Maatwerkadvies aanvragen
• Deskundige specialisten aan huis
• Duidelijke energiebesparing adviezen
• Geschikt voor subsidie-aanvragen of lening


INSPECTIE INPLANNEN

Maatwerkadvies Energiebesparing Katwoude

Zoek je naar mogelijkheden om de energierekening te verlagen? In de praktijk is het lastig om te bepalen waar je begint. Zal ik starten met isoleren, een aantrekkelijke warmtepomp selecteren of moet ik nu juist investeren in zonnepanelen? Een persoonlijk Energiebesparing Maatwerkadvies Katwoude is daarvoor in het leven geroepen De energieadviseur plant een afspraak op locatie in voor de maatwerk-inspectie en geeft een toelichting wat de mogelijkheden zijn. Het energiebesparingsadvies laat woningeigenaren zien welke verduurzamingsmaatregelen een energiebesparing opleveren voor jouw woning en het leefklimaat in huis verbeteren. In de aanbevelingen tref je heel specifiek de initiële investering en het rendement van de geselecteerde investeringskeuzes. Het energierapport is geschikt voor particuliere huiseigenaren en is vaak verplicht bij een duurzaamheidssubsidie.

 • Het maatwerkadvies toont aan welke opties jouw huis energiezuiniger kunnen maken.
 • Een gecertificeerde duurzaamheidsadviseur komt vakkundig jouw woning opnemen.
 • Hij levert een energiebesparingsadvies met alle energiebesparende maatregelen waarmee jij direct energie kunt besparen.
 • Denk aan: infraroodpanelen, ventileren met WTW, zonnepanelen installeren, woningisolatie, warmtepomp plaatsen.
 • Voor elk afzonderlijk onderdeel kun je aspecten achterhalen zoals de minimale prijzen, wat het rendement is en de totale terugverdientijd.
 • Voor de uitvoering van het maatwerkadvies moet je zelf de benodigde bedrijven benaderen.
 • Deze speciale maatwerkadvies energiebesparing rapportage is een minimale vereiste in 2023 voor woningeigenaren in Katwoude die duurzame investeringen willen uitvoeren en hiervoor een subsidieaanvraag willen indienen.
maatwerkadvies-energiebesparing-katwoude

Energieadvies: zo kan jij besparen op de energiekosten

Maatwerkadvies energiebesparing (geïntroduceerd als Energieprestatieadvies (EPA)) is een advies op maat voor bedrijven en particulieren dat een volledig plan presenteert om het energieverbruik te minderen en derhalve de energierekening te verkleinen. In het onderzoek wordt in grote lijnen aangegeven welke duurzaamheidsmaatregelen interessant zijn, wat de uitgaven zijn, en binnen hoeveel jaar je het terugverdient. Binnen dit advies kun je maatregelen overwegen zoals vloerisolatie, warmtepomp, infraroodpanelen, dakisolatie, zonneboiler, spouwmuurisolatie. Het is heel simpel. Een energiecoach zal een bezoek inplannen om jouw doelstellingen door te nemen. Deze professional neemt de woning op en bestudeert welke energiebesparingsmaatregelen heel effectief kunnen zijn. Het rapport wordt opgemaakt met een lijst met duurzame oplossingen. Het rapport omvat ook een calculatie van de kosten en de verwachte besparing. Goed om te benoemen: Elke maatwerkadviseur is neutraal en zal je dus ook nooit zelf iets verkopen. Het advies geeft ook aan wat het energielabel van de woning is.

Let op: Wil je je huis klaar maken voor de toekomst, en wil je dit deels financieren met een subsidie? Het is dan essentieel om een maatwerk energiebesparingsadvies te regelen. De woning-analyse moet gedaan worden door een autonome energiedeskundige. Vakbekwame en objectieve energieadviseurs zijn vindbaar op de site centraalregistertechniek.nl. Let hierbij goed op het BRL9500 certificaat.

Maatwerkadvies energiebesparing aanvragen in Katwoude (juli 2024)

Ook profiteren van een subsidie om je huis te vergroenen? Het maatwerkadvies is dan verplicht. Dit besparingsplan geeft concreet advies dankzij een overzicht met bruikbare duurzaamheidsmaatregelen die ervoor zorgen dat je minder energie verbruikt. Voorbeelden zijn goede HR++ ramen (glas), voorzetwandisolatie met steenwol en het installeren van zonnecellen. Hieronder leggen we precies uit wat je moet doen.

How-to: uitleg energierapport aanvragen in 5 stappen

 1. Energieadviseurs zoeken

  Het maatwerkrapport wordt opgesteld door een objectieve energie-expert. Objectieve adviseurs zijn vindbaar op de website centraalregistertechniek.nl of via ons eigen helpdesk team. En misschien heb je iemand in je eigen kenniskring die hier ervaring mee heeft. Belangrijk: selecteer zeker een adviseur die beschikt over het BRL9500-02-certificaat.

 2. Vergelijk verschillende offertes

  Het kost geld om een gepersonaliseerd advies te krijgen. Maatwerkadviseurs zijn vrij in hun pricing. Het is wijs om 2 of 3 offertes op te zoeken van gediplomeerde vakmensen. Geef je wensen vooraf goed aan. Wil je alleen weten wat je kunt winnen met woningisolatie, of overweeg je ook een warmtepomp of zonneboiler? Zoek je naar iemand die je kan helpen bij de renovatie, of ga je zelf bedrijven benaderen? Wees zo duidelijk mogelijk. De prijsopgaven van adviseurs vergelijken zal dan makkelijker worden.

 3. Thuis voorbereiden met de woningcheck

  De bijeenkomst is bepaald? Zorg dat je beslagen ten ijs komt. Doe vooraf de bespaarcheck op verbeterjehuis.nl. Via deze website ontdek je een lijst met opties die mogelijk interessant zijn. Deze omvatten de uitgaven en de opbrengsten. Hieruit haal je belangrijke vragen voor het adviesgesprek met de energiecoach in Katwoude.

 4. Raadpleeg het energierapport

  De energie specialist bezoekt je aan huis en onderbouwt welke verduurzamingsmaatregelen geschikt zijn voor jouw huis. Binnen een paar dagen ontvang je een kwalitatief energieplan met alle mogelijke energiebesparende maatregelen voor jouw woonhuis. Voor elke energiemaatregel bekijk je bijzonderheden als de minimale prijzen, de opbrengsten per jaar en de uiteindelijke terugverdientijd. Je neemt samen met de maatwerkadviseur het rapport door. Hier kan je vragen stellen.

 5. Een vakbedrijf kiezen

  Een energiedeskundige is uiteraard geen bouwkundige (dan moet je een bouwkundige keuring in Katwoude laten uitvoeren). Deze persoon geeft tips over hoe jij je woning verder kan vergroenen en gas en stroom kunt besparen. Voor het invullen van het energieplan zijn andere bedrijven noodzakelijk. Neem contact op met meerdere isolatie-vakmannen en plaatselijke installateurs. Vraag of ze bij je aan huis kunnen komen om de woning van dichtbij te bekijken. Je kunt eventueel overleggen of de energie specialist jouw kan bijstaan.

Welke energiebesparende maatregelen zijn belangrijk voor je woonruimte?

Zoek energieadviseurs en bespaar direct op de energiekosten!

Energieadviseur Katwoude vergelijken

Jouw maatwerkadvies energiebesparing wordt opgesteld door een erkende maatwerkadviseur. Het is aan te bevelen om een energie-specialist uit de buurt te benaderen. Ze hebben doorgaans een goede kijk op de woningmarkt, en de kosten zijn dan doorgaans wat lager. In de tabel hieronder bieden we gegevens van kwalitatieve experts die je kunt benaderen voor woningen in de gemeente Waterland. Let goed op de aanwezigheid van een BRL9500-02-keurmerk. Tip: actuele adressen vind je ook op www.centraalregistertechniek.nl.

Naam adviesbedrijfStraatnaamPostcodePlaats
J.C.M. Rijkenberg Beheer B.V.Schoener 671132GJVolendam
123 Energieprestatie Advies en LabelsPopulierenlaan 41161SPZwanenburg
Veenpark Vastgoed Advies B.V.Amsterdamseweg 409 A1181BPAmstelveen
Stadsbeheer B.V.Stammerhove 31112VADiemen
Fokke Green SolutionsOranjeplantsoen 241111CDDiemen
Tabel met energieadvies bedrijven uit de buurt van Katwoude

Uitgelichte specialisten: meteen een afspraak maken

Wil je meteen beginnen met besparen? Bijgaand kies je uit energieadviseurs voor maatwerkadvies energiebesparing in Katwoude die meteen voor jouw klaar staan. Klik op een van de aanbieders om jouw aanvraag meteen te starten.

Een overzicht van energiebesparende maatregelen

Veel consumenten willen hun energierekening minderen. Maar waar moet ik beginnen? Veel mensen worstelen hier mee. En daarvoor is het maatwerkadvies ontwikkeld. Het geeft je een inkijkje in alle bespaarmogelijkheden voor jouw huis. Wat voor soort maatregelen kunnen dit zijn? Hieronder check je de gunstigste vergroeningsmaatregelen voor jouw huis. Bekijk tevens meer informatie over spouwmuurisolatie.

Vijf voordelen van en een energiezuinige woning in Katwoude

 1. Beperk de energiefactuur: een forse besparing op de maandlasten.
 2. Gunstig voor het milieu: je stoot veel minder CO2 uit.
 3. Een aantrekkelijk binnenklimaat: voorkomt koude lucht en tocht in huis.
 4. Een hogere woningwaarde: kopers kijken steeds meer naar huizen met energielabel A.
 5. Altijd een gezonde leefomgeving: geniet van een comfortabele luchtkwaliteit.
MaatregelTarieven (gemiddeld)Besparing p/jaar
Schuin dak isoleren (klik voor meer over isolatie)€4405,00€460,00 p/jaar
Hybride warmtepomp€4780,00€590,00 p/jaar
Zonnepanelen (10 stuks)€4505,00€490,00 p/jaar
Zonneboiler 4 pers. €3270,00€170,00 p/jaar
Infraroodpanelen (1 paneel)€425,00€49,50 p/jaar
Ledlamp (per stuk) (lees hier meer tips) €6,50€6,15 p/jaar
Kosten en jaarlijkse besparingen van energiebesparingsmaatregelen bij normale woningen (+/- 100 m2).

Maatwerkadvies uit laten voeren voor concrete tips!

Vind adviseurs en ga direct aan de slag

Snel besparen met woningisolatie

Wil jij je energiegebruik terugdringen? Jouw huis isoleren in Katwoude is een hele goede keuze. D.m.v. het isoleren van (spouw)muren, ramen, daken en vloeren houd je de warmte binnen. Woningisolatie is een absolute must: jouw energiekosten gaan meteen flink omlaag, je geniet van een hoger wooncomfort, je draagt bij aan het milieu, je hebt geen last van lawaai van de buren en de prijs van je huis wordt hoger. Er zijn veel subsidies beschikbaar. Tip: voor isolatiewerkzaamheden geldt het extra lage BTW-tarief (9%) De terugverdientijd is op die manier zeer interessant.

 • Vloerisolatie (vanaf €28,00 per /m2): je huis blijft makkelijker en langer op temperatuur.
 • Dakisolatie (vanaf €45,00per /m2): een geïsoleerd dak houdt de warmte binnen in de winter.
 • Gevelisolatie (vanaf €97,50per /m2): vermindert de kans op een koudebrug.
 • Bodemisolatie (vanaf €24,50per /m2): bereik sneller een comfortabelere temperatuur in een huis.
 • Spouwmuurisolatie (vanaf €24,50per /m2): een van de meest gekozen mogelijkheden.
 • Isolatieglas (vanaf €129,50per /m2): HR++ glas zorgt dat het gevoel van tocht bij het glas verdwijnt.

De warmtepomp als alternatief voor CV-ketel

De warmtepomp is een zuinig en duurzaam alternatief voor de gasgestookte CV-ketel. Het pakt warmte van bijvoorbeeld de buitenlucht of het grondwater. Je kunt jouw gasverbruik drastisch verlagen. Het systeem heeft wel veel extra elektriciteit nodig. De stroom kan je genereren met zonnepanelen op het dak van je woning. In de warme maanden (juli – september) kan het ook zorgen voor verkoeling. Je kunt kiezen voor een volledig zelfstandige elektrische warmtepomp of een hybride model. Onderstaand ontdek je handige info over de diverse varianten.

 • All-electric warmtepomp: zorgt voor de complete verwarming en verhit al je tapwater. Je kunt dan helemaal van het gas af. Een stand-alone systeem is best duur en het vereist een zeer goede geïsoleerde woning. In nieuwbouw-huizen kom je het veel tegen.
 • Hybride warmtepomp Katwoude: is een stuk betaalbaarder en wordt met name toegepast in oudere en minder geïsoleerde woningen. Werkt samen met de HR-combiketel. Het kan jouw gasverbruik terugdringen met meer dan 50%!
 • Lucht-lucht warmtepomp: onttrekt warmte aan buitenlucht middels een buitenunit.
 • Lucht-water warmtepomp: hebben geen droge luchtpomp nodig, waardoor ze energiezuiniger zijn.
 • Water-water warmtepomp: systeem met het hoogste rendement door constante temp. van het grondwater.
 • Bodem-water warmtepomp: geen buitenunit, maar een bodembron en daardoor kostbaar.

Belangrijke informatie over zonnepanelen

Met zonnepanelen ben je jouw eigen energieleverancier, en wek je zelf groene stroom op. Het is een verantwoorde, groene investering en je betaalt veel minder voor de energie. Met een groot subsidie-voordeel, het BTW-nultarief en/of een tegemoetkoming d.m.v. een groene lening verdien je jouw panelen vaak binnen 6 of 7 jaar terug. Je bent ook niet meer afhankelijk van de tarieven van energieleveranciers zoals Engie, Vattenfall, Eneco, Essent, Budget Energie of Delta, Powerpeers, Vandebron, Enegiedirect.nl, United Consumers. Met de salderingsregeling kan je jouw verbruik wegstrepen tegen je opbrengst.

 • Zonnepanelen zijn voor veel huishoudens financieel haalbaar. Een set met 10 zonnepanelen is al te plaatsen voor €5.150 en heb je terugverdiend binnen 6 tot en met 8 jaar.
 • Er gelden een aantal randvoorwaarden: er moet ruimte zijn om de set te plaatsen op het dak met een ligging op het zuiden. De panelen mogen niet in de schaduw liggen. Zorg ook dat je dakconstructie sterk genoeg is.
 • Heb je meer zonnestroom productie dan verbruik? Dan lever je middels de salderingsregeling terug aan het elektriciteitsnet.
 • Wil je zonnepanelen in Katwoude laten plaatsen? Dan geldt het BTW-nultarief.

Goedkoop warm water met een zonneboiler

Een zonneboiler bestaat uit een warmte genererende zonnecollector en een buffervat voor het water. De zonneboiler is jouw bron voor al het warme tapwater om te douchen en te koken. Zonlicht wordt dus omgezet om warm water te maken. Door te kiezen voor een zonneboiler bespaar jij tot wel 50% van de gaskosten om in de woning warm water te maken. Dit systeem werkt goed samen met een hoog rendement ketel of warmtepomp. De gemeente verstrekt hiervoor altijd een vergunning en er zijn aantrekkelijke ISDE subsidies beschikbaar.

 • Een standaard zonneboiler voor basis-gebruik (voorraadvat met 150 – 200 liter) komt uit op ongeveer €3.600 inclusief montage.
 • Met de zonneboilercombi kan je de woning ook verwarmen.
 • Let op: de benodigde ruimte op je dak is zo’n 3 m2 tot 4 m2.
 • Ook moet er er plek zijn voor het buffervat (vanaf 40cm bij 80 cm).

De eenvoud van infraroodpanelen

Door middel van elektrische infraroodpanelen kan je specifieke vertrekken in huis verwarmen. Handig voor bijv. de woonkamer of slaapkamer. Het verwarmt niet de lucht, maar objecten of mensen in de kamer. De panelen geven een aangename stralingswarmte af. Doorgaans worden warmtepanelen ingezet als extra bijverwarming. Het wordt vaak gekozen om redenen als: er vindt geen luchtcirculatie plaats, een milieuvriendelijk energieverbruik, het kan in bijna elke woning worden geplaatst en ze kunnen mooi in je interieur verwerkt worden.

 • Infraroodverwarming kies je als je doelgericht wilt verwarmen.
 • Bij woningen die uitstekend geïsoleerd zijn kan IR-verwarming zelfs de reguliere verwarming vervangen.
 • De prijsindicaties van warmtepanelen zijn afhankelijk van merk, type en vermogen. Houd rekening met €165,00 tot €525,00 per paneel.

Overige energiebespaartips

In aanvulling op de genoemde energiebesparende maatregelen delen we graag nog meer energiebespaar adviezen in Katwoude. In het gedeelte hieronder vind je om die reden een lijst met krachtige en goedkope vergroeningsmaatregelen die je vaak zonder veel gedoe kunt toepassen.

 • Mechanische ventilatie: de kans op CO2-vergiftiging verminderd door CO2 uit het huis te verwijderen.
 • Ventilatie met warmteterugwinning (WTW): de warmte wordt hergebruikt en dus verspil je minder energie.
 • Waterbesparende douchekop: laat maximaal 7,2 liter per minuut door.
 • Radiatorfolie: gemakkelijk te plaatsen en te verwijderen achter een radiator.
 • LED-lampen: LED-verlichting geeft geen flikkeringen, wat het licht comfortabeler maakt.
 • Elektrisch koken: steeds meer woningen stappen over op een zuinige inductiekookplaat.
 • Slimme thermostaat: eenvoudig in gebruik en zelflerend.
 • Energielabel huishoudelijke apparatuur: verbeterde energie-efficiëntie bij A+ apparaten.

Start met een persoonlijk energieadvies in Katwoude!

Regel een adviesgesprek en vind uit hoe jij jouw huis duurzaam kunt verwarmen

Energielabel Katwoude: hoe zuinig is mijn huis?

Een maatwerkadvies voor energiebesparing bespreekt investeringen die haalbaar en betaalbaar zijn om energiebesparingen te realiseren. Dit advies laat woningeigenaren ook zien wat het woning energielabel van je pand is. Het woninglabel geeft een indicatie hoe energiezuinig de huidige situatie in huis is. Gunstige labels zijn energielabel A, B en C. Heb je nadien (na de inspectie) verdere verduurzamingsopties toegepast? En wil jij wellicht je woning verkopen of kijk je naar mogelijkheden voor een lage hypotheekrente? Dan kan het raadzaam zijn om het energielabel opnieuw te berekenen. Een vakbekwame energie inspecteur analyseert de woning en onderzoekt de maximaal benodigde gas en elektriciteit om de woning te verwarmen en warm water te genereren. Je pand ontvangt een energielabel A++++, A of een juist B (redelijk zuinig) tot G (zeer onzuinig).

 • Het label geeft inzicht in hoe zuinig (of juist onzuinig) een woning is.
 • Dit label is verplicht voor woningen bij verkoop, verhuur en oplevering.
 • Een uitstekend energielabel zal de woningwaarde zeker stimuleren. Met de duurzaamheidskorting kan je dan mogelijk een betere hypotheekrente krijgen.

Verduurzaam je woning met subsidies in Katwoude

De meeste panden in Provincie Noord-Holland moeten verduurzamen en uiteindelijk verwarmd worden zonder gas. Er zijn een aantal (ISDE) subsidies en speciale energiebespaarleningen Wil je gebruik maken van zo’n subsidie? Dan is het maatwerkadvies een vereiste. Onderstaand kan je aan de slag met up-to-date info over de meest handige subsidieregelingen duurzame energie in Katwoude.

 • Subsidie isolatie: 30% van de totale factuur voor isolatiewerkzaamheden aan vloer, (spouw)muur, dak, ramen, wanden.
 • Voor het arbeid (en dus niet de materialen) is het BTW-tarief slechts 9%.
 • Investeringssubsidie duurzame energie (ISDE): geschikt voor een aansluiting op een warmtenet, warmtepomp of zonneboiler in juli 2024.
 • Voor zonnepanelen betaal je helemaal geen BTW.
 • Het energieloket gemeente Waterland heeft mogelijker zelf ook nog plaatselijke subsidie-middelen of gunstige energiebespaarleningen. Via de energiesubsidiewijzer Waterland kan je de mogelijke financiële regelingen onderzoeken.

Energiebespaarlening Katwoude gebruiken in juli 2024

De meest gunstige manier om verduurzamingsmaatregelen door te voeren is met een financiering door eigen middelen. Kom je geld tekort? Dan zijn er diverse leningen beschikbaar. Voor ieder huishouden is er een geschikte duurzame lening te vinden. Hieronder vind je meer informatie (ook geldig voor o.a. Volendam, Broek in Waterland en Edam).

 • Energiebespaarlening Warmtefonds: een voordelige manier waarmee huizeneigenaren en Verenigingen van Eigenaars hun huis kunnen verduurzamen.
 • Duurzaamheidslening van Stimuleringsfonds Volkshuisvesting voor Nederlandse gemeenten (SVn): stimuleringslening interessant voor dakisolatie, warmtepompen, zonneboilers, spouwmuurisolatie, vloerisolatie, gevelisolatie.
 • Energiebespaarhypotheek: een lening tot een bedrag van €25.000 voor huiseigenaren die geen andere financieringsmogelijkheden hebben.
 • Gebouwgebonden financiering (GGF): een speciale lening die hoort en blijft bij de woning (wordt de komende jaren uitgerold).
 • Duurzame monumenten lening: voor mensen die hun rijksmonument willen verduurzamen (bekijk voorwaarden op de website van de gemeente Waterland.
 • Een bestaande hypotheek uitbreiden: tot 106% van de woningwaarde lenen als je wilt verduurzamen.

Meest gestelde vragen en antwoorden over energie besparen in Katwoude

Wat is maatwerkadvies energiebesparing Katwoude?

Het energie maatwerkadvies Katwoude is een advies met verschillende opties voor het duurzamer maken van een woning die ook terug te vinden zijn in de maatregelenlijst van het Nationaal Warmtefonds. Zo kan je denken aan het isoleren van het dak of gevel, het vervangen van de CV-ketel voor een warmtepomp of het genereren van eigen elektriciteit middels zonnepanelen. Het plan behandelt per maatregel een kostenbegroting en de geraamde terugverdientijd. Een persoonlijk energieadvies is interessant voor alle particuliere woningeigenaren die willen verduurzamen en een subsidie nodig hebben.

Moet ik verplicht het energierapport hebben?

Ja, het is erg belangrijk om een maatwerkadvies te bezitten indien je de duurzaamheidssubsidie aanvraagt. Ben je aan het kijken naar subsidie voor isolatie, of ben je nieuwsgierig in de investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE) voor een volledig elektrische warmtepomp of aansluiting op het beschikbare warmtenet? In die situatie is dit plan een must. Zonder maatwerkadvies is een subsidie niet mogelijk. Ga je verduurzamen met een groene lening of met spaargelden? Ook dan bevelen wij het maatwerkadvies aan. Het geeft inzicht in welke aanbevelingen jouw woning duurzamer kunnen maken. A.d.h.v. dit besparingsrapport kan je een goede offerte aanvragen met de juiste gegevens.

Hoe duur is een energiebesparingsrapport?

De feitelijke kosten van het advies op maat worden gebaseerd op het type gebouw, de omvang van de woning en het maatwerkadviesbedrijf. De kosten variëren tussen de €175,00 tot en met €340,00. Voor een normale tussenwoning kost het energieadvies je gemiddeld €245,00. Het is slim om offertes van betrouwbare (BRL9500-02) energieadviseurs in Katwoude te bekijken.

Is deze energiescan ook geschikt voor VvE?

Ja, alle Vereniging van Eigenaren (VvE) mogen in overeenstemming met de leden een maatwerkadvies energiebesparing aanvragen. Door deze constructie kan men collectief CO2 besparende maatregelen inplannen. Dit kan bijvoorbeeld met behulp van Subsidie energiebesparing eigen huis (SEEH) en Subsidie verduurzamen voor verenigingen van eigenaars (SVVE). De energie-expert komt langs voor een complete inspectie van het pand. Het keuringsbureau inventariseert bij de bewoners de eisen en wensen om het flatgebouw te verduurzamen. De VvE ontvangt een duidelijke energieadvies voor de energieprestaties van de woonruimtes. Bewoners worden geïnformeerd over het kostenplaatje en de jaarlijkse opbrengsten.

Is maatwerkadvies utiliteitsbouw ook beschikbaar?

Als bedrijfseigenaar wil je alles weten over hoe jij de energieprestaties van jouw kantoor of bedrijfspand kunt perfectioneren. Het welbekende energieprestatieadvies (EPA) is een speciaal EPA-maatwerkadvies in Katwoude voor zakelijke objecten. Deze utiliteitsbouw analyse verduidelijkt bouwkundige en installatietechnische verbetermaatregelen van een kantoor, bedrijfsgebouw of pand Een verbeterde energieprestatie draagt bij aan lagere maandelijkse energielasten, een prettig binnenklimaat voor medewerkers, lagere milieubelasting en een milieubewust imago. De NTA 8800 is nieuwe bepalingsmethode om de energieprestaties van utiliteitsbouw te berekenen. De betekenis van de Energie Investeringsaftrek (EIA) is: een populaire zakelijke subsidieregeling waarmee ondernemers premie kunnen krijgen voor het energieadvies voor bedrijven en voor de daadwerkelijke uitvoering van de duurzaamheidsmaatregelen. ZIe ook RVO.nl voor aanvullende details.

Plaats een reactie