Maatwerkadvies aanvragen
• Deskundige specialisten aan huis
• Duidelijke energiebesparing adviezen
• Geschikt voor subsidie-aanvragen of lening


INSPECTIE INPLANNEN

Maatwerkadvies Energiebesparing Landsmeer

Wil je jouw energierekening graag terugdringen? In de praktijk is het lastig om te bepalen waar je begint. Ga ik eerst mijn woning isoleren, een warmtepomp laten plaatsen of ga ik juist met een zonneboiler aan de slag? Het betrouwbare Energiebesparing Maatwerkadvies Landsmeer biedt uitkomst! Een energieadviseur maakt een afspraak voor een maatwerkadvies en test de verschillende optie. Het rapport stelt bloot welke alternatieven een toegevoegde waarde zijn voor je woning en en het leefklimaat optimaliseren. In het rapport onderzoek je in detail het kostenplaatje en het rendement van de bekende verduurzamingsopties. Het energieplan is speciaal in het leven geroepen voor alle particuliere woningbezitters en is zelfs een verplichting als je subsidie wilt aanvragen.

 • Een maatwerkadvies toont aan welke investeringen kunnen helpen met het besparen op de energiekosten.
 • Een professionele duurzaamheidsadviseur komt bij je langs voor een persoonlijk advies.
 • Hij biedt een rapport met aanbevelingen met alle werkzaamheden die voor jouw interessant zijn.
 • Voorbeelden zijn: zonneboiler laten plaatsen, woningisolatie, zonnepanelen installeren, ventileren met WTW, warmtepomp plaatsen.
 • Per onderwerp kun je aspecten achterhalen zoals de investering, het rendement en de terugverdientijd.
 • Voor de uitvoering van het energieadvies zal je zelf offertes moeten aanvragen via plaatselijke aannemers.
 • De unieke maatwerkadvies energiebesparing rapportage is (vanaf 2023) vanuit de overheid verplicht voor woningeigenaren in Landsmeer die hun woning duurzamer willen maken en gebruik willen maken van een duurzaamheidssubsidie.
maatwerkadvies-energiebesparing-landsmeer

Energieadvies: wat je moet doen bij hoge energiekosten

Maatwerkadvies energiebesparing (vervanging van Energieprestatieadvies (EPA)) is een plan voor zowel woningen als utiliteitsbouw dat helpt om het energieverbruik te remmen en zo de energienota te verlagen. In dit rapport wordt specifiek aangegeven welke potentiële maatregelen er zijn, wat wat de financiële implicaties zijn, en hoeveel geld het je uiteindelijk oplevert. Daaromtrent kun je maatregelen overwegen zoals zonneboiler, spouwmuurisolatie, dakisolatie, warmtepomp, HR++ glas, vloerisolatie. Het is niet ingewikkeld. Een energieadviseur komt langs voor inspecties en om een goed advies te kunnen geven. Deze expert doet een deskundige checkup en bekijkt welke energiebesparingsmaatregelen een goede keuze zijn. Hij schrijft een rapport met een opsomming van alle duurzame oplossingen. In het rapport vind je ook een begroting van de kosten en de uiteindelijke besparing Belangrijk: Een maatwerkadviseur is onpartijdig en kan dus niet zelf een verbouwklus aannemen. Het verslag bevat ook het energielabel van de woning.

Belangrijk: Ga je je huis overzetten op groene energie, en heb je een investeringssubsidie duurzame energie nodig? Je moet dan altijd een maatwerk energiebesparingsadvies laten uitvoeren. Het onderzoek moet uitgevoerd worden door een ervaren specialist op het gebied van energie. Professionele en neutrale energieadviseurs check je de site centraalregistertechniek.nl. Kies altijd een bedrijf met het BRL9500 certificaat.

Maatwerkadvies energiebesparing aanvragen in Landsmeer (juni 2024)

Wil jij ook graag gebruik maken van een subsidie om jouw woning te verduurzamen? Dan moet je minimaal een maatwerkadvies kunnen overleggen. Dit energieplan bevat een weergaven van diverse verduurzamingsmaatregelen die toepasbaar zijn op jouw huis. Uitkomsten van zo’n plan kunnen zijn het vervangen van (HR++) glas, buitenmuurisolatie met PUR en het installeren van zonnecellen. Hieronder delen we stap-voor-stap de te nemen acties.

Het energierapport in 5 korte stappen uitgelegd

 1. Energieadviseur zoeken

  Het maatwerkrapport moet je laten opstellen door een neutrale energieadviseur. Professionele bedrijven vind je op centraalregistertechniek.nl en natuurlijk via onze eigen site. Je kunt ook navraag doen in je eigen omgeving. Let op: ga in zee met een adviesclub die beschikt over het BRL9500-02-certificaat.

 2. Start met meerdere offertes

  Je betaalt voor de dienst van een gepersonaliseerd advies. Adviseurs kunnen individuele tarieven rekenen. Het is aan te bevelen om diverse offertes te verkrijgen van deskundige vakmensen. Geef je wensen vooraf goed aan. Zoek je uitsluitend hulp voor het isoleren, of wil je jouw woning ook gaan verwarmen met bijvoorbeeld een warmtepomp? Wil je hulp bij het uitvoeren van het plan, of ga je zelf klussen? Wees zo nauwkeurig mogelijk. Het vergelijken van de prijsopgaven is op die manier veel relevanter.

 3. Woningcheck vooraf

  Komt er een specialist langs? Zorg dat je goed bent voorbereid. Bezoek dan zeker eerst de bespaarcheck van verbeterjehuis.nl. Via de adviesmodule op Verbeterjehuis.nl kom je tot een opsomming met potentiële maatregelen die goed aansluiten op jouw woning. Inbegrepen zijn de tarieven en de terugverdien-termijnen. Dit is uitstekende input voor je adviesgesprek met de energiecoach in Landsmeer.

 4. Bekijk het energierapport nauwkeurig

  Een maatwerkadviseurs komt op locatie en rekent uit welke duurzame investeringen aansluiten bij jouw wensen. Kort daarop mailt hij het doorberekende energieplan inclusief alle energiebesparende maatregelen voor jouw pand. Per energiemaatregel beschrijven ze eigenschappen zoals de investering, de besparing en de verwachte terugverdientijd. Vaak wordt er een moment gepland om het rapport gezamenlijk door te nemen. Hier kan je extra vragen stellen.

 5. Vakbedrijven opzoeken

  De energiedeskundige is uiteraard geen bouwkundige (dan moet je een bouwkundige keuring in Landsmeer laten uitvoeren). De specialist adviseert rondom thema’s als verduurzaming en gas- en stroom besparen. Op het moment dat jij een verbouwing wil uitvoeren zal je contacten moeten leggen met andere specialisten. Vraag een prijs op bij isolatiebedrijven en lokale installateurs. Maak een afspraak op locatie voor de complete woninganalyse. Vraag eventueel of met maatwerkadviesbedrijf daarbij kan zijn.

Welke energiebesparende maatregelen zijn interessant voor jouw woonhuis?

Vergelijk energieadviseurs en start met verduurzamen vandaag!

Energieadviseur Landsmeer vergelijken

Dit maatwerkadvies energiebesparing wordt uitgevoerd door een gediplomeerde adviseur. Het is slim om een specialist uit de omgeving te kiezen. Zij hebben ervaring met plaatselijke woningmarkt, en de voorrijkosten zijn dan vaak laag. Bijgaand vind je adres-informatie van mogelijk beschikbare maatwerkadviesbureaus die werkzaam zijn binnen de gemeente Landsmeer. Goed om te weten: adviseurs moeten aantoonbaar in het bezit zijn van een BRL9500-02-certificaat. Gecertificeerde bedrijven vind je ook op het platform Centraal Register Techniek.

Naam adviesbedrijfStraatnaamPostcodePlaats
Stadsbeheer B.V.Stammerhove 31112VADiemen
J.C.M. Rijkenberg Beheer B.V.Schoener 671132GJVolendam
123 Energieprestatie Advies en LabelsPopulierenlaan 41161SPZwanenburg
Fokke Green SolutionsOranjeplantsoen 241111CDDiemen
Amsterdam Flight ServicesBuitenlust 351111JKDiemen
Tabel met energieadvies bedrijven uit de buurt van Landsmeer

Uitgelichte experts: direct online afspraak inplannen

Wil je snel aan de slag? In de tabel hieronder vind je energieadviseurs voor maatwerkadvies energiebesparing in Landsmeer die meteen voor jouw klaar staan. Kies een van de bedrijven om je aanvraag te starten.

De meest gekozen energiebesparende maatregelen

Veel Nederlanders zouden graag energie willen besparen. Het is lastig waar je moet beginnen! Met name daarvoor is het maatwerkadvies gelanceerd. Het geeft heel gedetailleerd een overzicht van bespaarmogelijkheden, groot en klein. Aan wat voor type maatregelen moet ik denken? Bijgaand noemen we de beste vergroeningsmaatregelen voor je pand. Bekijk ook onze pagina met informatie over vloerisolatie.

Top-5 voordelen van een energiezuinige woning in Landsmeer

 1. Een gunstige energienota: een forse besparing op de maandlasten.
 2. Gunstig voor het milieu: je stoort minder CO-2 uit.
 3. Een comfortabel binnenklimaat: verhoog je wooncomfort.
 4. Het verhoogt de waarde van jouw huis: woningen met energielabel A zijn meer waard op de verkoop- en verhuurmarkt.
 5. Zorg voor een gezonde leefomgeving: altijd een uitstekende luchtkwaliteit.
MaatregelInvestering (gemiddeld)Besparing p/jaar
Isoleren van vloer (meer over woningisolatie)€2325,00€140,00 p/jaar
Hybride warmtepomp€5295,00€1005,00 p/jaar
Zonnepanelen set 10 panelen€4885,00€500,00 p/jaar
Zonneboiler 4 pers. €3335,00€205,00 p/jaar
Infraroodpanelen (per paneel)€330,00€46,00 p/jaar
Ledlamp (per stuk) (lees hier meer tips) €5,50€6,45 p/jaar
Kosten en jaarlijkse besparingen van diverse energiebesparende maatregelen bij basis-huizen (+/- 115 m2).

Maatwerkadvies uitvoeren voor doelgerichte verduurzaming!

Bekijk adviseurs en maak een afspraak

Besparen dankzij woningisolatie

Ook minder stroom en gas verbruiken? Je huis isoleren in Landsmeer is een aantrekkelijke optie. A.d.h.v. het isoleren van glas, daken, muren en vloeren zal er veel minder warme lucht ontsnappen. De effecten zijn positief: je kan besparen op de energiekosten, je geniet van meer comfort in huis, je hoeft minder gas te stoken, je hebt minder last van lawaai van de straat en de waarde van je huis wordt gunstiger. Er zijn diverse subsidies te kiezen. Belangrijk: voor arbeid m.b.t. isoleren geldt het tijdelijke lage BTW-tarief (9%) Hierdoor kun je rekenen op een goede terugverdientijd.

 • Vloerisolatie (vanaf €27,50 per /m2): sterke verbetering van de energie-efficiëntie.
 • Dakisolatie (vanaf €40,00per /m2): verbetert de akoestische isolatie van het dak.
 • Gevelisolatie (vanaf €100,00per /m2): minder gevoel van tocht en kou in huis.
 • Bodemisolatie (vanaf €21,00per /m2): direct een lagere luchtvochtigheid in de kruipruimte.
 • Spouwmuurisolatie (vanaf €20,00per /m2): een lange levensduur en relatief goedkoop.
 • Isolatieglas (vanaf €122,50per /m2): HR++ glas geeft een aangename temperatuur in huis.

Huis verwarmen met een warmtepomp

De warmtepomp is een zuinig en duurzaam alternatief voor de traditionele HR-ketel. Het onttrekt warmte aan de buitenlucht, bodem of water. Je kunt hierdoor behoorlijk minder gas gaan verbruiken. Met dit systeem ga je wel wat meer elektriciteit gebruiken. Stroom kan je zelf opwekken met zonnepanelen (die je misschien al hebt). Gedurende de zomermaanden kan het ook zorgen voor verkoeling. Er zijn veel varianten. Globaal heb je de keuze uit een volledig elektrische warmtepomp of een hybride systeem. In het bijgaande gedeelte bekijk je praktische details over de diverse varianten.

 • All-electric warmtepomp: geeft een een constante comfortabele temperatuur en kan ook het tapwater opwarmen. Dankzij dit systeem kan je dus volledig van het gas af. Het is een vrij kostbaar systeem en je woning moet voldoen aan strenge isolatiewaarden. We zien het systeem met name terug bij nieuwbouw.
 • Hybride warmtepomp Landsmeer: een voordeliger systeem en zeer geschikt voor woningen die minder goed geïsoleerd zijn. Jouw HR-combiketel kan gewoon blijven staan. Je kunt tot wel 75% op je gasverbruik besparen.
 • Lucht-lucht warmtepomp: een buitenunit onttrekt de warmte aan de buitenlucht.
 • Lucht-water warmtepomp: hebben weinig onderhoud nodig (een kosteneffectieve optie).
 • Water-water warmtepomp: een relatief kostbaar systeem (door grondboring) met een zeer hoog rendement.
 • Bodem-water warmtepomp: energiezuinig systeem dat ook passief kan koelen.

Het laten plaatsen van zonnepanelen

Met zonnepanelen wek je zelf 100% groene storom op voor jouw woning. Het is een duurzame keuze en je gaat ook minder energiekosten betalen. Met een groot subsidie-voordeel, geen BTW en/of eventueel een gunstige groene lening heb je het binnen mum van tijd terugverdiend. Je beperkt zo jouw afhankelijkheid van energieleveranciers zoals Budget Energie, Engie, Vattenfall, GreenChoice, Essent & Vandebron, Oxxio, Delta, Powerpeers, Enegiedirect.nl. Door het principe van salderen krijg je een mooie vergoeding voor niet-gebruikte stroom.

 • Zonnepanelen kun je met extra voordeel inkopen. Een zonnepaneel installatie met 10 panelen heb je – inclusief montage – al vanaf €5.450 en kent een terugverdientijd van zo’n 6 jaar.
 • Er zijn een aantal dingen om op te letten: een goed begaanbaar schuin of plat dak met (het liefst) zuidelijke oriëntatie. Zorg dat de panelen niet in de schaduw liggen Tenslotte is een stevige dakconstructie belangrijk.
 • Eventuele overtollige zonnestroom lever je terug aan het elektriciteitsnet (salderen).
 • Ga je zonnepanelen in Landsmeer laten installeren? Dan betaal je zelfs helemaal geen BTW.

Informatie en tips voor de zonneboiler

Een zonneboiler installatie wordt gekenmerkt door een unieke zonnecollector (geïntegreerd in het dak) een voorraadvat en een naverwarmer. Deze installatie is jouw bron voor al het warme tapwater voor sanitaire voorzieningen en de keuken. Kortom: duurzaam en voordelig warm water genereren. Dankzij de aanleg van een zonneboiler bespaar je de helft van je gasverbruik die nodig is voor warm water. Deze installaties doen het goed i.c.m. een warmtepomp of hoog rendement ketel. Een vergunning hoef je niet te regelen en er zijn interessante ISDE subsidies beschikbaar.

 • Een standaard zonneboiler voor een doorsnee woning (vat met 200 liter) vergt een investering van zo’n €3.050 inclusief installatie.
 • Een zonneboilercombi staat ook in voor de verwarming van je woning.
 • De benodigde hoeveelheid ruimte is +/- 2,5 m2 tot 4 m2.
 • Ook moet er er plek zijn voor het buffervat (vanaf 40cm bij 80 cm).

De eenvoud van infraroodpanelen

Door middel van elektrische infraroodpanelen kan een woning gericht verwarmd worden. Denk aan een hobbyruimte of zolder. Het verwarmt niet de lucht, maar objecten of mensen in de kamer. Veel mensen ervaren stralingswarmte als erg prettig. De inzet van warmtepanelen wordt vaak omschreven als bijverwarming. Het wordt vaak gekozen om redenen als: ongewenste luchtcirculatie wordt tegengehouden, een zeer interessant energieverbruik, het is eenvoudig te installeren en ze hebben een heel toffe uitstraling.

 • Infraroodverwarming kan goedkoop, snel en makkelijk een ruimte verwarmen.
 • Indien een kamer goed is geïsoleerd kan IR-verwarming soms zelfs als hoofdverwarming fungeren.
 • De prijzen van warmtepanelen liggen tussen de €235,00 tot €525,00 per paneel.

Overzicht met overige energiebespaartips

Als alternatief op de energiebesparende maatregelen onderscheiden we nog een aantal energiebespaar adviezen in Landsmeer. Onderstaand doorzoek je een overzicht met effectieve en goedkope energiebesparingsmaatregelen die vrij eenvoudig zijn te integreren.

 • Mechanische ventilatie: ventilatie vermindert de kans op schimmelvorming door het verwijderen van vochtige lucht en condensatie.
 • Ventilatie met warmteterugwinning (WTW): wtw-installatie zorgt voor een gezond binnenklimaat en aangename warmte.
 • Waterbesparende douchekop: comfortabel en zuinig douchen met een spaardouche.
 • Radiatorfolie: beperkt het verlies van warmte in de muren.
 • LED-lampen: LED-verlichting gebruikt 75% minder energie dan gloeilampen.
 • Elektrisch koken: energiezuinig en comfortabel koken op een inductiekookplaat
 • Slimme thermostaat: vanaf elke plek eenvoudig jouw verwarming bedienen.
 • Energielabel huishoudelijke apparatuur: veel minder onkosten aan A+ label elektrische apparaten.

Start met een persoonlijk energieadvies in Landsmeer!

Start jouw aanvraag voor een adviesgesprek en achterhaal hoe je jouw woning duurzamer kunt maken

Energielabel Landsmeer: Ontdek het energielabel van jouw woning

Een maatwerkadvies voor energiebesparing bevat allerlei maatregelen die uit te voeren zijn om te besparen op de energielasten. Het adviesrapport bespreekt ook wat het woning energielabel van je pand is. Het woninglabel geeft een indicatie hoe energiezuinig jouw woning is. Gunstige labels zijn energielabel A, B en C. Heb jij nadat het advies is uitgebracht verdere verduurzamingsopties toegepast? En gaat je huis verkocht worden of wil je korting op je hypotheekrente? Dan is het slim om het energielabel opnieuw te berekenen. Een gekwalificeerde energie inspecteur gaat een uitgebreid onderzoek doen en checkt hoeveel gas en elektriciteit nodig is om de woning te verwarmen en/of te koelen. Je kunt dan rekenen op een energielabel A++++, A of een minder duurzame B oplopend tot G.

 • Het label duidt aan hoe energiezuinig het huis is.
 • Het label is verplicht voor huizen die te koop of te huur worden aangeboden.
 • Een duurzaam energielabel zal de woningwaarde zeker stimuleren. In sommige gevallen kan een duurzaamheidskorting je hypotheekrente omlaag brengen.

Verduurzamen van je huis met subsidies in Landsmeer

De meeste panden in Provincie Noord-Holland moeten energiezuniger worden en – in het meest ideale geval – van het gas af. Er zijn diverse (ISDE) subsidies en handige energiebespaarleningen Direct aan de slag met een subsidie? Dan moet je verplicht een maatwerkadvies laten uitvoeren. Hieronder delen we handige informatie over de voordelige subsidieregelingen duurzame energie in Landsmeer.

 • Subsidie voor isoleren: je hoeft zo nog maar 2/3 zelf te betalen voor isoleren van (spouw)muur, ramen, dak, wanden, gevel.
 • Voor het isoleren (enkel arbeid) geldt het lage BTW-tarief van 9 procent.
 • Investeringssubsidie duurzame energie (ISDE): aantrekkelijk voor een warmtepomp, aansluiting op een warmtenet of een zonneboiler in juni 2024.
 • Voor het aankopen van zonnepanelen vervalt de BTW volledig.
 • Het energieloket gemeente Landsmeer biedt mogelijk aanvullende particuliere subsidie-plannen of gunstige groene leningen. Via de energiesubsidiewijzer Landsmeer zijn alle financiële regelingen te bekijken.

Energiebespaarlening Landsmeer bekijken in juni 2024

De meest gunstige manier om verduurzamingsmaatregelen te treffen is door je eigen spaargeld hiervoor te gebruiken. Beschik je niet over voldoende spaargeld? In dat geval kan je kiezen voor een lening. Er zijn verschillende duurzame leningen mogelijk. In het gedeelte hieronder vind je alle leningen op een rij (ook voor andere regio’s zoals Ouder-Amstel, Amsterdam en Edam-Volendam).

 • Energiebespaarlening Warmtefonds: een voordelige lening waarmee huizenbezitters en VvE’s hun huis kunnen verduurzamen.
 • Duurzaamheidslening van Stimuleringsfonds Volkshuisvesting voor Nederlandse gemeenten (SVn): stimuleringslening m.b.t. zonnepanelen, vloerisolatie, dakisolatie, spouwmuurisolatie, gevelisolatie, warmtepompen.
 • Energiebespaarhypotheek: een financieel product met een limiet van €25.000 voor mensen met een huis die elders niet in aanmerking komen.
 • Gebouwgebonden financiering (GGF): speciale financiering die gekoppeld is aan het gebouw, en niet aan de persoon (binnenkort beschikbaar).
 • Duurzame monumenten lening: voor rijksmonumentale woningen of appartementen (bekijk voorwaarden op de website van de gemeente Landsmeer.
 • Je eigen hypotheek ophogen: een nieuw leningdeel voor een tijdelijk bouwdepot.

Antwoorden op vragen rondom het thema energie besparen in Landsmeer

Wat is maatwerkadvies energiebesparing Landsmeer?

Het energie maatwerkadvies Landsmeer is een besparingsadvies met een plan van aanpak voor het energiezuinig maken van een huis die o.a. vallen binnen de maatregelenlijst van het Nationaal Warmtefonds. Voorbeelden zijn investeren in dak-, gevel-, vloer-, of bodemisolatie, een warmtepomp installatie laten monteren of het plaatsen van zonnepanelen op het dak. Dit advies komt per maatregel met de geschatte kosten en de totale terugverdientijd. Het persoonlijk energieadvies is interessant voor alle particuliere huiseigenaren die hun woning gasloos willen gaan verwarmen en daarbij een subsidie willen.

Wordt het verplicht om een energierapport aan te vragen?

Ja, je moet een maatwerkadvies laten schrijven als je een duurzaamheidssubsidie aanvraagt. Wil je isoleren met subsidie, of kijk je specifiek naar investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE) voor een volledig elektrische warmtepomp of aansluiting op een plaatselijk warmtenet? In die gevallen is dit besparingsadvies een must. Zonder maatwerkadvies is een subsidie niet mogelijk. Ga je jouw huis duurzaam maken met een groene lening of met spaargeld dat je zelf hebt? Ook dan bevelen wij het maatwerkadvies aan. Het laat woningeigenaren zien welke maatregelen jouw huis duurzamer kunnen maken. Aan de hand van dit concept plan kun jij een vakman goede instructies geven.

Hoe duur is een energiebesparingsrapport?

De exacte kosten van het advies op maat hangen af van woningtype, de omvang van de woning en de adviseur die het werk uitvoert. De gemiddelde prijs bedraagt tussen de €180,00 tot ongeveer €350,00. Voor een huis met een normaal vloeroppervlak kost het energieadvies je gemiddeld €270,00. Tip: het is handig om offertes van professionele (BRL9500-02) energieadviseurs in Landsmeer te vergelijken.

Kan je als VvE ook een energiescan laten uitvoeren?

Ja, elke Vereniging van Eigenaren (VvE) kan gezamenlijk met de leden contact opnemen voor een maatwerkadvies energiebesparing. Door die strategie kan men op een collectieve manier CO2 besparende maatregelen inkopen. Bijvoorbeeld met Subsidie energiebesparing eigen huis (SEEH) en Subsidie verduurzamen voor verenigingen van eigenaars (SVVE). De adviseur doet een grondige inspectie van het hele pand. Het onderzoeksbureau informeert bij de eigenaren wat ze graag willen om het verzamelgebouw of wooncomplex te vergroenen. Op basis daarvan volgt richting de VvE een energieadvies voor de energieprestaties van de woningen. Het rapport toont voor alle eigenaren een plan van aanpak inclusief een kostenbegroting en de jaarlijkse opbrengsten.

Wat betekent maatwerkadvies utiliteitsbouw?

Als bedrijf ben je graag op de hoogte hoe je de energieprestaties van jouw bedrijfspand of kantoor kunt verfijnen. Het zogeheten energieprestatieadvies (EPA) is een speciaal EPA-maatwerkadvies in Landsmeer voor gebouwen. Het utiliteitsbouw plan toont aan bouwkundige en installatietechnische verbetermaatregelen van een kantoor, bedrijfsgebouw of pand Een groenere energieprestatie geeft lagere lasten, een verbeterd werkcomfort, korting op de milieubelasting en een milieuvriendelijk imago. De NTA 8800 is een nieuwe manier om de energieprestaties van utiliteitsbouw te berekenen. De Energie Investeringsaftrek (EIA) wordt omgeschreven als: een interessante zakelijke subsidieregeling waarmee ondernemers premie kunnen krijgen voor het energieadvies voor bedrijven en het uitvoeren van de energiebesparende maatregelen. Ga naar de website van het RVO voor meer info.

Populaire plekken in deze regio:

Plaats een reactie