Maatwerkadvies aanvragen
• Deskundige specialisten aan huis
• Duidelijke energiebesparing adviezen
• Geschikt voor subsidie-aanvragen of lening


INSPECTIE INPLANNEN

Maatwerkadvies Energiebesparing Santpoort-Noord

Wil je jouw energierekening graag terugdringen? In de praktijk is het lastig om te bepalen waar je begint. Ga ik eerst mijn woning isoleren, een warmtepompsysteem kopen of moet ik nu juist investeren in zonnepanelen? Het specialistische Energiebesparing Maatwerkadvies Santpoort-Noord kan je hierbij verder helpen. Je plant een afspraak met de energieadviseur voor het energiebesparingsadvies en deelt wat er mogelijk is. Het energierapport geeft inzicht in welke maatregelen relevant zijn voor jouw huis en en een prettige leefomgeving bevorderen. In het advies bekijk je overzichtelijk de kosten en de terugverdientijd van de potentiële verduurzamingsopties. Het maatwerkadvies is een uitkomst voor Nederlandse particuliere huizenbezitters en is bij een subsidieaanvraag vaak verplicht.

 • Een maatwerkadvies geeft inzicht in welke maatregelen een energiebesparing kunnen realiseren.
 • Een ervaren duurzaamheidsadviseur komt langs om alles in kaart te brengen.
 • Hij komt met een maatwerkrapport met alle investeringen die voor jouw interessant zijn.
 • Overweeg bijv.: ventileren met WTW, zonneboiler laten plaatsen, zonnepanelen installeren, warmtepomp plaatsen, woningisolatie.
 • Per onderwerp kun je meer info vinden over het kostenplaatje, wat de effecten zijn en de terugverdientijd.
 • Voor de uitvoering van het maatwerkadvies dien je zelf een gespecialiseerd bedrijf in te schakelen.
 • De speciale maatwerkadvies energiebesparing rapportage is een must vanaf 2023 voor woningeigenaren in Santpoort-Noord die hun woninglabel willen verbeteren en hiervoor een subsidieaanvraag willen indienen.
maatwerkadvies-energiebesparing-santpoort-noord

Energieadvies: hoge energiekosten verhelpen

Maatwerkadvies energiebesparing (vervanging van Energieprestatieadvies (EPA)) is een energiebesparingsadvies voor privé-woningen en kantoren dat helpt om energieverbruik te minderen en derhalve de energierekening te verlagen. In het advies wordt zeer gedetailleerd omschreven welke verduurzamingsmaatregelen er bestaan, wat de totale investering is, en hoeveel je gaat besparen. In dat geval kun je maatregelen laten uitvoeren zoals dakisolatie, warmtepomp, zonneboiler, vloerisolatie, infraroodpanelen, spouwmuurisolatie. Het is vrij eenvoudig. Een specialist op het gebied van energie komt altijd bij je thuis op bezoek om jouw doelstellingen door te nemen. Deze expert loopt door de woning en checkt welke energiebesparingsmaatregelen goed realiseerbaar zijn. Hij schrijft een rapport met een lijst met duurzame oplossingen. In het advies tref je ook een kostencalculatie en tevens een rendements-weergave. Goed om te benoemen: Iedere maatwerkadviseur is onpartijdig en is dus geen vertegenwoordiger van specifieke producten. Het adviesplan biedt meestal ook het energielabel, inclusief onderbouwing.

Belangrijk: Wil je jouw huis meer duurzaam maken, en wil je een subsidie aanvragen? Dan moet je beschikken over het maatwerk energiebesparingsadvies. Het advies moet worden uitgevoerd door een gediplomeerde specialist. Vakbekwame en neutrale energieadviseurs kun je zoeken via de site centraalregistertechniek.nl. Een BRL9500 certificaat maakt een bedrijf betrouwbaar.

Maatwerkadvies energiebesparing aanvragen in Santpoort-Noord (juli 2024)

Zoek jij ook naar een subsidie om jouw woning te verduurzamen? Dan is een maatwerkadvies een vereiste. Dit adviesrapport geef je inzicht in diverse duurzame oplossingen die jouw woning helpen energie te besparen. Denk hierbij aan goede HR++ ramen (glas), het isoleren van buitenmuren met glaswol of het laten leggen van zonnepanelen of een zonneboiler. In het stappenplan hieronder leggen we precies uit wat je moet doen.

5-stappenplan om een energierapport te verkrijgen

 1. Energieadviseurs vergelijken

  Het maatwerkrapport wordt opgesteld door een objectieve maatwerkadviseur. Betrouwbare EPA-adviseurs vind je op het Centraal Register Techniek of via ons eigen platform. Je kunt ook navraag doen in je eigen omgeving. Niet vergeten: kies altijd een maatwerkadvies bedrijf die werkt met het BRL9500-02-certificaat.

 2. Doe een offerte aanvraag

  Een gepersonaliseerd advies komt met een prijs. Energie specialisten kunnen individuele tarieven rekenen. Het is goed om minimaal 2 offertes te zoeken van betrouwbare maatwerkadviesbureaus. Geef vooraf goed door wat je precies wilt. Wil je aan de slag met het isoleren van je huis, of wil je jouw woning ook gaan verwarmen met bijvoorbeeld een warmtepomp? Zoek je naar iemand die je kan helpen bij de renovatie, of ga je zelf bedrijven benaderen? Wees zo duidelijk als je kunt. De prijsopgaven van adviseurs vergelijken kun je dan probleemloos doen.

 3. Thuis voorbereiden met de woningcheck

  De bijeenkomst is bepaald? Zorg ervoor dat je goed bent voorbereid. Je kunt bijvoorbeeld alvast de bespaarcheck van verbeterjehuis.nl doen. Via deze website kom je uiteindelijk tot een overzicht van duurzame investeringen die mogelijk interessant zijn. Deze omvatten de uitgaven en de opbrengsten. Dit is gratis, en vormt een goede basis voor het adviesgesprek met de energiecoach in Santpoort-Noord.

 4. Raadpleeg het energierapport

  Een energieadviseurs loopt door de woning en zoekt uit welke duurzaamheidsmaatregelen doeltreffend zijn. Op basis van zijn bevindingen ontvang je het doorberekende energieplan met alle mogelijke energiebesparende maatregelen voor jouw appartement. Voor elke energiemaatregel lees je randzaken zoals de investering, de opbrengsten per jaar en de geraamde terugverdientijd. Het is vaak wenselijk om het rapport nog samen door te nemen. Bij deze afspraak kan je vragen stellen.

 5. Een vakbedrijf kiezen

  Deze energiedeskundige is niet bouwkundige gespecialiseerd (dan moet je een bouwkundige keuring in Santpoort-Noord laten uitvoeren). Deze vakman weet alles over gas en stroom besparen. Op het moment dat jij een verbouwing wil uitvoeren zal je contacten moeten leggen met andere specialisten. Met het energierapport kan je offertes opvragen bij isolatiebedrijven en erkende installateurs. Plan een afspraak bij je thuis in voor een uitgebreide inspectie. Je kunt eventueel overleggen of de energie expert hier ook bij is.

Welke energiebesparende maatregelen zijn nuttig voor mijn huis?

Vergelijk energieadviseurs en start met het verduurzamen van jouw woning!

Energieadviseur Santpoort-Noord vergelijken

Het maatwerkadvies energiebesparing laat je altijd opmaken door een gediplomeerde energie specialist. Het is slim om een specialist nabij jouw woonplaats te zoeken Ze zijn bekend met het type woning, en de lijntjes zijn vaak net wat korter. Bijgaand bieden we namen en adressen van mogelijk interessante experts die werken in de gemeente Velsen. Kies altijd een adviseur van een bedrijf met het BRL9500-02-certificaat. Voor meer adressen zie ook de website van Centraal Register Techniek.

Naam adviesbedrijfStraatnaamPostcodePlaats
Energielabel en HuisDelftlaan 437II2025LWHaarlem
Staal VastgoedCamplaan 122103GWHeemstede
VuturaLorentzlaan 992105TSHeemstede
GreenUVerspronckweg 3252023BKHaarlem
Nieuw Haarlems Peil ProjectenLeidsevaart 3622014HLHaarlem
Tabel met energieadvies bedrijven uit de buurt van Santpoort-Noord

Uitgelichte adviseurs: meteen een afspraak maken

Wil je snel aan de slag? In de tabel hieronder vind je energieadviseurs voor maatwerkadvies energiebesparing in Santpoort-Noord waar je meteen online een afspraak kunt inplannen. Kies een van de bedrijven om jouw aanvraag direct te beginnen!

Alle energiebesparende maatregelen op een rij

Veel Nederlanders willen minder energie gebruiken. Maar hoe kun je daarmee starten? Precies hiervoor is het maatwerkadvies bedoeld. Je krijgt inzicht in alle bespaarmogelijkheden voor jouw huis. Wat voor soort maatregelen kunnen dit zijn? In het stuk hieronder behandelen we goede duurzame oplossingen voor jouw woning. Bekijk ook onze pagina met informatie over waterbesparende douchekop.

Top-5 voordelen van een energiezuinige woning in Santpoort-Noord

 1. Een gunstigere energierekening: je maandlasten gaan meteen omlaag.
 2. Draag je steentje bij aan een beter milieu: je kunt jouw CO-2 uitstoot flink reduceren.
 3. Realiseer een prettig binnenklimaat: een warm huis zonder naden en kieren.
 4. De waarde van jouw huis gaat omhoog: woningen met energielabel A zijn zeer in trek.
 5. Leven in een gezonde leefomgeving: in alle ruimtes een goede luchtkwaliteit.
MaatregelTarieven (gemiddeld)Besparing p/jaar
HR++ glas plaatsen (meer over woningisolatie)€3500,00€445,00 p/jaar
Volledig elektrische warmtepomp€11025,00€725,00 p/jaar
Set 10 zonnepanelen€4785,00€545,00 p/jaar
Zonneboiler 4 pers. €2870,00€170,00 p/jaar
Infraroodverwarming (1 paneel)€415,00€47,00 p/jaar
Ledlamp (per stuk) (meer energiebespaartips) €6,05€6,95 p/jaar
Kosten en rendement van verschillende besparende maatregelen bij Nederlandse huizen (+/- 105 m2).

Maatwerkadvies opvragen voor energieplan op maat!

Bekijk beschikbare deskundigen en ga direct aan de slag

Woningisolatie: een dikke jas om je woning

Wil je besparen op energie? Jouw huis isoleren in Santpoort-Noord is dan eigenlijk de basis. Middels het isoleren van de gevels, het dak, de vloer en de ramen gaat er minder warmte verloren. Woningisolatie is essentieel: je kunt direct besparen op de energiekosten, het is aangenaam warm in huis, het is een groene investering, je hebt minder last van geluidsoverlast en je huis wordt meer waard. Er zijn diverse subsidies te kiezen. Belangrijk: voor alle isolatiewerkzaamheden geldt het extra lage BTW-tarief (9%) Dit maakt dat het een interessante terugverdientijd heeft.

 • Vloerisolatie (vanaf €28,00 per /m2): beperkt het warmteverlies op de vloer.
 • Dakisolatie (vanaf €43,00per /m2): het dak isoleren kan tot 30% warmteverlies voorkomen.
 • Gevelisolatie (vanaf €92,50per /m2): isoleren van spouwmuur, buitengevel of binnenmuur.
 • Bodemisolatie (vanaf €28,50per /m2): vermindert het aantal dagen dat een woning te warm of te koud is.
 • Spouwmuurisolatie (vanaf €25,50per /m2): toe te passen op bijna elk huis met een spouw.
 • Isolatieglas (vanaf €121,00per /m2): HR++ glas heeft geluiddempende effect en zorgt voor lagere stookkosten.

Huis verwarmen met een warmtepomp

Een warmtepomp levert je veel voordeel op i.v.m. de traditionele HR-ketel. Het vangt warmte op uit bronnen zoals lucht of het grondwater. Dankzij dit systeem hoef je geen gas meer te stoken. Het systeem heeft wel veel extra elektriciteit nodig. Jouw stroom kan je genereren met een aantal zonnepanelen. In de zomer is de warmtepomp ook in staat om te koelen. Je hebt de keuze uit een zelfstandige full electric warmtepomp of een hybride model. In het blokje hieronder noemen we meer informatie over de verschillende systemen.

 • All-electric warmtepomp: zorgt voor de complete verwarming en zorgt voor warm tapwater. Dankzij dit systeem kan je dus volledig van het gas af. Een stand-alone systeem is best duur en het huis moet zeer goed geïsoleerd zijn. Met name interessant voor nieuwbouw.
 • Hybride warmtepomp Santpoort-Noord: een relatief goedkoop systeem en is een goede oplossing voor wat oudere huizen. De HR-combiketel kan bijspringen op koude dagen. Op die manier kun je 3/4 van jouw gasverbruik verminderen.
 • Lucht-lucht warmtepomp: onttrekt de benodigde warmte aan de buitenlucht.
 • Lucht-water warmtepomp: flexibele optie voor het verwarmen van water.
 • Water-water warmtepomp: multifunctioneel systeem dat kan verwarmen en koelen.
 • Bodem-water warmtepomp: ingewikkeld aan te leggen in verband met de boringen.

Info en voordelen van zonnepanelen

Met zonnepanelen ben je jouw eigen energieleverancier, en wek je zelf groene stroom op. Zo draag je bij aan het milieu en jouw energierekening gaat fors omlaag. Met een groot subsidie-voordeel, het BTW-nultarief en/of eventueel een gunstige groene lening wordt de terugverdientijd erg aantrekkelijk. Zo hoef je zelf minder stroom af te nemen van energieleveranciers zoals Engie, GreenChoice, Essent, Eneco, Budget Energie en Powerpeers, United Consumers, Oxxio, Vandebron, Delta. Met de salderingsregeling kan je zelf geld verdienen aan je te veel opgewekte stroom.

 • Zonnepanelen kun je met extra voordeel inkopen. Een set met 10 zonnepanelen kost ongeveer €4.500 en heb je terugverdiend binnen 7 of 8 jaar.
 • Er zijn een aantal dingen om op te letten: een schoon en vrij-toegankelijk dak met een ligging op het zuiden. Zorg dat de panelen niet in de schaduw liggen Ook een dakconstructie is cruciaal.
 • Heb je meer zonnestroom productie dan verbruik? Dan kan je terugleveren aan het net (salderen).
 • Voordelig zonnepanelen in Santpoort-Noord laten monteren? Dan geldt het BTW-nultarief.

Goedkoop warm water met een zonneboiler

Met een zonneboiler bedoelen we we een zonnecollector op het dak en een voorraad- of opslagvat. Het boilersysteem genereert warm tapwater in keuken, badkamer en eventueel voor de verwarming. Daglicht wordt dus gebruikt voor het maken van heet water. Met een zonneboiler bespaar je de helft van je gasverbruik voor het gebruik van warm water. Voor de reguliere verwarming gebruik je nog wel een hoog rendement ketel of warmtepomp. Het is niet nodig om een vergunning aan te vragen en er zijn interessante ISDE subsidies beschikbaar.

 • Een standaard zonneboiler voor een familie (vat met 200 liter) is er te bestellen vanaf €3.050 inclusief installatie.
 • Een zonneboilercombi kan ook de CV ondersteunen bij de verwarming van de woning.
 • De ruimte die je nodig hebt op het dak is vaak zo’n 2 m2 tot 4 m2.
 • Ook moet er binnen een buffervat geplaatst kunnen worden (gemiddeld 65 cm bij 145 cm).

De eenvoud van infraroodpanelen

Middels elektrische infraroodpanelen kan je snel een specifieke ruimte warm krijgen. Zoals bijv. badkamer of werkplek. Het verwarmt niet de lucht, maar objecten of mensen in de kamer. Deze stralingswarmte geeft dus lokale warmte. Deze warmtepanelen doen het goed als tijdelijke bijverwarming. Deze oplossing is positief door: geen verstoring van de luchtcirculatie, minimaal energieverbruik, het is eenvoudig te installeren en ze hebben een heel moderne uitstraling.

 • Infraroodverwarming is ideaal om een korte tijd een ruimte te verwarmen.
 • Bij zeer goede isolatiewaarden kan je met IR-verwarming de hele woning verwarmen (hoofdverwarming).
 • De prijzen van warmtepanelen liggen tussen de €165,00 – €475,00 per warmtepaneel.

Overige energiebespaartips

Los van de energiebesparende maatregelen zijn er nog tientallen energiebespaar adviezen in Santpoort-Noord. In de box hieronder delen we daarom een schema met impactvolle en betaalbare vergroeningsmaatregelen die vrij makkelijk zijn toe te passen.

 • Mechanische ventilatie: ziektekiemen zoals bacteriën, virussen en schimmels worden verwijderd.
 • Ventilatie met warmteterugwinning (WTW): energie neutrale, moderne en geluidsarme manier van ventilatie.
 • Waterbesparende douchekop: bespaar water en energie onder de douche.
 • Radiatorfolie: warmte reflecteert de kamer in en gaat niet verloren.
 • LED-lampen: LED-verlichting verliest/geeft geen warmte, waardoor ze geen energie verspillen.
 • Elektrisch koken: koken op een inductiekookplaat is efficiënt, veilig en energiezuinig.
 • Slimme thermostaat: zelflerend en weet precies wanneer je thuis bent.
 • Energielabel huishoudelijke apparatuur: veel minder onkosten aan A+ label elektrische apparaten.

Meteen een persoonlijk energieadvies in Santpoort-Noord!

Start jouw aanvraag voor een adviesgesprek en zoek uit hoe je jouw woning kunt verduurzamen

Energielabel Santpoort-Noord: Ontdek het energielabel van jouw woning

Dit maatwerkadvies voor energiebesparing bespreekt werkzaamheden die goed uitvoerbaar zijn om jouw woning energie-efficiënter te maken. Dit besparingsadvies deelt ook wat het woning energielabel van je pand is. Het woninglabel vertelt hoe energiezuinig de huidige situatie in huis is. In het meest gunstige geval krijg je energielabel A. Heb jij nadat de woningkeuring is uitgevoerd verdere verduurzamingsopties toegepast? En gaat je huis verkocht worden of bekijk je de opties voor een lage hypotheekrente? Dan kan het raadzaam zijn om het huis nog eens te laten checken. Een speciale energie inspecteur inspecteert je huis en calculeert hoeveel gas en elektriciteit nodig is voor warm water, CV, koeling en ventilatie. Er zijn grote verschillen tussen energielabel A++++, A of een uitdagendere B tot en met G.

 • Het label toont hoe zuinig een huis is.
 • Het woninglabel is verplicht voor huizen die te koop of te huur worden aangeboden.
 • Een actueel energielabel zal de woningwaarde zeker stimuleren. Met de duurzaamheidskorting kan je dan mogelijk een betere hypotheekrente krijgen.

Verduurzaam je woning met subsidies in Santpoort-Noord

De meeste panden in Provincie Noord-Holland moeten verduurzamen en op termijn volledig los van het gas. Hiervoor zijn diverse (ISDE) subsidies en handige energiebespaarleningen Direct aan de slag met een subsidie? Dan is het maatwerkadvies verplicht! In dit blokje verstrekken we praktische informatie over de huidige subsidieregelingen duurzame energie in Santpoort-Noord.

 • Subsidie voor isoleren: ontvang 30% van de kosten voor isolatiewerkzaamheden aan gevel, vloer, (spouw)muur, dak, ramen.
 • Voor woningisolatie (de arbeidskosten) geldt een speciaal Btw-tarief isoleren van 9%.
 • Investeringssubsidie duurzame energie (ISDE): relevant voor een aansluiting op een warmtenet, warmtepomp of zonneboiler in juli 2024.
 • In het geval van zonnepanelen is er een extra gunstige BTW-regeling (0%).
 • Het energieloket gemeente Velsen biedt mogelijk ook diverse plaatselijke subsidieregelingen of gunstige groene leningen. Via de energiesubsidiewijzer Velsen zijn alle financiële regelingen na te kijken.

Energiebespaarlening Santpoort-Noord aanvragen in juli 2024

De beste manier om verduurzamingsmaatregelen te realiseren is om dit met eigen geld te betalen. Heb je op dit moment onvoldoende spaargeld? Probeer dan een lening af te sluiten. Voor elke situatie is er wel een passende duurzame lening. We vertellen je er graag meer over (ook voor andere regio’s zoals Spaarndam, Santpoort-Zuid en Haarlemmerliede).

 • Energiebespaarlening Warmtefonds: een voordelige lening waarmee eigenaar-bewoners hun woning kunnen verduurzamen.
 • Duurzaamheidslening van Stimuleringsfonds Volkshuisvesting voor Nederlandse gemeenten (SVn): stimuleringslening relevant voor vloerisolatie, dakisolatie, gevelisolatie, warmtepompen, zonnepanelen, spouwmuurisolatie.
 • Energiebespaarhypotheek: een financieel product met een limiet van €25.000 voor woningbezitters die een bouwdepot nodig hebben voor een duurzame verbouwing.
 • Gebouwgebonden financiering (GGF): een soort hypotheek die is gekoppeld aan het gebouw, en niet aan de eigenaar van de woning (helaas nog niet beschikbaar).
 • Duurzame monumenten lening: speciale groene lening voor restauratie van monumenten (bekijk voorwaarden op de website van de gemeente Velsen.
 • Kies voor het ophogen van je hypotheek: breid je bestaande financiering uit.

Meest gestelde vragen en antwoorden over energie besparen in Santpoort-Noord

Wat is maatwerkadvies energiebesparing Santpoort-Noord?

Dit energie maatwerkadvies Santpoort-Noord is een plan met tips en aanbevelingen voor de vergroening van jouw woning die ook vallen in de maatregelenlijst van het Nationaal Warmtefonds. Zo kan je denken aan het isoleren van het dak of gevel, het installeren van een warmtepomp of het plaatsen van zonnepanelen op het dak. Dit advies biedt per maatregel de kosten en de geraamde terugverdientijd. Een persoonlijk energieadvies biedt een uitkomst voor alle particuliere woningeigenaren die duurzaamheidsmaatregelen willen treffen en hiervoor een subsidie willen aanvragen.

Geldt er een verplichting voor dit energierapport?

Ja, het is erg belangrijk om een maatwerkadvies te bezitten op het moment dat je gebruik wil maken van een duurzaamheidssubsidie. Wil je jouw huis verder isoleren met subsidie, of ben je geïnteresseerd in investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE) voor een full-electric warmtepomp of aansluiting op het beschikbare warmtenet? Dan is dit advies noodzakelijk. Zonder maatwerkadvies kom je niet in aanmerking voor een subsidie. Ga je verduurzamen met een groene lening of met je eigen geld? Ook dan is het verstandig om het maatwerkadvies te overwegen. Het is heel specifiek en geeft aan welke opties helpen om de energiekosten te reduceren. D.m.v. dit energieadvies is het gericht contacteren van specialisten mogelijk.

Hoe duur is mijn energiebesparingsrapport?

De uiteindelijke kosten van het advies op maat hangen af van het type gebouw, de oppervlakte van de woning en de adviseur die het werk uitvoert. Het tarief komt uit tussen de €210,00 tot en met €335,00. Voor een standaard huis kost het energieadvies je gemiddeld €260,00. Wij adviseren om offertes van gekwalificeerde (BRL9500-02) energieadviseurs in Santpoort-Noord te vergelijken.

Is deze energiescan ook geschikt voor VvE?

Ja, jouw Vereniging van Eigenaren (VvE) kan gezamenlijk met de leden gebruik maken van het maatwerkadvies energiebesparing. Zodoende kan men als vereniging CO-2 besparende maatregelen laten doorvoeren. Zie ook Subsidie energiebesparing eigen huis (SEEH) en Subsidie verduurzamen voor verenigingen van eigenaars (SVVE). De energiedeskundige brengt het volledige complex in kaart.Het keuringsbureau inventariseert bij de bewoners wat ze graag willen om het flatgebouw groener te maken. De VvE ontvangt een duidelijke energieadvies voor de energieprestaties van het gehele object. Dit is natuurlijk ook met de verwachte kosten en het rendement.

Is er ook iets voor maatwerkadvies utiliteitsbouw?

Als onderneming wil je alles weten over hoe jij de energieprestaties van een kantoor, bedrijfsgebouw of pand kunt verfijnen. Het energieprestatieadvies (EPA) is een specialistisch EPA-maatwerkadvies in Santpoort-Noord voor bedrijven. Deze utiliteitsbouw analyse gaat dieper in op de bouwkundige en installatietechnische verbetermaatregelen van je bedrijfsunit, pand of kantoor Een geoptimaliseerde energieprestatie mondt uit in lagere energielasten, meer comfort, een gunstigere milieubelasting en een innovatieve uitstraling. De NTA 8800 is nieuwe methode voor het calculeren van energieprestaties van gebouwen. Met de Energie Investeringsaftrek (EIA) wordt bedoeld: een speciale zakelijke subsidieregeling waarmee je als gebouweigenaar een premie kunt ontvangen voor het energieadvies voor bedrijven en voor de implementatie van de verduurzamingsmaatregelen. Ga naar RVO.nl voor aanvullende details.

Plaats een reactie