Maatwerkadvies aanvragen
• Deskundige specialisten aan huis
• Duidelijke energiebesparing adviezen
• Geschikt voor subsidie-aanvragen of lening


INSPECTIE INPLANNEN

Maatwerkadvies Energiebesparing Bentveld

Wil jij ook besparen op de kosten van energierekening? Het is moeilijk waar te beginnen. Is het slim om te isoleren, een warmtepompsysteem kopen of moet ik nu juist investeren in zonnepanelen? Een Energiebesparing Maatwerkadvies Bentveld is een goed hulpmiddel! Een energieadviseur maakt een afspraak voor het energiebesparingsadvies en beoordeelt wat de mogelijkheden zijn. Het rapport is concreet en vertelt welke maatregelen je woning een stuk kunnen verduurzamen en en het leefklimaat in huis verbeteren. In het energierapport beschrijven ze uitgebreid de totale kosten en het rendement van de getoonde energiebesparende maatregelen. Het verduurzamingsplan is bedoeld voor alle particuliere huizenbezitters en wordt vaak verplicht bij de aanvraag van subsidies voor verduurzamen van een woning.

 • Het maatwerkadvies laat zien welke investeringen kunnen helpen met het besparen op de energiekosten.
 • Een neutrale duurzaamheidsadviseur neemt de hele woning uitgebreid op.
 • Hij schrijft een aanbevelingen-rapport met alle duurzaamheidsmaatregelen die van meerwaarde zijn voor je huis.
 • Bekijk de effecten van: warmtepomp plaatsen, ventileren met WTW, woningisolatie, zonneboiler laten plaatsen, infraroodpanelen.
 • Per keuze kun je aspecten achterhalen zoals het kostenplaatje, de besparing en de terugverdientijd.
 • Voor de uitvoering van het energieadvies moet je zelf contact leggen met een deskundige partij.
 • De unieke maatwerkadvies energiebesparing rapportage is met ingang van 2023 verplicht voor woningeigenaren in Bentveld die hun huis willen vergroenen en dit deels willen financieren met een subsidie.
maatwerkadvies-energiebesparing-bentveld

Energieadvies: help mij met mijn hoge energiekosten

Maatwerkadvies energiebesparing (voorheen Energieprestatieadvies (EPA)) is een advies op maat voor huizenbezitters, verenigingen van eigenaren en kantoorpanden dat een volledig plan presenteert om een gebouw energieneutraal te maken en daarmee de energiekosten te minderen. In het advies wordt in grote lijnen aangegeven welke duurzame oplossingen je kunt toepassen, wat de prijs is, en wat het je uiteindelijk oplevert. Binnen dit advies kun je kiezen voor maatregelen zoals bijvoorbeeld warmtepomp, HR++ glas, vloerisolatie, zonneboiler, spouwmuurisolatie, dakisolatie. Je regelt het supersnel. Een maatwerkadviseur neem contact op om samen jouw woning door te spreken. Deze expert doet een deskundige checkup en bestudeert welke energiebesparingsmaatregelen goed realiseerbaar zijn. Binnen enkele dagen ontvang je een rapport met alle vergroeningsmaatregelen. In het rapport vind je ook een begroting van de kosten en de verwachte besparing. Let op: Jouw maatwerkadviseur werkt individueel en zal je dus ook nooit zelf iets verkopen. Het adviesplan vertelt je ook welk energielabel je hebt.

Belangrijk: Wil je je woning energie-efficiënt maken, en wil je gebruik maken van een van de lopende subsidies. Je moet dan altijd een maatwerk energiebesparingsadvies laten uitvoeren. De woning-analyse moet gedaan worden door een onafhankelijke expert op het gebied van energie . Vakbekwame en onpartijdige energieadviseurs achterhaal je op het portaal centraalregistertechniek.nl. Informeer altijd naar het BRL9500 certificaat.

Maatwerkadvies energiebesparing aanvragen in Bentveld (juni 2024)

Wil jij een subsidie aanvragen om je woning te renoveren? Dan moet het maatwerkadvies meegestuurd worden. Dit besparingsrapport geef je inzicht in diverse verduurzamingsmaatregelen die je kunt kiezen om te besparen. Denk hierbij aan goede HR++ ramen (glas), het aanbrengen van buitenmuurisolatie met PUR en het gebruiken van zonnecellen (zonneboiler). In de box hieronder delen we stap-voor-stap de te nemen acties.

How-to: uitleg energierapport aanvragen in 5 stappen

 1. Adviseurs Maatwerkadvies zoeken

  Het maatwerkrapport moet je laten opstellen door een professionele energie-expert. Betrouwbare maatwerkadviseurs kan je vergelijken op de website van het Centraal Register Techniek en natuurlijk via onze eigen site. Het loont om ook in je eigen omgeving eens rond te vragen. Niet vergeten: ga in zee met een adviesclub dat in het bezit is van een BRL9500-02-certificaat.

 2. Vergelijk verschillende offertes

  Een gepersonaliseerd advies is niet gratis. Energie specialisten zijn vrij in hun pricing. Het is beter om diverse offertes aan te vragen van objectieve vakmensen. Geef je behoeften duidelijk aan. Wil je aan de slag met het isoleren van je huis, of wil je ook weten hoe je jouw huis gasloos kunt verwarmen? Wil je hulp bij het uitvoeren van het plan, of ga je zelf bedrijven benaderen? Wees zo nauwkeurig mogelijk. Offertes vergelijken gaat dan een stuk eenvoudiger.

 3. Woningcheck vooraf

  De meeting is afgesproken. Bereid jezelf goed voor. Bezoek dan zeker eerst de bespaarcheck van verbeterjehuis.nl. Door de adviesmodule op Verbeterjehuis.nl te gebruiken word je geleid naar een lijst met energiebesparende maatregelen die matchen met jouw situatie. Dit is inclusief de kosten en opbrengsten. Dit is 100% kosteloos en is ideaal als startpunt voor jouw adviesgesprek met de energiecoach in Bentveld.

 4. Het energierapport doornemen

  Een adviseur brengt een bezoek aan huis en bekijkt welke groene maatregelen gunstig zijn. Op basis van zijn bevindingen stuurt hij een onderbouwd energieplan met de meest gunstige energiebesparende maatregelen voor jouw pand. Met betrekking tot de energiemaatregelen zie je in 1 oogopslag onderdelen zoals de geschatte kosten, de jaarlijkse besparing en de geraamde terugverdientijd. Uiteindelijk nemen jullie het rapport samen door. Als je hiervoor kiest kun je iets meer de diepte in.

 5. Vakbedrijven zoeken

  Een energiedeskundige beschikt niet over maximale bouwkundige kennis (dan moet je een bouwkundige keuring in Bentveld laten uitvoeren). Deze vakman vertelt hoe je kunt besparen op gas en stroom. Maar voor de uitwerking van het plan moet je zelf een gespecialiseerd bedrijf inschakelen. Neem contact op met meerdere isolatie-experts en plaatselijke installateurs. Laat ze thuis langskomen om alles tot in detail op te meten. Het kan nuttig zijn dat de energieadviseur hier ook bij is.

Welke energiebesparende maatregelen zijn gunstige voor mijn woonruimte?

Vind energieadviseurs en start met het verduurzamen van jouw woning!

Energieadviseur Bentveld vergelijken

Jouw maatwerkadvies energiebesparing moet je verplicht laten uitvoeren door een erkende specialist. Het is nuttig om een adviesbedrijf uit jouw eigen regio te zoeken Zij kennen de lokale woningmarkt, en je betaald minder voor reiskosten. In de bijgaande tabel verstrekken we contactgegevens van mogelijk interessante specialisten die een rapport kunnen opstellen voor woningen in de gemeente Zandvoort. Goed om te weten: adviseurs moeten aantoonbaar in het bezit zijn van de BRL9500-02-certificering. Staat er geen geschikt bedrijf tussen? Bekijk dan ook het Centraal Register Techniek voor vakbedrijven en vakspecialisten.

Naam adviesbedrijfStraatnaamPostcodePlaats
VuturaLorentzlaan 992105TSHeemstede
SD EnergielabelRembrandtplein 832162EDLisse
Rene Rijs InmeterFloraplein 412181RVHillegom
Staal VastgoedCamplaan 122103GWHeemstede
Energielabel en HuisDelftlaan 437II2025LWHaarlem
Namen en adressen van energieadvies bedrijven omgeving Bentveld

Uitgelichte energie adviseurs: meteen een afspraak maken

Wil je meteen een adviseur spreken? In de uitgelichte tabel hieronder kies je uit energieadviseurs voor maatwerkadvies energiebesparing in Bentveld waar je vaak snel terecht kunt. Kies een van de bureau’s om jouw aanvraag meteen te starten.

De verschillende soorten energiebesparende maatregelen

Veel woningeigenaren zouden graag energie willen besparen. Maar waar moet ik beginnen? Veel mensen worstelen hier mee. En daarvoor is het maatwerkadvies ontworpen. Je krijgt inzicht in alle bespaarmogelijkheden voor jouw huis. Wil jij graag weten wat je kan verwachten? Hieronder beschrijven we de belangrijkste verduurzamingsmaatregelen voor je woonruimte. Check ook meer informatie over inductie koken.

Vijf voordelen van en een energiezuinige woning in Bentveld

 1. Beperk de energiefactuur: minimaliseer jouw kosten voor energie.
 2. Goed voor het klimaat: door jouw groene keuzes verlaag je jouw CO-2 uitstoot.
 3. Een comfortabel binnenklimaat: geen tochtige woning meer.
 4. Stijgende woningwaarde: een woning met Energielabel A is meer waard.
 5. Ervaar een gezonde leefomgeving: een aangename luchtkwaliteit in alle ruimtes.
MaatregelInvestering (gemiddeld)Besparing p/jaar
HR++ glas (lees meer over isolatie)€3510,00€380,00 p/jaar
Hybride warmtepomp€4145,00€625,00 p/jaar
Set 10 zonnepanelen€4795,00€520,00 p/jaar
Zonneboiler (150 liter)€3340,00€180,00 p/jaar
Infraroodverwarming (1 paneel)€300,00€38,50 p/jaar
Tochtstrips laten aanbrengen (meer tips bekijken) €1400,00€195,00 p/jaar
Kosten en besparingen van vergroeningsmaatregelen bij Nederlandse woningen (+/- 120 m2).

Maatwerkadvies opvragen voor energieplan op maat!

Vind een energiedeskundige en maak een afspraak

De basis: goede woningisolatie

Je energierekening naar beneden brengen? Een huis isoleren in Bentveld is een aantrekkelijke optie. Aan de hand van het isoleren van de spouwmuur, het dak en de vloer zal er veel minder warme lucht ontsnappen. Isolatie is ontzettend belangrijk: de energierekening gaat omlaag, de woning heeft een beter comfortniveau, het is een groene investering, je hebt geen last van lawaai van de buren en de prijs van je huis wordt hoger. Er zijn verschillende subsidies te kiezen. Disclaimer: voor arbeid m.b.t. isoleren geldt het tijdelijke lage BTW-tarief (9%) Zo heb je een goede terugverdientijd.

 • Vloerisolatie (vanaf €29,00 per /m2): je huis blijft makkelijker en langer op temperatuur.
 • Dakisolatie (vanaf €46,00per /m2): verlaagt het E-peil van uw woning.
 • Gevelisolatie (vanaf €99,00per /m2): minder verlies van koelte tijdens de zomermaanden.
 • Bodemisolatie (vanaf €25,50per /m2): direct een lagere luchtvochtigheid in de kruipruimte.
 • Spouwmuurisolatie (vanaf €16,50per /m2): heeft een lange levensduur en behoeft geen vervanging.
 • Isolatieglas (vanaf €129,50per /m2): niet langer last van tocht in huis dankzij HR++ glas.

Uitleg en info over de warmtepomp

Een warmtepomp werkt heel anders dan CV-ketel op gas. Het genereert warmte uit natuurlijke warmtebronnen. Je kunt hierdoor behoorlijk minder gas gaan verbruiken. Een warmtepomp zorgt wel voor een hoger elektriciteitsverbruik. De additionele stroom kan je zelf realiseren met zonnepanelen op het dak van je woning. Gedurende de zomermaanden kan het jouw huis ook koelen. Er zijn 2 opties: een all-electric warmtepomp of een hybride systeem die samenwerkt met de CV-ketel. In de opsomming hieronder ontdek je meer informatie over de soorten systemen waar je uit kunt kiezen.

 • All-electric warmtepomp: zorgt voor verwarming van je huis en warmt het water op om te douchen (tapwater). Je woning kan dan helemaal van het gas los. All-electric is vrij prijzig, en het huis moet zeer goed geïsoleerd zijn. Je komt het dan ook met name tegen bij nieuwbouw.
 • Hybride warmtepomp Bentveld: een prima te betalen installatie en is een goede oplossing voor huizen met een matige isolatie. Werkt samen met de HR-combiketel. Op die manier kun je 3/4 van jouw gasverbruik verminderen.
 • Lucht-lucht warmtepomp: snel geïnstalleerd en ook de mogelijkheid te koelen.
 • Lucht-water warmtepomp: hebben geen droge luchtpomp nodig, waardoor ze energiezuiniger zijn.
 • Water-water warmtepomp: installatie met een kostbare warmtewisselaar.
 • Bodem-water warmtepomp: het meest rendabele, maar ook het meest dure systeem van dit moment.

Info en voordelen van zonnepanelen

Met zonnepanelen wek je zelf 100% groene storom op voor jouw woning. Een duurzame keuze en je gaat ook minder energiekosten betalen. Dankzij lokale subsidies, geen BTW en de beschikbaarheid van diverse groene leningen is het vaak al binnen een paar jaar terugverdiend. Het maakt je minder afhankelijk van energieleveranciers zoals GreenChoice, Engie, Eneco, Budget Energie, Vattenfall en Delta, Oxxio, Powerpeers, Enegiedirect.nl, Vandebron. Door te salderen krijg je een mooie vergoeding voor niet-gebruikte stroom.

 • Zonnepanelen kun je met extra voordeel inkopen. Een standaard systeem inclusief 10 panelen kan je laten monteren voor €5.950 en verdien je terug in zo’n 7 of 8 jaar.
 • Er gelden een aantal randvoorwaarden: een dak dat volledig in privé-eigendom is met oriëntatie op het zuiden. Het schaduweffect mag niet te groot zijn. De dakconstructie moet het systeem kunnen dragen.
 • Zonnestroom die je zelf niet gebruikt kan je salderen (salderen/terugleveren aan je energieleverancier).
 • Wil je zonnepanelen in Bentveld laten monteren? Dan betaal je zelfs helemaal geen BTW.

Plaats een nieuwe zonneboiler

Een zonneboiler bestaat uit één of meer zonnecollectoren op het dak een een opslagvat voor het warme tapwater. Het boilersysteem zorgt voor warm tapwater in de badkamer en keuken. Je verwarmt dus water met de energie van de zon. Door te investeren in een zonneboiler bespaart een gemiddeld huishouden ongeveer de helft van de energie die nodig is voor warm water. Naast de zonneboiler gebruik je ook nog een HR-ketel of warmtepomp. Je bent niet verplicht een vergunning aan te vragen en er zijn aantrekkelijke ISDE subsidies beschikbaar.

 • Een goede zonneboiler voor 4 personen (3,5 m2 / 150 liter vat) kost je circa €3.200 (incl. plaatsing).
 • Een zonneboilercombi kan ook je huis verwarmen.
 • De benodigde vrije ruimte op het dak is +/- 2,5 m2 tot 3,5 m2.
 • Ook moet er er plek zijn voor het buffervat (hoogte van 80 tot 165 cm).

Ervaar het gemak van infraroodpanelen

Middels elektrische infraroodpanelen kan je specifiek een ruimte in huis verwarmen. Denk aan een hobbyruimte of zolder. Het werkt anders dan een conventioneel systeem waarbij de lucht wordt verwarmd. De stralingswarmte is tot zo’n 3 vanaf het paneel meter te voelen. Voor bijverwarming zijn warmtepanelen meer dan geschikt. Deze oplossing is positief door: er vindt geen luchtcirculatie plaats, een zeer interessant energieverbruik, het is eenvoudig te installeren en ze hebben een heel moderne uitstraling.

 • Infraroodverwarming heeft direct en heel plaatselijk warmte af.
 • Bij woningen die uitstekend geïsoleerd zijn kan IR-verwarming soms zelfs als hoofdverwarming fungeren.
 • De onkosten van warmtepanelen zijn sterk afhankelijk van vermogen en kwaliteit, maar komen uit tussen de €245,00 – €450,00 per IR-paneel.

Handige energiebespaartips

Los van de energiebesparende maatregelen delen we nog graag meer energiebespaar adviezen in Bentveld. Hieronder verstrekken we een overzicht met krachtige en niet al te dure duurzame oplossingen die vrij makkelijk zijn toe te passen.

 • Mechanische ventilatie: schone en droge lucht is makkelijker op te warmen.
 • Ventilatie met warmteterugwinning (WTW): een stil en zuinig systeem waarmee je ook energie bespaart.
 • Waterbesparende douchekop: water- en energieverbruik kan fors worden gereduceerd.
 • Radiatorfolie: een betaalbaar product om effectiever met warmte om te gaan.
 • LED-lampen: LED-verlichting gebruikt 75% minder energie dan gloeilampen.
 • Elektrisch koken: kies bij voorkeur voor de meest duurzame inductiekookplaat.
 • Slimme thermostaat: altijd thuiskomen in een aangenaam warm huis.
 • Energielabel huishoudelijke apparatuur: langer levensduur van apparaten met A+ label.

Aan de slag met persoonlijk energieadvies in Bentveld!

Informeer naar een adviesgesprek en ontdek hoe je bespaart op de energiekosten

Energielabel Bentveld: Ontdek het energielabel van jouw woning

Dit maatwerkadvies voor energiebesparing bespreekt werkzaamheden die jij kan laten uitvoeren om je woning te verduurzamen. Het plan toont bovendien wat de status van het woning energielabel is. Het woninglabel geeft een indicatie hoe energiezuinig jouw woning is. De hoogste score die je kunt halen is energielabel A. Heb je nadien (na de inspectie) jouw huis laten verduurzamen? En ga je jouw huis verhuren of verkopen of wil je kijken of je een lagere hypotheekrente kunt krijgen? Op dat moment is het handig om om het energielabel wederom te calculeren. Een energie inspecteur inspecteert je huis en checkt hoeveel gas en elektriciteit nodig is voor de verwarming en warm water. Je pand ontvangt een energielabel A++++, A of een minder duurzame B oplopend tot G.

 • Het label indiceert hoe zuinig een huis is.
 • Dit huislabel is verplicht voor woningen die in de verkoop of verhuur gaan.
 • Een goed energielabel heeft een gunstig effect op de woningwaarde. Onderzoek ook zeker de duurzaamheidskorting bij je hypotheekrente.

Verduurzaam je woning met subsidies in Bentveld

Alle woningen en panden in Provincie Noord-Holland moeten duurzamer worden en in de meest ideale situatie kunnen verwarmen zonder gas. Men kan hiervoor gebruik maken van (ISDE) subsidies en energiebespaarleningen Wil je een van de subsidies aanvragen? Dan is het maatwerkadvies een verplichting! Bijgaand check je een overzicht met de mogelijke subsidieregelingen duurzame energie in Bentveld.

 • Subsidie voor isolatie: ontvang tot 30% van de kosten terug voor isolatie van (spouw)muur, ramen, gevel, wanden, dak.
 • Voor woningisolatie (de arbeidskosten) geldt het lage BTW-tarief van 9 procent.
 • Investeringssubsidie duurzame energie (ISDE): aantrekkelijk voor een zonneboiler, warmtepomp of aansluiting op een warmtenet in juni 2024.
 • Voor het kopen van zonnepanelen is er een extra gunstige BTW-regeling (0%).
 • Het energieloket gemeente Zandvoort biedt mogelijk ook diverse particuliere subsidieregelingen of aantrekkelijke energiebespaarleningen. Via de energiesubsidiewijzer Zandvoort vind je overzichtelijk alle opties op een rijtje.

Energiebespaarlening Bentveld opvragen in juni 2024

De meest goedkope wijze om verduurzamingsmaatregelen te nemen is door het gebruiken van eigen geld. Kan of wil je geen spaargeld uitgeven? Dan kan je geld lenen. Er zijn verschillende duurzame leningen mogelijk. We vertellen je er graag meer over (ook te gebruiken voor huizen in o.a. Santpoort-Zuid, Bennebroek en Aerdenhout).

 • Energiebespaarlening Warmtefonds: een speciale lening waarmee huizenbezitters en VvE’s energiebesparende investeringe kunnen financieren.
 • Duurzaamheidslening van Stimuleringsfonds Volkshuisvesting voor Nederlandse gemeenten (SVn): stimuleringslening geschikt voor vloerisolatie, spouwmuurisolatie, dakisolatie, zonneboilers, warmtepompen, gevelisolatie.
 • Energiebespaarhypotheek: nieuwe financieringsmogelijkheden tot max. €25.000 voor mensen met een huis die elders niet in aanmerking komen.
 • Gebouwgebonden financiering (GGF): een speciale lening die hoort en blijft bij de woning (nog niet beschikbaar).
 • Duurzame monumenten lening: voor mensen die hun rijksmonument willen verduurzamen (bekijk voorwaarden op de website van de gemeente Zandvoort.
 • Verhoog je eigen hypotheek: breid je bestaande financiering uit.

FAQ: belangrijke vragen omtrent energie besparen in Bentveld

Wat is maatwerkadvies energiebesparing Bentveld?

Dit energie maatwerkadvies Bentveld is een besparingsrapport met daarin concrete maatregelen voor de verduurzaming van een woonhuis die ook te vinden zijn in de maatregelenlijst van het Nationaal Warmtefonds. Voorbeelden zijn het aanbrengen van spouwmuurisolatie of HR++ glas, het toepassen van een warmtepompsysteem of het opwekken van zonnestroom met je eigen zonnepanelen. Dit energieplan onderschrijft per maatregel het kostenplaatje en de geraamde terugverdientijd. Een persoonlijk energieadvies is relevant voor particuliere woningeigenaren die willen verduurzamen en een subsidie nodig hebben.

Is het energierapport verplicht om aan te vragen?

Ja, het is erg belangrijk om een maatwerkadvies te bezitten zodra je een duurzaamheidssubsidie wilt aanvragen. Wil je isoleren met subsidie, of ben je nieuwsgierig in de investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE) voor een volledig elektrische warmtepomp of aansluiting op een plaatselijk warmtenet? In die situaties is dit rapport een must. Zonder maatwerkadvies is een subsidie niet mogelijk. Wil je energiebesparende maatregelen doorvoeren met een groene lening of spaargeld? Ook in dat geval is het maatwerkadvies de moeite waard. Het stelt bloot welke verduurzamingsmaatregelen een energiebesparing opleveren voor jouw woning. D.m.v. dit energieplan kun jij een vakman goede instructies geven.

Wat zijn de gemiddelde kosten van een energiebesparingsrapport?

De gemiddelde kosten van een advies op maat hebben te maken met het type huis, oppervlakte en de gekozen energieadviseur. De kosten variëren tussen de €190,00 tot wel €335,00. Voor een huis met een normaal vloeroppervlak kost het energieadvies je gemiddeld €245,00. Wij adviseren om offertes van ervaren (BRL9500-02) energieadviseurs in Bentveld aan te vragen.

Is de energiescan van meerwaarde voor een VvE?

Ja, elke Vereniging van Eigenaren (VvE) kan als afvaardiging van de leden een maatwerkadvies energiebesparing aanvragen. Via de regeling kan men als vereniging CO2 besparende maatregelen laten doorvoeren. Bijvoorbeeld met Subsidie energiebesparing eigen huis (SEEH) en Subsidie verduurzamen voor verenigingen van eigenaars (SVVE). De specialist brengt het volledige complex in kaart.Het bureau informeert bij de eigenaren wat ze graag willen om het gebouw te verduurzamen. De VvE ontvangt een duidelijke energieadvies voor de energieprestaties van de huizen. Het rapport toont voor alle eigenaren een plan van aanpak inclusief het kostenplaatje en de opbrengsten per jaar.

Is er ook iets voor maatwerkadvies utiliteitsbouw?

Als onderneming wil je weten hoe je de energieprestaties van een bedrijfsunit, pand of kantoor kunt verfijnen. Het speciale energieprestatieadvies (EPA) is een officieel EPA-maatwerkadvies in Bentveld voor bedrijven. Het utiliteitsbouw inspectierapport toont aan bouwkundige en installatietechnische verbetermaatregelen van een zakelijk gebouw. Een duurzamere energieprestatie mondt uit in lagere energielasten, een verbeterd werkcomfort, extra voordeel op de milieubelasting en een milieubewust imago. De NTA 8800 is nieuwe rekenmethode om de energieprestaties van utiliteitsbouw te berekenen. De betekenis van de Energie Investeringsaftrek (EIA) is: een populaire zakelijke subsidieregeling waarmee je als gebouweigenaar een premie kunt ontvangen voor het energieadvies voor bedrijven en het uitvoeren van de duurzame oplossingen. Ga naar RVO.nl voor aanvullende details.

Plaats een reactie