Maatwerkadvies aanvragen
• Deskundige specialisten aan huis
• Duidelijke energiebesparing adviezen
• Geschikt voor subsidie-aanvragen of lening


INSPECTIE INPLANNEN

Maatwerkadvies Energiebesparing Noord-Holland

Op zoek naar opties om de energierekening te verminderen? In de praktijk is het lastig om te bepalen waar je begint. Moet ik isoleren, een warmtepomp installatie laten aanleggen of moet ik nu juist investeren in zonnepanelen? Het specialistische Energiebesparing Maatwerkadvies Noord-Holland is daarvoor in het leven geroepen Een energieadviseur komt thuis langs voor het energiebesparingsadvies en omschrijft wat er mogelijk is. Het rapport laat jouw zien welke aanbevelingen een energiebesparing realiseren en het leefklimaat optimaliseren. In het rapport onderzoek je uitgebreid het kostenplaatje en het rendement van de verschillende duurzame opties. Het maatwerkadvies is ontworpen voor Nederlandse particuliere woningbezitters en verplicht bij een subsidieaanvraag.

 • Een maatwerkadvies laat woningeigenaren zien welke duurzame investeringen jouw huis energiezuiniger kunnen maken.
 • Een erkende duurzaamheidsadviseur komt bij je langs voor een persoonlijk advies.
 • Je ontvangt een rapport met aanbevelingen met alle maatregelen die waardevol zijn voor jouw woning.
 • Zoals o.a.: ventileren met WTW, zonneboiler laten plaatsen, zonnepanelen installeren, infraroodpanelen, warmtepomp plaatsen.
 • Per onderdeel kun je aspecten achterhalen zoals het budget, wat het rendement is en de geschatte terugverdientijd.
 • Voor de uitvoering van het energiebesparingsadvies dien je zelf een gespecialiseerd bedrijf in te schakelen.
 • Deze unieke maatwerkadvies energiebesparing rapportage is (vanaf 2023) vanuit de overheid verplicht voor woningeigenaren in Noord-Holland die hun woninglabel willen verbeteren en daarvoor een subsidie willen aanvragen.

Energieadvies: hulp bij een hoge energiekosten

Maatwerkadvies energiebesparing (eerst het Energieprestatieadvies (EPA)) is een deskundig advies voor huizenbezitters, verenigingen van eigenaren en kantoorpanden dat een compleet advies geeft om minder energie te gebruiken en daarmee de energiekosten te beperken. In het plan staat dus heel concreet aangegeven welke energiebesparende maatregelen geschikt zijn, wat de kosten zijn, en wat de totale besparing is. Daaromtrent komen diverse maatregelen naar voren, zoals: dakisolatie, zonneboiler, spouwmuurisolatie, infraroodpanelen, vloerisolatie, HR++ glas. Het aanvragen is heel gemakkelijk. Een expert op het gebied van energie komt op locatie langs om samen jouw wensen te inventariseren. Deze deskundige loopt door de woning en bestudeert welke energiebesparingsmaatregelen goed realiseerbaar zijn. Het rapport wordt opgemaakt met een volledig schema met alle verduurzamingsmaatregelen. Dit is inclusief een verwachting van de totale investeringskosten en de besparing. Disclaimer: Elke maatwerkadviseur is een keur-expert en zal je dus ook nooit zelf iets verkopen. Het plan bevat ook andere belangrijke info zoals het energielabel.

Belangrijk: Ga je je woning uitrusten met energiebesparende apparatuur, en wil je dit deels financieren met een subsidie? Dan moet je beschikken over het maatwerk energiebesparingsadvies. De inspecties moeten gedaan worden door een ervaren adviseur. Deskundige en bedreven energieadviseurs zoek je via www.centraalregistertechniek.nl. Let hierbij goed op het BRL9500 certificaat.

Maatwerkadvies energiebesparing aanvragen in Noord-Holland (mei 2024)

Wil jij een subsidie aanvragen om duurzame producten aan te schaffen? Dan is een maatwerkadvies een vereiste. Dit besparingsadvies helpt je op weg met uiteenlopende duurzaamheidsmaatregelen die voldoende effectief zijn. Je kunt denken aan het plaatsen van HR++ beglazing, buitengevelisolatie met PIR en het gebruik van een zonneboiler. In het volgende blok leggen we precies uit wat je moet doen.

How-to: uitleg energierapport aanvragen in 5 stappen

 1. Adviseurs Maatwerkadvies zoeken

  Het maatwerkrapport wordt uitgevoerd door een deskundige adviseur. Erkende vakmensen vind je op de website van het Centraal Register Techniek of via onze klantenservice. Je kunt ook navraag doen in je eigen omgeving. Let op: kies altijd een maatwerkadvies bedrijf dat in het bezit is van een BRL9500-02-certificaat.

 2. Offertes aanvragen en bekijken

  Voor een gepersonaliseerd advies moet je betalen. Maatwerkadviseurs kunnen individuele tarieven rekenen. Het is aan te bevelen om diverse offertes op te zoeken van objectieve adviseurs. Geef je wensen vooraf goed aan. Wil je aan de slag met het isoleren van je huis, of zoek je ook een duurzaam alternatief voor de CV-ketel? Ga jij de werkzaamheden uitbesteden, of wil je dit zelf doen? Wees zo nauwkeurig als je kunt. De prijsopgaven van adviseurs vergelijken is dan veel minder complex.

 3. Een goede voorbereiding met de Woningcheck

  De bijeenkomst is bepaald? Zorg ervoor dat je goed bent voorbereid. Je kunt bijvoorbeeld alvast de bespaarcheck van verbeterjehuis.nl doen. Via de Verbetercheck op Verbeterjehuis.nl krijg je een opsomming met maatregelen die mogelijk geschikt zijn. Inbegrepen zijn de tarieven en de terugverdien-termijnen. Dit kan je gratis doen en vormt een uitstekende input voor je adviesgesprek met de energiecoach in Noord-Holland.

 4. Lees het hele energierapport door

  Het maatwerkadviesbureau neemt de woning op en stelt vast welke investeringen aan te bevelen zijn. Op basis van zijn bevindingen verkrijg je een kwalitatief energieplan inclusief alle energiebesparende maatregelen voor jouw huis. Met betrekking tot de energiemaatregelen zie je in 1 oogopslag bijzonderheden als een kostenbegroting, het rendement en de uiteindelijke terugverdientijd. Uiteindelijk nemen jullie het rapport samen door. Op dat moment is ook ruimte voor aanvullende vragen.

 5. Vakbedrijven vinden

  Deze energiedeskundige heeft niet altijd voldoende bouwkundige kennis (dan moet je een bouwkundige keuring in Noord-Holland laten uitvoeren). De adviseur vertelt hoe je kunt besparen op gas en stroom. Maar voor de uitwerking van het plan zijn andere bedrijven noodzakelijk. Met jouw energieplan kan je prijzen opvragen bij isolatiebedrijven en plaatselijke installateurs. Laat ze thuis langskomen voor een uitgebreide inspectie. Het kan nuttig zijn dat de energieconsultant jouw kan bijstaan.

Welke energiebesparende maatregelen zijn nodig voor jouw huis?

Contacteer energieadviseurs en start met verduurzamen vandaag!

Energieadviseur Noord-Holland vergelijken

Jouw maatwerkadvies energiebesparing moet je laten opstellen door een erkende expert. Het is goed om een specialist uit de buurt te kiezen. Ze hebben doorgaans een goede kijk op de woningmarkt, en je hebt ook minder hoge reiskosten. In het schema hieronder bieden we adres details van betrouwbare energie specialisten die je kunt benaderen voor woningen in de Provincie Noord-Holland. Goed om te weten: adviseurs moeten aantoonbaar in het bezit zijn van een BRL9500-02-certificaat. Voor meer adressen zie ook platform.centraalregistertechniek.nl.

Bekijk specialisten in Amsterdam, Diemen, Landsmeer, Edam-Volendam, Waterland, Amstelveen, Ouder-Amstel, Hilversum, Wijdemeren, Blaricum, Huizen, Weesp, Gooise Meren, Uithoorn, Aalsmeer, Purmerend, Zaanstad, Oostzaan, Wormerland, Enkhuizen, Stede Broec, Drechterland, Hoorn, Koggenland, Medemblik, Opmeer, Dijk en Waard, Schagen, Hollands Kroon, Den Helder, Texel, Alkmaar, Heiloo, Bergen Noord-Holland, Castricum, Uitgeest, Beverwijk, Heemskerk, Velsen, Haarlem, Zandvoort, Bloemendaal, Heemstede en Haarlemmermeer.


Uitgelichte vakbedrijven: meteen een afspraak maken

Direct aan de slag? In de bijgaande tabel tonen wij energieadviseurs voor maatwerkadvies energiebesparing in Noord-Holland die direct beschikbaar zijn. Kies een van de bureau’s om jouw aanvraag meteen te starten.

Complete lijst met alle energiebesparende maatregelen

Veel Nederlanders willen graag hun energieverbruik beperken. Dit proces is echter best ingewikkeld. Met name daarvoor is het maatwerkadvies ontworpen. Het biedt een duidelijk plan met verschillende bespaarmogelijkheden. Wat voor soort maatregelen kunnen dit zijn? In het stuk hieronder delen we de gunstigste vergroeningsmaatregelen voor je pand. Je kunt ook meer details lezen over woning isolatie.

Top-5 voordelen van een energiezuinige woning in Noord-Holland

 1. Een gunstigere energierekening: maandelijks minder betalen voor energie.
 2. Gunstig voor het klimaat: jouw CO-2 uitstoot gaat fors omlaag.
 3. Je geniet van een optimaal binnenklimaat: beperk de koude luchtcirculatie en tocht.
 4. Stijgende woningwaarde: huizen met energielabel A zijn meer waard op de markt.
 5. Constant een gezonde leefomgeving: altijd een uitstekende luchtkwaliteit.