Maatwerkadvies aanvragen
• Deskundige specialisten aan huis
• Duidelijke energiebesparing adviezen
• Geschikt voor subsidie-aanvragen of lening


INSPECTIE INPLANNEN

Maatwerkadvies Energiebesparing Vogelenzang

De hoogte van de energierekening beperken? Voor woningeigenaren kan het lastig zijn te bepalen waar je begint. Moet ik isoleren, een aantrekkelijke warmtepomp selecteren of hebben zonnepanelen de meeste urgentie. Het specialistische Energiebesparing Maatwerkadvies Vogelenzang is daarvoor in het leven geroepen De energieadviseur komt persoonlijk langs voor persoonlijk advies en inspecteert de verschillende optie. Het energiebesparingsadvies laat jouw zien welke verduurzamingsmaatregelen passen bij jouw woning en het leefklimaat in huis verbeteren. In het plan onderschrijven ze overzichtelijk de kosten en het rendement van de uitgezochte verduurzamingsopties. Het maatwerkadvies is speciaal in het leven geroepen voor alle particuliere woningeigenaren en is soms zelfs verplicht bij het aanvragen van een subsidie.

 • Het maatwerkadvies specificeert welke maatregelen jouw huis energiezuiniger kunnen maken.
 • Een onafhankelijke duurzaamheidsadviseur neemt de hele woning uitgebreid op.
 • Hij schrijft een verslag met alle duurzame investeringen die voor jouw interessant zijn.
 • Overweeg bijv.: ventileren met WTW, woningisolatie, zonnepanelen installeren, warmtepomp plaatsen, zonneboiler laten plaatsen.
 • Per onderdeel lees je het budget, hoeveel je bespaart en de verwachte terugverdientijd.
 • Voor de uitvoering van het energiebesparingsadvies moet je zelf contact leggen met een deskundige partij.
 • Een maatwerkadvies energiebesparing rapportage is een must vanaf 2023 voor woningeigenaren in Vogelenzang die hun huis willen vergroenen en daarvoor een subsidie willen aanvragen.
maatwerkadvies-energiebesparing-vogelenzang

Energieadvies: snel je energiekosten verlagen

Maatwerkadvies energiebesparing (geïntroduceerd als Energieprestatieadvies (EPA)) is een deskundig advies voor woningen en bedrijfspanden dat duidelijke tips geeft om een gebouw energieneutraal te maken en zo de energierekening te minderen. In dit rapport wordt zorgvuldig vermeld welke maatregelen je kunt nemen, wat de totale uitgaven zijn, en hoeveel je gaat besparen. In dat geval kan er gekozen worden voor maatregelen als onder andere spouwmuurisolatie, dakisolatie, infraroodpanelen, zonneboiler, vloerisolatie, warmtepomp. Het is vrij eenvoudig. Een specialist op het gebied van energie komt altijd bij je thuis op bezoek om kennis te maken en het proces verder toe te lichten. Deze persoon doet een deskundige checkup en checkt welke energiebesparingsmaatregelen een goede keuze zijn. Binnen enkele dagen ontvang je een rapport met een volledig schema met alle duurzame oplossingen. Het rapport omvat ook een calculatie van de kosten en de verwachte besparing. Disclaimer: Iedere maatwerkadviseur is een keur-expert en verkoopt zelf geen energiebesparende maatregelen. Het document biedt meestal ook het energielabel, inclusief onderbouwing.

Update: Wil je jouw woning verduurzamen, en wil je een subsidie aanvragen? Je moet dan altijd een maatwerk energiebesparingsadvies laten uitvoeren. Het rapport moet tot stand zijn gekomen door een gekwalificeerde maatwerkadviseur. Professionele en bedreven energieadviseurs zoek je via het platform centraalregistertechniek.nl. Het BRL9500 certificaat is een teken van deskundigheid.

Maatwerkadvies energiebesparing aanvragen in Vogelenzang (juli 2024)

Wil jij ook aanspraak maken op een subsidie voor het vergroenen van jouw pand? Dan is een maatwerkadvies een vereiste. Dit besparingsadvies helpt je op weg met alle maatregelen die voldoende effectief zijn. Bijvoorbeeld het kiezen voor duurzaam HR++ glas, het aanbrengen van voorzetwanden en het laten plaatsen van zonnecellen. In de volgende alinea bieden we uitleg hoe jij dit kan laten doen.

Vraag een energierapport aan in 5 stappen

 1. Zoek een energieadviseurs

  Het maatwerkrapport wordt altijd opgesteld door een gediplomeerde energieadviseur. Betrouwbare specialisten kan je bekijken op Centraal Register Techniek en via deze website. Je kunt ook navraag doen in je eigen omgeving. Advies: kies altijd een maatwerkadvies bedrijf die gecertificeerd is (BRL9500-02-certificaat).

 2. Start met meerdere offertes

  Het kost geld om een gepersonaliseerd advies te krijgen. Energie specialisten rekenen verschillende tarieven. Wij adviseren om minimaal 2 offertes te verkrijgen van objectieve EPA-adviseurs. Geef een duidelijke briefing. Zoek je specifiek advies voor woningisolatie, of wil je ook advies voor het plaatsen van een warmtepomp? Zoek je naar iemand die je kan helpen bij de renovatie, of kan je dit wellicht zelfstandig doen? Wees zo specifiek mogelijk. Het kiezen van de beste adviseur kost je dan minder moeite.

 3. Voer de Woningcheck uit

  Komt er een specialist langs? Een goede voorbereiding is belangrijk. Bezoek dan zeker eerst de bespaarcheck van verbeterjehuis.nl. Via deze website word je geleid naar een weergave met duurzame investeringen die mogelijk geschikt zijn. Altijd met de prijzen en de rendementen. Dit is uitstekende input voor jouw adviesgesprek met de energiecoach in Vogelenzang.

 4. Neem het energierapport door

  Het adviesbureau komt langs en calculeert welke duurzame investeringen doelgericht zijn. Op basis hiervan mailt hij het doorberekende energieplan inclusief de voorgestelde energiebesparende maatregelen voor jouw pand. Voor de specifieke energiemaatregelen check je randzaken zoals de verwachte kosten, de besparing per jaar en de totale terugverdientijd. Je neemt samen met de maatwerkadviseur het rapport door. Hier kun je iets meer de diepte in.

 5. Gespecialiseerde vakbedrijven inschakelen

  De energiedeskundige beschikt niet over maximale bouwkundige kennis (dan moet je een bouwkundige keuring in Vogelenzang laten uitvoeren). Deze deskundige weet alles over hoe je gas en stroom kunt besparen. Voor de uitvoering van de klus moet je contact leggen met een aannemer. Hiervoor neem je contact op met isolatie-experts en installatiebedrijven. Maak een afspraak op locatie om de woning nog eens goed op te nemen. Het kan nuttig zijn dat de energieconsultant daarbij aanwezig wil zijn.

Welke energiebesparende maatregelen zijn nodig voor je pand?

Bekijk energieadviseurs en start met het verduurzamen van jouw woning!

Energieadviseur Vogelenzang vergelijken

Dit maatwerkadvies energiebesparing wordt altijd opgesteld door een onafhankelijke energie expert. Wij adviseren om een energie-specialist uit de buurt te benaderen. Ze zijn bekend met het type woning, en de voorrijkosten zijn dan vaak laag. Bijgaand check je contactgegevens van mogelijke maatwerkadviesbureaus die werken in de gemeente Bloemendaal. Let goed op de aanwezigheid van een BRL9500-02-keurmerk. Staat er geen geschikt bedrijf tussen? Bekijk dan ook www.centraalregistertechniek.nl.

Naam adviesbedrijfStraatnaamPostcodePlaats
VuturaLorentzlaan 992105TSHeemstede
SD EnergielabelRembrandtplein 832162EDLisse
Rene Rijs InmeterFloraplein 412181RVHillegom
Staal VastgoedCamplaan 122103GWHeemstede
Energielabel en HuisDelftlaan 437II2025LWHaarlem
Tabel met energieadvies bedrijven actief in de regio Vogelenzang

Uitgelichte adviseurs: direct online afspraak inplannen

Wil je meteen een adviseur spreken? In de tabel hieronder kan je kiezen uit energieadviseurs voor maatwerkadvies energiebesparing in Vogelenzang die direct tot je beschikking zijn. Kies een van de bedrijven om meteen een afspraak in te plannen.

Informatie over de verschillende energiebesparende maatregelen

Steeds meer mensen willen bezuinigen op de maandelijkse energielasten. Maar waar moet ik beginnen? Precies hiervoor is het maatwerkadvies in het leven geroepen. Je krijgt inzicht in allerlei besparingsmogelijkheden voor je huis. Wat voor soort maatregelen kunnen dit zijn? Bijgaand delen wij de meest geschikte vergroeningsmaatregelen voor je woonhuis. Bekijk tevens meer informatie over LED-verlichting.

5 voordelen van een energiezuinige woning in Vogelenzang

 1. Een aantrekkelijke energierekening: je houd geld over voor andere leuke dingen.
 2. Een milieubewuste keuze: je verkleint jouw CO-2 uitstoot.
 3. Een comfortabel binnenklimaat: een warm huis zonder naden en kieren.
 4. Verhoog je woningwaarde: huizen met energielabel A zijn zeer gewild.
 5. Beleef 24/7 een gezonde leefomgeving: de hele dag door een zeer goede luchtkwaliteit.
MaatregelTarieven (gemiddeld)Besparing p/jaar
Isolatie van vloer (bekijk hier meer info)€2065,00€165,00 p/jaar
Hybride warmtepomp€4330,00€845,00 p/jaar
Zonnepanelen set 10 panelen€5525,00€475,00 p/jaar
Zonneboiler met 150 liter vat€3240,00€190,00 p/jaar
Infraroodpanelen (per paneel)€430,00€56,50 p/jaar
Tochtstrips laten aanbrengen (bekijk meer tips) €1250,00€195,00 p/jaar
Kosten en besparingen van diverse energiebesparende maatregelen bij basis-huizen (+/- 120 m2).

Maatwerkadvies aanvragen voor doelgerichte verduurzaming!

Zoek beschikbare adviseurs en maak een afspraak

Woningisolatie: een dikke jas om je woning

Je energierekening naar beneden brengen? Je huis isoleren in Vogelenzang is een hele goede keuze. Door het isoleren van de spouwmuur, het dak en de vloer is je woning warm in de winter, en koel in de zomer. Isolatie is ontzettend belangrijk: je bespaart op de maandelijkse energiekosten, het is aangenaam warm in huis, het is een groene investering, het functioneert tevens als een geluidswal en je woning zal in waarde stijgen. Er zijn allerlei subsidies die beschikbaar zijn. Belangrijk: op de arbeidskosten voor isolatie geldt het speciale lage BTW-tarief (9%) Hierdoor kun je rekenen op een goede terugverdientijd.

 • Vloerisolatie (vanaf €27,50 per /m2): het voorkomt warmteverlies bij de vloer van de woning.
 • Dakisolatie (vanaf €47,00per /m2): verbetert de akoestische isolatie van het dak.
 • Gevelisolatie (vanaf €94,50per /m2): warmte van de muur wordt volledig benut.
 • Bodemisolatie (vanaf €25,50per /m2): minder penetratie van vocht en kou in de vloer.
 • Spouwmuurisolatie (vanaf €27,00per /m2): mogelijk in praktische alle woningen met een spouw.
 • Isolatieglas (vanaf €129,50per /m2): HR++ glas heeft meer lichtinval en een hogere transmissie van licht.

Woning verwarmen met een warmtepomp

De warmtepomp wordt veel vaker gebruikt als vervanger voor de traditionele CV-ketel. Hij neemt warmte van bijvoorbeeld de buitenlucht of het grondwater. Jouw gasverbruik kan zo fors omlaag. Een warmtepomp zorgt wel voor een hoger elektriciteitsverbruik. Deze extra stroom kan je zelf realiseren met een aantal zonnepanelen. Tijdens de warme maanden kan het jouw huis ook koelen. Er zijn veel varianten. Globaal heb je de keuze uit een zelfstandige full electric warmtepomp of een hybride systeem. Onderstaand bieden we handige info over de verschillende types.

 • All-electric warmtepomp: zorgt voor verwarming van je huis en maakt het tapwater warm. Je woning kan dan helemaal van het gas los. Een stand-alone systeem is best duur en je huis moet eerst heel goed geïsoleerd zijn. In nieuwbouwwoningen wordt het meer en meer gebruikt.
 • Hybride warmtepomp Vogelenzang: gunstig geprijsd en werkt ook uitstekend bij huizen die over minder goede isolatiewaarden beschikken. De HR-combiketel slaat alleen aan bij koude dagen. Je kunt hiermee tot wel 70% gas gaan besparen.
 • Lucht-lucht warmtepomp: onttrekt de benodigde warmte aan de buitenlucht.
 • Lucht-water warmtepomp: heeft een hoge energie-efficiëntie.
 • Water-water warmtepomp: er is geen extra afvoerpijp of rookgaskanaal nodig.
 • Bodem-water warmtepomp: energiezuinig systeem dat ook passief kan koelen.

Alles wat je moet weten over zonnepanelen

Met zonnepanelen wek je zelf groene stroom op. Dat is goed voor het milieu en je betaalt veel minder voor de energie. Mede dankzij de subsidies, een versoepelde BTW-regeling en/of een tegemoetkoming d.m.v. een groene lening verdien je jouw panelen vaak binnen 6 of 7 jaar terug. Zo hoef je zelf minder stroom af te nemen van energieleveranciers zoals Engie, Vattenfall, Essent, Eneco, GreenChoice of Powerpeers, Vandebron, United Consumers, Delta, Enegiedirect.nl. Door het principe van salderen krijg je een goede vergoeding voor stroom die je teruglevert.

 • Zonnepanelen zijn voor veel mensen haalbaar. Een standaard systeem inclusief 10 panelen kost ongeveer €5.300 en kan snel worden terugverdiend binnen 6 a 8 jaar.
 • Er zijn een aantal dingen om op te letten: er moet ruimte zijn om de set te plaatsen op het dak met oriëntatie op het zuiden. Het schaduweffect mag niet te groot zijn. Ook een dakconstructie is cruciaal.
 • Jouw eigen zonnestroom lever je middels de salderingsregeling terug aan het elektriciteitsnet.
 • Goedkoop zonnepanelen in Vogelenzang laten monteren? Dan profiteer je van de soepele BTW-regeling.

Besparen op je gasverbruik met een zonneboiler

Een zonneboiler is een collector op het dak en een buffervat voor het water. Het systeem is verantwoordelijk voor warm tapwater voor sanitaire voorzieningen en de keuken. Je verwarmt dus water met de energie van de zon. Via een zonneboiler bespaar je de helft van je gasverbruik (voor het opwekken van warm water). Deze installaties doen het goed i.c.m. een HR-ketel of warmtepomp. Het is niet nodig om een vergunning aan te vragen en er zijn interessante ISDE subsidies beschikbaar.

 • Een goede zonneboiler voor normaal gebruik (voorraadvat met 150 – 200 liter) kost ongeveer €3.950 inclusief montage.
 • Een zonneboilercombi kan ook de CV ondersteunen bij de verwarming van de woning.
 • Let op: de benodigde ruimte op je dak is +/- 2 m2 tot 3 m2.
 • Ook moet er binnen een buffervat geplaatst kunnen worden (hoogte van 80 tot 165 cm).

Alles over infraroodpanelen

Met elektrische infraroodpanelen kan je specifiek een ruimte in huis verwarmen. Bijvoorbeeld een werkkamer of in de slaapkamer. Het verwarmt niet de lucht, maar objecten of mensen in de kamer. De heerlijke stralingswarmte is erg aangenaam. Warmtepanelen kan je inzetten als bijverwarming. Goede pluspunten zijn: er vindt geen luchtcirculatie plaats, een gunstig energieverbruik, simpel zelf te installeren en ze hebben een tijdloze uitstraling.

 • Infraroodverwarming kies je als je doelgericht wilt verwarmen.
 • Bij zeer goede isolatiewaarden kan IR-verwarming ook geschikt zijn als hoofdverwarming.
 • De verwachte prijzen van warmtepanelen zijn sterk afhankelijk van vermogen en kwaliteit, maar komen uit tussen de €185,00 tot €425,00 per element.

Overige energiebespaartips

Als extra op de energiebesparende maatregelen zijn er nog tientallen energiebespaar adviezen in Vogelenzang. Hieronder delen wij een overzicht met impactvolle en voordelige maatregelen die vrij makkelijk zijn toe te passen.

 • Mechanische ventilatie: ziektekiemen zoals bacteriën, virussen en schimmels worden verwijderd.
 • Ventilatie met warmteterugwinning (WTW): ventileren en energie besparen met 1 systeem.
 • Waterbesparende douchekop: laat maximaal 7,2 liter per minuut door.
 • Radiatorfolie: warmte reflecteert de kamer in en gaat niet verloren.
 • LED-lampen: LED-verlichting is veel duurzamer dan gloeilampen en kunnen tot wel 50.000 uur meegaan.
 • Elektrisch koken: een inductiekookplaat werkt op stroom en is zuinig.
 • Slimme thermostaat: altijd inzicht in jouw verbruik.
 • Energielabel huishoudelijke apparatuur: veel minder onkosten aan A+ label elektrische apparaten.

Start met een persoonlijk energieadvies in Vogelenzang!

Zet een adviesgesprek in de agenda en achterhaal hoe je jouw woning duurzamer kunt maken

Energielabel Vogelenzang: Ontdek het energielabel van jouw woning

Een maatwerkadvies voor energiebesparing bevat energiebesparende maatregelen die jij kan laten uitvoeren om energiebesparingen te realiseren. Het plan laat woningeigenaren ook zien wat het officiële woning energielabel is. Het woninglabel geeft een indicatie hoe het gesteld is met de energiezuinigheid van je huis. Gunstige labels zijn energielabel A, B en C. Heb jij nadat de woningkeuring is uitgevoerd jouw woning geïsoleerd of een warmtepomp aangeschaft? Of wil je het huis in de verkoop zetten of kijk je naar mogelijkheden voor een lage hypotheekrente? Dan kan het raadzaam zijn om een herziend energielabel op te vragen. Een gediplomeerde energie inspecteur doet een grondige check en onderzoekt de noodzakelijke hoeveelheid gas en elektriciteit voor warm water, CV, koeling en ventilatie. Je woning wordt ingedeeld in energielabel A++++, A of een minder duurzame B – G.

 • Het label indiceert hoe zuinig een woning verwarmd en gekoeld wordt.
 • Het label moet je verplicht aantonen bij verkoop of verhuur.
 • Een duurzaam energielabel zal de woningwaarde verder verhogen. Mogelijk heb je recht op een duurzaamheidskorting op je hypotheekrente.

Woning verduurzamen: bekijk subsidies in Vogelenzang

Alle woningen in Provincie Noord-Holland moeten duurzaamheidsmaatregelen doorvoeren en uiteindelijk helemaal van het gas af. Er zijn diverse (ISDE) subsidies en energiebespaarleningen met een gunstige rente. Direct aan de slag met een subsidie? Dan is het maatwerkadvies verplicht! Onderstaand kan je aan de slag met handige informatie over de meest actuele subsidieregelingen duurzame energie in Vogelenzang.

 • Landelijke subsidie isolatie: 30% van de totale factuur voor het uitvoeren van isolatiewerkzaamheden aan gevel, dak, (spouw)muur, vloer, ramen.
 • Voor arbeidsloon bij isolatie geldt een speciaal Btw-tarief isoleren van 9%.
 • Investeringssubsidie duurzame energie (ISDE): geschikt voor een aansluiting op een warmtenet, zonneboiler of warmtepomp in juli 2024.
 • Bij zonnepanelen betaal je helemaal geen BTW.
 • Het energieloket gemeente Bloemendaal biedt mogelijk aanvullende individuele subsidiemogelijkheden of energiebespaarleningen. Via de energiesubsidiewijzer Bloemendaal zijn alle financiële regelingen na te kijken.

Energiebespaarlening Vogelenzang opvragen in juli 2024

De voordeligste manier om verduurzamingsmaatregelen uit te laten voeren is door dit te betalen met eigen geld. Heb je niet voldoende spaarmiddelen? Dan kan je het benodigde bedrag lenen. Voor elke situatie is er wel een passende duurzame lening. In het gedeelte hieronder vind je alle leningen op een rij (ook handig voor o.a. Santpoort-Noord, Bentveld en Santpoort-Zuid).

 • Energiebespaarlening Warmtefonds: een gunstig product waarmee Nederlandse woningeigenaren hun huizen kunnen verduurzamen.
 • Duurzaamheidslening van Stimuleringsfonds Volkshuisvesting voor Nederlandse gemeenten (SVn): stimuleringslening interessant voor vloerisolatie, dakisolatie, gevelisolatie, spouwmuurisolatie, warmtepompen, zonneboilers.
 • Energiebespaarhypotheek: nieuwe financieringsmogelijkheden tot max. €25.000 voor mensen met een huis die een bouwdepot ten behoeve verduurzaming nodig hebben.
 • Gebouwgebonden financiering (GGF): lening die je verbindt aan een onderpand in plaats van aan een particulier (moet nog worden uitgerold).
 • Duurzame monumenten lening: speciale groene lening voor restauratie van monumenten (bekijk voorwaarden op de website van de gemeente Bloemendaal.
 • Je eigen hypotheek ophogen: je kunt extra geld lenen wanneer je dit nodig hebt voor verduurzaming.

FAQ: belangrijke vragen omtrent energie besparen in Vogelenzang

Wat is maatwerkadvies energiebesparing Vogelenzang?

Een energie maatwerkadvies Vogelenzang is een adviesplan inclusief suggesties voor het energiezuinig maken van je woning die ook terug te vinden zijn in de maatregelenlijst van het Nationaal Warmtefonds. Je kunt denken aan isolatie van ramen, daken, vloeren of gevel, de HR-ketel laten vervangen voor een warmtepomp of het opwekken van eigen stroom met zonnepanelen. Dit adviesrapport onderschrijft per maatregel de investering en de terugverdientijd. Dit persoonlijk energieadvies is interessant voor woningeigenaren die hun huis energiezuinig willen maken en hierbij een subsidie moeten aanvragen.

Moet ik het energierapport verplicht aanvragen?

Ja, dit maatwerkadvies moet je verplicht hebben op het moment dat je gebruik wil maken van een duurzaamheidssubsidie. Wil je jouw huis verder isoleren met subsidie, of kijk je specifiek naar investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE) voor een warmtepomp of aansluiting op een beschikbaar warmtenet? Dan is dit energieadvies vereist. Zonder maatwerkadvies wordt jouw aanvraag afgekeurd. Ga je verduurzamen met een groene lening of met spaargeld waarover je zelf beschikt? Ook in dat geval is het maatwerkadvies de moeite waard. Het is concreet en vertelt welke aanbevelingen een energiebesparing opleveren voor jouw woning. Met behulp van dit rapport wordt het wat makkelijker om een kloppende offerte aan te vragen.

Wat zijn de gemiddelde kosten van een energiebesparingsrapport?

De precieze kosten van het advies op maat worden berekend op basis van huistype, het woonoppervlakte en het maatwerkadviesbedrijf. De tarieven liggen tussen de €240,00 t/m €290,00. Voor een woning met een gemiddeld woonoppervlak kost het hele traject ongeveer €260,00. Tip: het is handig om offertes van objectieve (BRL9500-02) energieadviseurs in Vogelenzang te vergelijken.

Is de energiescan ook bedoeld voor VvE?

Ja, de Vereniging van Eigenaren (VvE) kan in samenspraak met de leden contact opnemen voor een maatwerkadvies energiebesparing. Op deze manier kunnen alle leden samen CO-2 besparende maatregelen laten uitvoeren. Bekijk ook Subsidie energiebesparing eigen huis (SEEH) en Subsidie verduurzamen voor verenigingen van eigenaars (SVVE). De maatwerkadviseur maakt een compleet overzicht van het gebouw. Het bedrijf checkt bij bewoners het wensenlijstje om het appartementencomplex groener te maken. Hieruit volgt een energieadvies voor de VvE voor de energieprestaties van de woonhuizen. Uiteraard inclusief de totale benodigde investering en de geschatte terugverdientijd.

Kan ik ook terecht voor maatwerkadvies utiliteitsbouw?

Ook zakelijk gezien ben je graag op de hoogte hoe je de energieprestaties van een bedrijfsunit, pand of kantoor kunt versterken. Het energieprestatieadvies (EPA) is een officieel EPA-maatwerkadvies in Vogelenzang voor bedrijfsobjecten. Het utiliteitsbouw energierapport gaat dieper in op de bouwkundige en installatietechnische verbetermaatregelen van jouw bedrijfsunit, kantoor of opslagruimte Een geoptimaliseerde energieprestatie leidt tot lagere lasten, een prettig werkklimaat, een beperkte milieubelasting en een groener imago. De NTA 8800 is nieuwe methodiek om de energieprestaties van utiliteitsbouw te berekenen. Met de Energie Investeringsaftrek (EIA) wordt bedoeld: een interessante zakelijke subsidieregeling wat voor eigenaren van zakelijk vastgoed een premie geeft voor het energieadvies voor bedrijven en voor de uitvoer van de energiebesparende maatregelen. Check RVO.nl voor aanvullende details.

Plaats een reactie