Maatwerkadvies aanvragen
• Deskundige specialisten aan huis
• Duidelijke energiebesparing adviezen
• Geschikt voor subsidie-aanvragen of lening


INSPECTIE INPLANNEN

Maatwerkadvies Energiebesparing Haarlemmerliede

Zoek je naar mogelijkheden om de energierekening te verlagen? Het is moeilijk waar te beginnen. Zal ik beginnen met woningisolatie, een warmtepomp aan de CV koppelen of kies ik voor warm tapwater met een zonneboiler? Een persoonlijk Energiebesparing Maatwerkadvies Haarlemmerliede geeft antwoord op veel van je vragen. Je plant een afspraak met de energieadviseur voor persoonlijk advies en beoordeelt de diverse opties. Het energiebesparingsadvies geeft inzicht in welke investeringen je woning een stuk kunnen verduurzamen en en verbeteringen doorvoeren voor het klimaat in huis. In het aanbevelingen-rapport bieden ze grondig het kostenplaatje en het rendement van de potentiële investeringsopties. Het verduurzamingsrapport is aantrekkelijk voor alle particuliere huiseigenaren en is zelfs een verplichting als je subsidie wilt aanvragen.

 • Het maatwerkadvies toont aan welke verduurzamingsmaatregelen jouw kunnen helpen met het besparen op de energiekosten.
 • Een deskundige duurzaamheidsadviseur inspecteert de woning voor een goed uitgangspunt.
 • Je krijgt een energiebesparingsadvies met alle verduurzamingsmaatregelen die jouw woning naar een hoger niveau tillen.
 • Overweeg bijv.: zonnepanelen installeren, woningisolatie, zonneboiler laten plaatsen, warmtepomp plaatsen, ventileren met WTW.
 • Per onderdeel vind je de geraamde kosten, hoeveel je bespaart en de geraamde terugverdientijd.
 • Voor de uitvoering van het rapport zal je zelf offertes moeten aanvragen via plaatselijke aannemers.
 • Deze maatwerkadvies energiebesparing rapportage is met ingang van 2023 verplicht voor woningeigenaren in Haarlemmerliede die een beter energielabel willen en gebruik willen maken van een duurzaamheidssubsidie.
maatwerkadvies-energiebesparing-haarlemmerliede

Energieadvies: help mij met mijn hoge energiekosten

Maatwerkadvies energiebesparing (bekend als Energieprestatieadvies (EPA)) is een compleet advies voor zowel woningen als utiliteitsbouw dat maatregelen biedt om het energieverbruik te minderen en zo de energierekening te beperken. In dit rapport wordt specifiek aangegeven welke maatregelen interessant zijn, wat het allemaal kost, en binnen hoeveel jaar je het terugverdient. Daarbij komen diverse maatregelen naar voren, zoals: HR++ glas, dakisolatie, spouwmuurisolatie, warmtepomp, infraroodpanelen, vloerisolatie. Het is vrij eenvoudig. Een expert op het gebied van energie komt langs voor inspecties en om samen jouw woning door te spreken. Deze adviseur check jouw huis en weet welke energiebesparingsmaatregelen jij het beste kunt laten uitvoeren. Jij ontvangt een rapport met een opsomming van alle verduurzamingsmaatregelen. In het advies tref je ook een begroting van de kosten en tevens een rendements-weergave. Belangrijk: Iedere maatwerkadviseur werkt autonoom en verkoopt zelf geen energiebesparende maatregelen. Het advies bevat ook andere belangrijke info zoals het energielabel.

Opmerking: Ga je je huis voorzien van zonnepanelen, of wil je isoleren en wil je een energiesubsidie aanvragen? Het is dan essentieel om een maatwerk energiebesparingsadvies te regelen. Het onderzoek moet uitgevoerd worden door een objectieve expert op het gebied van energie . Gekwalificeerde en bedreven energieadviseurs kun je zoeken via de website centraalregistertechniek.nl. Zorg dat je een expert kies met het BRL9500 certificaat.

Maatwerkadvies energiebesparing aanvragen in Haarlemmerliede (juni 2024)

Wil jij een aanvraag indienen voor subsidie voor het vergroenen van jouw pand? Dan moet je beschikken over het maatwerkadvies. Het plan geef je inzicht in uiteenlopende maatregelen die haalbaar zijn voor jouw huis. Voorbeelden zijn het kiezen voor duurzaam HR++ glas, gevelisolatie met PUR en het gebruiken van zonnecellen (zonneboiler). In de volgende paragraaf bieden we uitleg hoe jij dit kan laten doen.

5-stappenplan om een energierapport te verkrijgen

 1. Energieadviseurs vergelijken

  Het maatwerkrapport laat je altijd opmaken door een erkende energie-specialist. Professionele maatwerkadviesbureaus kan je opzoeken op bijvoorbeeld het Centraal Register Techniek of via ons eigen platform. Wellicht is er iemand in je familie of vriendenkring die een geschikt persoon kent. Disclaimer: selecteer zeker een adviseur die gecertificeerd is (BRL9500-02-certificaat).

 2. Dien offerte-aanvragen in

  Voor een gepersonaliseerd advies moet je betalen. Energieadviseurs rekenen verschillende tarieven. Het is aan te raden om minimaal 2 offertes te ontvangen van gekwalificeerde adviseurs. Geef je verlangens vooraf aan. Wil je puur en alleen kijken naar de isolatie, of wil je ook advies voor het plaatsen van een warmtepomp? Zoek je naar iemand die je kan helpen bij de renovatie, of wil je dit zelf doen? Geef zoveel details als mogelijk. Het kiezen van de beste offerte gaat dan een stuk eenvoudiger.

 3. Een goede voorbereiding met de Woningcheck

  De meeting is afgesproken. Zorg ervoor dat je goed bent voorbereid. Check dan eerst de bespaarcheck op verbeterjehuis.nl. Via dit platform krijg je een opsomming met potentiële maatregelen die relevant zijn. Hierbij zie je ook de kosten en de opbrengsten. Hieruit haal je belangrijke vragen voor het adviesgesprek met de energiecoach in Haarlemmerliede.

 4. Raadpleeg het energierapport

  Het adviesbureau bezoekt je aan huis en beschrijft welke mogelijk interessante maatregelen gunstig zijn. Kort hierop mailt hij een compleet energieplan met de meest gunstige energiebesparende maatregelen voor jouw woonhuis. Per energiemaatregel bekijk je kenmerken zoals een kostenbegroting, de jaarlijkse besparing en de verwachte terugverdientijd. Vaak wordt er een moment gepland om het rapport gezamenlijk door te nemen. Hier kan je extra vragen stellen.

 5. Een vakbedrijf kiezen

  De energiedeskundige beschikt niet over maximale bouwkundige kennis (dan moet je een bouwkundige keuring in Haarlemmerliede laten uitvoeren). Deze deskundige vertelt hoe je kunt besparen op gas en stroom. Voor de uitvoering van de klus zal je contacten moeten leggen met andere specialisten. Hiervoor neem je contact op met isolatie-vakmannen en installatiebedrijven. Vraag of ze bij je thuis komen voor de complete woninganalyse. Indien gewenst kan je vragen of de energieadviseur hier ook present is.

Welke energiebesparende maatregelen zijn effectief voor jouw woning?

Informeer bij energieadviseurs en bespaar direct op de energiekosten!

Energieadviseur Haarlemmerliede vergelijken

Een maatwerkadvies energiebesparing wordt uitgevoerd door een deskundige vakman. Het is slim om een adviesbedrijf rondom je woonplaats te benaderen. Ze zijn bekend met het type woning, en je hebt geen onnodig hoge reiskosten. In de lijst hieronder verstrekken we adresgegevens van mogelijk interessante maatwerkadviseurs die je kunt benaderen voor woningen in de gemeente Haarlemmermeer. Kies enkel bedrijven en adviseurs met het BRL9500-02-certificaat. Veel bedrijven kun je ook vinden via platform.centraalregistertechniek.nl.

Naam adviesbedrijfStraatnaamPostcodePlaats
Energielabel en HuisDelftlaan 437II2025LWHaarlem
Staal VastgoedCamplaan 122103GWHeemstede
VuturaLorentzlaan 992105TSHeemstede
GreenUVerspronckweg 3252023BKHaarlem
Nieuw Haarlems Peil ProjectenLeidsevaart 3622014HLHaarlem
Tabel met energieadvies bedrijven uit de buurt van Haarlemmerliede

Uitgelichte energie adviseurs: meteen een afspraak maken

Direct in contact komen met een adviseur? In de tabel hieronder delen wij energieadviseurs voor maatwerkadvies energiebesparing in Haarlemmerliede waar je vaak snel terecht kunt. Klik op een van de aanbieders om direct aan de slag te gaan.

Alle energiebesparende maatregelen op een rij

Veel woningbezitters zoeken naar opties om hun energieverbruik te verminderen. Het is lastig waar je moet beginnen! Voor dit probleem is het maatwerkadvies bedacht. Het geeft je een inkijkje in alle bespaarmogelijkheden voor jouw huis. Wat voor soort maatregelen kunnen dit zijn? Hieronder noemen we de meest interessante verduurzamingsmaatregelen voor je woonruimte. Je kunt ook meer details lezen over infraroodpanelen.

Belangrijkste voordelen van een energiezuinige woning in Haarlemmerliede

 1. Beperk de energiefactuur: maandelijks minder betalen voor energie.
 2. Gunstig voor het milieu: je verkleint jouw CO-2 uitstoot.
 3. Realiseer een prettig binnenklimaat: minder tocht en kou.
 4. De waarde van jouw woning stijgt: huizen met energielabel A zijn gewild.
 5. Constant een gezonde leefomgeving: in alle ruimtes een goede luchtkwaliteit.
MaatregelKosten (gemiddeld)Besparing p/jaar
Bodemisolatie (bekijk hier meer info)€1600,00€130,00 p/jaar
Hybride warmtepomp€4510,00€905,00 p/jaar
Set van 10 zonnepanelen€5090,00€525,00 p/jaar
Zonneboiler met 150 liter vat€3125,00€175,00 p/jaar
Infraroodverwarming (per paneel)€310,00€49,50 p/jaar
Ledlamp (per stuk) (lees hier meer tips) €6,40€7,60 p/jaar
Kosten en baten van diverse energiebesparende maatregelen bij normale huizen (+/- 110 m2).

Maatwerkadvies aanvragen voor concrete tips!

Zoek beschikbare adviseurs en plan een afspraak in

Snel besparen met woningisolatie

Wil je minder energie gaan verbruiken? Jouw huis isoleren in Haarlemmerliede is een aantrekkelijke optie. Door het isoleren van de muur, het dak, en vloer treed er geen warmteverlies op. Dit heeft veel voordelen: je kan besparen op de energiekosten, je hebt een fijn warm huis in de winter, en een koele woning in de zomer, je draagt bij aan het milieu, je hebt minder last van lawaai van de straat en je huis is interessanter op de markt. Er zijn meerdere subsidies te kiezen. Belangrijk feit: voor de arbeidskosten rondom isoleren geldt het speciale lage BTW-tarief (9%) Zo heb je een goede terugverdientijd.

 • Vloerisolatie (vanaf €29,00 per /m2): verminder temperatuurverschillen tussen vloer en de rest van de ruimte.
 • Dakisolatie (vanaf €49,00per /m2): verbetert de akoestische isolatie van het dak.
 • Gevelisolatie (vanaf €96,00per /m2): op vrijwel elke woning toepasbaar, direct resultaat.
 • Bodemisolatie (vanaf €27,00per /m2): voor het bestrijden van een muffe lucht in de woning.
 • Spouwmuurisolatie (vanaf €18,00per /m2): perfect voor huizen gebouwd tussen 1920 tot 1975.
 • Isolatieglas (vanaf €128,50per /m2): HR++ glas biedt een optimale thermische isolatie.

De voordelen van een warmtepomp

De warmtepomp is een goede vervanger van de traditionele HR-ketel. Het systeem gebruikt warmte van de buitenlucht, bodem of water. De kosten voor gas nemen hierdoor aanzienlijk af. Wel gebruikt een warmtepomp elektriciteit. Deze extra stroom kan je zelf realiseren met zonnepanelen. In de hete maanden is de warmtepomp ook in staat om te koelen. Er zijn veel varianten. Globaal heb je de keuze uit een volledig elektrische warmtepomp of een hybride model. In het stuk hieronder behandelen we aanvullende informatie over de diverse varianten.

 • All-electric warmtepomp: dient als centrale verwarming en kan ook het tapwater verwarmen. Je kunt dan echt een nul op de meter woning realiseren. All-electric is vrij prijzig, en het werkt alleen bij zeer goede isolatie. In nieuwbouw wordt het vaak toegepast.
 • Hybride warmtepomp Haarlemmerliede: een betaalbaar alternatief en werkt ook uitstekend bij wat oudere huizen. De HR-combiketel slaat alleen aan bij koude dagen. Het kan jouw gasverbruik terugdringen met meer dan 50%!
 • Lucht-lucht warmtepomp: jouw woning duurzaam verwarmen en koelen.
 • Lucht-water warmtepomp: flexibele optie voor het verwarmen van water.
 • Water-water warmtepomp: zeer efficiënt systeem dat niet veel ruimte in beslag neemt.
 • Bodem-water warmtepomp: kan zeer zuinig koelen zonder gebruik van de compressor.

Laat nieuwe zonnepanelen installeren

Met zonnepanelen wek je (grotendeels) jouw eigen groene stroom op. Het is een verantwoorde, groene investering en je bespaart flink op de energiekosten. Met een groot subsidie-voordeel, het BTW-nultarief en/of een tegemoetkoming d.m.v. een groene lening verdien je jouw panelen vaak binnen 6 of 7 jaar terug. Het maakt je minder afhankelijk van energieleveranciers zoals Engie, Essent, GreenChoice, Vattenfall, Eneco en United Consumers, Delta, Oxxio, Enegiedirect.nl, Vandebron. Dankzij de salderingsregeling kun je extra stroom terugleveren aan het net.

 • Zonnepanelen worden qua aanschafprijs erg aantrekkelijk. Een zonnepanelensysteem met 10 panelen kan je laten monteren voor €5.100 en verdien je snel terug. Vaak al binnen 7 jaar.
 • Er zijn wel een paar voorwaarden: een goed begaanbaar schuin of plat dak met oriëntatie op het zuiden. Vermijd daarbij zoveel mogelijk schaduw. De dakconstructie moet het systeem kunnen dragen.
 • De zonnestroom die je over hebt lever je terug aan het elektriciteitsnet (salderen).
 • Interesse in zonnepanelen in Haarlemmerliede laten installeren? Dan betaal je zelfs helemaal geen BTW.

Een innovatieve zonneboiler

Een zonneboiler bestaat uit een installatie met doorgaans 1 tot 4 thermische zonnecollectoren een voorraadvat en een naverwarmer. Het verwarmingssysteem zorgt constant voor nieuw warm tapwater in keuken, badkamer en eventueel voor de verwarming. Een ontzettend duurzame manier van water verwarmen. Door het laten plaatsen van een zonneboiler bespaar je de helft van je gasverbruik om in de woning warm water te maken. Je gebruikt het in combinatie met een CV-ketel of warmtepomp. De gemeente verstrekt hiervoor altijd een vergunning en je kunt een royale ISDE subsidie krijgen.

 • Een goede zonneboiler voor een standaard huis (voorraadvat met 150 – 200 liter) heeft een prijskaartje van ongeveer €3.650 (incl. installatiewerk).
 • Een zonneboilercombi kan ook je huis verwarmen.
 • De benodigde vrije ruimte op het dak is zo’n 2,5 m2 tot 4 m2.
 • Je hebt ook ruimte nodig voor het buffervat (diameter van 60 tot 80 cm).

Informatie en voordelen van infraroodpanelen

Aan de hand van elektrische infraroodpanelen kan een woning gericht verwarmd worden. Het wordt bijvoorbeeld gebruikt voor de badkamer of jouw thuiswerkplek. De lucht in de ruimte wordt niet verwarmd. De heerlijke stralingswarmte is erg aangenaam. Warmtepanelen zijn vooral bedoeld als bijverwarming. Het biedt vele voordelen: minder last van luchtcirculatie, een milieuvriendelijk energieverbruik, goedkoop in aanschaf en makkelijk te plaatsen en ze kunnen mooi in je interieur verwerkt worden.

 • Infraroodverwarming is vooral geschikt als bijverwarming in de woonkamer.
 • Wanneer een woning compleet is geïsoleerd kan IR-verwarming soms zelfs als hoofdverwarming fungeren.
 • De onkosten van warmtepanelen ramen we op +/- €200,00 tot €425,00 per IR-paneel.

Goede energiebespaartips

Behalve de bovenstaande energiebesparende maatregelen voorzien onze specialisten je van nog meer energiebespaar adviezen in Haarlemmerliede. In de box hieronder delen wij een schema met relevante en gunstig geprijsde duurzaamheidsmaatregelen die je vaak zonder veel gedoe kunt toepassen.

 • Mechanische ventilatie: buitenlucht verontreiniging wordt verminderd door lucht rond te blazen.
 • Ventilatie met warmteterugwinning (WTW): altijd gefilterde schone lucht in huis.
 • Waterbesparende douchekop: laat maximaal 7,2 liter per minuut door.
 • Radiatorfolie: zorgt dat meer warmte de ruimte ingaat i.p.v. in de muren trekt.
 • LED-lampen: LED-verlichting geeft zacht licht af, wat comfortabeler is voor het oog.
 • Elektrisch koken: koken op een inductiekookplaat is efficiënt, veilig en energiezuinig.
 • Slimme thermostaat: eenvoudig in gebruik en zelflerend.
 • Energielabel huishoudelijke apparatuur: lagere CO2-uitstoot met een A+ apparaat.

Start met een persoonlijk energieadvies in Haarlemmerliede!

Plan een adviesgesprek in en ontdek hoe je bespaart op de energiekosten

Energielabel Haarlemmerliede: hoe energiezuinig is mijn woning?

Dit maatwerkadvies voor energiebesparing bevat energiebesparende maatregelen die uit te voeren zijn om jouw woning energie-efficiënter te maken. Het concept plan geeft ook aan wat wat het huidige woning energielabel is. Het woninglabel geeft aan hoe energiezuinig jouw woning op dit moment is. De meest zuinige woningen krijgen energielabel A. Heb jij nadat de woningkeuring is uitgevoerd het huis opnieuw verduurzaamd? En ga je jouw huis verhuren of verkopen of wil je een scherpe hypotheekrente? Dan is het slim om het huis nog eens te laten checken. Een gekwalificeerde energie inspecteur doet een grondige check en calculeert de maximaal benodigde gas en elektriciteit voor de verwarming van de woning (warmtevraag). Je woning wordt ingedeeld in energielabel A++++, A of een wat minder gunstige B tot G.

 • Het label duidt hoe energiezuinig het huis is.
 • Het woninglabel is verplicht voor mensen die hun woning willen verhuren of verkopen.
 • Een goed energielabel heeft een effect op de woningwaarde. In sommige gevallen kan een duurzaamheidskorting je hypotheekrente omlaag brengen.

Een duurzame woning met subsidies in Haarlemmerliede

Alle woningen in Provincie Noord-Holland moeten verduurzamen en in de meest ideale situatie kunnen verwarmen zonder gas. Men kan hiervoor gebruik maken van (ISDE) subsidies en energiebespaarleningen met een gunstige rente. Wil je een subsidie aanvragen? In dat geval stelt de overheid het maatwerkadvies verplicht. Onderstaand delen wij praktische informatie over de optionele subsidieregelingen duurzame energie in Haarlemmerliede.

 • Landelijke subsidie isolatie: ontvang tot max. 30% van de investering voor isolatiewerkzaamheden aan (spouw)muur, wanden, gevel, ramen, vloer.
 • Voor arbeidsloon bij isolatie is het BTW-tarief slechts 9%.
 • Investeringssubsidie duurzame energie (ISDE): geschikt voor een aansluiting op een warmtenet, warmtepomp of zonneboiler in juni 2024.
 • Bij zonnepanelen een versoepelde BTW-regeling (0%).
 • Het energieloket gemeente Haarlemmermeer biedt mogelijk aanvullende lokale subsidieregelingen of andere duurzaamheidsleningen. Via de energiesubsidiewijzer Haarlemmermeer zijn alle financiële regelingen te bekijken.

Energiebespaarlening Haarlemmerliede opzoeken in juni 2024

De beste manier om verduurzamingsmaatregelen te realiseren is door dit te betalen met eigen geld. Heb je niet voldoende spaarmiddelen? Dan zijn er diverse leningen beschikbaar. De duurzame leningen zijn beschikbaar voor Nederlandse woningbezitters. We lichten de groene leningen graag verder toe (ook voor andere regio’s zoals Overveen, Spaarnwoude en Spaarndam).

 • Energiebespaarlening Warmtefonds: een voordelige manier waarmee Nederlandse woningeigenaren hun woning energiezuinig kunnen maken.
 • Duurzaamheidslening van Stimuleringsfonds Volkshuisvesting voor Nederlandse gemeenten (SVn): stimuleringslening voor vloerisolatie, zonnepanelen, dakisolatie, gevelisolatie, spouwmuurisolatie, zonneboilers.
 • Energiebespaarhypotheek: met een maximaal leenplafond van €25.000 voor mensen met een woning die elders niet in aanmerking komen.
 • Gebouwgebonden financiering (GGF): een groene lening die hoort en blijft bij de woning (wordt de komende jaren uitgerold).
 • Duurzame monumenten lening: voor mensen die hun rijksmonument willen verduurzamen (bekijk voorwaarden op de website van de gemeente Haarlemmermeer.
 • Verhoog je eigen hypotheek: gebruik je overwaarde om een extra leningdeel af te sluiten.

Antwoorden op vragen rondom het thema energie besparen in Haarlemmerliede

Wat is maatwerkadvies energiebesparing Haarlemmerliede?

Het energie maatwerkadvies Haarlemmerliede is een document met verschillende opties voor de verduurzaming van jouw woning die ook terug te vinden zijn in de maatregelenlijst van het Nationaal Warmtefonds. Voorbeelden zijn vloerisolatie, HR++ glas, het plaatsen van een warmtepomp of het plaatsen van zonnepanelen op het dak. Dit besparingsplan bespreekt per maatregel het kostenplaatje en de geschatte terugverdientijd. Het persoonlijk energieadvies is bedoeld voor woningeigenaren die hun woning gasloos willen gaan verwarmen en dit willen financieren met een subsidie.

Moet ik het energierapport verplicht aanvragen?

Ja, het maatwerkadvies is verplicht als je een duurzaamheidssubsidie aanvraagt. Wil je met deze subsidie isoleren, of lijkt de investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE) je wel wat voor een volledig zelfstandige elektrische warmtepomp of aansluiting op het lokale warmtenet? In die gevallen is dit adviesrapport heel belangrijk. Zonder maatwerkadvies wordt er geen subsidie uitgekeerd. Wil je jouw huis energiezuinig maken een groene lening of met eigen geld? Ook dan is het maatwerkadvies beslist iets om te overwegen. Het laat jouw zien welke investeringen jouw energierekening doen dalen. A.d.h.v. dit besparingsrapport kun jij gericht bepaalde bouwbedrijven benaderen.

Wat kost het energiebesparingsrapport?

De tarieven van een advies op maat zijn afhankelijk van het soort woning, de totale oppervlakte en de adviseur die het werk uitvoert. De tarieven liggen tussen de €210,00 tot €350,00. Voor een standaard huis kost het hele traject ongeveer €255,00. Het is raadzaam om offertes van erkende (BRL9500-02) energieadviseurs in Haarlemmerliede te verkrijgen.

Kan een VvE ook een energiescan laten uitvoeren?

Ja, jouw Vereniging van Eigenaren (VvE) mag als afvaardiging van de leden gebruik maken van het maatwerkadvies energiebesparing. Via de regeling kan men als vereniging CO-2 besparende maatregelen uit laten voeren. Eventueel in combinatie met Subsidie energiebesparing eigen huis (SEEH) en Subsidie verduurzamen voor verenigingen van eigenaars (SVVE). De adviseur zal het gehele pand nalopen en beoordelen. Het adviesbedrijf inventariseert bij de bewoners wat ze zelf vinden dat moet worden aangepast om het gebouw energiezuiniger te maken. Op basis daarvan volgt richting de VvE een energieadvies voor de energieprestaties van het pand. Bewoners vinden hier ook de totale benodigde investering en de geschatte terugverdientijd.

Is maatwerkadvies utiliteitsbouw ook beschikbaar?

Als bedrijf ben je graag op de hoogte hoe je de energieprestaties van je bedrijfsgebouw of kantoor kunt versterken. Het speciale energieprestatieadvies (EPA) is een erkend EPA-maatwerkadvies in Haarlemmerliede voor gebouwbeheerders. Het utiliteitsbouw inspectierapport gaat dieper in op de bouwkundige en installatietechnische verbetermaatregelen van je kantoor of bedrijfspand Een duurzamere energieprestatie leidt tot lagere energiekosten, meer comfort, een lager tarief qua milieubelasting en een innovatieve werksfeer. De NTA 8800 is nieuwe bepalingsmethode voor het in kaart brengen van energieprestaties van utiliteitsgebouwen. De Energie Investeringsaftrek (EIA) kan worden gebruikt als: een interessante zakelijke subsidieregeling waarmee ondernemers premie kunnen krijgen voor het energieadvies voor bedrijven en voor de daadwerkelijke uitvoering van de energiebesparingsmaatregelen. Check RVO.nl voor een extra uitleg.

Plaats een reactie