Maatwerkadvies aanvragen
• Deskundige specialisten aan huis
• Duidelijke energiebesparing adviezen
• Geschikt voor subsidie-aanvragen of lening


INSPECTIE INPLANNEN

Maatwerkadvies Energiebesparing Weesp

Besparen op de energierekening? In de praktijk is het lastig om te bepalen waar je begint. Zal ik starten met isoleren, een warmtepompsysteem kopen of is een zonneboiler of infraroodpanelen de beste keuze? Het Energiebesparing Maatwerkadvies Weesp biedt uitkomst! Een energieadviseur komt bij jouw thuis voor een maatwerkadvies en zoekt uit de diverse opties. Het onderzoek stelt bloot welke maatregelen doeltreffend zijn in jouw huis en en een prettige leefomgeving bevorderen. In het maatwerkadvies bieden ze gedetailleerd de totale kosten en het rendement van de mogelijke investeringsopties. Het verduurzamingsrapport is geschikt voor alle particuliere huizenbezitters en is vaak verplicht bij een duurzaamheidssubsidie.

 • Het maatwerkadvies laat woningeigenaren zien welke investeringen kunnen helpen met het besparen op de energiekosten.
 • Een gediplomeerde duurzaamheidsadviseur onderzoekt je huis en kijkt waar de winst is te behalen.
 • Hij levert een rapport met alle mogelijk interessante maatregelen die waardevol zijn voor jouw woning.
 • Onder andere: zonneboiler laten plaatsen, infraroodpanelen, warmtepomp plaatsen, zonnepanelen installeren, ventileren met WTW.
 • Voor elk afzonderlijk onderdeel toont het rapport de kosten, wat het je oplevert en de geraamde terugverdientijd.
 • Voor de uitvoering van het energiebesparingsadvies moet je zelf contact opnemen met bedrijven in de buurt.
 • Een uniek maatwerkadvies energiebesparing rapportage is met ingang van 2023 verplicht voor woningeigenaren in Weesp die hun huis willen vergroenen en dit deels willen financieren met een subsidie.
maatwerkadvies-energiebesparing-weesp

Energieadvies: hulp bij een hoge energiekosten

Maatwerkadvies energiebesparing (geïntroduceerd als Energieprestatieadvies (EPA)) is een plan voor woningeigenaren, VvE’s en bedrijfspanden dat concrete handvatten geeft om het energieverbruik te minderen en daarmee de energiekosten te verminderen. In het document wordt zorgvuldig vermeld welke maatregelen interessant zijn, wat de totale investering is, en hoeveel geld het je uiteindelijk oplevert. In dat geval kan er gekozen worden voor maatregelen als onder andere spouwmuurisolatie, warmtepomp, HR++ glas, dakisolatie, infraroodpanelen, vloerisolatie. Gelukkig heb je het zo geregeld. Een energieadviseur komt op locatie langs om met jouw samen een plan te schrijven. Deze deskundige doet een grondige analyse en berekent welke energiebesparingsmaatregelen goed realiseerbaar zijn. Het rapport bevat informatie en een overzicht met een opsomming van alle energiebesparende maatregelen. Dit is inclusief een calculatie van de kosten en de uiteindelijke besparing Goed om te weten: Jouw maatwerkadviseur werkt autonoom en verkoopt zelf geen energiebesparende maatregelen. Het adviesplan geeft ook aan wat het energielabel van de woning is.

Opmerking: Wil je jouw woning verduurzamen, en wil je een subsidie aanvragen? Dan moet je beschikken over het maatwerk energiebesparingsadvies. Het advies moet altijd worden geschreven door een gecertificeerde energieadviseur. Deskundige en onpartijdige energieadviseurs achterhaal je op het platform centraalregistertechniek.nl. Zorg dat je een expert kies met het BRL9500 certificaat.

Maatwerkadvies energiebesparing aanvragen in Weesp (juni 2024)

Wil jij een subsidie aanvragen om duurzame producten aan te schaffen? Dan moet je minimaal een maatwerkadvies kunnen overleggen. Het plan geef je inzicht in uiteenlopende energiebesparingsmaatregelen die zinvol zijn voor jouw situatie. Denk hierbij aan het plaatsen van HR++ beglazing, buitengevelisolatie met steenwol en het plaatsen van een zonneboiler. In de box hieronder delen we stap-voor-stap de te nemen acties.

5-stappenplan om een energierapport te verkrijgen

 1. Zoek een energieadviseurs

  Het maatwerkrapport moet worden opgesteld door een BRL9500-02 gecertificeerde energieadviseur. Gecertificeerde EPA-adviseurs zijn te vinden op de website centraalregistertechniek.nl of via ons eigen platform. Het loont om ook in je eigen omgeving eens rond te vragen. Advies: probeer te zoeken naar een adviesbedrijf die werkt volgens de BRL9500-02 richtlijnen.

 2. Dien offerte-aanvragen in

  Je betaalt voor een gepersonaliseerd advies. Adviseurs kunnen zelf een prijs berekenen. Het is slim om 2 of 3 offertes te verkrijgen van ervaren EPA-adviseurs. Geef je verwachtingen vooraf aan. Zoek je uitsluitend hulp voor het isoleren, of wil je ook aan de slag met een warmtepomp? Zoek je naar iemand die je kan helpen bij de renovatie, of wil je dit zelf doen? Wees zo precies als je kunt. Het kiezen van de beste offerte gaat dan een stuk eenvoudiger.

 3. Thuis voorbereiden met de woningcheck

  Heb jij een afspraak kunnen maken? Zorg ervoor dat je goed bent voorbereid. Begin alvast met de bespaarcheck van verbeterjehuis.nl. Door de adviesmodule op Verbeterjehuis.nl te gebruiken kom je tot een lijst met investeringen die matchen met jouw situatie. Dit is inclusief de kosten en opbrengsten. Dit is 100% kosteloos en is ideaal als startpunt voor jouw adviesgesprek met de energiecoach in Weesp.

 4. Informatie in het energierapport bekijken

  De adviseur loopt door de woning en onderbouwt welke verduurzamingsmaatregelen geschikt zijn voor jouw huis. Kort daarop krijg je een volledig energieplan met de meest voor de hand liggende energiebesparende maatregelen voor jouw woonruimte. Bij alle energiemaatregelen beschrijven ze randzaken zoals de verwachte prijzen, de opbrengsten per jaar en ook de terugverdientijd. Uiteindelijk nemen jullie het rapport samen door. Bij deze afspraak kan je inhoudelijk net wat meer informatie krijgen.

 5. Vakbedrijven opzoeken

  Een energiedeskundige is geen bouwkundige (dan moet je een bouwkundige keuring in Weesp laten uitvoeren). Deze vakman weet alles over hoe je gas en stroom kunt besparen. Maar voor de uitwerking van het plan zijn andere bedrijven noodzakelijk. Hiervoor neem je contact op met isolatie-vakmannen en regionale installatiebedrijven. Vraag of ze langskomen om alles tot in detail op te meten. Wanneer je het prettig vindt kan je kijken of het adviesbureau daarbij kan zijn.

Welke energiebesparende maatregelen zijn interessant voor mijn woning?

Vergelijk energieadviseurs en laat een energieplan opstellen!

Energieadviseur Weesp vergelijken

Een maatwerkadvies energiebesparing moet worden opgesteld door een neutrale specialist. Het is beter om een maatwerkadviseur uit jouw eigen regio te benaderen. Zij beschikken over voldoende kennis van de stad, en de kosten zijn dan doorgaans wat lager. In de tabel hieronder doorzoek je naam + adresgegevens van goede adviesbureaus die actief zijn in de gemeente Weesp. Let goed op de aanwezigheid van het BRL9500-02-certificaat. Voor meer adressen zie ook het platform Centraal Register Techniek.

Naam adviesbedrijfStraatnaamPostcodePlaats
AFenergielabelHoutstraat 751353BAAlmere
Lam SystemsMiddenweg 30 a1394AKNederhorst den Berg
Schröder & Schröder B.V.Reeweg 12141394JDNederhorst den Berg
Bargmann & Van Ek Bouwconsulting B.V.Edelhertweg 111338ECAlmere
EnergiemétrBoeierstraat 121335SPAlmere
Tabel met energieadvies bedrijven uit de buurt van Weesp

Uitgelichte vakbedrijven: direct online aanvragen

Wil je direct een afspraak inplannen? In de lijst hieronder tref je energieadviseurs voor maatwerkadvies energiebesparing in Weesp die direct tot je beschikking zijn. Klik op de button om jouw aanvraag direct te beginnen!

Informatie over de verschillende energiebesparende maatregelen

Veel woningbezitters zouden graag energie willen besparen. Maar wat zijn goede opties? Speciaal hiervoor is het maatwerkadvies ontworpen. Het geeft je een inkijkje in verschillende bespaarmogelijkheden. Maar waar moet ik dan aan denken? In het stuk hieronder vind je de beste vergroeningsmaatregelen voor je woonhuis. Check ook meer informatie over warmtepomp.

5 voordelen van een energiezuinige woning in Weesp

 1. Verlaging van de energiefactuur: een forse besparing op de maandlasten.
 2. Gunstig voor het klimaat: je verkleint jouw CO-2 uitstoot.
 3. Een aantrekkelijk binnenklimaat: beperk de koude luchtcirculatie en tocht.
 4. De waarde van de woning stijgt: huizen met energielabel A zijn gewild.
 5. Ervaar een gezonde leefomgeving: een gezonde luchtkwaliteit.
MaatregelTarieven (gemiddeld)Besparing p/jaar
Bodemisolatie (bekijk hier meer info)€1760,00€110,00 p/jaar
Hybride warmtepomp€6440,00€610,00 p/jaar
Zonnepanelen (10 stuks)€5075,00€485,00 p/jaar
Zonneboiler 4 pers. €3100,00€180,00 p/jaar
Infraroodpanelen (1 paneel)€410,00€40,00 p/jaar
Tochtstrips laten aanbrengen (meer tips bekijken) €1000,00€180,00 p/jaar
Kosten en opbrengsten van vergroeningsmaatregelen bij reguliere huizen (+/- 120 m2).

Maatwerkadvies uitvoeren voor doelgerichte verduurzaming!

Vind een energiedeskundige en plan een afspraak in

Woningisolatie: houd de warmte in huis

Wil je besparen op energie? Een huis isoleren in Weesp is doorgaans een goed startpunt. Door het isoleren van de spouwmuur, het dak en de vloer gaat er minder warmte verloren. Je profiteert van de goede effecten: je kan besparen op de energiekosten, het is aangenaam warm in huis, het is goed voor het milieu, het houdt harde geluiden buiten de deur en je huis wordt meer waard. Er zijn meerdere subsidies beschikbaar. Belangrijk feit: voor isolatiewerkzaamheden geldt het speciale lage BTW-tarief (9%) De terugverdientijd is op die manier zeer interessant.

 • Vloerisolatie (vanaf €29,50 per /m2): beperkt het warmteverlies op de vloer.
 • Dakisolatie (vanaf €40,00per /m2): verlaagt het E-peil van uw woning.
 • Gevelisolatie (vanaf €97,00per /m2): voorkom warmteverlies via de gevel!
 • Bodemisolatie (vanaf €24,00per /m2): onderhoud en reparatie van de vloer wordt makkelijker.
 • Spouwmuurisolatie (vanaf €29,00per /m2): houd de woning langer koel in de zomer.
 • Isolatieglas (vanaf €130,00per /m2): minder last van lawaai en lagere stookkosten met HR++ glas.

De woning verwarmen met een warmtepomp

De warmtepomp is een goede vervanger van de traditionele HR-ketel. Het systeem gebruikt warmte van de lucht of grondwater. Je kunt hierdoor behoorlijk minder gas gaan verbruiken. Wel gebruikt een warmtepomp elektriciteit. Jouw stroom kan opgewekt worden met zonnepanelen op het dak van je huis. In de hete maanden kan het ook zorgen voor een koelende werking. Er zijn twee keuzes: een all-electric warmtepomp of een hybride systeem die samenwerkt met de CV-ketel. Hieronder lees je praktische details over de verschillende systemen.

 • All-electric warmtepomp: verwarmt je huis en kan ook het tapwater verwarmen. Jouw huis kan hiermee volledig van het huis af. Een stand-alone systeem is best duur en het werkt alleen bij zeer goede isolatie. Het is vooral geschikt voor nieuwbouw.
 • Hybride warmtepomp Weesp: betaalbaar en kan eenvoudig worden gebruikt in huizen met een matige isolatie. De HR-combiketel kan bijspringen op koude dagen. Op die manier kun je 3/4 van jouw gasverbruik verminderen.
 • Lucht-lucht warmtepomp: dit systeem kan je ook als airco gebruiken.
 • Lucht-water warmtepomp: klein en compact, waardoor ze gemakkelijk te installeren zijn in elke ruimte.
 • Water-water warmtepomp: haalt warmte uit de bodem of het grondwater.
 • Bodem-water warmtepomp: zeer hoog rendement, maar erg duur in aanschaf.

Zonnepanelen laten installeren

Via zonnepanelen wek je jouw eigen groene stroom op. Het is duurzaam en je gaat ook minder energiekosten betalen. Met een groot subsidie-voordeel, een versoepelde BTW-regeling en/of eventueel een gunstige groene lening wordt de terugverdientijd erg aantrekkelijk. Je maakt je op die manier een stuk onafhankelijker t.o.v. energieleveranciers zoals Engie, Essent, GreenChoice, Budget Energie, Vattenfall of Oxxio, Vandebron, Powerpeers, Delta, Enegiedirect.nl. Met de salderingsregeling is het heel rendabel om stroom terug te leveren aan het net.

 • Zonnepanelen zijn voor veel mensen haalbaar. Een zonnepaneel installatie met 10 panelen heb je – inclusief montage – al vanaf €5.400 en kan worden terugverdiend binnen om en nabij de 6 tot 8 jaar.
 • Je moet rekening houden met enkele voorwaarden: er moet voldoende ruimte op het dak zijn met (voor een goede opbrengst) een zuidelijke oriëntatie. Het schaduweffect moet beperkt zijn. Tenslotte is een stevige dakconstructie belangrijk.
 • Zonnestroom die je zelf niet gebruikt kan worden teruggeleverd (salderen) aan je stroomleverancier.
 • Interesse in zonnepanelen in Weesp kopen? Dan betaal je zelfs helemaal geen BTW.

Informatie en voordelen van de zonneboiler

Met een zonneboiler bedoelen we we een zonlicht gevoelige zonnecollector en een voorraadvat voor warm water. Het gehele systeem is jouw bron voor al het warme tapwater voor sanitaire voorzieningen en de keuken. Zonlicht wordt dus omgezet om warm water te maken. Via een zonneboiler bespaar je ongeveer de helft van de energie voor het verwarmen van water. Voor de reguliere verwarming gebruik je nog wel een warmtepomp of HR-ketel. Je kunt een ingewikkelde vergunning achterwege laten en er is meestal een flinke ISDE subsidie mogelijk.

 • Een goede zonneboiler voor een gemiddeld huishouden (3,5 m2 / 150 liter vat) vergt een investering van zo’n €3.650 (incl. installatie).
 • Een zonneboilercombi kan ook de CV ondersteunen bij de verwarming van de woning.
 • De benodigde hoeveelheid ruimte is ongeveer 2,5 m2 tot 3,5 m2.
 • Je hebt ook ruimte nodig voor het buffervat (vanaf 40cm bij 80 cm).

Besparen op je gasverbruik met infraroodpanelen

Met elektrische infraroodpanelen kan je specifieke vertrekken in huis verwarmen. Handig voor bijv. een werkkamer of in de slaapkamer. Het systeem verwarmt niet de lucht (zoals radiatoren doen). De panelen geven een aangename stralingswarmte af. Deze warmtepanelen doen het goed als tijdelijke bijverwarming. Deze oplossing is positief door: ongewenste luchtcirculatie wordt tegengehouden, een gunstig energieverbruik, simpel zelf te installeren en ze hebben een tijdloze uitstraling.

 • Infraroodverwarming kies je als je doelgericht wilt verwarmen.
 • Bij zeer goede isolatiewaarden kan je IR-verwarming ook als hoofdverwarming inzetten.
 • De prijsindicaties van warmtepanelen ramen we op +/- €240,00 – €550,00 per element.

Praktische energiebespaartips

Als alternatief op de energiebesparende maatregelen delen we graag nog meer energiebespaar adviezen in Weesp. Bijgaand doorzoek je een weergave met belangrijke en gunstig geprijsde duurzame oplossingen die vrij makkelijk zijn toe te passen.

 • Mechanische ventilatie: vermindert de temperatuurwisselingen in het gebouw door de lucht te verplaatsen.
 • Ventilatie met warmteterugwinning (WTW): geen last meer van koude tocht.
 • Waterbesparende douchekop: heerlijk douchen met een schoon geweten.
 • Radiatorfolie: warmte reflecteert de kamer in en gaat niet verloren.
 • LED-lampen: LED-verlichting heeft een hoge lichtopbrengst, waardoor ze een helderder licht produceren.
 • Elektrisch koken: duurzaam en comfortabel koken met een inductiekookplaat.
 • Slimme thermostaat: altijd thuiskomen in een aangenaam warm huis.
 • Energielabel huishoudelijke apparatuur: vervang oude apparaten voor nieuwe A+ label elektrische producten.

Besparen met persoonlijk energieadvies in Weesp!

Vraag naar het adviesgesprek en check hoe je kunt besparen op de energiekosten

Energielabel Weesp: hoe kan ik dat aanvragen?

Dit maatwerkadvies voor energiebesparing bevat praktische maatregelen die haalbaar en betaalbaar zijn om jouw woning energie-efficiënter te maken. Dit energieadvies geeft ook aan wat het huidige woning energielabel is (voordat je maatregelen hebt getroffen. Het woninglabel geeft inzicht in hoe gunstig je huis nu is qua energiezuinigheid. De hoogste score die je kunt halen is energielabel A. Heb jij nadat het advies is uitgebracht verdere verduurzamingsopties toegepast? En wil jij wellicht je woning verkopen of wil jij de hypotheekrente graag oversluiten? Het is dan aan te raden om de woning opnieuw te laten keuren. Een gekwalificeerde energie inspecteur neemt de woning op en checkt de max. benodigde capaciteit voor gas en elektriciteit om de woning te verwarmen en warm water te genereren. De labels zijn onder te verdelen in energielabel A++++, A of een wat minder gunstige B tot G.

 • Het label laat kopers zien hoe zuinig (of juist onzuinig) een woning is.
 • Dit huislabel is verplicht bij de verkoop, verhuur en oplevering van woningen en appartementen.
 • Een groen energielabel heeft een gunstig effect op de woningwaarde. Je kunt dan ook informeren naar een betere hypotheekrente (duurzaamheidskorting).

Woning verduurzamen: bekijk subsidies in Weesp

Praktisch alle huis in Provincie Noord-Holland moeten verduurzaamd worden en op de lange termijn nul op de meter worden. De overheid biedt verschillende (ISDE) subsidies en gunstige energiebespaarleningen Direct aan de slag met een subsidie? Dan moet je verplicht een maatwerkadvies laten uitvoeren. In de box hieronder doorzoek je een overzicht met de huidige subsidieregelingen duurzame energie in Weesp.

 • Landelijke subsidie isolatie: ontvang tot max. 30% van de investering voor isolatiewerk aan vloer, (spouw)muur, gevel, wanden, dak.
 • Voor de arbeid die komt kijken bij isolatie is er een verlaagd BTW-tarief van 9%.
 • Investeringssubsidie duurzame energie (ISDE): m.b.t. een warmtepomp, zonneboiler of aansluiting op een warmtenet in juni 2024.
 • Bij zonnepanelen geldt het BTW-nultarief.
 • Het energieloket gemeente Weesp biedt mogelijk ook zelf lokale subsidie opties of andere energiebespaarleningen of stimuleringsleningen. Via de energiesubsidiewijzer Weesp tref je alle mogelijkheden van 2024.

Energiebespaarlening Weesp vergelijken in juni 2024

De meest goedkope wijze om verduurzamingsmaatregelen te nemen is door dit te betalen met eigen geld. Beschik je niet over voldoende spaargeld? In dat geval kan je kiezen voor een lening. Er zijn verschillende duurzame leningen mogelijk. Hieronder vind je de details (ook relevant voor o.a. Blaricum, Huizen en Gooise Meren).

 • Energiebespaarlening Warmtefonds: een goedkope lening waarmee huizeneigenaren hun woning kunnen verduurzamen.
 • Duurzaamheidslening van Stimuleringsfonds Volkshuisvesting voor Nederlandse gemeenten (SVn): stimuleringslening voor warmtepompen, spouwmuurisolatie, zonneboilers, vloerisolatie, zonnepanelen, dakisolatie.
 • Energiebespaarhypotheek: lening van maximaal €25.000 voor mensen met een woning die geen gebruik kunnen maken van het bestaande aanbod.
 • Gebouwgebonden financiering (GGF): een speciale lening die hoort en blijft bij de woning (helaas nog niet beschikbaar).
 • Duurzame monumenten lening: speciale lening voor eigenaren van rijksmonumenten die willen verduurzamen (bekijk voorwaarden op de website van de gemeente Weesp.
 • Verhoog je eigen hypotheek: tot 106% van de woningwaarde lenen als je wilt verduurzamen.

Vaak gestelde vragen + antwoorden over energie besparen in Weesp

Wat is maatwerkadvies energiebesparing Weesp?

Het energie maatwerkadvies Weesp is een besparingsrapport met een plan van aanpak voor de vergroening van jouw huis die ook te vinden zijn in de maatregelenlijst van het Nationaal Warmtefonds. Voorbeelden zijn het laten plaatsen van voorzetwanden, vloerisolatie, dakisolatie, de CV-ketel vervangen voor een warmtepomp of het produceren van eigen energie middels zonnepanelen. Dit besparingsadvies komt per maatregel met de minimale prijzen en hoe lang het duurt tot je het terugverdiend hebt. Dit persoonlijk energieadvies is uitermate handig voor alle particuliere huiseigenaren die hun woning zuiniger willen maken en dit willen financieren met een subsidie.

Geldt er een verplichting voor dit energierapport?

Ja, het maatwerkadvies is verplicht wanneer je een duurzaamheidssubsidie wilt aanvragen. Wil je isoleren met subsidie, of wil je gebruik maken van investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE) voor een full-electric warmtepomp of aansluiting op een lokaal warmtenet? Op dat moment is dit adviesplan noodzakelijk. Zonder maatwerkadvies krijg je geen subsidie. Wil je jouw huis energiezuinig maken een groene lening of spaargeld? Ook dan is het verstandig om het maatwerkadvies te overwegen. Het geeft inzicht in welke alternatieven jouw energieverbruik doen dalen. Door gebruik te maken van dit besparingsrapport kan je een goede offerte aanvragen met de juiste gegevens.

Hoe duur is mijn energiebesparingsrapport?

De huidige kosten van het advies op maat komen tot stand op basis van het type gebouw, de omvang van de woning en de gekozen adviseur. De gemiddelde prijs bedraagt tussen de €195,00 tot €325,00. Voor een standaard huis betaal je ongeveer €230,00. Het is verstandig om offertes van ervaren (BRL9500-02) energieadviseurs in Weesp aan te vragen.

Kan een VvE een energiescan laten doen?

Ja, de Vereniging van Eigenaren (VvE) mag gezamenlijk met de leden het maatwerkadvies energiebesparing laten opstellen. Op basis daarvan kunnen alle leden samen CO-2 besparende maatregelen inplannen. Bekijk ook Subsidie energiebesparing eigen huis (SEEH) en Subsidie verduurzamen voor verenigingen van eigenaars (SVVE). De energie-expert zal het hele gebouw opnemen. Het keuringsbedrijf achterhaalt bij de bewoners wat zij zouden willen aanpassen om het flatgebouw duurzamer te maken. Hieruit volgt een energieadvies voor de VvE voor de energieprestaties van de woonruimtes. Bewoners vinden hier ook de verwachte prijzen en de jaarlijkse opbrengsten.

Wat betekent maatwerkadvies utiliteitsbouw?

Als onderneming wil je weten hoe je de energieprestaties van jouw bedrijfspand of kantoor kunt verbeteren. Het zogenaamde energieprestatieadvies (EPA) is een EPA-maatwerkadvies in Weesp voor zakelijke objecten. Het utiliteitsbouw inspectierapport gaat in op bouwkundige en installatietechnische verbetermaatregelen van je bedrijfsunit, kantoor of opslagruimte Een versterkte energieprestatie resulteert in een lagere energierekening, een prettige omgeving om in te werken, een beperkte milieubelasting en een milieuvriendelijk imago. De NTA 8800 is nieuwe bepalingsmethode voor het calculeren van energieprestaties van gebouwen. De Energie Investeringsaftrek (EIA) betekent: een aantrekkelijke zakelijke subsidieregeling waarmee ondernemers premie kunnen krijgen voor het energieadvies voor bedrijven en voor de implementatie van de duurzame oplossingen. ZIe ook RVO.nl voor alle informatie.

Plaats een reactie