Maatwerkadvies aanvragen
• Deskundige specialisten aan huis
• Duidelijke energiebesparing adviezen
• Geschikt voor subsidie-aanvragen of lening


INSPECTIE INPLANNEN

Maatwerkadvies Energiebesparing Amstelveen

Wil jij de energierekening verder laten dalen? Veel huishoudens worstelen met de vraag waar te beginnen. Begin ik met het isoleren van mijn huis, een warmtepomp kiezen of hebben zonnepanelen de meeste urgentie. Een Energiebesparing Maatwerkadvies Amstelveen is daarvoor in het leven geroepen Een energieadviseur komt bij jouw thuis voor het energiebesparingsadvies en inspecteert waar besparingen mogelijk zijn. Het energieadvies laat jouw zien welke opties een energiebesparing realiseren en een gezond en aangenaam binnenklimaat realiseren. In het energieadvies doorzoek je grondig de kosten en het rendement van de getoonde woningaanpassingen. Het maatwerkadvies is relevant voor particuliere huizenbezitters en kan worden verplicht bij een investeringssubsidie duurzame energie.

 • Het maatwerkadvies verduidelijkt welke werkzaamheden kunnen helpen met het besparen op de energiekosten.
 • Een professionele duurzaamheidsadviseur komt bij je langs voor een persoonlijk advies.
 • Je ontvangt een energiebesparingsadvies met alle energiebesparende maatregelen die je kan laten uitvoeren.
 • Zoals o.a.: woningisolatie, ventileren met WTW, warmtepomp plaatsen, zonneboiler laten plaatsen, zonnepanelen installeren.
 • Per duurzaamheidsmaatregel krijg je inzicht in de verwachte kosten, het rendement en de geraamde terugverdientijd.
 • Voor de uitvoering van het onderzoek dien je zelf bedrijven te benaderen.
 • Deze unieke maatwerkadvies energiebesparing rapportage is met ingang van 2023 verplicht voor woningeigenaren in Amstelveen die hun woning willen verduurzamen en daarbij in aanmerking willen komen voor een duurzaamheidssubsidie.
maatwerkadvies-energiebesparing-amstelveen

Energieadvies: wat je moet doen bij hoge energiekosten

Maatwerkadvies energiebesparing (vervanging van Energieprestatieadvies (EPA)) is een overzichtelijke inspectie & rapportage voor huizenbezitters, verenigingen van eigenaren en kantoorpanden dat een volledig plan presenteert om het energieverbruik te minderen en op die manier de energielasten te verlagen. In het plan wordt uitvoerig geïllustreerd welke vergroeningsmaatregelen er mogelijk zijn, wat de prijs is, en wat het rendement is. Hierbij kun je maatregelen overwegen zoals HR++ glas, warmtepomp, spouwmuurisolatie, infraroodpanelen, zonneboiler, vloerisolatie. Gelukkig heb je het zo geregeld. Een specialist op het gebied van energie neem contact op om met jouw samen een plan te schrijven. Deze adviseur doet een grondige analyse en weet welke energiebesparingsmaatregelen goed realiseerbaar zijn. Je krijgt kort hierna een compleet rapport met alle duurzame oplossingen. In het rapport vind je ook een begroting van de kosten en tevens een rendements-weergave. Disclaimer: De maatwerkadviseur is een keur-expert en is dus geen vertegenwoordiger van specifieke producten. Het rapport biedt meestal ook het energielabel, inclusief onderbouwing.

Let op: Wens je minder energie te verbruiken, en wil je een subsidie aanvragen? Het is dan essentieel om een maatwerk energiebesparingsadvies te regelen. Het rapport moet tot stand zijn gekomen door een objectieve energieadviseur. Gediplomeerde en neutrale energieadviseurs bekijk je op centraalregistertechniek.nl. Het BRL9500 certificaat is een teken van deskundigheid.

Maatwerkadvies energiebesparing aanvragen in Amstelveen (juli 2024)

Zoek jij ook naar een subsidie voor het vergroenen van jouw pand? Dan is maatwerkadvies noodzakelijk! Dit advies geef je inzicht in uiteenlopende duurzaamheidsmaatregelen die relevant zijn voor jouw woning. Bijvoorbeeld het plaatsen van HR++ beglazing, buitenmuurisolatie met glaswol en het plaatsen van een zonneboiler. In de box hieronder leggen we precies uit wat je moet doen.

5-stappenplan voor het aanvragen van een energierapport

 1. Maatwerkadviseur zoeken

  Het maatwerkrapport moet je laten opstellen door een deskundige adviseur. Professionele specialisten kan je vinden op de website centraalregistertechniek.nl of via onze klantenservice. En misschien heb je iemand in je eigen kenniskring die hier ervaring mee heeft. Niet vergeten: ga uitsluitend voor partijen die werkt volgens de BRL9500-02 richtlijnen.

 2. Vergelijk verschillende offertes

  Een gepersonaliseerd advies heeft een prijs. Adviesbureaus mogen zelf hun prijs bepalen. Het is nuttig om meerdere offertes aan te vragen van objectieve energie specialisten. Geef vooraf goed door wat je precies wilt. Zoek je uitsluitend hulp voor het isoleren, of wil je ook advies voor het plaatsen van een warmtepomp? Zoek je naar iemand die je kan helpen bij de renovatie, of doe je dit zelfstandig? Wees zo gedetailleerd als je kunt. Het vergelijken van de offertes is op die manier veel relevanter.

 3. Voer de Woningcheck uit

  De afspraak staat in de agenda. Zorg dat je beslagen ten ijs komt. Je kunt bijvoorbeeld alvast de bespaarcheck van verbeterjehuis.nl doen. Via dit portaal word je geleid naar een advies met werkzaamheden die goed aansluiten op jouw woning. Deze omvatten de uitgaven en de opbrengsten. Dit kan je gratis doen en vormt een uitstekende input voor jouw adviesgesprek met de energiecoach in Amstelveen.

 4. Het energierapport doornemen

  Een adviseur komt thuis langs en rekent uit welke maatregelen aan te bevelen zijn. Kort hierop stuurt hij een gunstig energieplan inclusief alle energiebesparende maatregelen voor jouw appartement. Voor de specifieke energiemaatregelen lees je aspecten zoals de verwachte kosten, de besparing per jaar en de geraamde terugverdientijd. Het is vaak wenselijk om het rapport nog samen door te nemen. Tijdens zo’n meeting kan je inhoudelijk net wat meer informatie krijgen.

 5. Een vakbedrijf kiezen

  Deze energiedeskundige kan niet alle bouwkundige vragen beantwoorden (dan moet je een bouwkundige keuring in Amstelveen laten uitvoeren). Deze erkende vakman weet alles over gas en stroom besparen. Voor het invullen van het energieplan zal je contacten moeten leggen met andere specialisten. Neem contact op met meerdere isolatie specialisten en erkende installateurs. Vraag of ze langskomen om je woning te bekijken en op te meten. Vraag eventueel of het adviesbureau jouw kan bijstaan.

Welke energiebesparende maatregelen zijn nodig voor jouw woning?

Vergelijk energieadviseurs en bespaar direct op de energiekosten!

Energieadviseur Amstelveen vergelijken

Het maatwerkadvies energiebesparing moet worden opgesteld door een gediplomeerde adviseur. Het is raadzaam om een energie-specialist uit de buurt te zoeken Ze kennen het type woning, en de voorrijkosten zijn dan vaak laag. In het schema hieronder bieden we gegevens van kwalitatieve energieadviseurs die werkzaam zijn binnen de gemeente Amstelveen. Kies enkel bedrijven en adviseurs met het BRL9500-02-certificaat (EPA-certificering). Staat er geen geschikt bedrijf tussen? Bekijk dan ook www.centraalregistertechniek.nl.

Naam adviesbedrijfStraatnaamPostcodePlaats
Provast Beheer B.V.Patrimoniumlaan 21182BWAmstelveen
Handzz B.V.Bovenkerkerweg 371185XAAmstelveen
ArS TechniekEyckenstein 3291187HVAmstelveen
Veenpark Vastgoed Advies B.V.Amsterdamseweg 409 A1181BPAmstelveen
123 Energieprestatie Advies en LabelsPopulierenlaan 41161SPZwanenburg
Namen en adressen van energieadvies bedrijven omgeving Amstelveen

Uitgelichte energie adviseurs: vraag direct een rapport aan

Wil je snel aan de slag? Hieronder vind je energieadviseurs voor maatwerkadvies energiebesparing in Amstelveen waar je direct aan aanvraag kunt indienen. Kies een van de uitgelichte bedrijven om jouw aanvraag direct te beginnen!

Informatie over de verschillende energiebesparende maatregelen

Veel Hollanders zouden graag een lagere energierekening willen. Dit proces is echter best ingewikkeld. Veel mensen worstelen hier mee. En daarvoor is het maatwerkadvies ontwikkeld. Het geeft heel gedetailleerd een overzicht van bespaarmogelijkheden, groot en klein. Aan wat voor type maatregelen moet ik denken? In het gedeelte hieronder bespreken we de meest populaire duurzame oplossingen voor jouw huis. Je kunt ook meer details lezen over bodemisolatie.

Belangrijkste voordelen van een energiezuinige woning in Amstelveen

 1. Beperk de energiefactuur: je maandlasten gaan meteen omlaag.
 2. Een milieubewuste keuze: een lagere uitstoot van CO-2.
 3. Realiseer een prettig binnenklimaat: voorkomt koude lucht en tocht in huis.
 4. De waarde van de woning stijgt: potentiële kopers geven meer uit aan een huis met energielabel A.
 5. Zorg voor een gezonde leefomgeving: geniet van een comfortabele luchtkwaliteit.
MaatregelPrijzen (gemiddeld)Besparing p/jaar
Schuin dak isoleren (bekijk meer info over isolatie)€4345,00€480,00 p/jaar
Hybride warmtepomp€5930,00€740,00 p/jaar
Set van 10 zonnepanelen€5315,00€545,00 p/jaar
Zonneboiler (150 liter)€3130,00€215,00 p/jaar
Infraroodverwarming (per paneel)€470,00€23,50 p/jaar
Waterbesparende douchekop (meer tips bekijken) €33,00€30,50 p/jaar
Kosten en jaarlijkse besparingen van diverse energiebesparende maatregelen bij gewone woningen (+/- 100 m2).

Maatwerkadvies aanvragen voor energieplan op maat!

Zoek energiedeskundige en maak een afspraak

Snel besparen met woningisolatie

Wil je direct jouw energierekening verlagen? Je huis isoleren in Amstelveen is doorgaans een goed startpunt. Aan de hand van het isoleren van de muur, het dak, en vloer blijft de warmte behouden. Woningisolatie is essentieel: je bespaart meteen op de energienota, het is aangenaam warm in huis, je gebruikt minder fossiele energie, je beperkt het geluid van buiten en de woningwaarde neemt toe. Er zijn meerdere subsidies waarvoor jij je kunt aanmelden. Wat je misschien niet wist: op de arbeidskosten voor isolatie geldt het tijdelijke lage BTW-tarief (9%) Dit resulteert in een korte terugverdientijd!

 • Vloerisolatie (vanaf €27,00 per /m2): een beter loopcomfort en minder vochtproblemen.
 • Dakisolatie (vanaf €49,00per /m2): geen verlies van warmte meer via het dak.
 • Gevelisolatie (vanaf €93,00per /m2): beperkt condensatie op muren en plafonds.
 • Bodemisolatie (vanaf €29,00per /m2): direct een lagere luchtvochtigheid in de kruipruimte.
 • Spouwmuurisolatie (vanaf €29,00per /m2): houd de woning langer koel in de zomer.
 • Isolatieglas (vanaf €129,00per /m2): HR++ glas houdt de koele lucht in de zomer beter vast.

Gas besparen dankzij een warmtepomp

De warmtepomp is een goede vervanger van de HR-ketel op gas. Het systeem gebruikt warmte van bronnen zoals lucht of het grondwater. Je kunt hierdoor behoorlijk minder gas gaan verbruiken. Een warmtepomp zorgt wel voor een hoger elektriciteitsverbruik. Deze hoeveelheid stroom kan je halen uit zonnepanelen op je eigen dak. In de warme maanden (juli – september) heeft het systeem ook een koelende werking. Er zijn veel varianten. Globaal heb je de keuze uit een volledig elektrische warmtepomp of een hybride warmtepomp. Onderstaand lees je aanvullende informatie over de verschillende types.

 • All-electric warmtepomp: geeft duurzame warmte en warmt het water op om te douchen (tapwater). Je gebruikt in dat geval geen gas meer. Let op: een full-electric systeem is niet goedkoop en het huis moet zeer goed geïsoleerd zijn. We zien het systeem met name terug bij nieuwbouw.
 • Hybride warmtepomp Amstelveen: een relatief goedkoop systeem en wordt veel gekozen voor het verduurzamen van woningen met een slechtere isolatie. De HR-combiketel slaat alleen aan bij koude dagen. Dit kan een besparing opleveren van liefst 70% op het gas.
 • Lucht-lucht warmtepomp: komt in plaats van de ventilatie-unit.
 • Lucht-water warmtepomp: flexibele optie voor het verwarmen van water.
 • Water-water warmtepomp: in staat om de woning in de zomer ook te koelen.
 • Bodem-water warmtepomp: niet overal mogelijk in verband met grondboringen.

Met zonnepanelen stroom opwekken

Met zonnepanelen ben je jouw eigen energieleverancier, en wek je zelf groene stroom op. Het is een verantwoorde, groene investering én jouw energierekening gaat naar beneden. Door gebruikt te maken van subsidies, geen BTW en de zeer aantrekkelijke groene leningen is het vaak al binnen een paar jaar terugverdiend. Je bent ook niet meer afhankelijk van de tarieven van energieleveranciers zoals GreenChoice, Eneco, Budget Energie, Vattenfall, Engie en Enegiedirect.nl, United Consumers, Powerpeers, Delta, Oxxio. Middels het salderingsprincipe is het heel rendabel om stroom terug te leveren aan het net.

 • Zonnepanelen hebben een steeds beter rendement. Een systeem met 10 panelen is al te plaatsen voor €6.000 en verdien je terug in zo’n 7 jaar.
 • Let wel op de randvoorwaarden: een schoon en vrij-toegankelijk dak met (voor een goede opbrengst) een zuidelijke oriëntatie. Vermijd daarbij zoveel mogelijk schaduw. Tenslotte is een stevige dakconstructie belangrijk.
 • De zonnestroom die je over hebt lever je middels de salderingsregeling terug aan het elektriciteitsnet.
 • Interesse in zonnepanelen in Amstelveen aanschaffen? Dan betaal je zelfs helemaal geen BTW.

Het voordeel van een zonneboiler

Een zonneboilersysteem bestaat uit één of meer zonnecollectoren op het dak en een buffervat voor het water. Deze installatie levert snel warm tapwater in keuken, badkamer en eventueel voor de verwarming. Daglicht wordt dus gebruikt voor het maken van heet water. Via een zonneboiler bespaart een gemiddeld huishouden ongeveer de helft van de energie die nodig is voor warm water. Voor de reguliere verwarming gebruik je nog wel een warmtepomp of HR-ketel. Je bent niet verplicht een vergunning aan te vragen en doorgaans kan je een mooie ISDE subsidie krijgen.

 • Een goede zonneboiler voor normaal gebruik (vat met 200 liter) vergt een investering van zo’n €3.250 (met installatiewerk).
 • Een zonneboilercombi is ook in staat je huis te verwarmen.
 • Let op: de benodigde ruimte op je dak is om en nabij de 2,5 m2 tot 4 m2.
 • Je hebt ook ruimte nodig voor het buffervat (v.a. 50cm bij 100 cm).

Ervaar het gemak van infraroodpanelen

Door elektrische infraroodpanelen kan je specifiek een ruimte in huis verwarmen. Bijvoorbeeld de badkamer of een thuiskantoor. Het verwarmt niet de lucht, maar objecten of mensen in de kamer. De panelen geven een aangename stralingswarmte af. Deze warmtepanelen doen het goed als tijdelijke bijverwarming. Wat dit zo prettig maakt is: minder last van luchtcirculatie, een zeer interessant energieverbruik, een moeiteloos installatieproces en het heeft een moderne afwerking en uitstraling.

 • Infraroodverwarming heeft direct en heel plaatselijk warmte af.
 • Bij zeer goede isolatiewaarden kan IR-verwarming ook geschikt zijn als hoofdverwarming.
 • De prijsindicaties van warmtepanelen komen uit tussen de €220,00 – €425,00 per warmtepaneel.

Handige energiebespaartips

Als alternatief op de energiebesparende maatregelen delen we graag nog meer energiebespaar adviezen in Amstelveen. Bijgaand verstrekken we een weergave met populaire en goedkope energiebesparingsmaatregelen die vrij makkelijk zijn toe te passen.

 • Mechanische ventilatie: bespaar energie door voldoende frisse buitenlucht binnen te halen.
 • Ventilatie met warmteterugwinning (WTW): lagere stookkosten en altijd schone lucht in huis.
 • Waterbesparende douchekop: comfortabel douchen met een lager waterverbruik.
 • Radiatorfolie: een betaalbaar product om effectiever met warmte om te gaan.
 • LED-lampen: LED-verlichting kan eenvoudig worden gedimd (lichtsterkte aanpassen).
 • Elektrisch koken: op een inductiekookplaat kook je snel, eenvoudig en energiezuinig.
 • Slimme thermostaat: een uitstekend inzicht in jouw energieverbruik.
 • Energielabel huishoudelijke apparatuur: vervang oude apparaten voor nieuwe A+ label elektrische producten.

Krijg het beste persoonlijk energieadvies in Amstelveen!

Zet een adviesgesprek in de agenda en check hoe je jouw woning kunt verduurzamen

Energielabel Amstelveen: Ontdek het energielabel van jouw woning

Een maatwerkadvies voor energiebesparing bespreekt duurzame investeringen die jij kan laten uitvoeren om jouw huis meer duurzaam te maken. Het adviesrapport geeft ook aan wat wat het actuele woning energielabel is. Het woninglabel toont hoe energiezuinig jouw woning is. De meest zuinige woningen krijgen energielabel A. Heb jij nadat het advies is uitgebracht jouw huis verder verduurzaamd? Of ga je jouw woning verhuren of verkopen of wil jij de hypotheekrente graag oversluiten? Het is dan aan te raden om de woning opnieuw te laten keuren. Een erkende energie inspecteur analyseert de woning en onderzoekt de benodigde gas en elektriciteit voor de verwarming van de woning (warmtevraag). De labels zijn onder te verdelen in energielabel A++++, A of een minder duurzame B – G.

 • Het label indiceert hoe zuinig en woning is ten opzichte van vergelijkbare huizen.
 • Het energielabel moet je verplicht aantonen bij verkoop of verhuur.
 • Een perfect energielabel zal de woningwaarde zeker stimuleren. In sommige gevallen is er zelfs een duurzaamheidskorting op de hypotheekrente mogelijk.

Verduurzaam je woning met subsidies in Amstelveen

Bestaande woningen in Provincie Noord-Holland moeten verduurzamen en natuurlijk het liefst zonder gasverbruik kunnen functioneren. Hiervoor zijn diverse (ISDE) subsidies en handige energiebespaarleningen Ga je verduurzamen met subsidie? Dan is het maatwerkadvies een verplichting! Onderstaand onderzoek je actuele informatie de meest gunstige subsidieregelingen duurzame energie in Amstelveen.

 • Subsidie voor isolatie: ontvang tot max. 30% van de investering voor het uitvoeren van isolatiewerkzaamheden aan gevel, wanden, (spouw)muur, vloer, dak.
 • Voor de arbeid die komt kijken bij isolatie profiteer je van een extra laag BTW tarief (9%).
 • Investeringssubsidie duurzame energie (ISDE): m.b.t. een aansluiting op een warmtenet, zonneboiler of warmtepomp in juli 2024.
 • Voor het installeren van zonnepanelen een versoepelde BTW-regeling (0%).
 • Het energieloket gemeente Amstelveen biedt mogelijk aanvullende individuele subsidieregelingen of gunstige energiebespaarleningen. Via de energiesubsidiewijzer Amstelveen tref je alle mogelijkheden van 2024.

Energiebespaarlening Amstelveen afsluiten in juli 2024

De meest goedkope wijze om verduurzamingsmaatregelen te realiseren is door het inzetten van spaargeld. Kom je geld tekort? Dan zijn er diverse leningen beschikbaar. Voor ieder huishouden is er een geschikte duurzame lening te vinden. Hieronder vind je de details (ook geldig voor o.a. Landsmeer, Edam-Volendam en Ouder-Amstel).

 • Energiebespaarlening Warmtefonds: een gunstig product waarmee Nederlandse woningeigenaren hun huis kunnen verduurzamen.
 • Duurzaamheidslening van Stimuleringsfonds Volkshuisvesting voor Nederlandse gemeenten (SVn): stimuleringslening relevant voor warmtepompen, spouwmuurisolatie, zonnepanelen, zonneboilers, vloerisolatie, dakisolatie.
 • Energiebespaarhypotheek: een financiering tot bedragen van €25.000 voor huiseigenaren die niet voldoen aan voorwaarden voor de reguliere duurzaamheidsleningen.
 • Gebouwgebonden financiering (GGF): speciale financiering die gekoppeld is aan het gebouw, en niet aan de persoon (momenteel nog niet beschikbaar).
 • Duurzame monumenten lening: lening die wordt verstrekt aan eigenaren van een rijksmonument (bekijk voorwaarden op de website van de gemeente Amstelveen.
 • Extra stukje hypotheek nemen: gebruik je overwaarde om een extra leningdeel af te sluiten.

FAQ: belangrijke vragen omtrent energie besparen in Amstelveen

Wat is maatwerkadvies energiebesparing Amstelveen?

Dit energie maatwerkadvies Amstelveen is een adviesrapport met tips en aanbevelingen voor het vergroenen van je woonhuis die ook vallen in de maatregelenlijst van het Nationaal Warmtefonds. Er kan dan gedacht worden aan investeren in dak-, gevel-, vloer-, of bodemisolatie, het gebruik van een warmtepomp of jouw eigen stroom opwekken met zonnepanelen. Het rapport bespreekt per maatregel de geschatte kosten en de totale terugverdientijd. Dit persoonlijk energieadvies is verplicht voor VVE’s en particulieren die hun woning zuiniger willen maken en een subsidie nodig hebben.

Is dit energierapport verplicht?

Ja, dit maatwerkadvies moet je verplicht hebben zodra je een duurzaamheidssubsidie wilt aanvragen. Wil je met deze subsidie isoleren, of wil je gebruik maken van investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE) voor een all-electric warmtepomp of aansluiting op het lokale warmtenet? In die situaties is dit adviesplan verplicht. Zonder maatwerkadvies kan je geen subsidie krijgen. Wil je duurzaamheidsmaatregelen doorvoeren met een groene lening of met spaargeld waarover je zelf beschikt? Ook dan bevelen wij het maatwerkadvies aan. Het toont aan welke investeringen jouw energieverbruik doen dalen. D.m.v. dit besparingsadvies wordt het wat makkelijker om een kloppende offerte aan te vragen.

Wat zijn de kosten van een energiebesparingsrapport?

De totale kosten van het advies op maat hebben te maken met het type gebouw (woning of utiliteitsbouw), de oppervlakte van de woning en de adviseur die het werk uitvoert. De prijs ligt tussen de €245,00 tot en met €335,00. Voor een huis met een normaal vloeroppervlak betaal je voor het advies zo’n €235,00. Het is goed om offertes van betrouwbare (BRL9500-02) energieadviseurs in Amstelveen op te vragen.

Is deze energiescan ook geschikt voor VvE?

Ja, elke Vereniging van Eigenaren (VvE) kan als vertegenwoordigers van de leden een maatwerkadvies energiebesparing aanvragen. Op deze manier kan men op een collectieve manier CO-2 besparende maatregelen doorvoeren. Eventueel in combinatie met Subsidie energiebesparing eigen huis (SEEH) en Subsidie verduurzamen voor verenigingen van eigenaars (SVVE). De energieadviseur zal het hele gebouw opnemen. Het keuringsbedrijf vraagt bewoners naar de woonwensen om het verzamelgebouw of wooncomplex te verduurzamen. Daarna krijgt de VvE het definitieve energieadvies voor de energieprestaties van de woningen. In het document vinden bewoners ook de verwachte kosten en de totale terugverdientijd.

Is er ook iets voor maatwerkadvies utiliteitsbouw?

Als bedrijf wil je alles weten over hoe jij de energieprestaties van een bedrijfsunit, pand of kantoor kunt verbeteren. Het energieprestatieadvies (EPA) is een EPA-maatwerkadvies in Amstelveen voor zakelijke objecten. Het utiliteitsbouw rapport gaat dieper in op de bouwkundige en installatietechnische verbetermaatregelen van jouw kantoor of bedrijfspand Een duurzamere energieprestatie resulteert in een lagere energierekening, een prettige omgeving om in te werken, een beperkte milieubelasting en een positieve uitstraling. De NTA 8800 is nieuwe rekenmethode voor het berekenen van de energieprestaties van bedrijfspanden. De Energie Investeringsaftrek (EIA) wordt omgeschreven als: een speciale zakelijke subsidieregeling waarmee je als gebouweigenaar een premie kunt ontvangen voor het energieadvies voor bedrijven en voor de uitvoer van de duurzame oplossingen. Bezoek RVO.nl voor alle informatie.

Plaats een reactie