Maatwerkadvies aanvragen
• Deskundige specialisten aan huis
• Duidelijke energiebesparing adviezen
• Geschikt voor subsidie-aanvragen of lening


INSPECTIE INPLANNEN

Maatwerkadvies Energiebesparing Broek in Waterland

Wil je jouw energierekening graag terugdringen? Er zijn veel opties, waar begin in? Ga ik eerst mijn woning isoleren, een nieuwe warmtepomp installeren of is een zonneboiler of infraroodpanelen de beste keuze? Het betrouwbare Energiebesparing Maatwerkadvies Broek in Waterland biedt hulp bij deze zoektocht. Je plant een afspraak met de energieadviseur voor het energiebesparingsadvies en deelt waar besparingen mogelijk zijn. Het uiteindelijke advies stelt bloot welke opties relevant zijn voor jouw huis en en het leefklimaat optimaliseren. In het advies beschrijven ze uitgebreid de kosten en het rendement van de potentiële woningaanpassingen. Het rapport met aanbevelingen is bedoeld voor particuliere huiseigenaren en verplicht bij een subsidieaanvraag.

 • Het maatwerkadvies toont aan welke maatregelen kunnen helpen met het besparen op de energiekosten.
 • Een professionele duurzaamheidsadviseur onderzoekt je huis en kijkt waar de winst is te behalen.
 • Uiteindelijk krijg je een maatwerkadvies met alle mogelijk interessante maatregelen die voor jouw interessant zijn.
 • Overweeg bijv.: zonneboiler laten plaatsen, zonnepanelen installeren, woningisolatie, warmtepomp plaatsen, infraroodpanelen.
 • Per keuze krijg je inzicht in de minimale prijzen, hoeveel je bespaart en de terugverdientijd.
 • Voor de uitvoering van het plan dien je zelf bedrijven te benaderen.
 • Deze speciale maatwerkadvies energiebesparing rapportage is met ingang van 2023 verplicht voor woningeigenaren in Broek in Waterland die energiebesparende maatregelen willen doorvoeren en een subsidieaanvraag willen indienen.
maatwerkadvies-energiebesparing-broek-in-waterland

Energieadvies: energiekosten terugdringen

Maatwerkadvies energiebesparing (bekend als Energieprestatieadvies (EPA)) is een deskundig advies voor privé-woningen en kantoren dat een compleet advies geeft om het energieverbruik te minderen en zo de energierekening te minderen. In dit rapport wordt in grote lijnen aangegeven welke maatregelen interessant zijn, wat de totale investering is, en hoeveel geld het je uiteindelijk oplevert. In dat kader kan er gekozen worden voor maatregelen als onder andere zonneboiler, dakisolatie, infraroodpanelen, warmtepomp, spouwmuurisolatie, vloerisolatie. Het is heel simpel. Een energiecoach neem contact op om een goed advies te kunnen geven. Deze persoon bekijkt grondig de hele woning en bekijkt welke energiebesparingsmaatregelen bijdragen aan jouw doelstellingen. Het rapport wordt opgemaakt met een volledig schema met alle vergroeningsmaatregelen. In het rapport vind je ook een begroting van de kosten en de verwachte besparing. Goed om te benoemen: Een maatwerkadviseur is onafhankelijk en zal je dus ook nooit zelf iets verkopen. Het rapport geeft ook aan wat het energielabel van de woning is.

Ter verduidelijking: Wens je een energiezuinige woning, en wil je een subsidie aanvragen? Dan moet je beschikken over het maatwerk energiebesparingsadvies. De woning-analyse moet gedaan worden door een betrouwbare vakman. Gecertificeerde en onafhankelijke energieadviseurs kan je achterhalen via www.centraalregistertechniek.nl. Check altijd of de expert het BRL9500 certificaat in bezit heeft.

Maatwerkadvies energiebesparing aanvragen in Broek in Waterland (april 2024)

Wil jij een subsidie aanvragen om je huis energieneutraal te maken. Dan moet je beschikken over het maatwerkadvies. Dit advies geeft een overzicht met uiteenlopende vergroeningsmaatregelen die toepasbaar zijn op jouw huis. Denk hierbij aan het vervangen van (HR++) glas, gevelisolatie met PIR en het toepassen van zonnecellen. In de volgende tekst laten we zien hoe jij dit kunt regelen.

Energierapport opvragen in 5 simpele stappen

 1. Maatwerk adviseurs vergelijken

  Het maatwerkrapport laat je verrichten door een gecertificeerde energieadviseur. Betrouwbare maatwerkadviesbureaus kan je vergelijken op de website centraalregistertechniek.nl of via ons eigen helpdesk team. En misschien heb je iemand in je eigen kenniskring die hier ervaring mee heeft. Belangrijk: probeer te zoeken naar een adviesbedrijf die werkt volgens de BRL9500-02 richtlijnen.

 2. Dien offerte-aanvragen in

  Je moet natuurlijk betalen voor een gepersonaliseerd advies. Adviesbureaus kunnen zelf bepalen wat de tarieven zijn. Wij adviseren om minimaal 2 offertes op te zoeken van deskundige energie adviseurs. Geef je verwachtingen vooraf aan. Ben je specifiek opzoek naar isolatie-kansen, of wil je ook aan de slag met een warmtepomp? Wil je hulp bij de realisatie van het energieplan, of kan je dit wellicht zelfstandig doen? Wees zo duidelijk als je kunt. Offertes vergelijken zal dan makkelijker worden.

 3. Woningcheck uitvoeren

  De afspraak staat in de agenda. Zorg dat je beslagen ten ijs komt. Begin alvast met de bespaarcheck van verbeterjehuis.nl. Via de adviesmodule op Verbeterjehuis.nl word je geleid naar een opsomming met groene maatregelen die mogelijk interessant zijn. Deze omvatten de uitgaven en de opbrengsten. Hieruit haal je belangrijke vragen voor jouw adviesgesprek met de energiecoach in Broek in Waterland.

 4. Het energierapport laten opstellen

  Een adviseur komt bij je thuis en stelt vast welke maatregelen geschikt zijn voor jouw huis. Vervolgens verstuurt hij een gefundeerd energieplan inclusief alle energiebesparende maatregelen voor jouw appartement. Met betrekking tot de energiemaatregelen vind je eigenschappen zoals de geschatte kosten, de jaarlijkse opbrengsten en de geraamde terugverdientijd. Soms is het wenselijk om het rapport nog even samen te bespreken. Op dat moment kun je iets meer de diepte in.

 5. Vakbedrijven opzoeken

  Deze energiedeskundige is geen bouwkundige (dan moet je een bouwkundige keuring in Broek in Waterland laten uitvoeren). Deze persoon weet alles over gas en stroom besparen. Maar voor de daadwerkelijke uitvoering dien je zelf contact te zoeken met vakbedrijven. Hiervoor neem je contact op met isolatie specialisten en installatiebedrijven. Maak een afspraak op locatie om alles tot in detail op te meten. Het kan nuttig zijn dat de adviseur daarbij aanwezig wil zijn.

Welke energiebesparende maatregelen zijn effectief voor jouw woning?

Zoek energieadviseurs en bespaar direct op de energiekosten!

Energieadviseur Broek in Waterland vergelijken

Jouw maatwerkadvies energiebesparing wordt uitgevoerd door een gekwalificeerde vakman. Het is beter om een energieadviseur nabij jouw woonplaats te selecteren. Zij kennen de lokale woningmarkt, en de lijntjes zijn vaak net wat korter. In de lijst hieronder tref je namen en adressen van erkende adviseurs die actief zijn in de gemeente Waterland. Let goed op de aanwezigheid van een BRL9500-02-certificaat. Veel bedrijven kun je ook vinden via de website van Centraal Register Techniek.

Naam adviesbedrijfStraatnaamPostcodePlaats
J.C.M. Rijkenberg Beheer B.V.Schoener 671132GJVolendam
123 Energieprestatie Advies en LabelsPopulierenlaan 41161SPZwanenburg
Veenpark Vastgoed Advies B.V.Amsterdamseweg 409 A1181BPAmstelveen
Stadsbeheer B.V.Stammerhove 31112VADiemen
Fokke Green SolutionsOranjeplantsoen 241111CDDiemen
Lijst met energieadvies bedrijven in de omgeving van Broek in Waterland

Uitgelichte experts: vraag direct een rapport aan

Direct aan de slag? In de lijst hieronder tonen wij energieadviseurs voor maatwerkadvies energiebesparing in Broek in Waterland met een handig online aanvraagformulier. Kies een van de bedrijven om direct aan de slag te gaan.

Een overzicht van energiebesparende maatregelen

Veel consumenten willen minder energie gebruiken. Maar hoe kun je daarmee starten? Voor dit probleem is het maatwerkadvies gelanceerd. Het geeft je een inkijkje in verschillende bespaarmogelijkheden. Hoe ziet dit er precies uit? In de tekstblokjes hieronder introduceren we de meest interessante duurzaamheidsmaatregelen voor jouw huis. Bekijk tevens meer informatie over zonnepanelen.

Waarom kiezen voor een energiezuinige woning in Broek in Waterland

 1. Verlaging van de energiefactuur: direct lagere maandlasten.
 2. Een klimaatbewuste keuze: je stoort minder CO-2 uit.
 3. Een aantrekkelijk binnenklimaat: verhoog je wooncomfort.
 4. Een gunstigere woningwaarde: woningen met energielabel A zijn zeer in trek.
 5. Zorg voor een gezonde leefomgeving: de hele dag door een zeer goede luchtkwaliteit.
MaatregelKosten (gemiddeld)Besparing p/jaar
Isoleren van vloer (meer over woningisolatie)€2285,00€165,00 p/jaar
All-electric warmtepomp€12150,00€700,00 p/jaar
Set van 10 zonnepanelen€5370,00€550,00 p/jaar
Zonneboiler met 150 liter vat€3145,00€215,00 p/jaar
Infraroodverwarming (per paneel)€315,00€31,50 p/jaar
Ledlamp (per stuk) (meer energiebespaartips) €6,30€7,85 p/jaar
Kosten en baten van energiebesparingsmaatregelen bij reguliere huizen (+/- 110 m2).

Maatwerkadvies aanvragen voor direct energie besparen!

Zoek beschikbare adviseurs en ga direct aan de slag

Snel besparen met woningisolatie

Wil jij je energiegebruik terugdringen? Jouw huis isoleren in Broek in Waterland is een hele goede keuze. Middels het isoleren van de gevels, het dak, de vloer en de ramen is je woning warm in de winter, en koel in de zomer. Dit heeft veel voordelen: de energierekening gaat omlaag, je geniet van een hoger wooncomfort, het is goed voor het klimaat, je hebt minder last van geluidsoverlast en de woningwaarde neemt toe. Er zijn diverse subsidies waarvoor jij je kunt aanmelden. Advies: op de arbeidskosten voor isolatie geldt het extra lage BTW-tarief (9%) Zodoende is de terugverdientijd optimaal.

 • Vloerisolatie (vanaf €25,00 per /m2): geen last meer van koude voeten in de winter.
 • Dakisolatie (vanaf €47,00per /m2): verbetert de luchtdichtheid van het dak.
 • Gevelisolatie (vanaf €94,00per /m2): optimaliseert de thermische schil van je huis.
 • Bodemisolatie (vanaf €20,50per /m2): bescherming tegen vocht verlengt de levensduur van de vloer.
 • Spouwmuurisolatie (vanaf €16,00per /m2): perfect voor huizen gebouwd tussen 1920 tot 1975.
 • Isolatieglas (vanaf €118,00per /m2): minder last van lawaai en lagere stookkosten met HR++ glas.

De voordelen van een warmtepomp

De warmtepomp is een zuinig en duurzaam alternatief voor de CV- of HR ketel. Het onttrekt warmte aan de lucht of grondwater. Dit zorgt voor een drastische verlaging van je gasverbruik. Wel gebruikt een warmtepomp elektriciteit. Deze extra stroom kan je zelf realiseren met zonnepanelen op het dak van je huis. In de zomerperiode kan het ook nog eens koelen. Globaal gezien zijn er 2 types: een full-electric warmtepomp of een hybride warmtepomp. In het blokje hieronder vind je extra details over de soorten systemen waar je uit kunt kiezen.

 • All-electric warmtepomp: geeft duurzame warmte en kan ook het tapwater opwarmen. Je kunt dan helemaal van het gas af. Een stand-alone systeem is best duur en het is alleen geschikt voor huizen met een zeer goede isolatie. In nieuwbouw-huizen kom je het veel tegen.
 • Hybride warmtepomp Broek in Waterland: een prima te betalen installatie en werkt ook uitstekend bij huizen die over minder goede isolatiewaarden beschikken. Hij werkt samen met de HR-combiketel. Dit kan een besparing opleveren van liefst 70% op het gas.
 • Lucht-lucht warmtepomp: relatief gemakkelijk te plaatsen systeem met buitenunit.
 • Lucht-water warmtepomp: klein en compact, waardoor ze gemakkelijk te installeren zijn in elke ruimte.
 • Water-water warmtepomp: in staat om de woning in de zomer ook te koelen.
 • Bodem-water warmtepomp: verwarmt in de winter en koelt in de zomer.

Je eigen stroom opwekken met zonnepanelen

Door zonnepanelen op je dak te leggen wek je zelf groene stroom op. Het is goed voor het milieu en je stroomkosten worden aanzienlijk voordeliger. Dankzij lokale subsidies, een versoepelde BTW-regeling en de zeer aantrekkelijke groene leningen wordt de terugverdientijd erg aantrekkelijk. Doordat je zelf jouw stroom opwekt ben je minder afhankelijk van energieleveranciers zoals Eneco, Engie, Essent, GreenChoice, Budget Energie & Delta, Oxxio, Powerpeers, Vandebron, Enegiedirect.nl. Dankzij de salderingsregeling krijg je een mooie vergoeding voor niet-gebruikte stroom.

 • Zonnepanelen aanschaffen kan tegenwoordig steeds goedkoper. Een complete installatie van 10 panelen kost ongeveer €4.950 en verdien je terug in zo’n 6 jaar.
 • Er zijn wel een paar voorwaarden: een schoon en vrij-toegankelijk dak met een gunstige positionering op het zuiden. Het schaduweffect moet beperkt zijn. Tenslotte is een stevige dakconstructie belangrijk.
 • Zonnestroom die je zelf niet gebruikt kan je terugleveren aan het net (salderen).
 • Wil je zonnepanelen in Broek in Waterland laten installeren? Dan geldt het BTW-nultarief.

Wat je moet weten voor de aanschaf van een zonneboiler

Met een zonneboiler bedoelen we we een zonnecollector op het dak en een buffervat voor jouw warmte water. Het gehele systeem is verantwoordelijk voor warm tapwater in de douche en de keuken. Zonlicht wordt dus omgezet om warm water te maken. Door te investeren in een zonneboiler realiseer jij een besparing van wel 50% van het gasverbruik om in huis warm water te gebruiken. Deze installaties doen het goed i.c.m. een warmtepomp of HR-ketel. Je kunt een ingewikkelde vergunning achterwege laten en er is meestal een flinke ISDE subsidie mogelijk.

 • Een standaard zonneboiler voor een gemiddeld huishouden (voorraadvat met 150 – 200 liter) kost je circa €3.350 inclusief plaatsing.
 • Een zonneboilercombi kan ook je huis verwarmen.
 • De hoeveelheid ruimte die je nodig hebt op het dak is zo’n 2,5 m2 tot 3,5 m2.
 • Het buffervat staat daar nog los van (diameter van 60 tot 80 cm).

Ervaar het gemak van infraroodpanelen

Middels elektrische infraroodpanelen verwarm je specifieke ruimtes of plaatsen. Handig voor bijv. badkamer of werkplek. Het gebruikt elektriciteit om een plaat te verwarmen. De stralingswarmte is tot zo’n 3 vanaf het paneel meter te voelen. Voor bijverwarming zijn warmtepanelen meer dan geschikt. Deze oplossing is positief door: er vindt geen luchtcirculatie plaats, heel beperkt energieverbruik, een moeiteloos installatieproces en ze hebben een stijlvolle uitstraling.

 • Infraroodverwarming kies je als je doelgericht wilt verwarmen.
 • In zeer goed geïsoleerde huizen kan IR-verwarming zelfs de reguliere verwarming vervangen.
 • De prijzen van warmtepanelen liggen tussen de €225,00 – €325,00 per IR-paneel.

Praktische energiebespaartips

Naast deze energiebesparende maatregelen zijn er nog veel meer energiebespaar adviezen in Broek in Waterland. In de box hieronder kan je aan de slag met een lijst met praktische en gunstig geprijsde energiebesparende maatregelen die je vrij eenvoudig kunt toepassen.

 • Mechanische ventilatie: verwijdert fijnstof, gassen, allergenen, stof en rook, waardoor de luchtkwaliteit in het gebouw wordt verbeterd.
 • Ventilatie met warmteterugwinning (WTW): geen last meer van koude tocht.
 • Waterbesparende douchekop: heerlijk douchen met een schoon geweten.
 • Radiatorfolie: een betaalbaar product om effectiever met warmte om te gaan.
 • LED-lampen: LED-verlichting is verkrijgbaar in verschillende kleuren (meer keuzemogelijkheden).
 • Elektrisch koken: energiezuinig en comfortabel koken op een inductiekookplaat
 • Slimme thermostaat: de beste manier om energieverspilling te voorkomen.
 • Energielabel huishoudelijke apparatuur: langer levensduur van apparaten met A+ label.

Direct persoonlijk energieadvies in Broek in Waterland!

Plan een adviesgesprek in en kom erachter hoe je bespaart op de energiekosten

Energielabel Broek in Waterland: hoe zuinig is mijn huis?

Dit maatwerkadvies voor energiebesparing behandelt werkzaamheden die jij kan laten uitvoeren om jouw woning energiezuiniger te maken. Het adviesrapport deelt ook wat wat het actuele woning energielabel is. Het woninglabel geeft aan hoe het gesteld is met de energiezuinigheid van je huis. De meest zuinige woningen krijgen energielabel A. Heb je na een woninginspectie verdere verduurzamingsopties toegepast? En ga je jouw huis verhuren of verkopen of wil je kijken of je een lagere hypotheekrente kunt krijgen? Op dat moment is het handig om om een nieuw energielabel aan te vragen. Een vakbekwame energie inspecteur doet een grondige check en controleert de noodzakelijke hoeveelheid gas en elektriciteit om de woning te verwarmen en warm water te genereren. Je kunt dan rekenen op een energielabel A++++, A of een minder milieuvriendelijk label B t/m G.

 • Het label geeft aan hoe zuinig (of juist onzuinig) een woning is.
 • Dit duurzaamheidslabel is verplicht voor woningen bij verkoop, verhuur en oplevering.
 • Een gunstig energielabel heeft een effect op de woningwaarde. In sommige gevallen is er zelfs een duurzaamheidskorting op de hypotheekrente mogelijk.

Ontdek beschikbare subsidies in Broek in Waterland

Alle woningen en panden in Provincie Noord-Holland moeten energiezuniger worden en – in het meest ideale geval – van het gas af. Voor woningbezitters zijn er speciale (ISDE) subsidies en energiebespaarleningen Ga je een subsidieaanvraag doen? In dat geval stelt de overheid het maatwerkadvies verplicht. In de box hieronder kan je aan de slag met bruikbare informatie over de meest handige subsidieregelingen duurzame energie in Broek in Waterland.

 • Subsidie voor isoleren: je hoeft zo nog maar 2/3 zelf te betalen voor isolatie van vloer, gevel, wanden, (spouw)muur, dak.
 • Voor de arbeidskosten voor het aanbrengen van het isolatiemateriaal betaal je slechts 9% BTW.
 • Investeringssubsidie duurzame energie (ISDE): m.b.t. een zonneboiler, warmtepomp of aansluiting op een warmtenet in april 2024.
 • Voor het kopen van zonnepanelen een versoepelde BTW-regeling (0%).
 • Het energieloket gemeente Waterland heeft mogelijk zelf ook nog een aantal individuele subsidiepotjes of gunstige energiebespaarleningen. Via de energiesubsidiewijzer Waterland kun je alle financiële regelingen vinden.

Energiebespaarlening Broek in Waterland opzoeken in april 2024

De beste manier om verduurzamingsmaatregelen door te voeren is door dit te betalen met eigen geld. Heb je niet voldoende spaarmiddelen? Kies dan voor een gunstige lening. Iedere woningbezitter kan een duurzame lening afsluiten. Hieronder vind je meer informatie (ook te gebruiken voor huizen in o.a. Edam, Zuiderwoude en Monnickendam).

 • Energiebespaarlening Warmtefonds: een voordelige manier waarmee huizeneigenaren en Verenigingen van Eigenaars hun woningen meer energiezuinig kunnen maken.
 • Duurzaamheidslening van Stimuleringsfonds Volkshuisvesting voor Nederlandse gemeenten (SVn): stimuleringslening interessant voor warmtepompen, zonnepanelen, gevelisolatie, dakisolatie, zonneboilers, vloerisolatie.
 • Energiebespaarhypotheek: lening van maximaal €25.000 voor mensen met een huis die geen ‘gewone’ duurzaamheidslening kunnen afsluiten.
 • Gebouwgebonden financiering (GGF): een speciale lening die hoort en blijft bij de woning (binnenkort beschikbaar).
 • Duurzame monumenten lening: speciale lening voor eigenaren van rijksmonumenten die willen verduurzamen (bekijk voorwaarden op de website van de gemeente Waterland.
 • Je eigen hypotheek ophogen: je kunt een stukje extra hypotheek krijgen bij verduurzamingsplannen.

FAQ: belangrijke vragen omtrent energie besparen in Broek in Waterland

Wat is maatwerkadvies energiebesparing Broek in Waterland?

Dit energie maatwerkadvies Broek in Waterland is een besparingsplan inclusief suggesties voor het verduurzamen van een pand die ook terug te vinden zijn in de maatregelenlijst van het Nationaal Warmtefonds. Denk onder andere aan vloerisolatie, HR++ glas, de CV-ketel vervangen voor een warmtepomp of het opwekken van eigen stroom met zonnepanelen. Dit adviesrapport geeft per maatregel het financiële plaatje en ontdek je hoe snel je het terugverdient. Een persoonlijk energieadvies is interessant voor alle particuliere woningeigenaren die hun woning gasloos willen gaan verwarmen en hiervoor een subsidie willen aanvragen.

Is een energierapport ook verplicht?

Ja, het maatwerkadvies is verplicht wanneer je een duurzaamheidssubsidie wilt aanvragen. Wil je jouw huis verder isoleren met subsidie, of kijk je specifiek naar investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE) voor een warmtepomp of aansluiting op een regionaal warmtenet? Op dat moment is dit adviesplan verplicht. Zonder maatwerkadvies ontvang je geen subsidie. Wil je jouw huis energiezuinig maken een groene lening of eigen middelen? Ook dan is het maatwerkadvies een aanrader. Het geeft inzicht in welke opties jouw energierekening doen dalen. Middels dit plan kun jij gericht bepaalde bouwbedrijven benaderen.

Hoe duur is mijn energiebesparingsrapport?

De kosten van het advies op maat hangen af van het soort woning, de oppervlakte van het huis, en de betrokken adviseur. De prijs ligt tussen de €215,00 – €325,00. Voor een huis met een normaal vloeroppervlak is het tarief circa €270,00. Het is aan te bevelen om offertes van gekwalificeerde (BRL9500-02) energieadviseurs in Broek in Waterland te overwegen.

Is de energiescan van meerwaarde voor een VvE?

Ja, een Vereniging van Eigenaren (VvE) kan in samenspraak met de leden het maatwerkadvies energiebesparing inplannen. Via de regeling kunnen alle bewoners van bijvoorbeeld een appartementencomplex CO2 besparende maatregelen uit laten voeren. Daarvoor is ook het Subsidie energiebesparing eigen huis (SEEH) en Subsidie verduurzamen voor verenigingen van eigenaars (SVVE) beschikbaar. De adviseur komt langs voor een complete inspectie van het pand. Het inspectiebureau checkt bij bewoners wat ze zelf vinden dat moet worden aangepast om het appartementencomplex te vergroenen. Hieruit volgt een energieadvies voor de VvE voor de energieprestatie in de appartementen. Bewoners ontvangen netjes een mail met de geraamde kosten en de jaarlijkse opbrengsten.

Wat wordt er bedoeld met maatwerkadvies utiliteitsbouw?

Als eigenaar ben je graag op de hoogte hoe je de energieprestaties van je kantoor of bedrijfspand kunt perfectioneren. Het energieprestatieadvies (EPA) is een EPA-maatwerkadvies in Broek in Waterland voor zakelijke panden. Het utiliteitsbouw document gaat dieper in op de bouwkundige en installatietechnische verbetermaatregelen van een bedrijfsgebouw. Een geoptimaliseerde energieprestatie zorgt voor een gunstigere energierekening, een prettig binnenklimaat voor medewerkers, minder hoge milieubelasting en een innovatieve werksfeer. De NTA 8800 is nieuwe methodiek voor het vastleggen van energieprestatie van gebouwen. De Energie Investeringsaftrek (EIA) betekent: een speciale zakelijke subsidieregeling wat voor eigenaren van zakelijk vastgoed een premie geeft voor het energieadvies voor bedrijven en voor de uitvoering van de duurzame oplossingen. ZIe ook RVO.nl voor het indienen van een aanvraag.

Plaats een reactie