Maatwerkadvies aanvragen
• Deskundige specialisten aan huis
• Duidelijke energiebesparing adviezen
• Geschikt voor subsidie-aanvragen of lening


INSPECTIE INPLANNEN

Maatwerkadvies Energiebesparing Hilversum

Wil jij de energierekening verder laten dalen? Het is niet altijd duidelijk waar je het beste kunt beginnen. Kan ik het beste eerst isoleren, een warmtepomp kiezen of kies ik voor warm tapwater met een zonneboiler? Het deskundige Energiebesparing Maatwerkadvies Hilversum biedt uitkomst! Een energieadviseur maakt een afspraak voor het energiebesparingsadvies en zoekt uit wat de mogelijkheden zijn. Dit maatwerkadvies toont aan welke alternatieven een energiebesparing realiseren en het binnenklimaat verbeteren. In het verduurzamingsplan doorzoek je grondig de kosten en het rendement van de mogelijke verduurzamingsopties. Het rapport met aanbevelingen is een uitkomst voor Nederlandse particuliere woningbezitters en wordt vaak verplicht bij de aanvraag van subsidies voor verduurzamen van een woning.

 • Het maatwerkadvies specificeert welke maatregelen jouw huis energiezuiniger kunnen maken.
 • Een autonome duurzaamheidsadviseur komt bij je langs voor een persoonlijk advies.
 • Hij stuurt een energieadvies met alle verduurzamingsmaatregelen die je woning een stukje energieneutraal maken.
 • Bekijk de effecten van: zonneboiler laten plaatsen, warmtepomp plaatsen, infraroodpanelen, zonnepanelen installeren, woningisolatie.
 • Per maatregel check je de investering, het rendement en de verwachte terugverdientijd.
 • Voor de realisatie van het duurzaamheidsplan dien je zelf een gespecialiseerd bedrijf in te schakelen.
 • Een uniek maatwerkadvies energiebesparing rapportage is vanaf heden (2023) verplicht voor woningeigenaren in Hilversum die hun huis willen vergroenen en daarvoor een subsidie willen aanvragen.
maatwerkadvies-energiebesparing-hilversum

Energieadvies: energiekosten terugdringen

Maatwerkadvies energiebesparing (vroeger Energieprestatieadvies (EPA)) is een compleet advies voor privé-woningen en kantoren dat helpt om het energieverbruik te minderen en zodoende de energiekosten te minderen. In dit rapport wordt in grote lijnen aangegeven welke duurzaamheidsinitiatieven je kunt ondernemen, wat de totale investering is, en hoeveel je gaat besparen. Hierbij komen diverse maatregelen naar voren, zoals: vloerisolatie, dakisolatie, infraroodpanelen, HR++ glas, warmtepomp, spouwmuurisolatie. Gelukkig heb je het zo geregeld. Een maatwerkadviseur neem contact op om kennis te maken en het proces verder toe te lichten. Deze vakman check jouw huis en checkt welke energiebesparingsmaatregelen bijdragen aan jouw doelstellingen. Er wordt een rapport opgesteld met een overzichtelijke weergave van de energiebesparende maatregelen. Dit is inclusief een calculatie van de kosten met daarbij de terugverdientijd en effecten. Goed om te benoemen: Elke maatwerkadviseur werkt autonoom en kan dus niet zelf een verbouwklus aannemen. Het advies geeft ook aan wat het energielabel van de woning is.

Belangrijk: Ga je energiebesparende maatregelen treffen in je huis, en wil je dit deels financieren met een subsidie? Dan moet je beschikken over het maatwerk energiebesparingsadvies. Het rapport moet tot stand zijn gekomen door een onafhankelijke expert. Deskundige en onafhankelijke energieadviseurs zoek je via het portaal centraalregistertechniek.nl. Kies altijd een bedrijf met het BRL9500 certificaat.

Maatwerkadvies energiebesparing aanvragen in Hilversum (juni 2024)

Wil jij een aanvraag indienen voor subsidie om jouw woning te verduurzamen? Dan moet je beschikken over het maatwerkadvies. Het document helpt je op weg met verschillende energiebesparende maatregelen die realistisch zijn voor jouw woning. Bijvoorbeeld het plaatsen van HR++ beglazing, buitenmuurisolatie met PUR en het plaatsen van een zonneboiler. Hierna leggen we stap-voor-stap uit hoe dit werkt!

How-to: uitleg energierapport aanvragen in 5 stappen

 1. Adviseurs Maatwerkadvies zoeken

  Het maatwerkrapport moet worden opgesteld door een neutrale energieadviseur. Gekwalificeerde experts kan je bekijken op de website centraalregistertechniek.nl en via deze website. Het kan ook slim zijn om even bij familie en vrienden na te vragen. Belangrijk: neem alleen contact op met specialisten met een BRL9500-02-certificaat.

 2. Offertes opvragen en vergelijken

  Je moet natuurlijk betalen voor een gepersonaliseerd advies. Adviesbureaus mogen zelf hun prijs bepalen. Het is wijs om verschillende offertes aan te vragen van gecertificeerde energie adviseurs. Vermeld altijd goed je eisen. Zoek je specifiek advies voor woningisolatie, of wil je ook advies voor het plaatsen van een warmtepomp? Wil je hulp bij het uitvoeren van het plan, of kan je dit wellicht zelfstandig doen? Wees zo exact mogelijk. Offertes vergelijken is op die manier veel relevanter.

 3. Woningcheck vooraf

  Staat er een meeting met een expert? Een goede voorbereiding is essentieel. Doorloop eerst de bespaarcheck op verbeterjehuis.nl. Via dit platform ontdek je een overzicht van mogelijk interessante maatregelen die goed aansluiten op jouw woning. Dit is inclusief de kosten en opbrengsten. Dit is uitstekende input voor je adviesgesprek met de energiecoach in Hilversum.

 4. Bekijk het energierapport nauwkeurig

  Het maatwerkadviesbureau komt op locatie en calculeert welke potentiële maatregelen het meest effectief zijn. Kort daarop ontvang je een gunstig energieplan met de beste energiebesparende maatregelen voor jouw huis. Aangaande deze energiemaatregelen delen ze informatie zoals het financiële plaatje, het rendement en de uiteindelijke terugverdientijd. In veel gevallen plant de adviseur een moment om het rapport samen door te nemen. Op dat moment is er voldoende tijd voor het stellen van vragen.

 5. Een vakbedrijf selecteren

  Een energiedeskundige kan niet alle bouwkundige vragen beantwoorden (dan moet je een bouwkundige keuring in Hilversum laten uitvoeren). Deze expert geeft tips over hoe jij je woning verder kan vergroenen en gas en stroom kunt besparen. Voor de uitvoering van de klus moet je zelf een gespecialiseerd bedrijf inschakelen. Met jouw energieplan kan je prijzen opvragen bij isolatie-vakmannen en professionele installateurs. Vraag of ze bij je aan huis kunnen komen voor een uitgebreide inspectie. Je kunt eventueel overleggen of de energieadviseur hier ook bij is.

Welke energiebesparende maatregelen zijn gunstige voor mijn huis?

Bekijk energieadviseurs en start met het verduurzamen van jouw woning!

Energieadviseur Hilversum vergelijken

Dit maatwerkadvies energiebesparing moet je verplicht laten uitvoeren door een neutrale adviseur. Het is aan te bevelen om een maatwerk adviesbedrijf uit jouw eigen regio te contacteren. Zij hebben ervaring met plaatselijke woningmarkt, en de voorrijkosten zijn dan vaak laag. In de lijst hieronder doorzoek je contactgegevens van mogelijk beschikbare vakmensen die diensten aanbieden in de gemeente Hilversum. Goed om te weten: adviseurs moeten aantoonbaar in het bezit zijn van het BRL9500-02-certificaat (EPA-certificering). Je kunt ook bedrijven vinden op www.centraalregistertechniek.nl.

Naam adviesbedrijfStraatnaamPostcodePlaats
Geijsel Kroon MakelaardijHoger Einde-Noord 311191ADOuderkerk aan de Amstel
Exalius B.V.Noorderweg 21221AAHilversum
Knijff Consultvan Ostadelaan 21231AKLoosdrecht
Ten Bookum Energized SupportZilverschoonlaan 591187ECAmstelveen
ArS TechniekEyckenstein 3291187HVAmstelveen
Tabel met energieadvies bedrijven in de buurt van Hilversum

Uitgelichte specialisten: meteen een afspraak maken

Direct in contact komen met een adviseur? In de tabel hieronder vind je energieadviseurs voor maatwerkadvies energiebesparing in Hilversum waar je vaak snel terecht kunt. Kies een van de bedrijven om direct aan de slag te gaan.

De meest gekozen energiebesparende maatregelen

Veel huishoudens willen hun energierekening minderen. Maar wat zijn goede opties? Voor dit probleem is het maatwerkadvies bedoeld. Je krijgt informatie over de diverse geschikte bespaarmogelijkheden. Hoe ziet dit er precies uit? Bijgaand behandelen we de belangrijkste maatregelen voor jouw huis. Op deze website lees je ook alles over kruipruimte isolatie.

Vijf voordelen van en een energiezuinige woning in Hilversum

 1. Verlaag je energienota: direct lagere maandlasten.
 2. Draag je steentje bij aan een beter milieu: jouw CO-2 uitstoot gaat fors omlaag.
 3. Een heerlijk binnenklimaat: voorkomt koude lucht en tocht in huis.
 4. Verhoog je woningwaarde: huizen met energielabel A zijn meer waard op de markt.
 5. Altijd een gezonde leefomgeving: het hele jaar door een aangename luchtkwaliteit.
MaatregelKosten (gemiddeld)Besparing p/jaar
Isoleren van vloer (klik voor meer over isolatie)€2070,00€170,00 p/jaar
Hybride warmtepomp€4685,00€1025,00 p/jaar
Set 10 zonnepanelen€4760,00€540,00 p/jaar
Zonneboiler 150 liter€3060,00€175,00 p/jaar
Infraroodverwarming (1 paneel)€390,00€39,00 p/jaar
Radiatorfolie (meer tips bekijken) €19,75€30,00 p/jaar
Kosten en jaarlijkse besparingen van energiebesparende maatregelen bij basis-huizen (+/- 120 m2).

Maatwerkadvies uit laten voeren voor het verduurzamen van jouw woning!

Zoek beschikbare deskundigen en begin vandaag nog

Energie besparen met woningisolatie

Direct jouw energierekening minderen? Jouw huis isoleren in Hilversum is een aantrekkelijke optie. Aan de hand van het isoleren van glas, daken, muren en vloeren blijft de warmte binnenshuis. Dit heeft veel voordelen: jouw energiekosten gaan meteen flink omlaag, je geniet van een optimaal leefcomfort, je draagt je steentje bij aan een schoner milieu, je hebt veel minder lawaai van buitenaf en de woningwaarde neemt toe. Er zijn verschillende subsidies waarvoor jij je kunt aanmelden. Belangrijk feit: voor alle isolatiewerkzaamheden geldt het tijdelijke lage BTW-tarief (9%) Dit resulteert in een korte terugverdientijd!

 • Vloerisolatie (vanaf €28,50 per /m2): het voorkomt warmteverlies bij de vloer van de woning.
 • Dakisolatie (vanaf €42,00per /m2): het einde van vocht- en schimmelproblemen op zolder.
 • Gevelisolatie (vanaf €97,00per /m2): vermindering van het risico op vochtproblemen.
 • Bodemisolatie (vanaf €26,00per /m2): voorkomt aantasting van houten vloerdelen.
 • Spouwmuurisolatie (vanaf €21,50per /m2): betaalbaar en doelgericht het leefklimaat stimuleren.
 • Isolatieglas (vanaf €116,50per /m2): HR++ glas is sterker en biedt tevens meer bescherming tegen inbraak.

Energie besparen met de warmtepomp

De warmtepomp is een goede vervanger van de gasgestookte CV-ketel. Het vangt warmte op uit de lucht of grondwater. Dit maakt dat je flink minder gas gaat gebruiken. Een warmtepomp zorgt wel voor een hoger elektriciteitsverbruik. Je stroom kan je zelf opwekken met innovatieve zonnepanelen. In de warme maanden (juli – september) kan het ook zorgen voor een koelende werking. Er zijn twee keuzes: een all-electric warmtepomp of een hybride model. In het stuk hieronder delen wij meer informatie over de verschillende systemen.

 • All-electric warmtepomp: zorgt voor verwarming van je huis en kan ook het tapwater opwarmen. Het gasverbruik kan dan naar 0. Het is een relatief duur systeem en het huis moet zeer goed geïsoleerd zijn. Voor nieuwbouw is het zeer aan te raden.
 • Hybride warmtepomp Hilversum: is een stuk minder duur en werkt ook uitstekend bij huizen met een matige isolatie. Hij werkt samen met de HR-combiketel. Je kunt meer dan 2/3 van het gasgebruik beperken.
 • Lucht-lucht warmtepomp: gebruikt warme ventilatielucht als bron.
 • Lucht-water warmtepomp: produceren weinig geluid, waardoor ze een stille optie zijn.
 • Water-water warmtepomp: systeem met het hoogste rendement door constante temp. van het grondwater.
 • Bodem-water warmtepomp: systeem dat werkt op basis van bodembron (gaat 25 jaar mee).

Kies voor zonnepanelen

Via zonnepanelen wek je zelf groene stroom op. Het is een duurzame keuze en je bespaart flink op de energiekosten. Dankzij lokale subsidies, het BTW-nultarief en/of eventueel een gunstige groene lening is de terugverdientijd de laatste jaren erg interessant. Zo hoef je zelf minder stroom af te nemen van energieleveranciers zoals Eneco, Engie, Essent, GreenChoice, Vattenfall & Powerpeers, Enegiedirect.nl, United Consumers, Oxxio, Vandebron. Door het principe van salderen ontvang je een vergoeding voor teruggeleverde stroom.

 • Zonnepanelen worden steeds goedkoper. Een standaard systeem inclusief 10 panelen kost ongeveer €4.600 en heb je al terugverdiend binnen de eerste 6 – 8 jaar.
 • Er zijn wel een paar voorwaarden: het dak moet geschikt zijn voor montage met oriëntatie op het zuiden. De panelen mogen niet in de schaduw liggen. Denk ook aan een stabiele constructie.
 • Heb je meer zonnestroom productie dan verbruik? Dan kan je salderen (salderen/terugleveren aan je energieleverancier).
 • Wil je zonnepanelen in Hilversum laten plaatsen? Dan betaal je zelfs helemaal geen BTW.

Ervaar het gemak van een zonneboiler

Een zonneboiler is de speciale zonnecollector (op het dak) en een buffervat voor het water. De zonneboiler maakt veel warm tapwater mogelijk in de keuken (en voor de douche). Een ontzettend duurzame manier van water verwarmen. Door te kiezen voor een zonneboiler bespaar jij tot wel 50% van de gaskosten voor het gebruik van warm water. Voor de reguliere verwarming gebruik je nog wel een warmtepomp of HR-ketel. Het is niet nodig om een vergunning aan te vragen en je kunt een royale ISDE subsidie krijgen.

 • Een zonneboiler voor normaal gebruik (vat met 200 liter) kost ongeveer €4.000 (met installatie).
 • Een zonneboilercombi kan ook de CV ondersteunen bij de verwarming van de woning.
 • De ruimte die je nodig hebt op het dak is om en nabij de 2,5 m2 tot 3,5 m2.
 • Het buffervat staat daar nog los van (hoogte van 80 tot 165 cm).

Alles over infraroodpanelen

Aan de hand van elektrische infraroodpanelen kan je specifieke vertrekken in huis verwarmen. Bijvoorbeeld de badkamer of een thuiskantoor. Het werkt anders dan een conventioneel systeem waarbij de lucht wordt verwarmd. De stralingswarmte is tot zo’n 3 vanaf het paneel meter te voelen. De inzet van warmtepanelen wordt vaak omschreven als bijverwarming. Wat dit zo prettig maakt is: ongewenste luchtcirculatie wordt tegengehouden, heel beperkt energieverbruik, door iedereen zelf te installeren en ze hebben een stijlvolle uitstraling.

 • Infraroodverwarming kan je goed inzetten om lokaal te verwarmen.
 • Wanneer een woning compleet is geïsoleerd kan je IR-verwarming ook als hoofdverwarming inzetten.
 • De tarieven van warmtepanelen zijn afhankelijk van merk, type en vermogen. Houd rekening met €165,00 t/m €325,00 per paneel.

Handige energiebespaartips

Behalve de bovenstaande energiebesparende maatregelen zijn er nog tientallen energiebespaar adviezen in Hilversum. Bijgaand delen wij een overzicht met populaire en betaalbare duurzame oplossingen die gemakkelijk toe te passen zijn.

 • Mechanische ventilatie: schadelijke stoffen zoals stof, pollen, rook en schimmel worden uit de woning gehaald.
 • Ventilatie met warmteterugwinning (WTW): een stil en zuinig systeem waarmee je ook energie bespaart.
 • Waterbesparende douchekop: heerlijk douchen met een schoon geweten.
 • Radiatorfolie: zorgt dat meer warmte de ruimte ingaat i.p.v. in de muren trekt.
 • LED-lampen: LED-verlichting heeft een hoge lichtopbrengst, waardoor ze een helderder licht produceren.
 • Elektrisch koken: op een inductiekookplaat kook je snel, eenvoudig en energiezuinig.
 • Slimme thermostaat: eenvoudig bedienbaar op afstand met smartphone of tablet.
 • Energielabel huishoudelijke apparatuur: verbeterde energie-efficiëntie bij A+ apparaten.

Krijg het beste persoonlijk energieadvies in Hilversum!

Informeer naar een adviesgesprek en ontdek hoe je bespaart op de energiekosten

Energielabel Hilversum: hoe energiezuinig is mijn woning?

Dit maatwerkadvies voor energiebesparing beslaat werkzaamheden die uit te voeren zijn om jouw huis meer duurzaam te maken. Dit energieadvies geeft ook aan wat het huidige woning energielabel is (voordat je maatregelen hebt getroffen. Het woninglabel geeft een indicatie hoe energiezuinig de huidige situatie in huis is. De hoogste score die je kunt halen is energielabel A. Heb jij nadat het advies is uitgebracht jouw huis laten verduurzamen? Of ga je jouw woning verhuren of verkopen of wil jij de hypotheekrente graag oversluiten? Het is dan aan te raden om een nieuw energielabel aan te vragen. Een gediplomeerde energie inspecteur doet een grondige check en analyseert de benodigde gas en elektriciteit om het huis te verwarmen en warm water te produceren. De labels zijn onder te verdelen in energielabel A++++, A of een wat minder gunstige B tot G.

 • Het label laat kopers en huurders zien hoe energiezuinig het huis is.
 • Dit duurzaamheidslabel is verplicht voor woningen bij verkoop, verhuur en oplevering.
 • Een actueel energielabel heeft een gunstig effect op de woningwaarde. Onderzoek ook zeker de duurzaamheidskorting bij je hypotheekrente.

Woning verduurzamen: bekijk subsidies in Hilversum

Alle woningen in Provincie Noord-Holland moeten energiezuniger worden en uiteindelijk los van het gas komen. Je kunt hiervoor gebruik maken van verschillende (ISDE) subsidies en handige energiebespaarleningen Wil je jouw huis verduurzamen met subsidie? Dan is het maatwerkadvies verplicht! Onderstaand bieden we up-to-date info over de meest uitgevoerde subsidieregelingen duurzame energie in Hilversum.

 • Landelijke subsidie isolatie: bij 2 maatregelen ontvang je max. 30% terug voor isolatie van dak, ramen, gevel, vloer, wanden.
 • Voor arbeidsloon bij isolatie geldt een speciaal Btw-tarief isoleren van 9%.
 • Investeringssubsidie duurzame energie (ISDE): voor een aansluiting op een warmtenet, warmtepomp of zonneboiler in juni 2024.
 • Voor het kopen van zonnepanelen een versoepelde BTW-regeling (0%).
 • Het energieloket gemeente Hilversum heeft mogelijk zelf ook nog een aantal particuliere subsidiemogelijkheden of andere energiebespaarleningen of stimuleringsleningen. Via de energiesubsidiewijzer Hilversum kan je de mogelijke financiële regelingen onderzoeken.

Energiebespaarlening Hilversum opvragen in juni 2024

De voordeligste manier om verduurzamingsmaatregelen te nemen is door dit zelf te financieren. Kom je geld tekort? Probeer dan een lening af te sluiten. Voor ieder huishouden is er een geschikte duurzame lening te vinden. In het stukje wat volgt vind je aanvullende informatie (ook relevant voor o.a. Waterland, Amstelveen en Wijdemeren).

 • Energiebespaarlening Warmtefonds: een aantrekkelijke mogelijkheid waarmee huizeneigenaren en Verenigingen van Eigenaars hun woningen meer energiezuinig kunnen maken.
 • Duurzaamheidslening van Stimuleringsfonds Volkshuisvesting voor Nederlandse gemeenten (SVn): stimuleringslening voor spouwmuurisolatie, vloerisolatie, warmtepompen, zonnepanelen, zonneboilers, dakisolatie.
 • Energiebespaarhypotheek: met een maximaal leenplafond van €25.000 voor huizenbezitters die een bouwdepot ten behoeve verduurzaming nodig hebben.
 • Gebouwgebonden financiering (GGF): financiering van de verduurzamingsinvestering wordt aan de woning gekoppeld (momenteel nog niet beschikbaar).
 • Duurzame monumenten lening: een speciale lening voor restauraties (bekijk voorwaarden op de website van de gemeente Hilversum.
 • Verhoog je eigen hypotheek: informeer naar de mogelijkheden bij je adviseur.

FAQ: vragen en antwoorden over energie besparen in Hilversum

Wat is maatwerkadvies energiebesparing Hilversum?

Het energie maatwerkadvies Hilversum is een besparingsrapport met concrete maatregelen voor de verduurzaming van je huis die je ook terug kunt vinden in de maatregelenlijst van het Nationaal Warmtefonds. Denk onder andere aan isolatie van ramen, daken, vloeren of gevel, de CV-ketel vervangen voor een warmtepomp of het plaatsen van zonnepanelen op het dak. Dit advies biedt per maatregel de geraamde kosten en de geschatte terugverdientijd. Het persoonlijk energieadvies is uitermate handig voor alle particuliere woningeigenaren die hun huis energiezuinig willen maken en dit willen financieren met een subsidie.

Is het energierapport verplicht om aan te vragen?

Ja, het is erg belangrijk om een maatwerkadvies te bezitten op het moment dat je gebruik wil maken van een duurzaamheidssubsidie. Wil je met deze subsidie isoleren, of wil je gebruik maken van investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE) voor een volledig elektrische warmtepomp of aansluiting op het lokale warmtenet? In die situatie is dit adviesrapport onmisbaar. Zonder maatwerkadvies kan je geen subsidie krijgen. Ga je energiebesparingsmaatregelen treffen met een groene lening of met je eigen geld? Ook dan is het maatwerkadvies een aanrader. Het verduidelijkt welke maatregelen jouw huis duurzamer kunnen maken. D.m.v. dit rapport wordt het wat makkelijker om een kloppende offerte aan te vragen.

Wat is het tarief van een energiebesparingsrapport?

De precieze kosten van het advies op maat worden gebaseerd op het type huis, de omvang van de woning en de adviseur die je kiest. Het gemiddelde tarief ligt tussen de €230,00 – €295,00. Voor een normale tussenwoning betaal je ongeveer €260,00. Het is raadzaam om offertes van gediplomeerde (BRL9500-02) energieadviseurs in Hilversum te vergelijken.

Kan een VvE een energiescan laten doen?

Ja, je Vereniging van Eigenaren (VvE) mag als afvaardiging van de leden het maatwerkadvies energiebesparing laten opstellen. Zo kunnen alle bewoners van bijvoorbeeld een appartementencomplex CO-2 besparende maatregelen doorvoeren. Hiervoor kan men ook aanspraak maken op de Subsidie energiebesparing eigen huis (SEEH) en Subsidie verduurzamen voor verenigingen van eigenaars (SVVE). De maatwerkadviseur zal alle ruimtes in het gebouw beoordelen. Het bureau achterhaalt bij de bewoners wat ze graag willen om het wooncomplex te verduurzamen. Hieruit volgt een energieadvies voor de VvE voor de energieprestaties van de woonruimtes. Bewoners worden geïnformeerd over de geschatte prijzen en de opbrengsten per jaar.

Is maatwerkadvies utiliteitsbouw ook beschikbaar?

Als ondernemer ben je graag op de hoogte hoe je de energieprestaties van een bedrijfsgebouw of kantoor kunt verfijnen. Het speciale energieprestatieadvies (EPA) is een EPA-maatwerkadvies in Hilversum voor gebouwbeheerders. Het utiliteitsbouw plan verduidelijkt bouwkundige en installatietechnische verbetermaatregelen van een kantoor of bedrijfspand Een geoptimaliseerde energieprestatie leidt tot een voordelige energierekening, een prettig binnenklimaat voor medewerkers, een gunstigere milieubelasting en een duurzame uitstraling. De NTA 8800 is nieuwe methodiek voor het berekenen van de energieprestaties van bedrijfspanden. De Energie Investeringsaftrek (EIA) betekent: een speciale zakelijke subsidieregeling waardoor er een premie aangevraagd kan worden voor het energieadvies voor bedrijven en voor de daadwerkelijke uitvoering van de energiebesparende maatregelen. Zie de website van RVO voor meer info.

Plaats een reactie