Maatwerkadvies aanvragen
• Deskundige specialisten aan huis
• Duidelijke energiebesparing adviezen
• Geschikt voor subsidie-aanvragen of lening


INSPECTIE INPLANNEN

Maatwerkadvies Energiebesparing Edam

Wil jij ook bezuinigen op de energierekening? Het is soms lastig inschatten waar je moet beginnen. Kies ik het beste voor woningisolatie, een full-electric warmtepomp kopen of hebben zonnepanelen de meeste urgentie. Een Energiebesparing Maatwerkadvies Edam geeft antwoord op veel van je vragen. Een energieadviseur komt bij jouw thuis voor persoonlijk advies en controleert de diverse opties. Het energieadvies laat jouw zien welke opties een energiebesparing realiseren en het energielabel verbeteren. In het energiebesparingsadvies onderzoek je overzichtelijk de totale kosten en het rendement van de geselecteerde investeringsopties. Het verduurzamingsrapport is aan te raden voor particuliere huiseigenaren en verplicht bij een subsidieaanvraag.

 • Een maatwerkadvies laat woningeigenaren zien welke investeringen een energiebesparing kunnen realiseren.
 • Een deskundige duurzaamheidsadviseur komt langs om alles in kaart te brengen.
 • Hij stuurt een maatwerkrapport met alle duurzaamheidsmaatregelen die je woning een stukje energieneutraal maken.
 • Kies voor: warmtepomp plaatsen, zonnepanelen installeren, woningisolatie, zonneboiler laten plaatsen, infraroodpanelen.
 • Per maatregel kun je aspecten achterhalen zoals de verwachte kosten, wat de effecten zijn en de geschatte terugverdientijd.
 • Voor de uitvoering van het energieplan moet je zelf de benodigde bedrijven benaderen.
 • Deze speciale maatwerkadvies energiebesparing rapportage is een must vanaf 2023 voor woningeigenaren in Edam die hun woning duurzamer willen maken en daarvoor een subsidie willen aanvragen.
maatwerkadvies-energiebesparing-edam

Energieadvies: tips voor de energiekosten

Maatwerkadvies energiebesparing (vroeger Energieprestatieadvies (EPA)) is een energiebesparingsadvies voor woningen en bedrijfspanden dat duidelijke tips geeft om energieverbruik te minderen en zodoende de energiekosten te drukken. In het document staat dus heel concreet aangegeven welke potentiële maatregelen er zijn, wat wat de financiële implicaties zijn, en wat de totale besparing is. Daaromtrent kun je maatregelen laten uitvoeren zoals spouwmuurisolatie, HR++ glas, infraroodpanelen, warmtepomp, dakisolatie, vloerisolatie. Het werkt heel eenvoudig. Een energie-expert zal een bezoek inplannen om samen jouw wensen te inventariseren. Deze persoon check jouw huis en analyseert welke energiebesparingsmaatregelen jij het beste kunt laten uitvoeren. Je krijgt kort hierna een compleet rapport met een volledig schema met alle maatregelen. Dit is inclusief een prijslijst met verwachte kosten en de uiteindelijke besparing Disclaimer: Deze maatwerkadviseur is onafhankelijk en zal niet zelf offertes leveren voor renovaties. Het verslag bevat ook het energielabel van de woning.

Ter verduidelijking: Wil je jouw woning duurzamer maken, en heb je een investeringssubsidie duurzame energie nodig? Het is dan essentieel om een maatwerk energiebesparingsadvies te regelen. Het advies moet altijd worden geschreven door een ervaren maatwerkadviseur. Professionele en betrouwbare energieadviseurs vind je op centraalregistertechniek.nl. Zorg dat je een expert kies met het BRL9500 certificaat.

Maatwerkadvies energiebesparing aanvragen in Edam (juni 2024)

Wil jij ook aanspraak maken op een subsidie om je huis te vergroenen? Dan is een maatwerkadvies een vereiste. Dit energieplan helpt je op weg met innovatieve maatregelen die ervoor zorgen dat je minder energie verbruikt. Je kunt bijvoorbeeld denken aan sterk HR++ raamwerk (beglazing), het aanbrengen van gevelisolatie met EPS en het gebruik van een zonneboiler. In de box hieronder bieden we inzicht in de te nemen stappen.

Vijf stappen voor het aanvragen van het energierapport

 1. Energieadviseurs vergelijken

  Het maatwerkrapport wordt altijd opgesteld door een gediplomeerde energieadviseur. Gecertificeerde experts zijn te vinden op de website centraalregistertechniek.nl en via deze website. Wellicht is er iemand in je familie of vriendenkring die een geschikt persoon kent. Let op: neem alleen contact op met specialisten die werkt volgens de BRL9500-02 richtlijnen.

 2. Start met meerdere offertes

  Een gepersonaliseerd advies komt met een prijs. Adviseurs kunnen zelf een prijs berekenen. Wij adviseren om diverse offertes aan te vragen van betrouwbare adviesbureaus. Vermeld altijd goed je eisen. Wil je advies voor het isoleren van jouw woning, of zoek je ook een duurzaam alternatief voor de CV-ketel? Wil je hulp bij het uitvoeren van het plan, of doe je dit zelfstandig? Wees zo exact mogelijk. Het vergelijken van de prijsopgaven kun je dan probleemloos doen.

 3. Voer de Woningcheck uit

  Het overleg is georganiseerd? Zorg dat je beslagen ten ijs komt. Check dan eerst de bespaarcheck op verbeterjehuis.nl. Via deze website kom je stap-voor-stap tot een advies met duurzaamheidsmaatregelen die relevant zijn. Altijd met de prijzen en de voordelen qua terugverdienen. Dit is perfect om erbij te pakken tijdens een adviesgesprek met de energiecoach in Edam.

 4. Neem het energierapport door

  Het adviesbureau brengt een bezoek aan huis en beschrijft welke energiebesparingsmaatregelen gunstig zijn. Op basis van zijn bevindingen verkrijg je een gefundeerd energieplan inclusief de voorgestelde energiebesparende maatregelen voor jouw pand. Bij alle energiemaatregelen beschrijven ze kenmerken zoals de geraamde kosten, de opbrengsten en de totale terugverdientijd. Vaak wordt er een moment gepland om het rapport gezamenlijk door te nemen. Daarbij is ook ruimte voor aanvullende vragen.

 5. Vakbedrijven benaderen

  De energiedeskundige is doorgaans geen bouwkundige (dan moet je een bouwkundige keuring in Edam laten uitvoeren). Deze vakman adviseert rondom thema’s als verduurzaming en gas- en stroom besparen. Maar voor de uitwerking van het plan moet je zelf een gespecialiseerd bedrijf inschakelen. Hiervoor neem je contact op met isolatie-vakmannen en regionale installatiebedrijven. Laat ze thuis langskomen om de woning van dichtbij te bekijken. Je kunt eventueel overleggen of de energieadviseur daarbij kan zijn.

Welke energiebesparende maatregelen zijn goed voor mijn huis?

Vergelijk energieadviseurs en begin vandaag nog met verduurzamen!

Energieadviseur Edam vergelijken

Een maatwerkadvies energiebesparing moet worden opgesteld door een neutrale expert. Het is slim om een maatwerkadviseur rondom je woonplaats te nemen. Ze zijn bekend met het type woning, en de reisafstand (kosten) zijn dan beperkt. In de onderstaande tabel tref je naam + adresgegevens van goede energieadviseurs die je kunt benaderen voor woningen in de gemeente Edam-Volendam. Wees er zeker van dat ze in het bezit zijn van het BRL9500-02-certificaat. Veel bedrijven kun je ook vinden via www.centraalregistertechniek.nl.

Naam adviesbedrijfStraatnaamPostcodePlaats
J.C.M. Rijkenberg Beheer B.V.Schoener 671132GJVolendam
123 Energieprestatie Advies en LabelsPopulierenlaan 41161SPZwanenburg
Veenpark Vastgoed Advies B.V.Amsterdamseweg 409 A1181BPAmstelveen
Stadsbeheer B.V.Stammerhove 31112VADiemen
Fokke Green SolutionsOranjeplantsoen 241111CDDiemen
Tabel met energieadvies bedrijven actief in de regio Edam

Uitgelichte vakbedrijven: meteen online aanvragen

Wil je snel aan de slag? In de bijgaande tabel kies je uit energieadviseurs voor maatwerkadvies energiebesparing in Edam waar je direct aan aanvraag kunt indienen. Kies een van de bedrijven om je aanvraag te starten.

Alle energiebesparende maatregelen in 1 overzicht

Veel huiseigenaren willen minder energie gebruiken. Maar waar moet ik beginnen? Met name daarvoor is het maatwerkadvies bedoeld. Je krijgt informatie over verschillende bespaarmogelijkheden. Misschien ben je op voorhand benieuwd wat voor maatregelen er dan in zo’n rapport staan. Hieronder delen wij de meest geschikte duurzaamheidsmaatregelen voor jouw woning. Bekijk tevens meer informatie over isolatieglas.

Vijf voordelen van en een energiezuinige woning in Edam

 1. Een gunstige energiefactuur: een forse besparing op de maandlasten.
 2. Het is goed voor het milieu: je kunt jouw CO-2 uitstoot flink reduceren.
 3. Een aangenaam binnenklimaat: voorkomt koude lucht en tocht in huis.
 4. Stijgende woningwaarde: woningen met energielabel A zijn meer waard op de verkoop- en verhuurmarkt.
 5. Wonen in een gezonde leefomgeving: in huis altijd een goede luchtkwaliteit.
MaatregelInvestering (gemiddeld)Besparing p/jaar
Isoleren van dak (bekijk hier meer info)€4770,00€515,00 p/jaar
Full-electric warmtepomp€11750,00€605,00 p/jaar
Zonnepanelen set 10 panelen€5020,00€480,00 p/jaar
Zonneboiler 4 pers. €2900,00€190,00 p/jaar
Infraroodpanelen (per paneel)€350,00€20,50 p/jaar
Radiatorfolie (meer tips) €18,75€30,50 p/jaar
Kosten en besparingen van vergroeningsmaatregelen bij normale woningen (+/- 110 m2).

Maatwerkadvies uitvoeren voor het verduurzamen van jouw woning!

Zoek beschikbare adviseurs en start vandaag nog

Energie besparen met woningisolatie

Meteen een lagere energienota? Een huis isoleren in Edam is een aantrekkelijke optie. Door middel van het isoleren van deuren, ramen, daken, muren en vloeren houd je de warmte binnen. Het kent gunstige effecten: je bespaart meteen op de energiekosten, het is aangenaam warm in huis, het is milieubewust, je beperkt het geluid van buiten en de prijs van je huis wordt hoger. Er zijn verscheidene subsidies te selecteren. Tip: voor arbeid m.b.t. isoleren geldt het speciale lage BTW-tarief (9%) Dit resulteert in een korte terugverdientijd!

 • Vloerisolatie (vanaf €28,00 per /m2): een beter loopcomfort en minder vochtproblemen.
 • Dakisolatie (vanaf €45,00per /m2): geen verlies van warmte meer via het dak.
 • Gevelisolatie (vanaf €85,00per /m2): warmte van de muur wordt volledig benut.
 • Bodemisolatie (vanaf €28,00per /m2): relatief goedkoop en gemakkelijk zelf aanbrengen.
 • Spouwmuurisolatie (vanaf €16,50per /m2): geen vocht en schimmel tussen- en op de muren.
 • Isolatieglas (vanaf €125,50per /m2): HR++ glas is beschikbaar voor elk type kozijn of deur.

De woning verwarmen met een warmtepomp

De warmtepomp is een duurzame vervanger voor de CV- of HR ketel. Het systeem maakt gebruik van de warmte van de buitenlucht, bodem of water. Dankzij dit systeem hoef je geen gas meer te stoken. De keerzijde is dat je meer elektriciteit nodig hebt. De stroom kan je zelf opwekken met zonnepanelen op je eigen dak. Gedurende de zomermaanden heeft het systeem ook een koelende werking. Je kunt kiezen voor een full-electric warmtepomp of een hybride warmtepomp. In de opsomming hieronder ontdek je aanvullende informatie over de verschillende soorten.

 • All-electric warmtepomp: zorgt voor de complete verwarming en verhit al je tapwater. Je woning kan dan helemaal van het gas los. Deze stand-alone installatie is redelijk prijzig en het is alleen geschikt voor huizen met een zeer goede isolatie. In nieuwbouw wordt het vaak toegepast.
 • Hybride warmtepomp Edam: gunstig geprijsd en wordt veel gekozen voor het verduurzamen van woningen met een slechtere isolatie. Jouw HR-combiketel kan gewoon blijven staan. Op die manier kun je 3/4 van jouw gasverbruik verminderen.
 • Lucht-lucht warmtepomp: jouw woning duurzaam verwarmen en koelen.
 • Lucht-water warmtepomp: op een duurzame manier warmte uit omgevingslucht onttrekken.
 • Water-water warmtepomp: produceert geen schadelijke gassen zoals koolmonoxide of stikstofoxide.
 • Bodem-water warmtepomp: werkt met 2 (warmte/koude) warmtebronnen in de grond.

Kies voor zonnepanelen

Via zonnepanelen wek je zelf groene stroom op. Het is duurzaam en je energierekening kan behoorlijk gaan dalen. Door te informeren naar de subsidies, het BTW-nultarief en de beschikbaarheid van diverse groene leningen is het vaak al binnen een paar jaar terugverdiend. Doordat je zelf jouw stroom opwekt ben je minder afhankelijk van energieleveranciers zoals Eneco, Vattenfall, GreenChoice, Essent, Budget Energie & Delta, Enegiedirect.nl, United Consumers, Powerpeers, Oxxio. Door te salderen is het heel gunstig om stroom terug te leveren.

 • Zonnepanelen worden steeds goedkoper. Een uitgebreide set met zo’n 10 panelen kost ongeveer €5.100 en verdien je terug in zo’n 6 a 8 jaar.
 • Er zijn een aantal dingen om op te letten: het dak heeft voldoende ruimte met een ligging op het zuiden. De panelen mogen niet in de schaduw liggen. Een sterke dakconstructie is essentieel.
 • Eventuele overtollige zonnestroom lever je middels de salderingsregeling terug aan het elektriciteitsnet.
 • Ga je zonnepanelen in Edam laten monteren? Dan betaal je niet eens BTW.

Plaats een nieuwe zonneboiler

Een zonneboiler bestaat uit een installatie met doorgaans 1 tot 4 thermische zonnecollectoren met een pomp. leidingen, een voorraadvat en een naverwarmer. Het verwarmingssysteem is jouw bron voor al het warme tapwater in de badkamer en keuken. Je verwarmt dus water met de energie van de zon. Door het monteren van zo’n zonneboiler bespaar je ongeveer de helft van de energie voor warm water verwarmen. Dit systeem werkt goed samen met een warmtepomp of hoog rendement ketel. De gemeente verstrekt hiervoor altijd een vergunning en er zijn interessante ISDE subsidies beschikbaar.

 • Een zonneboiler voor een gemiddeld huishouden (voorraadvat met 150 – 200 liter) komt uit op ongeveer €3.800 (incl. installatiewerk).
 • Met de zonneboilercombi kan je de woning ook verwarmen.
 • De hoeveelheid ruimte die je nodig hebt op het dak is +/- 2,5 m2 tot 4 m2.
 • Dit staat los van het noodzakelijke buffervat (hoogte van 80 tot 165 cm).

Het voordeel van infraroodpanelen

Via elektrische infraroodpanelen verwarm je specifieke ruimtes of plaatsen. Ideaal voor in een werkkamer of in de slaapkamer. Het werkt anders dan een conventioneel systeem waarbij de lucht wordt verwarmd. Veel mensen ervaren stralingswarmte als erg prettig. De warmtepanelen zijn een ideale oplossing als bijverwarming. Er zijn genoeg voordelen te noemen: ongewenste luchtcirculatie wordt tegengehouden, een milieuvriendelijk energieverbruik, simpel zelf te installeren en het heeft een moderne afwerking en uitstraling.

 • Infraroodverwarming is vooral geschikt als bijverwarming in de woonkamer.
 • Wanneer een woning compleet is geïsoleerd kan IR-verwarming soms zelfs als hoofdverwarming fungeren.
 • De kosten van warmtepanelen komen uit tussen de €215,00 tot €550,00 per ruimte.

Welke energiebespaartips zijn er nog meer?

Behalve de bovenstaande energiebesparende maatregelen delen we nog graag meer energiebespaar adviezen in Edam. In dit blokje verstrekken we een lijstje met krachtige en laag geprijsde energiebesparende maatregelen die je vaak zonder veel gedoe kunt toepassen.

 • Mechanische ventilatie: het opwarmen van vuile lucht is moeilijker dan schone lucht.
 • Ventilatie met warmteterugwinning (WTW): energie neutrale, moderne en geluidsarme manier van ventilatie.
 • Waterbesparende douchekop: bespaar water en energie onder de douche.
 • Radiatorfolie: zorgt ervoor dat warmte niet verloren gaat in de muren.
 • LED-lampen: LED-verlichting heeft een veel langere levensduur dan gloeilampen.
 • Elektrisch koken: koken op een inductiekookplaat is efficiënt, veilig en energiezuinig.
 • Slimme thermostaat: eenvoudig te bedienen en altijd inzicht in je verbruik.
 • Energielabel huishoudelijke apparatuur: lagere stroomrekeningen door zuinige A+ apparaten.

Besparen met persoonlijk energieadvies in Edam!

Vraag naar het adviesgesprek en zoek uit hoe jij jouw woning duurzamer maakt

Energielabel Edam: hoe zuinig is mijn huis?

Dit maatwerkadvies voor energiebesparing omvat concrete maatregelen die haalbaar en betaalbaar zijn om jouw huis meer duurzaam te maken. Het plan toont bovendien wat je nu qua woning energielabel hebt. Het woninglabel laat zien hoe gunstig je huis nu is qua energiezuinigheid. De meest zuinige woningen krijgen energielabel A. Heb je na een woninginspectie jouw huis aangepakt? En ga je jouw huis verhuren of verkopen of wil je korting op je hypotheekrente? Dan is het doorgaans noodzakelijk om het energielabel wederom te calculeren. Een speciale energie inspecteur analyseert de woning en checkt het totaal van gas en elektriciteit dat nodig is voor de verwarming van de woning (warmtevraag). Op basis hiervan krijg je bijvoorbeeld energielabel A++++, A of een minder duurzame B oplopend tot G.

 • Het label duidt hoe zuinig en woning is ten opzichte van vergelijkbare huizen.
 • Het label is verplicht voor huizen die te koop of te huur worden aangeboden.
 • Een actueel energielabel heeft een gunstig effect op de woningwaarde. Mogelijk heb je recht op een duurzaamheidskorting op je hypotheekrente.

Verduurzamen van je huis met subsidies in Edam

Alle woningen in Provincie Noord-Holland moeten energiezuniger worden en uiteindelijk verwarmd worden zonder gas. Voor huiseigenaren zijn er unieke (ISDE) subsidies en gunstige energiebespaarleningen Wil je jouw huis verduurzamen met subsidie? Dan is het maatwerkadvies een verplichting! In dit blokje bieden we handige informatie over de meest aantrekkelijke subsidieregelingen duurzame energie in Edam.

 • Isolatie-subsidie: je hoeft zo nog maar 2/3 zelf te betalen voor het laten isoleren van wanden, (spouw)muur, vloer, gevel, dak.
 • Voor de isolerende werkzaamheden geldt een speciaal Btw-tarief isoleren van 9%.
 • Investeringssubsidie duurzame energie (ISDE): interessant voor een warmtepomp, zonneboiler of aansluiting op een warmtenet in juni 2024.
 • Voor zonnepanelen een versoepelde BTW-regeling (0%).
 • Het energieloket gemeente Edam-Volendam biedt mogelijk ook zelf lokale subsidiepotjes of gunstige energiebespaarleningen. Via de energiesubsidiewijzer Edam-Volendam vind je overzichtelijk alle opties op een rijtje.

Energiebespaarlening Edam gebruiken in juni 2024

De voordeligste manier om verduurzamingsmaatregelen uit te voeren is om dit met eigen geld te betalen. Beschik je niet over voldoende spaargeld? Kies dan voor een gunstige lening. Iedere woningbezitter kan een duurzame lening afsluiten. In het stukje wat volgt vind je aanvullende informatie (ook toepasbaar voor woningen in bijv. Schiphol-Rijk, Monnickendam en Den Ilp).

 • Energiebespaarlening Warmtefonds: een voordelige lening waarmee eigenaren van een woning de woning meer energiezuinig kunnen maken.
 • Duurzaamheidslening van Stimuleringsfonds Volkshuisvesting voor Nederlandse gemeenten (SVn): stimuleringslening voor zonneboilers, vloerisolatie, gevelisolatie, spouwmuurisolatie, warmtepompen, dakisolatie.
 • Energiebespaarhypotheek: een lening tot een bedrag van €25.000 voor mensen met een woning die geen ‘gewone’ duurzaamheidslening kunnen afsluiten.
 • Gebouwgebonden financiering (GGF): een speciale lening die vast zit aan het huis (wordt de komende jaren uitgerold).
 • Duurzame monumenten lening: laagrentende voor eigenaren van rijksmonumenten (bekijk voorwaarden op de website van de gemeente Edam-Volendam.
 • Extra geld lenen via je hypotheek: breid je bestaande financiering uit.

Veelgestelde vragen over energie besparen in Edam

Wat is maatwerkadvies energiebesparing Edam?

Het energie maatwerkadvies Edam is een advies met concrete maatregelen voor de vergroening van je woonhuis die je ook terug kunt vinden in de maatregelenlijst van het Nationaal Warmtefonds. Je kunt denken aan het isoleren van dak, gevel, muren of vloer, het toepassen van een warmtepompsysteem of het opwekken van zonnestroom met je eigen zonnepanelen. Dit adviesrapport geeft per maatregel de geschatte kosten en de geraamde terugverdientijd. Het persoonlijk energieadvies is aantrekkelijk voor huizeneigenaren die hun woning gasloos willen gaan verwarmen en daarbij een subsidie willen.

Is een energierapport ook verplicht?

Ja, het is erg belangrijk om een maatwerkadvies te bezitten zodra je een duurzaamheidssubsidie wilt aanvragen. Heb je isolatie plannen en wil je hiervoor subsidie, of wil je gebruik maken van investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE) voor een all-electric warmtepomp of aansluiting op een lokaal warmtenet? Op dat moment is dit plan onmisbaar. Zonder maatwerkadvies krijg je geen subsidie. Wil je jouw huis energiezuinig maken een groene lening of met je eigen geld? Ook dan is het maatwerkadvies een aanrader. Het is concreet en vertelt welke aanbevelingen jouw huis duurzamer kunnen maken. D.m.v. dit energieplan wordt het wat makkelijker om een kloppende offerte aan te vragen.

Hoe duur is een energiebesparingsrapport?

De exacte kosten van het advies op maat worden berekend op basis van het type gebouw, de totale oppervlakte en de adviseur die de klus uitvoert. Het gemiddelde tarief ligt tussen de €245,00 tot wel €300,00. Voor een standaard huis kost het hele traject ongeveer €260,00. Het is nuttig om offertes van objectieve (BRL9500-02) energieadviseurs in Edam te verkrijgen.

Kan een VvE een energiescan laten doen?

Ja, je Vereniging van Eigenaren (VvE) kan als vertegenwoordigers van de leden gebruik maken van het maatwerkadvies energiebesparing. Via de regeling kan men gezamenlijk CO-2 besparende maatregelen inplannen. Bekijk ook Subsidie energiebesparing eigen huis (SEEH) en Subsidie verduurzamen voor verenigingen van eigenaars (SVVE). De expert komt langs voor een complete inspectie van het pand. Het onderzoeksbureau informeert bij de eigenaren het wensenlijstje om het verzamelgebouw of wooncomplex te vergroenen. Daarna krijgt de VvE het definitieve energieadvies voor de energieprestaties van de woonruimtes. Dit is natuurlijk ook met de geraamde kosten en de opbrengsten per jaar.

Zijn er ook opties voor maatwerkadvies utiliteitsbouw?

Als ondernemer wil je weten hoe je de energieprestaties van je bedrijfsunit, pand of kantoor kunt upgraden. Het zogenaamde energieprestatieadvies (EPA) is een officieel EPA-maatwerkadvies in Edam voor bedrijfsobjecten. Het utiliteitsbouw inspectierapport verduidelijkt bouwkundige en installatietechnische verbetermaatregelen van een bedrijfsunit, kantoor of opslagruimte Een verbeterde energieprestatie geeft een goedkopere energiefactuur, een verbeterd werkcomfort, een beperkte milieubelasting en een milieuvriendelijk imago. De NTA 8800 is nieuwe methode voor het calculeren van energieprestaties van gebouwen. De Energie Investeringsaftrek (EIA) wordt omgeschreven als: een unieke zakelijke subsidieregeling waardoor er een premie aangevraagd kan worden voor het energieadvies voor bedrijven en voor de daadwerkelijke uitvoering van de verduurzamingsmaatregelen. Check RVO.nl voor meer info.

Plaats een reactie