Maatwerkadvies aanvragen
• Deskundige specialisten aan huis
• Duidelijke energiebesparing adviezen
• Geschikt voor subsidie-aanvragen of lening


INSPECTIE INPLANNEN

Maatwerkadvies Energiebesparing Den Ilp

Wil je de kosten afbouwen van je energierekening? Het is niet altijd duidelijk waar je het beste kunt beginnen. Is het slim om te isoleren, een warmtepomp installatie laten aanleggen of kan ik het beste beginnen met zonnepanelen? Het betrouwbare Energiebesparing Maatwerkadvies Den Ilp biedt hulp bij deze zoektocht. Een energieadviseur komt bij jouw thuis voor een maatwerkadvies en inspecteert wat de mogelijkheden zijn. Het energierapport is heel specifiek en geeft aan welke energiebesparende maatregelen een energiebesparing realiseren en het leefklimaat in huis verbeteren. In het energierapport bekijk je heel specifiek de kosten en het rendement van de verschillende maatregelen. Het rapport met aanbevelingen is een hulpmiddel voor particuliere woningbezitters en kan worden verplicht bij een investeringssubsidie duurzame energie.

 • Het maatwerkadvies laat zien welke duurzame investeringen een energiebesparing kunnen realiseren.
 • Een objectieve duurzaamheidsadviseur brengt een bezoek voor een goed advies.
 • Hij schrijft een verduurzamingsrapport met alle duurzaamheidsmaatregelen die waardevol zijn voor jouw woning.
 • Overweeg bijv.: woningisolatie, zonneboiler laten plaatsen, warmtepomp plaatsen, infraroodpanelen, zonnepanelen installeren.
 • Per onderdeel krijg je inzicht in de geschatte kosten, wat het je oplevert en de geraamde terugverdientijd.
 • Voor de uitvoering van het plan zal je zelf offertes moeten aanvragen via plaatselijke aannemers.
 • De maatwerkadvies energiebesparing rapportage is met ingang van 2023 verplicht voor woningeigenaren in Den Ilp die het huis willen verduurzamen en een subsidieaanvraag willen indienen.
maatwerkadvies-energiebesparing-den-ilp

Energieadvies: hulp bij een hoge energiekosten

Maatwerkadvies energiebesparing (geïntroduceerd als Energieprestatieadvies (EPA)) is een professioneel plan voor woningeigenaren, VvE’s en bedrijfspanden dat duidelijke tips geeft om een gebouw energieneutraal te maken en zodoende de energiekosten te minderen. In het plan wordt specifiek aangegeven welke potentiële maatregelen er zijn, wat het allemaal kost, en hoeveel geld het je uiteindelijk oplevert. Daarbij kun je maatregelen laten uitvoeren zoals spouwmuurisolatie, vloerisolatie, zonneboiler, infraroodpanelen, dakisolatie, HR++ glas. Het werkt heel eenvoudig. Een maatwerkadviseur zal een bezoek inplannen om kennis te maken. Deze persoon doet een grondige analyse en bekijkt welke energiebesparingsmaatregelen een goede keuze zijn. Jij ontvangt een rapport met daarin energiebesparingsmaatregelen. In het rapport vind je ook een kostencalculatie en de besparing. Belangrijk: Iedere maatwerkadviseur werkt autonoom en zal je dus ook nooit zelf iets verkopen. Het rapport bevat ook andere belangrijke info zoals het energielabel.

Opmerking: Wil je jouw woning verduurzamen, en heb je een investeringssubsidie duurzame energie nodig? Dan moet je beschikken over het maatwerk energiebesparingsadvies. Het advies moet altijd worden geschreven door een neutrale expert. Deskundige en neutrale energieadviseurs tref je op het platform centraalregistertechniek.nl. Een BRL9500 certificaat maakt een bedrijf betrouwbaar.

Maatwerkadvies energiebesparing aanvragen in Den Ilp (mei 2024)

Wil jij ook graag gebruik maken van een subsidie voor het vergroenen van jouw pand? Dan moet je beschikken over het maatwerkadvies. Dit adviesrapport geeft concreet advies dankzij een overzicht met bruikbare duurzame oplossingen die toepasbaar zijn op jouw huis. Bijvoorbeeld goede HR++ ramen (glas), het isoleren van gevels en het plaatsen van een zonneboiler. In de volgende tekst laten we zien hoe jij dit kunt regelen.

Energierapport opvragen in 5 simpele stappen

 1. Zoek een maatwerkadviseur

  Het maatwerkrapport wordt opgesteld door een gekwalificeerde energie-specialist. Erkende maatwerkadviesbureaus vind je op het Centraal Register Techniek maar ook via dit platform. Vraag ook eens rond bij familie en vrienden. Let op: kies altijd een maatwerkadvies bedrijf die werkt met het BRL9500-02-certificaat.

 2. Start met meerdere offertes

  Een gepersonaliseerd advies kost altijd geld. Energie specialisten kunnen individuele tarieven rekenen. Het is aan te raden om diverse offertes op te vragen van professionele EPA-adviseurs. Geef je wensen vooraf goed aan. Wil je enkel advies over het isoleren van je woning, of wil je misschien ook aan de slag met een warmtepomp? Wil je de verbouwing aan iemand anders overlaten, of doe je dit zelfstandig? Geef zoveel informatie als mogelijk. Het vergelijken van de offertes wordt dan een stuk eenvoudiger.

 3. Thuis voorbereiden met de woningcheck

  De afspraak staat in de agenda. Een goede voorbereiding is essentieel. Doorloop eerst de bespaarcheck op verbeterjehuis.nl. Via de Verbetercheck op Verbeterjehuis.nl kom je stap-voor-stap tot een opsomming met investeringen die wellicht interessant zijn voor jouw huis. Altijd met de prijzen en de rendementen. Hieruit haal je belangrijke vragen voor het adviesgesprek met de energiecoach in Den Ilp.

 4. Informatie in het energierapport bekijken

  De energie expert komt op locatie en analyseert welke opties geschikt zijn voor jouw huis. Op basis van zijn bevindingen stuurt hij een erkend energieplan met de meest gunstige energiebesparende maatregelen voor jouw woning. Bij alle energiemaatregelen zie je in 1 oogopslag onderdelen zoals een kostenbegroting, de jaarlijkse besparing en de uiteindelijke terugverdientijd. Je kunt een afspraak maken om het rapport door te nemen. Bij deze afspraak kan je extra vragen stellen.

 5. Vakbedrijven benaderen

  De energiedeskundige heeft slechts beperkte bouwkundige kennis (dan moet je een bouwkundige keuring in Den Ilp laten uitvoeren). Deze erkende vakman vertelt hoe je kunt besparen op gas en stroom. Voor het invullen van het energieplan moet je zelf een gespecialiseerd bedrijf inschakelen. Hiervoor neem je contact op met isolatie specialisten en installatiebedrijven. Laat ze thuis langskomen voor de complete woninganalyse. Wanneer je het prettig vindt kan je kijken of de adviseur hier ook present is.

Welke energiebesparende maatregelen zijn nuttig voor mijn huis?

Informeer bij energieadviseurs en bespaar direct op de energiekosten!

Energieadviseur Den Ilp vergelijken

Dit maatwerkadvies energiebesparing laat je altijd opmaken door een gecertificeerde energieadviseur. Wij adviseren om een energie-specialist rondom je woonplaats te benaderen. Zij beschikken over voldoende kennis van de stad, en de reisafstand (kosten) zijn dan beperkt. Hieronder tref je namen en adressen van mogelijk interessante energieadviseurs die huizen inspecteren in de gemeente Landsmeer. Kies altijd een adviseur van een bedrijf met een BRL9500-02-certificaat. Staat er geen geschikt bedrijf tussen? Bekijk dan ook www.centraalregistertechniek.nl.

Naam adviesbedrijfStraatnaamPostcodePlaats
Stadsbeheer B.V.Stammerhove 31112VADiemen
J.C.M. Rijkenberg Beheer B.V.Schoener 671132GJVolendam
123 Energieprestatie Advies en LabelsPopulierenlaan 41161SPZwanenburg
Fokke Green SolutionsOranjeplantsoen 241111CDDiemen
Amsterdam Flight ServicesBuitenlust 351111JKDiemen
Tabel met energieadvies bedrijven actief in de regio Den Ilp

Uitgelichte energie adviseurs: direct een rapport aanvragen

Wil je snel aan de slag? In de lijst hieronder kies je uit energieadviseurs voor maatwerkadvies energiebesparing in Den Ilp die meteen voor jouw klaar staan. Kies een van de uitgelichte bedrijven om een contactmoment in te plannen.

Een overzicht van energiebesparende maatregelen

Veel woningbezitters willen beginnen met energie besparen. Maar wat zijn goede opties? Precies hiervoor is het maatwerkadvies gelanceerd. Er wordt een compleet plan opgesteld met alle bespaarmogelijkheden voor jouw huis. Maar waar moet ik dan aan denken? Bijgaand check je de beste maatregelen voor je appartement. Bekijk ook onze pagina met informatie over gevelisolatie.

Waarom kiezen voor een energiezuinige woning in Den Ilp

 1. Een gunstige energiefactuur: maandelijks minder betalen voor energie.
 2. Een milieubewuste keuze: jouw CO-2 uitstoot gaat fors omlaag.
 3. Verbeter je binnenklimaat: verhoog je wooncomfort.
 4. De waarde van de woning stijgt: kopers kijken steeds meer naar huizen met energielabel A.
 5. Verblijf in een gezonde leefomgeving: de hele dag door een zeer goede luchtkwaliteit.
MaatregelInvestering (gemiddeld)Besparing p/jaar
Spouwmuur isoleren (klik voor meer over isolatie)€1325,00€225,00 p/jaar
Hybride warmtepomp€4200,00€875,00 p/jaar
Zonnepanelen (10 stuks)€5275,00€505,00 p/jaar
Zonneboiler (150 liter)€3310,00€210,00 p/jaar
Infraroodpanelen (1 paneel)€465,00€35,50 p/jaar
Radiatorfolie (bekijk meer tips) €22,50€32,00 p/jaar
Kosten en opbrengsten van energiebesparende maatregelen bij reguliere woningen (+/- 105 m2).

Maatwerkadvies inplannen voor concrete tips!

Zoek een adviseur en plan een afspraak in

Besparen dankzij woningisolatie

Wil je snel de energiekosten omlaag brengen? Een huis isoleren in Den Ilp is een hele goede keuze. D.m.v. het isoleren van (spouw)muren, ramen, daken en vloeren kan de woning de warmte beter vasthouden. Woningisolatie is een absolute must: jouw energiekosten gaan meteen flink omlaag, je hebt geen last meer van tocht in huis, je draagt je steentje bij aan een schoner milieu, je hebt veel minder lawaai van buitenaf en de waarde van je huis wordt gunstiger. Er zijn diverse subsidies beschikbaar. Wat je misschien niet wist: voor de arbeid voor isolatie geldt het verlaagde BTW-tarief (9]%) Hierdoor kun je rekenen op een goede terugverdientijd.

 • Vloerisolatie (vanaf €28,00 per /m2): verhoogt de thermische isolatie van een ruimte.
 • Dakisolatie (vanaf €50,00per /m2): verbetert de akoestische isolatie van het dak.
 • Gevelisolatie (vanaf €97,00per /m2): warmte van de muur wordt volledig benut.
 • Bodemisolatie (vanaf €28,00per /m2): het einde van een muffe lucht in huis.
 • Spouwmuurisolatie (vanaf €28,50per /m2): perfect voor huizen gebouwd tussen 1920 tot 1975.
 • Isolatieglas (vanaf €130,00per /m2): geen condens aan binnenkant van het glas met HR++ glas.

De voordelen van een warmtepomp

Een warmtepomp werkt heel anders dan de gasgestookte CV-ketel. Het onttrekt warmte aan bijvoorbeeld de buitenlucht of het grondwater. Dit zorgt voor een drastische verlaging van je gasverbruik. Door het gebruik van een warmtepomp gebruik je meer elektriciteit. Deze extra stroom kan je zelf opwekken met zonnepanelen op het dak van je huis. In de warme maanden (juli – september) kan het jouw huis ook koelen. Je kunt kiezen voor een zelfstandige full electric warmtepomp of een hybride oplossing. Onderstaand vind je aanvullende informatie over de soorten systemen waar je uit kunt kiezen.

 • All-electric warmtepomp: geeft een een constante comfortabele temperatuur en kan ook het tapwater verwarmen. Je gebruikt in dat geval geen gas meer. Het is een relatief duur systeem en het huis moet zeer goed geïsoleerd zijn. We zien het systeem met name terug bij nieuwbouw.
 • Hybride warmtepomp Den Ilp: gunstig geprijsd en kan eenvoudig worden gebruikt in woningen met een slechtere isolatie. Hij werkt samen met de HR-combiketel. Je verbruikt iets meer stroom, maar je gasverbruik kan met 70% omlaag.
 • Lucht-lucht warmtepomp: jouw woning duurzaam verwarmen en koelen.
 • Lucht-water warmtepomp: heeft geen extra brandstofopslag nodig, wordt aangesloten op het stroomnet.
 • Water-water warmtepomp: installatie met een kostbare warmtewisselaar.
 • Bodem-water warmtepomp: systeem dat werkt op basis van bodembron (gaat 25 jaar mee).

Alles wat je moet weten over zonnepanelen

Via zonnepanelen wek je zelf groene stroom op. Het is duurzaam en je gaat ook minder energiekosten betalen. Dankzij lokale subsidies, een 0% BTW-tarief en/of een interessant rentetarief van een groene lening is het vaak al binnen een paar jaar terugverdiend. Bovendien maakt het je onafhankelijk van energieleveranciers zoals Vattenfall, Engie, GreenChoice, Budget Energie, Eneco en Vandebron, Oxxio, United Consumers, Powerpeers, Delta. Middels het salderingsprincipe krijg je een mooie vergoeding voor niet-gebruikte stroom.

 • Zonnepanelen aanschaffen kan tegenwoordig steeds goedkoper. Een systeem met 10 panelen laat je al plaatsen vanaf €5.050 en heb je terugverdiend binnen 6 a 7 jaar.
 • Er zijn een aantal dingen om op te letten: een goed begaanbaar schuin of plat dak met een ligging op het zuiden. Vermijd zoveel mogelijk schaduw. Denk ook aan een stabiele constructie.
 • Zonnestroom die je zelf niet gebruikt neemt je leverancier bij jouw af (teruggeleverde stroom salderen).
 • Voordelig zonnepanelen in Den Ilp kopen? Dan betaal je zelfs helemaal geen BTW.

Besparen op je gasverbruik met een zonneboiler

Een zonneboiler installatie wordt gekenmerkt door een zonlicht gevoelige zonnecollector en een voorraadvat. Het verwarmingssysteem is verantwoordelijk voor warm tapwater in de keuken (en voor de douche). Kortom: duurzaam en voordelig warm water genereren. Na de installatie van de zonneboiler realiseer jij een besparing van wel 50% van het gasverbruik (voor het opwekken van warm water). Dit systeem werkt goed samen met een HR-ketel of warmtepomp. De gemeente verstrekt hiervoor altijd een vergunning en via de ISDE kan je een forse subsidie krijgen.

 • Een goede zonneboiler voor een gezin met 2 kinderen (3,5 m2 / 150 liter vat) komt uit op ongeveer €3.000 (incl. montage).
 • Een zonneboilercombi kan ook je huis verwarmen.
 • Let op: de benodigde ruimte op je dak is om en nabij de 2,5 m2 tot 3,5 m2.
 • Dit staat los van het noodzakelijke buffervat (diameter van 60 tot 80 cm).

Het gemak van infraroodpanelen

Aan de hand van elektrische infraroodpanelen kan je heel lokaal verwarmen. Zoals bijv. de badkamer of een thuiskantoor. De panelen verwarmen niet de lucht, maar specifiek mensen en objecten. Deze stralingswarmte geeft dus lokale warmte. Deze warmtepanelen doen het goed als tijdelijke bijverwarming. Het biedt vele voordelen: minder last van luchtcirculatie, een zeer interessant energieverbruik, door iedereen zelf te installeren en het is een heel moderne manier om je woning te verwarmen.

 • Infraroodverwarming kan snel een deel van een kamer opwarmen.
 • Bij woningen die uitstekend geïsoleerd zijn kan IR-verwarming zelfs als hoofdverwarming worden geplaatst.
 • De prijsindicaties van warmtepanelen zijn afhankelijk van grootte en het vermogen en liggen tussen de €160,00 – €525,00 per ruimte.

Goede energiebespaartips

Los van de energiebesparende maatregelen zijn er nog veel meer energiebespaar adviezen in Den Ilp. In de box hieronder check je een lijstje met impactvolle en betaalbare energiebesparende maatregelen die vrij eenvoudig zijn te integreren.

 • Mechanische ventilatie: bespaar energie door voldoende frisse buitenlucht binnen te halen.
 • Ventilatie met warmteterugwinning (WTW): geen last meer van koude tocht.
 • Waterbesparende douchekop: gebruikt tot 20% minder water en energie dan standaard douchekop.
 • Radiatorfolie: gemakkelijk te plaatsen en te verwijderen achter een radiator.
 • LED-lampen: LED-verlichting is bestand tegen extreme temperaturen (geschikt voor buiten).
 • Elektrisch koken: een inductiekookplaat is veel energiezuiniger dan andere kookplaten.
 • Slimme thermostaat: stemt de verwarming automatisch af op jouw gedrag.
 • Energielabel huishoudelijke apparatuur: minder impact op het milieu met een A+ apparaat.

Krijg het beste persoonlijk energieadvies in Den Ilp!

Regel een adviesgesprek en check hoe je jouw huis moet verduurzamen

Energielabel Den Ilp: hoe energiezuinig is mijn woning?

Dit maatwerkadvies voor energiebesparing behandelt investeringen die uit te voeren zijn om je woning te verduurzamen. Dit energieadvies vertelt ook wat de status van het woning energielabel is. Het woninglabel vertelt hoe energiezuinig jouw woning op dit moment is. De meest energiezuinige huizen ontvangen energielabel A. Heb je na een woninginspectie jouw huis aangepakt? Of ga je jouw woning verhuren of verkopen of wil je overstappen voor een lagere hypotheekrente? Wij adviseren dan om het energielabel opnieuw te berekenen. Een speciale energie inspecteur komt je huis en checkt de hoeveelheid gas en elektriciteit die nodig is om de woning te verwarmen en warm water te genereren. Je kunt dan rekenen op een energielabel A++++, A of een juist B (redelijk zuinig) tot G (zeer onzuinig).

 • Het label geeft aan hoe energiezuinig het huis is.
 • Het energielabel is verplicht voor woningen die in de verkoop of verhuur gaan.
 • Een gunstig energielabel resulteert in een hogere woningwaarde. Soms ook een duurzaamheidskorting op de hypotheekrente.

Woning verduurzamen: bekijk subsidies in Den Ilp

Alle woningen in Provincie Noord-Holland moeten duurzaamheidsmaatregelen doorvoeren en in de meest ideale situatie kunnen verwarmen zonder gas. Je kunt hiervoor gebruik maken van verschillende (ISDE) subsidies en energiebespaarleningen met een gunstige rente. Ga je een subsidieaanvraag doen? Dan is het maatwerkadvies een verplichting! Bijgaand vind je bruikbare informatie over de meest interessante subsidieregelingen duurzame energie in Den Ilp.

 • Subsidie voor isoleren: bij 2 maatregelen ontvang je max. 30% terug voor het uitvoeren van isolatiewerkzaamheden aan dak, (spouw)muur, wanden, ramen, gevel.
 • Voor de arbeidskosten voor woningisolatie profiteer je van een extra laag BTW tarief (9%).
 • Investeringssubsidie duurzame energie (ISDE): voor een aansluiting op een warmtenet, zonneboiler of warmtepomp in mei 2024.
 • Bij zonnepanelen een versoepelde BTW-regeling (0%).
 • Het energieloket gemeente Landsmeer biedt mogelijk aanvullende individuele subsidie opties of energiebespaarleningen. Via de energiesubsidiewijzer Landsmeer kun je alle financiële regelingen vinden.

Energiebespaarlening Den Ilp gebruiken in mei 2024

De beste manier om verduurzamingsmaatregelen te nemen is met een financiering door eigen middelen. Is er niet voldoende spaargeld? Probeer dan een lening af te sluiten. Voor elke situatie is er wel een passende duurzame lening. In het stukje wat volgt vind je aanvullende informatie (ook voor andere regio’s zoals Duivendrecht, Volendam en Schiphol).

 • Energiebespaarlening Warmtefonds: een voordelige lening waarmee huizenbezitters hun woning kunnen verduurzamen.
 • Duurzaamheidslening van Stimuleringsfonds Volkshuisvesting voor Nederlandse gemeenten (SVn): stimuleringslening aantrekkelijk voor vloerisolatie, warmtepompen, gevelisolatie, zonnepanelen, spouwmuurisolatie, zonneboilers.
 • Energiebespaarhypotheek: nieuwe financieringsmogelijkheden tot max. €25.000 voor woningbezitters die een bouwdepot ten behoeve verduurzaming nodig hebben.
 • Gebouwgebonden financiering (GGF): nieuwe vorm van lening die gekoppeld is aan het gebouw en niet aan een persoon (binnenkort beschikbaar).
 • Duurzame monumenten lening: laagrentende voor eigenaren van rijksmonumenten (bekijk voorwaarden op de website van de gemeente Landsmeer.
 • Verhoog je eigen hypotheek: mogelijkheid tot lenen van extra geld bij energiebesparende maatregelen.

Antwoorden op vragen rondom het thema energie besparen in Den Ilp

Wat is maatwerkadvies energiebesparing Den Ilp?

Een energie maatwerkadvies Den Ilp is een besparingsrapport met verschillende opties voor het duurzamer maken van je woning die ook terug te vinden zijn in de maatregelenlijst van het Nationaal Warmtefonds. Denk onder andere aan investeren in dak-, gevel-, vloer-, of bodemisolatie, het gebruik van een warmtepomp of het neerleggen van zonnepanelen op je dak. Dit advies bespreekt per maatregel de verwachte prijzen en de uiteindelijke terugverdientijd. Een persoonlijk energieadvies is erg gewenst voor huizeneigenaren die hun huis van het gas af willen hebben en daarbij een subsidie willen.

Wordt het verplicht om een energierapport aan te vragen?

Ja, een actueel maatwerkadvies is noodzakelijk wanneer je een duurzaamheidssubsidie wilt aanvragen. Wil je isoleren met subsidie, of kijk je specifiek naar investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE) voor een all-electric warmtepomp of aansluiting op het beschikbare warmtenet? In die situatie is dit besparingsplan verplicht. Zonder maatwerkadvies ontvang je geen subsidie. Ga je jouw huis duurzaam maken met een groene lening of met je eigen geld? Ook in dat geval is het maatwerkadvies de moeite waard. Het geeft inzicht in welke maatregelen de meeste besparing opleveren. Middels dit besparingsplan kun jij gericht bepaalde bouwbedrijven benaderen.

Wat zijn de kosten van een energiebesparingsrapport?

De exacte kosten van het advies op maat komen tot stand op basis van het type woning, de gebruiksoppervlakte (m2) en de adviseur die de klus uitvoert. Het gemiddelde tarief ligt tussen de €240,00 t/m €330,00. Voor een huis met een normaal vloeroppervlak kost dit advies circa €270,00. Het is raadzaam om offertes van professionele (BRL9500-02) energieadviseurs in Den Ilp te vergelijken.

Is deze energiescan ook geschikt voor VvE?

Ja, een Vereniging van Eigenaren (VvE) kan namens de leden informatie over het maatwerkadvies energiebesparing opvragen. Door deze constructie kan men collectief CO2 besparende maatregelen inplannen. Zie ook Subsidie energiebesparing eigen huis (SEEH) en Subsidie verduurzamen voor verenigingen van eigenaars (SVVE). De energie-expert komt langs voor een complete inspectie van het pand. Het bedrijf checkt bij bewoners de eisen en wensen om het wooncomplex energiezuinig te krijgen. De VvE krijgt dan een energieadvies voor de energieprestaties van de woonhuizen. Bewoners worden geïnformeerd over de verwachte prijzen en de besparing.

Is maatwerkadvies utiliteitsbouw ook beschikbaar?

Ook zakelijk gezien wil je alles weten over hoe jij de energieprestaties van je bedrijfsgebouw of kantoor kunt perfectioneren. Het huidige energieprestatieadvies (EPA) is een EPA-maatwerkadvies in Den Ilp voor gebouwbeheerders. Het utiliteitsbouw inspectierapport geeft inzicht in bouwkundige en installatietechnische verbetermaatregelen van een bedrijfspand. Een geoptimaliseerde energieprestatie geeft een gunstigere energierekening, een beter comfort voor de werknemers, extra voordeel op de milieubelasting en een milieuvriendelijk imago. De NTA 8800 is nieuwe methodiek voor het calculeren van energieprestaties van gebouwen. De betekenis van de Energie Investeringsaftrek (EIA) is: een aantrekkelijke zakelijke subsidieregeling wat voor eigenaren van zakelijk vastgoed een premie geeft voor het energieadvies voor bedrijven en voor de implementatie van de duurzame oplossingen. Bezoek RVO.nl voor aanvullende details.

Plaats een reactie