Maatwerkadvies aanvragen
• Deskundige specialisten aan huis
• Duidelijke energiebesparing adviezen
• Geschikt voor subsidie-aanvragen of lening


INSPECTIE INPLANNEN

Maatwerkadvies Energiebesparing Bloemendaal

Wil jij de energierekening verder laten dalen? Het is soms lastig inschatten waar je moet beginnen. Zal ik beginnen met woningisolatie, een hybride warmtepomp kopen of zonnepanelen op het dak leggen? Een persoonlijk Energiebesparing Maatwerkadvies Bloemendaal is daarbij een goede ondersteuning. Een energieadviseur komt bij jouw thuis voor het energiebesparingsadvies en controleert de verschillende optie. Het energiebesparingsadvies verduidelijkt welke alternatieven een energiebesparing opleveren voor jouw woning en het leefklimaat in huis verbeteren. In het energierapport vind je nauwkeurig de kosten en het rendement van de populaire verduurzamingsopties. Het advies is ontworpen voor particuliere woningbezitters en is bij een subsidieaanvraag vaak verplicht.

 • Het maatwerkadvies specificeert welke opties jouw kunnen helpen met het besparen op de energiekosten.
 • Een deskundige duurzaamheidsadviseur komt bij je langs voor een persoonlijk advies.
 • Uiteindelijk krijg je een verduurzamingsrapport met alle energiebesparende maatregelen die voor jouw interessant zijn.
 • Bekijk de effecten van: zonnepanelen installeren, ventileren met WTW, warmtepomp plaatsen, zonneboiler laten plaatsen, infraroodpanelen.
 • Per onderwerp lees je de investering, wat de effecten zijn en de totale terugverdientijd.
 • Voor de uitvoering van het uiteindelijke advies moet je zelf offerte opvragen bij lokale ondernemers.
 • Een maatwerkadvies energiebesparing rapportage is vanaf 2023 verplicht voor woningeigenaren in Bloemendaal die het huis willen verduurzamen en een subsidieaanvraag willen indienen.
maatwerkadvies-energiebesparing-bloemendaal

Energieadvies: tips voor de energiekosten

Maatwerkadvies energiebesparing (bekend als Energieprestatieadvies (EPA)) is een professioneel plan voor bedrijven en particulieren dat een volledig plan presenteert om minder energie te gebruiken en zodoende de energiekosten te minderen. In het document wordt uitvoerig geïllustreerd welke verduurzamingsmaatregelen er bestaan, wat de totale uitgaven zijn, en wat het je uiteindelijk oplevert. Hiervoor kun je maatregelen overwegen zoals infraroodpanelen, HR++ glas, zonneboiler, warmtepomp, dakisolatie, spouwmuurisolatie. Het werkt heel eenvoudig. Een expert op het gebied van energie komt bij jouw thuis langs om samen jouw wensen te inventariseren. Deze vakman doet een deskundige checkup en rekent uit welke energiebesparingsmaatregelen het beste bij jouw huis passen. Jij ontvangt een rapport met alle energiebesparingsmaatregelen. De adviseur geeft je ook een prijslijst met verwachte kosten en het totale rendement Goed om te weten: Jouw maatwerkadviseur is neutraal en kan niet zelf werkzaamheden uitvoeren. Het plan geeft je vaak ook inzicht in het energielabel.

Update: Ga je je huis overzetten op groene energie, en wil je gebruik maken van een van de lopende subsidies. Dan is een maatwerk energiebesparingsadvies noodzakelijk. Het advies moet worden uitgevoerd door een gecertificeerde vakman. Vakbekwame en onafhankelijke energieadviseurs zoek je via het portaal centraalregistertechniek.nl. Het BRL9500 certificaat biedt voldoende zekerheid.

Maatwerkadvies energiebesparing aanvragen in Bloemendaal (juni 2024)

Wil jij ook aanspraak maken op een subsidie om je woning te renoveren? Dan moet je beschikken over het maatwerkadvies. Dit energieplan geeft concreet advies dankzij een overzicht met uiteenlopende energiebesparingsmaatregelen die ervoor zorgen dat je minder energie verbruikt. Je kunt bijvoorbeeld denken aan het vervangen van (HR++) glas, het plaatsen van gevelisolatie met PIR en het gebruiken van zonnecellen (zonneboiler). In de volgende tekst bieden we inzicht in de te nemen stappen.

5-stappenplan voor het aanvragen van een energierapport

 1. Maatwerkadviseur zoeken

  Het maatwerkrapport moet worden opgesteld door een gekwalificeerde maatwerkadviseur. Gekwalificeerde maatwerkadviesbureaus zijn vindbaar op bijvoorbeeld het Centraal Register Techniek of via onze klantenservice. Wellicht is er iemand in je familie of vriendenkring die een geschikt persoon kent. Let op: probeer te zoeken naar een adviesbedrijf dat in het bezit is van een BRL9500-02-certificaat.

 2. Doe een offerte aanvraag

  Je betaalt voor een gepersonaliseerd advies. Adviesbureaus zijn vrij in hun pricing. Het is raadzaam om diverse offertes te vragen van objectieve bedrijven. Geef je behoeften duidelijk aan. Ben je specifiek opzoek naar isolatie-kansen, of overweeg je ook een warmtepomp of zonneboiler? Wil je hulp bij de realisatie van het energieplan, of wil je dit zelf doen? Wees zo specifiek als je kunt. De prijsopgaven van adviseurs vergelijken zal dan makkelijker worden.

 3. Woningcheck vooraf

  Het adviesgesprek is ingepland. Om het maximale uit het advies te krijgen zorg je voor een goede voorbereiding. Check dan eerst de bespaarcheck op verbeterjehuis.nl. Via dit portaal kom je stap-voor-stap tot een advies met groene maatregelen die mogelijk interessant zijn. Dit is inclusief de kosten en opbrengsten. Dit kan je gratis doen en vormt een uitstekende input voor een adviesgesprek met de energiecoach in Bloemendaal.

 4. Bekijk het energierapport nauwkeurig

  Een energieadviseurs loopt door de woning en beschrijft welke duurzaamheidsmaatregelen hun doel goed bereiken. Kort daarop verstuurt hij een gefundeerd energieplan met alle mogelijke energiebesparende maatregelen voor jouw woning. Per energiemaatregel beschrijven ze informatie zoals de kosten, de besparing per jaar en ook de terugverdientijd. Vaak wordt er een moment gepland om het rapport gezamenlijk door te nemen. Daarbij kan je vragen stellen.

 5. Vakbedrijven zoeken

  Deze energiedeskundige is niet bouwkundige gespecialiseerd (dan moet je een bouwkundige keuring in Bloemendaal laten uitvoeren). Deze erkende vakman adviseert rondom thema’s als verduurzaming en gas- en stroom besparen. Maar voor de daadwerkelijke uitvoering heb je andere bedrijven nodig. Zoek daarom contact met isolatie-experts en plaatselijke installateurs. Maak een afspraak op locatie om je woning te bekijken en op te meten. Het kan handig zijn dat de EPA-adviseur hier ook aanwezig is.

Welke energiebesparende maatregelen zijn effectief voor jouw woning?

Informeer bij energieadviseurs en bespaar direct op de energiekosten!

Energieadviseur Bloemendaal vergelijken

Het maatwerkadvies energiebesparing dient te worden uitgevoerd door een BRL9500-02 gecertificeerde vakman. Het is goed om een specialist rondom je woonplaats te selecteren. Ze weten veel van de woningmarkt in jouw woonplaats, en de lijntjes zijn vaak net wat korter. Hieronder delen we adres details van mogelijk beschikbare energie specialisten die je kunt benaderen voor woningen in de gemeente Bloemendaal. Let goed op de aanwezigheid van het BRL9500-02-certificaat (EPA-certificering). Veel bedrijven kun je ook vinden via de website van Centraal Register Techniek.

Naam adviesbedrijfStraatnaamPostcodePlaats
Energielabel en HuisDelftlaan 437II2025LWHaarlem
Staal VastgoedCamplaan 122103GWHeemstede
VuturaLorentzlaan 992105TSHeemstede
GreenUVerspronckweg 3252023BKHaarlem
Nieuw Haarlems Peil ProjectenLeidsevaart 3622014HLHaarlem
Tabel met energieadvies bedrijven actief in de regio Bloemendaal

Uitgelichte experts: vraag direct een rapport aan

Wil je meteen beginnen met besparen? Hieronder delen wij energieadviseurs voor maatwerkadvies energiebesparing in Bloemendaal met een handig online aanvraagformulier. Kies een van de uitgelichte bedrijven om te beginnen met je aanvraag.

De meest gekozen energiebesparende maatregelen

Veel consumenten willen minder energie gebruiken. Het is lastig waar je moet beginnen! Voor dit probleem is het maatwerkadvies bedoeld. Het biedt een duidelijk plan met een breed scala aan bespaarmogelijkheden. Wil je vooraf een idee krijgen wat je kunt verwachten? Bijgaand vind je de meest populaire duurzaamheidsmaatregelen voor jouw huis. Bekijk tevens meer informatie over zonnepanelen kopen.

Het comfort van een energiezuinige woning in Bloemendaal

 1. Je bespaart flink op de energiefactuur: minimaliseer jouw kosten voor energie.
 2. Gunstig voor het milieu: je kunt jouw CO-2 uitstoot flink reduceren.
 3. Je geniet van een optimaal binnenklimaat: beperk de koude luchtcirculatie en tocht.
 4. De waarde van de woning stijgt: woningen met energielabel A zijn zeer in trek.
 5. Ervaar een gezonde leefomgeving: profiteer van een optimale luchtkwaliteit.
MaatregelTarieven (gemiddeld)Besparing p/jaar
HR++ glas (meer over woningisolatie)€3430,00€430,00 p/jaar
All-electric warmtepomp€11775,00€750,00 p/jaar
Zonnepanelen set 10 panelen€5515,00€520,00 p/jaar
Zonneboiler 4 pers. €3205,00€165,00 p/jaar
Infraroodpanelen (per paneel)€450,00€29,00 p/jaar
Tochtstrips laten aanbrengen (meer energiebespaartips) €1225,00€195,00 p/jaar
Kosten en rendement van duurzaamheidsmaatregelen bij gewone woningen (+/- 125 m2).

Maatwerkadvies inplannen voor concrete tips!

Vind een energiedeskundige en plan afspraak in

Besparen dankzij woningisolatie

Wil je minder energie gaan verbruiken? Je huis isoleren in Bloemendaal is een hele goede keuze. Door te kiezen voor het isoleren van de muur, het dak, en vloer blijft de warmte binnenshuis. Het kent gunstige effecten: je energiefactuur wordt flink minder, je hebt een fijn warm huis in de winter, en een koele woning in de zomer, je hoeft minder gas te stoken, het houdt harde geluiden buiten de deur en de woningwaarde neemt toe. Er zijn veel subsidies waarvoor jij je kunt aanmelden. Tip: voor alle isolatiewerkzaamheden geldt het speciale lage BTW-tarief (9%) Hierdoor kun je rekenen op een goede terugverdientijd.

 • Vloerisolatie (vanaf €26,00 per /m2): sterke verbetering van de energie-efficiëntie.
 • Dakisolatie (vanaf €45,00per /m2): verbetert de luchtdichtheid van het dak.
 • Gevelisolatie (vanaf €94,50per /m2): verhoog het totale wooncomfort.
 • Bodemisolatie (vanaf €28,50per /m2): voorkomt vocht in huis en bestrijdt een muffe lucht in de woning.
 • Spouwmuurisolatie (vanaf €15,00per /m2): geen vocht en schimmel tussen- en op de muren.
 • Isolatieglas (vanaf €122,00per /m2): meer wooncomfort, en minder stookkosten met HR++ glas.

Huis verwarmen met een warmtepomp

Een warmtepomp levert je veel voordeel op i.v.m. de CV- of HR ketel. Hij gebruikt energie van de lucht of grondwater. Op die manier kan je helemaal van het gas af. Het systeem heeft wel veel extra elektriciteit nodig. De stroom kan gegenereerd worden d.m.v. innovatieve zonnepanelen. In de hete maanden kan het jouw huis ook koelen. Er zijn 2 opties: een volledig elektrische warmtepomp of een hybride oplossing. Onderstaand verstrekken we handige info over de soorten systemen waar je uit kunt kiezen.

 • All-electric warmtepomp: is een stand-alone verwarmingsinstallatie en zorgt voor warm tapwater. Je kunt dan echt een nul op de meter woning realiseren. Het is een vrij kostbaar systeem en het huis moet zeer goed geïsoleerd zijn. In nieuwbouw wordt het vaak toegepast.
 • Hybride warmtepomp Bloemendaal: is een stuk minder duur en kan goed functioneren in woningen met een slechtere isolatie. Jouw HR-combiketel kan gewoon blijven staan. Zo houdt je nog maar 30% van je gasverbruik over.
 • Lucht-lucht warmtepomp: uniek systeem waarmee je ook actief kunt koelen.
 • Lucht-water warmtepomp: hebben weinig onderhoud nodig (een kosteneffectieve optie).
 • Water-water warmtepomp: zeer efficiënt systeem dat niet veel ruimte in beslag neemt.
 • Bodem-water warmtepomp: ingewikkeld aan te leggen in verband met de boringen.

Kies voor zonnepanelen

Via zonnepanelen wek je zelf groene stroom op. Het is een verantwoorde, groene investering en je betaald veel minder voor je stroom. Dankzij lokale subsidies, 0% BTW op aanschaf zonnepanelen en/of eventueel een gunstige groene lening verdien je jouw panelen vaak binnen 6 of 7 jaar terug. Het maakt je minder afhankelijk van energieleveranciers zoals Eneco, Essent, GreenChoice, Budget Energie, Engie en Oxxio, Vandebron, Enegiedirect.nl, United Consumers, Delta. Middels het salderingsprincipe krijg je een mooie vergoeding voor niet-gebruikte stroom.

 • Zonnepanelen hebben een steeds beter rendement. Een goede set met 10+ panelen heeft een prijskaartje van ongeveer €4.900 en kent een terugverdientijd van zo’n 6 – 8 jaar.
 • Je moet rekening houden met enkele voorwaarden: er moet ruimte zijn om de set te plaatsen op het dak met een focus op het zuiden. Het schaduweffect moet beperkt zijn. Ook een dakconstructie is cruciaal.
 • De zonnestroom die je over hebt neemt je leverancier bij jouw af (teruggeleverde stroom salderen).
 • Zonnepanelen in Bloemendaal laten monteren? Dan betaal je zelfs helemaal geen BTW.

Wat je moet weten voor de aanschaf van een zonneboiler

Een zonneboilersysteem bestaat uit een collector op het dak en een buffervat voor het water. De zonneboiler zorgt voor warm tapwater in keuken, badkamer en eventueel voor de verwarming. Je verwarmt dus water met de energie van de zon. Na de installatie van de zonneboiler bespaar je zo’n 50% van je gasverbruik om in huis warm water te gebruiken. Je gebruikt het in combinatie met een warmtepomp of HR-ketel. Je kunt een ingewikkelde vergunning achterwege laten en er zijn aantrekkelijke ISDE subsidies beschikbaar.

 • Een standaard zonneboiler voor een gemiddeld huishouden (vat met 150 liter) is al beschikbaar vanaf €3.050 (met installatie).
 • Een zonneboilercombi is ook in staat je huis te verwarmen.
 • De ruimte die je nodig hebt op het dak is rond de 2 m2 tot 3 m2.
 • Je hebt ook ruimte nodig voor het buffervat (vanaf 40cm bij 80 cm).

Duurzame infraroodpanelen

Door elektrische infraroodpanelen kan je snel een specifieke ruimte warm krijgen. Zoals bijv. de woonkamer of slaapkamer. Het verwarmt niet de lucht, maar objecten of mensen in de kamer. De heerlijke stralingswarmte is erg aangenaam. Voor bijverwarming zijn warmtepanelen meer dan geschikt. Goede pluspunten zijn: ongewenste luchtcirculatie wordt tegengehouden, een relatief laag energieverbruik, het kan in bijna elke woning worden geplaatst en het is een heel moderne manier om je woning te verwarmen.

 • Infraroodverwarming kan snel een deel van een kamer opwarmen.
 • Indien een kamer goed is geïsoleerd kan IR-verwarming ook geschikt zijn als hoofdverwarming.
 • De aanschafprijzen van warmtepanelen zijn afhankelijk van merk, type en vermogen. Houd rekening met €175,00 t/m €525,00 per infraroodpaneel.

Overzicht met overige energiebespaartips

Als extra op de energiebesparende maatregelen onderscheiden we nog een aantal energiebespaar adviezen in Bloemendaal. Hieronder tref je een weergave met handige en interessant geprijsde energiebesparingsmaatregelen die vrij eenvoudig zijn te integreren.

 • Mechanische ventilatie: voorkom vocht- en schimmelproblemen met goede ventilatie.
 • Ventilatie met warmteterugwinning (WTW): geen last meer van koude tocht.
 • Waterbesparende douchekop: bespaar water en energie onder de douche.
 • Radiatorfolie: zorgt dat meer warmte de ruimte ingaat i.p.v. in de muren trekt.
 • LED-lampen: LED-verlichting geeft zacht licht af, wat comfortabeler is voor het oog.
 • Elektrisch koken: veilig, efficiënt en duurzaam koken op een inductiekookplaat.
 • Slimme thermostaat: stemt de verwarming automatisch af op jouw gedrag.
 • Energielabel huishoudelijke apparatuur: veel minder onkosten aan A+ label elektrische apparaten.

Krijg het beste persoonlijk energieadvies in Bloemendaal!

Plan een adviesgesprek in en ontdek hoe je kunt besparen op de energie

Energielabel Bloemendaal: wat is dit precies?

Dit maatwerkadvies voor energiebesparing beslaat opties die haalbaar en betaalbaar zijn om je woning te verduurzamen. Het plan laat woningeigenaren ook zien wat het officiële woning energielabel is. Het woninglabel laat zien hoe gunstig je huis nu is qua energiezuinigheid. Gunstige labels zijn energielabel A, B en C. Heb jij nadat de woningkeuring is uitgevoerd het huis opnieuw verduurzaamd? En gaat je huis verkocht worden of wil je kijken of je een lagere hypotheekrente kunt krijgen? Dan kan het raadzaam zijn om de woning opnieuw te laten keuren. Een gekwalificeerde energie inspecteur gaat een uitgebreid onderzoek doen en berekent hoeveel gas en elektriciteit nodig is voor de verwarming van de woning (warmtevraag). Je huis krijgt dan bijvoorbeeld energielabel A++++, A of een minder duurzame B oplopend tot G.

 • Het label geeft aan hoe zuinig een huis is.
 • Het label is tegenwoordig een verplichting als je je woning wil verkopen.
 • Een duurzaam energielabel heeft een gunstig effect op de woningwaarde. In sommige gevallen is er zelfs een duurzaamheidskorting op de hypotheekrente mogelijk.

Woning duurzaam maken met subsidies in Bloemendaal

Alle woningen en panden in Provincie Noord-Holland moeten verduurzamen en in de meest ideale situatie kunnen verwarmen zonder gas. Er zijn diverse (ISDE) subsidies en aantrekkelijke energiebespaarleningen Direct aan de slag met een subsidie? Dan is het maatwerkadvies een verplichting! Hieronder check je praktische informatie over de meest gunstige subsidieregelingen duurzame energie in Bloemendaal.

 • Subsidie voor isolatie: 30% van de totale factuur voor isolatiewerkzaamheden aan wanden, gevel, vloer, ramen, (spouw)muur.
 • Voor woningisolatie (de arbeidskosten) geldt het lage BTW-tarief van 9 procent.
 • Investeringssubsidie duurzame energie (ISDE): interessant voor een warmtepomp, aansluiting op een warmtenet of een zonneboiler in juni 2024.
 • In het geval van zonnepanelen betaal je zelfs helemaal geen BTW.
 • Het energieloket gemeente Bloemendaal biedt mogelijk ook diverse particuliere subsidie-middelen of energiebespaarleningen. Via de energiesubsidiewijzer Bloemendaal kun je alle financiële regelingen vinden.

Energiebespaarlening Bloemendaal afsluiten in juni 2024

De meest gunstige manier om verduurzamingsmaatregelen te realiseren is door je eigen spaargeld hiervoor te gebruiken. Kan of wil je geen spaargeld uitgeven? Kies dan voor een gunstige lening. Er zijn meerdere duurzame leningen beschikbaar. We lichten de groene leningen graag verder toe (ook handig voor o.a. Velsen, Haarlem en Heemstede).

 • Energiebespaarlening Warmtefonds: een speciale persoonlijke lening waarmee particulieren en VvE’s hun woning kunnen verduurzamen.
 • Duurzaamheidslening van Stimuleringsfonds Volkshuisvesting voor Nederlandse gemeenten (SVn): stimuleringslening m.b.t. vloerisolatie, zonneboilers, warmtepompen, spouwmuurisolatie, gevelisolatie, dakisolatie.
 • Energiebespaarhypotheek: een lening tot een bedrag van €25.000 voor mensen met een woning die geen ‘gewone’ duurzaamheidslening kunnen afsluiten.
 • Gebouwgebonden financiering (GGF): een speciale lening die hoort en blijft bij de woning (nog niet beschikbaar).
 • Duurzame monumenten lening: voor een eigenaar van een rijksmonument die het pand wil verduurzamen (bekijk voorwaarden op de website van de gemeente Bloemendaal.
 • Extra geld lenen via je hypotheek: een extra leningdeel afsluiten.

Vaak gestelde vragen + antwoorden over energie besparen in Bloemendaal

Wat is maatwerkadvies energiebesparing Bloemendaal?

Dit energie maatwerkadvies Bloemendaal is een adviesplan inclusief suggesties voor het duurzamer maken van je woonhuis uit de maatregelenlijst van het Nationaal Warmtefonds. Voorbeelden zijn het isoleren van het dak of gevel, een warmtepomp installatie laten monteren of het genereren van eigen elektriciteit middels zonnepanelen. Dit energieadvies geeft per maatregel de investering en de totale terugverdientijd. Een persoonlijk energieadvies biedt een uitkomst voor alle particuliere woningbezitters die willen vergroenen en dit willen financieren met een subsidie.

Is het energierapport verplicht om aan te vragen?

Ja, je moet een maatwerkadvies laten schrijven bij elke duurzaamheidssubsidie aanvraag. Heb je isolatie plannen en wil je hiervoor subsidie, of ben je geïnteresseerd in investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE) voor een zelfstandige full electric warmtepomp of aansluiting op een regionaal warmtenet? Op dat moment is dit adviesrapport vereist. Zonder maatwerkadvies kom je niet in aanmerking voor een subsidie. Ga je verduurzamen met een groene lening of met spaargelden? Ook dan is het verstandig om het maatwerkadvies te overwegen. Het is concreet en vertelt welke investeringen jouw energierekening doen dalen. Door middel van dit plan kun jij gericht bepaalde bouwbedrijven benaderen.

Wat is het tarief van een energiebesparingsrapport?

De kosten van het advies op maat zijn afhankelijk van het type woning, de gebruiksoppervlakte (m2) en de gekozen adviseur. De tarieven liggen tussen de €235,00 tot €315,00. Voor een woning met een gemiddeld woonoppervlak betaal je voor het advies zo’n €255,00. Het is slim om offertes van gecertificeerde (BRL9500-02) energieadviseurs in Bloemendaal te verkrijgen.

Is de energiescan van meerwaarde voor een VvE?

Ja, je Vereniging van Eigenaren (VvE) mag als vertegenwoordigers van de leden kiezen voor het maatwerkadvies energiebesparing. Op deze manier kunnen alle bewoners van bijvoorbeeld een appartementencomplex CO-2 besparende maatregelen laten doen. Dit kan bijvoorbeeld met behulp van Subsidie energiebesparing eigen huis (SEEH) en Subsidie verduurzamen voor verenigingen van eigenaars (SVVE). De energiedeskundige zal het hele gebouw opnemen. Het adviesbedrijf kijkt samen met bewoners naar de eisen en wensen om het gebouw energiezuinig te krijgen. Daarna krijgt de VvE het definitieve energieadvies voor de energieprestatie in de appartementen. Bewoners worden geïnformeerd over de geschatte kosten en de jaarlijkse opbrengsten.

Is er ook iets voor maatwerkadvies utiliteitsbouw?

Als eigenaar ben je graag op de hoogte hoe je de energieprestaties van een bedrijfspand of kantoor kunt verfijnen. Het energieprestatieadvies (EPA) is een erkend EPA-maatwerkadvies in Bloemendaal voor gebouweigenaren. Het utiliteitsbouw inspectierapport gaat dieper in op de bouwkundige en installatietechnische verbetermaatregelen van een bedrijfsgebouw. Een optimale energieprestatie mondt uit in een lagere energierekening, meer comfort, korting op de milieubelasting en een milieubewust imago. De NTA 8800 is een nieuwe manier voor het calculeren van energieprestaties van gebouwen. De Energie Investeringsaftrek (EIA) betekent: een populaire zakelijke subsidieregeling wat voor bedrijfseigenaren een premie biedt voor het energieadvies voor bedrijven en voor de uitvoer van de verduurzamingsmaatregelen. Ga naar de website van het RVO voor een extra uitleg.

Populaire plekken in deze regio:

Plaats een reactie