Maatwerkadvies aanvragen
• Deskundige specialisten aan huis
• Duidelijke energiebesparing adviezen
• Geschikt voor subsidie-aanvragen of lening


INSPECTIE INPLANNEN

Maatwerkadvies Energiebesparing Spaarndam

Wil je de kosten afbouwen van je energierekening? Er zijn veel opties, waar begin in? Kies ik het beste voor woningisolatie, een warmtepomp aanschaffen of hebben zonnepanelen de meeste urgentie. Het specialistische Energiebesparing Maatwerkadvies Spaarndam biedt hulp bij deze zoektocht. De energieadviseur komt persoonlijk langs voor een maatwerkadvies en omschrijft wat de opties zijn. Dit maatwerkadvies is concreet en vertelt welke maatregelen jouw energierekening direct doen dalen en een prettige leefomgeving bevorderen. In het energieadvies doorzoek je uitgebreid het kostenplaatje en het rendement van de geselecteerde duurzame opties. Het plan is aantrekkelijk voor particuliere woningbezitters en is zelfs een verplichting als je subsidie wilt aanvragen.

 • Een maatwerkadvies toont aan welke werkzaamheden een energiebesparing bieden en het comfort verhogen.
 • Een professionele duurzaamheidsadviseur onderzoekt je huis en kijkt waar de winst is te behalen.
 • Hij biedt een energierapport met alle mogelijk interessante maatregelen die geschikt zijn voor je woning.
 • Zoals o.a.: warmtepomp plaatsen, ventileren met WTW, zonneboiler laten plaatsen, infraroodpanelen, zonnepanelen installeren.
 • Per onderwerp vind je de verwachte kosten, wat de effecten zijn en de geraamde terugverdientijd.
 • Voor de uitvoering van het rapport moet je zelf offerte opvragen bij lokale ondernemers.
 • Deze maatwerkadvies energiebesparing rapportage is een must vanaf 2023 voor woningeigenaren in Spaarndam die duurzame investeringen willen uitvoeren en daarbij in aanmerking willen komen voor een duurzaamheidssubsidie.
maatwerkadvies-energiebesparing-spaarndam

Energieadvies: hoge energiekosten verhelpen

Maatwerkadvies energiebesparing (bekend als Energieprestatieadvies (EPA)) is een plan voor privé-woningen en kantoren dat maatregelen biedt om het energieverbruik te remmen en zodoende de energiekosten te verminderen. In het onderzoek wordt grondig beschreven welke investeringen je kunt doen, wat de kosten zijn, en wat de uiteindelijke besparing zal zijn. Hiervoor kun je denken aan maatregelen zoals warmtepomp, zonneboiler, infraroodpanelen, HR++ glas, spouwmuurisolatie, vloerisolatie. Het is vrij eenvoudig. Een energie-expert komt op locatie langs om kennis te maken. Deze expert bekijkt de woning volledig en bekijkt welke energiebesparingsmaatregelen het energieverbruik doen dalen. Hij genereert een digitaal rapport met een volledig schema met alle vergroeningsmaatregelen. In het advies tref je ook een verwachting van de totale investeringskosten en tevens een rendements-weergave. Goed om te benoemen: Jouw maatwerkadviseur is objectief en kan niet zelf werkzaamheden uitvoeren. Het verslag geeft ook aan wat het energielabel van de woning is.

Actueel: Ga je je woning uitrusten met energiebesparende apparatuur, en wil je een energiesubsidie aanvragen? Het maatwerk energiebesparingsadvies blijft verplicht! De woning-analyse moet gedaan worden door een gecertificeerde vakman. Deskundige en objectieve energieadviseurs kan je vinden op de site centraalregistertechniek.nl. Check altijd of de expert het BRL9500 certificaat in bezit heeft.

Maatwerkadvies energiebesparing aanvragen in Spaarndam (juli 2024)

Zoek jij ook naar een subsidie om duurzame producten aan te schaffen? Dan moet je minimaal een maatwerkadvies kunnen overleggen. Dit energieplan helpt je op weg met verschillende maatregelen die geschikt zijn voor jouw situatie. Je kunt denken aan goede HR++ ramen (glas), spouwmuurisolatie met EPS en het laten plaatsen van zonnecellen. Hierna delen we stap-voor-stap de te nemen acties.

Vraag een energierapport aan in 5 stappen

 1. Zoek een energieadviseurs

  Het maatwerkrapport wordt uitgevoerd door een neutrale energie-specialist. Gediplomeerde adviesbedrijven zijn te vinden op Centraal Register Techniek of via ons eigen helpdesk team. En misschien heb je iemand in je eigen kenniskring die hier ervaring mee heeft. Advies: ga in zee met een adviesclub die werkt met het BRL9500-02-certificaat.

 2. Start met meerdere offertes

  Een gepersonaliseerd advies komt met een prijs. Maatwerkadviseurs zijn vrij om zelf hun prijzen te hanteren. Het is wijs om verschillende offertes op te zoeken van ervaren vakmensen. Geef een duidelijke briefing. Wil je puur en alleen kijken naar de isolatie, of wil je ook weten hoe je jouw huis gasloos kunt verwarmen? Wil je hulp bij het uitvoeren van het plan, of kan je dit wellicht zelfstandig doen? Wees zo duidelijk mogelijk. Offertes vergelijken wordt dan een stuk eenvoudiger.

 3. Voer de Woningcheck uit

  De afspraak is vastgelegd? Zorg dat je beslagen ten ijs komt. Check dan eerst de bespaarcheck op verbeterjehuis.nl. Via deze website ontdek je een lijst met duurzaamheidsmaatregelen waar je mee kunt starten. Altijd met de prijzen en de voordelen qua terugverdienen. Hieruit haal je belangrijke vragen voor je adviesgesprek met de energiecoach in Spaarndam.

 4. Het energierapport laten opstellen

  Het adviesbedrijf komt langs en rekent uit welke duurzaamheidsmaatregelen doelgericht zijn. Niet veel later verkrijg je een goed energieplan inclusief alle energiebesparende maatregelen voor jouw pand. Voor de specifieke energiemaatregelen bekijk je onderwerpen zoals het kostenplaatje, de opbrengsten per jaar en de verwachte terugverdientijd. In veel gevallen plant de adviseur een moment om het rapport samen door te nemen. Hier kan je extra vragen stellen.

 5. Vakbedrijven inschakelen

  Een energiedeskundige is niet bouwkundige gespecialiseerd (dan moet je een bouwkundige keuring in Spaarndam laten uitvoeren). Deze expert geeft tips over hoe jij je woning verder kan vergroenen en gas en stroom kunt besparen. Maar voor de daadwerkelijke uitvoering zijn andere bedrijven noodzakelijk. Neem contact op met meerdere isolatie-deskundigen en regionale installatiebedrijven. Plan een afspraak bij je thuis in voor de complete woninganalyse. Vraag eventueel of het adviesbureau hier ook aanwezig is.

Welke energiebesparende maatregelen zijn belangrijk voor je pand?

Contacteer energieadviseurs en bespaar op jouw energielasten!

Energieadviseur Spaarndam vergelijken

Dit maatwerkadvies energiebesparing wordt altijd opgesteld door een BRL9500-02 gecertificeerde energie expert. Het is nuttig om een expert nabij jouw woonplaats te benaderen. Ze kennen het type woning, en je betaald minder voor reiskosten. Bijgaand delen we naam + adresgegevens van professionele specialisten die diensten aanbieden in de gemeente Haarlemmermeer. Wees er zeker van dat ze in het bezit zijn van een BRL9500-02-keurmerk. Tip: actuele adressen vind je ook op www.centraalregistertechniek.nl.

Naam adviesbedrijfStraatnaamPostcodePlaats
Energielabel en HuisDelftlaan 437II2025LWHaarlem
Staal VastgoedCamplaan 122103GWHeemstede
VuturaLorentzlaan 992105TSHeemstede
GreenUVerspronckweg 3252023BKHaarlem
Nieuw Haarlems Peil ProjectenLeidsevaart 3622014HLHaarlem
Tabel met energieadvies bedrijven in de buurt van Spaarndam

Uitgelichte experts: meteen online aanvragen

Wil je snel aan de slag? Hieronder delen wij energieadviseurs voor maatwerkadvies energiebesparing in Spaarndam die meteen voor jouw klaar staan. Kies een van de bedrijven om direct aan de slag te gaan.

Alle energiebesparende maatregelen in 1 overzicht

Veel huiseigenaren willen graag hun energieverbruik beperken. Het is moeilijk waar je moet beginnen. Met name daarvoor is het maatwerkadvies bedoeld. Het biedt een duidelijk plan met de diverse geschikte bespaarmogelijkheden. Hoe ziet dit er precies uit? In onze keuzegids vind je goede vergroeningsmaatregelen voor jouw huis. Op dit platform vind je ook informatie over HR-ketels.

Waarom kiezen voor een energiezuinige woning in Spaarndam

 1. Een gunstige energiefactuur: je houd geld over voor andere leuke dingen.
 2. Draag bij aan een beter klimaat: je stoot veel minder CO2 uit.
 3. Een comfortabel binnenklimaat: geen tochtige woning meer.
 4. De waarde van de woning stijgt: een woning met Energielabel A is meer waard.
 5. Verblijf in een gezonde leefomgeving: de hele dag door een zeer goede luchtkwaliteit.
MaatregelKosten (gemiddeld)Besparing p/jaar
Isoleren van dak (bekijk hier meer info)€4240,00€415,00 p/jaar
All-electric warmtepomp€10125,00€630,00 p/jaar
Zonnepanelen (10 stuks)€4805,00€490,00 p/jaar
Zonneboiler 150 liter€3195,00€180,00 p/jaar
Infraroodpanelen (1 paneel)€355,00€32,50 p/jaar
Tochtstrips laten aanbrengen (meer tips bekijken) €1225,00€190,00 p/jaar
Kosten en opbrengsten van diverse energiebesparende maatregelen bij Nederlandse huizen (+/- 115 m2).

Maatwerkadvies voor het verduurzamen van jouw woning!

Vind een energiedeskundige en ga direct aan de slag

De voordelen van woningisolatie

Wil je snel de energiekosten omlaag brengen? Een huis isoleren in Spaarndam is een slimme investering. A.d.h.v. het isoleren van glas, daken, muren en vloeren gaat er minder warmte verloren. Het kent gunstige effecten: je energiefactuur wordt flink minder, je geniet van een optimaal leefcomfort, je draagt bij aan het milieu, je hebt geen last van lawaai van de buren en je huis is interessanter op de markt. Er zijn allerlei subsidies die beschikbaar zijn. Tip: voor de arbeid voor isolatie geldt het verlaagde BTW-tarief (9]%) Zodoende is de terugverdientijd optimaal.

 • Vloerisolatie (vanaf €27,50 per /m2): geeft een gemiddelde besparing van 10% tot 20%.
 • Dakisolatie (vanaf €46,00per /m2): het zorgt dat het dak lucht- en winddicht is.
 • Gevelisolatie (vanaf €98,00per /m2): minder verlies van koelte tijdens de zomermaanden.
 • Bodemisolatie (vanaf €20,50per /m2): bereik sneller een comfortabelere temperatuur in een huis.
 • Spouwmuurisolatie (vanaf €17,50per /m2): eenvoudig te installeren en vereist geen lange voorbereiding.
 • Isolatieglas (vanaf €128,00per /m2): HR++ glas heeft een hogere geluidsisolatie dan standaard ramen.

De warmtepomp als alternatief voor CV-ketel

Een warmtepomp is doorgaans beter voor het milieu dan de CV- of HR ketel. Het vangt warmte op uit bronnen zoals lucht of het grondwater. Dankzij dit systeem hoef je geen gas meer te stoken. Wel gebruikt een warmtepomp elektriciteit. De stroom kan je zelf opwekken met zonnepanelen op het dak van je woning. Gedurende de zomermaanden heeft het systeem ook een koelende werking. Je kunt kiezen voor een full-electric warmtepomp of een hybride oplossing. In het stuk hieronder vind je meer informatie over de verschillende varianten die er allemaal zijn.

 • All-electric warmtepomp: geeft duurzame warmte en pompt warm tapwater door de woning. Je woning kan dan helemaal van het gas los. Het is een vrij kostbaar systeem en het huis moet zeer goed geïsoleerd zijn. In nieuwbouwwoningen wordt het meer en meer gebruikt.
 • Hybride warmtepomp Spaarndam: betaalbaar en kan eenvoudig worden gebruikt in huizen die over minder goede isolatiewaarden beschikken. Hij functioneert naast de HR-combiketel. Je kunt meer dan 2/3 van het gasgebruik beperken.
 • Lucht-lucht warmtepomp: onttrekt de benodigde warmte aan de buitenlucht.
 • Lucht-water warmtepomp: heeft geen extra brandstofopslag nodig, wordt aangesloten op het stroomnet.
 • Water-water warmtepomp: multifunctioneel systeem dat kan verwarmen en koelen.
 • Bodem-water warmtepomp: werkt met 2 (warmte/koude) warmtebronnen in de grond.

Belangrijke informatie over zonnepanelen

Via zonnepanelen wek je zelf groene stroom op. Een duurzame keuze en je zal minder betalen voor stroom. Door te profiteren van subsidies, een gunstige BTW-regeling en de beschikbaarheid van diverse groene leningen is de terugverdientijd de laatste jaren erg interessant. Bovendien maakt het je onafhankelijk van energieleveranciers zoals GreenChoice, Essent, Vattenfall, Eneco, Budget Energie & Vandebron, Powerpeers, Oxxio, Delta, Enegiedirect.nl. Doordat je mag salderen kun je extra stroom terugleveren aan het net.

 • Zonnepanelen zijn voor veel mensen haalbaar. Een uitgebreide set met zo’n 10 panelen kan je laten monteren voor €6.000 en heb je al terugverdiend binnen de eerste 7 jaar.
 • Er zijn een aantal criteria: een goed begaanbaar schuin of plat dak met oriëntatie op het zuiden. Zorg dat de panelen niet in de schaduw liggen Tenslotte is een stevige dakconstructie belangrijk.
 • Eventuele overtollige zonnestroom lever je terug aan het elektriciteitsnet (salderen).
 • Wil je zonnepanelen in Spaarndam laten leggen? Dan betaal je niet eens BTW.

Besparen op je gasverbruik met een zonneboiler

Een zonneboiler bestaat uit een collector op het dak en een voorraadvat voor warm water. Het verwarmingssysteem is jouw bron voor al het warme tapwater om te douchen en te koken. Kortom: duurzaam en voordelig warm water genereren. Dankzij de aanleg van een zonneboiler bespaar je bijna de helft van het energieverbruik die nodig is voor warm water. Deze installaties doen het goed i.c.m. een HR-ketel of warmtepomp. Een vergunning hoef je niet te regelen en er is meestal een flinke ISDE subsidie mogelijk.

 • Een goede zonneboiler voor een standaard huis (vat met 200 liter) is er al voor €3.050 (met installatiewerk).
 • Met de zonneboilercombi kan je de woning ook verwarmen.
 • De benodigde hoeveelheid ruimte is +/- 2,5 m2 tot 3,5 m2.
 • Het buffervat staat daar nog los van (gemiddeld 65 cm bij 145 cm).

Alternatieve infraroodpanelen

D.m.v. elektrische infraroodpanelen kan je heel lokaal verwarmen. Ideaal voor in badkamer of werkplek. Het systeem verwarmt niet de lucht (zoals radiatoren doen). Veel mensen ervaren stralingswarmte als erg prettig. De warmtepanelen zijn een ideale oplossing als bijverwarming. Er zijn genoeg voordelen te noemen: geen ongewenste luchtcirculatie, een zeer interessant energieverbruik, goedkoop in aanschaf en makkelijk te plaatsen en ze hebben een stijlvolle uitstraling.

 • Infraroodverwarming heeft direct en heel plaatselijk warmte af.
 • Bij goede isolatie en aanschaf van voldoende panelen kan IR-verwarming soms zelfs als hoofdverwarming fungeren.
 • De verwachte prijzen van warmtepanelen komen uit tussen de €215,00 t/m €475,00 per IR-paneel.

Praktische energiebespaartips

Naast deze energiebesparende maatregelen voorzien onze specialisten je van nog meer energiebespaar adviezen in Spaarndam. In dit blokje lees je een lijst met doelgerichte en laag geprijsde verduurzamingsmaatregelen die je vrij eenvoudig kunt toepassen.

 • Mechanische ventilatie: buitenlucht verontreiniging wordt verminderd door lucht rond te blazen.
 • Ventilatie met warmteterugwinning (WTW): de warmte wordt hergebruikt en dus verspil je minder energie.
 • Waterbesparende douchekop: gebruikt tot 20% minder water en energie dan standaard douchekop.
 • Radiatorfolie: zorgt ervoor dat warmte niet verloren gaat in de muren.
 • LED-lampen: LED-verlichting produceert geen ultraviolette straling, wat schadelijk kan zijn voor de ogen.
 • Elektrisch koken: duurzaam en comfortabel koken met een inductiekookplaat.
 • Slimme thermostaat: altijd realtime inzicht in jouw energieverbruik.
 • Energielabel huishoudelijke apparatuur: veel minder onkosten aan A+ label elektrische apparaten.

Verduurzamen met persoonlijk energieadvies in Spaarndam!

Regel een adviesgesprek en krijg inzicht in hoe je jouw huis moet verduurzamen

Energielabel Spaarndam: Ontdek het energielabel van jouw woning

Dit maatwerkadvies voor energiebesparing behandelt praktische maatregelen die haalbaar en betaalbaar zijn om jouw woning energiezuiniger te maken. Dit energieadvies geeft ook inzicht in wat het woning energielabel van je pand is. Het woninglabel geeft een indicatie hoe gunstig je huis nu is qua energiezuinigheid. In het meest gunstige geval krijg je energielabel A. Heb jij nadat het advies is uitgebracht jouw huis verder verduurzaamd? En ga je jouw huis verhuren of verkopen of wil jij de hypotheekrente graag oversluiten? Op dat moment is het handig om om het energielabel opnieuw te berekenen. Een energie inspecteur analyseert de woning en onderzoekt de max. benodigde capaciteit voor gas en elektriciteit voor verwarming, ventilatie, koeling en warm water. Er zijn grote verschillen tussen energielabel A++++, A of een minder duurzame B oplopend tot G.

 • Het label geeft aan hoe energiezuinig een woning is.
 • Dit huislabel is verplicht voor woningen die in de verkoop of verhuur gaan.
 • Een milieuvriendelijk energielabel heeft een effect op de woningwaarde. Met de duurzaamheidskorting kan je dan mogelijk een betere hypotheekrente krijgen.

Woning duurzaam maken met subsidies in Spaarndam

Alle woningen en panden in Provincie Noord-Holland moeten energiezuniger worden en uiteindelijk los van het gas komen. Voor woningbezitters zijn er speciale (ISDE) subsidies en speciale energiebespaarleningen Wil je jouw huis verduurzamen met subsidie? Dan moet je verplicht een maatwerkadvies laten uitvoeren. In dit blokje delen wij een overzicht met de mogelijke subsidieregelingen duurzame energie in Spaarndam.

 • Subsidie voor isolatie: krijg tot maximaal 30% terug van de onkosten voor voor isolatiewerkzaamheden aan dak, wanden, gevel, ramen, (spouw)muur.
 • Voor woningisolatie (de arbeidskosten) is er een verlaagd BTW-tarief van 9%.
 • Investeringssubsidie duurzame energie (ISDE): voor een zonneboiler, aansluiting op een warmtenet of een warmtepomp in juli 2024.
 • Voor het kopen van zonnepanelen betaal je helemaal geen BTW.
 • Het energieloket gemeente Haarlemmermeer heeft mogelijk zelf ook nog een aantal lokale subsidiepotjes en/of energiebespaarleningen. Via de energiesubsidiewijzer Haarlemmermeer zijn alle financiële regelingen te bekijken.

Energiebespaarlening Spaarndam opvragen in juli 2024

De beste manier om verduurzamingsmaatregelen te treffen is door je eigen spaargeld hiervoor te gebruiken. Beschik je niet over voldoende spaargeld? Dan zijn er diverse leningen beschikbaar. Er zijn meerdere duurzame leningen beschikbaar. In het stukje wat volgt vind je aanvullende informatie (ook handig voor o.a. Velserbroek, Haarlemmerliede en Overveen).

 • Energiebespaarlening Warmtefonds: een goedkope lening waarmee huizeneigenaren hun huis kunnen verduurzamen.
 • Duurzaamheidslening van Stimuleringsfonds Volkshuisvesting voor Nederlandse gemeenten (SVn): stimuleringslening interessant voor dakisolatie, vloerisolatie, gevelisolatie, warmtepompen, spouwmuurisolatie, zonneboilers.
 • Energiebespaarhypotheek: een financiering tot bedragen van €25.000 voor huiseigenaren die geen gebruik kunnen maken van het bestaande aanbod.
 • Gebouwgebonden financiering (GGF): speciale groene lening die gekoppeld is aan een woning, en dus niet aan een persoon (moet nog worden uitgerold).
 • Duurzame monumenten lening: lening die wordt verstrekt aan eigenaren van een rijksmonument (bekijk voorwaarden op de website van de gemeente Haarlemmermeer.
 • Je hypotheek oprekken: gebruik je overwaarde om een extra leningdeel af te sluiten.

FAQ: belangrijke vragen omtrent energie besparen in Spaarndam

Wat is maatwerkadvies energiebesparing Spaarndam?

Het energie maatwerkadvies Spaarndam is een besparingsrapport met een plan van aanpak voor het energiezuinig maken van je woonhuis uit de maatregelenlijst van het Nationaal Warmtefonds. Denk onder andere aan het laten plaatsen van voorzetwanden, vloerisolatie, dakisolatie, de HR-ketel laten vervangen voor een warmtepomp of het opwekken van eigen stroom met zonnepanelen. Dit adviesrapport komt per maatregel met de verwachte kosten en de besparing. Een persoonlijk energieadvies is bedoeld voor alle particuliere huizenbezitters die willen vergroenen en daarbij gebruik willen maken van een subsidie.

Wordt het verplicht om een energierapport aan te vragen?

Ja, men moet een maatwerkadvies kunnen overleggen zodra je een duurzaamheidssubsidie wilt aanvragen. Wil je jouw huis verder isoleren met subsidie, of ben je nieuwsgierig in de investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE) voor een full-electric warmtepomp of aansluiting op het plaatselijke warmtenet? Dan is dit adviesrapport onmisbaar. Zonder maatwerkadvies ontvang je geen subsidie. Ga je verduurzamen met een groene lening of met je eigen geld? Ook dan is een maatwerkadvies absoluut interessant. Het laat woningeigenaren zien welke keuzes een energiebesparing opleveren voor jouw woning. Door middel van dit advies kan je gespecialiseerde bedrijven inschakelen.

Hoe duur is een energiebesparingsrapport?

De feitelijke kosten van het advies op maat hebben te maken met huistype, het woonoppervlakte en het maatwerkadviesbedrijf. De prijs ligt tussen de €190,00 tot en met €320,00. Voor een doorsnee huis is het tarief circa €280,00. Het is verstandig om offertes van gecertificeerde (BRL9500-02) energieadviseurs in Spaarndam aan te vragen.

Kan een VvE een energiescan laten doen?

Ja, jouw Vereniging van Eigenaren (VvE) mag in samenspraak met de leden het maatwerkadvies energiebesparing laten opstellen. Door die strategie kan men als vereniging CO2 besparende maatregelen inplannen. Bijvoorbeeld met Subsidie energiebesparing eigen huis (SEEH) en Subsidie verduurzamen voor verenigingen van eigenaars (SVVE). De specialist op het gebied van energie komt langs voor een complete inspectie van het pand. Het adviesbedrijf achterhaalt bij de bewoners wat ze graag willen om het verzamelgebouw of wooncomplex te verduurzamen. Daarna krijgt de VvE het definitieve energieadvies voor de energieprestatie in de appartementen. Bewoners worden op de hoogte gebracht van de uiteindelijke kosten en de uiteindelijke terugverdientijd.

Wat wordt er bedoeld met maatwerkadvies utiliteitsbouw?

Ook zakelijk gezien ben je graag op de hoogte hoe je de energieprestaties van je kantoor of bedrijfspand kunt perfectioneren. Het zogeheten energieprestatieadvies (EPA) is een specialistisch EPA-maatwerkadvies in Spaarndam voor gebouwbeheerders. Het utiliteitsbouw inspectierapport bespreekt in detail bouwkundige en installatietechnische verbetermaatregelen van een bedrijfsgebouw of kantoor Een verbeterde energieprestatie geeft lagere lasten, een beter comfort voor de werknemers, een gunstigere milieubelasting en een duurzaam imago. De NTA 8800 is nieuwe methodiek om energieprestatie van gebouwen in kaart te brengen. De betekenis van de Energie Investeringsaftrek (EIA) is: een relevante zakelijke subsidieregeling waarmee een premie verkregen kan worden voor het energieadvies voor bedrijven en voor de uitvoering van de maatregelen. Ga naar RVO.nl voor alle informatie.

Plaats een reactie