Maatwerkadvies aanvragen
• Deskundige specialisten aan huis
• Duidelijke energiebesparing adviezen
• Geschikt voor subsidie-aanvragen of lening


INSPECTIE INPLANNEN

Maatwerkadvies Energiebesparing Monnickendam

Wil jij de kosten verlagen van je energierekening? In de praktijk is het lastig om te bepalen waar je begint. Kan ik het beste eerst isoleren, een warmtepompsysteem kopen of zonnepanelen op het dak leggen? Een Energiebesparing Maatwerkadvies Monnickendam is dan een goede keuze! De energieadviseur plant een afspraak op locatie in voor een maatwerkadvies en controleert wat de mogelijkheden zijn. Het energieplan laat jouw zien welke alternatieven passen bij jouw woning en het comfort verhogen. In het maatwerkadvies onderzoek je nauwkeurig de investering en de terugverdientijd van de diverse woningaanpassingen. Het rapport met aanbevelingen is speciaal in het leven geroepen voor alle particuliere woningeigenaren en kan worden verplicht bij een investeringssubsidie duurzame energie.

 • Een maatwerkadvies toont welke energiebesparende maatregelen jouw kunnen helpen met het besparen op de energiekosten.
 • Een erkende duurzaamheidsadviseur komt bij je langs voor een persoonlijk advies.
 • Hij deelt een rapport met aanbevelingen met alle potentiële maatregelen die een positief effect hebben op je energielabel.
 • Voorbeelden zijn: zonnepanelen installeren, warmtepomp plaatsen, infraroodpanelen, woningisolatie, zonneboiler laten plaatsen.
 • Per maatregel toont het rapport het financiële plaatje, hoeveel je bespaart en de geschatte terugverdientijd.
 • Voor de uitvoering van het energieadvies neem je zelf contact op met bedrijven uit de regio.
 • Een uniek maatwerkadvies energiebesparing rapportage is met ingang van 2023 verplicht voor woningeigenaren in Monnickendam die het huis willen verduurzamen en daarvoor een subsidie willen aanvragen.
maatwerkadvies-energiebesparing-monnickendam

Energieadvies: energiekosten terugdringen

Maatwerkadvies energiebesparing (vervanging van Energieprestatieadvies (EPA)) is een unieke inspectie en adviestool voor zowel woningen als utiliteitsbouw dat maatregelen biedt om een gebouw energieneutraal te maken en op die manier de energielasten te verminderen. In het rapport wordt in grote lijnen aangegeven welke duurzame oplossingen je kunt toepassen, wat het kost, en hoeveel je door de jaren heen kunt besparen. Hierbij kun je maatregelen overwegen zoals zonneboiler, vloerisolatie, infraroodpanelen, warmtepomp, spouwmuurisolatie, HR++ glas. Het is vrij eenvoudig. Een maatwerkadviseur komt altijd bij je thuis op bezoek om jouw doelstellingen door te nemen. Deze deskundige neemt jouw huis op en analyseert welke energiebesparingsmaatregelen heel effectief kunnen zijn. Jij ontvangt een rapport met daarin vergroeningsmaatregelen. Dit is inclusief een kostencalculatie en de uiteindelijke besparing Let op: Een maatwerkadviseur werkt individueel en zal je dus ook nooit zelf iets verkopen. Het adviesplan bevat ook andere belangrijke info zoals het energielabel.

Opmerking: Wil je jouw woning duurzamer maken, en wil je dit deels financieren met een subsidie? Dan moet je beschikken over het maatwerk energiebesparingsadvies. Dit rapport moet zijn geschreven door een gediplomeerde energieadviseur. Gecertificeerde en bedreven energieadviseurs kun je zoeken via centraalregistertechniek.nl. Het BRL9500 certificaat biedt voldoende zekerheid.

Maatwerkadvies energiebesparing aanvragen in Monnickendam (juni 2024)

Wil jij een aanvraag indienen voor subsidie om je woning te renoveren? Dan moet je minimaal een maatwerkadvies kunnen overleggen. Dit adviesrapport geeft concreet advies dankzij een overzicht met verschillende duurzame oplossingen die jouw woning helpen energie te besparen. Voorbeelden zijn sterk HR++ raamwerk (beglazing), isolatie van buitenmuren met glaswol en het installeren van zonnecellen. Hieronder leggen we stap-voor-stap uit hoe dit werkt!

5-stappenplan voor het aanvragen van een energierapport

 1. Energieadviseur zoeken

  Het maatwerkrapport moet je verplicht laten opstellen door een gekwalificeerde energieadviseur. Betrouwbare energieadviseurs kan je vinden op Centraal Register Techniek maar ook via dit platform. En misschien heb je iemand in je eigen kenniskring die hier ervaring mee heeft. Advies: selecteer zeker een adviseur met een BRL9500-02-certificaat.

 2. Offertes opvragen en vergelijken

  Een gepersonaliseerd advies kost je geld. Adviesbedrijven mogen zelf hun prijs bepalen. Het is wijs om meerdere offertes te vragen van deskundige maatwerkadviesbureaus. Geef een duidelijke briefing. Ben je specifiek opzoek naar isolatie-kansen, of wil je misschien ook aan de slag met een warmtepomp? Wil je de verbouwing aan iemand anders overlaten, of wil je dit traject zelf uitvoeren? Wees zo precies als je kunt. Het kiezen van de beste offerte kost je dan minder moeite.

 3. Een goede voorbereiding met de Woningcheck

  De bijeenkomst is bepaald? Zorg dat je goed bent voorbereid. Probeer alvast de bespaarcheck op verbeterjehuis.nl te doen. Via dit platform krijg je een weergave met groene maatregelen die relevant zijn. Altijd met de prijzen en de voordelen qua terugverdienen. Dit is 100% kosteloos en is ideaal als startpunt voor het adviesgesprek met de energiecoach in Monnickendam.

 4. Het energierapport laten opstellen

  Een adviseur komt langs en stelt vast welke groene maatregelen hun doel goed bereiken. Niet veel later verkrijg je een betrouwbaar energieplan met de meest gunstige energiebesparende maatregelen voor jouw huis. Per energiemaatregel noteren ze randzaken zoals de uiteindelijke kosten, het rendement en de geschatte terugverdientijd. Je neemt samen met de maatwerkadviseur het rapport door. Op dat moment kun je iets meer de diepte in.

 5. Gespecialiseerde vakbedrijven inschakelen

  Deze energiedeskundige heeft niet altijd voldoende bouwkundige kennis (dan moet je een bouwkundige keuring in Monnickendam laten uitvoeren). De adviseur vertelt hoe je kunt besparen op gas en stroom. Voor het invullen van het energieplan zal je contacten moeten leggen met andere specialisten. Met het energierapport kan je offertes opvragen bij isolatie-vakmannen en lokale installateurs. Vraag of ze langskomen om de woning nog eens goed op te nemen. Vraag eventueel of de energieconsultant hier ook present is.

Welke energiebesparende maatregelen zijn aan te raden voor jouw pand?

Check energieadviseurs en bespaar op jouw energielasten!

Energieadviseur Monnickendam vergelijken

Jouw maatwerkadvies energiebesparing moet je verplicht laten opstellen door een neutrale energieadviseur. Het is nuttig om een adviseur uit de regio te contacteren. Ze kennen het type woning, en de reisafstand (kosten) zijn dan beperkt. Bijgaand check je gegevens van goede adviesbureaus die huizen inspecteren in de gemeente Waterland. Kies enkel bedrijven en adviseurs met een BRL9500-02-keurmerk. Veel bedrijven kun je ook vinden via www.centraalregistertechniek.nl.

Naam adviesbedrijfStraatnaamPostcodePlaats
J.C.M. Rijkenberg Beheer B.V.Schoener 671132GJVolendam
123 Energieprestatie Advies en LabelsPopulierenlaan 41161SPZwanenburg
Veenpark Vastgoed Advies B.V.Amsterdamseweg 409 A1181BPAmstelveen
Stadsbeheer B.V.Stammerhove 31112VADiemen
Fokke Green SolutionsOranjeplantsoen 241111CDDiemen
Tabel met energieadvies bedrijven actief in de regio Monnickendam

Uitgelichte bedrijven: direct online afspraak inplannen

Direct in contact komen met een adviseur? In de bijgaande tabel kies je uit energieadviseurs voor maatwerkadvies energiebesparing in Monnickendam waar je meteen online een afspraak kunt inplannen. Klik op de knop om jouw aanvraag meteen te starten.

Complete lijst met alle energiebesparende maatregelen

Veel Hollanders zouden graag energie willen besparen. Maar waar moet ik beginnen? Precies hiervoor is het maatwerkadvies ontwikkeld. Het geeft je een inkijkje in alle mogelijke bespaarmogelijkheden. Maar waar moet ik dan aan denken? In het gedeelte hieronder bespreken we goede maatregelen voor je pand. Of klik door voor meer informatie over kruipruimte isolatie.

Top-5 voordelen van een energiezuinige woning in Monnickendam

 1. Verlaag je energiefactuur: minder geld kwijt aan energie per maand.
 2. Gunstig voor het klimaat: een lagere uitstoot van CO-2.
 3. Een aantrekkelijk binnenklimaat: een huis zonder kieren en naden.
 4. De waarde van de woning stijgt: huizen met energielabel A zijn meer waard op de markt.
 5. Verblijf in een gezonde leefomgeving: het hele jaar door een aangename luchtkwaliteit.
MaatregelPrijzen (gemiddeld)Besparing p/jaar
Isoleren van vloer (lees meer over isolatie)€2070,00€170,00 p/jaar
Hybride warmtepomp€4685,00€1025,00 p/jaar
Set 10 zonnepanelen€4760,00€540,00 p/jaar
Zonneboiler (150 liter)€3060,00€175,00 p/jaar
Infraroodverwarming (1 paneel)€390,00€39,00 p/jaar
Radiatorfolie (meer tips bekijken) €19,75€30,00 p/jaar
Kosten en opbrengsten van vergroeningsmaatregelen bij standaard woningen (+/- 120 m2).

Maatwerkadvies opvragen voor het verduurzamen van jouw woning!

Bekijk maatwerkadviseurs en ga direct aan de slag

De basis: goede woningisolatie

Wil je direct jouw energierekening verlagen? Je huis isoleren in Monnickendam is dan eigenlijk de basis. Door te kiezen voor het isoleren van glas, daken, muren en vloeren houd je de warmte binnen. Dit heeft veel voordelen: je bespaart meteen op de energienota, het is aangenaam warm in huis, het is klimaatbewust, het werkt ook geluidswerend en je huis wordt meer waard. Er zijn verschillende subsidies te selecteren. Belangrijk feit: voor isolatiewerkzaamheden geldt het tijdelijke lage BTW-tarief (9%) Dit maakt dat het een interessante terugverdientijd heeft.

 • Vloerisolatie (vanaf €27,00 per /m2): geen last meer van koude voeten in de winter.
 • Dakisolatie (vanaf €45,00per /m2): het einde van vocht- en schimmelproblemen op zolder.
 • Gevelisolatie (vanaf €100,00per /m2): optimaliseert de thermische schil van je huis.
 • Bodemisolatie (vanaf €28,50per /m2): een ruimte is veel makkelijker op temperatuur te houden.
 • Spouwmuurisolatie (vanaf €27,00per /m2): een van de meest gekozen mogelijkheden.
 • Isolatieglas (vanaf €121,00per /m2): HR++ glas heeft geluiddempende werking en bespaart stookkosten.

Voordelen van een warmtepomp

De warmtepomp is een duurzame vervanger voor de gasgestookte CV-ketel. Hij werkt met warmte van bijvoorbeeld de buitenlucht of het grondwater. Je kunt hierdoor behoorlijk minder gas gaan verbruiken. Let er wel op dat een warmtepomp elektriciteit verbruikt. Jouw stroom kan gegenereerd worden d.m.v. zonnepanelen. In de zomerse maanden heeft het systeem ook een koelende werking. Je hebt de keuze uit een volledig elektrische warmtepomp of een hybride systeem die samenwerkt met de CV-ketel. Hieronder verstrekken we handige info over de verschillende soorten.

 • All-electric warmtepomp: verwarmt je huis en levert warm tapwater in huis. Dankzij dit systeem kan je dus volledig van het gas af. Deze stand-alone installatie is redelijk prijzig en het huis moet zeer goed geïsoleerd zijn. In nieuwbouwwoningen wordt het meer en meer gebruikt.
 • Hybride warmtepomp Monnickendam: een relatief goedkoop systeem en wordt veel gekozen voor het verduurzamen van woningen die minder goed geïsoleerd zijn. De HR-combiketel slaat alleen aan bij koude dagen. Op die manier kun je 3/4 van jouw gasverbruik verminderen.
 • Lucht-lucht warmtepomp: snel geïnstalleerd en ook de mogelijkheid te koelen.
 • Lucht-water warmtepomp: voor het verwarmen van de woning én warm tapwater.
 • Water-water warmtepomp: in staat om de woning in de zomer ook te koelen.
 • Bodem-water warmtepomp: energiezuinig systeem dat ook passief kan koelen.

Zonnepanelen laten installeren

Met zonnepanelen ben je jouw eigen energieleverancier, en wek je zelf groene stroom op. Het is een verantwoorde, groene investering en jouw energierekening gaat fors omlaag. Door te profiteren van subsidies, een versoepelde BTW-regeling en de mogelijkheid om gebruik te maken van groene leningen is de terugverdientijd de laatste jaren erg interessant. Doordat je zelf jouw stroom opwekt ben je minder afhankelijk van energieleveranciers zoals GreenChoice, Vattenfall, Engie, Budget Energie, Eneco & Powerpeers, Oxxio, Vandebron, Enegiedirect.nl, United Consumers. Dankzij de salderingsregeling kun je extra stroom terugleveren aan het net.

 • Zonnepanelen worden qua aanschafprijs erg aantrekkelijk. Een complete installatie van 10 panelen laat je al plaatsen vanaf €5.550 en kan je terugverdienen in +/- 6 a 7 jaar.
 • Er zijn wel een paar voorwaarden: een dak dat volledig in privé-eigendom is met een focus op het zuiden. Dit moet natuurlijk vrij van schaduw zijn. De dakconstructie moet het systeem kunnen dragen.
 • Zonnestroom die je zelf niet gebruikt neemt je leverancier bij jouw af (teruggeleverde stroom salderen).
 • Interesse in zonnepanelen in Monnickendam laten installeren? Dan betaal je niet eens BTW.

Het voordeel van een zonneboiler

Een zonneboiler bestaat uit de speciale zonnecollector (op het dak) en een voorraadvat. Het gehele systeem is jouw bron voor al het warme tapwater om te douchen en te koken. Je verwarmt dus water met de energie van de zon. Na de installatie van de zonneboiler bespaar je ongeveer de helft van de energie dat nodig is voor warm water. Je gebruikt het in combinatie met een warmtepomp of HR-ketel. Een vergunning hoef je niet te regelen en je kunt een royale ISDE subsidie krijgen.

 • Een goede zonneboiler voor een standaard huis (150 liter voorraadvat) kost ongeveer €3.750 (met installatie).
 • Een zonneboilercombi kan ook je huis verwarmen.
 • De hoeveelheid ruimte die de installatie inneemt op het dak is zo’n 2 m2 tot 3 m2.
 • Je hebt ook ruimte nodig voor het buffervat (gemiddeld 65 cm bij 145 cm).

Infraroodpanelen

Middels elektrische infraroodpanelen kan je specifiek een ruimte in huis verwarmen. Het wordt bijvoorbeeld gebruikt voor een werkkamer of in de slaapkamer. Het systeem verwarmt niet de lucht (zoals radiatoren doen). Je voelt de stralingswarmte alleen binnen het stralingsgebied. Warmtepanelen kan je inzetten als bijverwarming. Belangrijke voordelen zijn: neutraal effect op luchtcirculatie, heel beperkt energieverbruik, door iedereen zelf te installeren en ze hebben een heel toffe uitstraling.

 • Infraroodverwarming kan je goed inzetten om lokaal te verwarmen.
 • Bij zeer goede isolatiewaarden kan je met IR-verwarming de hele woning verwarmen (hoofdverwarming).
 • De prijzen van warmtepanelen komen uit tussen de €180,00 – €550,00 per paneel.

Voordelige energiebespaartips

In aanvulling op de genoemde energiebesparende maatregelen delen we nog graag meer energiebespaar adviezen in Monnickendam. Onderstaand check je een lijst met handige en aantrekkelijk geprijsde duurzame oplossingen die je meteen kunt toepassen.

 • Mechanische ventilatie: de kans op CO2-vergiftiging verminderd door CO2 uit het huis te verwijderen.
 • Ventilatie met warmteterugwinning (WTW): lagere stookkosten en altijd schone lucht in huis.
 • Waterbesparende douchekop: bespaar water en energie onder de douche.
 • Radiatorfolie: een betaalbaar product om effectiever met warmte om te gaan.
 • LED-lampen: LED-verlichting is verkrijgbaar in verschillende kleuren (meer keuzemogelijkheden).
 • Elektrisch koken: de inductiekookplaat is een goedkoop alternatief voor het gasfornuis.
 • Slimme thermostaat: nooit meer thuiskomen in een koud huis.
 • Energielabel huishoudelijke apparatuur: minder impact op het milieu met een A+ apparaat.

Krijg het beste persoonlijk energieadvies in Monnickendam!

Zet een adviesgesprek in de agenda en ontdek hoe je jouw huis moet verduurzamen

Energielabel Monnickendam: hoe energiezuinig is mijn woning?

Dit maatwerkadvies voor energiebesparing bevat duurzame investeringen die je kunt gebruiken om energiebesparingen te realiseren. Dit advies vertelt ook wat er qua woning energielabel verwacht kan worden. Het woninglabel geeft een indicatie hoe gunstig je huis nu is qua energiezuinigheid. In het meest gunstige geval krijg je energielabel A. Heb je op basis van het advies jouw huis laten verduurzamen? En ga je jouw huis verhuren of verkopen of wil je kijken of je een lagere hypotheekrente kunt krijgen? Op dat moment is het handig om om een herziend energielabel op te vragen. Een gediplomeerde energie inspecteur neemt de woning op en analyseert de benodigde gas en elektriciteit voor verwarming, ventilatie, koeling en warm water. Je pand ontvangt een energielabel A++++, A of een wat minder gunstige B tot G.

 • Het label laat kopers en huurders zien hoe zuinig een huis is.
 • Het energielabel is verplicht voor huizen die te koop of te huur worden aangeboden.
 • Een groen energielabel beïnvloed de woningwaarde positief. Sommige banken geven ook een duurzaamheidskorting op de hypotheekrente bij een gunstig woninglabel.

Verduurzamen van je huis met subsidies in Monnickendam

Bestaande woningen in Provincie Noord-Holland moeten een stuk duurzamer worden en natuurlijk het liefst zonder gasverbruik kunnen functioneren. Er zijn diverse (ISDE) subsidies en energiebespaarleningen Wil je jouw huis verduurzamen met subsidie? Dan is het maatwerkadvies verplicht! Bijgaand check je bruikbare informatie over de meest gunstige subsidieregelingen duurzame energie in Monnickendam.

 • Subsidie voor isolatie: bij 2 maatregelen ontvang je max. 30% terug voor isolatie van vloer, dak, ramen, (spouw)muur, gevel.
 • Voor de arbeid die komt kijken bij isolatie profiteer je van een extra laag BTW tarief (9%).
 • Investeringssubsidie duurzame energie (ISDE): voor een warmtepomp, zonneboiler of aansluiting op een warmtenet in juni 2024.
 • Voor het installeren van zonnepanelen is er een extra gunstige BTW-regeling (0%).
 • Het energieloket gemeente Waterland heeft mogelijker zelf ook nog lokale subsidiemogelijkheden of energiebespaarleningen. Via de energiesubsidiewijzer Waterland zijn alle financiële regelingen te bekijken.

Energiebespaarlening Monnickendam afsluiten in juni 2024

De beste manier om verduurzamingsmaatregelen te treffen is door het gebruiken van eigen geld. Is er niet voldoende spaargeld? In dat geval kan je kiezen voor een lening. Voor ieder huishouden is er een geschikte duurzame lening te vinden. Hieronder vind je de details (ook handig voor o.a. Den Ilp, Katwoude en Volendam).

 • Energiebespaarlening Warmtefonds: een voordelige manier waarmee huizenbezitters hun woning kunnen verduurzamen.
 • Duurzaamheidslening van Stimuleringsfonds Volkshuisvesting voor Nederlandse gemeenten (SVn): stimuleringslening interessant voor gevelisolatie, zonneboilers, spouwmuurisolatie, vloerisolatie, warmtepompen, zonnepanelen.
 • Energiebespaarhypotheek: lening van maximaal €25.000 voor woningeigenaren die niet in aanmerking komen voor een normale duurzaamheidslening.
 • Gebouwgebonden financiering (GGF): nieuwe vorm van lening die gekoppeld is aan het gebouw en niet aan een persoon (momenteel nog niet beschikbaar).
 • Duurzame monumenten lening: voor rijksmonumentale woningen of appartementen (bekijk voorwaarden op de website van de gemeente Waterland.
 • Je eigen hypotheek ophogen: breid je bestaande financiering uit.

FAQ: belangrijke vragen omtrent energie besparen in Monnickendam

Wat is maatwerkadvies energiebesparing Monnickendam?

Dit energie maatwerkadvies Monnickendam is een advies met een plan van aanpak voor de vergroening van een pand die o.a. vallen binnen de maatregelenlijst van het Nationaal Warmtefonds. Voorbeelden zijn dak-, bodem-, vloer-, gevel of glasisolatie, het installeren van een warmtepomp of het plaatsen van zonnepanelen op het dak. Dit energieadvies onderschrijft per maatregel een kostenbegroting en de uiteindelijke terugverdientijd. Dit persoonlijk energieadvies biedt een uitkomst voor alle particuliere huizenbezitters die duurzaamheidsmaatregelen willen treffen en dit willen financieren met een subsidie.

Is het energierapport verplicht om aan te vragen?

Ja, men moet een maatwerkadvies kunnen overleggen wanneer je jouw huis gaat verduurzamen met een duurzaamheidssubsidie. Wil je isoleren met subsidie, of ben je geïnteresseerd in investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE) voor een volledig zelfstandige elektrische warmtepomp of aansluiting op het plaatselijke warmtenet? Op dat moment is dit besparingsadvies een must. Zonder maatwerkadvies kan je de meeste subsidies niet aanvragen. Wil je duurzaamheidsmaatregelen doorvoeren met een groene lening of met je eigen geld? Ook in dat geval is het maatwerkadvies de moeite waard. Het verduidelijkt welke opties jouw huis duurzamer kunnen maken. Door gebruik te maken van dit document kan je vervolgens zelf relevante bedrijven inschakelen.

Wat is het tarief van een energiebesparingsrapport?

De kosten van het advies op maat hebben te maken met het type gebouw, de totale oppervlakte en de gekozen adviseur. Het tarief komt uit tussen de €240,00 tot wel €300,00. Voor een normale tussenwoning betaal je ongeveer €240,00. Tip: het is handig om offertes van professionele (BRL9500-02) energieadviseurs in Monnickendam te overwegen.

Kan een VvE ook een energiescan laten uitvoeren?

Ja, een Vereniging van Eigenaren (VvE) mag als vertegenwoordigers van de leden gebruik maken van het maatwerkadvies energiebesparing. Zo kan men gezamenlijk CO-2 besparende maatregelen inplannen. Bijvoorbeeld met Subsidie energiebesparing eigen huis (SEEH) en Subsidie verduurzamen voor verenigingen van eigenaars (SVVE). De energieadviseur brengt het volledige complex in kaart.Het keuringsbureau kijkt samen met bewoners naar wat ze graag willen om het wooncomplex te vergroenen. Hieruit volgt een energieadvies voor de VvE voor de energieprestaties van het pand. Het rapport toont voor alle eigenaren een plan van aanpak inclusief de geschatte prijzen en de totale terugverdientijd.

Zijn er ook opties voor maatwerkadvies utiliteitsbouw?

Ook zakelijk gezien ben je graag op de hoogte hoe je de energieprestaties van je bedrijfsunit, pand of kantoor kunt perfectioneren. Het speciale energieprestatieadvies (EPA) is een specialistisch EPA-maatwerkadvies in Monnickendam voor gebouwen. Het utiliteitsbouw rapport toont aan bouwkundige en installatietechnische verbetermaatregelen van jouw bedrijfsgebouw of kantoor Een geoptimaliseerde energieprestatie leidt tot lagere energielasten, een prettige omgeving om in te werken, extra voordeel op de milieubelasting en een duurzame uitstraling. De NTA 8800 is een nieuwe manier voor het in kaart brengen van energieprestaties van utiliteitsgebouwen. De Energie Investeringsaftrek (EIA) is: een interessante zakelijke subsidieregeling wat voor bedrijfseigenaren een premie biedt voor het energieadvies voor bedrijven en voor de daadwerkelijke uitvoering van de energiebesparende maatregelen. Ga naar RVO.nl voor het indienen van een aanvraag.

Plaats een reactie