Maatwerkadvies aanvragen
• Deskundige specialisten aan huis
• Duidelijke energiebesparing adviezen
• Geschikt voor subsidie-aanvragen of lening


INSPECTIE INPLANNEN

Maatwerkadvies Energiebesparing Spaarnwoude

Wil je jouw energierekening graag terugdringen? Voor woningeigenaren kan het lastig zijn te bepalen waar je begint. Moet ik isoleren, een full-electric warmtepomp kopen of hebben zonnepanelen de meeste urgentie. Het specialistische Energiebesparing Maatwerkadvies Spaarnwoude biedt hulp bij deze zoektocht. De energieadviseur plant een afspraak op locatie in voor persoonlijk advies en onderzoekt wat de mogelijkheden zijn. Het energieplan stelt bloot welke verduurzamingsmaatregelen passen bij jouw woning en het leefklimaat in huis verbeteren. In het maatwerkrapport vind je nauwkeurig de totale kosten en het rendement van de getoonde duurzame keuzes. Het plan is relevant voor Nederlandse particuliere huiseigenaren en is vaak verplicht bij een duurzaamheidssubsidie.

 • Een maatwerkadvies laat zien welke investeringen kunnen helpen met het besparen op de energiekosten.
 • Een betrouwbare duurzaamheidsadviseur komt bij je thuis de woning opnemen.
 • Hij deelt een energieadvies met alle mogelijk interessante maatregelen die een positief effect hebben op je energielabel.
 • Zoals o.a.: woningisolatie, warmtepomp plaatsen, ventileren met WTW, zonneboiler laten plaatsen, zonnepanelen installeren.
 • Per maatregel krijg je inzicht in de verwachte prijzen, wat het oplevert en de totale terugverdientijd.
 • Voor uitvoering van het energieplan moet je zelf contact leggen met een deskundige partij.
 • Deze maatwerkadvies energiebesparing rapportage is vanaf 2023 verplicht voor woningeigenaren in Spaarnwoude die een beter energielabel willen en daarvoor een subsidie willen aanvragen.
maatwerkadvies-energiebesparing-spaarnwoude

Energieadvies: aan de slag met je energiekosten

Maatwerkadvies energiebesparing (eerst het Energieprestatieadvies (EPA)) is een plan voor bedrijven en particulieren dat een compleet advies geeft om het energieverbruik te remmen en derhalve de energierekening te reduceren In het document wordt gedetailleerd weergegeven welke investeringen je kunt doen, wat de uitgaven zijn, en wat het je uiteindelijk oplevert. Bij een dergelijk advies kun je denken aan maatregelen zoals vloerisolatie, spouwmuurisolatie, warmtepomp, infraroodpanelen, dakisolatie, zonneboiler. Het is heel simpel. Een energiecoach komt altijd bij je thuis op bezoek om jouw doelstellingen door te nemen. Deze vakman analyseert het huis en rekent uit welke energiebesparingsmaatregelen heel effectief kunnen zijn. Het rapport bevat informatie en een overzicht met een opsomming van alle vergroeningsmaatregelen. Dit is inclusief een raming van de kosten met daarbij de terugverdientijd en effecten. Belangrijk: Deze maatwerkadviseur werkt individueel en zal niet zelf offertes leveren voor renovaties. Het adviesplan bevat ook het energielabel van de woning.

Actueel: Wens je minder energie te verbruiken, en wil je dit deels financieren met een subsidie? Het is dan essentieel om een maatwerk energiebesparingsadvies te regelen. Het rapport moet tot stand zijn gekomen door een objectieve adviseur. Vakbekwame en ervaren energieadviseurs check je www.centraalregistertechniek.nl. Informeer altijd naar het BRL9500 certificaat.

Maatwerkadvies energiebesparing aanvragen in Spaarnwoude (april 2024)

Wil jij een subsidie aanvragen voor het vergroenen van jouw pand? Het maatwerkadvies is dan verplicht. Dit adviesrapport geef je inzicht in diverse duurzaamheidsmaatregelen die je kunt kiezen om te besparen. Uitkomsten van zo’n plan kunnen zijn toepassen van HR++ glas, het isoleren van buitenmuren met PIR en het gebruik van een zonneboiler. In de volgende alinea delen we stap-voor-stap de te nemen acties.

In 5 stappen het energierapport aanvragen

 1. Zoek een maatwerkadviseur

  Het maatwerkrapport moet je laten opstellen door een neutrale maatwerk adviseur. Professionele adviesbureaus check je op bijvoorbeeld het Centraal Register Techniek of via onze klantenservice. En misschien heb je iemand in je eigen kenniskring die hier ervaring mee heeft. Advies: selecteer zeker een adviseur die werkt met het BRL9500-02-certificaat.

 2. Vergelijk verschillende offertes

  Een gepersonaliseerd advies is niet gratis. Adviesbureaus zijn vrij in hun pricing. Het is verstandig om verschillende offertes op te vragen van betrouwbare adviseurs. Geef je behoeften duidelijk aan. Wil je alleen weten wat je kunt winnen met woningisolatie, of wil je ook aan de slag met een warmtepomp? Wil jij alles gaan uitbesteden, of wil je dit traject zelf uitvoeren? Wees zo specifiek mogelijk. Het kiezen van de beste adviseur zal dan makkelijker worden.

 3. Voer de Woningcheck uit

  Staat er een meeting met een expert? Zorg dat je goed bent voorbereid. Bezoek dan zeker eerst de bespaarcheck van verbeterjehuis.nl. Via dit portaal word je geleid naar een overzicht van energiebesparende maatregelen die matchen met jouw situatie. Inbegrepen zijn de tarieven en de terugverdien-termijnen. Dit is uitstekende input voor het adviesgesprek met jouw energiecoach in Spaarnwoude.

 4. Neem het energierapport door

  Het maatwerkadviesbureau brengt een bezoek aan huis en onderbouwt welke duurzame investeringen aan te bevelen zijn. Op basis hiervan krijg je een kwalitatief energieplan met de meest gunstige energiebesparende maatregelen voor jouw woning. Voor elke energiemaatregel toont het rapport onderdelen zoals de geraamde kosten, de opbrengsten per jaar en de terugverdientijd. Je neemt samen met de maatwerkadviseur het rapport door. Tijdens zo’n meeting kan je extra vragen stellen.

 5. Vakbedrijven uitzoeken

  De energiedeskundige beschikt niet over maximale bouwkundige kennis (dan moet je een bouwkundige keuring in Spaarnwoude laten uitvoeren). De adviseur weet alles over gas en stroom besparen. Voor de uitvoering van de klus zijn andere bedrijven noodzakelijk. Met jouw energieplan kan je prijzen opvragen bij isolatie-deskundigen en plaatselijke installateurs. Laat ze thuis langskomen om je woning te bekijken en op te meten. Wanneer je het prettig vindt kan je kijken of het adviesbureau daarbij kan zijn.

Welke energiebesparende maatregelen zijn nodig voor jouw woning?

Check energieadviseurs en bespaar op jouw energielasten!

Energieadviseur Spaarnwoude vergelijken

Dit maatwerkadvies energiebesparing wordt altijd opgesteld door een objectieve adviseur. Het is aan te bevelen om een energie-specialist uit de omgeving te benaderen. Ze weten veel van de woningmarkt in jouw woonplaats, en je betaald minder voor reiskosten. In de onderstaande tabel tref je naam + adresgegevens van professionele EPA-adviseurs die je kunt benaderen voor woningen in de gemeente Haarlemmermeer. Wees er zeker van dat ze in het bezit zijn van het BRL9500-02-keurmerk. Staat er geen geschikt bedrijf tussen? Bekijk dan ook het platform Centraal Register Techniek.

Naam adviesbedrijfStraatnaamPostcodePlaats
Energielabel en HuisDelftlaan 437II2025LWHaarlem
Staal VastgoedCamplaan 122103GWHeemstede
VuturaLorentzlaan 992105TSHeemstede
GreenUVerspronckweg 3252023BKHaarlem
Nieuw Haarlems Peil ProjectenLeidsevaart 3622014HLHaarlem
Tabel met energieadvies bedrijven uit de buurt van Spaarnwoude

Uitgelichte experts: meteen online aanvragen

Direct in contact komen met een adviseur? Bijgaand kan je kiezen uit energieadviseurs voor maatwerkadvies energiebesparing in Spaarnwoude waar je meteen online een afspraak kunt inplannen. Klik op de button om jouw aanvraag meteen te starten.

Keuzegids: welke energiebesparende maatregelen passen bij mij?

Veel mensen zouden graag energie willen besparen. Maar wat zijn goede opties? Speciaal hiervoor is het maatwerkadvies ontworpen. Het geeft je een inkijkje in alle bespaarmogelijkheden voor jouw huis. Wil jij graag weten wat je kan verwachten? In de tekstblokjes hieronder noemen we de belangrijkste duurzaamheidsmaatregelen voor je woonruimte. Op dit platform vind je ook informatie over woning ventilatie.

Belangrijkste voordelen van een energiezuinige woning in Spaarnwoude

 1. Verlaag je energienota: een lager maandbedrag voor je energie.
 2. Gunstig voor het klimaat: je verkleint jouw CO-2 uitstoot.
 3. Een comfortabel binnenklimaat: profiteer van warme luchtcirculatie en weinig tocht.
 4. Stijgende woningwaarde: huizen met energielabel A zijn zeer gewild.
 5. Altijd een gezonde leefomgeving: geniet van een prettige luchtkwaliteit.
MaatregelKosten (gemiddeld)Besparing p/jaar
Isoleren van dak (meer over woningisolatie)€4260,00€480,00 p/jaar
Hybride warmtepomp€5110,00€560,00 p/jaar
Zonnepanelen set 10 panelen€5210,00€505,00 p/jaar
Zonneboiler (150 liter)€2955,00€210,00 p/jaar
Infraroodpanelen (per paneel)€475,00€22,50 p/jaar
Waterbesparende douchekop (bekijk meer tips) €30,50€25,50 p/jaar
Kosten en rendement van verschillende besparende maatregelen bij basis-huizen (+/- 125 m2).

Maatwerkadvies opvragen voor energieplan op maat!

Bekijk adviseurs en plan afspraak in

Woningisolatie: houd de warmte in huis

Wil je minder energie gaan verbruiken? Een huis isoleren in Spaarnwoude is doorgaans een goed startpunt. Door te kiezen voor het isoleren van (spouw)muren, ramen, daken en vloeren zal er veel minder warme lucht ontsnappen. De effecten zijn positief: je energiefactuur wordt flink minder, je geniet van een optimaal leefcomfort, je draagt bij aan het milieu, het functioneert tevens als een geluidswal en je woningwaarde stijgt fors. Er zijn verscheidene subsidies te selecteren. Advies: voor de arbeidskosten rondom isoleren geldt het verlaagde BTW-tarief (9]%) Dit resulteert in een korte terugverdientijd!

 • Vloerisolatie (vanaf €26,00 per /m2): de temperatuur van de vloer gaat voelbaar omhoog.
 • Dakisolatie (vanaf €43,00per /m2): het dak isoleren kan tot 30% warmteverlies voorkomen.
 • Gevelisolatie (vanaf €95,50per /m2): goede manier om een thermische brug te beperken.
 • Bodemisolatie (vanaf €23,00per /m2): een ruimte is veel makkelijker op temperatuur te houden.
 • Spouwmuurisolatie (vanaf €19,00per /m2): vermindert kosten voor luchtverversing en warmteverlies voor muren.
 • Isolatieglas (vanaf €119,00per /m2): HR++ glas biedt een optimale thermische isolatie.

Voordelen van een warmtepomp

Een warmtepomp is doorgaans beter voor het milieu dan de traditionele CV-ketel. Het gebruik de warmte van de buitenlucht, bodem of water. Je kunt jouw gasverbruik drastisch verlagen. Het systeem heeft wel veel extra elektriciteit nodig. De additionele stroom kan je zelf realiseren met zonnepanelen op het dak van je woning. In de zomerperiode kan het ook nog eens koelen. Er zijn 2 opties: een zelfstandige full electric warmtepomp of een hybride model. In het stuk hieronder behandelen we handige info over de diverse varianten.

 • All-electric warmtepomp: zorgt voor een gelijkmatige warmte in huis en zorgt voor warm tapwater. Jouw huis kan hiermee volledig van het huis af. Het is een vrij kostbaar systeem en het is alleen geschikt voor huizen met een zeer goede isolatie. Je komt het dan ook met name tegen bij nieuwbouw.
 • Hybride warmtepomp Spaarnwoude: betaalbaar en kan goed functioneren in oudere huizen die minder goed geïsoleerd zijn. De HR-combiketel kan bijspringen op koude dagen. Het systeem kan jouw gasverbruik met 70% doen dalen.
 • Lucht-lucht warmtepomp: onttrekt de benodigde warmte aan de buitenlucht.
 • Lucht-water warmtepomp: veelzijdig systeem voor zowel warm water als centrale verwarming.
 • Water-water warmtepomp: haalt warmte uit de bodem of het grondwater.
 • Bodem-water warmtepomp: kan zeer zuinig koelen zonder gebruik van de compressor.

Alles wat je moet weten over zonnepanelen

Via zonnepanelen wek je zelf groene stroom op. Het is duurzaam en je bespaart flink op de energiekosten. Door te informeren naar de subsidies, het BTW-nultarief en de beschikbaarheid van diverse groene leningen is het vaak al binnen een paar jaar terugverdiend. Je bent ook niet meer afhankelijk van de tarieven van energieleveranciers zoals Engie, Essent, Vattenfall, GreenChoice, Budget Energie & Delta, Vandebron, Powerpeers, Enegiedirect.nl, Oxxio. Dankzij de salderingsregeling kun je extra stroom terugleveren aan het net.

 • Zonnepanelen zijn voor veel mensen haalbaar. Een complete installatie van 10 panelen kost ongeveer €5.200 en kan je terugverdienen in +/- 7 of 8 jaar.
 • Let wel op de randvoorwaarden: een dak met voldoende ruimte met een gunstige positionering op het zuiden. Het schaduweffect moet beperkt zijn. Een sterke dakconstructie is essentieel.
 • Wek je meer zonnestroom op dan je verbruikt? Dan lever je terug aan het elektriciteitsnet (salderen).
 • Interesse in zonnepanelen in Spaarnwoude aanschaffen? Dan betaal je zelfs helemaal geen BTW.

Ervaar het gemak van een zonneboiler

Een zonneboiler betekent één of meer zonnecollectoren op het dak een voorraadvat en een naverwarmer. Deze installatie zorgt voor warm tapwater voor sanitaire voorzieningen en de keuken. Daglicht wordt dus gebruikt voor het maken van heet water. Door het monteren van zo’n zonneboiler realiseer jij een besparing van wel 50% van het gasverbruik voor het verwarmen van water. Dit systeem werkt goed samen met een CV-ketel of warmtepomp. Het is niet nodig om een vergunning aan te vragen en je kunt een royale ISDE subsidie krijgen.

 • Een goede zonneboiler voor een doorsnee woning (vat met 150 liter) heeft een prijskaartje van ongeveer €3.500 (met plaatsing).
 • Een zonneboilercombi kan ook de CV ondersteunen bij de verwarming van de woning.
 • De ruimte die je nodig hebt op het dak is vaak zo’n 2,5 m2 tot 3,5 m2.
 • Ook moet er binnen een buffervat geplaatst kunnen worden (diameter van 40 tot 80 cm).

Goedkoop warm water met infraroodpanelen

Door elektrische infraroodpanelen kan je heel lokaal verwarmen. Denk aan de badkamer of een thuiskantoor. De panelen verwarmen niet de lucht, maar specifiek mensen en objecten. Veel mensen ervaren stralingswarmte als erg prettig. De warmtepanelen zijn perfect voor de bijverwarming. Goede pluspunten zijn: neutraal effect op luchtcirculatie, minimaal energieverbruik, goedkoop in aanschaf en makkelijk te plaatsen en het heeft een moderne afwerking en uitstraling.

 • Infraroodverwarming heeft direct en heel plaatselijk warmte af.
 • Bij moderne huizen met zeer goede isolatie kan je IR-verwarming ook als hoofdverwarming inzetten.
 • De investeringskosten in warmtepanelen zijn afhankelijk van grootte en het vermogen en liggen tussen de €175,00 t/m €475,00 per element.

Overzicht met aanvullende energiebespaartips

Naast deze energiebesparende maatregelen zijn er nog veel meer energiebespaar adviezen in Spaarnwoude. In de box hieronder tref je een lijst met effectieve en betaalbare duurzame oplossingen die gemakkelijk toe te passen zijn.

 • Mechanische ventilatie: ziektekiemen zoals bacteriën, virussen en schimmels worden verwijderd.
 • Ventilatie met warmteterugwinning (WTW): energie neutrale, moderne en geluidsarme manier van ventilatie.
 • Waterbesparende douchekop: bespaar water en energie onder de douche.
 • Radiatorfolie: warmte reflecteert de kamer in en gaat niet verloren.
 • LED-lampen: LED-verlichting is bestand tegen extreme temperaturen (geschikt voor buiten).
 • Elektrisch koken: energiezuinig en comfortabel koken op een inductiekookplaat
 • Slimme thermostaat: vanaf elke plek eenvoudig jouw verwarming bedienen.
 • Energielabel huishoudelijke apparatuur: lagere stroomrekeningen door zuinige A+ apparaten.

Ontvang persoonlijk energieadvies in Spaarnwoude!

Vraag naar het adviesgesprek en ontdek hoe jij kunt verduurzamen dit jaar

Energielabel Spaarnwoude: Ontdek het energielabel van jouw woning

Een maatwerkadvies voor energiebesparing omvat praktische maatregelen die je kunt uitvoeren om jouw woning energiezuiniger te maken. Het advies vertelt ook wat de status van het woning energielabel is. Het woninglabel geeft inzicht in hoe het gesteld is met de energiezuinigheid van je huis. De meest zuinige woningen krijgen energielabel A. Heb je na een woninginspectie het huis opnieuw verduurzaamd? En gaat je huis verkocht worden of wil jij de hypotheekrente graag oversluiten? Wij adviseren dan om een herziend energielabel op te vragen. Een speciale energie inspecteur gaat een uitgebreid onderzoek doen en calculeert de noodzakelijke hoeveelheid gas en elektriciteit om de woning te verwarmen en warm water te genereren. Je woning wordt ingedeeld in energielabel A++++, A of een uitdagendere B tot en met G.

 • Het label laat zien hoe zuinig een huis is.
 • Dit label is tegenwoordig een verplichting als je je woning wil verkopen.
 • Een duurzaam energielabel zal de woningwaarde zeker stimuleren. Wellicht heb je ook recht op duurzaamheidskorting (hypotheekrente).

Woning duurzaam maken met subsidies in Spaarnwoude

De meeste panden in Provincie Noord-Holland moeten verduurzaamd worden en uiteindelijk helemaal van het gas af. De overheid biedt verschillende (ISDE) subsidies en speciale energiebespaarleningen Wil je een subsidie aanvragen? Dan is het maatwerkadvies verplicht! In de box hieronder kan je aan de slag met praktische informatie over de huidige subsidieregelingen duurzame energie in Spaarnwoude.

 • Subsidie voor isoleren: je mag tot 1/3 van de kosten indienen voor het uitvoeren van isolatiewerkzaamheden aan gevel, dak, (spouw)muur, ramen, vloer.
 • Voor het isoleren (enkel arbeid) is het BTW-tarief slechts 9%.
 • Investeringssubsidie duurzame energie (ISDE): interessant voor een aansluiting op een warmtenet, warmtepomp of zonneboiler in april 2024.
 • Met betrekking tot zonnepanelen betaal je zelfs helemaal geen BTW.
 • Het energieloket gemeente Haarlemmermeer heeft mogelijker zelf ook nog particuliere subsidieregelingen of gunstige groene leningen. Via de energiesubsidiewijzer Haarlemmermeer zijn alle financiële regelingen te bekijken.

Energiebespaarlening Spaarnwoude afsluiten in april 2024

De meest gunstige manier om verduurzamingsmaatregelen uit te laten voeren is door dit te betalen met eigen geld. Beschik je niet over voldoende spaarmiddelen? In dat geval kan je kiezen voor een lening. Iedere huiseigenaar kan gebruik maken van duurzame leningen. We lichten graag het een en ander toe (ook toepasbaar voor woningen in bijv. Spaarndam, Santpoort-Noord en Spaarndam).

 • Energiebespaarlening Warmtefonds: een gunstig product waarmee Nederlandse woningeigenaren hun woning energiezuinig kunnen maken.
 • Duurzaamheidslening van Stimuleringsfonds Volkshuisvesting voor Nederlandse gemeenten (SVn): stimuleringslening m.b.t. dakisolatie, gevelisolatie, warmtepompen, zonneboilers, spouwmuurisolatie, vloerisolatie.
 • Energiebespaarhypotheek: een lening tot een bedrag van €25.000 voor mensen met een woning die geen andere financieringsmogelijkheden hebben.
 • Gebouwgebonden financiering (GGF): financiering van de verduurzamingsinvestering wordt aan de woning gekoppeld (nog niet beschikbaar).
 • Duurzame monumenten lening: lening die wordt verstrekt aan eigenaren van een rijksmonument (bekijk voorwaarden op de website van de gemeente Haarlemmermeer.
 • Extra geld lenen via je hypotheek: informeer naar de mogelijkheden bij je adviseur.

FAQ: alles wat je moet weten over energie besparen in Spaarnwoude

Wat is maatwerkadvies energiebesparing Spaarnwoude?

Het energie maatwerkadvies Spaarnwoude is een rapport met verschillende opties voor het vergroenen van jouw woning die je ook terug kunt vinden in de maatregelenlijst van het Nationaal Warmtefonds. Zo kan je denken aan jouw vloer, dak, gevel of ramen isoleren, het toepassen van een warmtepompsysteem of het neerleggen van zonnepanelen op je dak. Dit advies biedt per maatregel de kosten en de geschatte terugverdientijd. Een persoonlijk energieadvies is erg gewenst voor VVE’s en particulieren die hun huis energiezuinig willen maken en hierbij een subsidie moeten aanvragen.

Geldt er een verplichting voor dit energierapport?

Ja, je moet een maatwerkadvies laten schrijven op het moment dat je gebruik wil maken van een duurzaamheidssubsidie. Ga je jouw woning isoleren met subsidie, of ben je nieuwsgierig in de investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE) voor een zelfstandige full electric warmtepomp of aansluiting op een beschikbaar warmtenet? In die gevallen is dit adviesrapport onmisbaar. Zonder maatwerkadvies ontvang je geen subsidie. Wil je energiebesparende maatregelen doorvoeren met een groene lening of met je eigen geld? Ook in dat geval is het maatwerkadvies de moeite waard. Het geeft inzicht in welke investeringen jouw energierekening doen dalen. Door gebruik te maken van dit plan wordt het aanvragen van offertes stukken eenvoudiger.

Wat zijn de verwachte kosten van een energiebesparingsrapport?

De uiteindelijke kosten van het advies op maat hebben te maken met huistype, de omvang van de woning en de gekozen adviseur. De kosten variëren tussen de €250,00 tot wel €315,00. Voor een woning met een gemiddeld woonoppervlak betaal je om en nabij de €255,00. Het is verstandig om offertes van onafhankelijke(BRL9500-02) energieadviseurs in Spaarnwoude te overwegen.

Kan je als VvE ook een energiescan laten uitvoeren?

Ja, je Vereniging van Eigenaren (VvE) kan in samenspraak met de leden kiezen voor het maatwerkadvies energiebesparing. Zodoende kan men als vereniging CO-2 besparende maatregelen inplannen. Eventueel in combinatie met Subsidie energiebesparing eigen huis (SEEH) en Subsidie verduurzamen voor verenigingen van eigenaars (SVVE). De energiedeskundige zal het hele gebouw opnemen. Het onderzoeksbureau informeert bij de eigenaren de woonwensen om het gebouw te vergroenen. De VvE ontvangt een duidelijke energieadvies voor de energieprestaties van de woonruimtes. Bewoners worden geïnformeerd over de verwachte kosten en de jaarlijkse besparing.

Is maatwerkadvies utiliteitsbouw ook beschikbaar?

Als onderneming ben je nieuwsgierig hoe je de energieprestaties van je bedrijfspand of kantoor kunt verbeteren. Het zogeheten energieprestatieadvies (EPA) is een officieel EPA-maatwerkadvies in Spaarnwoude voor bedrijfspanden. Het utiliteitsbouw energierapport toont aan bouwkundige en installatietechnische verbetermaatregelen van een bedrijfsgebouw. Goede energieprestatie zorgt voor een goedkopere energiefactuur, een aangenaam binnenklimaat, minder hoge milieubelasting en een milieubewust imago. De NTA 8800 is nieuwe bepalingsmethode voor het vastleggen van energieprestatie van gebouwen. De Energie Investeringsaftrek (EIA) wordt omgeschreven als: een interessante zakelijke subsidieregeling waarmee je als gebouweigenaar een premie kunt ontvangen voor het energieadvies voor bedrijven en voor de uitvoer van de energiebesparende maatregelen. ZIe ook RVO.nl voor de eisen en voorwaarden.

Plaats een reactie