Maatwerkadvies aanvragen
• Deskundige specialisten aan huis
• Duidelijke energiebesparing adviezen
• Geschikt voor subsidie-aanvragen of lening


INSPECTIE INPLANNEN

Maatwerkadvies Energiebesparing Uithoorn

Wil je de kosten afbouwen van je energierekening? Er zijn veel opties, waar begin in? Kies ik het beste voor woningisolatie, een innovatieve warmtepomp bestellen of zonnepanelen op het dak leggen? Het deskundige Energiebesparing Maatwerkadvies Uithoorn is daarvoor in het leven geroepen Een energieadviseur maakt een afspraak voor persoonlijk advies en bestudeert waar de mogelijkheden liggen. Het rapport is concreet en vertelt welke verduurzamingsmaatregelen relevant zijn voor jouw huis en en verbeteringen doorvoeren voor het klimaat in huis. In het maatwerkadvies vind je uitvoerig de investering en de terugverdientijd van de uitgezochte duurzame keuzes. Het verduurzamingsplan is geschikt voor alle particuliere woningbezitters en is zelfs een verplichting als je subsidie wilt aanvragen.

 • Een maatwerkadvies toont welke werkzaamheden kunnen helpen met het besparen op de energiekosten.
 • Een objectieve duurzaamheidsadviseur komt vakkundig jouw woning opnemen.
 • Hij biedt een maatwerkadvies met alle investeringen die je woning een stukje energieneutraal maken.
 • Onder andere: zonnepanelen installeren, woningisolatie, ventileren met WTW, zonneboiler laten plaatsen, warmtepomp plaatsen.
 • Per optie check je een kostenbegroting het rendement en de verwachte terugverdientijd.
 • Voor de uitvoering van het maatwerkadvies moet je zelf de benodigde bedrijven benaderen.
 • Deze unieke maatwerkadvies energiebesparing rapportage is een minimale vereiste in 2023 voor woningeigenaren in Uithoorn die hun woning duurzamer willen maken en dit deels willen financieren met een subsidie.
maatwerkadvies-energiebesparing-uithoorn

Energieadvies: hulp bij een hoge energiekosten

Maatwerkadvies energiebesparing (vroeger Energieprestatieadvies (EPA)) is een energiebesparingsadvies voor woningeigenaren, VvE’s en bedrijfspanden dat concrete handvatten geeft om het energieverbruik te minderen en zo de energienota te verminderen. In het plan wordt zeer gedetailleerd omschreven welke energiebesparingsmaatregelen je kunt nemen, wat de prijs is, en binnen hoeveel jaar je het terugverdient. Binnen dit advies kun je denken aan maatregelen zoals vloerisolatie, warmtepomp, spouwmuurisolatie, HR++ glas, infraroodpanelen, dakisolatie. Het is heel simpel. Een energiecoach bezoek je thuis om met jouw samen een plan te schrijven. Deze vakman check jouw huis en weet welke energiebesparingsmaatregelen bijdragen aan jouw doelstellingen. Je krijgt kort hierna een compleet rapport met een volledig schema met alle duurzame oplossingen. Het rapport omvat ook een kostencalculatie en de verwachte besparing. Hierbij geldt altijd: De maatwerkadviseur is objectief en zal niet zelf offertes leveren voor renovaties. Het verslag bevat ook andere belangrijke info zoals het energielabel.

Actueel: Wil je je huis klaar maken voor de toekomst, en heb je hiervoor een subsidie nodig? Het maatwerk energiebesparingsadvies blijft verplicht! Het rapport moet tot stand zijn gekomen door een deskundige expert. Professionele en betrouwbare energieadviseurs bekijk je op de site centraalregistertechniek.nl. Een BRL9500 certificaat maakt een bedrijf betrouwbaar.

Maatwerkadvies energiebesparing aanvragen in Uithoorn (juni 2024)

Wil jij een aanvraag indienen voor subsidie om je huis energieneutraal te maken. Het maatwerkadvies is dan verplicht. Dit besparingsadvies bevat een weergaven van uiteenlopende energiebesparingsmaatregelen die toepasbaar zijn op jouw huis. Je kunt denken aan het vervangen van (HR++) glas, het verhogen van de isolatie van buitenmuren en het laten plaatsen van zonnecellen. In de box hieronder delen we stap-voor-stap de te nemen acties.

5-stappenplan voor het aanvragen van een energierapport

 1. Adviseurs Maatwerkadvies zoeken

  Het maatwerkrapport laat je altijd opmaken door een erkende adviseur. De juiste experts check je op bijvoorbeeld het Centraal Register Techniek maar ook via dit platform. Je kunt ook navraag doen in je eigen omgeving. Disclaimer: selecteer zeker een adviseur die werkt volgens de BRL9500-02 richtlijnen.

 2. Offertes aanvragen en bekijken

  Een gepersonaliseerd advies is niet gratis. Maatwerkadviesbureau’s hanteren heel verschillende tarieven. Het is raadzaam om diverse offertes op te zoeken van neutrale adviesbedrijven. Geef vooraf goed door wat je precies wilt. Wil je advies voor het isoleren van jouw woning, of ook hoe je jouw huis efficiënter kunt verwarmen? Ga jij de werkzaamheden uitbesteden, of ga je zelf bedrijven benaderen? Wees heel concreet. Het kiezen van de beste adviseur gaat dan een stuk eenvoudiger.

 3. Voer de Woningcheck uit

  De afspraak staat in de agenda. Een goede voorbereiding is essentieel. Je kunt bijvoorbeeld alvast de bespaarcheck van verbeterjehuis.nl doen. Door de adviesmodule op Verbeterjehuis.nl te gebruiken word je geleid naar een opsomming met duurzame investeringen die relevant zijn. Dit is inclusief de kosten en opbrengsten. Hieruit haal je belangrijke vragen voor het adviesgesprek met jouw energiecoach in Uithoorn.

 4. Neem het energierapport door

  De adviseur komt bij je thuis en beschrijft welke opties aan te bevelen zijn. Kort hierop krijg je een gunstig energieplan met de beste energiebesparende maatregelen voor jouw appartement. Voor elke energiemaatregel zie je in 1 oogopslag bijzonderheden als het financiële plaatje, de besparing per jaar en de geraamde terugverdientijd. Soms is het wenselijk om het rapport nog even samen te bespreken. Als je hiervoor kiest is er voldoende tijd voor het stellen van vragen.

 5. Vakbedrijven benaderen

  Deze energiedeskundige beschikt niet over maximale bouwkundige kennis (dan moet je een bouwkundige keuring in Uithoorn laten uitvoeren). Deze persoon weet alles over hoe je gas en stroom kunt besparen. Voor de uitvoering van de klus heb je andere bedrijven nodig. Vraag meerdere offertes op bij isolatie-vakmannen en installatiebedrijven. Laat ze thuis langskomen om de woning van dichtbij te bekijken. Het kan handig zijn dat de energie specialist daarbij aanwezig wil zijn.

Welke energiebesparende maatregelen zijn nodig voor jouw huis?

Bekijk energieadviseurs en bespaar direct op de energiekosten!

Energieadviseur Uithoorn vergelijken

Dit maatwerkadvies energiebesparing laat je altijd opmaken door een ervaren maatwerk-adviespartij. Het is aan te raden om een energie-specialist uit de regio te benaderen. Zij kennen de lokale woningmarkt, en de reisafstand (kosten) zijn dan beperkt. In de tabel hieronder vind je gegevens van professionele maatwerkadviseurs die huizen inspecteren in de gemeente Uithoorn. Goed om te weten: adviseurs moeten aantoonbaar in het bezit zijn van het BRL9500-02-keurmerk. Gecertificeerde bedrijven vind je ook op de website van Centraal Register Techniek.

Naam adviesbedrijfStraatnaamPostcodePlaats
Smart LabelingCartografielaan 351421LEUithoorn
TvG-adviesEmmastraat 121432EXAalsmeer
Nationaal Energie Advies B.V.Impuls 251446WCPurmerend
E-Positive B.V.Cartografielaan 351421LEUithoorn
Cavare B.V.Thorbeckelaan 961412BSNaarden
Tabel met energieadvies bedrijven uit de buurt van Uithoorn

Uitgelichte energie adviseurs: vraag direct een rapport aan

Wil je meteen beginnen met besparen? Bijgaand delen wij energieadviseurs voor maatwerkadvies energiebesparing in Uithoorn waar je meteen online een afspraak kunt inplannen. Kies een van de bureau’s om je aanvraag te starten.

Een overzicht van energiebesparende maatregelen

Steeds meer mensen willen beginnen met energie besparen. Het is lastig waar je moet beginnen! Precies hiervoor is het maatwerkadvies bedoeld. Je ontvangt een goed advies over alle mogelijke bespaarmogelijkheden. Maar waar moet ik dan aan denken? In onze keuzegids bespreken we de aantrekkelijkste energiebesparingsmaatregelen voor je woonruimte. Check ook meer informatie over lucht-water warmtepomp.

Waarom kiezen voor een energiezuinige woning in Uithoorn

 1. Een gunstigere energierekening: je maandlasten gaan meteen omlaag.
 2. Een schoner milieu: je stoot veel minder CO2 uit.
 3. Optimaliseer het binnenklimaat: een warm huis zonder tocht en vocht.
 4. De waarde van de woning stijgt: potentiële kopers geven meer uit aan een huis met energielabel A.
 5. Kies voor een gezonde leefomgeving: geniet van een prettige luchtkwaliteit.
MaatregelPrijzen (gemiddeld)Besparing p/jaar
Bodemisolatie (bekijk hier meer info)€1625,00€105,00 p/jaar
Hybride warmtepomp€6115,00€555,00 p/jaar
Zonnepanelen set 10 panelen€4605,00€520,00 p/jaar
Zonneboiler 150 liter€3265,00€145,00 p/jaar
Infraroodpanelen (per paneel)€480,00€27,50 p/jaar
Radiatorfolie (lees hier meer tips) €17,25€29,00 p/jaar
Kosten en jaarlijkse besparingen van energiebesparende maatregelen bij Nederlandse woningen (+/- 125 m2).

Maatwerkadvies uit laten voeren voor concrete tips!

Zoek een adviseur en ga direct aan de slag

Woningisolatie: een dikke jas om je woning

Wil je snel de energiekosten omlaag brengen? Jouw huis isoleren in Uithoorn is een minimale vereiste. Middels het isoleren van de gevels, het dak, de vloer en de ramen is je woning warm in de winter, en koel in de zomer. Het kent gunstige effecten: je kan besparen op de energiekosten, je geniet van een hoger wooncomfort, het is klimaatbewust, het werkt ook geluidswerend en je woningwaarde stijgt fors. Er zijn allerlei subsidies waarvoor jij je kunt aanmelden. Advies: voor arbeid m.b.t. isoleren geldt het lage BTW-tarief (9%) Zodoende is de terugverdientijd optimaal.

 • Vloerisolatie (vanaf €30,00 per /m2): heerlijke warme voeten in de winterperiode.
 • Dakisolatie (vanaf €44,00per /m2): verlaagt het E-peil van uw woning.
 • Gevelisolatie (vanaf €99,00per /m2): vermindert de kans op een koudebrug.
 • Bodemisolatie (vanaf €25,00per /m2): vermindert het aantal dagen dat een woning te warm of te koud is.
 • Spouwmuurisolatie (vanaf €29,00per /m2): geen vocht en schimmel tussen- en op de muren.
 • Isolatieglas (vanaf €126,00per /m2): HR++ glas heeft meer lichtinval en een hogere transmissie van licht.

Voordelen van een warmtepomp

Een warmtepomp is doorgaans beter voor het milieu dan de traditionele HR-ketel. Hij werkt met warmte van bijvoorbeeld de buitenlucht of het grondwater. Dit maakt dat je flink minder gas gaat gebruiken. Met dit systeem ga je wel wat meer elektriciteit gebruiken. Deze extra stroom kan je zelf opwekken met een aantal zonnepanelen. In de hete maanden heeft het systeem ook een koelende werking. Je hebt de keuze uit een volledig elektrische warmtepomp of een hybride warmtepomp. Onderstaand delen we praktische details over de diverse varianten.

 • All-electric warmtepomp: geeft duurzame warmte en maakt het tapwater warm. Dankzij dit systeem kan je dus volledig van het gas af. Het is een vrij kostbaar systeem en het werkt alleen bij zeer goede isolatie. In nieuwbouw-huizen kom je het veel tegen.
 • Hybride warmtepomp Uithoorn: een relatief goedkoop systeem en is een goede oplossing voor huizen met een matige isolatie. Werkt samen met de HR-combiketel. Het systeem kan jouw gasverbruik met 70% doen dalen.
 • Lucht-lucht warmtepomp: een buitenunit onttrekt de warmte aan de buitenlucht.
 • Lucht-water warmtepomp: milieuvriendelijk omdat ze geen schadelijke stoffen uitstoten.
 • Water-water warmtepomp: gebruikt de warmte die aanwezig is in het grondwater.
 • Bodem-water warmtepomp: werkt met een bodemwarmtewisselaar.

Zonnepanelen laten plaatsen

Via zonnepanelen wek je zelf groene stroom op. Goed voor het klimaat en je betaalt veel minder voor de energie. Dankzij lokale subsidies, 0% BTW op aanschaf zonnepanelen en de zeer aantrekkelijke groene leningen is het vaak al binnen een paar jaar terugverdiend. Het maakt je minder afhankelijk van energieleveranciers zoals Essent, Eneco, Engie, Vattenfall, Budget Energie of Enegiedirect.nl, Vandebron, United Consumers, Powerpeers, Oxxio. Door het principe van salderen ontvang je een vergoeding voor teruggeleverde stroom.

 • Zonnepanelen hebben een steeds beter rendement. Een set met 10 zonnepanelen is al te plaatsen voor €5.350 en verdien je terug in zo’n 6 tot 7 jaar.
 • Er zijn een aantal criteria: het dak moet geschikt zijn voor montage met een gunstige positionering op het zuiden. Het schaduweffect moet beperkt zijn. Zorg ook dat je dakconstructie sterk genoeg is.
 • Zonnestroom die je zelf niet gebruikt kan worden teruggeleverd (salderen) aan je stroomleverancier.
 • Interesse in zonnepanelen in Uithoorn laten plaatsen? Dan betaal je geen BTW.

Goedkoop warm water met een zonneboiler

Een zonneboiler installatie wordt gekenmerkt door een warmte opwekkende zonnecollector met een pomp. leidingen, een voorraadvat en een naverwarmer. Het boilersysteem is verantwoordelijk voor warm tapwater voor sanitaire voorzieningen en de keuken. Je verwarmt dus water met de energie van de zon. Na de installatie van de zonneboiler realiseer jij een besparing van wel 50% van het gasverbruik om in huis warm water te gebruiken. Meestal gebruik je voor de normale CV nog wel een warmtepomp of HR-ketel. Je kunt een ingewikkelde vergunning achterwege laten en er is meestal een flinke ISDE subsidie mogelijk.

 • Een zonneboiler voor een familie (vat met 150 liter) is al beschikbaar vanaf €3.550 (met installatie).
 • De zonneboilercombi kan ook woningen verwarmen (met lagetemperatuurverwarming).
 • De hoeveelheid ruimte die de installatie inneemt op het dak is +/- 2,5 m2 tot 3,5 m2.
 • Ook moet er binnen een buffervat geplaatst kunnen worden (gemiddeld 65 cm bij 145 cm).

Wat je moet weten voor de aanschaf van infraroodpanelen

Met elektrische infraroodpanelen kan een woning gericht verwarmd worden. Handig voor bijv. badkamer of werkplek. De panelen verwarmen niet de lucht, maar specifiek mensen en objecten. Je voelt de stralingswarmte alleen binnen het stralingsgebied. De warmtepanelen zijn een ideale oplossing als bijverwarming. Het wordt vaak gekozen om redenen als: geen effect op de luchtcirculatie, heel beperkt energieverbruik, het is eenvoudig te installeren en ze hebben een stijlvolle uitstraling.

 • Infraroodverwarming kan snel een deel van een kamer opwarmen.
 • Bij goede isolatie en aanschaf van voldoende panelen kan je IR-verwarming ook als hoofdverwarming inzetten.
 • De investeringskosten in warmtepanelen zijn sterk afhankelijk van vermogen en kwaliteit, maar komen uit tussen de €200,00 tot €325,00 per ruimte.

Overzicht met aanvullende energiebespaartips

Los van de energiebesparende maatregelen delen we graag nog meer energiebespaar adviezen in Uithoorn. In de box hieronder delen we daarom een aantal impactvolle en voordelige verduurzamingsmaatregelen die vrij makkelijk zijn toe te passen.

 • Mechanische ventilatie: ziektekiemen zoals bacteriën, virussen en schimmels worden verwijderd.
 • Ventilatie met warmteterugwinning (WTW): maximaal warmtecomfort met lagere stookkosten.
 • Waterbesparende douchekop: je verbruikt al snel 40% minder water dan een reguliere kop.
 • Radiatorfolie: verbetert de warmteoverdracht van de radiator naar de kamer.
 • LED-lampen: LED-verlichting is verkrijgbaar in verschillende kleuren (meer keuzemogelijkheden).
 • Elektrisch koken: een inductiekookplaat werkt op stroom en is zuinig.
 • Slimme thermostaat: eenvoudig bedienbaar op afstand met smartphone of tablet.
 • Energielabel huishoudelijke apparatuur: langer levensduur van apparaten met A+ label.

Start met een persoonlijk energieadvies in Uithoorn!

Start jouw aanvraag voor een adviesgesprek en vind uit hoe je bespaart op de energiekosten

Energielabel Uithoorn: Ontdek het energielabel van jouw woning

Dit maatwerkadvies voor energiebesparing omvat nuttige maatregelen die je kunt gebruiken om jouw huis meer duurzaam te maken. Het plan bespreekt ook wat wat het actuele woning energielabel is. Het woninglabel toont hoe energiezuinig jouw woning is. Gunstige labels zijn energielabel A, B en C. Heb jij nadat het advies is uitgebracht jouw woning geïsoleerd of een warmtepomp aangeschaft? Of ga je jouw woning verhuren of verkopen of wil je kijken of je een lagere hypotheekrente kunt krijgen? Dan is het doorgaans noodzakelijk om het huis nog eens te laten checken. Een energie inspecteur komt je huis en analyseert de totale vraag naar gas en elektriciteit om de woning te verwarmen en warm water te genereren. Op basis hiervan krijg je bijvoorbeeld energielabel A++++, A of een juist B (redelijk zuinig) tot G (zeer onzuinig).

 • Het label toont hoe energiezuinig het huis is.
 • Het woninglabel is verplicht bij de verkoop, verhuur en oplevering van woningen en appartementen.
 • Een perfect energielabel zorgt voor een hogere woningwaarde. Met de duurzaamheidskorting kan je dan mogelijk een betere hypotheekrente krijgen.

Een duurzame woning met subsidies in Uithoorn

Alle huizen in Provincie Noord-Holland moeten verduurzaamd worden en op termijn volledig los van het gas. Iedereen kan profiteren van bepaalde (ISDE) subsidies en energiebespaarleningen Ga je een subsidieaanvraag doen? In dat geval stelt de overheid het maatwerkadvies verplicht. Bijgaand lees je actuele informatie de voordelige subsidieregelingen duurzame energie in Uithoorn.

 • Subsidie voor isoleren: 30% van de totale factuur voor het laten isoleren van wanden, ramen, (spouw)muur, vloer, gevel.
 • Voor de arbeidskosten voor woningisolatie profiteer je van een extra laag BTW tarief (9%).
 • Investeringssubsidie duurzame energie (ISDE): m.b.t. een zonneboiler, aansluiting op een warmtenet of een warmtepomp in juni 2024.
 • In het geval van zonnepanelen betaal je zelfs helemaal geen BTW.
 • Het energieloket gemeente Uithoorn biedt mogelijk ook diverse plaatselijke subsidie-middelen of gunstige energiebespaarleningen. Via de energiesubsidiewijzer Uithoorn kan je de mogelijke financiële regelingen onderzoeken.

Energiebespaarlening Uithoorn opzoeken in juni 2024

De meest goedkope wijze om verduurzamingsmaatregelen te realiseren is door het gebruiken van eigen geld. Is er niet voldoende spaargeld? Dan kan je het heel voordelig lenen. Iedere woningbezitter kan een duurzame lening afsluiten. We lichten graag het een en ander toe (ook toepasbaar voor woningen in bijv. Almere, Weesp en Aalsmeer).

 • Energiebespaarlening Warmtefonds: een aantrekkelijke mogelijkheid waarmee Nederlandse woningeigenaren energiebesparende investeringe kunnen financieren.
 • Duurzaamheidslening van Stimuleringsfonds Volkshuisvesting voor Nederlandse gemeenten (SVn): stimuleringslening geschikt voor vloerisolatie, warmtepompen, zonneboilers, gevelisolatie, spouwmuurisolatie, dakisolatie.
 • Energiebespaarhypotheek: met een maximaal leenplafond van €25.000 voor woningeigenaren met duidelijke hertoetsmomenten en voorwaarden.
 • Gebouwgebonden financiering (GGF): een soort hypotheek die is gekoppeld aan het gebouw, en niet aan de eigenaar van de woning (moet nog worden uitgerold).
 • Duurzame monumenten lening: laagrentende voor eigenaren van rijksmonumenten (bekijk voorwaarden op de website van de gemeente Uithoorn.
 • Verhoog je eigen hypotheek: een nieuw leningdeel voor een tijdelijk bouwdepot.

FAQ: vragen en antwoorden over energie besparen in Uithoorn

Wat is maatwerkadvies energiebesparing Uithoorn?

Dit energie maatwerkadvies Uithoorn is een adviesplan met tips en aanbevelingen voor het energiezuinig maken van jouw huis die o.a. vallen binnen de maatregelenlijst van het Nationaal Warmtefonds. Voorbeelden zijn het laten plaatsen van voorzetwanden, vloerisolatie, dakisolatie, de woning verwarmen met een warmtepomp of jouw eigen stroom opwekken met zonnepanelen. Het rapport onderschrijft per maatregel het financiële plaatje en wat het oplevert. Het persoonlijk energieadvies is noodzakelijk voor alle particuliere woningbezitters die hun woning zuiniger willen maken en hierbij een subsidie moeten aanvragen.

Is het energierapport verplicht?

Ja, een actueel maatwerkadvies is noodzakelijk wanneer je jouw huis gaat verduurzamen met een duurzaamheidssubsidie. Wil je jouw huis verder isoleren met subsidie, of ben je geïnteresseerd in investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE) voor een zelfstandige full electric warmtepomp of aansluiting op een regionaal warmtenet? In dat geval is dit besparingsrapport noodzakelijk. Zonder maatwerkadvies wordt er geen subsidie uitgekeerd. Wil je duurzaamheidsmaatregelen doorvoeren met een groene lening of met spaarmiddelen? Ook dan is het maatwerkadvies beslist iets om te overwegen. Het laat woningeigenaren zien welke keuzes jouw huis duurzamer kunnen maken. Met behulp van dit besparingsrapport is het gericht contacteren van specialisten mogelijk.

Wat zijn de verwachte kosten van een energiebesparingsrapport?

De totale kosten van het advies op maat worden berekend op basis van woningtype, de oppervlakte van het huis, en de adviseur die je kiest. De tarieven liggen tussen de €220,00 tot €340,00. Voor een standaard huis is het tarief circa €240,00. Het is aan te raden om offertes van erkende (BRL9500-02) energieadviseurs in Uithoorn op te vragen.

Kan een VvE een energiescan laten doen?

Ja, jouw Vereniging van Eigenaren (VvE) mag in overeenstemming met de leden het maatwerkadvies energiebesparing laten uitvoeren. Zodoende kunnen alle bewoners van bijvoorbeeld een appartementencomplex CO2 besparende maatregelen doorvoeren. Daarvoor is ook het Subsidie energiebesparing eigen huis (SEEH) en Subsidie verduurzamen voor verenigingen van eigenaars (SVVE) beschikbaar. De expert zal het hele gebouw opnemen. Het bureau kijkt samen met bewoners naar het wensenlijstje om het wooncomplex te verduurzamen. Op basis daarvan volgt richting de VvE een energieadvies voor de energieprestaties van de woningen. Het rapport toont voor alle eigenaren een plan van aanpak inclusief de verwachte kosten en de totale terugverdientijd.

Is maatwerkadvies utiliteitsbouw ook beschikbaar?

Als bedrijf ben je graag op de hoogte hoe je de energieprestaties van je bedrijfspand of kantoor kunt perfectioneren. Het zogenaamde energieprestatieadvies (EPA) is een erkend EPA-maatwerkadvies in Uithoorn voor bedrijven. Het utiliteitsbouw rapport gaat dieper in op de bouwkundige en installatietechnische verbetermaatregelen van je bedrijfsunit, pand of kantoor Een groenere energieprestatie geeft een gunstigere energierekening, een beter comfort voor de werknemers, een beperkte milieubelasting en een milieubewust imago. De NTA 8800 is nieuwe manier om energieprestatie van gebouwen in kaart te brengen. Met de Energie Investeringsaftrek (EIA) wordt bedoeld: een gunstige zakelijke subsidieregeling waardoor er een premie aangevraagd kan worden voor het energieadvies voor bedrijven en het uitvoeren van de energiebesparingsmaatregelen. Bekijk ook de website van RVO www.rvo.nl) om dit aan te vragen.

Populaire plekken in deze regio:

Plaats een reactie