Maatwerkadvies aanvragen
• Deskundige specialisten aan huis
• Duidelijke energiebesparing adviezen
• Geschikt voor subsidie-aanvragen of lening


INSPECTIE INPLANNEN

Maatwerkadvies Energiebesparing Huizen

Wil jij ook bezuinigen op de energierekening? Veel huishoudens worstelen met de vraag waar te beginnen. Begin ik met het isoleren van mijn huis, een warmtepomp kiezen of kan ik het beste beginnen met zonnepanelen? Het betrouwbare Energiebesparing Maatwerkadvies Huizen kan goede suggesties opleveren! Een energieadviseur komt bij jouw thuis voor persoonlijk advies en zoekt uit waar de kansen liggen. Het energierapport geeft inzicht in welke werkzaamheden het energieverbruik laten dalen en het leefklimaat in huis verbeteren. In het aanbevelingen-rapport onderschrijven ze gedetailleerd de kosten en baten van de uitgezochte duurzame opties. Het verduurzamingsplan is een hulpmiddel voor Nederlandse particuliere woningeigenaren en is zelfs een verplichting als je subsidie wilt aanvragen.

 • Het maatwerkadvies laat zien welke verduurzamingsmaatregelen jouw huis energiezuiniger kunnen maken.
 • Een deskundige duurzaamheidsadviseur onderzoekt je huis en kijkt waar de winst is te behalen.
 • Hij deelt een verslag met alle duurzame investeringen die je kan laten uitvoeren.
 • Investeer bijv. in: zonneboiler laten plaatsen, infraroodpanelen, zonnepanelen installeren, ventileren met WTW, warmtepomp plaatsen.
 • Per optie vind je het kostenplaatje, wat het oplevert en de totale terugverdientijd.
 • Voor de realisatie van het duurzaamheidsplan moet je zelf contact leggen met een deskundige partij.
 • De speciale maatwerkadvies energiebesparing rapportage is met ingang van 2023 verplicht voor woningeigenaren in Huizen die hun woninglabel willen verbeteren en gebruik willen maken van een duurzaamheidssubsidie.
maatwerkadvies-energiebesparing-huizen

Energieadvies: help mij met mijn hoge energiekosten

Maatwerkadvies energiebesparing (vervanging van Energieprestatieadvies (EPA)) is een unieke inspectie en adviestool voor private panden en zakelijke gebouwen dat concrete handvatten geeft om energieverbruik te minderen en zo de energienota te verminderen. In dit rapport wordt zeer gedetailleerd omschreven welke duurzaamheidsinitiatieven je kunt ondernemen, wat de uitgaven zijn, en wat het rendement is. Daaromtrent kun je maatregelen laten uitvoeren zoals spouwmuurisolatie, dakisolatie, warmtepomp, HR++ glas, zonneboiler, vloerisolatie. Het is een eenvoudige procedure. Een maatwerkadviseur bezoek je thuis om kennis te maken. Deze professional check jouw huis en rekent uit welke energiebesparingsmaatregelen een goede keuze zijn. Hij genereert een digitaal rapport met een lijst met duurzame oplossingen. In het rapport vind je ook een kostencalculatie met daarbij de terugverdientijd en effecten. Goed om te benoemen: De maatwerkadviseur is onafhankelijk en zal niet zelf offertes leveren voor renovaties. Het advies bevat ook andere belangrijke info zoals het energielabel.

Opmerking: Ga je jouw huis verduurzamen, en wil je gebruik maken van een van de lopende subsidies. Het maatwerk energiebesparingsadvies is dan een minimale randvoorwaarde. Dit rapport moet zijn geschreven door een autonome expert. Professionele en objectieve energieadviseurs achterhaal je op de site centraalregistertechniek.nl. Kies altijd een bedrijf met het BRL9500 certificaat.

Maatwerkadvies energiebesparing aanvragen in Huizen (juni 2024)

Zoek jij ook naar een subsidie om je huis energieneutraal te maken. Dan is een maatwerkadvies een vereiste. Het rapport biedt een lijst met diverse maatregelen die jouw woning helpen energie te besparen. Bijvoorbeeld goede HR++ ramen (glas), het toepassen van buitenmuurisolatie en het toepassen van zonnecellen. In de volgende alinea laten we zien hoe jij dit kunt regelen.

Vraag een energierapport aan in 5 stappen

 1. Maatwerkadviseur zoeken

  Het maatwerkrapport laat je altijd opmaken door een BRL9500-02 gecertificeerde energieadviseur. Gecertificeerde EPA-adviseurs kan je opzoeken op de website centraalregistertechniek.nl maar ook via dit platform. Vraag ook eens rond bij familie en vrienden. Let op: selecteer zeker een adviseur met een BRL9500-02-certificaat.

 2. Offertes opvragen en vergelijken

  Een gepersonaliseerd advies heeft een prijs. Maatwerkadviseurs kunnen individuele tarieven rekenen. Het is goed om diverse offertes aan te vragen van onafhankelijke energie specialisten. Verstrek je behoeften van tevoren. Wil je puur en alleen kijken naar de isolatie, of overweeg je ook een warmtepomp of zonneboiler? Wil je de verbouwing aan iemand anders overlaten, of wil je dit zelf doen? Wees zo precies mogelijk. Offertes vergelijken zal dan makkelijker worden.

 3. Woningcheck uitvoeren

  Het adviesgesprek is ingepland. Zorg ervoor dat je goed bent voorbereid. Je kunt bijvoorbeeld alvast de bespaarcheck van verbeterjehuis.nl doen. Via dit platform ontdek je een weergave met duurzame investeringen die mogelijk interessant zijn. Dit is inclusief de kosten en opbrengsten. Dit kan je gratis doen en vormt een uitstekende input voor het adviesgesprek met jouw energiecoach in Huizen.

 4. Energierapport samen doornemen

  Een adviseur loopt door de woning en berekent welke potentiële maatregelen geschikt zijn voor jouw huis. Kort daarop krijg je een compleet energieplan met de beste energiebesparende maatregelen voor jouw woning. Met betrekking tot de energiemaatregelen check je randzaken zoals de geschatte kosten, de jaarlijkse opbrengsten en de terugverdientijd. Uiteindelijk nemen jullie het rapport samen door. Als je hiervoor kiest kan je vragen stellen.

 5. Vakbedrijven benaderen

  Deze energiedeskundige beschikt niet over maximale bouwkundige kennis (dan moet je een bouwkundige keuring in Huizen laten uitvoeren). Deze erkende vakman geeft tips over hoe jij je woning verder kan vergroenen en gas en stroom kunt besparen. Op het moment dat jij een verbouwing wil uitvoeren moet je contact leggen met een aannemer. Met het energierapport kan je offertes opvragen bij isolatie-partijen en installateurs. Vraag of ze langskomen om de woning van dichtbij te bekijken. Het kan nuttig zijn dat de energie expert hier ook bij is.

Welke energiebesparende maatregelen zijn nodig voor jouw woonruimte?

Bekijk energieadviseurs en bespaar op jouw energielasten!

Energieadviseur Huizen vergelijken

Een maatwerkadvies energiebesparing moet je laten opstellen door een ervaren vakman. Het is beter om een energieadviseur uit jouw eigen regio te contacteren. Ze hebben doorgaans een goede kijk op de woningmarkt, en de voorrijkosten zijn dan vaak laag. In de bijgaande tabel vind je gegevens van mogelijke maatwerkadviseurs die werken in de gemeente Huizen. Kies altijd een adviseur van een bedrijf met het BRL9500-02-certificaat. Gecertificeerde bedrijven vind je ook op de website van Centraal Register Techniek.

Naam adviesbedrijfStraatnaamPostcodePlaats
Sander DuurzaamHerenweg 171244PTAnkeveen
AenTTCypergrasweg 1 D1313AKAlmere
Alpha Energie-adviesDe Nevelhorststraat 161333ZHAlmere
Knijff Consultvan Ostadelaan 21231AKLoosdrecht
Exalius B.V.Noorderweg 21221AAHilversum
Overzicht met energieadvies bedrijven in de regio Huizen

Uitgelichte specialisten: direct een rapport aanvragen

Wil je snel aan de slag? In de lijst hieronder delen wij energieadviseurs voor maatwerkadvies energiebesparing in Huizen waar je vaak snel terecht kunt. Klik op de button om direct aan de slag te gaan.

Gids voor energiebesparende maatregelen

Veel huishoudens willen graag hun energieverbruik beperken. Maar je kunt je geld maar 1 keer uitgeven. Daarvoor is het maatwerkadvies ontworpen. Het biedt een duidelijk plan met een breed scala aan bespaarmogelijkheden. Maar waar moet ik dan aan denken? In het gedeelte hieronder noemen we de meest voorkomende verduurzamingsmaatregelen voor je woonruimte. Op dit platform vind je ook informatie over zonnepanelen installeren.

5 voordelen van een energiezuinige woning in Huizen

 1. Een gunstige energienota: minimaliseer jouw kosten voor energie.
 2. Draag bij aan een beter klimaat: je verkleint jouw CO-2 uitstoot.
 3. Je geniet van een optimaal binnenklimaat: profiteer van warme luchtcirculatie en weinig tocht.
 4. Verhoog je woningwaarde: huizen met energielabel A zijn zeer gewild.
 5. Constant een gezonde leefomgeving: een aangename luchtkwaliteit in alle ruimtes.
MaatregelTarieven (gemiddeld)Besparing p/jaar
Isoleren van vloer (bekijk hier meer info)€2010,00€175,00 p/jaar
Hybride warmtepomp€4430,00€975,00 p/jaar
Zonnepanelen set 10 panelen€5370,00€535,00 p/jaar
Zonneboiler 150 liter€3315,00€200,00 p/jaar
Infraroodpanelen (per paneel)€480,00€44,00 p/jaar
Radiatorfolie (lees hier meer tips) €19,75€31,50 p/jaar
Kosten en jaarlijkse besparingen van energiebesparende maatregelen bij Nederlandse huizen (+/- 110 m2).

Maatwerkadvies voor energieplan op maat!

Vind een energiedeskundige en start vandaag nog

De voordelen van woningisolatie

Wil je besparen op energie? Je huis isoleren in Huizen is onmisbaar om te gaan besparen. Door middel van het isoleren van (spouw)muren, ramen, daken en vloeren zal er veel minder warme lucht ontsnappen. De effecten zijn positief: de energierekening gaat omlaag, je geniet van meer comfort in huis, je draagt je steentje bij aan een schoner milieu, je hebt minder last van lawaai van de straat en je woning zal in waarde stijgen. Er zijn veel subsidies die beschikbaar zijn. Wat je misschien niet wist: voor isolatiewerkzaamheden geldt het verlaagde BTW-tarief (9]%) Zo heb je een goede terugverdientijd.

 • Vloerisolatie (vanaf €28,00 per /m2): de temperatuur van de vloer gaat voelbaar omhoog.
 • Dakisolatie (vanaf €43,00per /m2): verlaagt het E-peil van uw woning.
 • Gevelisolatie (vanaf €97,00per /m2): voorkom warmteverlies via de gevel!
 • Bodemisolatie (vanaf €20,50per /m2): heel eenvoudig zelf aan te brengen.
 • Spouwmuurisolatie (vanaf €19,50per /m2): interessant voor woningen die tussen 1920 en 1975 zijn gebouwd.
 • Isolatieglas (vanaf €125,00per /m2): HR++ glas geeft een aangename temperatuur in huis.

De warmtepomp als alternatief voor CV-ketel

Een warmtepomp is doorgaans beter voor het milieu dan de traditionele HR-ketel. Deze installatie profiteert van de warmte van de buitenlucht, bodem of water. De kosten voor gas nemen hierdoor aanzienlijk af. Het systeem heeft wel veel extra elektriciteit nodig. Jouw stroom kan gegenereerd worden d.m.v. zonnepanelen op je eigen dak. In de zomerperiode kan het ook zorgen voor verkoeling. Je hebt de keuze uit een full-electric warmtepomp of een hybride warmtepomp. In het blokje hieronder behandelen we praktische details over de verschillende soorten.

 • All-electric warmtepomp: dient als centrale verwarming en maakt het tapwater warm. Je kunt dan helemaal van het gas af. All-electric is vrij prijzig, en je huis moet eerst heel goed geïsoleerd zijn. Om die reden zien we dit vooral bij nieuwbouw.
 • Hybride warmtepomp Huizen: een voordeliger systeem en is een goede oplossing voor woningen die minder goed geïsoleerd zijn. De HR-combiketel slaat alleen aan bij koude dagen. Op die manier kun je 3/4 van jouw gasverbruik verminderen.
 • Lucht-lucht warmtepomp: gebruikt warme ventilatielucht als bron.
 • Lucht-water warmtepomp: heeft een hoge energie-efficiëntie.
 • Water-water warmtepomp: er is geen extra afvoerpijp of rookgaskanaal nodig.
 • Bodem-water warmtepomp: ingewikkeld aan te leggen in verband met de boringen.

Met zonnepanelen stroom opwekken

Met zonnepanelen wek je zelf 100% groene storom op voor jouw woning. Het is een duurzame keuze en je energierekening kan behoorlijk gaan dalen. Door te informeren naar de subsidies, een 0% BTW-tarief en/of een interessant rentetarief van een groene lening verdien je jouw panelen vaak binnen 6 of 7 jaar terug. Bovendien maakt het je onafhankelijk van energieleveranciers zoals Eneco, Budget Energie, GreenChoice, Essent, Vattenfall of Vandebron, Oxxio, Powerpeers, United Consumers, Delta. Door het principe van salderen kan je jouw verbruik wegstrepen tegen je opbrengst.

 • Zonnepanelen worden qua aanschafprijs erg aantrekkelijk. Een systeem met 10 panelen kost ongeveer €4.900 en verdien je terug in zo’n 6 – 8 jaar.
 • Er zijn een aantal criteria: er moet ruimte zijn om de set te plaatsen op het dak met (voor een goede opbrengst) een zuidelijke oriëntatie. Dit moet natuurlijk vrij van schaduw zijn. Ook een dakconstructie is cruciaal.
 • Eventuele overtollige zonnestroom lever je middels de salderingsregeling terug aan het elektriciteitsnet.
 • Ga je zonnepanelen in Huizen laten plaatsen? Dan geldt het BTW-nultarief.

Het voordeel van een zonneboiler

Een zonneboiler installatie wordt gekenmerkt door een unieke zonnecollector (geïntegreerd in het dak) en een buffervat voor het water. Deze constructie genereert warm tapwater voor sanitaire voorzieningen en de keuken. Kortom: duurzaam en voordelig warm water genereren. Door het monteren van zo’n zonneboiler bespaar je ongeveer de helft van de energie voor warm water. Naast de zonneboiler gebruik je ook nog een HR-ketel of warmtepomp. Je bent niet verplicht een vergunning aan te vragen en er is meestal een flinke ISDE subsidie mogelijk.

 • Een zonneboiler voor een doorsnee woning (vat met 200 liter) kost je circa €3.350 (incl. installatiewerk).
 • Met de zonneboilercombi kan je de woning ook verwarmen.
 • De benodigde hoeveelheid ruimte is rond de 2 m2 tot 4 m2.
 • Ook moet er er plek zijn voor het buffervat (v.a. 50cm bij 100 cm).

Alternatieve infraroodpanelen

Middels elektrische infraroodpanelen kan een woning gericht verwarmd worden. Handig voor bijv. een werkkamer of in de slaapkamer. Het gebruikt elektriciteit om een plaat te verwarmen. Veel mensen ervaren stralingswarmte als erg prettig. Als bijverwarming doen warmtepanelen het erg goed. Het wordt vaak gekozen om redenen als: geen effect op de luchtcirculatie, heel beperkt energieverbruik, een moeiteloos installatieproces en ze hebben een heel moderne uitstraling.

 • Infraroodverwarming kan goedkoop, snel en makkelijk een ruimte verwarmen.
 • Bij moderne huizen met zeer goede isolatie kan IR-verwarming zelfs de reguliere verwarming vervangen.
 • De tarieven van warmtepanelen ramen we op +/- €165,00 t/m €400,00 per paneel.

Overzicht met overige energiebespaartips

Behalve de bovenstaande energiebesparende maatregelen voorzien onze specialisten je van nog meer energiebespaar adviezen in Huizen. Bijgaand verstrekken we een lijstje met belangrijke en niet al te dure duurzaamheidsmaatregelen die gemakkelijk toe te passen zijn.

 • Mechanische ventilatie: de lucht in huis wordt constant vervest voor een gezond binnenklimaat.
 • Ventilatie met warmteterugwinning (WTW): altijd gefilterde schone lucht in huis.
 • Waterbesparende douchekop: bespaar water en energie onder de douche.
 • Radiatorfolie: verbetert de warmteoverdracht van de radiator naar de kamer.
 • LED-lampen: LED-verlichting is bestand tegen extreme temperaturen (geschikt voor buiten).
 • Elektrisch koken: een inductiekookplaat is veel energiezuiniger dan andere kookplaten.
 • Slimme thermostaat: de beste manier om energieverspilling te voorkomen.
 • Energielabel huishoudelijke apparatuur: toename van het comfortniveau in huis met A+ label artikelen.

Krijg het beste persoonlijk energieadvies in Huizen!

Zet een adviesgesprek in de agenda en zoek uit hoe je jouw woning duurzamer kunt maken

Energielabel Huizen: hoe energiezuinig is mijn woning?

Een maatwerkadvies voor energiebesparing bespreekt energiebesparende maatregelen die je kunt gebruiken om jouw woning energiezuiniger te maken. Het adviesplan deelt ook wat de status van het woning energielabel is. Het woninglabel geeft een indicatie hoe energiezuinig jouw woning op dit moment is. In het gunstigste geval is dit energielabel A. Heb je na een woninginspectie jouw huis laten verduurzamen? Of wil je het huis in de verkoop zetten of wil je een scherpe hypotheekrente? Dan kan het raadzaam zijn om de woning opnieuw te laten keuren. Een energie inspecteur gaat een uitgebreid onderzoek doen en calculeert de benodigde gas en elektriciteit voor verwarming, ventilatie, koeling en warm water. Op basis hiervan krijg je een score, bijvoorbeeld energielabel A++++, A of een wat minder gunstige B tot G.

 • Het label vertelt de energiezuinigheid van een woning.
 • Dit label is verplicht bij de verkoop, verhuur en oplevering van woningen en appartementen.
 • Een gunstig energielabel resulteert in een hogere woningwaarde. In sommige gevallen kan een duurzaamheidskorting je hypotheekrente omlaag brengen.

Een duurzame woning met subsidies in Huizen

Bestaande woningen in Provincie Noord-Holland moeten energiezuniger worden en natuurlijk het liefst zonder gasverbruik kunnen functioneren. Voor huiseigenaren zijn er unieke (ISDE) subsidies en gunstige energiebespaarleningen Heb je subsidie nodig? In dat geval stelt de overheid het maatwerkadvies verplicht. Hieronder doorzoek je een overzicht met de optionele subsidieregelingen duurzame energie in Huizen.

 • Subsidie isolatie: je hoeft zo nog maar 2/3 zelf te betalen voor het uitvoeren van isolatiewerkzaamheden aan vloer, ramen, wanden, dak, (spouw)muur.
 • Voor de arbeidskosten voor het aanbrengen van het isolatiemateriaal geldt een speciaal Btw-tarief isoleren van 9%.
 • Investeringssubsidie duurzame energie (ISDE): m.b.t. een zonneboiler, warmtepomp of aansluiting op een warmtenet in juni 2024.
 • Voor het aanschaffen van zonnepanelen is er een extra gunstige BTW-regeling (0%).
 • Het energieloket gemeente Huizen heeft mogelijk verschillende lokale subsidie-middelen of gunstige energiebespaarleningen. Via de energiesubsidiewijzer Huizen kun je alle financiële regelingen vinden.

Energiebespaarlening Huizen bekijken in juni 2024

De goedkoopste manier om verduurzamingsmaatregelen uit te voeren is door dit te betalen met eigen geld. Is er niet voldoende spaargeld? Dan zijn er diverse leningen beschikbaar. Iedere woningbezitter kan een duurzame lening afsluiten. In het stukje hieronder vind je meer info (ook toepasbaar voor woningen in bijv. Hilversum, Wijdemeren en Almere).

 • Energiebespaarlening Warmtefonds: een gunstige annuïteitenlening waarmee eigenaar-bewoners hun woningen meer energiezuinig kunnen maken.
 • Duurzaamheidslening van Stimuleringsfonds Volkshuisvesting voor Nederlandse gemeenten (SVn): stimuleringslening aantrekkelijk voor gevelisolatie, warmtepompen, spouwmuurisolatie, dakisolatie, zonneboilers, vloerisolatie.
 • Energiebespaarhypotheek: speciale financieringsoptie tot €25.000 voor huizenbezitters die geen gebruik kunnen maken van het bestaande aanbod.
 • Gebouwgebonden financiering (GGF): financiering van de verduurzamingsinvestering wordt aan de woning gekoppeld (nog niet beschikbaar).
 • Duurzame monumenten lening: bedoeld voor eigenaren van rijksmonumenten die willen verduurzamen (bekijk voorwaarden op de website van de gemeente Huizen.
 • Pas je eigen hypotheek aan: tot 106% van de woningwaarde lenen als je wilt verduurzamen.

FAQ: vragen en antwoorden over energie besparen in Huizen

Wat is maatwerkadvies energiebesparing Huizen?

Het energie maatwerkadvies Huizen is een adviesplan met aanbevelingen voor het duurzamer maken van een huis die ook vallen in de maatregelenlijst van het Nationaal Warmtefonds. Je kunt denken aan dak-, bodem-, vloer-, gevel of glasisolatie, de CV-ketel vervangen voor een warmtepomp of het neerleggen van zonnepanelen op je dak. Het plan geeft per maatregel de verwachte kosten en wat het oplevert. Dit persoonlijk energieadvies is relevant voor alle particuliere woningbezitters die hun huis van het gas af willen hebben en een subsidie nodig hebben.

Moet ik verplicht het energierapport hebben?

Ja, het maatwerkadvies is verplicht op het moment dat je gebruik wil maken van een duurzaamheidssubsidie. Zoek je subsidie voor isoleren, of kijk je specifiek naar investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE) voor een hybride warmtepomp of aansluiting op een beschikbaar warmtenet? Op die momenten is dit advies onmisbaar. Zonder maatwerkadvies kan je de meeste subsidies niet aanvragen. Wil je jouw huis energiezuinig maken een groene lening of eigen middelen? Ook in dat geval is het maatwerkadvies de moeite waard. Het toont aan welke investeringen jouw huis duurzamer kunnen maken. D.m.v. dit adviesrapport kun jij gericht bepaalde bouwbedrijven benaderen.

Hoe duur is mijn energiebesparingsrapport?

De precieze kosten van het advies op maat worden gebaseerd op het type huis, de oppervlakte van het huis, en de adviseur die je kiest. De gemiddelde prijs bedraagt tussen de €235,00 – €290,00. Voor een doorsnee huis betaal je voor het advies zo’n €265,00. Het is goed om offertes van deskundige (BRL9500-02) energieadviseurs in Huizen te verkrijgen.

Is de energiescan van meerwaarde voor een VvE?

Ja, je Vereniging van Eigenaren (VvE) kan in overeenstemming met de leden contact opnemen voor een maatwerkadvies energiebesparing. Op deze manier kunnen alle bewoners van bijvoorbeeld een appartementencomplex CO-2 besparende maatregelen laten uitvoeren. Eventueel in combinatie met Subsidie energiebesparing eigen huis (SEEH) en Subsidie verduurzamen voor verenigingen van eigenaars (SVVE). De energiecoach / deskundige zal het gehele pand nalopen en beoordelen. Het adviesbedrijf informeert bij de eigenaren wat ze zelf vinden dat moet worden aangepast om het flatgebouw te verbeteren. Hieruit volgt een energieadvies voor de VvE voor de energieprestaties van de ruimtes. Het rapport toont voor alle eigenaren een plan van aanpak inclusief de verwachte prijzen en het rendement.

Is maatwerkadvies utiliteitsbouw ook beschikbaar?

Als bedrijf wil je alles weten over hoe jij de energieprestaties van een kantoor of bedrijfspand kunt verbeteren. Het huidige energieprestatieadvies (EPA) is een officieel EPA-maatwerkadvies in Huizen voor bedrijfsobjecten. Het utiliteitsbouw rapport toont aan bouwkundige en installatietechnische verbetermaatregelen van je kantoor of bedrijfspand Een groenere energieprestatie geeft lagere maandelijkse energielasten, meer comfort, een gunstigere milieubelasting en een groener imago. De NTA 8800 is nieuwe bepalingsmethode voor het berekenen van de energieprestaties van bedrijfspanden. De Energie Investeringsaftrek (EIA) wordt omgeschreven als: een speciale zakelijke subsidieregeling waarmee je als gebouweigenaar een premie kunt ontvangen voor het energieadvies voor bedrijven en voor de uitvoer van de duurzaamheidsmaatregelen. Bezoek RVO.nl voor aanvullende details.

Plaats een reactie