Maatwerkadvies aanvragen
• Deskundige specialisten aan huis
• Duidelijke energiebesparing adviezen
• Geschikt voor subsidie-aanvragen of lening


INSPECTIE INPLANNEN

Maatwerkadvies Energiebesparing Duivendrecht

De hoogte van de energierekening beperken? Veel gezinnen weten niet waar ze moeten starten. Ga ik eerst mijn woning isoleren, een full-electric warmtepomp kopen of hebben zonnepanelen de meeste urgentie. Een Energiebesparing Maatwerkadvies Duivendrecht biedt antwoord op deze vragen. Een energieadviseur komt bij jouw thuis voor doelgericht advies en onderzoekt wat er mogelijk is. Het uiteindelijke advies laat woningeigenaren zien welke alternatieven een energiebesparing opleveren voor jouw woning en het comfort verhogen. In de aanbevelingen tref je gedetailleerd de totale kosten en het rendement van de uitgezochte investeringsopties. Het verduurzamingsplan is speciaal in het leven geroepen voor alle particuliere woningbezitters en verplicht bij een subsidieaanvraag.

 • Een maatwerkadvies specificeert welke duurzame investeringen jouw woning duurzamer kunnen maken.
 • Een deskundige duurzaamheidsadviseur onderzoekt je huis en kijkt waar de winst is te behalen.
 • Hij schrijft een maatwerkadvies met alle verduurzamingsmaatregelen die waardevol zijn voor jouw woning.
 • Investeer bijv. in: infraroodpanelen, warmtepomp plaatsen, zonneboiler laten plaatsen, woningisolatie, zonnepanelen installeren.
 • Per maatregel lees je de verwachte kosten, wat de effecten zijn en de verwachte terugverdientijd.
 • Voor de uitvoering van het rapport dien je zelf een gespecialiseerd bedrijf in te schakelen.
 • De maatwerkadvies energiebesparing rapportage is vanaf heden (2023) verplicht voor woningeigenaren in Duivendrecht die hun huis willen vergroenen en daarbij gebruik willen maken van een subsidie.
maatwerkadvies-energiebesparing-duivendrecht

Energieadvies: help mij besparen op de energiekosten

Maatwerkadvies energiebesparing (geïntroduceerd als Energieprestatieadvies (EPA)) is een overzichtelijke inspectie & rapportage voor huizenbezitters, verenigingen van eigenaren en kantoorpanden dat maatregelen biedt om het energieverbruik te remmen en zodoende de energiekosten te drukken. In het document wordt uitvoerig geïllustreerd welke energiebesparende maatregelen geschikt zijn, wat de uitgaven zijn, en binnen hoeveel jaar je het terugverdient. In dat kader kan er gekozen worden voor maatregelen als onder andere HR++ glas, vloerisolatie, zonneboiler, spouwmuurisolatie, dakisolatie, warmtepomp. Het aanvragen is heel gemakkelijk. Een energiedeskundige komt altijd bij je thuis op bezoek voor een persoonlijk advies. Deze expert neemt de woning op en bekijkt welke energiebesparingsmaatregelen het energieverbruik doen dalen. Jij ontvangt een rapport met een opsomming van alle duurzaamheidsmaatregelen. In het rapport vind je ook een verwachting van de totale investeringskosten met daarbij de terugverdientijd en effecten. Belangrijk: Een maatwerkadviseur is objectief en is dus geen vertegenwoordiger van specifieke producten. Het verslag vertelt je ook welk energielabel je hebt.

Ter verduidelijking: Wil je je woning klaar maken voor de toekomst, en wil je gebruik maken van een van de lopende subsidies. Dan is een maatwerk energiebesparingsadvies noodzakelijk. Het advies moet altijd worden geschreven door een autonome adviseur. Professionele en bedreven energieadviseurs kan je achterhalen via de website centraalregistertechniek.nl. Informeer altijd naar het BRL9500 certificaat.

Maatwerkadvies energiebesparing aanvragen in Duivendrecht (juni 2024)

Wil jij een aanvraag indienen voor subsidie om jouw woning te verduurzamen? Dan moet je beschikken over het maatwerkadvies. Het rapport geeft een overzicht met verschillende duurzame oplossingen die passen bij jouw budget en doelstellingen. Voorbeelden zijn het kiezen voor duurzaam HR++ glas, het isoleren van buitenmuren en het laten plaatsen van zonnecellen. In de volgende tekst bieden we inzicht in de te nemen stappen.

Vraag een energierapport aan in 5 stappen

 1. Energieadviseurs vergelijken

  Het maatwerkrapport laat je altijd opmaken door een gediplomeerde maatwerkadviseur. Betrouwbare bedrijven kan je bekijken op bijvoorbeeld het Centraal Register Techniek of via ons eigen helpdesk team. En misschien heb je iemand in je eigen kenniskring die hier ervaring mee heeft. Tip: ga in zee met een adviesclub dat in het bezit is van een BRL9500-02-certificaat.

 2. Start met meerdere offertes

  Een gepersonaliseerd advies komt niet zonder kosten. Maatwerk-adviesbedrijven mogen zelf hun prijs bepalen. Wij adviseren om minimaal 2 offertes te ontvangen van BRL9500-02 gecertificeerde EPA-adviseurs. Geef je behoeften duidelijk aan. Zoek je specifiek advies voor woningisolatie, of wil je ook aan de slag met een warmtepomp? Wil je de verbouwing aan iemand anders overlaten, of ga je zelf bedrijven benaderen? Wees zo specifiek mogelijk. Het vergelijken van de offertes wordt dan een stuk eenvoudiger.

 3. Voer de Woningcheck uit

  De afspraak staat in de agenda. Bereid jezelf goed voor. Bezoek dan zeker eerst de bespaarcheck van verbeterjehuis.nl. Via de adviesmodule op Verbeterjehuis.nl word je geleid naar een lijst met verduurzamingsmaatregelen die relevant zijn. Altijd met de prijzen en de rendementen. Dit kan je gratis doen en vormt een uitstekende input voor jouw adviesgesprek met de energiecoach in Duivendrecht.

 4. Raadpleeg het energierapport

  Het adviesbureau komt bij je thuis en berekent welke energiebesparende maatregelen gunstig zijn. Vervolgens stuurt hij een gefundeerd energieplan met alle mogelijke energiebesparende maatregelen voor jouw appartement. Voor de specifieke energiemaatregelen check je onderdelen zoals de geschatte kosten, de besparing en de uiteindelijke terugverdientijd. Het is vaak wenselijk om het rapport nog samen door te nemen. Tijdens zo’n meeting is er voldoende tijd voor het stellen van vragen.

 5. Een vakbedrijf zoeken

  Een energiedeskundige beschikt niet over maximale bouwkundige kennis (dan moet je een bouwkundige keuring in Duivendrecht laten uitvoeren). De adviseur weet alles over gas en stroom besparen. Voor de uitvoering van de klus heb je andere bedrijven nodig. Hiervoor neem je contact op met isolatie-vakmannen en installatiebedrijven. Plan een afspraak bij je thuis in om de woning van dichtbij te bekijken. Het kan handig zijn dat het adviesbureau hier ook present is.

Welke energiebesparende maatregelen zijn belangrijk voor jouw pand?

Vind energieadviseurs en start met verduurzamen vandaag!

Energieadviseur Duivendrecht vergelijken

Dit maatwerkadvies energiebesparing dient te worden uitgevoerd door een BRL9500-02 gecertificeerde maatwerk-adviespartij. Het is aan te raden om een maatwerk adviesbedrijf uit de omgeving te nemen. Zij kennen de lokale woningmarkt, en je hebt geen onnodig hoge reiskosten. Bijgaand bieden we gegevens van kwalitatieve bedrijven die een rapport kunnen opstellen voor woningen in de gemeente Ouder-Amstel. Kies altijd een adviseur van een bedrijf met de BRL9500-02-certificering. Voor meer adressen zie ook het platform Centraal Register Techniek.

Naam adviesbedrijfStraatnaamPostcodePlaats
Stadsbeheer B.V.Stammerhove 31112VADiemen
J.C.M. Rijkenberg Beheer B.V.Schoener 671132GJVolendam
123 Energieprestatie Advies en LabelsPopulierenlaan 41161SPZwanenburg
Fokke Green SolutionsOranjeplantsoen 241111CDDiemen
Amsterdam Flight ServicesBuitenlust 351111JKDiemen
Overzicht met energieadvies bedrijven in de regio Duivendrecht

Uitgelichte specialisten: direct een rapport aanvragen

Wil je meteen een adviseur spreken? Hieronder tonen wij energieadviseurs voor maatwerkadvies energiebesparing in Duivendrecht die direct beschikbaar zijn. Kies een van de bureau’s om je aanvraag te starten.

Complete lijst met alle energiebesparende maatregelen

Veel woningeigenaren willen bezuinigen op de maandelijkse energielasten. Maar je kunt je geld maar 1 keer uitgeven. Voor dit probleem is het maatwerkadvies bedacht. Er wordt een compleet plan opgesteld met alle bespaarmogelijkheden voor jouw huis. Hoe ziet dit er precies uit? Bijgaand bieden we informatie rondom de belangrijkste duurzaamheidsmaatregelen voor jouw huis. Bekijk ook onze pagina met informatie over woning isolatie.

Vijf voordelen van en een energiezuinige woning in Duivendrecht

 1. Een lagere energierekening: minder geld kwijt aan energie per maand.
 2. Een klimaatbewuste keuze: je kunt jouw CO-2 uitstoot flink reduceren.
 3. Optimaliseer het binnenklimaat: een warm huis zonder naden en kieren.
 4. Een hogere woningwaarde: huizen met energielabel A zijn gewild.
 5. Altijd een gezonde leefomgeving: slapen in een geweldige luchtkwaliteit.
MaatregelKosten (gemiddeld)Besparing p/jaar
Isoleren van vloer (bekijk hier meer info)€2100,00€125,00 p/jaar
Hybride warmtepomp€5185,00€665,00 p/jaar
Set van 10 zonnepanelen€5090,00€540,00 p/jaar
Zonneboiler (150 liter)€3300,00€165,00 p/jaar
Infraroodverwarming (per paneel)€325,00€51,50 p/jaar
Tochtstrips laten aanbrengen (bekijk meer tips) €1150,00€175,00 p/jaar
Kosten en opbrengsten van energiebesparingsmaatregelen bij gewone huizen (+/- 110 m2).

Maatwerkadvies voor energieplan op maat!

Bekijk beschikbare adviseurs en start vandaag nog

Snel besparen met woningisolatie

Wil je minder energie gaan verbruiken? Jouw huis isoleren in Duivendrecht is onmisbaar om te gaan besparen. Door te kiezen voor het isoleren van de muur, het dak, en vloer is je woning warm in de winter, en koel in de zomer. Woningisolatie is een absolute must: je bespaart op de maandelijkse energiekosten, je geniet van een optimaal leefcomfort, je draagt je steentje bij aan een schoner milieu, je hebt minder last van geluidsoverlast en de waarde van je huis wordt gunstiger. Er zijn verschillende subsidies waar je gebruik van kunt maken. Wat je misschien niet wist: voor alle isolatiewerkzaamheden geldt het extra lage BTW-tarief (9%) Dit maakt dat het een interessante terugverdientijd heeft.

 • Vloerisolatie (vanaf €30,00 per /m2): een warme vloer in de winter en een koele vloer in de zomer.
 • Dakisolatie (vanaf €48,00per /m2): sterke verbetering van de duurzaamheid van de woning.
 • Gevelisolatie (vanaf €97,00per /m2): goede manier om een thermische brug te beperken.
 • Bodemisolatie (vanaf €24,50per /m2): direct een lagere luchtvochtigheid in de kruipruimte.
 • Spouwmuurisolatie (vanaf €20,50per /m2): heeft een lange levensduur en behoeft geen vervanging.
 • Isolatieglas (vanaf €126,50per /m2): HR++ glas kent verhoogde thermische prestaties met lage U-waarden.

Woning verwarmen met een warmtepomp

Een warmtepomp is doorgaans beter voor het milieu dan CV-ketel op gas. Het gebruik de warmte van de lucht of grondwater. Dit zorgt voor een drastische verlaging van je gasverbruik. Wel gebruikt een warmtepomp elektriciteit. De additionele stroom kan je zelf opwekken met innovatieve zonnepanelen. In de zomer kan het ook zorgen voor een koelende werking. Er zijn veel varianten. Globaal heb je de keuze uit een all-electric warmtepomp of een hybride opstelling. In het blokje hieronder vind je handige info over de verschillende soorten.

 • All-electric warmtepomp: verwarmt je huis en maakt het tapwater warm. Je kunt dan echt een nul op de meter woning realiseren. Deze stand-alone installatie is redelijk prijzig en het huis moet zeer goed geïsoleerd zijn. We zien het systeem met name terug bij nieuwbouw.
 • Hybride warmtepomp Duivendrecht: een betaalbaar alternatief en kan eenvoudig worden gebruikt in woningen met een slechtere isolatie. Jouw HR-combiketel kan gewoon blijven staan. Je kunt tot wel 75% op je gasverbruik besparen.
 • Lucht-lucht warmtepomp: komt in plaats van de ventilatie-unit.
 • Lucht-water warmtepomp: voor het verwarmen van de woning én warm tapwater.
 • Water-water warmtepomp: een kostbaar systeem dat regelmatig onderhoud nodig heeft.
 • Bodem-water warmtepomp: kan zeer zuinig koelen zonder gebruik van de compressor.

Het laten plaatsen van zonnepanelen

Met zonnepanelen ben je jouw eigen energieleverancier, en wek je zelf groene stroom op. Zo draag je bij aan het milieu en je betaald veel minder voor je stroom. Dankzij lokale subsidies, een gunstige BTW-regeling en/of een interessant rentetarief van een groene lening verdien je jouw panelen vaak binnen 6 of 7 jaar terug. Bovendien maakt het je onafhankelijk van energieleveranciers zoals Engie, Eneco, Vattenfall, GreenChoice, Budget Energie en Vandebron, United Consumers, Enegiedirect.nl, Oxxio, Powerpeers. Middels het salderingsprincipe krijg je een goede vergoeding voor stroom die je teruglevert.

 • Zonnepanelen hebben een gunstig prijskaartje. Een standaard systeem inclusief 10 panelen kost ongeveer €5.450 en heb je al terugverdiend binnen de eerste 6 jaar.
 • Er zijn wel een paar voorwaarden: er moet ruimte zijn om de set te plaatsen op het dak met (voor een goede opbrengst) een zuidelijke oriëntatie. Zorg dat de panelen niet in de schaduw liggen Daarbij is een stevige dakconstructie ook nodig.
 • Heb je meer zonnestroom productie dan verbruik? Dan lever je middels de salderingsregeling terug aan het elektriciteitsnet.
 • Ga je zonnepanelen in Duivendrecht kopen? Dan profiteer je van de soepele BTW-regeling.

Informatie en voordelen van de zonneboiler

Een zonneboiler bestaat uit een installatie met doorgaans 1 tot 4 thermische zonnecollectoren en een voorraad- of opslagvat. Het boilersysteem levert snel warm tapwater in keuken, badkamer en eventueel voor de verwarming. Kortom: duurzaam en voordelig warm water genereren. Dankzij de aanleg van een zonneboiler bespaar jij tot wel 50% van de gaskosten die nodig is voor warm water. Meestal gebruik je voor de normale CV nog wel een warmtepomp of hoog rendement ketel. Je kunt een ingewikkelde vergunning achterwege laten en via de ISDE kan je een forse subsidie krijgen.

 • Een zonneboiler voor 4 personen (150 liter voorraadvat) kost ongeveer €3.300 inclusief montage.
 • Met de zonneboilercombi kan je de woning ook verwarmen.
 • Let op: de benodigde ruimte op je dak is zo’n 2 m2 tot 3 m2.
 • Houdt ook rekening met het buffervat (gemiddeld 65 cm bij 145 cm).

De eenvoud van infraroodpanelen

Aan de hand van elektrische infraroodpanelen kan je specifiek een ruimte in huis verwarmen. Denk aan badkamer of werkplek. Het verwarmt niet de lucht, maar objecten of mensen in de kamer. Veel mensen ervaren stralingswarmte als erg prettig. Warmtepanelen zijn vooral bedoeld als bijverwarming. Goede pluspunten zijn: minder last van luchtcirculatie, een laag energieverbruik, het is vrij gemakkelijk (zelf) te plaatsen en het heeft een moderne afwerking en uitstraling.

 • Infraroodverwarming kan goedkoop, snel en makkelijk een ruimte verwarmen.
 • In zeer goed geïsoleerde huizen kan je met IR-verwarming de hele woning verwarmen (hoofdverwarming).
 • De verwachte prijzen van warmtepanelen komen uit op zo’n €185,00 – €525,00 per element.

Andere praktische energiebespaartips

In aanvulling op de genoemde energiebesparende maatregelen kennen onze experts nog meer energiebespaar adviezen in Duivendrecht. Hieronder verstrekken we een schema met praktische en voordelige maatregelen die je vrij eenvoudig kunt toepassen.

 • Mechanische ventilatie: de luchtstroom wordt verbeterd waardoor de verwarming beter werkt.
 • Ventilatie met warmteterugwinning (WTW): energie neutrale, moderne en geluidsarme manier van ventilatie.
 • Waterbesparende douchekop: bespaar water en energie onder de douche.
 • Radiatorfolie: minder warmteverlies door het isoleren van de radiator.
 • LED-lampen: LED-verlichting geeft zacht licht af, wat comfortabeler is voor het oog.
 • Elektrisch koken: een inductiekookplaat is veel energiezuiniger dan andere kookplaten.
 • Slimme thermostaat: eenvoudig in gebruik en zelflerend.
 • Energielabel huishoudelijke apparatuur: toename van het comfortniveau in huis met A+ label artikelen.

Ontvang persoonlijk energieadvies in Duivendrecht!

Zet een adviesgesprek in de agenda en vind uit hoe je jouw huis moet verduurzamen

Energielabel Duivendrecht: wat is dit precies?

Een maatwerkadvies voor energiebesparing bespreekt nuttige maatregelen die eenvoudig te realiseren zijn om jouw woning energie-efficiënter te maken. Het rapport bespreekt ook wat wat het actuele woning energielabel is. Het woninglabel vertelt hoe het gesteld is met de energiezuinigheid van je huis. Gunstige labels zijn energielabel A, B en C. Heb je op basis van het advies verdere verduurzamingsopties toegepast? Of ga je jouw woning verhuren of verkopen of wil jij de hypotheekrente graag oversluiten? Op dat moment is het handig om om het huis nog eens te laten checken. Een speciale energie inspecteur bekijk het huis en analyseert de maximaal benodigde gas en elektriciteit om de woning te verwarmen en/of te koelen. Je huis krijgt dan bijvoorbeeld energielabel A++++, A of een uitdagendere B tot en met G.

 • Het label toont hoe energiezuinig een woning is.
 • Dit huislabel moet je verplicht aantonen bij verkoop of verhuur.
 • Een duurzaam energielabel zorgt voor een hogere woningwaarde. Mogelijk kan je een gunstige hypotheekrente regelen door een duurzaamheidskorting.

Ontdek beschikbare subsidies in Duivendrecht

De meeste panden in Provincie Noord-Holland moeten verduurzaamd worden en op de lange termijn nul op de meter worden. Iedereen kan profiteren van bepaalde (ISDE) subsidies en energiebespaarleningen Wil je jouw huis verduurzamen met subsidie? Dan moet je verplicht een maatwerkadvies kunnen overleggen. Onderstaand bespreken we praktische informatie over de huidige subsidieregelingen duurzame energie in Duivendrecht.

 • Isolatie-subsidie: krijg tot maar liefst 1/3 van je onkosten terug voor het laten isoleren van (spouw)muur, dak, ramen, gevel, wanden.
 • Voor de arbeid die komt kijken bij isolatie profiteer je van een extra laag BTW tarief (9%).
 • Investeringssubsidie duurzame energie (ISDE): relevant voor een zonneboiler, aansluiting op een warmtenet of een warmtepomp in juni 2024.
 • Voor het kopen van zonnepanelen betaal je zelfs helemaal geen BTW.
 • Het energieloket gemeente Ouder-Amstel hanteert mogelijk nog extra lokale subsidiepotjes of gunstige groene leningen. Via de energiesubsidiewijzer Ouder-Amstel tref je alle mogelijkheden van 2024.

Energiebespaarlening Duivendrecht afsluiten in juni 2024

De voordeligste manier om verduurzamingsmaatregelen te realiseren is door het gebruiken van eigen geld. Heb je op dit moment onvoldoende spaargeld? Kies dan voor een gunstige lening. Er zijn verschillende duurzame leningen mogelijk. In het stukje wat volgt vind je aanvullende informatie (ook voor andere regio’s zoals Monnickendam, Schiphol en Edam).

 • Energiebespaarlening Warmtefonds: een goedkope lening waarmee eigenaren van een woning energiebesparende investeringen kunnen financieren.
 • Duurzaamheidslening van Stimuleringsfonds Volkshuisvesting voor Nederlandse gemeenten (SVn): stimuleringslening relevant voor dakisolatie, vloerisolatie, zonnepanelen, gevelisolatie, zonneboilers, warmtepompen.
 • Energiebespaarhypotheek: speciale financieringsoptie tot €25.000 voor huiseigenaren die een bouwdepot ten behoeve verduurzaming nodig hebben.
 • Gebouwgebonden financiering (GGF): lening die je verbindt aan een onderpand in plaats van aan een particulier (wordt de komende jaren uitgerold).
 • Duurzame monumenten lening: bedoeld voor eigenaren van rijksmonumenten die willen verduurzamen (bekijk voorwaarden op de website van de gemeente Ouder-Amstel.
 • Verhoog je eigen hypotheek: een extra leningdeel afsluiten.

Meest gestelde vragen en antwoorden over energie besparen in Duivendrecht

Wat is maatwerkadvies energiebesparing Duivendrecht?

Een energie maatwerkadvies Duivendrecht is een energieadvies met daarin concrete maatregelen voor de vergroening van jouw woonhuis die je ook terug kunt vinden in de maatregelenlijst van het Nationaal Warmtefonds. Zo kan je denken aan het isoleren van het dak of gevel, de CV-ketel vervangen voor een warmtepomp of jouw eigen stroom opwekken met zonnepanelen. Het plan onderschrijft per maatregel de verwachte kosten en de verwachte terugverdientijd. Dit persoonlijk energieadvies is bedoeld voor huizeneigenaren die hun huis energiezuinig willen maken en dit willen financieren met een subsidie.

Moet ik het energierapport verplicht aanvragen?

Ja, je moet een maatwerkadvies laten schrijven wanneer je een duurzaamheidssubsidie wilt aanvragen. Ben je aan het kijken naar subsidie voor isolatie, of kijk je specifiek naar investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE) voor een volledig zelfstandige elektrische warmtepomp of aansluiting op een plaatselijk warmtenet? Op dat moment is dit advies heel belangrijk. Zonder maatwerkadvies wordt jouw aanvraag afgekeurd. Wil je energiebesparende maatregelen doorvoeren met een groene lening of spaargeld? Ook in dat geval is het maatwerkadvies de moeite waard. Het laat je zien welke opties jouw woning verduurzamen. Middels dit besparingsrapport wordt het aanvragen van offertes stukken eenvoudiger.

Wat zijn de verwachte kosten van een energiebesparingsrapport?

De feitelijke kosten van het advies op maat worden gebaseerd op het type woning, de oppervlakte van het huis, en de gekozen adviseur. De prijs ligt tussen de €185,00 t/m €285,00. Voor een woning met een gemiddeld woonoppervlak kost dit advies circa €270,00. Wij adviseren om offertes van gediplomeerde (BRL9500-02) energieadviseurs in Duivendrecht aan te vragen.

Kan een VvE een energiescan laten doen?

Ja, elke Vereniging van Eigenaren (VvE) kan in overeenstemming met de leden contact opnemen voor een maatwerkadvies energiebesparing. Door deze constructie kunnen alle bewoners van bijvoorbeeld een appartementencomplex CO2 besparende maatregelen uit laten voeren. Eventueel in combinatie met Subsidie energiebesparing eigen huis (SEEH) en Subsidie verduurzamen voor verenigingen van eigenaars (SVVE). De adviseur zal het gehele pand nalopen en beoordelen. Het inspectiebureau inventariseert bij de bewoners wat ze graag willen om het verzamelgebouw of wooncomplex duurzamer te maken. Op basis daarvan volgt richting de VvE een energieadvies voor de energieprestaties van de woonruimtes. Het rapport toont voor alle eigenaren een plan van aanpak inclusief de geschatte kosten en de terugverdientijd.

Wat betekent maatwerkadvies utiliteitsbouw?

Ook zakelijk gezien ben je natuurlijk graag goed geïnformeerd over hoe jij de energieprestaties van jouw bedrijfsunit, pand of kantoor kunt optimaliseren. Het huidige energieprestatieadvies (EPA) is een speciaal EPA-maatwerkadvies in Duivendrecht voor bedrijven. Deze utiliteitsbouw analyse gaat in op bouwkundige en installatietechnische verbetermaatregelen van je kantoor, bedrijfsgebouw of pand Een geoptimaliseerde energieprestatie resulteert in een goedkopere energiefactuur, een prettige omgeving om in te werken, lagere milieubelasting en een positieve uitstraling. De NTA 8800 is nieuwe methode om energieprestatie van gebouwen in kaart te brengen. De betekenis van de Energie Investeringsaftrek (EIA) is: een unieke zakelijke subsidieregeling wat voor bedrijfseigenaren een premie biedt voor het energieadvies voor bedrijven en voor de realisatie van de energiebesparingsmaatregelen. Tip: op de site van het RVO voor alle informatie.

Plaats een reactie