energiebesparing adviezen
• Geschikt voor subsidie-aanvragen of lening


INSPECTIE INPLANNEN

Maatwerkadvies Energiebesparing Zandvoort

Wil je de kosten afbouwen van je energierekening? Veel gezinnen weten niet waar ze moeten starten. Kan ik het beste eerst isoleren, een aantrekkelijke warmtepomp selecteren of ga ik juist met een zonneboiler aan de slag? Een Energiebesparing Maatwerkadvies Zandvoort is daarbij een goede ondersteuning. Een energieadviseur maakt een afspraak voor persoonlijk advies en geeft een toelichting de verschillende optie. Het uiteindelijke advies geeft inzicht in welke werkzaamheden relevant zijn voor jouw huis en en een prettige leefomgeving bevorderen. In het maatwerkadvies onderschrijven ze uitgebreid het kostenplaatje en het rendement van de getoonde verduurzamingsmogelijkheden. Het aanbevelingen-rapport is aan te raden voor Nederlandse particuliere huizenbezitters en is zelfs een verplichting als je subsidie wilt aanvragen.

 • Een maatwerkadvies laat jouw zien welke energiebesparende maatregelen jouw woning duurzamer kunnen maken.
 • Een onafhankelijke duurzaamheidsadviseur neemt de hele woning uitgebreid op.
 • Je krijgt een verslag met alle maatregelen die je woning een stukje energieneutraal maken.
 • Denk aan: woningisolatie, warmtepomp plaatsen, zonneboiler laten plaatsen, ventileren met WTW, infraroodpanelen.
 • Voor elke energiebesparende maatregel vind je de minimale prijzen, de opbrengsten en de uiteindelijke terugverdientijd.
 • Voor de realisatie van het duurzaamheidsplan moet je zelf contact leggen met een deskundige partij.
 • Deze maatwerkadvies energiebesparing rapportage is met ingang van 2023 verplicht voor woningeigenaren in Zandvoort die hun woninglabel willen verbeteren en gebruik willen maken van een duurzaamheidssubsidie.
maatwerkadvies-energiebesparing-zandvoort

Energieadvies: energiekosten terugdringen

Maatwerkadvies energiebesparing (vervanging van Energieprestatieadvies (EPA)) is een energiebesparingsadvies voor woningeigenaren, VvE’s en bedrijfspanden dat maatregelen biedt om energieverbruik te minderen en zo de energierekening te beperken. In het document wordt zorgvuldig vermeld welke vergroeningsmaatregelen er mogelijk zijn, wat de totale uitgaven zijn, en wat de uiteindelijke besparing zal zijn. Binnen dit advies komen diverse maatregelen naar voren, zoals: vloerisolatie, warmtepomp, dakisolatie, HR++ glas, infraroodpanelen, zonneboiler. Gelukkig heb je het zo geregeld. Een maatwerkadviseur komt langs voor inspecties en om kennis te maken en het proces verder toe te lichten. Deze adviseur loopt door de woning en checkt welke energiebesparingsmaatregelen heel effectief kunnen zijn. Jij ontvangt een rapport met een overzichtelijke weergave van de duurzaamheidsmaatregelen. In het rapport vind je ook een verwachting van de totale investeringskosten met daarbij de terugverdientijd en effecten. Goed om te weten: Jouw maatwerkadviseur is onpartijdig en zal niet zelf offertes leveren voor renovaties. Het plan bevat ook andere belangrijke info zoals het energielabel.

Actueel: Wil je jouw woning verduurzamen, en wil je een energiesubsidie aanvragen? Dan is een maatwerk energiebesparingsadvies noodzakelijk. Het advies moet worden uitgevoerd door een professionele adviseur. Gecertificeerde en bedreven energieadviseurs tref je op het platform centraalregistertechniek.nl. Informeer altijd naar het BRL9500 certificaat.

Maatwerkadvies energiebesparing aanvragen in Zandvoort (juni 2024)

Wil jij ook aanspraak maken op een subsidie om je woning te renoveren? Het maatwerkadvies is dan verplicht. Dit energieplan biedt een lijst met bruikbare vergroeningsmaatregelen die voldoende effectief zijn. Voorbeelden zijn toepassen van HR++ glas, het plaatsen van voorzetwandisolatie met glaswol en het gebruik van een zonneboiler. In onze stappenplan laten we zien hoe jij dit kunt regelen.

Vijf stappen voor het aanvragen van het energierapport

 1. Maatwerkadviseur zoeken

  Het maatwerkrapport dient te worden uitgevoerd door een betrouwbare energieadviseur. Ervaren adviesbureaus zijn te vinden op Centraal Register Techniek en via deze website. Vraag ook eens rond bij familie en vrienden. Let op: kies altijd een maatwerkadvies bedrijf dat in het bezit is van een BRL9500-02-certificaat.

 2. Dien offerte-aanvragen in

  Je moet natuurlijk betalen voor een gepersonaliseerd advies. Energie specialisten rekenen verschillende tarieven. Het is wijs om minimaal 2 offertes te vragen van gecertificeerde experts. Beschrijf je wensen van tevoren. Zoek je specifiek advies voor woningisolatie, of ook hoe je jouw huis efficiënter kunt verwarmen? Ga je alle werkzaamheden overlaten aan een bedrijf, of ga je zelf bedrijven benaderen? Wees zo nauwkeurig als je kunt. De prijsopgaven van adviseurs vergelijken is dan veel minder complex.

 3. Woningcheck uitvoeren

  Het overleg is georganiseerd? Een goede voorbereiding is belangrijk. Bezoek dan zeker eerst de bespaarcheck van verbeterjehuis.nl. Via deze website word je geleid naar een opsomming met energiebesparende maatregelen die relevant zijn. Altijd met de prijzen en de voordelen qua terugverdienen. Dit is 100% kosteloos en is ideaal als startpunt voor het adviesgesprek met jouw energiecoach in Zandvoort.

 4. Neem het energierapport door

  Het adviesbureau bezoekt je aan huis en checkt welke potentiële maatregelen passen bij de woning. Binnen een paar dagen verstuurt hij een betrouwbaar energieplan inclusief de voorgestelde energiebesparende maatregelen voor jouw appartement. Met betrekking tot de energiemaatregelen toont het rapport eigenschappen zoals de geschatte kosten, de besparing en de terugverdientijd. Je neemt samen met de maatwerkadviseur het rapport door. In die situaties kan je vragen stellen.

 5. Vakbedrijven inschakelen

  Deze energiedeskundige heeft slechts beperkte bouwkundige kennis (dan moet je een bouwkundige keuring in Zandvoort laten uitvoeren). Deze persoon adviseert rondom thema’s als verduurzaming en gas- en stroom besparen. Maar voor de uitwerking van het plan moet je contact leggen met een aannemer. Met het energierapport kan je offertes opvragen bij isolatie specialisten en erkende installateurs. Vraag of ze bij je aan huis kunnen komen voor de complete woninganalyse. Wanneer je het prettig vindt kan je kijken of de EPA-adviseur daarbij aanwezig wil zijn.

Welke energiebesparende maatregelen zijn nodig voor jouw woonruimte?

Zoek energieadviseurs en begin met het verduurzamen van jouw huis!

Energieadviseur Zandvoort vergelijken

Dit maatwerkadvies energiebesparing wordt altijd opgesteld door een neutrale energie specialist. Het is goed om een maatwerk adviesbedrijf uit jouw eigen regio te benaderen. Zij beschikken over voldoende kennis van de stad, en het bespaart reiskosten. Hieronder doorzoek je adres-informatie van mogelijk interessante experts die werken in de gemeente Zandvoort. Let goed op de aanwezigheid van een BRL9500-02-certificaat. Staat er geen geschikt bedrijf tussen? Bekijk dan ook het Centraal Register Techniek voor vakbedrijven en vakspecialisten.

Naam adviesbedrijfStraatnaamPostcodePlaats
Energielabel en HuisDelftlaan 437II2025LWHaarlem
Staal VastgoedCamplaan 122103GWHeemstede
VuturaLorentzlaan 992105TSHeemstede
GreenUVerspronckweg 3252023BKHaarlem
Nieuw Haarlems Peil ProjectenLeidsevaart 3622014HLHaarlem
Tabel met energieadvies bedrijven actief in de regio Zandvoort

Uitgelichte adviseurs: direct online afspraak inplannen

Wil je snel aan de slag? Bijgaand tonen wij energieadviseurs voor maatwerkadvies energiebesparing in Zandvoort waar je vaak snel terecht kunt. Klik op de knop om direct aan de slag te gaan.

Informatie over de verschillende energiebesparende maatregelen

Veel woningbezitters zouden graag energie willen besparen. Maar wat zijn goede opties? Precies hiervoor is het maatwerkadvies ontwikkeld. Je krijgt informatie over allerlei besparingsmogelijkheden voor je huis. Misschien ben je op voorhand benieuwd wat voor maatregelen er dan in zo’n rapport staan. Hieronder bespreken we de beste maatregelen voor jouw woning. Check ook meer informatie over spouwmuur isoleren.

Belangrijkste voordelen van een energiezuinige woning in Zandvoort

 1. Beperk de energiefactuur: minder geld kwijt aan energie per maand.
 2. Een schoner milieu: je stoot veel minder CO2 uit.
 3. Je geniet van een optimaal binnenklimaat: geen tochtige woning meer.
 4. De waarde van jouw woning stijgt: kopers kijken steeds meer naar huizen met energielabel A.
 5. Altijd een gezonde leefomgeving: geniet van een comfortabele luchtkwaliteit.
MaatregelInvestering (gemiddeld)Besparing p/jaar
HR++ glas (meer over woningisolatie)€3525,00€430,00 p/jaar
Hybride warmtepomp€5615,00€995,00 p/jaar
Set van 10 zonnepanelen€4825,00€530,00 p/jaar
Zonneboiler met 150 liter vat€3155,00€210,00 p/jaar
Infraroodverwarming (per paneel)€395,00€43,50 p/jaar
Inductie kookplaat (meer tips bekijken) €500,00€41,50 p/jaar
Kosten en jaarlijkse besparingen van verschillende besparende maatregelen bij reguliere woningen (+/- 105 m2).

Maatwerkadvies opvragen voor direct energie besparen!

Vind een energiedeskundige en plan afspraak in

Energie besparen met woningisolatie

Wil je direct jouw energierekening verlagen? Je huis isoleren in Zandvoort is dan eigenlijk de basis. Door het isoleren van de spouwmuur, het dak en de vloer zal er veel minder warme lucht ontsnappen. Isolatie is ontzettend belangrijk: je kan besparen op de energiekosten, je hebt een fijn warm huis in de winter, en een koele woning in de zomer, het is milieubewust, het houdt harde geluiden buiten de deur en je huis wordt meer waard. Er zijn verscheidene subsidies die beschikbaar zijn. Noemenswaardig: op de arbeidskosten voor isolatie geldt het speciale lage BTW-tarief (9%) Dit resulteert in een korte terugverdientijd!

 • Vloerisolatie (vanaf €29,00 per /m2): verhoogt de thermische isolatie van een ruimte.
 • Dakisolatie (vanaf €44,00per /m2): eenvoudig toe te passen en een groot effect.
 • Gevelisolatie (vanaf €96,50per /m2): isoleren van spouwmuur, buitengevel of binnenmuur.
 • Bodemisolatie (vanaf €22,00per /m2): heel eenvoudig zelf aan te brengen.
 • Spouwmuurisolatie (vanaf €18,00per /m2): relatief goedkope en eenvoudige manier van isoleren.
 • Isolatieglas (vanaf €122,50per /m2): minder last van lawaai en lagere stookkosten met HR++ glas.

Gas besparen dankzij een warmtepomp

Met een warmtepomp kun je flink besparen t.o.v. de gasgestookte CV-ketel. Het gebruik de warmte van de lucht of grondwater. Dit maakt dat je flink minder gas gaat gebruiken. Wel gebruikt een warmtepomp elektriciteit. Deze hoeveelheid stroom kan je genereren met een aantal zonnepanelen. In de zomerse maanden kan het jouw woning ook koelen. Globaal gezien zijn er 2 types: een volledig elektrische warmtepomp of een hybride systeem. In de opsomming hieronder lees je aanvullende informatie over de verschillende types.

 • All-electric warmtepomp: geeft een een constante comfortabele temperatuur en verhit al je tapwater. Dankzij dit systeem kan je dus volledig van het gas af. Het is een relatief duur systeem en het huis moet zeer goed geïsoleerd zijn. In nieuwbouw wordt het vaak toegepast.
 • Hybride warmtepomp Zandvoort: betaalbaar en kan goed functioneren in huizen met een matige isolatie. Het is een aanvulling op jouw HR-combiketel. Zo houdt je nog maar 30% van je gasverbruik over.
 • Lucht-lucht warmtepomp: onttrekt warmte aan buitenlucht middels een buitenunit.
 • Lucht-water warmtepomp: heeft een hoge energie-efficiëntie.
 • Water-water warmtepomp: produceert geen schadelijke gassen zoals koolmonoxide of stikstofoxide.
 • Bodem-water warmtepomp: het meest rendabele, maar ook het meest dure systeem van dit moment.

Het laten plaatsen van zonnepanelen

Met zonnepanelen wek je (grotendeels) jouw eigen groene stroom op. Zo draag je bij aan het milieu en je zal minder betalen voor stroom. Door gebruikt te maken van subsidies, een versoepelde BTW-regeling en/of eventueel een gunstige groene lening kan je genieten van een goede terugverdientijd. Zo hoef je zelf minder stroom af te nemen van energieleveranciers zoals Engie, Budget Energie, GreenChoice, Vattenfall, Essent & Delta, Oxxio, Powerpeers, United Consumers, Vandebron. Met de salderingsregeling is het heel rendabel om stroom terug te leveren aan het net.

 • Zonnepanelen zijn voor veel huishoudens financieel haalbaar. Een zonnepanelensysteem met 10 panelen is al te plaatsen voor €5.900 en kan snel worden terugverdiend binnen 6 a 7 jaar.
 • Er zijn een aantal criteria: het dak heeft voldoende ruimte met een focus op het zuiden. Zorg dat de panelen niet in de schaduw liggen Een sterke dakconstructie is essentieel.
 • Jouw eigen zonnestroom neemt je leverancier bij jouw af (teruggeleverde stroom salderen).
 • Voordelig zonnepanelen in Zandvoort laten leggen? Dan geldt het BTW-nultarief.

Besparen op je gasverbruik met een zonneboiler

Een zonneboiler installatie wordt gekenmerkt door een collector op het dak en een extra buffervat. Het boilersysteem is jouw bron voor al het warme tapwater in de douche en de keuken. Daglicht wordt dus gebruikt voor het maken van heet water. Dankzij de zonneboiler bespaar jij tot wel 50% van de gaskosten om in huis warm water te gebruiken. Dit systeem werkt goed samen met een warmtepomp of HR-ketel. Je bent niet verplicht een vergunning aan te vragen en er zijn aantrekkelijke ISDE subsidies beschikbaar.

 • Een goede zonneboiler voor basis-gebruik (3,5 m2 / 150 liter vat) is er al voor €3.650 inclusief montage.
 • Een zonneboilercombi staat ook in voor de verwarming van je woning.
 • De hoeveelheid ruimte die je nodig hebt op het dak is om en nabij de 2,5 m2 tot 3,5 m2.
 • Het buffervat staat daar nog los van (v.a. 50cm bij 100 cm).

Duurzame verwarming met infraroodpanelen

Middels elektrische infraroodpanelen kan een woning gericht verwarmd worden. Zoals bijv. een hobbyruimte of badkamer. De lucht in de ruimte wordt niet verwarmd. Je voelt de stralingswarmte alleen binnen het stralingsgebied. Als bijverwarming doen warmtepanelen het erg goed. Wat dit zo prettig maakt is: neutraal effect op luchtcirculatie, een zeer interessant energieverbruik, het is eenvoudig te installeren en ze hebben een heel toffe uitstraling.

 • Infraroodverwarming kan heel gericht een plek opwarmen.
 • Bij goede isolatie en aanschaf van voldoende panelen kan IR-verwarming soms zelfs als hoofdverwarming fungeren.
 • De investeringskosten in warmtepanelen komen uit op zo’n €165,00 – €500,00 per IR-paneel.

Welke energiebespaartips zijn er nog meer?

In aanvulling op de genoemde energiebesparende maatregelen zijn er nog tientallen energiebespaar adviezen in Zandvoort. Hieronder check je een lijstje met praktische en niet al te dure maatregelen die je vaak zonder veel gedoe kunt toepassen.

 • Mechanische ventilatie: buitenlucht verontreiniging wordt verminderd door lucht rond te blazen.
 • Ventilatie met warmteterugwinning (WTW): ventileren en energie besparen met 1 systeem.
 • Waterbesparende douchekop: milieuvriendelijke douchekop die je helpt te besparen op je energiekosten.
 • Radiatorfolie: verbetert de warmteoverdracht van de radiator naar de kamer.
 • LED-lampen: LED-verlichting geeft zacht licht af, wat comfortabeler is voor het oog.
 • Elektrisch koken: snel, makkelijk en duurzaam koken met een inductiekookplaat.
 • Slimme thermostaat: de beste manier om energieverspilling te voorkomen.
 • Energielabel huishoudelijke apparatuur: lagere CO2-uitstoot met een A+ apparaat.

Besparen met persoonlijk energieadvies in Zandvoort!

Informeer naar een adviesgesprek en krijg inzicht in hoe je kunt besparen op de energie

Energielabel Zandvoort: hoe duurzaam is mijn huis?

Het maatwerkadvies voor energiebesparing bevat nuttige maatregelen die goed uitvoerbaar zijn om je woning te verduurzamen. Het adviesplan vertelt ook wat wat het huidige woning energielabel is. Het woninglabel geeft een indicatie hoe energiezuinig en duurzaam je woonhuis is. Gunstige labels zijn energielabel A, B en C. Heb je nadien (na de inspectie) maatregelen laten uitvoeren? En gaat je huis verkocht worden of wil jij de hypotheekrente graag oversluiten? Dan is het verstandig om een nieuw energielabel aan te vragen. Een gediplomeerde energie inspecteur neemt de woning op en analyseert het totaal van gas en elektriciteit dat nodig is voor de verwarming en warm water. Je woning wordt ingedeeld in energielabel A++++, A of een minder duurzame B oplopend tot G.

 • Het label laat kopers zien hoe energiezuinig het huis is.
 • Het energielabel is verplicht bij de verkoop, verhuur en oplevering van woningen en appartementen.
 • Een milieuvriendelijk energielabel zorgt voor een hogere woningwaarde. Wellicht heb je ook recht op duurzaamheidskorting (hypotheekrente).

Verduurzamen van je huis met subsidies in Zandvoort

Bestaande woningen in Provincie Noord-Holland moeten een stuk duurzamer worden en op de lange termijn nul op de meter worden. Voor huiseigenaren zijn er unieke (ISDE) subsidies en gunstige energiebespaarleningen Heb je subsidie nodig? Dan is het maatwerkadvies verplicht! Bijgaand bespreken we up-to-date info over de meest handige subsidieregelingen duurzame energie in Zandvoort.

 • Subsidie voor isolatie: ontvang tot max. 30% van de investering voor isoleren van gevel, dak, ramen, (spouw)muur, wanden.
 • Voor het isoleren (enkel arbeid) is het BTW-tarief slechts 9%.
 • Investeringssubsidie duurzame energie (ISDE): relevant voor een zonneboiler, warmtepomp of aansluiting op een warmtenet in juni 2024.
 • Voor het aanschaffen van zonnepanelen betaal je helemaal geen BTW.
 • Het energieloket gemeente Zandvoort biedt mogelijk ook zelf regionale subsidieregelingen en/of energiebespaarleningen. Via de energiesubsidiewijzer Zandvoort zijn alle financiële regelingen te bekijken.

Energiebespaarlening Zandvoort vergelijken in juni 2024

De voordeligste manier om verduurzamingsmaatregelen uit te voeren is met een financiering door eigen middelen. Kom je geld tekort? Dan kan je het benodigde bedrag lenen. Iedere woningbezitter kan een duurzame lening afsluiten. Hieronder vind je de details (ook te gebruiken voor huizen in o.a. Heemskerk, Velsen en Bloemendaal).

 • Energiebespaarlening Warmtefonds: een aantrekkelijke lening waarmee huizeneigenaren en Verenigingen van Eigenaars energiebesparende investeringe kunnen financieren.
 • Duurzaamheidslening van Stimuleringsfonds Volkshuisvesting voor Nederlandse gemeenten (SVn): stimuleringslening aantrekkelijk voor dakisolatie, zonneboilers, spouwmuurisolatie, zonnepanelen, vloerisolatie, warmtepompen.
 • Energiebespaarhypotheek: met een maximaal leenplafond van €25.000 voor huiseigenaren met duidelijke hertoetsmomenten en voorwaarden.
 • Gebouwgebonden financiering (GGF): een groene lening die hoort en blijft bij de woning (helaas nog niet beschikbaar).
 • Duurzame monumenten lening: wordt verstrekt aan eigenaren van monumenten die willen verduurzamen (bekijk voorwaarden op de website van de gemeente Zandvoort.
 • Je hypotheek oprekken: je kunt extra geld lenen wanneer je dit nodig hebt voor verduurzaming.

Antwoorden op vragen rondom het thema energie besparen in Zandvoort

Wat is maatwerkadvies energiebesparing Zandvoort?

Een energie maatwerkadvies Zandvoort is een besparingsrapport met daarin concrete maatregelen voor het duurzamer maken van je woonhuis uit de maatregelenlijst van het Nationaal Warmtefonds. Je kunt denken aan jouw vloer, dak, gevel of ramen isoleren, het installeren van een warmtepomp of het plaatsen van zonnepanelen op het dak. Het document bespreekt per maatregel de verwachte kosten en de besparing. Dit persoonlijk energieadvies is bedoeld voor alle particuliere woningbezitters die gasvrij willen gaan wonen en hiervoor een subsidie willen aanvragen.

Is een energierapport ook verplicht?

Ja, men moet een maatwerkadvies kunnen overleggen indien je de duurzaamheidssubsidie aanvraagt. Wil je jouw huis verder isoleren met subsidie, of ben je nieuwsgierig in de investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE) voor een volledig elektrische warmtepomp of aansluiting op het beschikbare warmtenet? In die situaties is dit adviesrapport vereist. Zonder maatwerkadvies wordt jouw aanvraag afgekeurd. Ga je jouw huis duurzaam maken met een groene lening of met spaarmiddelen? Ook dan bevelen wij het maatwerkadvies aan. Het laat je zien welke werkzaamheden jouw energierekening doen dalen. A.d.h.v. dit plan wordt het aanvragen van offertes stukken eenvoudiger.

Hoe duur is mijn energiebesparingsrapport?

De kosten van het advies op maat worden gebaseerd op woningtype, oppervlakte en de adviseur die de klus uitvoert. Het gemiddelde tarief ligt tussen de €180,00 t/m €350,00. Voor een doorsnee huis betaal je voor het advies zo’n €275,00. Het is verstandig om offertes van erkende (BRL9500-02) energieadviseurs in Zandvoort aan te vragen.

Kan een VvE ook een energiescan laten uitvoeren?

Ja, je Vereniging van Eigenaren (VvE) kan in samenspraak met de leden informatie over het maatwerkadvies energiebesparing opvragen. Via de regeling kunnen alle leden samen CO-2 besparende maatregelen laten doen. Zie ook Subsidie energiebesparing eigen huis (SEEH) en Subsidie verduurzamen voor verenigingen van eigenaars (SVVE). De energiedeskundige zal het hele gebouw opnemen. Het onderzoeksbureau achterhaalt bij de bewoners de eisen en wensen om het gebouw te verduurzamen. De VvE ontvangt een duidelijke energieadvies voor de energieprestaties van het gehele object. Bewoners worden op de hoogte gebracht van de uiteindelijke kosten en de uiteindelijke terugverdientijd.

Wat wordt er bedoeld met maatwerkadvies utiliteitsbouw?

Als bedrijfseigenaar wil je weten hoe je de energieprestaties van je bedrijfspand of kantoor kunt perfectioneren. Het welbekende energieprestatieadvies (EPA) is een EPA-maatwerkadvies in Zandvoort voor bedrijfsobjecten. Het utiliteitsbouw inspectierapport bespreekt in detail bouwkundige en installatietechnische verbetermaatregelen van een kantoor of bedrijfspand Goede energieprestatie zorgt voor gunstigere energierekeningen, een prettig binnenklimaat voor medewerkers, minder hoge milieubelasting en een positieve uitstraling. De NTA 8800 is nieuwe methodiek voor het vastleggen van energieprestatie van gebouwen. De Energie Investeringsaftrek (EIA) kan worden gebruikt als: een aantrekkelijke zakelijke subsidieregeling waarmee je als gebouweigenaar een premie kunt ontvangen voor het energieadvies voor bedrijven en voor de uitvoer van de maatregelen. ZIe ook RVO.nl voor een extra uitleg.

Populaire plekken in deze regio:

Plaats een reactie