Maatwerkadvies aanvragen
• Deskundige specialisten aan huis
• Duidelijke energiebesparing adviezen
• Geschikt voor subsidie-aanvragen of lening


INSPECTIE INPLANNEN

Maatwerkadvies Energiebesparing Bennebroek

Besparen op de energierekening? Het kan moeilijk zijn om te bepalen waar je dan moet beginnen. Moet ik isoleren, een warmtepomp kiezen of kies ik voor warm tapwater met een zonneboiler? Het erkende Energiebesparing Maatwerkadvies Bennebroek geeft antwoord op veel van je vragen. Je plant een afspraak met de energieadviseur voor advies op maat en geeft een toelichting waar besparingen mogelijk zijn. Het energiebesparingsadvies verduidelijkt welke werkzaamheden je woning een stuk kunnen verduurzamen en en een prettige leefomgeving bevorderen. In het maatwerkadvies onderschrijven ze uitgebreid de initiële investering en het rendement van de uitgezochte verduurzamingsmaatregelen. Het maatwerkadvies is speciaal in het leven geroepen voor Nederlandse particuliere huizenbezitters en is vaak verplicht bij een duurzaamheidssubsidie.

 • Een maatwerkadvies specificeert welke verduurzamingsmaatregelen jouw kunnen helpen met het besparen op de energiekosten.
 • Een gekwalificeerde duurzaamheidsadviseur neemt de hele woning uitgebreid op.
 • Je ontvangt een verslag met alle verduurzamingsmaatregelen die waardevol zijn voor jouw woning.
 • Denk aan: warmtepomp plaatsen, woningisolatie, zonneboiler laten plaatsen, zonnepanelen installeren, infraroodpanelen.
 • Per keuze krijg je inzicht in het budget, de opbrengsten en de verwachte terugverdientijd.
 • Voor de realisatie van het duurzaamheidsplan neem je zelf contact op met bedrijven uit de regio.
 • Deze maatwerkadvies energiebesparing rapportage is vanaf 2023 noodzakelijk voor woningeigenaren in Bennebroek die een beter energielabel willen en gebruik willen maken van een duurzaamheidssubsidie.
maatwerkadvies-energiebesparing-bennebroek

Energieadvies: wat je moet doen bij hoge energiekosten

Maatwerkadvies energiebesparing (vervanging van Energieprestatieadvies (EPA)) is een speciaal advies voor zowel woningen als utiliteitsbouw dat een volledig plan presenteert om het energieverbruik te remmen en op die manier de energielasten te verlagen. In het plan wordt heel concreet aangegeven welke maatregelen je kunt nemen, wat de kosten zijn, en hoeveel je door de jaren heen kunt besparen. Hierbij kun je maatregelen overwegen zoals warmtepomp, dakisolatie, zonneboiler, vloerisolatie, HR++ glas, infraroodpanelen. Het is vrij eenvoudig. Een energieadviseur komt langs voor inspecties en voor een persoonlijk advies. Deze expert doet een grondige analyse en bestudeert welke energiebesparingsmaatregelen jij het beste kunt laten uitvoeren. Hij genereert een digitaal rapport met alle energiebesparende maatregelen. Daarbij ontvang je ook een verwachting van de totale investeringskosten en de uiteindelijke besparing Goed om te benoemen: Iedere maatwerkadviseur is onafhankelijk en verkoopt zelf geen energiebesparende maatregelen. Het verslag bevat ook het energielabel van de woning.

Opmerking: Ga je je huis voorzien van zonnepanelen, of wil je isoleren en wil je gebruik maken van een van de lopende subsidies. Dan is een maatwerk energiebesparingsadvies noodzakelijk. Het advies moet worden uitgevoerd door een autonome specialist op het gebied van energie. Professionele en ervaren energieadviseurs kan je achterhalen via het platform centraalregistertechniek.nl. Zorg dat je een expert kies met het BRL9500 certificaat.

Maatwerkadvies energiebesparing aanvragen in Bennebroek (februari 2024)

Ook profiteren van een subsidie voor het verduurzamen van jouw huis? Dan moet je beschikken over het maatwerkadvies. Dit besparingsadvies helpt je op weg met diverse verduurzamingsmaatregelen die jouw woning helpen energie te besparen. Bijvoorbeeld het vervangen van (HR++) glas, het isoleren van buitengevels met EPS en het gebruiken van zonnecellen (zonneboiler). Hieronder delen we stap-voor-stap de te nemen acties.

Vraag een energierapport aan in 5 stappen

 1. Maatwerk adviseurs vergelijken

  Het maatwerkrapport laat je verrichten door een objectieve maatwerkadviseur. Gecertificeerde energieadviseurs kan je vinden op Centraal Register Techniek of via ons eigen helpdesk team. Het loont om ook in je eigen omgeving eens rond te vragen. Tip: probeer te zoeken naar een adviesbedrijf die beschikt over het BRL9500-02-certificaat.

 2. Doe een offerte aanvraag

  Je betaalt voor de dienst van een gepersonaliseerd advies. Adviesbureaus kunnen individuele tarieven rekenen. Het is aan te bevelen om enkele offertes te verkrijgen van onafhankelijke adviseurs. Geef vooraf goed door wat je precies wilt. Zoek je uitsluitend hulp voor het isoleren, of zoek je ook een duurzaam alternatief voor de CV-ketel? Zoek je naar iemand die je kan helpen bij de renovatie, of doe je dit zelfstandig? Wees zo duidelijk als je kunt. Offertes vergelijken wordt dan een stuk eenvoudiger.

 3. Een goede voorbereiding met de Woningcheck

  De afspraak is vastgelegd? Zorg dat je goed bent voorbereid. Begin alvast met de bespaarcheck van verbeterjehuis.nl. Via dit platform kom je stap-voor-stap tot een opsomming met opties die matchen met jouw situatie. Deze omvatten de uitgaven en de opbrengsten. Dit is perfect om erbij te pakken tijdens je adviesgesprek met de energiecoach in Bennebroek.

 4. Raadpleeg het energierapport

  Het adviesbedrijf komt op locatie en beschrijft welke opties geschikt zijn voor jouw huis. Binnen een paar dagen ontvang je een goed energieplan inclusief de voorgestelde energiebesparende maatregelen voor jouw woonruimte. Met betrekking tot de energiemaatregelen check je eigenschappen zoals het financiële plaatje, het rendement en de uiteindelijke terugverdientijd. Soms is het wenselijk om het rapport nog even samen te bespreken. Op dat moment kan je natuurlijk al jouw vragen afvuren.

 5. Vakbedrijven uitzoeken

  Deze energiedeskundige heeft slechts beperkte bouwkundige kennis (dan moet je een bouwkundige keuring in Bennebroek laten uitvoeren). Deze deskundige kent alle opties op te besparen op gas en stroom. Voor de uitvoering van de klus zijn andere bedrijven noodzakelijk. Vraag meerdere offertes op bij isolatie-vakmannen en installateurs. Laat ze thuis langskomen om de woning van dichtbij te bekijken. Wanneer je het prettig vindt kan je kijken of met maatwerkadviesbedrijf jouw kan bijstaan.

Welke energiebesparende maatregelen zijn interessant voor je pand?

Zoek energieadviseurs en bespaar direct op de energiekosten!

Energieadviseur Bennebroek vergelijken

Dit maatwerkadvies energiebesparing moet je laten opstellen door een BRL9500-02 gecertificeerde specialist. Het is nuttig om een expert uit de omgeving te zoeken Zij kennen de lokale woningmarkt, en je hebt geen onnodig hoge reiskosten. Hieronder verstrekken we namen en adressen van professionele energie experts die werken in de gemeente Bloemendaal. Kies altijd een adviseur van een bedrijf met een BRL9500-02-certificaat. Gecertificeerde bedrijven vind je ook op platform.centraalregistertechniek.nl.

Naam adviesbedrijfStraatnaamPostcodePlaats
VuturaLorentzlaan 992105TSHeemstede
SD EnergielabelRembrandtplein 832162EDLisse
Rene Rijs InmeterFloraplein 412181RVHillegom
Staal VastgoedCamplaan 122103GWHeemstede
Energielabel en HuisDelftlaan 437II2025LWHaarlem
Tabel met energieadvies bedrijven in de buurt van Bennebroek

Uitgelichte bedrijven: vraag direct een rapport aan

Direct in contact komen met een adviseur? In de uitgelichte tabel hieronder delen wij energieadviseurs voor maatwerkadvies energiebesparing in Bennebroek waar je direct aan aanvraag kunt indienen. Klik op de knop om te beginnen met je aanvraag.

Informatie over de verschillende energiebesparende maatregelen

Veel huiseigenaren zoeken naar opties om hun energieverbruik te verminderen. Maar hoe kun je daarmee starten? Voor dit probleem is het maatwerkadvies bedoeld. Je krijgt informatie over een breed scala aan bespaarmogelijkheden. Aan wat voor type maatregelen moet ik denken? In het stuk hieronder bespreken we de meest geschikte maatregelen voor jouw huis. Op deze website lees je ook alles over zuinige douchekoppen.

Top-5 voordelen van een energiezuinige woning in Bennebroek

 1. Verlaag je energienota: minder geld kwijt aan energie per maand.
 2. Draag bij aan een beter klimaat: je kunt jouw CO-2 uitstoot flink reduceren.
 3. Optimaliseer het binnenklimaat: een warm huis zonder naden en kieren.
 4. De waarde van jouw huis gaat omhoog: huizen met energielabel A zijn gewild.
 5. Verblijf in een gezonde leefomgeving: een aangename luchtkwaliteit in alle ruimtes.
MaatregelInvestering (gemiddeld)Besparing p/jaar
Isoleren van dak (klik voor meer over isolatie)€4320,00€430,00 p/jaar
Volledig elektrische warmtepomp€10425,00€695,00 p/jaar
Zonnepanelen (10 stuks)€5410,00€515,00 p/jaar
Zonneboiler 150 liter€3370,00€165,00 p/jaar
Infraroodpanelen (1 paneel)€350,00€28,00 p/jaar
Tochtstrips laten aanbrengen (meer energiebespaartips) €1400,00€180,00 p/jaar
Jaarlijkse kosten en besparingen van verschillende besparende maatregelen bij standaard huizen (+/- 120 m2).

Maatwerkadvies uit laten voeren voor concrete tips!

Bekijk energiespecialisten en plan een afspraak in

De basis: goede woningisolatie

Wil je direct jouw energierekening verlagen? Jouw huis isoleren in Bennebroek is een minimale vereiste. Door het isoleren van (spouw)muren, ramen, daken en vloeren zal er veel minder warme lucht ontsnappen. De effecten zijn positief: de energierekening gaat omlaag, je geniet van meer comfort in huis, je hoeft minder gas te stoken, het werkt ook geluidswerend en je woning zal in waarde stijgen. Er zijn verschillende subsidies te kiezen. Noemenswaardig: voor arbeid m.b.t. isoleren geldt het tijdelijke lage BTW-tarief (9%) Zodoende is de terugverdientijd optimaal.

 • Vloerisolatie (vanaf €25,00 per /m2): een warme vloer in de winter en een koele vloer in de zomer.
 • Dakisolatie (vanaf €42,00per /m2): verlaagt het E-peil van uw woning.
 • Gevelisolatie (vanaf €92,00per /m2): uitstekende isolatielaag voor behoud van warmte.
 • Bodemisolatie (vanaf €26,50per /m2): een ruimte is veel makkelijker op temperatuur te houden.
 • Spouwmuurisolatie (vanaf €26,00per /m2): perfect voor huizen gebouwd tussen 1920 tot 1975.
 • Isolatieglas (vanaf €122,50per /m2): HR++ glas zorgt dat het gevoel van tocht bij het glas verdwijnt.

Voordelen van een warmtepomp

De warmtepomp wordt veel vaker gebruikt als vervanger voor de gasketel. Het pakt warmte van bijvoorbeeld de buitenlucht of het grondwater. De kosten voor gas nemen hierdoor aanzienlijk af. Door het gebruik van een warmtepomp gebruik je meer elektriciteit. De aanvullende stroom kan je zelf opwekken met een aantal zonnepanelen. In de zomerse maanden kan het ook zorgen voor een koelende werking. Globaal gezien zijn er 2 types: een volledig elektrische warmtepomp of een hybride warmtepomp. Hieronder bieden we aanvullende informatie over de diverse varianten.

 • All-electric warmtepomp: zorgt voor verwarming van je huis en warmt het water op om te douchen (tapwater). Je kunt dan helemaal van het gas af. Let op: een full-electric systeem is niet goedkoop en het vereist een zeer goede geïsoleerde woning. We zien het systeem met name terug bij nieuwbouw.
 • Hybride warmtepomp Bennebroek: een voordeliger systeem en werkt ook uitstekend bij oudere en minder geïsoleerde woningen. Hij functioneert naast de HR-combiketel. Het kan jouw gasverbruik terugdringen met meer dan 50%!
 • Lucht-lucht warmtepomp: relatief eenvoudig te plaatsen systeem met hoog rendement.
 • Lucht-water warmtepomp: voor het verwarmen van de woning én warm tapwater.
 • Water-water warmtepomp: er is geen extra afvoerpijp of rookgaskanaal nodig.
 • Bodem-water warmtepomp: een zeer efficiënt systeem dat werkt op basis van bodembron.

Met zonnepanelen stroom opwekken

Met zonnepanelen wek je zelf groene stroom op. Goed voor het klimaat en je stroomkosten worden aanzienlijk voordeliger. Met een groot subsidie-voordeel, een versoepelde BTW-regeling en/of een interessant rentetarief van een groene lening heb je het binnen mum van tijd terugverdiend. Bovendien maakt het je onafhankelijk van energieleveranciers zoals Budget Energie, Engie, Essent, Vattenfall, Eneco of Vandebron, Oxxio, United Consumers, Delta, Enegiedirect.nl. Door de salderingsmaatregel kun je extra stroom terugleveren aan het net.

 • Zonnepanelen zijn voor veel huishoudens financieel haalbaar. Een zonnepaneel installatie met 10 panelen heeft een prijskaartje van ongeveer €5.850 en kan snel worden terugverdiend binnen 6 a 7 jaar.
 • Let goed op de volgende zaken: een dak met voldoende ruimte met een ligging op het zuiden. Vermijd daarbij zoveel mogelijk schaduw. Zorg ook dat je dakconstructie sterk genoeg is.
 • Eventuele overtollige zonnestroom kan je salderen (salderen/terugleveren aan je energieleverancier).
 • Goedkoop zonnepanelen in Bennebroek laten installeren? Dan geldt het BTW-nultarief.

Ervaar het gemak van een zonneboiler

Een zonneboilersysteem bestaat uit één of meer zonnecollectoren op het dak een een opslagvat voor het warme tapwater. Het gehele systeem zorgt voor warm tapwater in de badkamer en keuken. Je verwarmt dus water met de energie van de zon. Met een zonneboiler bespaar je zo’n 50% van je gasverbruik om in huis warm water te gebruiken. Deze installaties doen het goed i.c.m. een warmtepomp of hoog rendement ketel. De gemeente verstrekt hiervoor altijd een vergunning en doorgaans kan je een mooie ISDE subsidie krijgen.

 • Een zonneboiler voor een gezin met 2 kinderen (150 liter voorraadvat) vergt een investering van zo’n €3.900 (met montage).
 • Een zonneboilercombi kan ook de CV ondersteunen bij de verwarming van de woning.
 • De benodigde hoeveelheid ruimte is om en nabij de 2,5 m2 tot 3,5 m2.
 • Ook moet er binnen een buffervat geplaatst kunnen worden (v.a. 50cm bij 100 cm).

Ervaar het gemak van infraroodpanelen

Via elektrische infraroodpanelen kan je heel lokaal verwarmen. Het wordt bijvoorbeeld gebruikt voor de badkamer of jouw thuiswerkplek. Het verwarmt niet de lucht, maar objecten of mensen in de kamer. De heerlijke stralingswarmte is erg aangenaam. De warmtepanelen zijn een ideale oplossing als bijverwarming. Wat dit zo prettig maakt is: geen effect op de luchtcirculatie, een gunstig energieverbruik, een moeiteloos installatieproces en ze hebben een tijdloze uitstraling.

 • Infraroodverwarming heeft direct en heel plaatselijk warmte af.
 • Indien een kamer goed is geïsoleerd kan je IR-verwarming ook als hoofdverwarming inzetten.
 • De prijsindicaties van warmtepanelen liggen tussen de €240,00 – €350,00 per IR-paneel.

Handige energiebespaartips

In aanvulling op de genoemde energiebesparende maatregelen kennen onze experts nog meer energiebespaar adviezen in Bennebroek. Onderstaand doorzoek je een schema met doelgerichte en goedkope energiebesparingsmaatregelen die gemakkelijk toe te passen zijn.

 • Mechanische ventilatie: door verse lucht in het gebouw te verplaatsen, verbetert het rendement van de verwarming.
 • Ventilatie met warmteterugwinning (WTW): ventileren en energie besparen met 1 systeem.
 • Waterbesparende douchekop: comfortabel en zuinig douchen met een spaardouche.
 • Radiatorfolie: gemakkelijk zelf te installeren en direct effect meetbaar.
 • LED-lampen: LED-verlichting kan eenvoudig worden gedimd (lichtsterkte aanpassen).
 • Elektrisch koken: veilig, efficiënt en duurzaam koken op een inductiekookplaat.
 • Slimme thermostaat: eenvoudig te bedienen en altijd inzicht in je verbruik.
 • Energielabel huishoudelijke apparatuur: minder impact op het milieu met een A+ apparaat.

Meteen een persoonlijk energieadvies in Bennebroek!

Start jouw aanvraag voor een adviesgesprek en kom erachter hoe jij kunt verduurzamen dit jaar

Energielabel Bennebroek: hoe duurzaam is mijn huis?

Het maatwerkadvies voor energiebesparing omvat werkzaamheden die uit te voeren zijn om te besparen op de energielasten. Het advies geeft ook aan wat het woning energielabel van je pand is. Het woninglabel laat zien hoe energiezuinig en duurzaam je woonhuis is. In het meest gunstige geval krijg je energielabel A. Heb je na een woninginspectie verdere verduurzamingsopties toegepast? En overweeg je een verkoop, verhuur of kijk je naar mogelijkheden voor een lage hypotheekrente? Dan is het doorgaans noodzakelijk om het huis nog eens te laten checken. Een gediplomeerde energie inspecteur doet een grondige check en analyseert het totaal van gas en elektriciteit dat nodig is voor warm water, CV, koeling en ventilatie. Je woning wordt ingedeeld in energielabel A++++, A of een minder duurzame B oplopend tot G.

 • Het label geeft aan hoe zuinig een woning verwarmd en gekoeld wordt.
 • Dit huislabel is verplicht voor mensen die hun woning willen verhuren of verkopen.
 • Een milieuvriendelijk energielabel draagt bij aan een hogere woningwaarde. Sommige banken geven ook een duurzaamheidskorting op de hypotheekrente bij een gunstig woninglabel.

Ontdek beschikbare subsidies in Bennebroek

Alle huizen in Provincie Noord-Holland moeten verduurzaamd worden en op termijn volledig los van het gas. Voor huiseigenaren zijn er unieke (ISDE) subsidies en energiebespaarleningen Ga je een subsidieaanvraag doen? Dan is het maatwerkadvies een vereiste. Onderstaand delen we handige informatie over de meest populaire subsidieregelingen duurzame energie in Bennebroek.

 • Subsidie voor isolatie: krijg tot maximaal 30% terug van de onkosten voor voor het uitvoeren van isolatiewerkzaamheden aan ramen, (spouw)muur, wanden, dak, vloer.
 • Voor woningisolatie (de arbeidskosten) geldt het lage BTW-tarief van 9 procent.
 • Investeringssubsidie duurzame energie (ISDE): interessant voor een aansluiting op een warmtenet, warmtepomp of zonneboiler in februari 2024.
 • Met betrekking tot zonnepanelen een versoepelde BTW-regeling (0%).
 • Het energieloket gemeente Bloemendaal biedt mogelijk ook diverse lokale subsidieregelingen of gunstige groene leningen. Via de energiesubsidiewijzer Bloemendaal vind je overzichtelijk alle opties op een rijtje.

Energiebespaarlening Bennebroek opzoeken in februari 2024

De beste manier om verduurzamingsmaatregelen uit te voeren is om dit met eigen geld te betalen. Beschik je niet over voldoende spaarmiddelen? Dan zijn er diverse leningen beschikbaar. De overheid biedt diverse duurzame leningen. We vertellen je er graag meer over (ook relevant voor o.a. Aerdenhout, Hoofddorp en Vogelenzang).

 • Energiebespaarlening Warmtefonds: een speciale lening waarmee eigenaren van een woning hun woning kunnen verduurzamen.
 • Duurzaamheidslening van Stimuleringsfonds Volkshuisvesting voor Nederlandse gemeenten (SVn): stimuleringslening aantrekkelijk voor zonnepanelen, zonneboilers, spouwmuurisolatie, dakisolatie, vloerisolatie, warmtepompen.
 • Energiebespaarhypotheek: een financieel product met een limiet van €25.000 voor huiseigenaren die een bouwdepot ten behoeve verduurzaming nodig hebben.
 • Gebouwgebonden financiering (GGF): speciale financiering die gekoppeld is aan het gebouw, en niet aan de persoon (moet nog worden uitgerold).
 • Duurzame monumenten lening: lening die wordt verstrekt aan eigenaren van een rijksmonument (bekijk voorwaarden op de website van de gemeente Bloemendaal.
 • Extra geld lenen via je hypotheek: tot 106% van de woningwaarde lenen als je wilt verduurzamen.

FAQ: belangrijke vragen omtrent energie besparen in Bennebroek

Wat is maatwerkadvies energiebesparing Bennebroek?

Het energie maatwerkadvies Bennebroek is een plan inclusief suggesties voor het verduurzamen van jouw huis die ook te vinden zijn in de maatregelenlijst van het Nationaal Warmtefonds. Denk onder andere aan isolatie van ramen, daken, vloeren of gevel, het vervangen van de CV-ketel voor een warmtepomp of het genereren van eigen elektriciteit middels zonnepanelen. Het rapport behandelt per maatregel de verwachte kosten en wat het oplevert. Dit persoonlijk energieadvies biedt een uitkomst voor huizeneigenaren die gasvrij willen gaan wonen en een subsidie nodig hebben.

Is het energierapport verplicht om aan te vragen?

Ja, je moet een maatwerkadvies laten schrijven bij elke duurzaamheidssubsidie aanvraag. Ga je jouw woning isoleren met subsidie, of is de investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE) relevanter voor een all-electric warmtepomp of aansluiting op het regionale warmtenet? Dan is dit besparingsplan heel belangrijk. Zonder maatwerkadvies wordt jouw aanvraag afgekeurd. Ga je energiebesparingsmaatregelen treffen met een groene lening of met spaargeld dat je zelf hebt? Ook dan is het maatwerkadvies een aanrader. Het laat jouw zien welke alternatieven jouw woning verduurzamen. Middels dit advies kan je vervolgens zelf relevante bedrijven inschakelen.

Hoe duur is mijn energiebesparingsrapport?

De totale kosten van het advies op maat zijn afhankelijk van het type woning, de omvang van de woning en het maatwerkadviesbedrijf. De prijs ligt tussen de €240,00 tot €325,00. Voor een huis met een normaal vloeroppervlak betaal je voor het advies zo’n €250,00. Het is aan te bevelen om offertes van gediplomeerde (BRL9500-02) energieadviseurs in Bennebroek te bekijken.

Is de energiescan van meerwaarde voor een VvE?

Ja, jouw Vereniging van Eigenaren (VvE) mag in samenspraak met de leden het maatwerkadvies energiebesparing inplannen. Zo kan men gezamenlijk CO2 besparende maatregelen laten doen. Daarvoor is ook het Subsidie energiebesparing eigen huis (SEEH) en Subsidie verduurzamen voor verenigingen van eigenaars (SVVE) beschikbaar. De energiedeskundige brengt het volledige complex in kaart.Het bedrijf achterhaalt bij de bewoners wat zij zouden willen aanpassen om het verzamelgebouw of wooncomplex groener te maken. Op basis daarvan volgt richting de VvE een energieadvies voor de energieprestaties van de ruimtes. Bewoners vinden hier ook de verwachte kosten en de totale terugverdientijd.

Wat houdt maatwerkadvies utiliteitsbouw in?

Als bedrijf ben je natuurlijk graag goed geïnformeerd over hoe jij de energieprestaties van een bedrijfsunit, pand of kantoor kunt optimaliseren. Het welbekende energieprestatieadvies (EPA) is een speciaal EPA-maatwerkadvies in Bennebroek voor gebouweigenaren. Het utiliteitsbouw plan geeft inzicht in bouwkundige en installatietechnische verbetermaatregelen van je bedrijfsgebouw of kantoor Een hogere energieprestatie resulteert in een lagere maandafrekening, een prettig werkklimaat, een lager tarief qua milieubelasting en een milieuvriendelijk imago. De NTA 8800 is een nieuwe manier om de energieprestaties van utiliteitsbouw te berekenen. De betekenis van de Energie Investeringsaftrek (EIA) is: een gunstige zakelijke subsidieregeling waarmee je als gebouweigenaar een premie kunt ontvangen voor het energieadvies voor bedrijven en voor het implementeren van de vergroeningsmaatregelen. Ga naar RVO.nl voor alle informatie.

Plaats een reactie